Keresés

Részletes keresés

Alváskultúra (X) 2018.09.26 0 0 12836

Szia Krisz,

 

érkezik nekünk a HR Titanium matracból 140x200cm méret. HR hab, feszes (inkább keményebb) , kétoldalas profilozás, mosható huzat. Szerintem lehet egy opció. 

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: Krisz101 (12834)
Zeki_ Creative Commons License 2018.09.26 0 0 12835

Mindenkinek más az igénye meg pénztárcája.

A legjobb matrac amit valaha próbáltam és van is nekünk, a Swiss Dream HR Ultra.

Aztán hogy az neked mennyire baba, passz.

Előzmény: Krisz101 (12834)
Krisz101 Creative Commons License 2018.09.26 0 0 12834

Sziasztok! kb 2 hónapja keresek matracot sikertelenül, pedig szerintem egyáltalán nem komolyak az elvárásaim. 

 

140cm, 140-170ezer, minőségtől függően. közepesen keménynél kicsit keményebb, kifejezetten jó tartást adó, nem süppedős HR vagy hideghab matracot. 

fontos hogy adjon vmiféle minőségérzetet, tehát legyen egy normális huzata, fülekkel, erősítésekkel, legyen rajta kényelmi réteg (lehetőleg ne memory és nem is vattelin), ha mondjuk arccal fekszem rajta. 

legalább 20 centi legyen, mert merev ágyrácson akarom használni.

 

gyakorlatilag 2 típust találtam.

  • swisstech dynamic+ : minőségérzete miatt a 200ezres árat szívesen kifizettem volna, azonban mindenhol 1hónap feletti a várakozási idő, ezt teljesen nonszensznek érzem, ha ennyi pénzért veszek matracot, hogy mire megkapom kijöjjön 3 új típus ami jobban megfelelt volna...
  • matratex sheraton/milano páros, ami kiemelkedő minőségérzete ellenére a matrackirály saját projektjének tűnik és vmilyen okból nincs fent a honlapjukon... bár náluk megnézhető, szétszedhető. csak fura úgy 160ért matracot venni, hogy semmi gyári infó nincs róla...

ezen kívül gyakorlatilag semmi más nincs ebben az árkategóriában. csak ez alatt, 80-120e körül, ami mind az adott cég/bolt saját projektjének tűnik, olcsósított alap huzattal, minimális zónásítással, szerkezeti "bonyolultsággal", minimális minőségérzettel...

ill a másik véglet, yatas, sealy, tempur stb, mind többszázezer forintos prémium árral. 

 

amit még észrevettem, hogy a mostani hr/hideghab matracok minimális profilozással, zónázással, munkaigénnyel készülnek, gyakorlatilag 2-3 összeragasztott szivacstömböt vesz meg az ember, ahol a huzat elkészítése munkaigényesebbnek tűnik...

 

hova tüntek az olyan középkategóriás, korrekt minőségű gyártók, mint materasso, dunlopillo, ADA (asa?), stb..?

tehát ahol a gyárnak egy konkrét típusát vehetem meg, amiben benne van a tapasztalata, és nem egy itthoni bolt kiszakértett, kvázi sajátmárkás termékét, hogy szerintük mi lenne jó az itthoni vásárlónak... (most anélkül h ezzel meg akarnék sérteni bárkit)

 

néztem IKEA-t is, pár éve aludtam egy matracukon, amit kiválónak találtam. mostani választék szánalmas, plöttyedt löttyedt, tartás és minőségérzet nélküli matracok. 

KIKA egy fokkal jobb, azonban minden matracuk túlárazott a "műszaki tartalomhoz" képest, és ragad-tapad van, matrac próbára és cserére semmilyen lehetőség nincs. 

 

szívesen fogadok bármiylen tanácsot, h merre kéne nézelődnöm. totál ledöbbentem a minimális választékon, ami az általam megcélzott szegmensben volt.

előre is köszi mindenkinek... 

Alváskultúra (X) 2018.09.26 0 0 12833

Kedves Zsolesz,

 

amennyiben lehetőség van rá, úgy nem árt sűríteni a léceket, jót tesz a matracnak ha megfelelő alátámasztáson van. Például tegnap voltam egy olyan békéltető testületi tárgyaláson (fogyasztóvédelem), ahol a gyártó (KONFOR) elutasította a Vásárló panaszát azzal, hogy a garanciajegyben maximum 4cm távoltás lehet a lécek között. Persze mi nem olvassuk el minden beszállító apróbetűs garanciajegyét (úgy látszik el kellene), így hagyományos ágybordával adtuk el a matracot... Szóval nem árt. A matracnak annyit érdemes súllyednie az ágykeretben, hogy ne mozogjon el, a többi nem érdekes hiszen a boxspring ágyak esetében is a boxon van a matrac, semennyit nem süllyed.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: _Zsolesz_ (12832)
_Zsolesz_ Creative Commons License 2018.09.25 0 0 12832

Kedves László!

 

Köszönöm a gyors visszajelzést!

 

Az az igazság, hogy az adott ágyban 12 db léc van a korábban megadott méretekkel (9 cm széles léc, 8cm köz). Azaz összesen 108 cm a lécek által biztosított támaszfelület és 88 cm a köz. A konkrét kérdésem az lenne, hogy táskarugós matrac estén sűrítsem-e be az ágyrácsot, véve még néhány darab deszkát, vagy felesleges vele "szórakozni"? Bár az is igaz, hogy ha ártani nem ártok vele, akkor miért ne csináljam, igaz? :)

 

Egy másik kérdés is eszembe jutott közben: számít-e, hogy matrac magasságának mekkora része van az ágykeret fala által mágtámasztva? Tehát egy mondjuk 18-20 cm vastag matrac, 15 cm-nyit "kiáll" a keretből. OK ez, mert az ágykeretnek végül is csak annyi szerepe van, hogy megakadályozza a matrac oldalirányú elmozgását, elvándorlását, vagy nagyobb mértékű ágykereten belüli matracmagasság az "egészséges", mert akkor nem deformálódik a matrac oldala (különösen ott ahol az ember leül, feláll)?

 

Üdv': _Zsolesz_

 

Előzmény: Alváskultúra (12824)
Alváskultúra (X) 2018.09.25 0 0 12831

Szia,

 

Ceriflex Classic Hard, Ceriflex Selena Comfort, Best Dream Siglo, stb...

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Építkezek_yolo (12830)
Építkezek_yolo Creative Commons License 2018.09.25 0 0 12830

Sziasztok!
Milyen 180x200-as matracot tudnátok ajánlani? Az eddigi próbák után egy közepes keménységű, nem rugós, "zónamentes" irányt lőttünk be. Nem kell forgathatónak lennie.

Előre is köszi!

Alváskultúra (X) 2018.09.25 0 0 12829

Szia Pointbreak,

 

egészen biztosan lehetne még matracokat tanácsolni, de ha nem tudod őket Pécsen kipróbálni, akkor nem sok értelme lenne, csak tovább bonyolítaná a helyzetet. A Bahama Nova egy stabil jó minőségű matrac. A Te esetedben annyi további előnnyel, hogy rendelhető úgy is, hogy a matrac egyik oldala lágyabb, a másik oldala keményebb, így két lehetőség közül választhatsz. A Bahama Nova egy fix, nem levehető huzatú matrac, így amennyiben izzadós vagy érdemes lenne egy higiéniai (nem vízzáró!) matracvédőt rátenni. Ez felfogja az izzadságot, könnyű mosni, gyorsan szárad.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László 

Előzmény: pointbreak (12828)
pointbreak Creative Commons License 2018.09.24 0 0 12828

Sziasztok!

 

90x200as matracot (és ágyat) szeretnék vásárolni, és elég tanácstalan vagyok, ehhez kérném a segítségeket.

Körbenéztem a helyi matracboltokban(Pécs), végigfeküdtem több tucat matracot, de nem lettem sokkal okosabb, nem érzem azt, hogy pár perc fekvés bolti körülmények közt reprezentatív lenne egy valós éjszakai alváshoz.

 

Amit tudok:

- a keményebb matracok szimpatikusabbak

- a memóriahab felületű matracok nagyon nem jönnek be

- eddig egy kemény zsákrugós tetszett talán a legjobban (Billerbeck Bahama Nova), de csak ismételni tudom a fentieket, lehet hogy ami keménység pár percig kellemesnek tűnik, az egy egész éjszaka alatt inkább zavaró

- de egyáltalán nem köteleződtem el a rugós felé, lehet habmatrac is

 

Paramétereim:

- 80kg vagyok fixen, ennyi is tervezek maradni még sokáig:)

- 50-50ben hason és oldalt alszom, ez nemrég még 100% hason volt, de úgy tudom az nem túl egészséges, úgyhogy folyamatosan szoktatom át magam oldalra, aztán megpróbálkozom a háttal is (most egyáltalán nem tudok háton)

- nagyon izzadós vagyok, ezért szellőzzön jól (memóriahab felületet ezért nem szeretem)

- nem fáj semmim, nem ezért vennék új matracot

- inkább mert elég rosszul alszom, szerintem leginkább a hason alvás miatti rengeteg forgolódástól

- az ár nem szempont, a fentiek alapján a létező legjobbat szeretném

 

Bármilyen tippet / iránymutatást örömmel fogaodok - előre is köszönöm! <3

-Mosquito- Creative Commons License 2018.09.24 0 0 12827

Sziasztok, 

 

Tudnátok ajánlani 160x200cm kemény táskarugós matracot kb 60-70eft környékén,vagy lehetetlen küldetés? 

Amit eddig néztem a Revotica és az FDM, sajnos az utóbbinak nincs bemutatóterme. 

Alváskultúra (X) 2018.09.24 0 0 12826

Szia Gedikart,

 

többen is gyártják az ágyat. A fej -és lábvégek minden gyártónál tömör bükkfából vannak. Innentől kétfelé megy az irány:

 

- az oldalelemek tömörr (ragasztott) bükkből vannak

- az oldalelemek színfurnérozottak

 

A kettő között szerintem minőségi különbség nincsen, annyi talán, hogy a színfurnérozott elemek soha nem vetemednek.

 

Az a tapasztalatom, hogy tízből 9 ember nem tudja, hogy mi az a furnér, így szerintem egy-két gondolatot megérne:

 

- az alapja belső szerkezete, a hordozó általában préselt va, faforgács lemez vagy újabban MDF

- ezek az anyagok nagyon stabilak, nem száradnak, nem vetemednek

- ezek felületére és éleire ragasztják az igazi fa réteget, amit csiszolnak, felületkezelnek

- árban a tömör fa és a furnérozott elem között nem jelentős a különbség

- tehát a furnér nem bútorlap műanyag felülettel, hanem fa igazi fa felülettel

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: gedikart (12823)
Alváskultúra (X) 2018.09.24 0 0 12825

Szia Stefano,

 

szerintem nem gondolod jól:-) A Signum alapvetően egy feszes matrac és a normál habok tulajdonságából adódóan ezek merevsége még egy kicsit tovább húz. A HR Ultra matrac (egyébként kifutott) egy nagy rugalmasságú HR hab, ami ugyan feszes, de sokkal rugalmasabb, a felületi komfortja sokkal lágyabb. Jelenleg HR Titanium matracok érkeznek még nagyobb mennyiségben, ezek azonban meglehetősen feszesek, kemények.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: stefano33 (12822)
Alváskultúra (X) 2018.09.24 0 0 12824

Szia Zsolesz,

 

normál esetben a 14-16 léc elég szokott lenni. Ez persze attól is függ, hogy milyen a matrac. Önmagában a nagyon sokrugós (200x) már ad akot aggodalomra, hiszen a legmezeibb zsákrugós matracban is 250db/m2 mennyiségű zsákrugót találunk, mondjuk az Isbir Hypersense matracában ez a szám már 650db/m2, ugyanezen gyártó Cool Flow matracában ez a szám már 860db/m2. Persze egy 250/m2 rugózattal készülő matrac is lehet jó, szépen el lehet a meglévő ágybordán ha a rugók fölött nem 1-2cm párnázó réteg van n(bár ha az minőségi HR hab, akkor azzal sem lesz gond. A termékcsaládot nem ismerem, azt hiszem lengyel...

 

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: _Zsolesz_ (12821)
gedikart Creative Commons License 2018.09.22 0 0 12823

Üdv. Bükk ágykeret témában nézelődve, azt az információt kaptam, hogy az Anton ágykéret (bükk) tulajdonképpen préselt bükkből van... Szóval ezért ilyen olcsó.

stefano33 Creative Commons License 2018.09.21 0 0 12822

Sziasztok!

 

Azt szeretném megkérdezni, hogy szerintetek egy ceriflex selena comforthoz képest mire számíthatok egy signum dual medium, illetve egy swissdream hr ultra esetében. 60-65 kg-os testsúlyról van szó. Jól gondolom, hogy ilyen alacsony súlynàl a HR hab valószínűleg túl kemény lenne?

Előre is köszi, ha válaszoltok!

_Zsolesz_ Creative Commons License 2018.09.21 0 0 12821

Kedves Fórumozók!

 

Két kérdésben szeretném a segítségeteket kérni (sajnos a forum keresője nálam nem működik, nem sikerült megtaláltatni ezt - és semilyen - topic-ot vele, így nem tudtam az előzmény hozzászólásokban keresni):

 

1) Meglévő, fix ágyráccsal rendelkező ágyba szeretnék rugós matracot vásárolni. A rács lécei 9 cm szélesek, a köztük lévő közök pedig 8 cm-esek. Azaz a felfekvési arány kicsit nagyobb mint 50%. Elegendő ez egy táskarugós matrachoz?

Megjegyzés: a helyi matracboltaban azt mondták, hogy a jelenleg náluk kapható matracokban lévő viszonylag kis átmérőjű táskarugók (2xx db/m2) miatt inkább egy sűrűbb (26 léces) rugalmas ágyrácsot vegyek náluk. Meg különben is azzal dolgozik jól együtt a matrac rugója.

A matracgurun, viszont olvastam, hogy egy rugós matrachoz fix ágyrács "illik", nem keverjük a rendszereket. Egyébként nekem ez utóbbi a logikus.

 

2) Milyen minőséget képviselnek a lengyel gyártású FDM rugós matracok? Elég kedvező árfekvésük okán szimpatikusak, de nem tudom érdemes-e, szabad-e velük foglalkozni.

Egyébként 14 éves lány-gyermek számára lenne matrac, tehát még némi várható súlygyarapodás után sem 100+ kg terhelésben kell gondolkozni.

 

Segítségeteket, válaszaitolat előre is köszönöm!

 

Üdv': _Zsolesz_

 

Alváskultúra (X) 2018.09.19 0 0 12820

Kedves Ndx,

 

igen a Váci út. Normál esetben ki lehet próbálni ha előtte egyeztetünk. Mindenképpen a mintához képest keményebbre szeretnénk.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: ndx (12819)
ndx Creative Commons License 2018.09.18 0 0 12819

Váci út 168. lenne a cím?

 

Tehát ha Önnek jelzem, hogy melyik nap mennék, akkor addigra ki tudják készíteni kipróbálható állapotra?

 

A mintadarabhoz képest összességében keményebbre vagy lágyabbra szeretnék majd módosítani?

 

köszönöm!

Előzmény: Alváskultúra (12817)
stefano33 Creative Commons License 2018.09.18 0 0 12818

Kedves László!

 

Köszönöm  a választ!

Valamilyen érthetetlen okból sikerült “körbelőnöm” a Matracgurut, de szerencsére megoldódott a dolog. Már meg is rendeltem a Relaxx signum dual medium-ot.😊😊

Üdv,

Istvàn

Előzmény: Alváskultúra (12816)
Alváskultúra (X) 2018.09.18 0 0 12817

Kedves Ndx,

 

mintáink most is vannak a Váci úti raktárunkban, ezeken azonban még szeretnénk változtatni, ezért nincsenek még forgalomban. Egyébként kipróbálható, egyeztethetünk is és odamegyek vagy nélkülem is műxik rám hivatkozva.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: ndx (12813)
Alváskultúra (X) 2018.09.18 0 0 12816

Kedves István,

 

a Matracgurunak is van ilyen készlete és a központi raktárunkban is van pillanatnyilag.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: stefano33 (12814)
stefano33 Creative Commons License 2018.09.17 0 0 12815

Elnézést, a méretet elfelejtettem megírni: 180x200.

stefano33 Creative Commons License 2018.09.17 0 0 12814

Kedves László!

 

Nagyobb ágy vásárlàsa miatt kénytelenek vagyunk lecserélni Ceriflex selena comfort matracunkat. Elègedettek voltunk vele, de arra gondoltunk, hogy egy fokkal jobbat szeretnènk, ezért a Relaxx signum  dual medium-ra esett a választásunk. Pár szàmot már felhívtam ezügyben, sajnos sehol nem volt raktáron. Azt szeretném megkérdezni, hogy tudna-e esetleg ezügyben segíteni...

Előre is köszönöm!

üdv,

istván

 

ndx Creative Commons License 2018.09.17 0 0 12813

Köszönöm a gyors választ.

Ez a csúszás mit jelent időpontban?

 

Mikor lesz legalább egy-ketto kipróbálható minta?

 

Nem szeretnék addig mást vásárolni, amíg legalabb ki nem próbálom. Aztán, hogy utána csak fél év múlva érkezne meg a rendelés, az már nem zavar.

Előzmény: Alváskultúra (12812)
Alváskultúra (X) 2018.09.17 0 0 12812

Kedves Ndx,

 

sajna van egy kis csúszás, ezek az osztrákok a nyári szabadságot tényleg komolyan gondolják. Egyébként van egy jó pár matrac mintánk, de még mindig szeretnénk változtatni az alapanyagokon, hogy a matrac jobban igazodjon a magyarországi kényelmi elvárásokhoz. Ezeket a mintákat megoldani Budapest-Kremsmünster 450km-es viszonylatban nem egyszerű:_)

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: ndx (12809)
Alváskultúra (X) 2018.09.17 0 0 12811

Szia Antimat,

 

annyi csak a gond, hogy ha az ember már elkölt ennyi pénzt (ennél azért vannak olcsóbb matracok is), akkor már érdemesebb lenne olyan matracot választani, ahol egy részt vannak ergonómiai zónák és nem csak egy darab vágott hab alkotja a matracot, másrészt meg nem ártana ilyen testsúly-különbség mellett, ha két különböző tulajdonságú oldallal lenne a matrac kialakítva. Lehetne ez a Sleep Hard is 2x90 méretben vagy egy kicsit feljebb, de mindenféle kompromisszum nélkül a Signum Medium és Hard matracok  egy nagy matrachuzatban.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: Antimat (12808)
Zeki_ Creative Commons License 2018.09.15 0 0 12810

Nálunk ennek az elődje van, a HR Ultra, bitang jó egy matrac. Ez keményebbnek van írva, szóval kipróbálós.

Előzmény: Antimat (12808)
ndx Creative Commons License 2018.09.15 0 0 12809

Üdvözlöm László,

 

Látni esetleg, hogy a Levital mikor lesz kipróbálható?

 

köszönöm

Előzmény: Alváskultúra (12710)
Antimat Creative Commons License 2018.09.14 0 0 12808

Üdvözlök mindenkit!

 

Matracvásárlás előtt állunk a párommal, kis tanácsot szeretnék kérni, kipróbáltunk pár matracot.

Ami tuti:

- 180*200 cm méret (vagy jobb lenne a 2* 90*200-as? Párom 65-70kg, én 90-95)

- rugósat nem akarunk

- "árérzékenyek" vagyunk, a legjobb ár/érték arányút keressük

 

Eddig azok közül, amiket kipróbáltunk, a legjobban a Best Dream Perfect Fusion tetszett (bár eredetileg memóriahabosat akartunk).

 

Vélemény? Tanács? Ötlet?

Minden segítséget nagyon köszönök!!

Tom1939 Creative Commons License 2018.09.10 0 0 12807

Köszönöm az információt. Üdvözletem!

Előzmény: Alváskultúra (12803)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!