Keresés

Részletes keresés

merkurusz Creative Commons License 2018.06.02 -1 2 35307

Belgrád Csacsak közötti 40 km autópálya szakaszért is kell fizetni kb, 1,5 euro.

Előzmény: merkurusz (35306)
merkurusz Creative Commons License 2018.06.02 -1 2 35306

Viszonylag új az infó, mégis van azóta változás. Autopályán 130 km a megengepdett sebesség, átlagsebességet mérnek egyik fizetőkaputól a másikig. Ha tudod gyorsan mentél inkább megkell állni egy kávéra máris csökken az átlagsebesség.

Benzin , gázolaj ha igaz hamarosan olcsóbb lesz náluk, 5%-al akarják csökkenteni a jövedéki adót.

Előzmény: merkurusz (35305)
merkurusz Creative Commons License 2018.06.02 -2 3 35305

Attól is függ honnan indulsz. Egy régi topiktárs útvonalát bemásolom, ne keljen keresgetned. Lajoska pedig remélem nem haragszik meg rám érte, várom is jelentkezését, és másokét is  mivel mi is indulunk hamarosan és kellenének az új infók.

 

 

 

 

Montenegróba utazóknak! Elsősorban azoknak akik a Budapest és a Duna észak-déli vonalától keletebbről indulnak, tehát a Duna-Tisza köze, ill. a Tiszántúlról.... Évek óta használom ezt az útvonalat, és minden évben újra és újra bemásolom a szöveget, így teszek most is magamat idézem....

 

"Már annyiszor leírtam, hogy....    aki ennél gyorsabb (nem rövidebb.... mert a rövidebb sokszor hosszabb....) lejutást tud, annak én fizetek! Bemásolom újra és újra és várom a jelentkezőket a fizetésért.... Mindenki Belgrádtól fél, hogy nagyváros és majd eltévednek.... "CACAK" tábla! nem lehet eltéveszteni.... Kb.: 3X lesz kiírva.....Belgrád közelében !!! Nem kell számokat nézni csak betűket! Nem érdemes továbbmenni a pályán Nis felé, mert a pálya megszakad Belgrádban és amíg kijut az ember fia odáig, hogy kimenjen a pályára, majd később kijöjjön onnan Cacak felé, addig már félúton vagy a cél felé....

 

Útvonal Röszkétől Montenegró tengerpartjára

Röszke határkirendeltség információs telefonszáma: +3662573851 0-24-ig.

Határátlépés után autópálya Belgrádig, egy helyen kell fizetni,  kb. 2.5 Euró. Érdemes bankkártyával fizetni… (olcsóbb…)

Viszonylag jó lehet haladni a pályán 120 km/h a megengedett, de a korlátozásokat érdemes betartani, mert mérnek és büntetnek…

Belgrád környékére érve, egyetlen táblát kell figyelni „ CACAK” felé…. Jól láthatóan többször is jelzik ezt a belgrádi elkerülőt. Ez az út kivezet arra az útra amely Montenegró felé megy.

Röszke- Belgrád  kb. 210 km    2 óra 15 perc

Belgrád- Cacak  kb. 140 km   2 óra   Az idéntől egy új autópálya szakasz épült útközben Ljigtől Cacakig, ez az általam írt 2 órás utat kb. 20-25 perccel rövidíti….

Cacak- Uzice kb. 60 km   50 perc

Uzice- Nova Varos- Pripolje- Brodarevo  kb. 110 km  1 óra 40 perc

Brodarevo az utolsó szerb település a határ előtt…  A határ montenegrói oldalán kérhetik a „Nemzetközi Zöldkártya”-t…

Brodarevo-Határállomás- Bijelo Polje (első montenegrói település) kb. 25 km  30 perc… esetleg a határállomáson várakozás 10-20 perc is lehet…

Bijelo Polje- Mojkovac  kb. 30 km 25-30 perc

Mojkovac- Podgorica (főváros)  kb. 95 km  1 óra 40 perc

Podgorica- Sutomore (tengerpart) kb. 35- 40 km  30 perc                        Podgoricából a tengerpartot Sutomorét egy alagúton (SOZINA) (2,5 Euro) lehet leggyorsabban elérni,  a főváros elhagyása után nemsokkal a Skadar tó után fénytábla mutatja az utat Bar felé ez vezet az alagúton át.

Ha viszont egy csodát akar látni az ember, akkor inkább nem elfordulni Bar felé az alagúton át, hanem egyenesen Petrovác felé a hegyen megközelíteni a tengert… Egy nem túl erős szerpentines út holdpontján olyan kilátás jön a tengerre ami szinte páratlan szépségű. Kb. 10-15 perccel hosszabb a menetidő, de megéri…..

A két út választása (  az alagút, vagy a szerpentin??? ) az is befolyásolja, hogy hol akar letelepedni a tengerparton… Az alaguton át érdemes, ha valaki Canj-ba Sutomoréba, Bar-ba, vagy délebbre Ulcinj-ba utazik…

Ha viszont Petrovácra vagy nyugatabbra Budva, vagy Tivát esetleg Kotor, vagy Herceg-Novi felé, akkor a szerpentin….

És most jön a „harmadik” (köztes) megoldás…. ha valaki gyorsabban akar leérni 10-20 perccel Petrovácra, vagy tovább Budva felé, akkor használja az alagutat és akkor a tengerparton teszi meg az utat miután kiért az alagútból…

Többéves tapasztalat után jómagam inkább Petrováctól Budva felé szeretek megszállni, de, ha valaki nagyon homos partot kíván, akkor Ulcinj felé tartson.

 

Az út összesen Röszkétől a „tengerpartig”…. kb. 700 km ami átlagosan 11 óra alatt lehet megtenni…. Az útminőség általában jónak mondható, de rendkívül zsúfolt, főleg hétvégén…"

 

Podgoricából  Budvába vagy Kotor felé van egy másik út is, Cetinjén át.  Szerintem az lassabb és nehezebb mint a Sozina alagúton át, majd a  tengerparton tovább Budván át és Tivátnál az alagúton be Kotorba….

Előzmény: Hopacsek (35304)
Hopacsek Creative Commons License 2018.06.02 -4 3 35304

Sziasztok!

Párommal gondolkoztunk rajta, hogy idén Montenegróba mennénk nyaralni kocsival. Autós kempingben szállnánk meg Ulcinjban. Több oldalt is átnyálaztunk és ennek köszönhetően már fogalmunk sincs, hogy hol mire számítsunk. Főként tapasztalatokra lennék kíváncsi, hogy szerintetek merre érdemesebb menni, Horvátországon keresztül Eszéknek, Bosznián át Montenegróba, vagy esetleg Szerbián át. Hol milyen plusz költségekre kell számítani, gondolok itt autópálya díjak, egyebek, milyen árakra lehet számítani.

Sajnos a legtöbb oldal vagy 1000 éve nem volt frissítve, vagy mint itt is 20 oldalnyi komment van olyan infókról amik nekem nem feltétlen fontosak. Ezért nagyon hálás lennék a segítségért.

 

Üdvözlettel,
Hopacsek

potika Creative Commons License 2018.06.02 0 2 35303

Melyik mobil netes csomag jó most ? Eddig mindig a Telenort vettem, 10 EUR 10 GB 15 napra. Viszont most a Telekom korlátlant (200 GB) ad 10 EUR-ért, de csak 10 napra . Itt egy jó összefoglaló.

Timmy1985 Creative Commons License 2018.06.02 0 3 35302

Sziasztok!

 

Mi 2 hét múlva megyünk Budvába, még nem jártunk Montenegróba eddig!

 

Budva környékén van valahol strand, ahol lehet nudizni is? Vannak kisebb eldugottabb öblök?

 

Amúgy nagyon jó a fórum visszaolvasva majdnem minden kérdésemre kaptam választ!

 

Előre is köszi!

szervezkedő Creative Commons License 2018.06.02 -3 0 35301

Augusztusban???

Abban az a jó, rengeteg időd van még visszaolvasni. Most sem sokat kellett volna, csak egy picit!!!

 

:-D)))

Előzmény: marktn (35299)
szervezkedő Creative Commons License 2018.06.02 0 0 35300

Elvileg júliusban is tervezek 2 hetet, de még rugalmas az időpont. Ahogy máskor is jeleztem, küldj emailt, a többit pontosítsuk le úgy.

Előzmény: Blaci78 (35294)
marktn Creative Commons License 2018.06.01 -2 1 35299

Szisztok! Augusztusban megyunk montenegroba repulovel. Milyen olcso autokolcsonzot ajanlanatok ahol nem kell depositot hagyni? Elore is koszi. :)

potika Creative Commons License 2018.06.01 -2 4 35298

Mi ez a google translate-es borzalom ?

Előzmény: exyu (35297)
exyu Creative Commons License 2018.06.01 -1 1 35297

Specialized Világ szervezői turistaúton Montenegró közé tartozott a top 40 úti cél Európában az aktív pihenést, mint az egyik legvonzóbb turisztikai célpontja a Balkánon, mely a hegyi és a part menti turizmus.


Montenegró nemzeti parkjai
 

Montenegró öt nemzeti park, amely a paradicsom a gyalogos és madárles, és van egy gazdag növény- és állatvilágot. Sok vadon élő állatot élnek Montenegró hegyeiben, például medvékben, sasokban és farkasokban, amelyek valóban ritkaságok Európában. Az utóbbi időben kialakították a hegyi ösvények széles körét, így Montenegró vad szépsége a kalandturizmus és az aktív turizmus rajongói számára is elérhető.

 

MonteengroMOntenegro


Montenegró autókölcsönzőt biztosít
 

Autóbérlés Montenegróban rendez egyéni vagy csoportos túrákat. Az egyéni túra azt jelenti, hogy bérelt autókölcsönzést és egy független túraútvonalat írt, vagy egy autókölcsönző kíséretében. Egyetértésben a hivatal szervez csoportos túra sofőrrel ügynökség szakosodott autókölcsönző járművek hegyvidéki terep és egy vagy több napra, hogy látogassa meg a kívánt úticél kirándulni látogatók számos montenegrói etno falu.


Orjen Lovćen Rumija
 

Javasolt két vonzó hegyi túrák: a tengerparti túra (Orjen-Lovćen-Rumija, hossza 182 km) és Montenegró túra (az Bukumirsko tavak, hágó Trešnjevik, Bjelasica, Sinjajevina fennsík, a Durmitor - hossza 164 km). Autókölcsönzést a tengerparti és a túrázási túra összekapcsolásával lehet elrendezni, és ebben az esetben több napra bérelni kell a járművet.


Tara Canyon
 

Kell ajánlott látogatók Tara kanyon, amely az UNESCO védelme alatt, az 1300 m mélyből teszi a legmélyebb kanyon Európában. Ha úgy dönt, hogy látogassa meg a Tara kanyon, biztos, hogy emlékezetes élmény kalandok, mint a rafting a Tara folyó kanyonja, és látogasson Nevidio. Montenegróban van egy nagyon fejlett rafting ajánlat, ami nagyon megfizethető.

 

 

Autókölcsönző ügynökségek Montenegróban kínálnak járműveket erre a célra, mint például a dzsipek és a külső járművek. Autókölcsönzés és autókölcsönzés tapasztalt és biztonságos vezetést biztosít városnézés és városnézés közben. Autókölcsönzés kényelmes, és a jármű ajánlata változatos. Járművek autóbérlés lehet bérelni szinte egész területén Montenegró, a városokban, mint Podgorica, Budva, Tivat, Kolasin ...

További részletek itt találhatók.

 

 

 

 

kirgizke Creative Commons License 2018.05.29 0 2 35296

Köszi mindenkinek a hozzászólást.

A vége az lett a sztorinak, hogy újra megírtam a szállásnak, ha akarja/tudja, az előleget leveheti a kártyámról, de Westernunionon keresztül nem szeretnék utalni a jelentős kezelési díj végett. Felfogták a problémát, állítólag nem jó a termináljuk, minden esetre most eltekintenek az előlegtől, csak meg kellett ígérnem, hogy tutira megyünk. :-)

Blaci78 Creative Commons License 2018.05.28 0 0 35295

Bocsánat Julius!!!

Előzmény: Blaci78 (35294)
Blaci78 Creative Commons License 2018.05.28 0 0 35294

Szia! Junius 16utàn MNEbe leszel? Tudod egy kàvèra összefuthatnànk . Tavaly sajnos elmaradt.

Előzmény: szervezkedő (35277)
Bujazliz Creative Commons License 2018.05.28 0 1 35293

Én is kempingmániás vagyok, de Montenegróban csak apartmanban nyaraltam azért, mert ott nagyon kevés a kemping, ennek következtében a nincsenek olyan jól kiépített kempingek, mint Horvátországban, vagy Görögországban. Szerintem elég szélsőséges példát soroltál fel, mert az én tapasztalatom szerint úgy 8 óra körül kezdenek az emberek a kempingben mozgolódni főleg a reggeli kávé,vagy tea iszogatása melletti ébredezéssel. Az ebédfőzés - ahol én jártam - nem jellemző (a parton sütkérezés okán), inkább a délutáni, vagy esti főzés,vagy grillezés a gyakori.

Én is azt vallom,hogy meg kell kóstolni a helyi ételeket, de egy helyi halboltból vásárolt halat megsütni esti grillezéskeretében szintén élvezetes időtöltés.

Előzmény: Győri Márta (35283)
OrSoLy Creative Commons License 2018.05.27 0 0 35292

Kicsi szállásadó sajnos nem minden esetben tud zárolni bankszámlán, Montenegró gondolom tele van ilyenekkel. 

Előzmény: Apcsi1 (35289)
OrSoLy Creative Commons License 2018.05.27 0 0 35291

szóval a váltás is jó volt :)

Előzmény: OrSoLy (35290)
OrSoLy Creative Commons License 2018.05.27 0 0 35290

Próbáld meg a Transferwise-t, én tavaly onnan utaltam küldföldre, az első utalás ingyenes is volt, és a váltás is. 

Előzmény: kirgizke (35286)
Apcsi1 Creative Commons License 2018.05.27 -1 0 35289

Szerintem igen, reklamálni kell a Bookingnál. Magyarul is kommunikálnak, meg kell kérdezni őket, hogy ilyenkor mi a helyes eljárás. Úgy gondolom, hogy ha a szállásadónak biztosíték kell, a biztosítékot zárolja le a bankkártyáról. De általában ezeket a biztosítékokat is csak az érkezés előtt egy héttel szokták zárolni. Még mindig azt mondom, hogy olyan szállást kell keresni, ahol az érkezés előtt 3-5 napig ingyen lemondható a szállás. Rengeteg ilyen van. 

Előzmény: kirgizke (35288)
kirgizke Creative Commons License 2018.05.27 0 0 35288

Hát mégis előfordul. :-) Le volt írva, hogy előleget kell fizetni, én is olvastam, de szívesebben fizetném a virtuális bankkártyámról, mint bármiféle utalgatással. Akkor most reklamálhatok a bookingnál, vagy mi? Új szállást annyira nem akarok keresni.

Előzmény: geodo1 (35287)
geodo1 Creative Commons License 2018.05.27 0 0 35287

Megbízható, de szerintem drága. De bookingon foglalás esetén ilyen nem fordulhat elő. 

Előzmény: kirgizke (35286)
kirgizke Creative Commons License 2018.05.27 0 0 35286

Az előleg fizetésének módja a kérdéses, ugyanis foglaláskor megadtam a kártyaadataimat. Ennek ellenére, most külön futnom kellene a Westernunion-ba, amelyen keresztül pedig még a plusz utalási díjat is bukom. De a kérdés inkább az, hogy használta-e valaki a Westernuniont, és megbízható-e.

Előzmény: Apcsi1 (35284)
merkurusz Creative Commons License 2018.05.27 0 1 35285

Hát így van aki szereti és dédelgeti feleségét nem engedi, hogy már reggel hétkor süssön-főzzön, (legfeljebb saját maga megcsinálja :-) Morinjban még nem jártam, hallottam róla gyönyörű hely. Az idén mikor mentek, ha nem esik majd nehezedre írjál róla utibeszámolót képekkel megspékelve. Jut eszembe melyik útvonalat szoktátok választani?

Előzmény: Győri Márta (35283)
Apcsi1 Creative Commons License 2018.05.27 0 1 35284

Akkor nem értem a kérdést. Ha a fizetési feltételekben benne volt a foglaló küldése, akkor miért ezt foglalta, ha nem, akkor meg el kell küldeni a szállásadót a ....ba, és másik szállást kell keresni. Valamint jelenteni kell az ügyet a Booking.com-nak. A  dolog egyszerű.

Előzmény: kirgizke (35282)
Győri Márta Creative Commons License 2018.05.27 0 3 35283

Sziasztok!

 

Én az a Montenegro fan lennék, aki minden évben sátorral megy le Morinjba (Naluka camp).

Imádom a nomád érzést... Vessétek meg, olvastam ki mit visz, főz stb a nyaraláson :) látom a sok kempingest, hogy a feleség reggel 7-kor már rántottát süt, illetve délben főtt kaja van az asztalon... Nekem ez nem pihenés.... Árak kb ott vannak, mint nálunk (van ami olcsóbb). Nehogymár ne ülnek be bárhova enni pl egy pizzát vagy valamit :) most őszintén csak a lüke kaja jár ennyi ember fejébe???? Tudom jó magyar imád enni, nade nem zabálni megyek, hanem pihenni (bocsi). Ha ennyit nem tervezhezek be magamnak költségnek, hanem skótoskodok mindenen és a határon remegek, hogy fagyasztott csirkéim le ne bukjanak??? 

kirgizke Creative Commons License 2018.05.26 0 0 35282

Igen, én is ott szoktam foglalni. Ezt is ott foglaltam.

Előzmény: Apcsi1 (35280)
merkurusz Creative Commons License 2018.05.26 0 1 35281

Fejenként 10 doboz cigit, 1 liter töményet, 2 liter bort szabad bevinni. Nyers húst semennyit, de 1 csirke fagyasztva simán elmegy. A bemásolt hozzászólással arra utaltam, hogy ha látják turista vagy csak intenek, hogy menj (illetve utiokmányt megnézik de a vámos nem turkál).

Engem még soha nem néztek meg, meg senkit mikor mi várakoztunk belépésre.

Cigit nem érdemes vinni sokkal olcsóbb náluk a külföldi cigi mint nálunk. Vranac vörös bort okvetlen próbáljátok ki, Niksicsko sör ugyszint finom. Speciel én szeretem a Gorki List tömény italukat – azt hiszem ez szerb -, hasonló mind nálunk az Unicum, na és ott van a Lozovacsa pálinka.

Előzmény: macskaevi (35279)
Apcsi1 Creative Commons License 2018.05.26 0 0 35280

Booking.com. Mindig innen foglalok szállást, az egész világra. Mivel az egészségem ingadozó, mindig olyant választok, hogy akár az érkezés előtti 3. napig is ingyen visszamondhatom a szállást. Mindig az volt, ami le volt írva, bármerre jártam a világon.

Előzmény: kirgizke (35278)
macskaevi Creative Commons License 2018.05.26 0 0 35279

Köszönöm a segítség!  😊 igazából zöldség gyümölcsöt biztos hogy a helyit szeretném megvenni mégha drágább is ,.Olaszországban is mindig ott vettük meg a piacon és valóban az íze teljesen más!  A bevitelre a kérdésem arra irányult hogy némi alkoholos italmennyiséget vinnénk 😁 illetve egy csirkét lefasztva . 

Köszönöm a hozzászólásokat!  😊

kirgizke Creative Commons License 2018.05.26 0 0 35278

Sziasztok!

 

Foglaltam Ulcinjban egy apartmant, és a szállásadó deposit fizetésére kér a Westernunionon keresztül. Gyakorlat ez Montenegróban?

Járt már valaki így?

Ált. passzolni szoktam az ilyen szállásokat, de már egy másikkal is hasonlóképp jártam. A bankkártyát persze egyik sem tudta használni...

 

Köszi a választ előre is.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!