Keresés

Részletes keresés

luicsi77 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 168

Húha, ez jó gyorsan ment!

Kívánom, hogy hamar átess a műtéten és remélem, utána tényleg jobban leszel!

Jelentkezz mindenképp, ha ismét otthon leszel!

 

A lupus miatt pedig ne agyalj, ott is azért extrémebb tünetek lennének ám! Ezt én mondom, a fő hipochonder:-D

 

Előzmény: Tekla007 (166)
Tekla007 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 167

Mióta leírtad a lupus-t és rákerestem a neten, na azóta látom a pillangót az arcomon :D Valami rejtett nyavaja plussz hipochondria - asszem nem jó kombót fogtam ki :D

Előzmény: luicsi77 (163)
Tekla007 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 166

Voltam fül-orr-gégésznél, írt kórházi vizsgálatos beutalót, ma el is mentem, és ott közölték, hogy akkor holnap teljes felszereléssel jelenjek meg befeküdni egy napra egy kis mandulaműtétre! Még fel sem fogtam, de legalább nincs időm aggódni azokban a napokban, amíg várok. Szóval holnap kiveszik, és ha minden OK, holnap után már jöhetek is haza :) Remélem használni fog!

Előzmény: luicsi77 (165)
luicsi77 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 165

Sok infót találsz a neten a krónikus fáradtság szindrómáról. 

Gégész mit mond? Ha vírus, akkor sajnos nem segít az antibigyó, ott csak a sok pihenés, vitamindús étkezés meg a gyógytea.

Én most mértem, pillanatnyilag 36,8, de ma sajnos ismét elértem délután a 37,3-at, olyankor a padlón vagyok. 

 

A fogamzásgátló okozhat hőemelkedést, hallottam már elég sok esetről.

 

én a háziorvoshoz már el sem merek menni, mert mindig torokgyulladást diagnosztizál nálam, és felír antibiotikumot, amit már be sem veszek, mert minek, nem használ...Mondjuk, mostanában kezdi elismerni, hogy lehet köze a pajzsmirigy gyulladásnak a hőemelkedéshez, mert ugye, ha valami vírus lenne, akkor éjjel lenne lázam, nem pedig nappal hőemelkedésem. Éjjel nekem tök normális a hőm, mint itt sokunknak. 

 

Hát nem tudom, ha pár évig nem találják az okot, akkor esélyes, hogy soha nem is fogják megtalálni.

Előzmény: Tekla007 (164)
Tekla007 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 164

Hát én már nem tudom...

A limfóma kiesett az ötletek közül, mert kb 10-15 nyirokcsomóm van, és ha ez limfóma lenne, akkor már biztos haldokolnék... 

 

De a helyzet nem sokat változott, konstans 37.3... Megspékelve egy újbóli torokgyulladással, amire az SZTK-s fül-orr-gégész nem adott semmit, úgyhogy holnap ismét háziorvos... 

 

4 éve vették ki a mandulámat, azóta az egyik oldalon visszanőtt, még arra tudok tippelni, hogy megint az vacakol, úgyhogy kivetetem újra, hátha. Főleg, hogy pont azon az oldalon van a nyirokcsomó dömping...

 

Vírusok közül H1N1-em volt még, de az már 2 éve, úgyhogy annak biztos nincs köze a dologhoz.

 

Fogamzásgátló okozhat hőemelkedést? Mert azt szedek, ráadásul pont mostanában csúsztattam a mensit a torokgyulladás miatt... Mert ugye kinek kell a dupla szenvedés... :(

 

Mi ez a krónikus fáradtság szindróma? Ilyen létezik? Mármint én kb reggel fél 6-kor kelek, napi 10-12 órát melózok elég megfeszített tempóban, és nem igazán szeretem, sőt. A házidokim most 2 hete írt antidepresszánst (Frontine), de attól se megy le a hőemelkedés...

 

Mindenesetre ezt a fórumot olvasva kb azt látom, hogy rengetegen szenvednek ilyentől, és szinte senki sen gyógyult meg :(

 

Előzmény: luicsi77 (163)
luicsi77 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 163

Ne gondolj mindjárt a legrosszabbra:-)

Van a kóros fárdtság szindróma, ott is jellenző a megnagyobbodott nyirokcsomó. Egyébként én is mindjárt a legrosszabbra gondolok, én már végigmentem a lúpuszon, crohn-on, MS-on, szarkoidózison, clamydian....most engem is a limfóma borzol, addig nem fogok megnyugodni, míg ki nem vetetem a csomót és elküldöm biopsziára.

Előzmény: Tekla007 (156)
luicsi77 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 162

Még annyi jutott eszembe, hogy voltam anno 2,5 éve elkülönítve madárinfluenza miatt, de nem igazolódott be. Már akkor a kórházban reggel mindig 37,0 fokot mértek, de akkor még valahogy nem tünt fel! Az IgE szintem pedig mindig magasabb volt az átlagnál, ami valamilyen allergiára vall, de az allergiateszt sem mutatott ki semmit....a tüdőkapacitásom is átlagos. Sajnos, a kórházban már mindenki ismer, volt olyan hét, hogy 3x mentem vérvételre, a laborban teljesen le voltak döbbenve, hogy ki az a doki, aki ennyit akar engem szúrkálni. 

 

Nőgyógyásznál is minden rendben, fogamzásgátlót nem szedek, nem is szedtem soha, tehát attól sem lehet a magasabb hő.

 

Amit viszont találtak, az a pajzsmirigy gyulladás és alulműködés, most arra szedem a letroxot egy éve. Szerintetek, lehet attól hőemelkedésem? Hematológus szerint nekem valamilyen immunbetegségem lehet ami nem autoimmun, de mégis bekavar. Voltam Bp.-en a Balázs professzornál, aki hematológus és immunológus is, szerinte sem kéne foglalkoznom a bajaimmal és éljem a normális életemet. Na de hogyan? Lehet a fáradtságot beképzelni?

 

 

Előzmény: luicsi77 (161)
luicsi77 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 161

Talán csak annyival jön képbe, hogy a soxor a hipofízis is begyulladhat, az is produkálhat ilyen tüneteket, azért kell koponya MR.

Előzmény: csillag70 (151)
luicsi77 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 160

Szerintem menj el egy hematológushoz, és csináljon egy sejtfelszínes fenotipizálást. az kimutatja a megszaporodott B és T limfoid tumormarkereket. De nyugi, nincs limfómád, ott azért a brutál éjszakai izzadás meg a 38 fok fölötti láz a jellemző. Ha pedig bizonytalan vagy, akkor nóezesd meg a nyirokcsomókat vékonytű biopsziával. Az 95%-ban kimutatja, ha van valami.

Előzmény: Tekla007 (154)
luicsi77 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 159

Nekem nem használt sajnos semmilyen immunerősítő, pedig próbáltam a Bérest meg valami grapefruit cseppeket, de egyik sem használt. Most a szelént és a premens tablettát szedem, egyik kezelőorvosom ajánlotta. 

Előzmény: Tekla007 (156)
luicsi77 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 158

de sehol nem volt kölönösebb eltérés.

 

Jártam gégészeten, fogorvosnál. Lassan kezdek belefáradni....

 

Amit viszont észrevettem, hogy a menzeszem után kb. 1 hétig nagyon jól vagyok, akkor nem is nagyon megy 36,9 fölé a hőmérsékletem, ilyenkor pörgök, jó a kedvem. De a menzesz előtt 2-3 héttel már kezd a közérzetem rosszabbodni. Ekkor a hőm is magasabb és nagyon kedvtelen, fáradt és erősen izzadékony vagyok. 

 

Szerintetek, mit csináljak? Már nem tudok hova menni! Belgyógyászom szerint a hónom alatt az a valami egy zsírcsomó, de viszont a CT több megnagyobbodott 5-6 mm-es nyirokcsomóról ír. Szerintetek vetessem ki? Vagy konzultáljak mégegyszer a hematológussal? 2 dokim, már ajánlotta az antidepit, mert látják rajtam, hogy teljesen ki vagyok bukva. Nem tudnak mit kezdeni velem. Senki sem hiszi el, hogy komolyan rosszul vagyok.  Most az orbáncfű teát kell innom, ha nem lesz jobb, akkor át kell térnem az antidepresszánsra.

 

Lassan ott tartok, hogy nagyon el sem tudom hagyni a házat, mert pánikrohamaim vannak az utcán is. Multkor pl. az autóból nem tudtam kiszállni, mert azt hittem meghalok. Remélem, valamennyire megértitek a gondomat. Adjatok tanácsot légyszi!

Előzmény: luicsi77 (157)
luicsi77 Creative Commons License 2011.11.08 0 0 157

Sziasztok!

 

Nekem 2 éve kezdődtek a problémáim.

Egy szimpla torokgyulladással, ami után rámragadt az örökös hőemelkedés! Eleinte, még reménykedtem, hogy csak valamilyen bacilus, kaptam is csomó antibigyót, de természetesen egyikre sem reagált, így feladtam! Aztán elkezdtem elég furcsán kögögni, ami néha szünt-néha meg visszajött, majd felfigyeltem a piros torkomra. 

 

A hőm változó, nappal általában 36,9-37,3 a normális(?) nálam! További tüneteim: brutális fáradtság, néha csontfájdalom nyomásra a bordámnál és a piros torok, ami nem múlik semmitől sem! Amióta (kb. 1 éve) felfedeztem egy pici megnagyobbodott nyirokcsomót az egyik hónom alatt, szinte folyamatosan pánikrohamaim vannak, depresszióval. Félek! Szinte egész nap a netet bújom, ami durvábbnál-durvább betegségeket ad ki. ez meg így nagyon nyomasztó a lelkemnek. 

 

Természetesen voltam a csomóval hematológusnál, aki csinált mindenféle speciális vérvizsgálatokat, fenotipizálást (limfóma tumormarker) de minden negatív lett. Kellett vezetnem láznaplót is, ami átlagosan 37 fok lett, ritkán haladta meg a 37,2. Tehát hematológus asszony szerint, felejtsem el a limfómát, mert az nincs, meg 1,5 év alatt, az már kijött volna....a csomóm, pedig inkább izom féleség...Hát én nem tudom elfelejteni...mert olvastam lassan növekvő csomókról is...szóval teljesen tanácstalan vagyok. Azóta a csomót kb. 5 orvos látta, kötük egy sebész is, aki ha kell privát kioperálja és elküldi biopsziára! Szerintetek bevállaljam???

 

Teljesem depressziós lettem, ettől a sok idegeskedéstől. Naponta több pánikrohamom is van.

 

Voltam még: csontizotóp vizsgálaton, teljes CT (mellkas, has, medence) MR (medence) autoimmun tesztet csináltattam, voltam gyomor és vastagbéltükrözésen, mell ultrahangon és mammográfián (a csomó miatt) de sehol nem találtak semmit. Szív UH-n, mellkasröntgenen meg csináltattam egy csomó vérvételt az utóbbi 2 évben, még tumormarkereket is nézettem. 

 

 

 

 

Előzmény: Tekla007 (156)
Tekla007 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 156

Szia,

 

Kipróbálok valami immunerősítőt, remélem használni fog. Az elmúlt egy hétben semmi változás... Hőemelkedés ugyanúgy megvan, 37.3 alá le se megy, lázcsillapító ellenére se. Doki felírt nyugtatót, mert szerinte idegi eredetű... Azt szedem egy hete, de attól sem megy lejjebb az a fránya higanyszál... :( Én a nyirokcsomók miatt aggódom nagyon, hogy nem múlnak el (Meg hát gondolom semmilyen stresszes meló ellenére sem nőnek meg az ember nyirokcsomói)... Már kezdek teljesen paranoid és hipochonder lenni és a google-n kutatni a diagnózis után. Most a HIV fertőzés és a limfóma a top 2... Tiszta idióta vagyok...  

Előzmény: Nicolas Kamor (155)
Nicolas Kamor Creative Commons License 2011.11.02 0 0 155

Szervusz!

Az én tüneteim pontosan egybevágnak a tiéddel! Kb. két hónapja kezdődött (egy tüszős mondulagyulladással) folyamatos 37,2-37,7 hőemelkedés, merev nyak, izomfájdalom, stb. Én már a legrosszab forgatókönyvet is elképzeltem. (Malária, veszettség... ráadásul jelenleg ilyen szempontból fertőzött területen tartózkodom.) Ma egy hete kórházba is kerültem vele, ahol kimutatták, hogy ez nem ilyen jellegű probléma. Úgyhogy hazaküldtek. Valószínűleg masszív arcüreggyulladásom van, ami itt a trópusi klímán felerősödött. (Bár az első probléma már Magyarországon jelentkezett.) Úgyhogy tegnap nagy dózisban Immuglukan-t kezdtem szedni. Azóta már mértem normális hőmérsékletet is, és a maximum is "csak" 37,2 volt. De ha pár héten belül nem javul haza kell utaznom teljes kivizsgálásra.

U.I.: Szerintem próbálj meg te is valami immunerősítő gyógyszert szedni!  

Előzmény: Tekla007 (154)
Tekla007 Creative Commons License 2011.10.29 0 0 154

Sziasztok,

 

Nekem a magas hőemelkedés problémáim körülbelül egy éve kezdődtek. 37.2-37.5 körül szokott lenni a hőmérsékletem, néha magasabb. Akkoriban betudtam annak, hogy egy-egy nagyobb buli után kiszáradhattam, és biztos attól magas, és nem is méregettem sűrűn, mindig csak akkor, ha rossz volt a közérzetem, akkor pedig mindig magas is volt...

 

Kb egy hónapja viszont nagyon szembetűnő a dolog, minden nap 37.2 felatt vagyok, elég rosszul is érzem magam. 1 hónapja volt egy torokgyulladásom (Mandulámat kivették vagy 3 éve, de egyik oldalon picit visszanőtt, a dokik szerint problémát nem okozhatna, ennek ellenére kb havonta-kéthavonta antibiotikumot szedek...). Akkor is kaptam antibiotikumot (Sumamed, 3 napig kell szedni), a torkom meggyógyult, a hőemelkedés és a rossz közérzet viszont nem múlt el. Sőt, felfedeztem a nyakamon egy rakás nyirokcsomót is, ezen kívül pedig folyamatosan fájnak az izületeim, főként a bokám és a csuklóm, illetve a nyakam is mindig bemerevedik, éjszakánként gyakran izzadok, szóval kész katasztrófa.

 

Eddig vérvételen, mellkasröntgenen vagyok túl, persze mind negatív. Voltam fül-orr-gégésznél is, meg nyaki ultrahangon, ott is csak annyit tudtak mondani, hogy van kb 10-15 megnagyobbodott (5 és 15 mm közöttiek), de normális szerkezetű nyaki nyirokcsomóm.

 

Valakinek vanank hasonló tünetei, megnagyobbodott nyirokcsomókkal? Kezdek nagyon kétségbe esni, az orvosom meg azt mondta, hogy várjunk még egy hónapot, aztán ha akkor se lesz jobb, akkor biopszia... 

tin31 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 153

Sziasztok! Találtam egy orvost,aki ezzel foglalkozik. László kórház bel-immunológiai ambulancia,pont a lázambulancia felett van.Ha elmegy valaki még oda majd irjon milyen vizsgálatokon esett át és mire jutott. Köszönöm. Remélem nektek is sikeres lesz.

Előzmény: fani82 (152)
fani82 Creative Commons License 2011.10.13 0 0 152

Sziasztok!

 

Nekem idén kezdődött a hőemelkedés. Több mint fél éve tart. Naponta 5-8X felmegy a hőemelkedésem 37,3ig. Kb 1 óráig tart. De magasabb az átlag hőmérsékeletem is ezen az időszakon kívül. Voltam kivizsgálásokon, vérvétel kismillió, de semmi. Valszeg idegi alapon van a probléma :)! Uh most a kineziológiát választottam, majd meglátjuk milyen sikerrel. De elég kellemetlen ez a helyzet, mert én például állandóan fáradt vagyok és aludnék. Így nehéz aktívnak lenni :D

 

Üdv a klubban 

csillag70 Creative Commons License 2011.10.06 0 0 151

Sziaztok!

 

Nekem már kétszer is kivették a mandulám. 

A hőm azóta sem ment lejjebb viszont menetrend szerrűen reggel és du felmegy. Nem igezán tudom megszokni, bár a 37.2 még ok mert 5 éve tart, de a 37.7 már nem esik jól.

A minap egy lyme-korral foglalkozó orvosi köppenyben lévő ember közölte: ilyet a lyme nem csinál. Meg izület sem ettől fájdogál. Sőt a fejfájás és tarkó merevség sem ettől van.

Mondám neki, hogy jaj de jó! Én nem ragaszkodom a Lyme.kórhoz. Akkor viszont mi a baj. Azt mondta majd csinálunk egy koponya MR-t és utána beszélünk. Hát még nem jöttem rá a térd és könyök fájdalom miatt ez hogy jön a képbe, de nem adom fel! :)

Előzmény: WMax (23)
andy3 Creative Commons License 2011.05.03 0 0 150

Háát nem tudom hogy okozhat-e tartós hőemelkedést.

Most ahogy olvasgatom elméletileg igen, ha a régi amalgám tömés elkezd bomlani.

Nekem megcsinálta, egyszerre hármat is kicserélt. Nem szólt semmit, hogy ennek lehet hátulütője. 

 

 

 

Előzmény: tin31 (149)
tin31 Creative Commons License 2011.04.30 0 0 149

Szerinted az amalgán fogtömés okozhat évekig tartó hőemelkedést? A fogorvos szerint nem veszélytelen az eltávolitása. Neked mégis engedik?

Előzmény: andy3 (148)
andy3 Creative Commons License 2011.04.29 0 0 148

Igen, igazad van.

Viszont elkezdtem járni fogászatra, az összes régi amalgán  tömésemet cseréltetem.

És csodák csodájára azóta 37 alatt van a hőm.

Úgyhogy nagyon bízom benne, hogy véget ér ez a rémálom.

Előzmény: ötfelezős (147)
ötfelezős Creative Commons License 2011.04.25 0 0 147

Ezt hogy érted, hogy közelről láthattál ilyesmit?

Az ember saját maga, vagy családtag, vagy rokon, vagy barát, vagy munkatárs... Ezek lehetnek, nem? :)

Előzmény: andy3 (143)
Kriszti19851985 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 146

Nekem december eleje óta "volt", már nem mértem 2-3 hete, mert a vacogásom, rossz közérzetem elmúlt. Lehet,hogy még mindig van, de már nem érdekel, mert úgy látszik hozzászoktam. Ez van.

vp40 Creative Commons License 2011.03.13 0 0 145

Sziasztok!

Nálam 3 hónapja tart a hőemelkedéses állapot. Először valami kis betegség kezdetének gondoltam, el is mentem a ho-hoz, írt fel antibiotikumot, mert enyhén köhécseltem és szerinte érdes tüdőhangom volt. Azt beszedtem, de a hőem. maradt. Beutalót kértem a belgyógyászhoz, aki laborba küldött, de az eredmények alapján nem jutottunk tovább, illetve a doki a 37,2-37,3-ra nem különösebben reagált. Szerinte nem nagy probléma. Elküldött még mellkas rtg-re és hasi UH-ra. Mindkét eredeményem jó lett, így nem jutottunk tovább. Egyébként én soha nem mértem testhőmérsékletet, soha nem voltam lázra, hőemelkedésre hajlamos. Általában, 36,3-36,5 volt a hőmérsékletem. December közepén egy reggel hidegrázásra ébredtem, akkor gyorsan meghőmérőztem magam, 37 volt a hőm. Meglepődtem, majd egyre sűrűbben megmértem kíváncsiságból. S azóta  szinte mindig 37 fok, illetve délután 37,2-37,3. Néhány napra lejjebb megy, mondjuk 36,7-ig, utána kezdődik minden elölről. Szerintetek a peteéréssel nem függhet össze? Mostmár figyelem a napokat és jegyzetelek. Milyen vizsgálatra lenne még érdemes elmenni? Esetleg stressz is okozhatja?

Delphmar Creative Commons License 2011.03.04 0 0 144

Sziasztok!

 

Nekem most lett egy éves a hőemelkedésem!

Túl vagyok egy komplett autoimmun vizsgálaton, tumormarkeret is néztünk és vagy 5x csináltak komplett nagy vérképet.

Volt egy tüdő-has-medence CT-m, nőgyógyászati vizsgálatom (hormonok és rákszűrés) és március végén még lesz egy hasi MR.

Ha itt sem találnak semmit, akkor felkeresek egy gasztroenterológust, mondjuk 1 éve voltam gyomortükrözésen is, ahol szintén nem találtak semmit, de egy béltükrözést mindenképp fogok még csináltatni, mert nagyon gyanakszom a Crohn-ra.

 

Ott konkrétan mik a tünetek? Mert olvastam hogy az állandó hőemelkedés az egyik kisérője. Nekem általában délutánra megy fel 37,1-re. Este 36,5 szokott lenni. Hasmenésem, szorulásom és görcseim nincsenek. De nagyon puffadok és sajnos nagyon szeles vagyok (bocs) igaz, hozzáteszem jóformán csak zöldségeken élek, de ez akkor sem normális. A limfómát kizárta a doki, és allergiám sincsen.

 

 

andy3 Creative Commons License 2011.03.02 0 0 143

Biztos igazad van.

Lehet hogy szó szerint megoldhatatlan  probléma húzza fel a hőmet, de hidd el próbálok változtatni a dolgon, de elég nehéz.

Ezt hogy érted, hogy közelről láthattál ilyesmit?

Előzmény: ötfelezős (133)
Fincs Creative Commons License 2011.02.26 0 0 142

kedves youlcsi!

képzelheted,h nem viccből csinálom már ezt 1 éve...azért mérem,mert szarul vagyok és tudni akarom,h tényleg magasab-e a hőm,amikor úgy érzem.

szarul vagyok a munkahelyemen, itthon, a barátaimmal, a barátommal, karácsonykor,szülinapkor, állásinterjún,vizsgán és nagyjából bármikor ennek a sunyi görénynek kedve van előjönni...

hogy van-e egyéb tünet?hónapok óta tartó makacs légúti gondok.

 

Előzmény: youlcsi (140)
Fincs Creative Commons License 2011.02.26 0 0 141

Kedves Tin31!

Köszönöm az ötletet és az infót...

Megpróbálom a MÁV kórházat.

Előzmény: tin31 (139)
youlcsi Creative Commons License 2011.02.25 0 0 140

szia!

és azon kívül, h hőemelkedésed van, okoz ez panaszt? ha nem okoz panaszt, minek méregeti az ember?

de sztem 37,1 az nem hőemelkedés...

én lassan 10 hónapja nem mérem, mert nem érdekel... és azóta tényleg nem is zavar... néha-néha lemeózom, hogy megvan-e még... és ennyi :D

Előzmény: Fincs (138)
tin31 Creative Commons License 2011.02.25 0 0 139

Szia! A lázambulancia semmit nem csinál csak vért vesz nem ajánlom csak az időm telt vele. Inkább a Máv kórház immunológia,az jobb. Voltam a hőkamerán az 10ezer ft és még az is megéri.

Előzmény: Fincs (138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!