Keresés

Részletes keresés

sasmadár73 Creative Commons License 2004.03.09 0 0 8
Sziasztok. Kedves BIBE(2),

ismerek egy dél-pesti kerületet, ahol állami "Montessori-szellmű" és "Freinet-szellemű" ovik is működnek, jó hírrel. Az én fiam az utóbbiba jár, imádja, én is. Montessoriról bővebben ismereteim nincsenek, de a Freinet-ben a természetközpontúsága, "munkaovi"-szellemisége és a beszélgetőkörei ragadtak meg. Nem két nevelési nyelvű. Azt (ha a gyerek nem él valós kétnyelvű közegben) én is korainak tartanám.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.03.09 0 0 7
Én megnéztem a honlapot, első nekifutásra nagyon csábító, de azért nekem lenne egy aggályom: okos dolog a gyerekeket nyelvekre tanítani még mielőtt tisztában vannak a magyar nyelv helyességével?

Nem arról beszélek, mikor a gyerek két nyelven nevelkedik - magyar családnál más országban - hanem így, hogy naponta van angol foglalkozás...

Törölt nick Creative Commons License 2004.03.08 0 0 6
miert nem latogatod meg oket? a honlap azert nem ugyanaz, ha jo a webmester, akkor sokkal tobbet kepzelhetsz es vegulis nem az a lenyeg egy oviban hogy a webmester jo legyen. :)
Előzmény: BIBE(2) (5)
BIBE(2) Creative Commons License 2004.03.08 0 0 5
Én ITT olvastam a csepeli montessori óvodáról, amit itt a programjukról írnak az tetszik. Most már csak néhány olyan szülő hiányzik, akinek oda jár a gyereke, és megosztja velem a tapasztalatait!
HELP!!! Senkinek nem jár oda a gyereke???? (vagy csak nem olvassa a topikot...)))
Előzmény: Mentat (3)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.07 0 0 4
Mindenben egyetertek, tok jol osszefoglaltad, de nem hivnad Maria Montessorinak? Engem annyira Verne Gyulara emlekeztet meg May Karolyra az otvenes evekbol. :)

Itt Angliaban minden ovi Montessori elveken alapulonak hirdeti magat, eddig azt hittem valami spec oka van, de ezek szerint talan csak annyi, hogy kicsik a szekek :)))

Előzmény: viccková (2)
Mentat Creative Commons License 2004.03.07 0 0 3
Sajna nem vagyok elég tájékozott, de felvílágosítana valaki, hogy tulképpen mi a lényege a Waldorf ovinak, ill. a Montessori ovinak?

Köszi:
Mentat

viccková Creative Commons License 2004.03.07 0 0 2
Ja,csak abból hogy Montessori Máriának köszönhetjük,hogy pici székek,asztalok,wc-k,pici háztartási eszköz-játékok,nyitott játékospolcok,szétszedhető-összerakható játékok vannak az ovikban.Mindez az ő találmánya.Ma már pedig minden ovi így néz ki.
Persze lehet h.van külön kifejezett Montessori ovi,nem tudom az miben lehet más még,de lehet h.tényleg más.Talán filozófiájában?Ebben bizonyára eltér a Waldorftól mert Montessori katolikus volt.
Előzmény: BIBE(2) (1)
BIBE(2) Creative Commons License 2004.03.07 0 0 1
Ezt miből gondolod? (A Waldorf óvoda pl. biztos nem!))))))
Előzmény: viccková (0)
viccková Creative Commons License 2004.03.07 0 0 0
Végül is minden óvoda montessori,nem?
Előzmény: BIBE(2) (-)
BIBE(2) Creative Commons License 2004.03.06 0 0 topiknyitó
Lelkesen keresem a gyerekemnek legjobban megfelelő óvodát. Amit olvastam a témáról, annak az alapján nagyon szimpatikusnak tűntek a montessori elvek, de most szeretnék néhány olyan embert találni, akinek a gyereke jelenleg is montessori óvodába jár. Kinek mi a tapasztalata? Van olyan szülő itt az indexen, akinek kijárta a gyereke a montessori óvodát, aztán hagyományos iskolába járt? Hogy bírta a gyerek a váltást? Nem okozott nagy törést?
Ami még nagyon érdekelne, hogy mennyit kell jelenleg fizetni havonta? Én próbáltam a csepeli óvodával felvenni a kapcsolatot, de azt írták vissza, hogy az árat nem akarják megírni, nézzem meg az óvodát, és ott a helyszínen mondják meg... Ettől kicsit megijedtem, hogy mennyi lehet, ha nem merik megmondani!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!