Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.10.17 0 0 395
http://index.hu/tudomany/2009/10/17/elozonlik_a_budai_varat_a_mutans_hangyak/

"Elvileg sok milliárd hangya van a lábunk alatt, de egyet sem találunk. Az invazív kerti hangya, tudományos nevén Lasius neglectus van Loon, Boomsma et Andrásfalvy, 1990 óriási szuperkolóniákban él, több hektárnyi területre kiterjedő metropoliszokat hoz létre a föld alatt."

Ez csak simán "Lasius neglectus", a "Van Loon, Boomsma et Andrásfalvy, 1990" gondolom a fajt leíró munkára APA (vagy MLA?) szerint való hivatkozás.
perempe Creative Commons License 2009.08.08 0 0 393
Az "Ott leszünk a Bajnokok Ligájában" c. cikk megteremtheti a várva várt magyar egységet. Nem találtam dicsérő topicot, vagy nem kerestem eléggé.
perempe Creative Commons License 2009.08.02 0 0 392
Orvostanhallgatók daraboltak fel egy férfit (index.hu cikk)
itt (eredetiben?) a kocsiról is meg lehet tudni dolgokat.
Létszámfeletti Creative Commons License 2009.07.02 0 0 391
http://index.hu/belfold/2009/07/02/pokorni_lendvai_menjen_a_fenebe/

hazug, de minimum ferdít ennek a cikknek a címlapon lévő része

"Pokorni: Lendvai menjen a fenébe
Az MSZP-pártelnök Orbánt tette felelőssé, amiért ezután sem büntethető a holokauszttagadás."

Miközben Pokorni nem azért mondta amit mondott, hanem Lendvai ezen kijelentéséért:
"minden holokauszttagadó tett mögött ott lesz Orbán Viktor felelőssége"

zongorázható a különbség
bele a lecsóba Creative Commons License 2009.06.28 0 0 390

Ma jelent meg az MTV-Ikon kapcsán:

"A Hungáriában túl sok tehetség volt együtt, és várható volt, szétrobbantják a zenekart az önálló utak. Ha nem válunk szét, akkor talán legenda sincsen most." A szétválás után Fenyő és Dolly szólókarriert kezdett, Szikora összeterelte a gidáit és belekezdett önálló harcába a csikidám népszerűsítéséért. (Valuska László)

 

Ehhez képest: Szikora már korábban kivált a Hungáriából, és 2 új tag került a Hungáriába (Zsoldos Dedy és Flipper Öcsi). Két Hungária nagylemez is megjelent a 7 tagú formációval. A Hungária feloszlása után (1983) Fenyő szólólemezeket adott ki, de a többiek a Dolly Roll nevű együttesben folytatták a slágergyártást. Ezt a csapatot nem nevezném Dolly szólókarrierjének... 

Törőlt_nick Creative Commons License 2009.06.27 0 0 389

Ilyen címet adni baszki...

 

 

 

Az ászkirály agyonlőtte a francia Tsongát

 

A horvát Karlovic három meccsen 102 ászt ütött eddig Wimbledonban. Továbbjutott Federer is.

blog | federer, wimbledon, karlovic, sela

mobilus Creative Commons License 2009.06.09 0 0 388
T. Szerk!

Tájékozódtam volna a parlament tegnapi napjáról, azonban feltűnt, hogy ezzel a rovattal mennyire mostohán bántok. Ha nem frissítitek 'on line', akkor inkább miért nem szüntetitek meg? Így semmi értelme, sőt imázs-rontó.
perempe Creative Commons License 2009.06.06 0 0 387
Kampánycsendben is lehetnének 5letesebb cikkek. A munka közben elalvó indiai mozdonyvezetőnél nincs jobb?
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.06 0 0 386
Heves zivatarokra, helyenként 90 kilométer/órás széllökésekre és jégesőre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében szombatra. Vasárnap sem lesz jobb idő. Újabb borzalmas hétvége.

http://index.hu/bulvar/hirek/2009/06/06/ne_szepitsuk_rossz_ido_lesz_a_hetvegen/

"A háromnapos hétvégét teljesen szétverte az eső, ami elég nagy kiszúrás, de sajnos ezen a hétvégén sem számíthatunk nagyon másra."

"Itt eláruljuk, hogy hétfőtől is csak viccből bukkan elő a nap, a nyár sehol, az esőkabát-lobbi megint győzött."

Sőt, ha az indexen múlna, soha többet nem kelne fel a nap.

Felhívnám a cikk írójának figyelmét arra az apróságra hogy a zivatartevékenység nyáron igen gyakori, megszokott jelenség, és nem jelenti a világ végét azonnal.

Mi az hogy a nyár sehol? Pesten most 27 fok van (szombat), holnap is hasonló várható, hétfőn 30 fok körül, utána még melegebb várható. Az országos narancs riasztás nem azt jelenti hogy mindenhol szakadni fog a jég, hanem hogy bárhol előfordulhat, és az nem ugyanaz! Remélem hogy az indexre rászakad az ég, megérdemelnék:)

Egyébként meg nem olyan borzalmas a hétvége, csak ne olvasson az ember index híreket - meg úgy híreket általában.
Törőlt_nick Creative Commons License 2009.05.16 0 0 385
Vezetés közben kizuhant az autójából egy férfi 2009.05.16. 15:16 - moana

Vezetés közben rosszul lett, árokba hajtott, és kizuhant az autójából egy fiatalember Pest megyében szombaton - közölte a rendőrség az MTI-vel. Az autó Csévharasztról Monorra tartott, amikor a baleset bekövetkezett. A fiatalember súlyos sérüléseket szenvedett - mondta Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

 

-----------------------

 

 

hazug köcsögök.

fberci Creative Commons License 2009.04.22 0 0 384
Mi történt a lektorral?

Elolvassa valaki a cikkeket a megjelenésük előtt? Az utóbbi időben rengeteg oda nem figyelésből adódó hiba van a cikkekben. Nagyon jó az internet, hogy szinte élő tájékoztatást tud adni, de szvsz jó lenne, ha a gyorsaság nem menne a minőség rovására. Az elgépelést nem tartalmazó cikkek kisebbségbe kerültek a hibákat tartalmazóval szemben, csomószor hiányzik egy szó, ami érthetetlenné tesz egy mondatot, és rengetegszer válik érthetetlenné (és természtesen értelmetlenné) egy mondat annak csak az egyik felét érintő átszerkesztése miatt.

Már egy ideje észrevettem ezt a folyamatot, de most az késztetett írásra, hogy tegnap egy cikkből egyes helyekről hiányoztak a számok, míg a mértékegység ott volt, ma pedig ebben a cikkben egy komplett bekezdés van megismételve. Remélem, valaki illetékes el fogja olvasni ezt a hozzászólást, és történik valami változás, mert kár lenne rontani a színvonalon.
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2009.03.01 0 0 383
T. szerkesztok (lehet, hogy olvassak)
Nagy idegesito elolvasni egy cikk bevezetojet, majd ugyanazokat a mondatokat ujbol elolvasni, minimalis plusz informacioval a szovegtestben. Ha mindent el tudnak mondani a bevezetoben, inkabb hagyjak rovidre a cikket, es ne fujjak fel foloslegesen, mint a lufit.

A masik:
http://index.hu/kulfold/hirek/2009/03/01/irannak_eleg_uranja_van_egy_atombombahoz/

Ez a cikk annyira nagy tudatlansagrol arulkodik, ami egyszeruen elkepeszto. (Persze az amerikai elnoktol kezdve mindenki ezeket a baromsagokat szajkozza, szoval nemcsak ti vagytok bunosek az ugyben. De ez nem mentseg.)
a 4%-ra dusitott uran (amit ugye Iran teljes joggal allit elo, leven alairta a nuklearis fegyverek elterjedeset tilto egyezmenyt -szemben egy masik kozel-keleti allammal, amely viszont birtokol atomfegyvereket) nem alkalmas atomfegyver letrehozasara.
Ahhoz, hogy valoban veszelyes legyen a dolog 90-98%-ra kellene feldusitani, ami technologiailag egy oriasi ugras. Ehhez nem eleg ejszakara bekapcsolva hagyni a centrifugakat. Minden ilyen erofeszites nagyon konnyen nyomonkovetheto, ha az aromenergetikai bizottsag jelen van. Ha meg kitiltjak oket, akkor nyilvanvalo a dolog.

Ez az egesz hiszteria-keltes egyszeruen felhaborito. Ugyan azt csinaljatok, amit a Bush-ek muveltek az Irak ellen kis kampanyuk elejen. Kicsit kapjatok mar magatokhoz, es legalabb olvassatok el a wikipedia urandusitasrol szolo cikkelyeit, ha mar nem akartok utanajarni a dolgoknak. Elvegre csak ujsagirok vagytok, vagy mi.
0.5bit Creative Commons License 2009.01.31 0 0 382
Én úgy gondolom, hogy nem helyes alkalmazni "a cél szentesíti az eszköz" gondolatot, különösen a sajtónak. SZVSZ a sajtónak legfontosabb feladata a hiteles tájékoztatás. Még akkor is, ha valaki úgy gondolja, hogy adott témában az igazság közlése helytelen, nem szerencsés a valóságtól eltávolodni, finoman fogalmazva félre tájékoztatni. Ezzel csak az egyik fontos demokratikus vívmányunknak a sajtószabadságnak fordít hátat az újságíró.

Idézet Munk Veronika cikkéből:

"Nyilvánvaló, hogy a félszívvel, felülről erőltetett, "politikailag korrektnek" vélt beszédmód kudarcot vallott többség és kisebbség együttélési problémáinak kezelésében. Aminek az az egyszerű oka, hogy magyar állampolgárok milliói számára köszönőviszonyban sincs a mindennapok valós helyzeteivel. Ellenhatásként a nyilvánosságban is egyre inkább polgárjogot nyer a Pásztor-féle "őszinte" beszéd, ami eredményét tekintve abban különbözik a finomkodó bölcsészdumáktól, hogy nem csupán elfedi, hanem tetézi is a bajt."

Megértem, hogy dilemmának gondolja, hogy ha nem beszélünk a "mindennapok valós helyzeteiről", akkor elfedjük, ha beszélünk róla, akkor tetézzük a bajt, de a két rossz közül a kisebbik rossz, mint cél nem szentesítheti az eszközt.
pasa_ Creative Commons License 2009.01.31 0 0 380
szerintem is megdobbentoen pocsek cikk, en nem raktam volna ki a falra, maximum a szatira vagy provokacio rovatban.
Előzmény: Törölt nick (377)
Reménytelen_ Creative Commons License 2009.01.31 0 0 379
Index néha nagyon rossz.
Szerkesztők!
Nem vennék le azt a baromi hülye, és hazug cikket?
Csak magukat járatják le ezzel a nővel.
Előzmény: Törölt nick (377)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.31 0 0 378
Előzmény: Törölt nick (377)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.31 0 0 377
Egyszerűen tökfej ez a Pásztor?

Ennél hazugabb cikket régen olvasott az ember.
Közben hazudik a Munk Veronika.

Egyszerűen tökfej ez a Pásztor?

Ezt a nőt kirugnám.
Mwin Creative Commons License 2009.01.26 0 0 376
Mi van, be vagytok rúgva?

Alagútforrással akartak bankot rabolni

Mi vaaan?

http://index.hu/politika/bulvar/bankalagut72/
Törőlt_nick Creative Commons License 2008.11.11 0 0 375

ócska szar hazug bulvárcím.

 

--------------

 

 

 

 

 

Megverték a rendőrt, mert nem tudtak iskolába menni

 

A két szerbiai fiatal este akart volna bemenni az épületbe, de a rendőr nem engedte.

Bulvár cikk

 

 

http://index.hu/politika/bulvar/rend8906/

Mwin Creative Commons License 2008.11.09 0 0 374
Az ilyesmin meg már fenn sem akadok:
..Balesetet szenvedett egy, a Japán tengeren hajózó atommeghajtású orosz tengeralattjáró. A balesetben legalább 20 ember vesztette életét. A fedélzeten tartózkodó 2008 ember közül 6 tengerész és 14 polgári munkás halt meg..

Azannya, mekkora egy bazi nagy dög, hogy ennyien beleférnek?

Ja, és az előző beírásom óta frissítettétek a cikket egy képpel, de ezek a hülyeségek ott maradtak.
Előzmény: Mwin (373)
Mwin Creative Commons License 2008.11.09 0 0 373
Látom nem tecc, akkor nézd ezt:

Freongáztól halt meg a tengeralattjáró legénysége


A nukleáris reaktor a hivatalos verzió szerint normálisan működött, és a fedélzeten sem észleltek sugárzást. A baleset akkor következett be, amikor a hajó tűzoltó rendszere megmagyarázhatatlan módon aktiválta magát. Hogy a rendszer mitől lépett váratlanul akcióba, az egyelőre tisztázatlan. Mindenestre a hűtőrendszer freongázzal működött, így annak belégzésétől vesztették életüket a matrózok és szerelők, akik szerencsétlenül jártak a Távol-Keleten. A kapitány szerint a hajó két, az orr közelében lévő szektora szenvedett károkat, a nukleáris reaktor azonban sértetlenül megúszta.

Most mi vaaaan, kedves firkász?
A tűzoltó rendszer beindult, lehűtötte a hajót, aminek következtében a konyhai hűtőkből kiszökött a dolgavégezetlen freongáz garázdálkodni?
Előzmény: smith (369)
szajber_gyerek Creative Commons License 2008.11.04 0 0 372
teljesen egyetertek veled cimbora!

felhaborito, hogy a gardara fogjak a ciganyellenesseget.
cikk szerzoinek javasolnam este 8 utan illatos ut es gubacsi ut keresztezodesenek kornyeket egy kis tanulmany utra. vagy a 28-as, 24-es vagy 37 villamosokat
talan kicsit tobb ralatasuk lesz ez egeszre.
gondolom utoloag rajottetek, hogy elvetettetek a sulykot es atirtatok a cikket...
talan elobb kellene es nem tovabb szitani a hangulatot...

Előzmény: Törölt nick (371)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.04 0 0 371
Tetves Index!

Csak azért olvaslak titeket, mert sokkal gyorsabbak vagytok az Origonál, vagy bármelyik másik online újságnál. Különben rég leszoktam volna rólatok.

Amit a csécsei cigányüggyel csináltok, az vérlázító.
Beálltatok abba a sorba, hogy ha cigány a sértett, azt odaírjátok, ha egyértelműen cigány az elkövető, azt szemérmesen elhallgatjátok, és nem is igazán foglalkoztok vele.

Arra nem gondoltok, hogy milyen mélységes elkeseredettség vezet a koktélozáshoz?
Arra nem gondoltok, mit érez az, aki napi szinten éli meg, milyen együtt élni a cigányokkal?


Remélem, akkor majd akkor is így sajnálkoztok, ha titeket, vagy családtagotokat erőszakolja meg/rabolja ki egy/több cigány.

Tudjátok, mi kellene nektek? Csak egy hétre leköltöztetni titeket egy félcigány faluba.
Utána elgondolkoznátok, és nem szítanátok a feszültséget a sajnálkozó, együttérző, felháborító cikketekkel.

Botrány!

Szögi Lajos esetében miért nem írtatok ilyeneket? Vagy azokkal kapcsolatban, akik 10-15 éve tűrik a cigányok lopásait?
Brutalis Harmonia Creative Commons License 2008.11.02 0 0 370
http://index.hu/politika/bulvar/piccard5899/

Hogy mukodott a dolog? Hajozott a Japan menten, es egyszercsak, je, egy 11 kilometer mely arok? Menjunk le, mi van a melyen?

Annyira nem lehet hulye a cikkiro, hogy a "felfedezo" titulusbol a Mariana arok felfedezojet csinalta szerencsetlenbol.
Vagy megis?
smith Creative Commons License 2008.09.14 0 0 369
Látom, vizes/hajós témában továbbra is sűrű a homály.

Elsüllyedt egy hajó a Szajnán

A hajóval utazók közül tíz embert rögtön kihúztak a vízből. Egy negyvenéves férfit és hatéves fiát azonban csak húsz perccel később találtak meg az örvénylő vízben a helyszínre érkező búvárok.

Na most: a Szajna párizsi szakasza, mint az közismert, :-) duzzasztott víz. A mellékelt térképen bejelöltem a két művet.
Ennek folyományaként a városi szakasz vize egészen lassú folyású, ergo örvények aligha vannak.
(Ember elragadására alkalmas örvények a pesti hidak környékén se nagyon keletkeznek, pedig ott a Duna egy kissé nagyobb sebességgel halad a medrében.)
Ha nem így volna, a húsz perc múlva a helyszínre érkező mentők a helyszínen mi a fenét kerestek volna?
:-P
smith Creative Commons License 2008.09.10 0 0 368
Szerencsétlenül járt egy osztrák teherszállító hajóegység Passautól mintegy 20 kilométerre, magyar kapitánnyal - közölte a passaui rendõrség képviselõje. A magyar kapitány gyors manõvere miatt elszabadultak az uszályok.
h i r d e t é s

A rendõrség közölte, hogy a baleset még a reggeli órákban történt a Dunán, a Passau fölötti Vilshofennél. A három hajóból álló egység két teherszállító uszálya ugyanis sziklának ütközött, s a három hajó azóta is ott vesztegel. A kikötõi hatóságok ugyan már kísérletet tettek a két elakadt hajó kimozdítására, a kísérlet azonban sikertelennek bizonyult, így a mentés csütörtökön nagyobb erõkkel folytatódik. Személyi sérülés nem történt.

Ad 1. elszabadultak, vagy ott vesztegelnek?)
Ad. 2. ha elöl haladtak, akkor azok nem uszályok, hanem bárkák. Uszályt manapság kb. senki sem használ, kivéve néhány kavicskotrót.

Ennek megfelelően:

A rendõrség képviselõje szerint az elöl haladó két uszály bárka fedélzetén raktereiben csaknem 1500 tonna cca. 2000tonna, ld. itt kukorica volt, a három hajó Budapestrõl Regensburgba tartott. Amikor az 58 éves magyar kapitány észlelte, hogy a hajóegység túlságosan megközelítette a hajózásra kijelölt - illetve alkalmas - útvonal hajóút baloldali szélét, egyfajta kényszermanõvert hajtott végre. Ennek következtében azonban az uszályok "elszabadultak" leszakadtak a tolóhajótól, s sziklának ütköztek.

A passaui illetékes közölte, hogy a két megfeneklett uszályt bárkát egy mentõhajóval igyekeztek kimozdítani, ez azonban nem járt sikerrel. A mentés csütörtökön nagyobb erõkkel, így egyebek között valószínûleg egy különleges daru bevonásával folytatódik, mindehhez azonban szükség van a két uszály bárka terhének kirakodására. A két hajó elvontatására csakis ezután kerülhet sor. A szerencsétlenség okainak kivizsgálása és a keletkezett károk felmérése - mint a rendõrség képviselõje elmondta - csak ezt követõen kezdõdhet. Mindezzel kapcsolatban nem zárta ki annak lehetõségét, hogy a balesetet anyaghiba okozta. A csütörtöki mentési munkálatok idején a Duna-szakaszon a hajóforgalom jelentõs korlátozására kerülhet sor.
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.13 0 0 366
Veszélyben az olajellátás a háború miatt?

Lehet, hogy Grúzia nem tudja eljutatni a Kaszpi-tengeri olajat a világpiacra.

 

Hej Juta, Juta...

SamRivers Creative Commons License 2008.08.11 0 0 365
Tisztelt Index.hu szerkesztőség!

Én egy huszonéves egyetemista vagyok, zeneszerető fiatal. Olvasom a szigetről (magyar dal napja) percről-persze beszámolót és leesik az álam közben. Az egy dolog, hogy a cikkiró nem adja a nevét az irományaihoz, de, hogy ennyire lenéző, öntelt és minden egyes bekezdést cinizmussal kezdő írást én még soha nem olvastam. Félre értés ne essék, nem kell mindenkinek szeretni az ott fellépőket, lehet ezért sem mentem ki, de, hogy ennyire negatívan írni minden egyes fellépőről, a helyszínről a dalokról, az már kicsit fura. Lehet ám úgy is kiritkát írni, hogy ne azt hangsúlyozzuk, hogy csak a cikkírónak van elfogadható zenei ízlése és minden más szar, voltaképp az mind amit kint a magyar dal napján csinálnak. Ez nem beszámoló, hanem fikázás, tömény fröcskölés végig.

üdv: Máté
Kardos Ica Creative Commons License 2008.08.03 0 0 364
Nők is versenyeztek ma a Hungaroringen vagy az Index újságírója nem tud magyarul?
Szerinte egy hölgy, bizonyos Kovalainené győzött. Érdekes!
ERDOS Creative Commons License 2008.06.16 0 0 363
Zappe Gábor felböffentett egy cikket Anyák, húzzatok dolgozni címmel.
Hogy kerülhet ez az alpári felszólítás egy újságba, ráadásul ebben az összefüggésben?
Kedves Gábor, húzzon a te anyád, ha már nem tanított tisztességre! De elhúzhat a szerkesztő is, aki ezt az ordenáré cikket engedte megjelenni.
Nem is tudom érdemes-e taglalni, a sok otromba tárgyi tévedést, amit a cikkben összehord. Azt hiszem nem. Talán csak annyit érdemes megjegyezni, hogy az Index már megint (mint rendesen) teret enged annak a csekély, de annál hangosabb destruktív kissebbségnek, ami lehetséges alternatíva felmutatása nélkül vad dühvel megy neki mindennek és rombol mindent, ami nem eléggé trendi liberális, nem eléggé deviáns ahhoz, hogy mint cuki multikulti dologra lehessen rácsodálkozni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!