Keresés

Részletes keresés

RNZoli Creative Commons License 2003.08.27 0 0 283
Egyebkent te nem a telebankon keresztul rendelted meg anno az internetbankot?

Nem, akkoriban még Házibank volt és személyesen benyomultam a fiókba. Okosan úgy gondoltam, hogy mit vacakoljak a telefonos marhasággal, bármikor lehallgatható egy telefonbeszélgetés, elég lesz az Interneten keresztül intézni, az a biztonságosabb (pingvinnel). Akkor még nem létezett ez a sokat sejtetö cimmel biró fórum :-D

Előzmény: nyman (281)
tangerine Creative Commons License 2003.08.27 0 0 282
Na ma végre válaszoltak:

"...Amennyiben a jelszó 8 karakternél hosszabb, a bejelentkezés csak
jelszómódosítást követően valósítható meg. Ezt a kritériumot korábban
valóban csak ügyviteli szinten szabályoztuk, technikailag nem
kényszerítettük ki az ügyfelek részéről...."

nyman Creative Commons License 2003.08.26 0 0 281
Amikor volt ez a csere, akkor nem maradt meg a regi kartyakod. Szentsegeltem is miatta.

Egyebkent te nem a telebankon keresztul rendelted meg anno az internetbankot? Akkor is tudni kellet. sot meg is kellet adni a 7 jegyu azonositot is, ami az ugyfelszolgalathoz kell.

Előzmény: RNZoli (280)
RNZoli Creative Commons License 2003.08.26 0 0 280
Nem nyertem: "A megadott adatok alapján az azonosítás nem végezhető el". Lehet, hogy a 10 jegyű azonosítóval van gond, mert az viszont a kártyaszám utolsó 10 számjegye.

Mindenesetre érdekesen fogalmaz az OTP magyarázata, ami a történetedet támasztja alá:

"A 10 jegyű azonosító az Ön bankkártyájának az utolsó 10 számjegye. A 3 jegyű Telekód alapesetben (a szolgáltatás első igénybevételekor) az Ön bankkártyájához kapcsolódó bankszámla számának utolsó három számjegye. Később ezt az utolsó három jegyet célszerű az OTPdirekt automata telefonos szolgáltatáson keresztül megváltoztatni, így az kártyacsere esetén nem fog változni."

Nos, a kártyacsere nem jár számlaszámváltozással :-) Gondolom, a régi szövegben volt értelme, amikor a Telekód is a kártyaszámhoz volt kötve, de hát ezek a naplopók még a help-jüket sem tudták értelmesen frissíteni.

Ui. Egyébként ma reggel átment az összeg. Utólag végiggondolva, bizonyára szoftverhibás a webes alkalmazásuk. Ugyanis én megpróbáltam átutalni a max limited, ez volt amit hosszas elmélkedés után "A banki rendszerhez való csatlakozás sikertelen" szöveggel elutasított. De a próbálkozást is levonta limit értékéből, figyelmen kívül hagyva, hogy sikertelen volt. Viva la bugs!

Előzmény: nyman (279)
nyman Creative Commons License 2003.08.26 0 0 279
A folyoszamla uccso harom szamjegye, alapesetben. Tortent ugyanis, hogy par eve tobb furcsa kartyaletiltas torten az OTP-nel, ugyanis vki valszeg megtette, hogy kartyaszamgeneralo programokkal extrapolalt a kartyaszamara es maris megvot az adat. Nem vertek nagydobra, de vot nehany panaszos level.

Probald ki.
:o)

Előzmény: RNZoli (278)
RNZoli Creative Commons License 2003.08.26 0 0 278
Egyebkent ha nem ment az internetes atutalas, miert nem utaltal telefonon keresztul?

Mert ahhoz valamilyen telefonos kód kell. Igen, sokaknál az a kártya utolsó számjegyeiből áll. Csakhogy már talán a 3. kártyámat nyúzom, és naná, hogy a legelső ügyfélkártyám számát kellene tudnom 8 évvel ezelőttről. Egyszer egyébként megpróbáltam rendbetenni a dolgot, ott akadtam el, hogy "akkor tessék bejönni személyesen, mert a telefonos kódváltoztatáshoz a telefonos kódra van szükség". Érthető :-)

Előzmény: nyman (275)
tangerine Creative Commons License 2003.08.26 0 0 277
Tegnap reggel bejelentettem az informacio@otpbank.hu-ra, de eddig még válaszra sem méltattak. :(
tangerine Creative Commons License 2003.08.25 0 0 276
Mert most nem utalni akartam, hanem számlatörténetet lekérdezni/kinyomtatni. Azt is csak azért, hogy a másik "kedvenc" cégem, a matáv vajon ebben a hónapban is átvert-e, vagy jóváírta a múlt havit.
Előzmény: nyman (275)
nyman Creative Commons License 2003.08.25 0 0 275
A CIB-nel a hitelkartyahoz van ilyen szolgaltatasom, de ott ugye csak lekerdezni lehet. A felulete jobban tetszik, mint az OTP-s. Csak sajna le kel tolteni egy alkalmazast (ebbol ketfele van, ideiglenes es allando), ezert sajnos csak windowser alatt mukodik.

1200 HUF-ba kerul az a csomagja, ami kondiciokban az otp elektronikus szamlacsomagjahoz hasonlit. A webkartyaval es asszem a megtakaritasi szamlaval tud kevesebbet es az ingyenes sms-eseivel tud tobbet. sms-t kuld akkor is, ha belepsz az internetbankba, vagy jelszot valtoztatsz.

Egyebkent ha nem ment az internetes atutalas, miert nem utaltal telefonon keresztul?

Előzmény: RNZoli (273)
tangerine Creative Commons License 2003.08.25 0 0 274
Szerintem ennél bármelyik csak jobb lehet. Én már átmentem volna régen (nem csak emiatt), ha megtehetném, de sajna (egyelőre) nem tehetem.
Előzmény: RNZoli (273)
RNZoli Creative Commons License 2003.08.25 0 0 273
Ez a szolgáltatás tényleg moslék. Ma fél három és fél négy között 1 teljes órámat emésztette fel feleslegesen ez a szar, többnyire nem lehetett belépni, de 1szer sikerült, akkor meg hosszas nyammogás után közölte, hogy "valami gond" van, nem tudja teljesiteni. A HelpDesk hülyék gyülekezete, "Igen kérem, vannak gondok, de nekünk nem szóltak róla, hogy mikor működik majd újra...!". Bravó, megkérdezni eszébe sem jutna az ökörnek. Ma este meg 1 Ft-os átutalásra azt mondja a barom állat rendszerük, hogy túllépem a napi limitet!!! Amikor még semmit sem utaltam át ma!!! HelpDesk: "Háááát, most nincsenek itt a kollegák, akik értenek hozzá...majd holnap...munkaidőben..." Csesszék meg! Ez a 24-órás segélydeszka!?!? Napközben szétkú..ák a rendszert a tisztelt Házibankos majmok, éjszaka meg pihengetnek valahol. Úgy van, hadd várjon a hülye ügyfél a sürgős átutalásával! Lefogadom, hogy minden havijelentésünkben 100%-os rendelkezésre állást hazudnak be a főnökeiknek, megismerem ezt a ganéjfajta társaságok a hozzáállásáról.

Tud valaki egy jó internetes bankot? Átmegyek mindenestül, ha nem ilyen béna szolgáltatást nyújtanak. A CIB hirdetgette magát, mint legjobb internetes bank, ez vajon igaz, vagy csak az is übermarketinges nyáladzás?

sz Creative Commons License 2003.08.25 0 0 272
persze, ez is lehet...
ettől függetlenül elég beteges 8 karakterben maximalizálni a jelszó hosszát. kíváncsi volnék, hogy informatikus vagy bankos találta ki ezt :)
Előzmény: tangerine (271)
tangerine Creative Commons License 2003.08.24 0 0 271
Köszi, sajna nem megy úgy sem! Magamat már ki is tiltottam (3 próba), apám nevében még van egy "életem".
Arra gondoltam, hogy előfordulhat, hogy a beérkezett submitra rányomnak valami CRC-t, és csak akkor fogadja el a rendszer, ha ez stimmel. Ha pedig átírom akkor nyilván nem stimmel. Vagy a franc tudja. Az is lehet, hogy belül is átalakították, és 8-ra levágja a beérkező értéket.
Előzmény: sz (270)
sz Creative Commons License 2003.08.24 0 0 270
szia,

nekem nem 8 karakteres a jelszavam (kevesebb), a következőt próbáld ki:

1. lemented az oldalt
2. átírod a maxlength=8 -at
3. ezt látod ekkor:
<input type="password" name="jelszo" maxlength="12" size="12" value="" onfocus="fieldFocus(this)" onkeyup="keyUp(this,8)">

na, töröld ki az "onfocus="fieldFocus(this)" onkeyup="keyUp(this,8)" részt is!

Előzmény: tangerine (269)
tangerine Creative Commons License 2003.08.24 0 0 269
Próbáltam trükközni, lementettem az oldalt, átírtam a html-t (maxlength=12), és úgy próbáltam elküldeni, de úgy sem műxik valamiért. :(
Egyébként a mezőhossz 12, a forráson is látszik, meg ha az ember beleír 8-at, akkor még csak 2/3-is van a mező. Tudnám, hogy mire volt jó ez a korlát?
blg Creative Commons License 2003.08.24 0 0 268
az én jelszavam is 8 karakteres...
Előzmény: tangerine (266)
nyman Creative Commons License 2003.08.24 0 0 267
nekem pont nyoc karakter, ugyhogy nem volt ilyen gondom
Előzmény: tangerine (266)
tangerine Creative Commons License 2003.08.24 0 0 266
Nem tudom, hogy mit műveltek megint, de most már be sem tudok jelentkezni, ugyanis a jelszó mező 8 karakter hosszú, és nekem hosszabb jelszavam van.
Mikor telefonáltam, az 366666-ra, még engem csesztek le, hogy miért olyan hosszú a jelszavam, mikor ki van írva, hogy 6-8 legyen. Nos én nem emléxem, hogy bárhol is írták volna. De ha nem lehet hosszabb, akkor miért engedi meg a rendszer, hogy hosszabbat csináljak? Egyébként még régebben működött rendesen a hosszú jelszóval is, kb. 1 hónapja még tudtam utalni. Azt már nem is akartam ecsetelni annak a hülye p.csának, hogy mennyire is biztonságos egy 8 karakter hosszú jelszó.
Szóval semmi elnézés, hanem én vagyok a hülye, mert hosszabb a jelszavam, mint 8. Ráadásul be kell mennem az OTP-be, sőt még apámnak is mert neki is van HB és az is hosszabb. :(
Más nem járt így?
Vagy tényleg én vagyok a hülye?
Előzmény: nyman (264)
tangerine Creative Commons License 2003.08.24 0 0 265
Nem tudom, hogy mit műveltek megint, de most már be sem tudok jelentkezni, ugyanis a jelszó mező 8 karakter hosszú, és nekem hosszabb jelszavam van.
Mikor telefonáltam, az 366666-ra, még engem csesztek le, hogy miért olyan hosszú a jelszavam, mikor ki van írva, hogy 6-8 legyen. Nos én nem emléxem, hogy bárhol is írták volna. De ha nem lehet hosszabb, akkor miért engedi meg a rendszer, hogy hosszabbat csináljak? Egyébként még régebben működött rendesen a hosszú jelszóval is, kb. 1 hónapja még tudtam utalni. Azt már nem is akartam ecsetelni annak a hülye p.csának, hogy mennyire is biztonságos egy 8 karakter hosszú jelszó.
Szóval semmi elnézés, hanem én vagyok a hülye, mert hosszabb a jelszavam, mint 8. Ráadásul be kell mennem az OTP-be, sőt még apámnak is mert neki is van HB és az is hosszabb. :(
Más nem járt így?
Előzmény: noidea (233)
nyman Creative Commons License 2003.08.13 0 0 264
"Nos, a jogcímeket nyilván azért nem lehet kiválasztani egy elgördülő listából, mert egy külön adatbázis rekordjairól van szó, amelyet karban tartanak".
Most mar javitottak rajta. Van legordulo menu harom kategoriaval, majd egy szukitett listabol valo valasztas.
Előzmény: Epikurosz (246)
4ndr3w Creative Commons License 2003.07.29 0 0 263
Köszi, én is hasonlóan gondolom a dolgot.

Nincs senki, aki konkrétan csinált már ilyet?

Előzmény: John Zero (262)
John Zero Creative Commons License 2003.07.28 0 0 262
4nr3w:
Azt hiszem, hogy személyesen kell bemenned a (saját?) számlavezető fiókodba, és ott papíron elintézni az ügyet (űrlapot kérni, kitölteni, stb.)

Nyilvánvaló, hogy ha rendelsz pl. egy rádiót, és helyette egy darab tégla érkezik meg, az csalás. Ugyanúgy szerintem az alábbi eset is csalás, átverés -- kifizetted egy rendes termék árát, és helyette kaptál valami működőképtelen dolgot.

Előzmény: 4ndr3w (261)
4ndr3w Creative Commons License 2003.07.28 0 0 261
Sziasztok!

Olyan OTP-s számlával rendelkező tasztaltársak tanácsát kérném, akiknek már volt hasonló ügyben tapasztalata.
A történet röviden: egy német online webshop-ból rendeltem egy műszaki cikket, OTP VISA-Classic domborkártyával fizettem érte. Az eszköz meg is érkezett rendben, de sajnos kicsomagolás után kiderült, hogy működésképtelen, valószínűleg gyári hibás. A garanciális csere körül bonyodalmak támadtak; annak ellenére, hogy a webshop honlapján azt írják, hogy csere esetén ők állják a postaköltséget, illetve erre a törvény is kötelezi őket, nagyon úgy néz ki a helyzet, hogy a tulaj velem akarja megfizettni a csere mindkét irányú postaköltségét, ami több mint 40 euró.

Én úgy döntöttem, hogy nem fog belőlem hülyét csinálni, teszek az egészre és a kártyámról levett összeget töröltetem a bankkal (chargeback).

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell egy ilyen chargeback műveletet elindítani az OTP-nél, illetve milyen tapasztalatok vannak hasonló ügyekben.

Előre is köszi a segítséget,
Andrew

nyman Creative Commons License 2003.06.30 0 0 260
"Jó akkor próbáljál a Westel oldalán vásárolni a webkártyával!!"
Hat akkor tenyleg nagyon amator vagy. Pont a westel webshopjan rendeltem utoljara telefont :D A szamla meg megvan.

"Ja és külföld?"
Kulonbozo szolgaltatasokert fizettem az iden, ramot rendeltem, domaineket regisztraltam, e-mail plusz tarhelyert fizettem stb. mindezt a webkartyaval.

Minden megvan a webkartyan, amit kernek meg mostanaban a harom jegyu azonositot, ami a kartya hatuljan van a fizikailag elkeszitett kartyanal.

Nezd, dombornyomott kartyam nekem is van tobb is, de mindig csak olyat hasznaltam a neten, amin relative kevest penz tartottamm. Ezert jo a webkartya. igy egy szamlat megszuntettem.

A tranzakcio inditasakor legyen penz a szamladon. En is szivtam, mikor 0 huf volt rajta es visszajott, hogy ervenytelen a kartyaszam.

Előzmény: sutre (259)
sutre Creative Commons License 2003.06.30 0 0 259
Jó akkor próbáljál a Westel oldalán vásárolni a webkártyával!! Az tuti, hogy a pár hónapja nem fogadták, el, mert kértek olyan adatot, amit a webkártya nem tud.

Ja és külföld? Kizálólag dombornyomásos kártyával tudok vásárolni.

Egy ideig én is odáig voltam, hogy óóóó webkártya, milyen kurva jó egy dolog, aztán mikor már a nyolcadik helyen sem értem vele semmit, na akkor igényeltem dombornyomások Visa-t.

Előzmény: nyman (257)
blg Creative Commons License 2003.06.28 0 0 258
én is tudtam eddig még mindenütt használni a webkártyámat, kivéve egy helyen: az Interticket-en, ami azért vicces, mert az pont az OTP szolgáltatása. a Helpdesk szerint ott azért nem, mert tévesen, webes vásárlás esetén is a telefonos vásárlás kódjával küldik be a kártyaadatokat, a telefonos vásárlás meg ugye le van tiltva a webkártyán.

szóval szerintem nagyon jó dolog ez a webkártya...

Előzmény: nyman (257)
nyman Creative Commons License 2003.06.28 0 0 257
"A webkártya az szarra nem való, (legalábbis az én tapasztalatom) mert eddig ha a neten akartam vásárolni egyszer sem fogadták el, mindenhol dombornyomásos bankkártyát kértek (ezért csináltattam dombornyomások kártyát, amit elfogadnak) a webkártya az egy vicc!!!"
A webkartya egy mastercard tipusu kartya, ami fizikailag nem keszul el. Azert szoktak az un. dombornyomott kartyat, hogy a gyengebb felfogasu userek ne keverjek ossze pl a visa elektornnal, vagy maestroval. Nekem eddig minden alkalommal mukodott. Utoljara ket hete vasaroltam a neten. Az iden kb ugy 7-8x.

Amikor probaltad, akkor volt penz a szamlan? Van olyan hogy a kartya ellenorzesekor 1 dollart zarolnak a szamlan. Igy ha nincs rajta egy filler sem, akkor hibaval jon vissza.

Ami mondjuk bosszanto, hogy ezek a tranzakciok nincsenek rajta a szamlakivonaton, az elektonikus csatornakon pedig csak 3 honapig lehet visszanezni. Persze az megoldas, ha idonkent nyomtat egyet az ember.

Előzmény: sutre (256)
sutre Creative Commons License 2003.06.28 0 0 256
A webkártya az szarra nem való, (legalábbis az én tapasztalatom) mert eddig ha a neten akartam vásárolni egyszer sem fogadták el, mindenhol dombornyomásos bankkártyát kértek (ezért csináltattam dombornyomások kártyát, amit elfogadnak) a webkártya az egy vicc!!!
Epikurosz Creative Commons License 2003.06.27 0 0 255
hey, csaknem pornót rendelsz te ausztráliából?? :-)
Előzmény: Degeczi (253)
nyman Creative Commons License 2003.06.25 0 0 254
"Tehát négyszeres felárat kérnek egy elég bizonytalan szolgáltatásért...."
Azert abba a 980 HUF-ban van meg egy rakas szarsag. Ha csak mezei folyoszamlad van, akkor is jar a szolgaltatas, sot egy reszet (SMS controll, beszedesi megbizasok stb) valamekkora osszeger vagy plafondijert elerheted. Az osszeg lehetne kevesebb is, de ez elviselheto. A webkartya is egy jo dolog, mondjuk havonta 1 max 2x hasznalom. De ez tobbnyire azert ilyen ritkan, mert egy rakas szart nem lehet a weben Mo-n kifizetni.

Na akkor nezzunk 1 osszehasonlitast, hogy ha a 200 (mar nem 185) Hufos cuccod van:

-havi 4 ingyenes ATM-készpénzfelvétel az OTP Bank bankjegy-automatáiból Megtakaritas: 0,22%+20 Ft, max. 500 Ft alkalmankent
-egyedi tervezésű, exkluzív elektronikus bankkártya: 800/ev, cirrus
- WebKÁRTYA a biztonságos internetes vásárláshoz, ilyen nincs
- telefonos és internetes ügyintézés, ez megvan ugyanugy
- egyenlegküldés az Ön mobiltelefonjára csomagtol fuggoen
- állandó átutalási és beszedési megbízások megtakaritas max 285 huf
- eseti átutalások megtakaritas 50 Ft + 0,15% /tranzakc.

Szal ha mar havonta 4-5x utalsz, meg 2-3x kezpenz veszel fel, es az sms korntolla is szukseged van megeri. dehat van 1 rakas masik bank, ugyhogy ha nem teccik lehet masikat is valasztani. miota nem kell bejarogatnom a fiokokba es orakat elbaszni, az otp-vel elegedett vagyok.

Előzmény: sutre (251)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!