Keresés

Részletes keresés

Dorien- Creative Commons License 2020.02.17 -2 0 4900

A fejpántrepedés csak az M40x első szériájánál jelentkezett. Azóta meghosszabbították a fejpántba kapcsolódó részeket. 30k alatt jó választás.

Még a Yamaha HPH-MT5-öst érdemes kipróbálni ebben az árkategóriában. Esetleg feljebb ATH-A550Z, HPH-MT7

Előzmény: Viktor1978 (4899)
Viktor1978 Creative Commons License 2020.02.07 -2 0 4899

Üdv. Olvasgattam az ATH-M40X-ről. Tényleg nem is drága. A meghallgatás még várat magára. Holnap meglátogatok egy üzletet és ha ott van, akkor mindenképpen kipróbálom. 

Még azt találtam róla, hogy a fejpánton gyakran eltörik valamilyen alkatrész. Mondjuk ez nem túl jó hír!

Egy helyen láttam, hogy 3 év garit adnak kapásból és ott még az ára is egész alacsony. Mivel regisztráltam oda még egy kupont is kaptam néhány százalékos kedvezményre jogosítva. :)

 

Amúgy a szaksajtóknak sosem szoktam hinni, általában. Ezeket mindenki maga kell eldöntse, hogy neki tetszik vagy sem.

 

Közben befutott egy Fiio K3 kis usb dac. Kicsit vegyesek az érzések. Itt a hétvége, lehet fülelgetni. Még nincs bejáratva. Meglátjuk! Jó hang, de majd kíváncsi leszek mikor vissza dugom az X6-ot.

 

Nagyjából körvonalazódott bennem ez a füles vonal. A Philips pörgető mellé szeretnék egy jobb füles erősítőt. Nem igazán vagyok tisztában a mai márka nevekkel, gyártókkal. Amit kerestem szolgáltatás terén az AUNE X7s kis erősítő tudja. Befele rca a Philips-ből. Kifele jack és van egy XLR is rajta. Utóbbi füles továbblépés terén teljesen jó lehet. Ezt még lehet upgradelni egy AUNE XP1 táppal. Természetesen ezek együttese érdekes számomra. Ha pc-ről menne a zene, akkor még be lehet illeszteni egy külön dac-ot. Már ezen is gondolkodtam. Igazából ezt már legalább 2 éve figyelgetem. Topping D10. Nem rég a DROP oldalon volt nagyon jó árban és én barom nem vettem meg. :(

Eddig a laptop hangkimenetét használtam otthon zenehallgatásra és keresgéltem milyen dac-ot vegyek. Sajnos vidéken elmenni egy üzletbe megnézni, meghallgatni és megnyalni is szinte esélytelen az effajta kütyüket.

Most már azért látom, hogy van választék, de most is úgy gondolom, hogy a D10 mindent tud ami nekem kell. DSD támogatás is van...

 

Szóval nem tudom, hogy maga az AUNE hova sorolható? Ez most belépő vagy már mondhatjuk rá, hogy hájend? Azt látom, hogy ez is mint szinte minden kínai. De ez nem baj. Eddig egy AUNE S6 PRO-val találkoztam pár perc erejéig és az ránézésre tetszett. Állítólag jó is. Hallottam is egy komolyabb fülessel, de nem tudom véleményezni az idő rövidsége miatt. Mondjuk az egy komolyabb DAC/AMP. Árban is egy komolyabb összeg(200e) szerintem.

Előzmény: Mono SE (4898)
Mono SE Creative Commons License 2020.02.02 -5 1 4898

hát azt az av tesztoldalt felejtsd el, ezek fizetett hirdetések, amiben ostoba hifiújságírók hordanak össze minden baromságot.

 

A DT880 is cincogni fog amúgy, ezek nyitott fülesek... Ez pl a Pro:

 

 

Ha a zavaró a kifelé zenélés, akkor sajnos zárt fülest kell szerezni, amiből ugyan nem hallatszik ki a csörömp és a cinn, de a basszusuk meg általában természetellenesen fel van dúsulva... Próbáld ki a népszerű Audio-Technica ATH-M50x lájtosabb verzióját, az M40x-et, annak sokkal kevésbé nyomasztó a basszusa, viszont nem hallatszik ki belőle semmi - és még olcsó is:

https://www.arukereso.hu/fulhallgato-fejhallgato-c3109/audio-technica/ath-m40x-p220796590/?sgst=1#termek-leiras

 

A Pioneer cd játszók közül sajnos csak a PD75 és a zászlóshajó PD95 tartalmaz lineár motoros futóművet, ezek mellett a többi pio csak olcsó, műanyag játékszer, hiába van fordított, tányéros lemezkezelés. Viszont a PD S06 volt talán az egyik ritka, ha nem az egyetlen pio cd, amibe BurrBrown DAC-ot raktak a szokásos 1 bites pio csip helyett, ami ugyan nagyon kellemesen zenél, de kissé dinamikátlan középtől felfelé. Ezért lő ki rakétaként a PD75 is a mezőnyből, ha a futóműre egy rendes dacot akasztanak.

 

ez a pd 75 brutális futóműve

 

Előzmény: Viktor1978 (4897)
Viktor1978 Creative Commons License 2020.02.01 -2 0 4897

Nagyon köszönöm! Roppant lényegretörő.

Az a feladat, hogy találjak egy olyan fejest ami a külvilág fele kevesebb hangot ad ki, de mégsem zárt.

A 880-at írják félig zártnak, de azért kíváncsi lennék a 990-re is. Miért kell? A páromat néha zavarja a Gradoból kitörő hangorkán. :) 

 

Olvastam ezekről a fejesekről. Megerősítetted számomra az olvasottakat.

Az av-online oldalon találtam egy cikket ahol összehasonlítva írtak róluk.

A 32 ohmos kivitelről szerintem elég erősen fogalmaztak. Dinamikailag nem a legjobb és a részleteket összekenten adja vissza. Senkinek nem ajánlják! :O 

Máshol is olvasgattam azért róluk. Nem ezért írtam, hogy a 32-es nem érdekel.

Nem vagyok komolyzene rajongó és méregdrága High-End elektronikám sem lesz hozzá az már biztos, de mobilról sem szándékozom hajtani. Így tényleg a 250 ohmosra esne a választás.

 

Link:

https://www.av-online.hu/fejhallgato/beyerdynamic-dt-880-es-dt-990-fejhallgatok-tesztje_1163

 

Na, majd megyek fülelem ezeket is.

Szerinted inkább a 32 ohmosra kellene rámenni?

 

Upgrade a Gradonak. Rendeltem hozzá nagyobb fülpárnát. Cushion G mint a linken csak én Aliztam.

https://www.4ourears.net/Grado_G_cushions_p/4e-gcush.htm

Még folyamatban van az összehasonlítás a gyárival, de ezzel a párnával teresebb lett és nagyobb mélyek is lettek. Néha érezhető is egy egy ütés. Mintha a párna valamiféle membrán szerepet töltene be. Kifejezetten tetszik. Viszont olykor a középtartomány kissé hátrébb szorul, de összeségében piszok jól szól. :)

 

Visszatérve a Pio-ra. A kilencvenes évek végén volt szerencsém egyik kollégámmal otthoni környezetben megfülelni egy szettet. Az eleje egy Pio PD-S06 volt(hát ez 98%, mert kicsit már koptak az emlékek). Erősítő Pio A-400. A hangfalak meg vmilyen jobb álló dobozok voltak. Minőségi kábelekkel. Tátottuk is a szánkat mikor megszólalt!

 

 

 

 

Előzmény: Mono SE (4896)
Mono SE Creative Commons License 2020.02.01 -4 0 4896

mi a feladat, mit szeretnél még egy grado után? ;)

 

A beyer is eléggé kilóg a sorból, bár nem annyira, mint egy grado. Közvetlenül ugyan nem tudtam összehasonlítani a kétféle hangzási világot, de nem is kell, annyira egyértelműek és karakteresek.

 

A Beyer 880 az, ami legkevésbé a szokásos zenehallgatós füles, ez a "legőszintébb" (és leglineárisabb) sound a 770, 880, 990-es  sorban. A 880-nak azonban van egy még szikárabb változata, amit gyakran én is használok, az a 250 Ohmos PRO verzió, aminek egy kicsit más a kengyele is, szorosabban tapad a fülre, ezért hosszabb távon kényelmetlenebb is, mint a sima 880.

 

A PRO azonban nem a hifistáknak készült, hanem egy eléggé népszerű stúdiófüles, amellyel nagyon jól lehet mixeket, mastereket is kontrollálni, kegyetlen pontossággal mutatja a hangszerek pozícióját, tonalitását - és persze az összes felvételi hibát is. Mint munkaeszköz kiváló, de hosszan tartó vörösboros zenehallgatásra nem igazán alkalmas.

 

A sima dt880 nem ennyire szigorú hangzás, a 32 ohmos nagyot szól, pöttyet intenzívebb a basszus is, mint a 250 ohmosnak, a 600 ohmoshoz pedig már komolyabb füleserősítő kell, kicsit "lustább", ezt amúgy inkább komoly zenére ajánlják. 

 

Bár az átviteli karakterisztika nem sokat árul el a hangminőségről és hallgathatóságról azért eléggé visszaköszön a végső tonalitást illetően.

 

A DT880 és DT990 egy ábrán:

 

 

 

A DT880 250 ohm L-R párhuzamos lefutás

 

A DT880 fő jellemzői pontozva:

 

 

 

És ha már szóba került a Grado is, itt egy SR325i karakterisztika is, ami ugyan látszólag lineárisabb, mint a DT880, de nem szeretnék ezzel masterelni ;)

 

És ugyanezen Grado jellemző pontszámai:

 

Előzmény: Viktor1978 (4895)
Viktor1978 Creative Commons License 2020.02.01 -1 0 4895

Beyerdynamic DT 880 és 990 fülesekről kinek mi a véleménye?

 

250 Ohm, 600 Ohm és a PRO az érdekes. A 32-es nem.

lexhighand Creative Commons License 2020.01.30 -1 0 4894

Abszolút egyetértek. A folyamat hasonló, mint a szem színhőmérséklethez igazodása, csak sokkal lassabb.

Előzmény: az isteni Higgs bozon (4883)
Viktor1978 Creative Commons License 2020.01.27 0 0 4893

Dehogynem! Hallottam még ennél komolyabb holmikat is szólni.
A Philips nekem szerelem. 

Előzmény: Mono SE (4892)
Mono SE Creative Commons License 2020.01.27 -3 1 4892

"Ami még vonz, az első szériás Philips/Marantz cd lejátszók..."

 

Azért vonzanak ezek, mert még nem hallottál fordított futóműves, igazán komoly Pioneert, pl. a PD75-öt egy rendes állványon...

 

 

 

"a cdkhez nem kell DAC"

 

Amíg nem hallottad a fenti futóművet egy rendes DAC-kal párosítva, fogalmad se lehet, mire képes valójában a divatból kiment hagyományos CD lejátszás.

Előzmény: Viktor1978 (4891)
Viktor1978 Creative Commons License 2020.01.27 0 0 4891

Jól néz ki. Biztos úgy van ahogy mondják. Nem hiszem, hogy le fogok ragadni az x6-nál. Bár különösebben semmi bajom vele. Macbook-ot használok és időnként csak ebbe dugom a fülest. Megfelelően ki lehet így is hajtani és első blikkre olyan kiemelkedően óriási különbséget nem is igazán hallok x6-tal vagy enélkül.

Ami igazából vezérel, hogy tovább lépés legyen az, hogy elővettem az évekkel ezelőtt letöltögetett zenéimet és elképesztő hangokat sikerült meghallanom. Nem mp3! :) Ami még vonz, az első szériás Philips/Marantz cd lejátszók. Előbbiből van már kisebb gyűjteményem. 1-2 példányt szeretnék megtartani, de a többi piacos lesz valamikor. Most ez lehet felelőtlen kijelentés volt tőlem. :) Mondjuk muszály lenne ha venni is akarok valami kütyüt.

 

Egy külön álló DAC és fejes erősítőben gondolkodom, mert a cdkhez nem kell DAC. Ezeken nincs még digitális kimenet.

CD-304 mkII-t már lestem néha, de vagy lecsúsztam vagy drága volt. Mostanában meg már nem is érdekel.

 

Ma azon gondolkodtam, hogy ha legközelebb haza megyek, akkor elhozom az elő-végfokom és kipróbálom fülessel. Ha minden fasza, akkor igazából csak egy jobb DAC kell. Ha nem, akkor elő-végfok megy a háztól. A hangfalaimat sajnálnám, de akkor már azok is feleslegesek lesznek. Bízok benne, hogy ebből a szempontból jó befektetés volt.

 

 

 

 

 

Előzmény: Mono SE (4890)
Mono SE Creative Commons License 2020.01.27 -2 0 4890

lehet, hogy megfogtad az isten lábát ennyi pénzért az x6-tal, de azt mondják, hogy fél lépcsővel feljebb állva MINDEN tekintetben és azonnal hallhatóan kellemesebb sound a tesó: 

 

https://www.audiophonics.fr/en/dac-with-volume/fx-audio-dac-x7-dac-ak4490-32bit-384khz-dsd-xmos-cs8422-black-p-12625.html

 

Előzmény: Viktor1978 (4889)
Viktor1978 Creative Commons License 2020.01.27 0 0 4889
tybycsoky1 Creative Commons License 2020.01.18 -1 1 4888

Keresek: Reverbation amplifier -t (olyan zengetős, térhatásút,...Sansui, Pioneer, stb...) és Akai AM-69  erősítőt! roncstelep@freemail.hu Elég sűrgős.

tybycsoky1 Creative Commons License 2020.01.18 -1 1 4887

Keresek: Reverbation amplifier -t (olyan zengetős, térhatásút,...Sansui, Pioneer, stb...) és Akai AM-69  erősítőt! roncstelep@freemail.hu Elég sűrgős lenne.

Mono SE Creative Commons License 2020.01.07 -3 0 4886

hát, gratulálok, wazze - és irigyellek! ;)

 

Nálam aszem az sr80 volt egy hétig, és igen, agresszív volt bizonyos tartományokban, Bartók concertót vagy hegedűversenyt pl. annyira nem szerette ;)

 

Viszont némi áthangolás után ezekkel a párnákkal kb. másfél-két kategóriát feljebb lépett:

 

 

Bizonyos fajta zenéken viszont irtózatosan jól szólt így, semmilyen más füles nem tudott lemenni azóta se annyira analitikusan a Northlane legmélyére, mint ez az olcsó, moddolt Grado. Pont erre a nótára hangoltam a szivacsokat, de akárhányszor meghallok egy Nortlane-t a Grado jut eszeme;)

 

https://youtu.be/a7idIgvACBU

 

Előzmény: Viktor1978 (4884)
Viktor1978 Creative Commons License 2020.01.07 0 0 4885

Az ígért képek dac-x6 -ról.

 

https://indafoto.hu/viktor1978

 

6 kép készült.

Előzmény: Mono SE (4875)
Viktor1978 Creative Commons License 2020.01.07 0 1 4884

Hát tulajdonképpen az lett, de valóban a hang miatt esett erre a választás. Meg aztán jól is néz ki, de ez másodlagos.

RS2e -t sikerült szereznem. :)

 

Az SR szériából a 80 és a 225 típust tudtam meghallgatni, de nekem azok nem tetszenek. Nem volt rossz a hangkép, de magasabb hangerőn mintha ordítottak volna. Zavaros lett a hang. Volt még egy GH3 a falon. Na az nagyon bejött. Azt merem ajánlani másnak is, hogy fülelje meg aki még nem ismeri. Volt egy demo RS2e is aminek nagyon örültem, hogy hallhattam, mert ahogy írtam is találtam egy eladó példányt és így már határozottabban mentem annak kipróbálásra szombat délután.

 

Előzmény: Mono SE (4881)
az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2020.01.07 0 0 4883

Szerintem ha sokáig hallgatunk egy hangfalat, vagy fejhallgatót, akkor megtanuljuk automatikusan korrigálni a hibáit. Ezért egy akár sokkal jobb paraméterekkel bírónál is kellemesebb hallgatnunk - egy ideig, amíg azzal is össze nem csiszolódunk.

Előzmény: Mono SE (4881)
tibtiborkaba_new Creative Commons License 2020.01.07 -1 0 4882

Ez már rég így van. Kollégámnak hallókészüléke van, észre sem venni, hogy bent van a fülében, és a cucc bluetoothos, simán összepározza a telefonnal és telefonál vagy zenét hallgat...

Előzmény: az isteni Higgs bozon (4879)
Mono SE Creative Commons License 2020.01.07 -3 0 4881

Nézd, nekem több fülesem is van, a moddolt lidl gagyitól a profi masterező stúdiófülesig, de legjobban a szarrá szakadt harmincvalahány éves technics fülesen szerettem zenét hallgatni, amíg végképp szét nem esett. 

Nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen a technológia, ami a zenét közvetíti, hanem inkább az, hogy legalább annyira ismerjük azt médiumot, ami az üzenetet hozza, mint magát az üzenetet - mert hogy a kettő valahol ugyanaz... tudod, McLuhan ;Đ 

Ha a zenére vagyok kíváncsi, tök mindegy, melyik fülesem van a fejemen, amire kíváncsi vagyok, mindegyiken meghallom.

 

Mi van, vettél egy Gradót? ;ĐĐĐĐ

Előzmény: Viktor1978 (4880)
Viktor1978 Creative Commons License 2020.01.07 0 0 4880

Nem is érdekel milyen fülest vettem végül? :)

Előzmény: Mono SE (4878)
az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2020.01.07 -1 0 4879

Mi sem biztos, hogy leszünk 30-40 év múlva, de az is elképzelhető, hogy beraknak a belső fülbe valami chipet, így szükségtelenné válik a fejhallgató.

Előzmény: Viktor1978 (4877)
Mono SE Creative Commons License 2020.01.07 -2 0 4878

Előzmény: Viktor1978 (4877)
Viktor1978 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 4877

Kicsit eltűntem. :) Az a helyzet, hogy a képeket nem engedi feltölteni a mérete miatt. Most van itt vmi inda fotó, majd oda feldobálom és akkor lehet majd látni őket. Hát az enyém a kettőnek a keveréke ahogy a két képet elnézem.

 

Szombaton voltam fülelni egy helyen és késő délutánra be is érett a gyümölcs.

Most megvan a boldogság! Nem érzem magam vájtfülűnek, de tudtam, hogy milyen hangot keresek és azt megtaláltam.

 

Nagyjából 2007-ben kezdtem jobban foglalkozni a HiFi cuccokkal. Addig átlag Pio meg Sony torony jelentette a zenét. Utóbbi nagy etalon volt nekem. Ma már csak nevetek rajtuk. Akkortájt elindult a cserebere és netes üzletelés. Megismertem egy korrekt srácot és több alkalommal tettem látogatást nála. Szinte mindig vittem valamit haza és neki szinte minden a régi katalógusokban látott nagyágyú megvolt és ott ezekre csorgott a nyálam. Nagyon gyorsan be kellett pótolni a lemaradást az audo világban. Akkor ott megfogott egy hang, egy név. Nem tudtam elhozni! 10 évig rendszeresen figyeltem mikor bukkan fel egy pár a neten. Mivel 70-es évek terméke, így esélytelen volt bemenni egy üzletbe és megvenni. 2018-ban bejött! Elmentem címre és amikor megszólalt az első mondat ami elhagyta a számat: Ez az b...d meg, ezt kerestem az elmúlt 10 évben!

Nyilván egy fejhallgatót nem lehet egy hangfal mellé tenni, de itt ugyanúgy előjött azaz érzés ami 2018-ban.

 

Most megint kellene nézelődnöm, hallgatóznom hifistáknál és üzletekben, mert látom, hogy olyan nevek néznek vissza polcokról, hogy csak lesek. Persze ma már beütöm a neten és cikkek, tesztek tömegét lehet olvasni egy-egy készülékről. Azért arra kíváncsi leszek hogy majd ezek a cuccok hol lesznek 30-40 év múlva? Itt most lehet általánosítani, bármelyik készülékre igaz. Látom, hogy gyártanak nagyon jó készülékeket, de biztosan erősen jelen van bennük a tervezett avultatás.

 

Visszatérve, a dac-x6 most már jópár órát üzemelt hibátlanul. 

Azért még szeretnék jópár fülest meghallgatni és dac/füles.amp szinten is szeretnék lépni majd, de ez most kezdésnek teljesen jó lesz. 

Előzmény: Mono SE (4875)
Epsilon Creative Commons License 2020.01.04 0 0 4876
Igen, ez az elso link az, amit vegigolvastam par nappal ezelott.
A forrasztasokrol sem irnak jot benne.
Előzmény: Mono SE (4875)
Mono SE Creative Commons License 2020.01.03 -1 0 4875
Előzmény: Viktor1978 (4872)
WendelkeS Creative Commons License 2020.01.03 0 0 4874

Így igaz ahogy írod:-(  Kíváncsiságból, jó áron rendeltem be én is régebben, de nekem is az volt az első dolgom, hogy szétkaptam és belenéztem, és szerencsére semmi csúnyaságot nem láttam benne. 

 

Hozzáteszem, hogy más tesztekben, itthoni fórumokon is az a vélemény, hogy az árát (főleg ha olcsóbb...) megéri. Nyilván egy magasabb (ár)kategóriájú fejeshez, már komolyabb dukál.

Előzmény: Epsilon (4871)
Mono SE Creative Commons License 2020.01.03 -1 0 4873

 "széthúzom és lefotózom" - jöhet

Előzmény: Viktor1978 (4872)
Viktor1978 Creative Commons License 2020.01.03 0 0 4872

A kíváncsiság engem is nagyon hajtott már, hogy belenézzek. :) Ma délután szét is kaptam.

Meglepődve láttam, hogy elna és nichicon kondik vannak benne. Elég kulturáltan néz ki, de holnap világosban újra széthúzom és lefotózom. Nem láttam, hogy horpadtak és rozsdásak lettek volna a kondik vagy bármi más.

Azért én is paráztam, hogy mit kapok majd! Van mit rádugnom és már több órát üzemelt. Kifogástalan a működése.

Hangra is rendben van. Tisztán szól.

Több helyen néztem én is hozzászólásokat és találtam érdekességeket. Nem is lepődtem meg a hsz-n!

 

Bennem volt, hogy bátran ajánlom másnak is, de ezek miatt pont nem.

Meg aztán én is kaptam már körömreszelőt az Aliról. :D Azon sem lepődtem meg.  

 

Egy linket elfogadnék erről a szétszedős cikkről.

Előzmény: Epsilon (4871)
Epsilon Creative Commons License 2020.01.03 0 0 4871
Az Audio Science Review forum-on szetbontanak egy ilyen dac/erositot, es elegge kiabrandito amit talalnak: az hagyjan, hogy nem azok a kondik vannak benne, amivel reklamozzak, de horpadtak (hasznaltak?), rozsdas (bontott?) alkatreszek... El is terelodik ott a beszelgetes az oriasi kinai bontott elektronikai alkatresz piacra. En biztos nem dugnek ra egy 110 ezer forintos fejhallgatot...
Előzmény: Viktor1978 (4855)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!