Keresés

Részletes keresés

mindenki senkije Creative Commons License 2009.12.05 0 0 4446
ilyet szabad?
mert akkor én is!
állandó vesszőparipám: BATTLESTAR GALACTICA! :)
tudom, tudom, de csakazértis! :)))
Előzmény: BitterSweetSymphony (4445)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.05 0 0 4445

Agitálok kicsit, jó?:-)

 

Szóval nem szoktam semmit senkire rátukmálni, de...dedede...

A Lostnak mindenképp megéri egy esélyt adni sztem. Veszíteni semmit nem veszíthetsz (max egy kis időt, de azt annyi baromságra pazarol az ember...), viszont nyerni annál többet...

Tudod, nekem a PB az első, s ezért a legnagyobb szerelem. Az tett sorozatfüggővé. De ha objektíven kell nyilatkoznom, akkor azt kell mondjam, a Lost jobb, mint a PB...

És ha megnézed, a Lost és a PB topik törzsgárdája közt elég nagy az átfedés...:-) Szóval az emberek ált a hasonló dolgokat szeretik, ezért ha tetszett Neked a PB, akkor elég nagy eséllyel tetszeni fog a Lost is.

Van benne pörgés, izgalom, rejtély, humor, elgondolkodtató megható és szívszorító pillanatok is, csajok, akikért lehet izgulni és pasik, akikbe bele lehet szeretni, és cliffhangerek, amiktől lehidalsz...

És a PB-vel szemben az a másik előnye, h a színvonal nem romlik, sőt...nekem egyre jobban és jobban tetszettek az évadok. Az elsőnél jobb volt a 2. annál a 3, annál a 4...az 5-ben volt néhány dolog, ami nem tetszett, de a dolog egyre izgalmasabb.

Én egy hosszú hétvége alatt nyomtam le az 1. évadot tavaly télen, aztán karácsonyra megkaptam a 2-at és a 3-at, de csaltam és még szenteste előtt lenyomtam mindkettőt...:-) Szóval az első 3 évadot egy hónap alatt néztem végig....aztán januárban az első fizumból megvettem a 4-et...:-)

Gondold meg, na;-)

Előzmény: CNN (4435)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.05 0 0 4444

Luke-kal értek egyet. Egy filmet/sorozatot/könyvet nem azért kell tisztességesen, kereken, kielégítően befejezni, mert Manci néni listázta a hiányzó pontokat vagy sem. Hanem mert így színvonalas. Egy magára valamit is adó forgatókönyvíró, rendező stb azért csinálja jól, mert igényes a munkájára.

Arról nem beszélve, h tök mindegy, mire hányan emlékeznek...ami le van írva, vagy filmre van véve, az bizony visszakereshető.

___

 

Mivel a PB már mind a magyar, mind a külföldi adókon végérvényesen véget ért, sztem a kutyát nem érdekli, h miről írunk itt. Az offolás akkor értelmezhető, ha folyik egy ontopik aktuálcsevej, amit meg tud zavarni. Itt ilyen nincs. De ha valakit mégis frusztrál, az nagyon kérem szóljon, ne tartsa magában:-)

Előzmény: Aragorn83 (4441)
mindenki senkije Creative Commons License 2009.12.05 0 0 4443
De szerintem meg ne feltételezzünk semmit és ne kezdjük úgy a mondatokat, hogy "ha".

A átlagnak gondolt amcsik meg már rég lekoptak erről a sorozatról szerintem. A HC fanoknak is már GPS navigáció meg használati utasítás kell hozzá lassan :)

Számomra ez a sorozat a sok titokról szólt és mindig akkor csettintettem elégedetten, amikor a szálak szépen "összeértek". Ha ez elmarad, számomra pont a sava-borsa lesz oda. Nem hiszem, hogy én vagyok az egyetlen, aki így látja... Én nagyjából eddig is ezt kaptam a sorozattól és a végétől is ezt várom.

De szerintem kezdjük túlragozni. Valszeg Neked lesz igazad, minden választ nem fogunk megkapni, de a fontosabbak igen. Remélem pl az általad felsoroltak köztük lesznek, mert azok az én oldalamat is fúrják. Ennyi. Minél több a válasz, annál teljesebb a befejezés és annál többen boldogak tőle. De ha sok kérdés marad nyitva, akkor az (picit?) csalódás lesz, mindenféle bölcs (bele)magyarázás ellenére...

Átmenni?
Felőlem! :)
De akkor az ottaniak nem vágják majd, h miről beszélünk, mert az eleje itt van.

PB-seket meg valszeg már nem zavarja semmi a világon... :)
Előzmény: Aragorn83 (4441)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.05 0 0 4442

Na, ezzel a linkkel, bár hallani nem hallottam (nincs most hangfalam), de legalább meg tudtam nézni. Went tényleg nagyon............(pontozott helyre tetszőleges nyáladzás beillesztendő:-)) Köcc:-)

Előzmény: CNN (4434)
Aragorn83 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 4441
Komoly kérdés volt. Én azt nem értem ezen miért döbbentél meg ennyire? ;-)

Azért kérdeztem mert, ha valamire nem emlékszel és feltételezzük az utolsó évad előtt nem frissíted fel a memóriád az előző 5 évadból akkor feltételezhetően (nem pont te) hanem egy átlag amerikai ott fog értetlenkedni, hogy most mégis ezt minek magyarázták, meg egyáltalán ki a francot érdekel, mert ő nem is arra kiváncsi.

Az még mindig érdekel, hogy az offtopic LOST-ozással miért nem megyünk a saját topicjába? :) Biztos zavarja a PB-skeket.
Előzmény: mindenki senkije (4439)
mindenki senkije Creative Commons License 2009.12.05 0 0 4440
azért nyilván van egy füzetkéjük, tele érdekes infokkal, amit majd szépen az asztal alatt átcsusszantanak a disney-nek (persze jó pénzért), amikből majd még akármi is lehet -nélkülük- :)
Előzmény: Aragorn83 (4438)
mindenki senkije Creative Commons License 2009.12.05 0 0 4439
ez most tényleg egy komoly kérdés amire válaszolni kell?
hogyhogy miért?
mert csak!
és ha nem emlékszem? akkor mi van? én emlékszem 6-ra a szomszéd pistike meg még 9-re, az már 15, de a dédnagyanyám még további háromra is, csak közben meghalt, de kár. mások meg más kérdésekre emlékeznek, de ez miért indokolja azt, hogy ezeket nem érdemes megválaszolni?

amúgy igazad van, nyilván nem emlékszem mindegyikre, de pl ha újra megnézném a sorit (én minden részt csak egyszer nézek, sosem néztem újra egyetlen lost részt sem), akkor néhány azért tuti újra beugrana.

de mindegy, az egész logikádat nem értem, de ha gondolod, lehet ezt fokozni. vannak emberek, akik meg még nálam is kevesebb kérdésre emlékeznek. sőt, biztos van olyan is, aki egyetlen egyre sem! szóval akkor egyáltalán minek ide normális befejezés? sőt, minek befejezni egyáltalán? maradjon el az egész hatodik évad, ugyan kit érdekel, senki sem fog belehalni!
blah...
Előzmény: Aragorn83 (4437)
Aragorn83 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 4438
Egyébként az utólagos dolgokhoz már nem lesz köze Carlton Cuse-nak és Damon Lindelofnak. Ő megmondták, hogy a 6. évaddal végleg lezárják a sorozatot. Nem lesz folytatás, spin-off, Film....

De a jogok utána átkerülnek/maradnak a Disneyhez(/-nél), aki még úgyis sok pénzt ki fog emelni ebből az aranybányából. Szóval... :D

Egyébként a LOST-os társasjátékot én is megvettem volna, de sajna itthon pl nem adták ki... :(
Előzmény: mindenki senkije (4426)
Aragorn83 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 4437
Komolyan, mintha emlékeznétek az összes megnemválaszolt rejtélyre, ami még megválaszolásra szorul.... :)

A kemény mag összeszedte ebből van kb 150.

Még én sem emlékszem kapásból mindre, pedig én minden évben karácsonykor megnézem az összes eddigi LOST részt, afféle marathon-t tartva. No, idén már 5 évadot fogok megnézni. Jövőre meg a komplett sorozatot fogom. :DD

Szóval miért fájna az nektek, amire egyáltalán nem vagy épp csak alig emlékeztek. Hogy tényleg ez is birizgálta a fantáziámat, de pl nem olyan fontos mint pl Smokey.

Most, ha hirtelenjében a számomra három legfontosabb LOST béli rejtélyt kéne kiválasztanom, akkor ezek lennének (nem sorrendben)

Smokey
A számok
Libby háttértörténete
Előzmény: mindenki senkije (4426)
mindenki senkije Creative Commons License 2009.12.04 0 0 4436
"2 hónap alatt 5 évad?"

ssssimán! :)
én az első évadot asszem 2 egymást követő hétköznap éjszaka néztem végig, a köztes időben (nappal) pedig dolgoztam, de alig bírtam odafigyelni, mert annyira rábolondultam és alig vártam, h újra otthon legyek és nézhessem tovább
okosabb lett volna szabit kivenni :)
az utolsó rész után konkrét fizikai fájdalmaim voltak, mert még sehol sem volt a második évad...
és ez bizony nem egy rendhagyó eset, akinek odaadtam, nagyjából hasonlóan járt és napokon belül követelte az újabb részeket
és volt olyan is, aki kivette másnapra az(oka)t a bizonyos szabadnapot :))
Előzmény: CNN (4435)
CNN Creative Commons License 2009.12.04 0 0 4435
2 hónap alatt 5 évad? Á, az nekem nem fog menni. :D Azt hiszem, inkább kihagyom. Nem láttam ugyan sokat a Lostból, de az alapján nekem valahogy nem... ;) Viszont most irigykedem, hogy Nektek, Lostosoknak van még egy évadnyi kibeszélnivalótok, PB-ből meg már semmi. ;)
Előzmény: BitterSweetSymphony (4413)
CNN Creative Commons License 2009.12.04 0 0 4434

:-S

 

Megadom az eredeti linket, hátha... ;-)

 

http://www.twitvid.com/452EC

Előzmény: BitterSweetSymphony (4411)
CNN Creative Commons License 2009.12.04 0 0 4433
Igen, tudom. ;)
Előzmény: mindenki senkije (4410)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.04 0 0 4432

Ne legyen bigyusz! Teljes, full extrás, mindenre kiterjedő sorozatzáró legyen! (toppant):-)

 

csak képregényeket, meg videojátékokat meg burger king menüket ne kelljen már túrnom utólag :)))

 

:D vizuális típus vagyok...Lost-számozott shakes pohár, pici műanyag Sawyer-figura...

Előzmény: mindenki senkije (4431)
mindenki senkije Creative Commons License 2009.12.04 0 0 4431

na most attól még maradhat koherens, h teszemazt 5-6 pici titkot ilyen bigyuszokban fognak kibontogatni

 

a battlestar galactica jut eszembe, ott is a lényeg a sorozat, de van 1-2 olyan apró érdekes dolog, amiket webisode-okban meg egész estés bonus tévéfilmekben mutattak meg, utólag

ha ezek nem lettek volna, akkor ezek nélkül tökéletesen érdektelenek lettek volna ezek a kis extra filmecskék. ezek miatt volt egyáltalán érdemes megnézni őket

talán a lost-hoz is ilyenek készülnek majd vagy mittudomén :)

csak képregényeket, meg videojátékokat meg burger king menüket ne kelljen már túrnom utólag :)))

Előzmény: BitterSweetSymphony (4428)
mindenki senkije Creative Commons License 2009.12.04 0 0 4430
hmmm... hát ez tényleg mennyire igaz! :)
Előzmény: BitterSweetSymphony (4429)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.04 0 0 4429

:-)

 

A legtöbb női Lost-karakterrel az a gond sztem, h egydimenziósak. Nincs igazából jellemük, csak helyzetük van. Claire pl a "Leányanya". Az a funkciója, h gyereke születik, de nem igazán tudná senki jellemezni, mert egyszerűen nem írtak neki jellemet. Vagy Libby...ő milyen? Nem tudjuk, csak kellett egy kis románc szegény Hugónak is...Vagy Shanon, az elkényeztetett kis gazdag liba...anyám, micsoda közhely:-) Penelopé? Ő sem más, csak Desmond szerelme. Alex? Ben lánya. Pont. Stb...Szóval a legtöbb Lost-csaj egy ruhafogas, és csak a férfiakhoz, és/vagy a gyerekekhez való viszonyukban értelmezhetőek.

Szemben a remekül kidolgozott, sokdimenziós férfikarakterekkel...Ben, Locke, James, Jack, Sayid, Des...ehhez képest a női front nagyon silány...

Ezért is kedvencem Kate:-) Neki legalább _van_ karaktere. (Rajta kívül ez talán még Julietről és Sunról mondható el.) De Kate mindenképp a legszínesebb, és a legfinomabban kidolgozott női karakter. Ráadásul csinál erkölcsileg megkérdőjelezhető dolgokat is, ettől még életszerűbb, szemben a papírmasékkal.

Előzmény: mindenki senkije (4427)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.04 0 0 4428
Hát tudod, ha nyomorult kis mütyürökért feláldozzák a sorozatuk koherenciáját, akkor...hm...most írjam, h kapják be?:-)
Előzmény: mindenki senkije (4426)
mindenki senkije Creative Commons License 2009.12.04 0 0 4427
Itt mindennel egyetertek. Bar nekem ferfiszemmel Claire jobban tetszett, izles kerdese, mert nyilvan Kate is full extra csaj. :) De mondom, a tobbit adom.
Előzmény: BitterSweetSymphony (4423)
mindenki senkije Creative Commons License 2009.12.04 0 0 4426
Ebben igazad van. Ez csak akarat kerdese. Ha egy csomo felesleges aprosag belefert a lostba, akkor igenis az osszes aprobb kerdesre is kell hogy legyen ido es keret. Szoval ez egy hulye duma a keszitok reszerol. Ha akarjak, mindent megmagyaraznak, ha nem, akkor nem. Attol tartok, a dolog mogott ilyen kis extra merchandise dolgok vannak. Majd a sorozat utan lesznek kis konyvek, kepregenyek, rajzfilmek, szamitogepes jatekok, esetleg valami spin off stb... Es majd azok ismereteben tisztul ki jobban a kep. Hiszen ezeket is el szeretnek majd adni. Ehh... En jobban dijaznek egy kerek, egesz sorozatot, mint az esetleges tonnanyi utolagos ingyombingyomot. De mindegy, az uzlet diktal majd.
Előzmény: BitterSweetSymphony (4419)
mindenki senkije Creative Commons License 2009.12.04 0 0 4425
En ettol nem parazok. A nagy rejtely meg lesz oldva. A masik, amit irsz, az igen, eleg ambivalens erzes... A lostot addig elvezem, amig lehet toprengeni az epizodok utan, racsodalkozni dolgokra meg ilyenek. Ettol fuggetlenul dijazom, h megis van egy hatar es nem fog teszemazt 10 evadig huzodozni a retesteszta.
Előzmény: BitterSweetSymphony (4418)
mindenki senkije Creative Commons License 2009.12.04 0 0 4424
Nem olyan biztos, h lesz masik. Mert vannak a mindenfele sorozatok, meg van a LOST! :) Ami egy "egyszemelyes" kategoria. :)))
Előzmény: 3kismalac (4417)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.03 0 0 4423

Utálják Kate-et?:o Kik és miért?

Sztem ő olyan, amilyen titokban (vagy nem titokban:-) minden nő lenni szeretne: szép, okos, erős, talpraesett, szabad, van bátorsága kiállni azért, amiben hisz, közben jó anya...és minden jó pasit utána esz a fene:-))

 

A többi női karakterrel sem volt bajom. Bár Ana Lucia bicskanyitogatóan arrogáns és buta volt néha. Claire meg Libby aranyosak, csak olyan semmilyenek.

Juliet...őt bírtam én is. Igazából hasonlít Kate-hez. De Kate szabadabb és hát...szebb:-) 

Előzmény: Aragorn83 (4422)
Aragorn83 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 4422
Kate a kedvenced? Nocsak! Őt inkább utálni szeretik. Én nekem sohasem volt bajom a karakterével, de kedvencem sem volt soha.

Először Claire-t kedveltem jobban. Aztán jött Ana-Lucia és Libby. Majd a 3. évadtól Juliet. Nekem Liz Mitchell karaktere a non plus ultra a LOST-ban. :)
Előzmény: BitterSweetSymphony (4420)
Aragorn83 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 4421
Hát remélem előbb, mint utóbb. Sokan reménykedtek, hogy Flash Forrward ilyen lesz. Nekem tetszik a sorozat, de közel sem LOST kategória.... Mert ugye vannak a sorozatok és van LOST. :D
Előzmény: 3kismalac (4417)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.03 0 0 4420
Tényleg, a Szigeten a halottak is feltámadhatnak...PB-Lost fúziót akarok!:-) És utána Sco akárhonnan kiszabadíthatná Kate-et, és létrejöhetne a kedvenc női és ffi karaktereimből a tökéletes álompár...hüpp:-) (Sára úgysem érdemli meg, otthagyta meghalni...)
Előzmény: 3kismalac (4417)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.03 0 0 4419

minden a rajongókat foglalkoztató kérdést biztos, hogy nem fognak tudni megválaszolni, de a lényeg meg lesz.

Na erre mondom én, h menjenek a fenébe...

Ha megtiszteltük őket azzal, h végignéztünk 5 évadnyi aprólékos rejtélykupacot, figyelemmel követve minden egyes részt, akkor tiszteljenek meg azzal ők is minket, h mindet megmagyarázzák...

 

eddig 5 évad alatt sem okoztak (szerintem) soha csalódást, akkor miért pont most kezdenék el?

Számomra egyedül az időutazásos marhaság volt némileg csalódás. A többire rá lehet mondani kb, h hibátlan.

Miért most kezdenék el? Mert befejezni a legnehezebb. Nem csak sorozatok esetében van ez így, hanem filmeknél vagy könyveknél is. Könnyebb a labdát feldobni, mint elkapni:-)

Előzmény: Aragorn83 (4415)
BitterSweetSymphony Creative Commons License 2009.12.03 0 0 4418

na de pont az a para (na jó, az én parám), h nem kapod meg:-)

 

amúgy ez egy kielégíthetetlen igény, olyan vagy, mint a Mátyás király mesében: legyen is meztelen a leány meg ne is, hozzon is ajándékot meg ne is...oldják is meg a rejtélyt, meg ne is...:-)

Előzmény: mindenki senkije (4416)
3kismalac Creative Commons License 2009.12.03 0 0 4417
Majd lesz másik :)

Egy normál filmnél felvezetés, rejtély, megoldás minden lepereg másfél-két óra alatt itt legalább 6 évadon keresztül szórakoztattak. Egyébként szerintem biztos lesznek majd olyan dolgok amiket még a magyarázat után is mindenki maga értelmezhet. Esetleg nyitva hagynak néhány szálat, hogy lehetõség legyen egy folytatásra vagy spinoff-ra.

Hogy ontopik is legyek, talán lehetne egy Lost-PB közös folytatás pl. Misi felébred a szigeten, vagy Kate végül mégiscsak börtönbe kerül ahonnan kiszabadítja Linc és Locke a két jóbarát. :)
Előzmény: mindenki senkije (4416)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!