Keresés

Részletes keresés

Homely Creative Commons License 2020.08.29 0 0 2911

Spanyolország nem tervez hasonló lépést mint Mo. /külföldiek kitiltása?

Előzmény: hlslaszlo (2909)
Flower2000 Creative Commons License 2020.08.29 0 0 2910

Las Palmasban volt 1 szuperfertőző aki 140 embert megfertőzött. elpais.es

Előzmény: hlslaszlo (2909)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.08.27 0 0 2909

Sziasztok,

 

Néhány aktuális infót megosztanék veletek.
Nem tartom jónak állandóan a számokról beszélni, (nem is teszem gyakran). Viszont vannak páran akik a következő hónapokra terveztek Gran Canaria nyaralást (még az év elején vagy tavaly kezdték szervezni), és tőlük a leggyakoribb kérdés (érthető módon) az, hogy mi a helyzet nálunk.
Ha a számokat nézzük, akkor annyira nem túl jó. A számok talán csak azért fontosak, mert valószínűleg a döntéshozók ez alapján hoznak döntéseket. Így talán érthető hogy miért sárga a Kanári-szigetek, és kevésbé érthető, hogy akik zöldíteni szeretnék miért nem értik hogy sárga.
Kicsivel korábban megosztottam a linket ahol tisztán látható minden adat a szigetekről. Az utóbbi 1 hét átlagában Gran Canarian napi 162 új eset volt. Hogy ez sok vagy nem, mindenki eldöntheti. Ha felszorozzuk a magyar lakosságra (kb 11 x-es a szorzó), akkor olyan mintha Magyarországon naponta kb 1800 új fertőzött lenne. Az esetek nagy része a fővárosban van. Ez nem meglepő, itt lakik a sziget lakosságának kb fele. És gondolom itt tesztelnek a legtöbbet.

 

Úgyhogy ennek köszönhetően folyamatosan hoznak kisebb változtatásokat.
Megtiltották a sportot a nappali órákban (futást) a Las Canteras sétányon Las Palmasban. A strand bizonyos szakaszán nem lehet tartózkodni dagály előtt és után 2 órával. (Nem értettem az összefüggést az első pillanatban, de gyorsan rájöttem. Azokon a szakaszokon dagály esetén nagyon lecsökken vagy el is tűnik a partfelület. Ezért az emberek egyre szorosabban összehúzódnak egymás mellé.)
2 héttel ezelőtt nagy örömmel bejelentették hogy fél év után ismét lesz a hagyományos nyilvános folklór tánc a fővárosban. Mi is csináltunk róla egy videót. Majd a következő héten már csak zene volt, tánc nem, majd lefújták az egészet újra.
Az éjszakai szórakozás éjfél után megszűnt a szigeten a nyilvános helyeken.
Most már az autonóm közösségek (a Kanári-szigetek is egy a 17-ből) saját maguk elrendelhetik a szükségállapotot. Eddig ez országos szintű volt.
A maszk használata továbbra is kötelező mindenhol.
Ezek csak apróságok, de az emberek egyre több mindenről beszélnek. Addig jó, amíg ezek megmaradnak pletyka szintjén.

De hogy legyen szép is az írásban, mutatok egy Gran Canaria naplementét :) Nem akartunk naplementét fotózni, de az lett belőle. 35 képből készítettem egy rövid videót, ITT megnézhető a csatornánkon.
Illetve egy naplemente kép a fővárosból. De itt a Nap mögöttünk van...

Üdv
#YourGranCanaria

 

 

Homely Creative Commons License 2020.08.21 -1 0 2908

Sárga országból hazatérve a 2 hét karantén már most biztos. A munkahelyen be is kellett előre jelenteni.

Egyébként szept.1-től új szabályok jönnek. Minimális az esélye, hogy lesz utazás!

Előzmény: similis (2906)
Flower2000 Creative Commons License 2020.08.20 -1 0 2907

Bergamot ajanlatos elkerulni egy darabig. Rengeteg fertozott volt ott.

Előzmény: hlslaszlo (2903)
similis Creative Commons License 2020.08.19 0 0 2906

Várd ki a végét... Én inkább figyelmeztetésnek érzem.

 

Mi 4-én mennénk, ha nem lesz visszafele karantén vagy kötelező teszt, akkor megyünk is.

Előzmény: Traveller00 (2905)
Traveller00 Creative Commons License 2020.08.19 0 0 2905

Az egy javaslat.. ugyanúgy, ahogy a Balatont javasolták /ják Adria helyett....

Előzmény: similis (2904)
similis Creative Commons License 2020.08.19 -1 0 2904

Hát ma éppen ahogy kinéz a helyzet, szeptember 1-től kb. senki sehova itthonról :(

 

Amúgy meg én nem félek, ha elkapom ezt a vacakot, az úgyis az irodában lesz, ahova viszont mindennap kell mennem, hiába tudnék otthonról is dolgozni, nem pedig egy túrázós utazáson, ahol nem szállodában szállunk meg, hanem lehetőleg minél privátabb apartmanban, és a nagyvárosokat, tömeget messziről elkerüljük még normális esetben is, nemhogy most.

 

Nyilván aki bulizós éttermezős utazó, annak nagyobb az esélye hogy elkapja valahol.

Előzmény: hlslaszlo (2903)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.08.18 0 0 2903

GC-Budapest eseteben Bergamo lehet az atszallas. Majd osszel lesz ez a lehetoseg.
Viszont idokozben azt olvastam, hogy mar Olaszorszag is tesztet ker a Spanyolorszagbol erkezoknek. Szoval ennek utana kellene jarni pontosan, hogy mi tortenik az atszallas eseten. Hiszen nem Olaszorszag lenne a celpont. Viszont a tranzit zonabol ki kell menni es ujra atmenni a biztonsagi ellenorzesen, tehat elmeleileg atszallas eseten is belep mindenki ugyanugy Olaszorszagba, mint barki mas akinek az a celpontja.

Szoval tenyleg, valamit leirunk ma, holnap mar lehet hogy atirodik a szabalyok valtozasa miatt, es ervenytelen.

Emiatt az erintettek is azt mondtak, hogy majd 1 honappal az idopont elott dontenek, hamarabb nem. En nem biztatok senkit utazasra, vagy nem utazasra. Tippet szivesen adunk, de a tobbi mar mndenki egyeni dontese.

A tesztek is annyiba kerulnek, hogy ez sokaknal visszatarto ero minden bizonnyal. Annyira nem fontos most nyaralni...
De sokan belevagnak igy is. Majd irjak utana a pozitiv biztato beszamolokat, hogy menjen mindenki nyaralni, ne feljen. Hat nem tudom, az egyetemen a metek vizsgak is eleg parazosak voltak. majd ha sikerult, akkor persze jottek a kijelentesek hogy ez nem is volt nehez. Elotte meg mindenki betojt tole:) Utolag mar konnyu okosnak lenni.
Es azt sem ertem hogy honnan veszik sokan, hogy a Kanari-szigetek a legbiztonsagosabb most Europaban (olvasom tobb helyen). Ha a szamokat nezzuk, mert mast nem nagyon lehet, akkor ez nagyon nem igy van.
De egyebkent nem erezzuk magunkat veszelyben Gran Canarian...

Előzmény: similis (2902)
similis Creative Commons License 2020.08.17 0 0 2902

Melyik fapadossal és melyik olasz városba/ból repültetek ahol nem kell éjszakázni? Megírnád a viszonylatot?

 

Az a baj előre tervezni kb max. 2 nappal merek, mert állandóan variálnak valamit itt is a fogadó országban is és emitt változnak a menetrendek ami külön vett átszállásosnál szívás.:(

Közvetlen járat meg azért jobb, mert az egész vírus mizzériás utazás alatt én a tranzit reptéren való tartózkodástól félek legjobban. Meg mondjuk egy BUD-LPA-n ha lenne, több a magyar és viszonylag kevés a más nemzet, akik elvileg nem annyira fertőzöttek.

 

Előzmény: hlslaszlo (2899)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.08.13 0 2 2901

Aki követi Facebook oldalunkat már találkozhatott a hírrel.
Az előbbi itteni írásom után kb. 1 órával már jött is a új hír az új szabályokról a Kanári-szigeteken.
Bemásolom a lényeget ide.

 

- A maszkot kell viselni minden nyilvános helyen (beltéren és kültéren).
- Tilos a dohányzás a nyilvános területeken, ahol a biztonsági távolság (1,5–2 méter) nem garantált.
- Terasz nélküli éjszakai szórakozóhelyeket bezárnak.
- 10 főre korlátozzák ismét a csoportosulásokat, találkozókat.

hlslaszlo Creative Commons License 2020.08.13 0 0 2900

Csak hogy a linkeket jobban észre lehessen venni az alattam lévő szövegben:

"erről a weboldalról is leolvashatók"

 

"Az utazásról készítettünk egy videót is, az itt látható."

 

"a Facebook oldalunkon beszámolunk"

 

"És a végére egy újabb videó, nincs benne semmi akció :) Csupán, színek, virágok, nyugalom. Fedezd fel velünk Gran Canaria szépségeit :)"

 

És még egy apró tipp eszembe jutott a rengeteg közül :)
Aki a szigeten jár (Gran Canaria), próbálja ki a Pepe Chiringot.
Én a helyi McDonald's-nak mondom. Szerintem nagyon jó kaják vannak ott, és nagyon jó árban. De nem mindenkinek jön be az ízvilága. Nekem úgy tűnt, hogy Maspalomasban magasabbak az áraik kicsivel (igazodva a turizmushoz), mint a sziget északi részén, de még úgy is kedvező. Szószokat bátran kérjetek hozzá nagy marokkal, ingyen jár hozzá. Mert ez nem a McDonald's :)

 

Your Gran Canaria

FACEBOOK INSTAGRAM YOUTUBE

hlslaszlo Creative Commons License 2020.08.13 0 1 2899

Sziasztok,
Jelenleg valószínűleg nem túl sokan indulnak nyaralni a Kanári-szigetekre, de azért néhány mondatot írok a szigetről, hátha valaki tál benne hasznos infót.

Biztosan sokan tudják, Spanyolország is "besárgult" az előző héten, így ha valaki Magyarországra tér vissza, teszt és karantén várja.
Több írást láttam arról hogy ilyen-olyan szervezetek kérik a szigetek zöld besorolását, de nem láttam róla infót, hogy ebben változás történt volna.
Azt viszont látom hogy Magyarországon növekszik a napi fertőzöttek száma. (És abba ne menjünk bele hogy ez mennyire releváns, valóságos, helytálló infó. Másra nem nagyon lehet hagyatkozni, csak ez van.)
Sajnos ez a tendencia nincs másként a szigeteken sem. Az utóbbi héten itt is megugrott az új esetek száma. Ha felszorozzuk a magyar lakosságra, és úgy hasonlítjuk össze, akkor azt látjuk hogy a számok olyan magasak, amik Magyarországon sosem voltak. De ha csak pusztán a számokat nézzük, és nem a lakosságszámhoz viszonyítjuk, akkor is magasabb mint otthon. Sőt, most Gran Canarian van több eset, mint Tenerifén. Ez tavasszal fordítva volt. És a tavaszi nagy "bummban" sem volt annyi napi új eset Gran Canarian, mint most.
Ezek pusztán a számok, amik pl. erről a weboldalról is leolvashatók. (no para)
Azt gondolom nem a számoktól kell tartani, és úgy látszik hogy nem is elsősorban a vírustól, hanem az intézkedésektől, amik teljesen kiszámíthatatlanok.

A szigeteken a maszk használatát már korábban kötelezővé tették minden nyilvános belső térben. Éttermekben is, ha éppen nem étkezik az ember. Kültéren pedig ha a 1,5 méteres szociális távolság nem garantálható. Pénzbírság járhat azoknak, akik ezt nem tartják be.
Nem szorosan ide tartozik, de a nagy kedvencnél, a maspalomasi dűnéknél is begyűjthető a pénzbüntetés. Már csak a kijelölt útvonalakon lehet átszelni a buckákat. "Természetesen" ezt sokan nem tartják be.
A maszkhasználatot, kézfertőtlenítést viszont (a helyiek) teljes mértékben betartják. A kezdetektől fogva. (A nem helyiek nem mindig tudják értelmezni a szabályokat teljesen, de lehet hogy jobb szó az, hogy nem akarják)

Mi is voltunk Magyarországon 1 hónappal ezelőtt. Az utazásról készítettünk egy videót is, az itt látható.
Szóval tapasztaltuk hogy Magyarországon mennyire nem foglalkoznak az emberek az előírásokkal (szinte UFO-nak néztek bennünket, hogy azokon a helyeken maszkot használunk, ahol itt Gran Canarian az kötelező), hihetetlen hogy Magyarország mégis talán a legbiztonságosabb ország Európában, ott alig van jelen a vírus, alig terjed, legalábbis a számok ezt mondják.
 
Las Palmasban továbbra is szinte normális kerékvágásban zajlik az élet. Kisebb kültéri rendezvényeket is tartanak már. Néhányról (mint mindig) a Facebook oldalunkon beszámolunk. Vagy elő videó formájában, vagy mint hír, közelgő esemény.
Gran Canaria fő turisztikai területén, a déli part pár kilométeres sávjában is van "mocorgás". Playa del Inglésen aki nyaralt, találkozhatott a Kasbah shopping centerrel. Az például már eladó, zárva van. Tehát vannak hotelek, éttermek amik nyitva vannak, de sajnos vannak olyanok is, amik a jelek szerint feladták.

És még pár szó a repülésről.
Direkt járat hiányában a legtöbben Madridot vagy Barcelonát választják átszállásra. Ahogy a videóban is beszéltünk róla, mi más útvonalon mentünk. Olaszország is benne volt, igaz BP-GC viszonylatban. Ez a lehetőség lehet hogy holnap már kuka, mert ki tudja mi fog változni. Jelenleg 6,5 órás várakozással lehet hazarepülni (ami nem kevés idő), de ez pár hét múlva 3,5 lesz, ami mar OK.
És miért jó ez? Mert így Olaszországból tér haza az ember, nem Spanyolországból..., nincs karantén. És sok esetben nagyon olcsó a jegyár.
Október végétől lesz direkt járat. Az első út oda-vissza alapáron 112000 Ft most. Én egy átszállásos tippet adtam erre a hétre egy ismerősnek. Kb. 65 ezer forinttal olcsóbb 1 személynek az út oda-vissza, tehát 130 ezer 2-nek (ami persze napról-napra változik). Igaz, várni kell egyszer 6 órát, és egyszer 3,5-et. Ez már egyéni döntés, kinek mennyit számít a kénylem. Szerintem ez nem rossz órabér pár órás várakozásért :)

És a végére egy újabb videó, nincs benne semmi akció :) Csupán, színek, virágok, nyugalom. Fedezd fel velünk Gran Canaria szépségeit :) Egyszer úgy is véget ér ez a zavar...

Ha szükségetek van infóra utazással, nyaralással kapcsolatban, keressetek minket bátran. Igyekszünk segíteni mindenkinek, ha módunkban áll.
Udv
Laci
#Your Gran Canaria

AnnaVir Creative Commons License 2020.07.28 -1 0 2898

Sziasztok!

 

Sajnos még nem jártam a Kanári-szigeteken egyáltalán, de remélem, hogy ami késik, nem múlik. :)

Az éménybeszámolók alapján mindenképp gyönyörű és izgalmas helynek tűnik.

 

Ha van kedvetek megosztani néhány nagyon jó utazásos élményeteket, akár Gran Canariáról, akár itthonról, nagyon boldog lennék. :) A kutatásom célja, hogy sok-sok utazni, kirándulni szerető visszajelzése alapján megtudjam, mitől lesz kiemelkedően jó vagy éppen kellemetlen egy turisztikai élmény. Maximum 10 percet vesz igénybe a kérdőív kitöltése, ezen a linken keresztül: https://forms.gle/ukod93d1M9sXGpS96 

 

Nagyon köszönöm! :)

hlslaszlo Creative Commons License 2020.07.28 -1 1 2897

Sziasztok,


Júliusban bevállaltunk egy Gran Canaria - Budapest - Gran Canaria utazást. Az ezzel kapcsolatos tapasztalatról, repterekről, repülésről beszélünk ebben a videóban. Szerencsére nem törölték egy járatunkat sem, de nem volt aggódásmentes az utazás.

A videó ITT megnézhető a Youtube csatornánkon.

50 euró volt az egyik út, és 40 euró a másik. Viszont mi nem nyaralási céllal utaztunk, legalábbis nem úgy, mint ahogy általában mindenki, ennek is köszönhető ez az alacsony ár. De ha valaki keres, akkor általában talál is kedvező árú repüléseket (átszállással. Igaz, jelenleg nincs is más lehetőség). Tippeket, ötleteket mi mindig szívesen adunk az utazáshoz, repüléshez, szálláshoz a kirándulóinknak. Természetesen ezt saját tapasztalatok alapján. 

Ami továbbra is biztos az a bizonytalanság. Most éppen az angoloknak okoz problémát, hogy visszatérés után kell-e karanténba vonulni, ha igen akkor mennyi időre, melyik országból, a Kanári-szigetek OK-e vagy nem. A hírre a Tui-nál, Jet2-nél rögtön járat, nyaralás törlésekkel reagáltak.
Egyébként minimális számú turista érkezik a szigetre. Sok hotel még mindig zárva van, de azért egyre többen próbálkoznak a nyitással. Ez igaz a bárokra és éttermekre is. A fővárosban viszont szinte minden a régi, leszámítva hogy nincsenek tömegrendezvények, fesztiválok, ünnepek stb.

Üdv

hlslaszlo Creative Commons License 2020.07.11 -1 1 2896

Koszonjuk:)

Vannak tobben akik az utazasra biztatnak. Utolag, miutan sikeres volt a repulesuk, nyaralasuk. Utolag en is sokszor konnyunek tartottam a vizsgakat az egytemen, es oktalannak az izgulast elotte...
De sokan elmondjak azt is hogy problemajuk van a repulessel, a szallassal. Boltok, uzletek, ettermek zarva vannak stb. Ezt nem csak Gran Canariara ertem, hanem globalisan.

Majd csak veget er ez az orulet hamarosan. Es ha nem is pont olyan lesz minden mint regen volt, de legalabb normalis.

Előzmény: similis (2891)
buksi5 Creative Commons License 2020.07.11 0 0 2895

Köszönöm  a tanácsot !

hlslaszlo Creative Commons License 2020.07.10 -1 0 2894

Sziasztok,
Írok pár sort arról, hogy milyenek voltak a repülési tapasztalataink pár nappal ezelőtt.


Gran Canaria - Edinburgh - Budapest útvonalon repültünk. Mi nem nyaralási célból utazunk, ezért a szituáció másabb, mint egy nyaralónál. A repjegyeket az utazás előtt 4-5 nappal vettük meg.
Gondolkodtunk sokat hogy ez jó alkalom-e az utazásra. 2 dolog miatt döntöttünk az utazás mellett.  Most viszonylag nyugodtabbnak nézett ki a helyzet Európában. Illetve a jegyár. Egyik irányba  50, a másikba 40 euró. És ha probléma adódna valamivel, akkor nem mindegy hogy több száz euróról van szó, vagy ennyiről.


Maga a repülés tulajdonképpen olyan mint régen, semmi korlátozás nincs a gépen. Csak maszkot kell hordani. Gond ott adódhat, hogy lesz-e egyáltalán repülés? Járatmódosítás vagy törlés bármikor előfordulhat, és ez okozhat gondot. A vissza utunk egyik járata már nem az eredeti időpontban indul, és ez jó nagy kavarás lett nekünk. De még mindig a jobbik eset, mert minden elkövetkező héten több járatot is töröltek az útvonalon. A miénk legalább még megvan, indul...még...
Gran Canarian 1 üzletet láttunk nyitva a reptéren, Edinburghban egyet sem. Alig volt ember a reptereken, így mindennel gyorsan lehetett haladni.
A 2 országba ahova beutaztunk, egyikbe sem kell teszt, vagy valamiféle nyomtatvány kitöltése (ma vettem észre, hogy a Ryanair küldött egy emailt 1 nappal a repülés előtt, hogy az UK-ba belépéshez valamit ki kell tölteni. Mivel nem vettem észre, nem töltöttük ki, de nem is kért senki semmit). Csak egy gyors személyi ellenőrzés volt mindkét helyen.

Ez azonban országfüggő. Visszafele már regisztrálni kell magunkat a spanyol belépéshez. Ez nem tudom meddig lesz életben, de QR kóddal mindenkinek rendelkeznie kell jelenleg, aki Spanyolországba utazik.
Az első repülőn csak 20 utas volt, közülük egy sem volt turista VIDEÓ a FACE oldalunkon ITT.
A másodikon Pestre már többen voltak, kb 75%-ban volt tele a gép.
Tehát maga a repülés az OK, gond inkább a tervezhetetlenség lehet, nem tudni hogy esetleg történik-e valami holnap vagy 1 hét múlva, és ha igen, hol és mi (pl pár napja a katalánok, szerbek).

 

(A megérkezés Edinburgh-ba szép volt.)

(És ennyi szúnyog az utóbbi 5 évben nem csípett meg bennünket, mint itthon 1 óra alatt...)


Üdv

hlslaszlo Creative Commons License 2020.07.10 0 0 2893

Szia,

Sok szálloda zárva van még, de azért egyre többen próbálkoznak a nyitással is. Viszont hogy az emailre sem válaszolnak, az elég furcsa. Ahogy látom, a Face oldalukon sem mutatnak semmi aktivitást az utóbbi majdnem 4 hónapban. Előbb-utóbb remélhetőleg úgy is kinyitnak, ne adják fel a próbálkozást, keressék őket. Habár ha nem direkt a szállodánál történt a foglalás, akkor ez inkább a Booking-ra tartozik.

Előzmény: buksi5 (2892)
buksi5 Creative Commons License 2020.07.10 0 0 2892

Kedves Fórumozók !

 

A tanácsotokat szeretném kérni egy barátom problémájának a megoldására!

Februárban a TAP portugál légitársaságnál vett 3 jegyet Budapest - Las Palmas viszonylatban jólius 14 és 23 között,

Liszabonban van az átszállás.

Ugyanekkor a Bookingon keresztül vissza nem térítendő szállást foglalt a HOTEL ALTAMAR ban.

Azt hiszem, hogy ez a Puerto Rico part szakaszon van.

A TAP szeptemberig, vagy októberig nem megy Las Palmasba, pénzt vissza nem adnak, de két évig az ár 120 % a leutazható.

A HOTEL ALTAMAR semmilyen megkeresésre nem válaszol. Nem válaszolnak e-mail ra és nem veszik fel a telefont sem.

A Booking is azt írta vissza: egyelőre nem tudta vele a kapcsolatot felvenni.

Lehet, hogy nincs nyitva a szálloda?

Lehet, hogy a vissza nem térítendő foglalás így a már régen befizetett pénz elúszhat?

Mi a tanácsotok?

 

Köszönöm előre is !

similis Creative Commons License 2020.07.06 0 0 2891

Köszi, gyönyörű mint mindig :)

Csak most megint "honvágyam" lett, rengeteg videót nézegetek mostanában amiket feltesznek mások is.

De ki tudja mikor lesz lehetőség megint biztonsággal venni repjegyet és tervezni, most egyre kilátástalanabbnak látok megint egy őszi-téli utat :(

Előzmény: hlslaszlo (2890)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.07.06 0 1 2890

Sziasztok,

 

Hoztam egy videót azok számára, akik szeretnének egy kicsit szétnézni Gran Canaria hegyvidékén. Élőben természetesen sokkal másabb az élmény. De jelenleg nem sokan vállalkoznak egy utazásra, amit teljesen meg is értek. Hamarosan repülési tapasztalataimat is megosztom majd. A jegyeket megvettük, de már a kavarás is elindult a torlésekkel, módosításokkal.

 

Szóval fényképezni voltunk, képeket csináltunk a kirándulásunkhoz, de egyúttal készítettünk egy rövid videót is, és a naplementét is megvártuk, mert ígéretesnek nézett ki. A kiránduláson természetesen nem naplementekor megyünk oda, mert azt senki sem tudja garantálni hogy a Napot látni is fogjuk. Előfordult már olyan is sajnos, hogy megérkeztünk (normálisan nappal), majd azt mondták a kirándulók, hogy mehetünk is tovább...Semmit sem lehetett látni, magában a felhőben voltunk benne. Ilyen is előfordul.
De ez most nem így volt.

 

Videó a Youttube-on ITT

A sziget deli részén a legtöbb szálloda továbbra is zárva tart. Mint ahogy nagyon sok turisztikai egység is.
Ugyanakkor a fővárosban ezen a hétvégén már megtartották az első vásárt (aki követ minket Facebookon, az láthatta is), a Covidos helyzet kitörése óta ez az első ilyen rendezvény.

 

Udv,
Laci
#YourGranCanaria

 

hlslaszlo Creative Commons License 2020.06.26 0 2 2889

Sziasztok,

 

Összefoglaltam pár dolgot ami a jelenleg van érvényben Spanyolországban, tehát Gran Canarian is.

Megtalálható ITT a Facebook oldalunkon.

De nincs mindenkinek Facebookja, és nem szeret mindenki kattintani, ezért bemásolom de is...

 

A szükségállapot vége
Égész Spanyolország vasárnap (2020. június 21.) belépett az "új normalitásba". Szabad mobilitás és a külföldi turisták utazhatnak Spanyolországba (Portugáliának és az Egyesült Királyságnak július 1-ig várnia kell) ℹ️ Íme néhány korlátozás és szabály:
- A repülőtéren: az utasok hármas ellenőrzése. 1. Az országba belépő minden turista köteles kitölteni egy személyes adatokat tartalmazó felmérést / kérdőívet. 2, Az utazók testhőmérsékletét mérik. 3, Vizuálisan ellenőrzik az utazók egészségi állapotát.
NEM kell Covid teszt❗️
- Az arcmaszk kötelező, ha a 1,5 méteres szociális távolság nem garantálható (szabadban is). A maszk használata kötelező a nyilvános belső helyeken, a tömegközlekedésben stb.
- Strandok: be kell tartani a speciális önkormányzati rendeleteket, 1,5 méter távolságot kell tartani.
- Rendezvények és tevékenységek: maximum 1000 ember engedélyezett kültéren vagy 300 fedett téren.
- Turisztikai szálláshelyek: be kell tartani az egyes létesítmények egyedi intézkedéseit. Az összes csoportos tevékenység (animáció) szabadban lesz, közös tárgyak használata nélkül.
- Sport: Legfeljebb 30 ember sportolhat együtt szabadban vagy 25 ember beltérben, a biztonsági távolságot megtartva.
- Az éjszakai élet szabadban engedélyezett, csak asztalokkal, a maximális kapacitás 75%. A tömeg kerülése. Tánctér nélkül.
👉Több infó spanyolul itt: https://bit.ly/2ZcZnYJ
#YourGranCanaria

hlslaszlo Creative Commons License 2020.06.23 0 1 2888

Hello,
Véget ért a szükségállapot Spanyolországban. Szabad az út a turizmus számára (ha a hotelek is kinyitnak majd).
Ami jelenleg biztos és érvényben van:

 

A beutazók számára nincs teszt kötelezettség. A reptéren kérdőívet kell kitölteni, testhőmérsékletet mérnek, és ránézésre ellenőrzik az emberek vélt egészségi állapotát (ez nem vicc...). Aki a 3 közül valamelyiken megbukik, az első körben megy a reptéri orvoshoz.
Maszk viselése továbbra is kötelező ott ahol a 1,5 méter távolság nem garantálható.
1000 főben maximalizálták a kültéri rendezvényeket, így sok szokásos, hagyományos esemény nem kerül megrendezésre. Például holnap Las Palmasban a strandon San Juan (Szent Iván) éjszakája. Hatalmas tűzijáték és rengeteg ember van minden évben. Most lezárják majd a strandot.

Apropó strand:)
Megnéztünk 6 népszerű strandot Gran Canaria déli részén, hogy mi történik most a strandokon turizmus nélkül.
Playa del inglés, Maspalomas Anfi, Puerto Rico, Amadores, Playa de Mogán.

 

A VIDEÓ A YOUTUBE CSATORNÁNKON ITT

 

Udv

#YourGranCanaria

hlslaszlo Creative Commons License 2020.06.15 0 2 2887

En ezt a portugal modszert is furcsanak talalom. Tesztelnek, de mindenki mehet a dolgara? Ha pozitiv, nyugodtan fertozheti a tobbieket, es kezdohet ujra az egesz tortenet?
De felesleges is errol beszelni, majd kitalaljak hogy hogy legyen:)

"utazást akarókban biztosan meg van a felelősségtudat"
Sajnos sokaknal nincs. De nem az utazassal kapcsolatos ez, hanem alap gondok sok embernel  A szemelyi higieniaval rengetegen nem torodnek. Kezdve ott peldaul, hogy WC hasznalata utan nem mosnak kezet nyilvanos helyeken (sem). Hala az utazasnak, ma mar a vilag osszes orszaganak lakossagaval kapcsolatban lehetunk a reptereken. Es gratisz elkaphatunk mindenfele bakteriumot es virust a vilag minden pontjarol.

 

A tengeri hajozast eleg jol ismerem, mert hogy dolgoztam ott. Ott egy virusos jarany mar nem is volt olyan kulonleges. Azokon a hajokon ahol en voltam, mar sok evvel ezelott bevezettek a kezfertotlenitest. Az apropojara mar nem emlekszem, de tortent valami ami miatt hirtelen elterjedt. Ezzel a fertotlenitessel sem foglalkozik nagyon sok utas. Talan ez egyfajta kellemetlenseg, kotelezettseg, ami a nyaralasba nem ferhet bele. Ott a virust megusztak egy jo kis hasmeneses hullammal altalaban. Az oka eleg egyszeru volt. Tojnak a wc hasznalat utani kezmosasra, es hat tovabbadjak egymasnak a vegtermekeiket...
Es sok ezer ember osszezarba egy kis helyen, az aztan tarol. Ezert is vannak most nagy gazban a hajotarsasagok. Az osszes hajo all, es senki nem tudja mikor indulnak ujra, es hogyan.

Hatha ez a virus szituacio most radobbent nehany embert arra, hogy kezet mosni nem egy nagy hulyeseg es flancolas.

 

 

A Kanari-szigeteken szerintem jobban betartjak a szabalyokat mint mashol.

Olvastam, lattam tobbszor hogy arrol beszeltek, mennyire felelotlenek a spanyolok, nem tartjak be a szabalyokat, ezert terjedt el a virus ilyen mertekben. En pont nem ezt lattam. Ez valoszinuleg fugg attol hogy ki hol el, milyen kornyezetben. En pont az ellenkezojet tapasztaltam. A bevandorolt nem helyieknek jobban nehezukre esik betartani a szabalyokat.
Igaz, ha a paromat idezem, "igen, a szemelyiben az all hogy spanyol allampolgar, de ok igazabol kanriaiak" :) azaz ne vegyuk egy kalap ala a spanyolokat veluk:)
Kijarasi tilalom alatt neha el kellett mennie a sarki gyogyszertarba. A szemkozti ablakban sokszor leskelodott egy 5-6 eves kisfiu. Kerdore is vonta a paromat, hogy hova megy, mert az utcan nem lehet tartozkodni :)
De a mai napig sok ember maszkot visel az utcan. Nem tudom Magyaroszagon ez mennyirre altalanos jelenseg ma? Sot, meg autoban is hordjak tobben. Olyanok is, akik egyedul vannak az autoban. Es azt lassuk be, annak mar tenyleg semmi ertelme. Kit ved kitol?


Itt ez a video, kb 1 hete csinaltam Las Palmasban a Las Canteras setanyon. Strandolni senki nem megy maszkban, de a setanyon azert lehet latni hogy hordjak meg paran. "Normal" utcan tobben.

Bizzunk abban hogy ez a virus mar csak a mediaban es a hirekben van jelen:)


 

Előzmény: Törölt nick (2886)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.09 0 0 2886

A reptereken PCR teszteket csinálnak a portugálok.

Ez a fülpiszkáló az agyadig felnyomva :)

 

Az ára (ott ahol fizetni kell érte) 100 eurónál kezdődik, tehát ez nem a pár erurocentes kiadás.

 

Portugál megoldásoknál maradva a Madeirai a terv szerint úgy néz ki, hogy júli 1-től  ingyen teszt és mehetsz dolgodra. Ha fertőző vagy majd begyűjtenek.

Az Azorin júli 1-től ingyen teszt és ingyenes dekkolás egy szállodában amit a kormányzat fizet. A várakozás a teszteredmény beérkezéséig tart.

 

Ha bárhol pozitív az utazó onnantól az utazót terheli az összes költség.

 

Madeirán a bejelentés pillanatától kezdve sorban jelentik be a légitársaságok a repüléseiket.

Az Azori nem lett olyan kívánatos, de lesz repülés a portugál légitársaságok jóvoltából. Az Azorin kilenc szállást követtem eddig, amiből nyolc volt foglalt a fenti eljárások bejelentéséig. Ezután már nyolc szabad lett és csak egy maradt foglalt, Nyilvánvaló, hogy ezek a feltételek nem felelnek meg az utazóknak, tehát a turizmus ott júliusban még nem fog elindulni. Minél később masztiznak a nem éppen kiváló ötleteiken annál később indul be a szezon.

 

Visszatérve a spanyol tervek hiányára, nagyon sok múlik ezen.

Az összevissza beszéd a kormányzat és a turisztikai hivatal részéről egy-egy újabb fék a turizmus beindulásán.

 

A vírus kontra nem vírus ügyben pedig elég tiszták a dolgok.

Ha valakit vírusosnak ítélnek az megy a helyi karanténba és ha van egészségbiztosítása, akkor birkózhat azzal a térítés ügyében. Ha kötött biztosítást, akkor a biztosítóval küzdhet pénzügyileg. Egy viszont tuti, mégpedig az hogy ott ragad a szigeten és csinos helyi nővérkék tolják majd bele a csövet, amikor már nem kap levegőt.

 

Tehát ha a fentieket az utazó mérlegeli az indulás előtt, akkor tesztelteti magát otthon, hogy legalább vigyen magával valami igazolást arról hogy nem teljesen idióta és egészségesen indult neki. Ha véletlenül pozitív a célban a tesztje, akkor legyen valami papirkája arról, hogy lehet a helyi eredmény a fals és ne dobják azonnal be a zombigyűjtőbe ahol tuti siker a vírus begyűjtése, ha eddig még nem lett volna neki.

 

Ezzel arra utalnék, hogy az utazást akarókban biztosan meg van a felelősségtudat, hiszen senkinek sem célja, hogy egy idegen országban napi kétszáz euróért egye a kórházi kosztot.

 

Itt arra is rávilágítanék, hogy mi van akkor ha tisztán megyek és José fertőz meg az étteremben a levesbe lógó hüvelykujjával, vagy éppen a mosogató fiú tüsszent bele a tányérkámba? Tehát azt is mondhatom hogy én is mérlegeltem a kockázatot és bízok abban, hogy a célban legalább olyan vehemensen védik az érkezőket, mint a helyi lakosságot.

 

Véleményem szerint a szeparációnak addig volt értelme, amíg a járványosság lehetősége fennállt és az adott helyzetet az országok kezelhető állapotra hozták. Miután ezt elértük talán rá kellene bízni az emberekre azt hogy miképpen kívánják az életüket folytatni. Aki retteg maradjon otthon, hátha megállítja a fakerítés a vírust, aki meg dolgozni vagy éppen utazni akar az mérlegelje a lehetőségeit, hogy miképpen védekezik.

 

 

Értsétek úgy, ha esik az eső, akkor lehet ernyő, esőkabát vagy otthonmaradás. Az eső nem fog elállni egyik választásotok miatt sem, nekünk kell alkalmazkodni hozzá.

 

Előzmény: hlslaszlo (2885)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.06.08 0 1 2885

Hello janoo,

 

A Binter reszerol szerintem az nem valamifele teszetoszasag, hogy nem ertekesiti a jegyeit elore. En inkabb felelossegteljesnek mondanam. hiszen senki sem tudja mik lesznek a szabalyok.
Kicsit mar en erzem magam "hulyenek", bocsanat a szoert, akkor is ha en mondom magamra :), mert mar annyi helyen latom hogy biztatjak az embereket utazasra, mi pedig minenkinek azt mondjuk, hogy varjon még.
Nincsenek egzakt szabalyok, rendeletek a turizmusra vonatkozoan, hogy mi lesz 2 het mulva, vagy 1 honap mulva. Igy ebben a pillanatban mit tudnak a szolgaltatok a nyaraloknak garantalni? Erre nagyon kivansi lennek.

A Binter egyebkent fokozatosan inditja ujra jaratait ezen a heten. A szigetek kozotti repules matol (hetfo, junius 8.) most mar indok nelkul is lehetseges, azaz szabad a helyieknek.
A Canaryfly csak juli 1-tol repul, es akkor is keves geppel. A Binter es a Canaryfly egy ceg, ezert ez igy ertheto is.

Madeiran teljesen vilagos minden a turizmussal kapcsolatban? Errol inncs tul sok infom.
Az, hogy a reptereken tesztelni fognak, ok. Hogy ingyenes vagy nem, az sem annyira fontos. Aki most utazni tud, annak az a par ezer forint talan mar nem annyira donto. Persze jobb ha nem kell fizetni.
Bennem olyan kerdesek merulnek fel, hogy mi van akkor ha...?
Allitolag itt a repteren homersekletet is fognak merni. Egy hoemelkedes, vagy laz Covid nelkul is produkalhato konnyen. Tehat mi lesz akkor ha valakit igy kiszurnek?
Es ott a teszt. Az 100%-ban pontos infot ad, nem teved? Es mi lesz ha netan valakinel pozitiv? Ugrik a nyaralas? Hol tolti a karantent, ha az kovetkezik? A repjegyet visszafele bukja, ha 2 het karantenrol van szo. Tehat ujra kell jegyet venni sajat koltsegen? Azaz elkepzelheto az is, hogy valaki a nyaralas helyett rengeteg penzbol 2 het karantent tolt el egy tengerpati udulohelyen?
Ha jok az infoim, akkor a biztositok ezt a dolgot egyszeruen megoldottak. Egy biztositas sem vonatkozik arra az esetre, ha valakit karantenba raknak.
Azokat a kerdeseket kellene teljes mertekben tisztazni, hogy mi van akkor, ha nem minden optimalisan alakul.

 

itt most az volt a hirekben, hogy a napokban majd jonnek az infok a kormany reszerol, hogy milyen donteseket hoztak a szuksegallapot lejarta utani idoszakra. Akkor talan mar tobbet tudunk majd mindenrol.

 

 

Előzmény: Törölt nick (2883)
tkisgyongyi Creative Commons License 2020.06.06 0 0 2884

A Swissair repül július elejétől. Ha minden jól megy... Nekünk a Vueling visszamondta a Budapest-Barcelona járatot. Meglátjuk még addig, hogy mi lesz.

 

Előzmény: Törölt nick (2883)
Törölt nick Creative Commons License 2020.06.05 0 0 2883

Ne védd magad! Nem támadlak. :)

 

Amit írsz az a baj.

Az rendben van hogy jún 21 a szükségállapot vége, ha minden rendben van.

 

Akkor jún 22-re kell terv.

A terv a számomra úgy néz ki, hogy tudjak foglalni szállást előleg nélkül, mondjuk 3 napos lemondással.

Tudjak repjegyet keresni, hogy egyáltalán oda tudok-e menni.

Tudjam, hogy mivel számoljak vírusteszt ügyben. Kell vinni, megcsinálják helyben, mennyibe kerülne?

Ha helyben csinálják akkor karanténoznak az eredményig mint az Azorin, vagy mehetek a dolgomra mint Madeirán?

 

De a kanári szigeteknek nincs terve. A kanári mire ezzel előáll és a lelkes elsőzők odamennének (mert kellenek olyanok is), addigra tényleg itt az október.


Az emberek akkor fognak utazni, ha baj esetén kisebb veszteséggel ki tudnak tolatni belőle. Erre a többségnek kellenek az elsőzők akik elmondják, hogy menjetek nincs semmi baj. De még nekik sincs esélyük, ha nincs repülés. Repülés meg nincs mert nincs mihez tervezni.

Előzmény: hlslaszlo (2882)
hlslaszlo Creative Commons License 2020.06.05 0 0 2882

Hello janoo,

 

Lehet hogy felreertheto voltam, gyorsan meg is vedem magam :)
En nem akartam minositeni senkit, csak azt tartom fontosnak hogy tiszta, vilagos korulmenyek kozott lehessen majd utazni, es pontos informaciok legyenek errol.
Tobben megkerestek bennunket az elmult hetekben infokert a nyaralasukkal kapcsolatban. Hogy mi az aktualis helyzet, mi varhato stb. Ami biztos, hogy 100%-ban a bizonytalansag van mindenkiben, es a kerdesek. Es ha valaki azt hirdeti, hogy gyertek hozzank nyaralni. legyen az a kormany vagy valamilyen utazasszervezo, akkor legeloszor ezt a bizonytalansagot kellene megszuntetni, elsosorban pontos infokkal.
Spanyolorszagban junius 21-ig tart a szuksegallapot, remljuk hogy azutan sokkal egyszerubb es vilagosabb lesz majd minden.

Megneztem par hotel honlapjat, és juniusra nem is elerheto a foglalas. Valamelyiknel csak oktobertol, de gondolom ezt majd megvaltoztatjak hamarosan (igaz, par hete nyarra mar elerheto volt). Tobbnel pedig lattam a varosban, hogy folyamatosan a felujitasokat vegzik most is.

Hoztam ma is egy friss videot. Ez most a Youtube csatornankon van ITT

Most mar viszonylag szabadabban lehet mozogni, gyorsan probaljuk is lefotozni az uj kirandulasunk utvonalanak hianyzo reszeit. Sajnos ez nem a legjobb idopont ra, tavasszal sokkal szebb lett volna, lehet hogy majd jovore kiegeszitjuk... Nyaron az idojarasi viszonyok miatt szinte lehetetlen szep tiszta kepeket csinalni, illetve ki is eg, szarad akkora mar minden.
Minden kirandulasunkhoz jar ajadnekba 40 fenykep, illetve elerheto egy exkluziv kepcsomag legalabb 400 keppel.
A videoban szereplo resz nem egy megallo helyszine. A kepcsomag meghatarozo resze a 2 megallo kozotti utvonalon keszul, ez lathato a videoban is. Utkozben nincs mod ilyen fenykepek keszitesere, ezert is egyedi ez a kepcsomag. Rengeteg munka, ido, izzadas, gyaloglas jellemzi a kepcsomagunk elkesziteset. Valoszinuleg nincs is tul sok mas ilyen orult, akarom mondani szolgaltatas a vilagban:)
A fenykep ami a video boritokepet is adta, biztosan benne lesz majd a kepek kozott.
#YourGranCanaria

Előzmény: Törölt nick (2881)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!