Keresés

Részletes keresés

QuantumSingularitas Creative Commons License 19 órája -1 0 303673

Képzeld el tudom képzelni és veled ellentétben annak buktatóit is látom.

Előzmény: advocatusdiaboli (303672)
advocatusdiaboli Creative Commons License 19 órája -1 2 303672

Te egyszerűen nem fogtad fel, hogy miről beszélünk. Nem érted és kész. Ennyi. Olyasmiről beszélünk - ami ma nem létezik, és ennyi neked elég - te ilyesmit elképzelni nem tudsz. Ami ma nincs - az már nem is lesz soha, az lehetetlen. Megoldhatatlan. Te még a fáról sem másztál volna le soha magadtól, ehelyett érveltél volna, miért képtelenség a földön járni, meg követ pattintani, a tűz - hát, arról már ne is beszéljünk...

 

Összehadováltál most egy csomó dolgot, aminek semmi köze ahhoz, amiről én beszéltem. Az önvezetés mellett a car-sharing egy nagyon tág fogalomkör, benne van az is, amikor egy családon belül immáron nem kizárólagosan használnak egy kocsit, mert az magától és üresen is el tud menni a másik családtagért, amikor az egyiket elvitte a céljához - és benne van az is, amikor idegen emberek idegen autót hívnak (igen, mint a taxit), és nem tartanak sajátot csak azért, hogy egy héten egyszer vagy kétszer menjenek vele egy keveset (igen sokan így használnak kocsit).

 

Itt inkább te vagy az, aki képtelen megérteni, hogy a saját gondolkodása és elvárásai nem feltétlenül általánosak, és ami neked nem tetszik - az esetleg azért sokaknak még simán megfelelhet. 

Előzmény: QuantumSingularitas (303671)
QuantumSingularitas Creative Commons License 19 órája 0 1 303671

A ti sötétzöldezéseket teljesen adekvát azzal, mint amikor a politikai topicokban a nácik ballibeznek - mindenki ballib, aki nem ért velük egyet, akkor is, ha nem az...

 

Azért mert sötétzöld és ballib ugyanarról a degenerált nyugati jóléti magával mit kezdeni nem tudó középosztályi ideológiából ered.

Nem vagyok sötétzöld, és amikor taxiba ülsz, akkor beülsz valaki idegen mellé egy idegen autóba.

Hát nem igazán. A taxit rokonokkal, ismerősökkel, munkatársakkal osztja meg az ember. A taxisöfőr sokkal nagyobb veszélynek van kitéve az utas által mint fordítva, USA nagyvárosaiban az utastér nem véletlenül van szeparálva a sofőrtől.

Vagy képzeld el azt a szitut, hogy egy ismerős baráti társaság összeáll, és közösen tart egy kocsit,avagy éppen egy négy-öt tagú család nem tart harmadik-negyedik autót a gyerekeknek is, mert a második önmagában képes kiszolgálni mondjuk az iskolába-bevásárolni járás feladatait egyedül, meg elmenni a vezetni nem tudó nagymamáért is.

Feltűnt hogy ismerősökről, családról beszélsz? 

Mintha a car sharing családon belül és ismerősök között eddig is működött volna. Sőt olyan is van hogy cégautó amit közösen használnak. Megint fel akarod találni a melegvizet?

Valójában te semmi mást nem teszel, mint állandóan kézzel-lábbal kapálódzol bármilyen változás ellen. Félsz tőle, ez nyilvánvaló, nem tudod elképzelni milyen lesz, és félsz tőle. Nincs fantáziád és kreativitásod, nem tudsz produkálni csak reprodukálni.

Milyen jó hogy neked van és hülyeségekkel akarod a világot megváltani a valód problémák valódi megoldására koncentrálása helyett. Tipikus unatkozó középosztálybeli libtard viselkedés.

Előzmény: advocatusdiaboli (303667)
GPS Creative Commons License 19 órája 0 1 303670

 

ha egyszer a fidesz rájön mekkora pénzeket nyúlhatnak le pv és szél projektekkel,....

 

Nem, nem fognak rájönni - mert ehhez érteni is kell egy hangyányit (vagy legalábbis megérteni) a lényegét.

 

De ha megfigyeled a mostani kurzust, jelenleg a harácsolási terület az a föld-épület-ingatlan, úgy általában - mert csak eddig viszi a kontraszelektált agyuk.

 

Ezen nincs mit csodálkozni hisz ha maga a vezérelv a szotyolaköpködő-futball - ilyen közegben (és az adott körökben) már az is gyanús, ha valaki az informatikáért, vagy valamelyik high-tech dologért rajong.

.

Előzmény: padisah (303644)
szilvatövis Creative Commons License 19 órája 0 1 303669

Ugyanaz az állami zseb (MVM) kapja a pénzt amelyik Paksot építi. Azért ruháznak be napelembe, hogy valamiből nyereséget is tudjanak felmutatni, kell a pénz az atoma, amiből bevétel nagyon soká lesz.

Ha állambácsi épít napelemet a saját használatára nem teljesen mindegy milyen elszámolóárat használ? A valós költség számít egyedül, a többi vagy haszon, vagy lenyúlás.

 

 

Előzmény: QuantumSingularitas (303665)
Auralianus Creative Commons License 19 órája 0 0 303668
Előzmény: QuantumSingularitas (303666)
advocatusdiaboli Creative Commons License 19 órája -2 0 303667

A ti sötétzöldezéseket teljesen adekvát azzal, mint amikor a politikai topicokban a nácik ballibeznek - mindenki ballib, aki nem ért velük egyet, akkor is, ha nem az...

 

Nem vagyok sötétzöld, és amikor taxiba ülsz, akkor beülsz valaki idegen mellé egy idegen autóba. Egy önvezető rendszer mellett egy car-sharing már nem erről szól, sokkal inkább hasonlít arra, mint amikor bérelsz magadnak egy autót, alkalmasint ráadásul egy általad ismert, megszokott típusút-felszereltségűt. Vagy képzeld el azt a szitut, hogy egy ismerős baráti társaság összeáll, és közösen tart egy kocsit, avagy éppen egy négy-öt tagú család nem tart harmadik-negyedik autót a gyerekeknek is, mert a második önmagában képes kiszolgálni mondjuk az iskolába-bevásárolni járás feladatait egyedül, meg elmenni a vezetni nem tudó nagymamáért is.

 

Valójában te semmi mást nem teszel, mint állandóan kézzel-lábbal kapálódzol bármilyen változás ellen. Félsz tőle, ez nyilvánvaló, nem tudod elképzelni milyen lesz, és félsz tőle. Nincs fantáziád és kreativitásod, nem tudsz produkálni csak reprodukálni.

Előzmény: QuantumSingularitas (303666)
QuantumSingularitas Creative Commons License 19 órája 0 0 303666

Advoka: ti setétzűdek az emberi szociálpszihológiai alapismeretekkel úgy állatok mint tyúk az atomfizikával. Amikor az ember taxiba ül tömegközlekedés helyett, az azért teszi mert nem akar olyanokat az intim terébe engedni akit nem ismer, akitől tart. 

Előzmény: advocatusdiaboli (303636)
QuantumSingularitas Creative Commons License 19 órája 0 0 303665

Miről hadoválsz?

Előzmény: szilvatövis (303639)
Auralianus Creative Commons License 23 órája 0 0 303664

Akkor az USA után most az oroszok is ráállnak a fracking-re? 


Erre mit? Ha elég gyorsan tiltják be nálunk a dízeleket, a fenti hírekre alapozva, meg mondjuk Magyarországon
és Romániában NEM... akkor lesz helye az összes öreg, használt dízelnek... nem kell aggódni az értékvesztés
miatt a tulajdonosoknak...

Előzmény: kzdiesel (303663)
kzdiesel Creative Commons License 27 órája 0 0 303663
kzdiesel Creative Commons License 27 órája 0 1 303662

Mindenhol?  BP-en meg a nagyvárosokon kívül csak a zombik laknak és igazából nincs is élet...

Én azt mondanám, hogy a parkolás mifelénk sehol se gond, sőt ha fizetnének se laknék olyan helyen ahol már a parkolás is gondot okoz... Az az én szememben élhetetlen, zsúfolt, zajos büdös hely.

Előzmény: huncut világ (303630)
szilvatövis Creative Commons License 27 órája 0 0 303661

Nem is erre gondoltam, hanem az ilyenekre, Pl: Magyarorszagon egyelöre mindenki leszarja a megujulokat ... 

No ezeknek korábban sem volt ugyan erkölcsi alapja, ezután statisztikai sem.

Előzmény: _Berci (303656)
kzdiesel Creative Commons License 27 órája 0 0 303660

Ja de évekig jó vót vele járni, meg spóróni... :-)

Előzmény: shadowbull (303624)
kzdiesel Creative Commons License 27 órája 0 0 303659

Napközben minden rendes ember dolgozik de még a műmacskák is  a plázában sétálnak, vagy döglenek a strandon, tehát töltheti a napelemes delej az evét.

Előzmény: _Berci (303622)
szilvatövis Creative Commons License 27 órája 0 0 303658

Nyugi. Ez a Ti biznicetek, ne próbáld a sötétződek nyakába varrni....

Előzmény: padisah (303644)
kzdiesel Creative Commons License 27 órája 0 1 303657

Falura kell költözni... sose  értettem miért jó városban lakni... De tegnap véletlen egy reklámoldalon találkoztam lakás (galambdúc) hirdetéssel Pesten. Aszongya hogy 85nm "lakás" 75mil a 4. emeleten.

Nálunk ennyiért fűtött, fedett úszómedencés 180 nm-es házat veszel 1500nm-es telken két km-re az autópályától amin 20 perc az M0.

Mind hülye aki nem normális...

(ja és este csend van, a kocsit kint hagyhatom a ház előtt nyitva , kulccsal benne, a gyerekért nem aggódom ha este 11 után az utcán egyedül van stb...)

Előzmény: Pomber Béla (303615)
_Berci Creative Commons License 27 órája 0 0 303656

Nalam a barna szin mindig idezetet jelent. Vagyis nem en irtam, hanem a cikk szerzöje ... A gulyas bekes felhasznalasanak viszont nem lennek ellensege ...

Előzmény: szilvatövis (303653)
_Berci Creative Commons License 27 órája 0 0 303655

Ez max. nehany reaktor üzemidejenek a meghosszabbitasa lehet ... ugyanis ujakat nem terveznek.

Azé´ csak megkerdezem, hogy milyen alapon adomanyozgat a francia elnök a zatomenergia ipar szamara 100 milliardokat. Mikor jönnek a halaszok, vagy a konzervgyarak?

 

(Nyilvan azert adja a pízt, mert allami tulajdonbann levö, de csöd szelen tantorgo cegek mentegeteseröl van szo.)

 

Előzmény: ,m,1710 (303652)
_Berci Creative Commons License 27 órája 0 0 303654

 

A zev ugye 8760 orabol all (az az y-tengely). Az x tengely pedig azt mutatja, hogy adott teljesitmeny hany oran keresztül (y-tengely) kell. Vagyis szinte mindig kell nehany GW hozzaadott teljesitmeny, ... mig 65-85 GW hozaadott teljesitmeny mindössze nehany oran keresztül szüksegeltetik. Ez azt jelenti, hogy kell ugyan a maradek ~20 GWp (2020-ban), de ez a (residual, ertsd maradek hozzaadott) kapacitas mindössze nehany oran keresztül szükseges ... vagyis ez a nehany orara bekapcsolt valami örökeletü lesz ... mai szemlelettel, nagy resze lehet akar Li-ion akku is.

 

A "görbe" idövel ellaposodik ... vagyis egyre kevesebb hozzaadott es szabalyozott teljesitmenyre lesz majd szükseg ...

 

(De több segitseg nincs. Vagy elboldogulsz ezen infokkal, vagy nem.)

 

Előzmény: Pomber Béla (303651)
szilvatövis Creative Commons License 27 órája 0 0 303653

Ha még egyszer magyarokat mersz írni magyar kormány helyett, amikor éppen belénkrugdosni támad kedved, megkereslek és belefojtalak egy duplaadag bográcsgulyásba. :-)

Előzmény: _Berci (303650)
,m,1710 Creative Commons License 27 órája 0 0 303652

Macron fancia  elnök 10 milliárd € tol be a francia atomenergiäba

Pomber Béla Creative Commons License 28 órája 0 0 303651

Baráti túlzás, hogy világos a grafikonod, de sebaj.

 

A gondot ott látom nálad, hogy te a derűs, nyári napok megújuló termelésével számolsz, míg december 20-án van 16 sötét óra a kontinensen és a gázerőműveket sem tudod este 8-kor 100%-os kapacon hajtani, mert a lakosság is zabálja a gázt ezerrel. És alapvetően ez a nehéz időszak november-december-január-február, azaz az év harmada.

Előzmény: _Berci (303646)
_Berci Creative Commons License 28 órája 0 0 303650

Az MVM Paks II. Zrt. és az MVM Zrt. évente tízmilliárdos nagyságrendben költ a tudatformálásra (elsősorban a "tiszta atomenergia" népszerűsítésére), ám a magyar társadalom az érintett cégek és a kormány atompárti kommunikációja ellenére mereven ellenzi az orosz részvételű paksi erőműbővítést - írja egy kutatásra hivatkozva a Népszava.

Előzmény: _Berci (303649)
_Berci Creative Commons License 28 órája 0 0 303649

Hogy mik-e nem vannak Magyarorszagon? :-)

 

Befuccsolt a magyar atomlobbi? Az emberek mást akarnak

 

A magyarok többsége, még a Fidesz-szavazók is a megújuló energia használatára voksolnak, csak egy kis részük választja az atomenergiát. Az utóbbi népszerűsége egy év alatt az állami kampányok ellenére csökkent.

 

http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/befuccsolt_a_magyar_atomlobbi_az_emberek_mast_akarnak.645873.html

 

zöldkomcsi. Creative Commons License 28 órája 0 0 303648

"A bagózásra, alkoholizálásra, kábítószerezésre viszont nincs társadalmi kényszer, azt nem muszáj művelni, az tényleg mindenkinek a saját, egyéni döntése..."

 

Megint jót írtál. De biztos, hogy ezen nincs tovább mit elgondolkodni?

Előzmény: advocatusdiaboli (303597)
zöldkomcsi. Creative Commons License 28 órája 0 0 303647

Állni már drágább mint menni.

Előzmény: Rangun (303632)
_Berci Creative Commons License 28 órája 0 0 303646

Most akkor döntsd már el, hogy kell-e a zsinóráram vagy sem ..

 

Nem köll zsinoraram. Mindig ezt mondogatom, hogy az csak a (kenyelmes) mult es a centralis strukturak (meg a ´60-as, ´70-es evek brossurainak) mellektermeke ... amit 1esek szentirassa avattak es csak azon hajlandoak rugozni ...

 

Mar vagy szazszor le lett irva minden ... de ugy tünik, te nem tudsz belöle semmit se hasznositani.

 

Ha Magyarorszagon es ejszaka (2 oratol 7-ig), vagyis 5 oran keresztül ~3 GW zsinoraram keletkezik (monnyuk Pax1 is, + a Matrii Erömüvek is kerregnek), akkor az 15 GWh.

 

Ha Magyarorszag 24 oras atlagfelhasznalasa 5 GW, akkor az orszag elfogyaszt naponta ~120 GWh-t. Abbol az iccakai zsinoraram teljesit 15/120 -> 12,5%-ot. Ha csak ezt kell (esetleg) fosszilis alapon iccaka hozzaadogatni, hat akkor azert a maradek 87,5% még megujulo lehet.

De szo sincs ilyen extrem elkülönitesröl, mert pl. vizenergia, vagy a biomassza erömüvek termelese, esetleg delejgyartas biogazbol ... minden idöpontban lehetseges ... es mindez iccaka is, ha nem süt a nap.

 

Mar vagy 10* beraktam az abrat, hogy az elörehaladott megujulo kiepites eseten a nemet delejhalozatba kell ~20 GWp kapacitas (lehet gazturbina is, amely biogazzal, vagy mümetannal jar majd) es amely evente <200 orat üzemel. 200/8760 -> az nem több, mint az idö ~2-2,5%-a. Ezt a kapacitast valoban keszenletben kell tartani (pl. üzemkepes allapotban 1 iPhone-rol indithato), de az a kapacitas mar reszben letezik is ... csak nem kell a meglevö forrasokat szetrombolni. Ha pedig a meteorologiai elörejelzes -20 °C-t javall szelcsendes telen es több napon keresztül, ... hat akkor be kell füteni (az jo 1 nap) nehany napra a meglevö tartalekerömüveket (pl. Ausztria rendszeresen nemet importdelejt hasznal, de a kemeny teli idöszakban befütenek nehany tartalekerömüvet).

 

Kar, hogy az elemi szamtannal sincsenek 1esek 10taban. :-(

 

Nagy nehezen elöbogarasztam. Ime, 11.-szer is.

 

Előzmény: Pomber Béla (303638)
zöldkomcsi. Creative Commons License 28 órája 0 0 303645

Ez a baj, túl drágák ahoz, hogy még rá lehessen tenni még annyi egyéb költséget, azt csak az atom tudja egyelőre.

Előzmény: padisah (303644)
padisah Creative Commons License 28 órája 0 0 303644

ha egyszer a fidesz rájön mekkora pénzeket nyúlhatnak le pv és szél projektekkel, eljön bercinek és szilvatövisnek a kánaán

itt fognak tapsikolni a mega magyar megújuló projektek sikerein

Előzmény: Salvor2 (303641)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!