Keresés

Részletes keresés

Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2017.02.22 0 0 2950

Vázlatosan...

 

ELEKTROLÍZIS

 

A tűvel történő egyenkénti kiégetés végleges. És végleges az utána keletkező heg is. Nagyon fájdalmas. Lassú, időigényes. Látható helyeken, arc, bajusz a hegek miatt alig lehet használni.

 

OTTHONI GÉPEK, IPL

 

Fénygyantázásra alkalmasak, nem fájdalmas, csak a kinövő szőr eltávolítására elegendő az energiájuk, sokszor kell ismételni. Arcon hatástalan. Olcsó.

 

LÉZERES SZŐRTELENÍTÉS

 

Drága, fájdalmas, sokféle gép és eljárás van a piacon. A bőrt is megszépíti. Tartós a hatása, 1-5 évente ismételni kell.

 

Előzmény: Shima29 (2948)
Loveille Creative Commons License 2017.02.22 0 0 2949

Sziasztok,

 

Már egy ideje figyelem a fórumot, de eddig még főként csendesen szemléltem a fejleményeket. Érdekel a tartós vagy végleges szőrtelenítés téma és várom a megoldást, ami nem fáj és örökre megszünteti a szőrt egy kezeléssel. :D

 

Azért írok most mégis, mert látom, hogy nagy vita folyik arról, hogy jók-e az otthoni gépek vagy sem. Én 2015. januárjában vásároltam otthoni gépet és pozitív a tapasztalat azóta is, ritka fenntartó kezelésekkel szinte teljesen szőrmentes az a terület, ahol használtam (láb, kar). Ezért való igaz, hogy van létjogosultságuk az ilyen készülékeknek szerintem is, még akkor is ha "csak" tartós eredményt tudnak nyújtani. Nekem már ez is teljesen megfelel, de nem zárkózóm el a fentebb említett szintén fájdalommentes végleges eredménytől sem, ha tud valaki ilyenről...

 

Üdv.

Shima29 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 2948

Értem, szóval hatásos.

Elmondanátok hogy mennyi ideje kezelitek magatokat?

Ha van róla előtte utána képetek, szívesen megnézném (én már feltöltöttem egy ilyen kép-párost).

 

Még egy kérdés.

Régebben nagyon-nagyon sokat kerestem a különböző módszerek hatásosságáról, és rengeteg előtte-utána képet nézegettem.

Az IPL, lézer és hasonló hatásfokkal működő társaikról szinte csak olyanokat találtam, hogy kezelés előtt, majd PÁR hónapos kezelés után (szó sincs olyanról hogy évekkel azután).

Ezzel szemben az elektrolízisről jó pár képet találtam, amelyek nem hónapokkal hanem ÉVEKKEL az utolsó kezelés elvégzése után készültek.

(Ajánlom a hairtell.comweboldalt, igaz angolul van.)

És az eredmény 99%-os maradt évekkel azután is.

Régebben írta a Doktor úr hogy nem véletlen az, hogy nem adnak az IPL szalonok írásos garanciát, mert akkor mehetnének akár évekig ingyen a kezeltek, és egyszer csak megunnák,

a gép amortizálódna, de az újonnan kezeltek száma csökkenne, és rossz hírét is keltenék a szalonoknak.

Így jómagam sem mentem verni az ajtót hogy mi az hogy 20 kezelés a legmagasabb hatásfokú beállításon nem hat. Hanem beletörődtem.

A lézert nem mertem, mert nagyon csúnya égési sérüléseket lehet szerezni azzal a módszerrel.

 

Összességében én úgy gondolom hogy az elektolízis lehet hogy egy régi elavult technika, de az FDA (Food and Drug Administration) egyedül ezt a módszert ismeri el véglegesként.

https://www.fda.gov/forconsumers/consumerupdates/ucm048995.htm

Az IPL-nél egy olyan erősségű sugárzás éri a bőrt, ami abban nem okoz kárt, de a hajhagymában sem, csak roncsolhatja a gyökerét.

Az eletrolízis a tű végén keletkező áram hatására csak a hagyma pusztul el. Legfeljebb 2 alkalommal pusztul el végleg, de általában elég 1.

Itt erősebb a hatás, mert begyullad a szőrtüsző.

Tehát ha vissza is nő, az fele vagy negyed olyan vastag mint előtte.

Például hónaljban első kezeléskor volt 400 szál. Második alkalommal már csak 100.

zumizu Creative Commons License 2017.02.20 0 0 2947

Nekem nem Infintym van, hanem Glide 150.000-esem, de nekem ez is megfelel. Úgyhogy nem igaz, hogy nincsenek hatékony otthoni gépek.

monkeygigi Creative Commons License 2017.02.16 0 0 2946

Sziasztok,

 

Irok egy kis beszamolot. Nekem Silk n Infinity van, es bar feltem tole, orulok hogy ezt vettem.

 

Ket teruleten hasznalom, honalj es intim. A honaljamat hetente kezelem, intim teruleten pedig eloiras szerint, eppen most ket hetente.

Latok valtozast, nem mondom hogy eltunt minden szorszalam, inkabb azt mondanam, hogy foltokban, nekem mar ez is nagyon nagy szam, mivel igen eros es sotet szorzetem van.

Igy hogy a honaljamat hetente kezelem, talan ott mintha jobban latszana. Igen, tudom, hogy ugyanazokat a szorszalakat kezelem, de ugy gondolom ha tobbszor kezelem ugyan azokat, talan hamarabb feladjak a harcot.

 

 

Mig borotvat+ epilatort hasznaltam addig nagyon sok benovesem volt, amit persze piszkaltam, es nemelyiknek latszik is a helye. Most hogy a kezelesek kozott csak borotvat hasznalok, nincs annyi benoves (bar nem tudom hogy van e osszefugges a kezlesekkel).

 

 

En eddig bizakodo vagyok, remelem ez igy is marad.

 

En azert valasztottam az otthoni szortelenitest mivel kulfoldon vagyok es nincs lehetosegem elmenni szalonba. Valoszinu hatasosabb lenne, nem tudom.

 

 

 

 

Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2017.02.14 0 0 2945

Gyüjtsél!

Előzmény: Betty821 (2942)
Nikkyy987 Creative Commons License 2017.02.14 0 0 2944

Szia!

 

Nekem is Infinity-m van és nem vagyok beépülve! :D

De ha rákeresel, vagyunk itt páran még, akiknek ilyen készüléke van és meg vannak vele elégedve.

Én is a költséghatékonyság miatt vettem elsősorban és azért, mert világosabb a szőröm.

Előzmény: Betty821 (2942)
Nikkyy987 Creative Commons License 2017.02.14 0 0 2943

Erre a kérdésedre én már egyszer válaszoltam, de úgy tűnik, nem vetted észre, úgyhogy idézem:

 

"A többmilliós gépek valószínű, hogy korlátlan villanást bírnak, míg egy kozmetikusnak nem lenne elég párszázezer villanás hosszú távon. Legalábbis én ezt tudom elképzelni....."

Az, hogy neked rosszak a tapasztalataid az IPL-lel, nem jelenti azt, hogy másnak nem lehet jó. Ezért kell olyan helyre menni vagy olyan gépet venni, ahol garanciát vállalnak. :)

Előzmény: Shima29 (2940)
Betty821 Creative Commons License 2017.02.14 0 0 2942

Sziasztok!

 

Olvasgatom a pro és kontra hozzászólásokat. Nehéz eldönteni, hogy akinél működött az otthoni ipl-es dolgok az beépített személy vagy tényleges felhasználó.

Szőrözés szempontjából ez maradt volna az utolsó mentsváram, mert a borotva, epilátor (már a vízben használható fajta) is kilőve. Rengeteg szőrbenövés, sebesedés után már nem tudom hogyan tovább. Eddig a Silk'n Infinity volt számomra szimpatikus, ebből nem is lehet használtat  találni eladósorban, még remington és Philips...és társai halmaza keresi gazdáját használtan. Hosszútávú megoldást keresnék, de a szalonok árait nem tudom megengedni magamnak, utána meg fél évente, évente szintén félvagyon. Teljesen el vagyok keseredve. Valakinek valami használható tippje, infója??!! Köszönöm előre is.

Povimari Creative Commons License 2017.02.14 0 0 2941

Köszönöm mindenkinek a választ!!!

Shima29 Creative Commons License 2017.02.10 0 0 2940

Nos, akkor miért is vannak ilyen gépek forgalomban például ha az otthoni 10-20 ezres annyira működik:

 

Kozmetikáknak komolyabb masina 4 millióért:

https://www.nempro.nl/product/dectro-xcell-pro/

 

Otthoni komolyabb használatra:

 

https://www.dotmed.com/auction/electrolysis-machine/a.r.-hinkel-co./skin-classic/38008

 

700000 forintért.

 

Ilyet kell venni az IPL csak átvágás.

 

Hogy honnan tudom? Jártam kezelésre jó sokáig, 2 évig havonta egyszer.

Azt hittem, a 12. kezelésnél megtörténik a csoda, olyan 15% nőtt vissza. De tovább jártam, azzal is le akartam számolni.

Utána jött a kopp, ahogyan a Doktor úr is megmondta. Visszanőtt összesen 90%.

Utána ingyen kezelések következtek hátha alapon. Ezután azt mondtam felejtsük el egymást.

Megszabadultam 10% szőrtől 72000ért. Nem érte meg.

 

Hajrá, akkor pénzt csak ki az ablakon :)

Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2017.02.10 0 0 2939

Az első kezelésre jó esetben 50%-nak, rossz esetben 30%-nak el kell tűnnie a szőrzetből az arcon. A nagy átvágás ott van, hogy azt írják, majd 3-4 hónap múlva jön a csoda, és ne add fel.

 

Ne reménykedj, nem jön a csoda, ha az első kezelésre nem jött!

 

Majd írj áprilisban, ugyanez lesz a helyzet.

Előzmény: Nikkyy987 (2938)
Nikkyy987 Creative Commons License 2017.02.10 0 0 2938

Ne hallgass rájuk, szerintem még van remény!! Bár én azt a készüléket nem próbáltam, de én is otthoni szőrtelenítőt használok (tavaly nyáron vettem) és nagyon jók az eredmények, úgyhogy ne add fel!

 

3 hét az nagyon kevés, annyi idő alatt szerintem nálam sem volt eredmény. Nekem azt mondták, hogy 3 hónap alatt már kell lennie eredménynek (és ha nem lenne, visszaveszik a gépet), bár úgy tudom, a Philips nem veszi vissza a gépeit... ez viszont nem szimpatikus nekem. :/

A Silk'n-nél úgy van, hogy 2 hetente kell végezni a kezeléseket eleinte, persze lehet gyakrabban is, csak értelme nincs, mert ugyanazokat a szőrszálakat kezeled, amiket már egyszer kiégettél csak még nem estek ki. A Philips-nél azt írták, hogy 2 naponta kezeld őket? :O

 

Mondjuk az is fura, hogy úgy érzed, megég a bőröd... nem hinném, hogy ez normális lenne.

Előzmény: Povimari (2935)
Dr. Kádár bőrgyógyász Creative Commons License 2017.02.09 0 0 2937

Ne reménykedj.

Nekem egy eLaser 20 M-os dióda és egy Candela GentleMax Pro alexandrit és Nd:yag 35 M-os lézer gépem van. És van egy eMax 22 M-os ELOS villanófény is. És ezekkel sem vállalok 100%-os garanciát. Miből gondolják emberek, hogy egy 100 ezer Ft-os gép el fogja vinni a szőrt? Az összes ilyen áradozó beírás reklám.

Előzmény: Povimari (2935)
Shima29 Creative Commons License 2017.02.08 0 0 2936

Örülök hogy van aki alátámasztja az otthoni gépek 0 azaz nulla hatékonyságát.

Előzmény: Povimari (2935)
Povimari Creative Commons License 2017.02.08 0 0 2935

Én Philips Lumeát vásároltam kb 3 hete.  Kipróbáltam már többször is, de eddig semmilyen javulást nem észlelek. Ugyanúgy és ugyanannyi szőr nő vissza mint előtte. Pl az állam és az arcom két naponta kezelem de még így se semmi. 4-es fokozatot használok már szinte megég a bőröm,de a szőrök azok jönnek már másnap vissza. Reménykedhetek valaki szerint,hogy használni fog ez a készülék?

.Nysima. Creative Commons License 2017.01.18 -1 0 2934

Kedves monkeygigi,

 

Saját tapasztalat alapján én azt javaslom, hogy ehhez a tartós szőrtelenítés dologhoz türelem kell, úgyhogy csak kitartás! ;)

Én például nem láttam semmi változást a harmadik kezelésig, igazából azt sem figyeltem, hogy kihullik-e a szőr 2 hét után vagy nem, csak csinálgattam a kezeléseket rendszeresen, és most már ott tartok, hogy a kezelt területen sokkal ritkább a szőr.

Én csináltam előtte képet is, hogy lássam a változást, és tényleg, szabad szemmel nem vettem volna észre, hogy így megritkult a szőr.

 

Ami fontos, hogy tartsd be a használatiban leírtakat, én többször is elolvastam, nehogy elrontsak valamit. :)

Én 5-ös fokozaton használom, mert azt mondták, hogy minél erősebb fokozaton használod, annál hatékonyabb a kezelés, úgyhogy szerintem te is próbálj ki minél erősebb fokozatot.

A borotválás 3 nappal a kezelés előtt nagyon fontos, ha ezt kihagyod, akkor lehet, hogy egyáltalán nem fog hatni!

És persze arra ügyelj, hogy tényleg rendszeresen csináld, 2 hetente.

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe.

 

Szerintem nyugodtan kezelheted a lábadat is amúgy, mert az Infinity pont azért jó, mert világosabb szőrön is használható. Tudtommal az nem baj, ha a szőr gyenge, csak ne legyen pihés.

 

A fénytől én is tartottam kicsit, ezért rákérdeztem, és azt mondták, hogy a biztonsági funkció miatt nem villanthatsz a szemedbe, az a kis kiszűrődő fény a kezelés alatt pedig nem ártalmas, úgyhogy én nem foglalkozom vele.

 

A neved nagyon találó egyébként. ;)

Kíváncsi vagyok, neked hogy fog hatni! Írd meg mindenképp!

 

Nysima

Előzmény: monkeygigi (2933)
monkeygigi Creative Commons License 2017.01.17 0 0 2933

Koszonom a valaszt Nysima!

 

vegul en is a Silk`n`Infinityt vettem mert nem talaltam eleg infot  a Babylissrol, es mert jokat olvastam rola (nem utolso sorban az ara is sokkal kedvezobb volt)

Megcsinaltam az elso kezelest, es eleg turelmetlen vagyok, mert nezem minden nap, mintha magikusan eltunne a szorom.

 

Nem fajt annyira, bar eleg jol turom a fajdalmat. Nekem ami `zavaro` az eros feny, en nem szoktam belenezni a fenybe, valamiert feltem a szemem. 

 

Eleg eros szorom van az intim teruleten (ezert is a `monkey` :) ), ugyhogy ott varok hamar lathato eredmenyt. A labamon eleg halovany a szor (neha nem is ertem hogy hozta ezt igy ossze a termeszet) ott elobb meg kell erositenem - borotvalom meg egy darabig.

 

Irok majd en is beszamolot, es erdeklodve varok minden hozzaszolast, tapasztalatot, tanacsot a geppel kapcsolatban :)

 

monkeygigi

Előzmény: .Nysima. (2930)
.Nysima. Creative Commons License 2017.01.16 0 0 2932

Dehogynem, hiszen azok a szőrtüszők, amelyek nem voltak nyugalmi fázisban, nem nőnek vissza és ez már meglátszik.

De igazából nekem teljesen mindegy, ki mit ír, ha én csökkenést tapasztalok, akkor örülök. És most örülök. :)

Előzmény: Shima29 (2931)
Shima29 Creative Commons License 2017.01.16 0 1 2931

Sajnos 3 hónap után nem lehet levonni semmilyen következtetést:

 

A szőrszál növekedési fázisai

A szőrzet a hiánya vagy éppen túlzott mennyisége sok ember számára okoz komoly lelki problémát. Amennyiben a bejegyzéseket tankönyvszerűen rendezett formában szeretné olvasni akkor azt ezen a linken találja meg. A szőrszálak növekedése 3 fázisú. Egy időben, egy[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

 

Nyugalmi (telogén) fázis: a szőrtüsző nyugvó állapotban marad, a szőrtüsző elszarusodik, majd eléri a bőrfelszínt, a szőrtüsző alsó része hiányzik. ... A nyugalmi fázis 2-4 hónapig tart.

.Nysima. Creative Commons License 2017.01.16 0 0 2930

Szia monkeygigi,

 

Én Silk'n Ininity-t vettem, mert többen dicsérték itt a fórumon.

Itt úgy működik, hogy az első 4 kezelést 2 hetente kell elvégezni, a következő 4-et pedig havonta. Gondolom más tartós szőrtelenítő gépek is így működnek.

 

Amúgy is ígértem egy beszámolót, mert elérkezett a bűvös 3. hónap, amíg még lenne esélyem visszaadni a gépet, de nem élek vele, mert nagyon szépen látszik a változás! :) jupíííííí

 

Nysima

Előzmény: monkeygigi (2929)
monkeygigi Creative Commons License 2017.01.12 0 0 2929

Sziasztok,

 

szortelenito  gepet szeretnek venni otthonra, es az volna a kerdesem  hogz valakie van e tapasztalata a Babyliss IPLes szortelenitojeve kapcsolatban?

Illetve hogy ti milyen surun kezelitek magatokat? Olvastam hogy 4-6 hetente lehet de olyat is hogy 2-3 havonta.

 

Koszonom!

Virágszál13 Creative Commons License 2016.12.23 0 0 2928

Kedves idusska! A Bársony klinikára járok Budára, az eddigi tapasztalataim alapján ajánlani tudom őket. Kedvesek a hölgyek, és így, a negyedik kezelésen túl, meg vagyok elégedve a szolgáltatással is. :)

vasmacs11 Creative Commons License 2016.12.13 0 0 2927

Kedves zumizu,

 

Köszönöm a választ! Végülis a Silk'n Infinity-t vettem meg. Eddig egyszer kezeltem a lábam, kicsit féltem előtte, mert olvastam olyat a neten hogy fáj meg csíp, de én csak melegséget éreztem. Nagyon kiváncsi vagyok az eredményre! :-)

 

vasmacs11

Előzmény: zumizu (2924)
Shima29 Creative Commons License 2016.12.12 0 0 2926

Voltam Katinál megint.

Hát nem mondom sokat letudtam a hétvégén.

Vegyes helyre (1-1 szál) 25 darab nőtt vissza, A mellkasomról hasonló mennyiséget kellett kiszedni mint múltkor 375 darabot, hónaljról rengeteg eltűnt, 100-100 maradt csak, illetve az intim rész az sajnos nagyon sűrű, elől, trapéz alakban 850 darabot termelt ki, hát húztam a szám rendesen. A bal és a jobb combomról elölről 100-100 darabot tüntetett el.

Legközelebb soká megyek: csak áprilisban, addig gyűjtök.

Fannizs Creative Commons License 2016.12.10 0 0 2925

Sziasztok!

 

Van valakinek tapasztalata a MeMyelos Illuminage Touch szőrtelenítővel kapcsolatban?

zumizu Creative Commons License 2016.12.09 0 0 2924

Szia vasmacs11!

 

Beépített UV szűrő? Egy villanófényes szőrtelenítő nem is bocsát ki UV fényt, akkor mitől kellene megvédeni a bőrt, nem teljesen értem? És eleve a napozás és a villanófény kizárják egymást, a technikából adódóan. Nekem is Silk'n készülékem van, nincs benne UV szűrő és semmi bajom, úgyhogy nem hinném, hogy ennek lenne jelentősége. :)

 

zumizu

 

Előzmény: vasmacs11 (2923)
vasmacs11 Creative Commons License 2016.12.06 0 0 2923

Sziasztok!

Én is gondolkodom egy otthoni ipl-es gép vásárlásán és a Silk'n Infinity-t néztem ki. Viszont ennek nincs UV szűrője, amíg pl. a Philips Lumea-nál van. Rákérdeztem, de azt írtak nem szükséges az UV szűrő, de akkor miért van benne a Lumea-ban?

Shima29 Creative Commons License 2016.12.01 0 0 2922

Jövőhét pénteken megint megyek, gyorsan eltelt ez a 2 hónap a legutóbbi alkalom óta. Majd megírom hogy milyen területen mennyi nőtt vissza amit másodjára is ki kellett irtani.

Shima29 Creative Commons License 2016.11.09 0 0 2921

Egy apróság lemaradt: pozitív "mellékhatása": nem kellett azóta deot használnom.

Előzmény: újonc001 (2919)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!