Keresés

Részletes keresés

Beku76 Creative Commons License 2013.08.12 0 0 204

A világ legnépszerűbb kakis könyve. A "Mindenki kakil..." mantra illusztrálására:
http://www.pagony.hu/mese-a-vakondrol-aki-tudni-akarta-hogy-ki-csinalt-a-fejere

atrego Creative Commons License 2013.06.25 0 0 203

Ez már maga "a" temék, de külön megveheted ami benne van (hatóanyag-makrogola 4000), ami sima gyógyszertári kiszerelésben van....

 

Én abbahagytam az adását, mert folyt a lábaszárán a kaki 2 napig. :( Nem bírtam cérnával, hogy az egész lakás úszott a kakiban szó szerint, pelenkát abban a melegben nem tudtam ráadni. :( Arra gonoltam, hogy ha kapja, a hurka-kaki jön majd ki a popóján, de így fosósan nagyon gáz volt!!!:(

Most Kombucha koncentrátumot kap és almarostot...

És vakarom a fejem mi legyen. :(

Előzmény: Nemlajos (202)
Nemlajos Creative Commons License 2013.06.22 0 0 202

most rákerestem, ezt találtam, bár ez 1800Ft, és 20 tasak...

 

Mi már biztos, hogy újra klubtagok lettünk, ugyanaz a pipiskedős, farizomra gyúrós technika :S
Egyelőre az ölembe veszem terpeszülésben, és nagyon-nagyon szépen beszélek hozzá, hátha.

Előzmény: atrego (201)
atrego Creative Commons License 2013.06.15 0 0 201

Szia,

Köszi, hogy válaszoltál!

Hát igen, sorstárs lettem, de Én magam is benne voltam a „témában” 6 éves koromtól kezdve 21 éves koromig. Az egészből arra emlékszem, hogy folyton orvoshoz rohangásztak velem a szüleim, folyton a fenekemben turkáltak, 15 évesen 5 hetet töltöttem a MÁV kórházban, mert már „csak” havonta vagy még tovább sem volt székletem, utána megindult az öntisztulás (gondolhatod, kaka dömping 1 hónap után, mert azért a szervezet egész jól van kitalálva). Annyi beöntést kaptam, hogy egy életre elég volt, ittam parafin olajat, kaptam diviróma szörpöt, keserűsót, szóval volt hashajtás elég. Amitól „meggyógyultam” vicces módon az 10 dkg romlott tarja, no ez kipucolt, utána már odafigyeltem, hogy minden nap legyen kaki, ettem a korpatablettát, szedtem a darmflege nevezetű gyógynövényes hashajtót (megjegyzem ettől meg allergiás lettem).

És érdekes módon 1-2 év után minden beállt a rendes kerékvágásba, már nem kellett a hashajtó és lassan a korpatablettát is abba hagytam.

Tehát sajnos pontosan tudom, hogy mi vár a gyerekemre, ha záros határidőn belül nem teszünk pontot a kaka témára. :(

 

Én nem vittem el a gyereket orvoshoz, mert rögtön leesett a tantusz, hogy a kakit visszatartja. Lassan 3 éve nyögjük a „témát”, olvasgatom az Internetet, keresem a végleges megoldást, persze közben voltak jobb időszakok is… Egyébként itthon is kapható a por MOXALOLE néven, vény nélkül, érdekes módon 12 éves kor alatt itthon nem ajánlják. Idáig 1 doktornőt találtam a neten, aki ajánlotta gyereknek.

Ezért kérdeztem róla annyi mindent…

Nekem itthon egyébként a sima hatóanyaga van, makrogol 4000, 10 dkg került 150 Ft-ba… (lehet ezt nem kéne reklámozni :) )

 

Tegnap este elkezdtem a gyereknek adni, igaz csak 5 g-ot, ha jól láttam 1 tasakban 13 g van. Majd emelem, ha nincs hatása.

Kíváncsian várom azt a kaki kicsúszást. :)

Még annyit kérdeznék, hogy jól láttam a német oldalon, hogy 1 tasakot 6dl vízbe kell tenni?

Ti egyébként már „rendesen” kakiltok?

 

Szép napocskát és köszi a kalap kakit! :D

Előzmény: nosztalgika02 (200)
nosztalgika02 Creative Commons License 2013.06.14 0 0 200

Szia, Sorstárs!

 

Régi motorosként szeretnék válaszolni a kérdéseidre.

 

Elöször is: ha ez vigasztal, nem egyedül vagy/voltál hülye, mások se mindig okosabbak. Én a kisebbik fiam 2,5 éves korában vettem le róla a pelust, azzal a felkiáltással, hogy de hiszen már elég idös, tudja, hol a wc és mire való, szólni tud, tehát hajrá (es a másikkal, a Naggyal, a fenti leegyszerüsített módszer tökéletesen bejött). Szóval pelus le, gyerek vigyorog, kb 10 perc múlva meg sikít, és olyan iszonyat és undor van az arcán, hogy sose felejtem el... Bekakilit csórikám, és hiába mondtam neki, hogy nincs semmi baj, annyira megdöbbent és elundorodott, hogy azután egyéb célja sem volt az életben, csak hogy soha többet ne kakiljon. Majdnem el is érte, olyan popsi-izmai lettek a sok gyakorlástól, mint a kö. Eleinte azt hittem, pont erölködik, hogy kakiljon, nyomtam bele a sok vizet, meg gyümölcsöt, meg a teljes kiörlésü kenyeret sok vajjal, meg a tejcukrot kiskanállal, hogy lazítsam a székletét, ö meg csak pipiskedett erölködve, míg rájöttem, hogy is állunk valójában.

 

Ezután kezdödtek a beöntések, meg hogy egyszer a kis hasát nyomva nyomtam ki a gyerekböl a minimum 50 cm hosszú, 3-4 cm-es kolbászt, azt hittem, elájulok (több okból kifolyólag is). Ö maga továbbra se kakilt. Persze megpróbáltuk hagyni is, hátha rájön magától, aminek mindig az lett a vége, hogy gumikesztyüs kézzel kellett a gyerek ánuszából kikotorni (!) a belekövesedett székletet, mert akkor már nem segített se beöntés, se semmi. Azt az iszonyú kínlódást!!!!!!

 

Az volt a szerencsénk, hogy nekünk is felírtak Macrogolt, illetve itt Movicolnak hívják, és az segített.

 

A kérdéseidhez:

 

-mikor adjátok be (este-reggel vagy 2x, és mennyit?)

 

Nekünk gyerekadagot írtak fel ("Movicol für Kinder"), abból reggel-este 1-1 tasak volt az adag. Kérdezd meg a dokidat, hogy Nektek mennyi.

 

-mennyi idő elteltével hat, hogy hat, csak kicsúszik a kaki? de hogyan csak bele a pelusba vagy bugyiba egy hurka és nem tudja semmi esetre sem visszatartani? De akkor hogy tudja folyamatosan szedni, akkor minden nap a bugyiba megy a kaki?

 

Már egy-két nap múlva is jelentkezik javulás, kaki kijön. Késöbb egyre flottabbul. Én szívbaj nélkül pelusoztam tovább, majdnem 6 éves koráig pelust hordott, nappalra is. Így jártunk. Nem olyan nagy tragédia.

 

-mit jelent az, hogy nem lehet csak „úgy” abbahagyni

 

Csak óvatosan lehet csökkenteni az adagot, mert ha hirtelen abbahagyod, akkor megint bekeményszik a kaki, és ezzel megint megsemmisül az a hatás, ami miatt egyébként Macrogolt érdemes adni, nevesen hogy a gyerek megtapasztalja, hogy kakilni nem kellemetlen dolog.

Én eleinte 1-1 tasakot adtam, mondjuk vagy három hónapig, aztán 0,75-0,75 tasakot három hónapig, aztán 0,5-0,5-öt, és így tovább.

 

Ezen felül szerintetek érdemes természetgyógyászhoz fordulni ezzel a problémával?

 

Ha hiányzik az életedböl valaki, aki elrabolja az idödet, kiüríti a pénztárcádat és telehalandzsázza a fejedet, akkor feltétlenül menj ;)))

 

És hogy magyarázzam el egy 6 évesnek, hogy jó kakilni, amikor egy-egy kúppal kicsikart hurka után a gyerek közli anya kakilni nem jó dolog nagyon is rossz???!!!

 

Mielött elkezded adni a Macrogolt, érdemes elbeszélgetni a gyermekkel. El kell neki mondani, hogy:

1. mindenkinek kakilni kell, aki nem kakil, az meghal (ez durva, de sajnos igaz), mert a kaki a test szemete, és ha a testben felgyülemlik a szemét, akkor nem tud müködni tovább.

2. a széklet alapjában véve egy lágy valami, ha azonnal kiengedik, "ha jön a kakivonat" (saját magyarázási módszerem). Aki rögtön kiengedi a kakivonatot, amikor az dudál a popsijában, annak könnyü, mert a kaki alapjában lágy.

3. a kaki csak akkor keményedik be, ha sokat kell állnia a popsiállomáson, mert akkor kiszárad.

4. amig a Macrogolt szedi, addig a kaki kicsúszik, így neki nem kell meghalnia (ezt én tényleg így mondtam el, hatott!)

5. késöbb majd kevesebbet kap a Macrogolból, és akkor már neki kell ügyelnie a kakivonatra, hogy azonnal kiengedje, ha az dudál a popsijában (=székelési ingere van).

6. nem kell megijednie, ilyen problémája sok gyereknek van, és a Macrogol segít, és ha kell, mindig vissza lehet térni a teljes kiinduló adagra.Nekünk is több nekifutásra sikerült letenni, a gyerek többször visszaesett. Hálistennek a Macrogolnak semmi káros mellékhatása nincsen. Elöbb-utóbb ö is tudni fog kakilni, csigavér.

 

Ezzel párhuzamosan persze ügyelni kell az étkezésre, hogy az egészséges, sok rostot tartalmazó dolgokból álljon. Tabu persze a banán, a csoki, a kakaó, és a túró is, utóbbi ugyanis szintén kitünö hasfogó!

 

Még valami a pelushordásról: persze meg kell beszélni az ovival (extrém esetben az iskolával), hogy mi a szitu, dolgoztok az ügyön, és legyenek szívesek, segítsenek, mert a gyerek nem tudja kontrollálni - egyelöre pont az a cél, hogy ne tudja! -, és hogy a gyereket esetenként az intézményben kell majd bepelusozni. Csak remélni tudom, hogy normálisan fognak hozzáállni.

 

Remélem, tudtam segíteni. Ha van még kérdésed, csak bátran!

 

Stílusosan: egy kalap szart kívánok nektek :)

atrego Creative Commons License 2013.06.13 0 0 199

Sziasztok,

Én is csatlakoznék a „klubbhoz”. :(

Nekem a nagyobbik fiam (6 éves) nem hajlandó kakilni, de szó szerint.

Nálunk gondolom az első bilizéssel kezdődött. Mint első gyerekes anyuka, én balga, hallgattam a sok „jó” tanácsadóra és 1,5 évesen „ráerőltettem” a gyereket a bilire, sikerült is egy kolbit kinyomni, a gyerek arcán iszonyú értetlenség, mi szülők tapsoltunk-örültünk, ő meg nem értette….

Ez volt az első, utána szerintem tévesen gondoltam azt, hogy kakilnia kell, csak kemény, már a visszatartáson dolgozott. :(

Mire észbe kaptunk már ott álltunk, hogy a gyerek nem kakil. :(

 

Vakartuk a fejünket, még én is, aki 21 éves koromig mesterien műveltem ezt a témát, havonta 1x jártam kakilni….

Jött a Laevolac, gyümölcslé, jött pszichológus, glicerin kúp, jött a nem törődünk a témával, de a dolog egyre rosszabb és rosszabb.

 

Most ovi után ezt a nyarat a kaki helyreállításával szeretném „eltölteni” (bár ne kellene, helyette járhatnánk strandra).

 

Itt „figyel” az asztalon 100g Macrogola 4000… Kérdéseim lennének vele kapcsolatban, mielőtt beadnám a gyerkőcnek, ha van itt valaki, akinek a gyerkőce szedi, hogy

-mikor adjátok be (este-reggel vagy 2x, és mennyit?)

-mennyi idő elteltével hat, hogy hat, csak kicsúszik a kaki? de hogyan csak bele a pelusba vagy bugyiba egy hurka és nem tudja semmi esetre sem visszatartani? De akkor hogy tudja folyamatosan szedni, akkor minden nap a bugyiba megy a kaki?

-mit jelent az, hogy nem lehet csak „úgy” abbahagyni

 

Ezen felül szerintetek érdemes természetgyógyászhoz fordulni ezzel a problémával? És hogy magyarázzam el egy 6 évesnek, hogy jó kakilni, amikor egy-egy kúppal kicsikart hurka után a gyerek közli anya kakilni nem jó dolog nagyon is rossz???!!!

Nemlajos Creative Commons License 2013.06.01 0 0 198

tudom, éppen ezért gondoltam, hogy már megint ugyanott tartunk - csak másik gyerekkel :S

Előzmény: nosztalgika02 (197)
nosztalgika02 Creative Commons License 2013.06.01 0 0 197

Vigyázz, ha lábujjhegyen áll, akkor nem nyom, hanem visszatart! (Próbáld ki, ha lábujjhegyre állsz, akkor összeszorulnak a farpofák.)

Előzmény: Nemlajos (196)
Nemlajos Creative Commons License 2013.05.31 0 0 196

ezt elteszem, hátha szükségünk lesz rá...

A legkisebbem (1 éves) mióta szilárdat is eszik (1 hónapja :D), átállt a Dömétől már ismerős technikára, nála is úgy tűnik, hogy inkább azért erőlködik, hogy ne jöjjön ki a cucc.
Bár még figyelem...

De mindig csak egy kisujjpercnyi, de az minden pelusban, és nagy izzadások, lábujjhegyen állások, erőlködések árán. Nem kemény.

 

Nem hiszem el, hogy kétszer is sikerül ugyanabba a folyóba lépnünk! :S

Előzmény: Bogítá80 (195)
Bogítá80 Creative Commons License 2013.05.16 0 0 195

Sokáig azt hittem, hogy a 3 éves kislányomnak székrekedése van és folyton azon "dolgozik", hogy kijöjjön az, aminek ki kell jönnie, de egyszer csak rádöbbentem, hogy pontosan azon dolgozik, hogy NE jöjjön ki. Tehát a kíméletes hashajtók adásával csak rontottam a helyzeten ahelyett, hogy javítottam volna. (Rossz élménye volt párszor a WC-n, nagyon kemény és fájdalmas volt a kakija, ezért "tört rá" ez a székletvisszatartási mizéria). Mikor erre rájöttem, azt mondtam magamnak: na akkor most jön a drasztikusabb hashajtás, hogy végre megtudja: nem ördögtől való a kakilás, nem kell annak fájnia. Olvasva a fórumot, a Guttalax mellett döntöttem, gondoltam adok neki 5 cseppet, azzal nem ártok, de meghajtja. Ki is kértem a patikában és elpanaszoltam, hogy mi is a helyzet....erre azonnal mondták, hogy ne vigyem a Guttalaxot, mert az hasgörcsöt okoz, HANEM van egy gyerekkúp, egy gyógyszertári készítmény, sajnos a nevét pontosan nem tudom, valami Supp. Laxon (???) de nem tudom pontosan elolvasni, viszont az a "feladata", hogy a végbélnél elkezd bizseregni, így nem tudja a gyerkőc akarattal visszatartani a kakilást. Nálunk ez a kúp - bár hatalmas cirkusz árán sikerült beadni, de azonnal hatott. Kétszer használtuk és most már magától kakil. Természetesen a székletlazítás (NEM hashajtás!!!) azóta is megy, nálunk Baby MIRA vízzel pl. de gond egy szál se! Ajánlom mindenkinek hashajtó helyett ezt a kúpot, mert kíméletes és valóban a problémát orvosolta nem (csak) a tünetet!!!

Beku76 Creative Commons License 2013.05.04 0 0 194

Hát, nem tudom, azért egy 5 és fél éves kislánynál szerintem az a szégyen kategória (önmaga előtt), ha nem tudja visszatartani, pelusos lesz, az én lányonál el nem tudnám képzelni. Sztem a kislányok ilyen korban már nagyon önérzetesek bírnak lenni...

 

Szerintem is a beöntés, egyáltalán nem ördöngősség. Bekened a végbelét vastagon Vaselinnel, langyos vizet vagy kamillateát teszel a pumpába (másfél deci legalább kell, ezért érdemes nagyobbat venni), és belepumpálod a végbelébe. Sztem nem fáj, bár biztos kellemetlen :(. Ez jól fellazítja... Hátha, ha párszor sikerül fájdalommentesen kakilni, túl lesz rajta. Az a szerencsétek, hogy későn kezdődött nálatok, már nagy, okos, lehet beszélni vele. A lényeg, hogy nem legyen rossz élménye a kakilásból (amennyire ez lehetséges)... Hogy vagytok amúgy, változott valami?

Előzmény: nosztalgika02 (193)
nosztalgika02 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 193

A saját ide vonatkozó kálváriánkat nem részletezem, de évekig tartott, horror volt. Egyetlen megoldása volt, a Movicol (otthon "Macrogol" néven fut). Még az én fiam se tudta visszatartani, mert ez a szer egészen elcsúszósítja a székletet, és a gyerek észre se veszi, mikor kijön. Persze 5 éves gyereknél már ciki, ha megint pelus kell egy ideig (márpedig anélkül nemigen megy, ha Macrogolt szedetsz vele), de még mindig inkább hordjon egy-két hónapig megint pelust, minthogy repedezzen a végbele - szegény kölök!!!! Ha szedetsz vele egy ideig Macrogolt, akkor van egy esély, hogy megint hozzászokik a fájdalommentes kakiláshoz, elfelejti a fájdalmat, elmúlik a pszichés blokád, és megint fog tudni kakilni mindenféle szer nélkül is.

 

Vigyázat, a Macrogolt nem lehet letenni egyik napról a másikra, csak nagyon fokozatosan!!!!!!!!!

Előzmény: Kovácsné Timi. (192)
Kovácsné Timi. Creative Commons License 2013.04.23 0 0 192

Sziasztok!

Az én lányom 5 és fél éves. Vagy 2 hete volt egy fájdalmas kakilása. Kirepedt a végbele vérzett is. Azóta egyszer kakált ami megint fájt és azóta nem hajlandó kakilni, visszatartja. Ez ma van egy hete. Azt mondja fél.  Godnolom attól hogy fáj neki. Tanácstalanok vagyunk hogy mit tegyünk. Ma vettem egy beöntő poharat délután megakarom csinálni. Ha van valakinek ötlete hogy kezdjek neki várom.

Nála a probléma abból adódik hogy az óvodában nem kakál ott visszatartja. Ha délután otthon rájön akkor rendszeresen kakál, de én vagyok a hibás mert nem figyeltem, hogy mikor kakál. Amúgy mindig keményebb egy kicsit neki, pedig olyan változatosan táplálkozik nem válogatós mindent megkóstól az oviba megeszik mindent. Otthon nem nagyon játszik nálunk a főzelék, de az oviba kapnak rendszeresen. Arra gondolok hogy talán kevés folyadékot iszik ezért lehet.

Szombaton megyünk Romániába ezért tiszta ideg vagyok hogy addig megoldódjon a gond. A laevolac nem csinál semmit, a glicerines kúp sem. Azt is visszatudja tartani. Az éjszaka ki-be mászkált, fájt a feneke, készítettek a gyógyszertárba neki kenőcsöt, végbélrepedésre azzal szoktam neki kenegetni éjszaka is bekentem olyan kemény volt a kis végbele mint a kő. Ez miért lehetett? Arra gondoltam hogy talán begörcsölt a visszatartás miatt, az is egy izom végül is. Elég messzire visszaolvasgattam a hozzászólásokban azért ha van még valakinek ötlete várom nagyon. Vettem parafin olajat is de nem tudom hogy azt hogy kell adagolni irja meg aki használta hogy hogy csináljam. Várom a segítségeteket. Előre is nagyon köszönöm mindenkinek, azt is ha olvastatok. T.

moederandi Creative Commons License 2013.03.29 0 0 191

5 éves gyerek megérti már, hogy kakiljon a bilibe és szóljon, ha kell? Hogy ne tartsa vissza többé?? 2 éven át mindent kipróbáltunk már, talán csak a homeopátia maradt.... Próbálta már vki? Melyik szer hat?

szandraa89 Creative Commons License 2013.03.14 0 0 190

Szia bubbone!

Hol találom meg az e-mail címed??

Az én címem szandraa89@citromail.hu

Köszönöm!

Előzmény: bubbone (189)
bubbone Creative Commons License 2013.03.07 0 0 189

Szia Szandra, irj kerlek egy emailt nekem, mert nem vagy publikus, es akkor atkuldom amit a tobbieknek is megirtam.

Előzmény: szandraa89 (188)
szandraa89 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 188

Szia bubbone!

Nekem is meg tudnád írni a ti módszereteket?

Első gyermekes anyuka vagyok és nagyon nem tom ,hogy mi lenne a helyes tehendő!

Köszönöm!

 

Előzmény: bubbone (183)
szandraa89 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 187

Szia!Persze a doktorral beszéltem meg és azt mondta ,hogy semmi bvaja nem lesz tőle!

Persze nem minden nap adom neki!

Eddig azt hittem,hogy csak mi szenvedünk ilyen problémákkal,de úgy látom h elég gyakori "betegség"!Vagy nem is tudom,hogy mi ez!

Minden képpen el olvasgatom a többi  hozzászólást is!

Köszönöm,szép napot!

Előzmény: Beku76 (186)
Beku76 Creative Commons License 2013.03.06 0 0 186

Szia,

sajnálom :(. Sajnos nem tudok tuti tippet mondani, de ha visszaolvasol, sok hasznos tanácsot találsz. Az orvossal megbeszélted a Guttalax-ot? Nem túl erős hashajtó ilyen kicsinek? :S Én inkább a kúpot vagy beöntést tanácsolnám... Kitartás!

Előzmény: szandraa89 (185)
szandraa89 Creative Commons License 2013.03.05 0 0 185

Sziasztok!
Nagyon örülök,hogy meg találtam ezt az oldalt!
Az én kislányom 29hónapos!
24 hónapos korában (októberben el vettem tőle a cumit)
minden szépen ment!meg mondtam neki,hogy el vitte a cica!
Tök jó volt minden ,nem sírt utána,elaludt este rendesen hanem azt vettük észre 5 nap után,hogy nem kakil a gyerek…
Csak a cumival tudtuk összefüggésbe hozni!(ugyan ebben a hónapban elköltöztek anyósomék és kórházban is voltunk 1 éjszakát)
Szerintem az volt a hab a tortán,hogy elvettem a cumit!(persze rögtön visszaadtam neki,ahogy rájöttünk,hogy baj van!Sajna nem változik azóta semmi hiába kapta meg!

Azóta nem akar kakilni!Eleinte azt hittük,hogy szorulása van,de az ünnepek alatt észre vettük,hogy ő saját akaratával tartja vissza a kakit!Amúgy is nagyon szégyenlős és mindig el bújt ha kakilni akart!Képes 1 hétig is visszatartani ha nem adok neki hashajtót…
Most a Guttalax cseppeket adom neki,hogy legyen széklete,meg homeopátiás bogyókat adok neki,de semmi….Enni sem nagyon akar(amit más normális gyerek meg eszik ő sajna nem!pl:lekváros kenyér,vajas,májas ,párizsis,szóval semmi ilyesmi)
Már nagyon rossz!
Adjatok tippeket,hogy mit csinálja!Kinövi?Miket lehet alkalmazni ami nem árt neki?
Sajnos bilizni sem akar!
Köszönöm előre is a segítséget!

Beku76 Creative Commons License 2013.03.03 0 0 184

Szia, igen, kop-kop, talán mostanra (nagyjából) megoldódott. Nekünk fél év volt horror (2,5-3 éves korig), utána már kakilt, csak furán (2 naponta, rituálékkal, tehát tulképp visszatartott). Most 6 éves (!), és mostanra kezd akkor wc-re járni, amikor tényleg kell. Oviban persze nem kakil, kellek hozzá én meg a rituálék, de már szól, és nála nagy dolog (hehe, szó szerint :)). Szóval idő, idő, idő... És fejben dől el, erre ez nagyon igaz... Kitartás nektek!

Előzmény: moederandi (182)
bubbone Creative Commons License 2013.02.25 0 0 183

Sziasztok, 

 

leirtam annak idejen a mi " modszerunket ", tobben megkerestek privatban, kerdeztek, leveleztunk, es nemregiben ketten is irtak, hogy megoldodott a problemajuk, az egyikuknek nyar ota nem volt gondja, a masikuk igaz csak par hete tarto mindennapi  kakalasrol szamolt be, de azt hiszem az is nagyon biztato.

Meg mindig tartom magam ahhoz, hogy nem ez a mindenki szamara megoldast hozo modszer, de egy probat meger.

 

moederandi Creative Commons License 2013.02.23 0 0 182

Szia

 

Mi a helyzet nálatok? Rendeződött a dolog? Ha igen, hogyan és mikor? Mi már kb. két éve kínlódunk, szinte mindent kipróbáltunk már nem tudom, mit lehetne tenni, talán csak várni a csodát, hogy teljen az idő és végre megértse....

Előzmény: Beku76 (41)
moederandi Creative Commons License 2013.02.23 0 0 181

Milyen vizsgálatokra vittétek el a gyereket, ha nem kakilt már egy jó ideje? Mi már voltunk uh-n és vérvizsgálaton, nem lisztérzékeny, kb. ennyi. Ja és voltunk biorezonancián is, ami szerintem kamu és csak átverés, jó sokba került, feleselegesen persze. Kipróbátuk a Hummel gélt, mira vizet, mindenféle házi praktikát, semmi..... Homeopátiát még nem próbáltuk, nem tudom, érdemes-e. Ja és gyerekpszichológushoz is járunk, mit mondjak, ez sem ér semmit...

kiralylany79 Creative Commons License 2013.02.19 0 0 180

Sziasztok!

 

Újra itt....néhány napig jó volt a lenolaj, de csak bajlódtunk a kakilással. Ismerős talált egy aranyos doktornénit, most kivizsgálások sora vette kezdetét...allergiára gyanakszik a doktornő...hurrá!

Nem örülnék kicsit sem neki,de legalább az okot tudnám...Ha van konkrét dolog, megírom!

 

kiralylany79 Creative Commons License 2013.01.11 0 0 178

 

Úgy gondoltam, ha a gondomat megosztottam Veletek, leírom az örömünket is!

 

Kedd óta kapja a Kicsi a lenmag olajat. Láss csodát, bevált. Nem a legjobb az íze, de a gyümölcsös joghurtba keverem reggelire...normális minőségű és extra mennyiségű kakikat produkál bárhol, bármikor minden nyüszkölés nélkül-na, egy kicsi van még...

 

Már nekem sem fáj a hátam, nem kezdek minden napot a munkahelyen kakibeszámolóval, nyugodtabb a gyermekem és talán eljutunk egy következő szintre, amikor mehet a pelus a kukásbácsinak, és végre megkezdjük a szobatisztaságot....

 

 

Köszönet a sorokért Nektek!!

Tudom, h kezdeti az örömöm, de most tényleg hálás vagyok a tanácsokért...lehet egy hónap múlva megint itt fogok nyafogni, de biztos vagyok benne, hogy erőt merítek a Ti példáitokból!

 

 

moederandi Creative Commons License 2013.01.08 0 0 176

Utólag már okosabb vagyok és bátrabb is, de akkor teljesen kétségbe voltam esve. Nem a legjobb dokihoz mentünk, a fiam rettegett tőle,remélem hamar elfelejti. Azt mondta ez a doktornő,hogy otthon nem próbáljunk beöntést adni semmiképp, mert úgyse tudjuk hogy kell....

Előzmény: Beku76 (175)
Beku76 Creative Commons License 2013.01.08 0 0 175

Azért ez durva, hogy szite megtiltották a dokik a beöntést :(. Nekünk pont fordítva, azt mondták, keressük meg a módszert, ami nekünk jó, és mi szedjük ki belőle, mert az sokkal kisebb trauma gyereknek.

Előzmény: moederandi (174)
moederandi Creative Commons License 2013.01.08 0 0 174

Szia! Mi másfél éve kínlódunk, most viszonylag jobb már a helyzet. Én azt gondolom ott rontottam el, hogy bevittem többször is a klinikára beöntésre. A dokik szinte megtiltották, hogy otthon adjunk a gyereknek beöntést. Én hülye hittem nekik. Sokszor bekerültünk, rengeteg beöntést kapott, idegileg totál kikészültünk, a fiamat sok trauma érte. Aztán elmentünk Szegedre nyáron, ott is klinikára kerültünk, a doki azonnal kiírta a Macrogol nevű szert, és ez végre hatott. Semmi más. Nem szivesen adok neki ilyesmit, de higgyétek el, semmi de semmi más nem hatott. Mindent kipróbáltunk,kivizsgáltattuk, semmi szervi baj, inkább lelki, és azt nehezebb is orvosolni. Mi is gyurmázunk és igyekszünk a kaki témát hanyagolni, minden este bilire ülünk, illetve ha van ingere akkor is. Az én fiam már 4,5 éves, 3 éves korában kezdődtek a gondok. Ja és fontos, hogy nem tudja, hogy szedi a macrogolot, tejbe rakom, megissza, 2 naponta egy fél zacskóval. Eleinte többet kapott, fokozatosan csökkentjük az adagot. Muszáj adni neki, addig, amíg azt mondja, hogy" úgysem nyomom ki  a kakit, Anyu.", nem merek leállni. Tudom,hogy nehéz, de próbálj megnyugodni. Nekünk segített a Bilikönyv című könyv is. Ismeritek? Alona Frankel írta, azt hiszem. Kitartás!!!!! Ja, még annyit, hogy ha nagyon nem megy a kaki, mi már itthon is adunk beöntést, félt nagyon a kis drága, haragudott ránk, de utána megkönnyebbült és sokkal jobb volt. Az biztos, hogy én soha többé nem viszem klinikára beöntésre, ha jobban bíztam volna magunkban, talán nem is lett volna ekkora a probléma.

Tarts ki!

Előzmény: kiralylany79 (172)
Beku76 Creative Commons License 2013.01.07 0 0 173

Szia!

Be kellett feküdnötök kórházba? Ezt mi indokolta? Ha nem volt igazán indokolt, sztem nagyon nem jó, mert azt az érzetet kelti, h ez egy komoly probléma... Amúgy meg persze, hogy komoly, én aztán nagyon jól tudom, de így utólag (bár teljesen még mindig nem vagyunk túl rajta...), azt mondom, hogy nagyon túlbonyolítottuk.

 

Én azt mondom, először is el kell fogadnod, hogy a gyereked (az okokat most hagyjuk, sztem nagyon ritka estben van egy konkrét oka) nem akar kakilni. Ez persze borzasztó nehéz, szinte lehetetlen, de valahogy meg kell próbálni az ő kis fejével gondolkodni. Persze ki kell jönnie a kakinak, ezt te tudod jól, ezért meg is kell találni a módszert, hogy kiszedd (kúp, beöntés, Microklist nevű szer, amiről már alább írtam)... Nem tudom, nekünk ezeket a hashajtó dolgokat nem ajánlották, a Szenna is durva hashajtó tudtommal, a Tamarin lekvár is, az olajat úgyszintén csak pár napig lehet. Szóval én úgy gondolom (magánvélemény), hogy nem az a megoldás, ha "megfosatod". Fontos, h ne keményedjen be széklet, mert az megint rossz élmény lesz, de erre a szilvalé, Laveolac sztem kítűnő...

 

Nekem volt egyszer olyan, h magamból kikelve ordibáltam vele, h de akkor is kakilni fogsz! :(. Persze mondanom sem kell, ettől nem javult a helyzet. Pszichológus, hát, szkeptikus vagyok, bár mi is jártunk... Sztem jelen helyzetben az a legfontosabb, hogy te próbálj kicsit megnyugodni, valahogy berendezkedni erre a dologra, elfogadni, h ez van, de EL FOG MÚLNI! Lehet gyurmázni, rajzolgatni, "kakiltani" a plüssöket, de nem didaktikusan (h látod mindenki kakil, neked is kell!), hanem mintegy mellesleg. Nem beszélni sokat róla (apával sem előtte), estleg rá-ráülteni a wc-re (nem tudom szobatisza-e), vagy megpróbálni az előre megbeszélést (este kakilunk, jó?, bejön az X (kedvenc állat, baba, figura), segít, én is ott leszek stb...). És várni. Sajnos mást nem nagyon tudunk mondani... Kitartás! Gyere, kérdezz, vagy csak mondd el, mi épp az aktuális helyzet...

Előzmény: kiralylany79 (172)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!