Keresés

Részletes keresés

keresohotmail.com Creative Commons License 2004.12.25 0 0 64

Kérdés azokhoz akiknek ilyen masinájuk van:

Volt G5-öm, de megváltam tőle az alábbi dolgok miatt:

-Iszonyatos kromatikus abberáció kis f értékken

-A kép sarkai f2-3.0 nél homályosak voltak (lehet csak rossz optikát fogtam ki)

-A keresőben láttam az obit nagylátón (rettenetesen idegesített, annak ellenére, hogy nem használtam a keresőt)

-A vakut kitakarta az obi nagylátón (sötét sarok jobbra lent, szerintem ebben a kategóriában ez megengedhetetlen)

-Árnyékzaj

Kérdem hogy javítottak e zeken a dolgokon a G6-al, mert akkor lehet elcsábulok..

keresohotmail.com Creative Commons License 2004.12.25 0 0 63
Az hogy a Canonok nem írásbajnokok azt a mozimódjából ki lehet következtetni, ha VGA-ban 15fps-el 30másodpercet bír, az csak azért lehet mert a CF interfésze nem valami bajnok, szerintem teljesen felesleges csudagyors kártyát venned.
Előzmény: rikou (60)
TwiHu Creative Commons License 2004.12.24 0 0 62

Én is készítettem ma néhány tesztfotót. Élesebb, kiegyensúlyozottabb képeket készít mint a Minolta A1. Igaz, én már a G2 esetében is észleltem valamilyen szoftveres elmosást, vagy zajcsökkentést, nem tudom minek mondjam. Általában a haj fényképezésénél jön elő leginkább. Mintha festett lenne az emberek feje.

Az A2 kevésbé éles és jóval zajosabb képeket csinál, mégis a hajszálak szinte külön állnak.

 

Az autófókusszal és az AE-vel még kisérletezgetek, nem tudom eldönteni, mi a jobb.

Fókusznál pl. a folyamatos mód jobb-e, fénymérésnél a spot, vagy a középegyensúly. Szóval ezekkel még nem tudtam kibékülni.

 

Amit nem tartok praktikusnak, hogy - mivel ilyen erős a vakuja - miért nem lehet egy gombbal a vaku fényerejét csökkenteni vagy növelni, miért csak menün keresztül érhető el.

 

Még a fehéregyensúlyt sem tudtam letesztelni, azt hiszem arra leginkább egy kis napsütéses idő lenne alkalmas.

Előzmény: chapelle (61)
chapelle Creative Commons License 2004.12.24 0 0 61
No, jöjjön akkor további teszt: a G6 beépített vakuja tényleg nagyon erős, a beépített vakukhoz képest a nekik megadott viszonyatban. Hogy lehet gyorsan kompenzálni is ez jó és praktikus dolog. Sőt, Speedlite vakukat is lehet kompenzálni a gépen keresztül.
Én Fujiyama lencséket vettem hozzá, a Canon eredetije túl drága volt. Az első csalódás itt akkor ért amikor azt kellett tapasztalnom, hogy bizony az adapter és a nagylátószög objektív a beépített vakuból egy jelentős részt kitakar, tehát a kettő együttes használatát el lehet felejteni. Ha valaki ezt elmondta volna...
Mozgókép: bár nemigazán szoktam használnmi, de ha már van ilyen funkció rajta akkor kipróbálom. Nem tudom más gépeknél mi a szokás, de ezen a gépen felvétel készítés közben a zoom-ot nem lehet használni. Ha egyszer beállítottam akkor úgymarad, lehet lépkedni előre és hátra. A felbontás elég gagyi hozzá, de nem baj, az ember akkor már inkább vesz egy kamerát.
A géphez adott szoftverek rendben vannak. Azon kevesekhez tartozom akik igyekszenek jogtiszta szoftvereket vásárolni ezért nincs is photoshop-om, hagyatkozom a géphez kapott eszközökhöz. A ZoomBrowser EX OK, bár egy-két hasznos funkció nincs benne. Az ArcSoft Photostudio 5.5 pedig egy kicsivel továbbfejlesztett paintbrush alkalmazás, avyg csak én nem tudom jól használni. Manual-t azaz használati utasítást nem adtak hozzá.
A gépen amúgy nem használt funkciókból több van, ilyen pld. az egyes műveletek hangjainak beállítási lehetősége. Idétlen madárcsiripeléstől békabrekegésig vagy kutyaugatásig (nem tudtam rájönni) lehet változtatni. Hogy minek azt nem tudom, komoly géphez ez elég méltatlan.

A távirányító nevetséges. Amikor az ember távolról próbálja mondjuk magát és társait fotózni avagy csak nem akar a géphez nyúlni akkor használja. Igenám, de a gép csak akkor kezd fókuszálni, keersni az AF pontot amikor elsüti az ember. Innentől fogva x másodperc múlva garantáltan exponál, attól függetlenül, hogy megtalálta-e a képet vagy sem. Én az esetek többségében felsültem vele, így nem is használom.

És hogy jót is mondjak: a zoom-olás gyors, pár pillanat és teléből átmegy nagylátószögbe. Kicsiket is lehet "lépkedni" vele, a digitális zoom-ba való átmenet nem rögtön történik meg hanem csak akarattal. A super Macro funkció is rendben van, bár a super azért annyira nem super, szuper makrózáshoz elkél az előtétlencse. Én gyors CF kártyát használok, ezért nincs panaszom a mentés gyorsaságára sem.
A kihajtható LCD panel klassz. Nem kell lefeküdni a hangyákhoz és nem kell nagyra nőni az emberek feje feletti alkotáshoz sem. Sőt, derékszögben is lehet lövöldözni :-)
Előzmény: TwiHu (58)
rikou Creative Commons License 2004.12.23 0 0 60
Most nekem az a kérdés, hogy érdemes-e bele SanDisk Ultra II kártyát venni vagy elég neki a sima SanDisk?

Tehát képes kihasználni a 60x irási (9MB/s) és 66x-os olvasási (10MB/s) sebességet vagy elég bele a sima 1x,2x, max 3x SanDisk?

Van valakinek tapasztalata ezzel?

rikou Creative Commons License 2004.12.23 0 0 59
Egyetértek. Én néha utálom hordani a nagy fotóstáskát az slr miatt és benne a sok objektív.
Most a legtöbb helyre csak a G6-ost viszem (előtte meg G2-t) a hozzá márkában, minőségben, megjelenésben és méretben méltó Lowepro fotós övtáskában.

Apropó márkákban még keresgélőknek:
ami a fotóban a Nikon és Canon az fotóstáskában, minden mérrteben a Lowepro! Ezt jól megjegyezni. itt nincs konkurencia még közelről sem.

Tripontban vagy Saturnban lehet kapni és árban sem túl drága, de azért meg kell fizetni, hogy a No. 1 tatyó figyel az emberen, plussz a gépe biztonságban van bármilyen idő és körülmény között.

www.lowepro.com
Előzmény: TwiHu (58)
TwiHu Creative Commons License 2004.12.23 0 0 58

Sajnos majdminegyik topikban az összehasonlításra épülő viták mennek, amelyben nagyon nehéz igazságot tenni!

 

Én sokkal inkább szeretném a tapasztalatokat megosztani, illetve a tanácsokat meghallgatni a Canon G6-tal kapcsolatban itt.

 

Én magam sem vagyok kezdő fotós. Amikor a Zenit illetve a Praktika elérhetővá vált a hetvenes években, akkor én már használtam ezeket. Akkor is, most is azt mondom, hogy milyen géped legyen, azt mindig az igényed határozza meg.

Én is szivesen vágynék egy komoly gépre, talán még a pénzt is össze tudnám szedni rá. De mivel nem eből élek, és a képeim témái alapvetően a család illetve a kirándulásaim megörökítéséből állnak, ezért nekem pont egy "profi" kompakt gép felel meg a legjobban.

 

Minolta A1-ről váltok, pedig az sokkal komolyabb masinának tűnik. De nekem mégis nehézkes volt előkapni, amikor kirándulás során mondjuk megláttam egy szép gombát - ami a másik hobbim - és szinte menet közben kellett lefotóznom.

Az ilyen képek szempontjából például a kihajtható LCD nélkülözhetetlen eszköz!

rikou Creative Commons License 2004.12.23 0 0 57
stílusodból ítélve fantasztikus hiányérzetünk lesz...
további minden jót és Boldog karácsonyt.
Előzmény: gnme (56)
gnme Creative Commons License 2004.12.23 0 0 56
Na bazdmeg ezzel a véleményeddel elérted hogy ebbe a topikba többet benem teszema lábam. Üdv, gnme.
Előzmény: rikou (55)
rikou Creative Commons License 2004.12.23 0 0 55
Nem kell ennyire komolyan és emocionálisra venni. Ez egy Canon topic ráadásul a G6-osé, így nem csoda ha elfogultabb vélemények elhangzanak. Én nyíltan Canon párti vagyok, pedig volt már elég sok márkám és gépem majd minden osztályból (Praktica, Olympus, Fuji, Nikon, Canon - kompakt, slr, vízalatti, digitális stb.). Nikonból és Canonból több slr és digitális darab is más más kategóriában, ezek mellé 10 év fotózás alapján van ez az elkötelezettségem a Canon iránt meg azon tény miatt, hogy olyan 10 éve kb. ő viszi a fotózásban a mércét messzire elől összességében. Nélküle nem ott tartana ma a szakma ahol tart. Több géppel körbefotóztam a fél világot, ez a munkám része és sok olyannal beszéltem akinek meg csak ez és sokkal régebb óta mint nekem - nekik egy része a Nikonra esküszik de egyre nagyobb részük egy ideje csak a Canonra, legyen ez bárhol a világon. Elenyésző a többi márkák aránya náluk és ez nem véletlen. Magam is megtapasztaltam ezt.

A G szériát pedig véletlenül sem nézik le, mert igaz, hogy ez kompakt gép a maga hátrányaivel de ugyanakkor nyilvánvaló előnyeivel is. Komoly szinten muszáj legyen (d)srl mellett egy kompakt is, már írtam miért. És erre nagyon is való a G széria, em véletlenül ott is van sok hivatásos táskájában újabban ha nem éppen egy kis Leica vagy Olympus mju II-es figyel ott...

A tények azok tények és ez a hobbi drága, így tapasztalati úton megvannak a beált dolgok, szabályok és márkák, amelyeket a kezdők átvághatnak de előbb utóbb ugyanarra lyukadnak ki, hogy Nikon vagy Canon. Lehet játszani és elhinni egy két másik gyártó próbálkozásáról, hogy meggyőző, és lehet szidni a G6-ot azért mert sötétben nem lehet vele 20 km-re fotózni 10 évben egyszer, de a Canon összességében és hosszú távon akkor is a legjob márka marad, ami általában, néhány dologban egy hajszállal a Nikon előtt jár.

Jó a széllel szembe pisilni de előt utóbb mindenki rájön, hogy időpocsékolás ha nem szereti meginni a levét.

A dolog pedig onnan indult, hogy nem szabad egy csúcs és márkás kompaktot lecsakozni egy dsrl-el összetéve, mert másra való és máshová esetleg másnak.
Előzmény: peterssen (54)
peterssen Creative Commons License 2004.12.23 0 0 54

Kedves rikou!

 

Egy picit mindig mosolygok, amikor ilyen szép, jól fejlett, sarkos véleményekkel áll elő valaki. Nagyon sok ilyet láttam már, és mindnek jó nagy veszekedés lett a vége. Arra szeretném a figyelmedet felhívni, hogy az ilyen kinyilatkoztatásszerű véleményeket a fórumlakók csak a náladénál jóval nyomósabb referenciával bíró nickektől szeretnek elfogadni :-) Mindamellett, hogy a Canon most bizonyos területeken elég (nagyon) jól áll, azért nem kéne beleesni "...az én apukám meg kétszer olyan erős..." stílusú érvek hangoztatásába. Az index fotós fórumaiban többnyire amatőrök laknak, akik hosszas és bonyolult döntéshozatal után vették meg az igényeiknek legjobban megfelelő -nemcsaküberallescanon- gépeiket. Ismerek olyan embereket akik hónapokig csak az adatlapokat, teszteket és tesztképeket bújták, míg döntöttek. Nem márkanév alapján. Lehet hogy Te valamennyiüknél okosabb vagy, de én a helyedben egy picit árnyékoltabban látnám a világot. Például "komoly fotós körnek" nem nevezném azt ahol géptípus alapján fogadnak el valakit, ahelyett, hogy a képeit néznék. (Megjegyzem ebből a körből a G6 is alaposan kilóg, maximum az 1Ds-t vennék emberszámba). Ja és a G6 (vagy bármilyen kompakt) nem mérhető össze  akár még egy "mosógépgyártó" DSLR-jével sem. Egyszerűen nem egy magasság. No ennyit egyenlőre... Nem bírtam megállni, hogy bele ne kotyogjak. :-))

 

Szép képeket és

Kellemes Karácsonyt! 

 

Előzmény: rikou (49)
gnme Creative Commons License 2004.12.23 0 0 53
Egy "3rd parti mosógépgyártó" találta ki a hologram AF-et. Nagyon szar funkció, főleg mikor működik.
Előzmény: rikou (49)
rikou Creative Commons License 2004.12.23 0 0 52
Most igazat kel adjak, elnézést de G6-ot olvastam M6 helyett. A sok hatos.
Előzmény: Törölt nick (50)
rikou Creative Commons License 2004.12.23 0 0 51
:)
Előzmény: farkzoli (46)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.23 0 0 50
Maradjunk annyiban, hogy a Leica egy távmérős profi gép. A kompakt picit mást jelent... (foregzample: a G6 az kompakt)
Előzmény: rikou (47)
rikou Creative Commons License 2004.12.23 0 0 49
Ha már így a fotózásba belecsöppentél először azt kell megtanuld, hogy a Canon egy jó ideje az élen jár, a leginnovatívabb márka. Először általában ő ad ki egy igazi értékes újítást majd utána másolja a többi és megy utána. Ilyen utána kullogó a Nikon ami még egész jó márka de itt be is zárul a kör, a többi csak 3rd parti mosógépgyártó a Canonhoz képest, minimálissaját ötlettel és tervezés/fejlesztéssel, általában ellesik az előbbi két márkától az újításokat és trendeket és beszállított anyagból meg techből összetákolják saját f.gépeiket. Kevés kivételtől eltekintve ez jellemzi a többi kb. 5 említhető márkát. Hosszútávú és komoly célokra minden esetben Canon vagy esetleg Nikon javasolt. Komoly fotós körökben észre sem vesznek pl. ha nem e két márka lóg a nyakadban de ez más kérdés. És amúgy valahog én sem nézem meg ha nem ez van egy másik társamnak, mert nem érdekelnek a copysták.

A Canon mérföldekkel jár a többi előtt még akkor is ha részben más márkák néha néha kis ideig legyőzik ebben vagy abban, összességében mindig a Canon a legjobb.
Előzmény: Initram5 (42)
rikou Creative Commons License 2004.12.23 0 0 48
Nem sántit, mert másban meg az M6 a gyengébb (könnyebb - ezért nem annyira kiegyensúlyozott, nem annyira ergonómikus, 8 óra mire befűzöl egy filmet, full manual, még a filmtovábbítás is, kevesebb hozzá a tartozék stb.) ráadásul ha olyan fényerőt akar az ember slr-ben olyan minőségben az nem két fillér. Tehát itt is van ami ebben és van ami abban erősebb/gyengébb.
Előzmény: Ebadta (44)
rikou Creative Commons License 2004.12.23 0 0 47
Igazad van vagy dsrl vagy lyukkamera...maradjunk ebben
Előzmény: Törölt nick (45)
farkzoli Creative Commons License 2004.12.23 0 0 46
Szerintem rikou kartárs egy utazó Canon ügynök.

A kihajtható kukkoló valóban telitalálat, nem is értem, miért nem harap rá az összes többi. Pár gép van ezeken kívül talán ilyen.

"Én egy G szériás géppel akármikor kiállok veled egy képlövő versenyre akármilyen dsrl-ed van..."
És akkor egy huncut kisfiú lekapcsolta a villanyt... :-))

Ez viszont teccett:
"...néhány arabot, főleg nőket... hagytam a gépet lógni a nyakamon a hasam elé, ott lcd kihajt és felnéz így azt a látszatot keltettem, mintha matatnék a gépen a menüben de közben fotóztam "
Elképzelem ezt a párbeszédet a teveparkolóban:
arab1: Nézd csak Omár, nem fotózni készül az sápatttarcú ?!
arab2: Á, fenét, csak a fehéregyensúlyt piszkálja, haggyuk...

Persze csak viccelek, használható gépek ezek.
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.23 0 0 45
Elárulnád, hogy az M6 mióta kompakt gép??
Előzmény: rikou (36)
Ebadta Creative Commons License 2004.12.23 0 0 44
Azert ez a M6 osszehasonlitas picit santit. Az M6 ugyan olyan fenyerot, felbontast es melysegelesseget produkal mint egy profi SLR,  az expozicio kesleltetes pedig gyorsabb, a tavolsagmeres precizebb, a kereso pedig vilagosabb mint egy SLR-ben. A G6 ezekben mind gyengebb egy digit SLR-nel.
Előzmény: rikou (36)
TwiHu Creative Commons License 2004.12.23 0 0 43

Én azt tudom neked leírni, miért találom jobbnak a Canont, de tény, hogy a Sony csak tíz percig volt a kezemben:

- Jobb a lencse fényereje, ez az 50-es érzékenységgel párosulva zajtalanabb képet eredményez. (A Sony 100-tól kezd)

- A kihajtható LCD nagyon nagy kincs! Én rengeteget kínlódtam Minolta 7i-vel e nélkül, sőt az A1-es felhajtós LCD-je sem volt utána az igazi!

- A Canon beépített vakuja nagyon erős! A Sonynál ráadásul ez a kicsukom- becsukom vakumegoldás nekem nem tetszik!

- Én nagyon szeretem az időzíthető sorozatfelvételeket. Annak idején G2-vel rengeteg felhő fotót készítettem, de vettem le már egy éjszaka folyamán olyat is, ahogy a hibiszkusz virága kinyílik. Úgy tudom ilyen funkció nincs a Sonyban.

- A Sony nem fogad microdrive-ot! Csak CF1 fér bele. Viszont USB2-t használ.

- A Sony tetjén lévő jogdial nagyon előnytelen helyen van, sokkal szerencsésebb a Canon megoldás, mind ergonómiailag, mind pedig praktikusságból!

- A Sonynál hasznos, hogy az akku töltőt hálózati adapterként is lehet használni, a Canonban pedig nagyon jól jön a Capture szoftver!

 

Valószínüleg egyébként képminőségben egetverő különbség nincs a két gép között!

 

Én így látom...

Initram5 Creative Commons License 2004.12.23 0 0 42
Csak azért mert a Canon az Canon, még nem fogok hasra esni előtte. Szóval továbbra is kérdés, hogy a CANON G6 -e a jobb gép, vagy a SONY V-3-asa, amibe már nem csak MemoryStick megy bele, hanem pl. CF kártya is.

Melyikkel lehet szebb, élesebb, jobb, képeket készíteni? Engem ez érdekel, és nem a márkanév, nem az, hogy milyen a design és mennyire elismert bizonyos körökben...

Egyszerűen egy jó általános gépet szeretnék venni, amivel kül-, és beltéren is klassz képeket tudok készíteni, de ha rámjön az ötperc, akkor különlegesebb helyzetekben is megállja a helyét.
rikou Creative Commons License 2004.12.22 0 0 41
Igen ez nekem se tetszett, hogy ennyire műanyag, de ennek ellenére elég tömöttnek/tömörnek tűnik és nem az a nyikorgó nyegle-nyagda olcsóműanyag feeling. A lényeg, hogy ne ropogjon és ne törjön könnyen. Amúgy a képe meggyőző és a tudása is és ez a lényeg. Bár a G2 masszív javarészt fém burkolata után picit kínais az érzés. :)
Előzmény: TwiHu (39)
rikou Creative Commons License 2004.12.22 0 0 40
Ne sértődj meg, mert nem vitáról van szó, hanem egyszerüen tévedsz mikor egy neked nem megfelelő célgépet lekicsinylesz egy máik fajta célgéphez viszonyítva. Ez nem fair, ennyi az egész.
Előzmény: chapelle (38)
TwiHu Creative Commons License 2004.12.22 0 0 39

Nos, megszereztem a gépet.

Első benyomásom egy pici csalódás volt: majdnem minden része műanyag. Az előlapja és a teteje fém. Az LCD hátulja sem az, pedig ezt valahol egy tesztben olvastam.

A markolati részen látok két sötét ablakot. vajon az valamilyen szenzor lehet? Még nem olvastam el odáig az ismertetőt, de a Minoltában is volt olyan hogy Gripszenzor.

 

Holnap világosban próbálok pár tesztképet csinálni.

chapelle Creative Commons License 2004.12.22 0 0 38
Jól van na, én nem vitatkozni járok ide. Elmondtam a véleményem és kész, ennyi. Nem kell mindenre replikálni amivel nem értesz egyet.
Előzmény: rikou (36)
rikou Creative Commons License 2004.12.22 0 0 37
Arab vidéken például próbáltam volna az arcom elé teni egy D1-est és azzal megcélozni néhány arabot, főleg nőket... még a G2-estől is sok menekült vagy azonnal intett le. csak úgy tudtam kicselezni, hogy legyen néhány ritka portrém/szociofotóm, hogy hagytam a gépet lógni a nyakamon a hasam elé, ott lcd kihajt és felnéz így azt a látszatot keltettem, mintha matatnék a gépen a menüben de közben fotóztam - de még így is lebuktam néhányszor. Na ezt csinálja meg egy slr/dsrl tulaj egy háromszor akkora géppel a szeme előtt.

Vagy például a szigeten első sorból kiemeltem a fejek fölé lcd kifordítva és lefelé néz rám és fényképeztem, miközben a tömeg ugrált körülöttem. Pici volt a gép és sokáig lehetett bírni kitartva viszonylag mozdulatlanul és a képek jók lettek. Ezt se lehet egy fix lcd-s 3 kilós slr-el.

Szal attól függ mire kell az embernek, hová, miért és mennyiért.
Előzmény: rikou (36)
rikou Creative Commons License 2004.12.22 0 0 36
Értsd már meg, hogy nem lehet valamit lebecsúlni, hogy csak ez vagy az, mert bizonyos dolgot nem tud vagy nem úgy, mint egy másik. Ilyen alapon mondhatnánk egy nagygépre is, hogy csak egy nagygép mivel nincs kihajtható lcd-je, hangos és böhöm nagy meg nehéz. Mégse becsüli le a normális ember.
De ha továbbmegyünk innen jönnek ezek a téveszmék is, hogy mivel nem olyan erős, mint egy férfi ezért egy nő az csak nő; mert nem tud angol budiba kullajtani egy benszülött azért ő csak egy benszülött vagy, mert nem megy 300-al egy Jeep Wrangler, az csak egy Wrangler.
Fogd már fel, hogy egynértékű a két technológia, csak másra és máshová való.
Normális fotósnak mindkettő ott van a táskájában.
Mikor van ideje, ereje és kedve meg kell a gyorsaság sb. akkor a nagygépet veszi elő, de ha valahol nem akar hangos lenni és feltűnni, esetleg gyorsan kézből lopva kell lőni, akkor előkapja a professzionális kompaktot.

Csak elárulom neked, hogy a legtöbb világhírű riportfotó, amelyek legjobban sikerültek, azoknak elenyésző része készült böhöm nagy slr-kkel. Legnagyobb részük méregdrága és halálprofi kompaktokkal készültek. Akkor most azok mind hülyék és szarok a képek, mert "csak" kompaktal készültek.

Pl. a híres Che Guevara portre egy álatalad lebecsült kompakttal készült - Leica M6!!! Csináld a csávó után a te nagy slr-eddel. Valszeg örült volna neki Che ha pofánszegezed egy telével és egy 3 kilós géppel.

tessék gondolkodni.

Egyébként tök mindegy az egész, a lényeg, hogy a gép profi legyen és a fotós jó, onnantól mindegy, hogy kompakt van a kezében vagy dsrl.

Én egy G szériás géppel akármikor kiállok veled egy képlövő versenyre akármilyen dsrl-ed van...
Előzmény: chapelle (35)
chapelle Creative Commons License 2004.12.22 0 0 35
Én csak a G6-ot ismerem, ezért arra szavaznék. Járd körbe a fórumokat és döntsd el, hogy mit találsz vonzónak.
Én leírtam, hogy mi fogott meg a G6-ban. Ezek jórészt be is jöttek, egy-két dolgoban viszont nagyot csalódtam (pld. infrás távolságmérés hiánya). A G6 szerintem jó kompakt gép, de akkor is csak kompakt még ha ezért a sommás véleményemért nem is szeretnek :-)
Előzmény: Initram5 (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!