Keresés

Részletes keresés

florg Creative Commons License 2004.05.19 0 0 170
Az ember számára nehezen, vagy egyáltalán nem érthető dolgok általában a hülyeség kategóriába sorolódnak, ez teljesen normális reakció. :)
Előzmény: Törölt nick (169)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.19 0 0 169
Azért egy kis hülyeségért az antropozófia se megy a szomszédba :)
Előzmény: florg (168)
florg Creative Commons License 2004.05.19 0 0 168
"Addig jó, amig a Waldorfban csak egyes anyukák élnek így, és nem az osztálytanító."

Az baj lenne, ha az osztálytanító így élne. Ugyanis ez a fényfalóreikiufóság elég rendesen üti az antropozófiát. Meg a Waldorfot.

Előzmény: Törölt nick (163)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.19 0 0 167
OFF Katt ide! ON
Előzmény: elemes (166)
elemes Creative Commons License 2004.05.19 0 0 166
margarin, a haborus vaj, napoleon talalmanya.
brrr.
Előzmény: Törölt nick (165)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.19 0 0 165
Akkor Te egy atipusos biomargarin-fogyasztó vagy :o)

Hogy lehet egy margarin BIO? A margarin jelenleg az egyetlen olyan élelmiszeripari végtermék, amelyet teljes egészében vegyi úton állítanak elő. A biomargarin pont annyira képtelenség, mint a bioműtrágya.

Előzmény: Törölt nick (164)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.19 0 0 163
Szívemből szóltál :o)

Én se kötözködöm velük. Nem szoktam hitbéli dolgokról vitatkozni, mivel tudom, hogy nem érdemes. Az itt a gond, hogy ha már valakit elkapott a biomargarin feeling (jó szó!) az fogékonnyá hangolja magát az egész szarra, fényfaló lesz és reikis, hinni fog a számmisztikában és az asztrológiában, várja az ufókat vagy kézrátétellel gyógyít/gyógyul... Csak hab a tortán, ha a sok hülyeséget még megfejeli több-kevesebb antropozófiával is.

Addig jó, amig a Waldorfban csak egyes anyukák élnek így, és nem az osztálytanító.

Előzmény: cc (161)
florg Creative Commons License 2004.05.18 0 0 162
Ebben az az igazán vicces, hogy én aztán igen erősen Steiner-párti vagyok, olvasom a könyveit, próbálom érteni, stb., meg a Waldorfba is sikerült rendesen beleásnom magam, és mégis, ezektől a figuráktól, akikről ezt a képet fested, én is falkaparászati foglalatosságba kezdek.

Ez a majom-sztori jó. Bár én sem érzek sok közösséget a majmokkal. Viszont némely embertársamat látva, néha elgondolkodom...:)
Meg az is kérdés, ki fejlődött jó irányba? :)))

Ez egyébként az Akasha könyv alapján szokott leginkább előjönni. Ami pedig nem egy könnyű nyári lányregény.

A legjobban azt szeretem,amikor Steinerre hivatkozva állítanak kapitális baromságokat, amin megdöbbenek, megkérdezem, hogy hol van ez leírva, néha még meg is mondják, hazamegyek, keresem, és nincs ott. Sőt, van, hogy az ellenkezője van. :)

Viszont a véletlenben nem hiszek.

Előzmény: cc (161)
cc Creative Commons License 2004.05.18 0 0 161
hat, az egyik kedvenc peldam pl. a taplalkozasrol alkotott misztikus kod. nagyon szeretem, amikor ezt osszehozzak a vercsoport antigenekkel. aztan nagyon tetszik, ha az indigokek aurarol meselnek.
ugy altalaban az aura, az egy igen jo megfoghatatlan dolog, sok mindent bele lehet magyarazni.
kulonosen tetszik, ha elmagyarazzak nekem a nem volt veletlen, hogy hozzam szuletett bekezdest. (ugy altalaban ez a "nem volt veletlen" inditas kulonosen tetszik).
aztan elmagyaraztak nekem, hogy milyen teves elkepzeles a evolucio es mi kozunk lehetne nekunk a majmokhoz (ez utobbi, mint biologusnak kulonosen fajdalmas volt).

es persze leallhatnek mindezeken vitatkozni, de minek? igy csak csendben kaparom a falat.

egyebkent, tele vannak ezen szulok olyan biomargarin fillinggel, ha erted, amit mondok.

Előzmény: jutik (157)
florg Creative Commons License 2004.05.18 0 0 160
Bocsánat: Steiner, természetesen.
Előzmény: florg (159)
florg Creative Commons License 2004.05.18 0 0 159
Ezek szerint Te olyasmivel érvelsz, amit nem értesz?
Ez szerintem legalább akkora csapda, mint a sztereotípiák, amiket használsz.

Azt, hogy emberek bamba nyájként kövessék, azt hiszem, steiner akrta a legkevésbé, legalábbis az írásai alapján úgy tűnik. (Személyesen sajnos nem ismertem.:))

Az Istenhez való hasonlítás pedig, ne haragudj, de viccnek is durva.

Előzmény: jutik (158)
jutik Creative Commons License 2004.05.18 0 0 158
"R.S.-re hivatkozni pedig, mint végső érv, meglehetős korlátoltságra utal."

Azt már régen megfigyeltem, hogy a férfiak mindent mindenkinél jobban tudnak. A Nők sokkal tekintélytisztelőbbek, ha úgy tetszik, korlátoltabbak :-))

Előzmény: florg (155)
jutik Creative Commons License 2004.05.18 0 0 157
A Kalákát én is szeretem, de nem tartozom a törzsközönséghez.
Egy példát ha írnál a "sületlenségre" bár vannak sejtéseim :-)) Neked nincs vesszőparipád?
Hát persze, hogy Steinerre hivatkoznak, végül is Ő a Waldorf megteremtője. Steiner az Isten és Vekerdy az Ő prófétája, nemde? :-))
Hát Steinert én sem értem, de még próbálkozok.
Divatok jönnek mennek, de remélem a Waldorf még sokáig megmarad.
Mindig elámulok, ha belegondolok, hogy jön létre a semmiből, valami nagyszerű dolog. Már ha egy maroknyi elszánt ember rengeteg munkáját semminek tekintjük...
Előzmény: cc (153)
cc Creative Commons License 2004.05.18 0 0 156
az a szerencse, hogy tanitok reszerol ilyesfajta jelenseget meg soha nem tapasztaltam, sot az erre iranyulo szuloi keres is mindig elutasitasra talalt.

nekem egyebkent eppen az tetszik a w suliban, hogy sokkal inkabb ravezeto jellegu, mint a hagyomanyos fekezett habzasu.

Előzmény: florg (155)
florg Creative Commons License 2004.05.18 0 0 155
Olyasmiről se lenne szabad ebben az esetben beszélni (világkép-ügyileg pl.), amiről tudunk. Olyanról meg pláne, amit nem tudunk. Mindenkinek magának kell tapasztalnia, megismernie, esetleg megértenie a dolgok ilyetén képét, menetét. Ha nem megy, nem baj, akkor nincs itt az ideje, hogy menjen. Én magam egyelőre a kérdezésnél tartok, és vannak elképzeléseim, amiknek egy részét, ha kíváncsi rá valaki, szívesen megosztom, de a meggyőzésben nem hiszek. R.S.-re hivatkozni pedig, mint végső érv, meglehetős korlátoltságra utal.
Előzmény: cc (153)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.18 0 0 154
Én nem hiszek a lélekvándorlásban. Sőt, egyik előző életemben se hittem benne.

:o)

Előzmény: jutik (152)
cc Creative Commons License 2004.05.18 0 0 153
nem arrol van sz, hogy a tobbsegukkel nem tudok szot erteni, en is nagyon kedvelem oket, de vannak olyanok kozottuk, akiknek, ha vesszoparipajuk kerul szoba, akkor egyszeruen meggyozhetetlenul hajtogatjak ugyanazt a suletlenseget.

nem kizart, hogy nincs igazam, de nem tudom elfogadni, ahogy nehanyan a vilagrol alkotott abszolut nem tudasukat lila hagymazas gondolatokba rejtsek es mint mantra ismetelgessek. ja, es folyton R. Steinerre hivatkoznak, mint megdonthetetlen vegso erv. valoszinuleg erre sem volt csapom, de en egeszen mast olvastam belole is, mint ok. (ha eltekintunk attol a tenytol, hogy valoszinuleg sem en, sem ok nem is ertettek meg RS irasait)

egyebkent, az w iskolahoz tartozo szulok donto tobbsege hasonlo retegbol kerul ki, mint mi (mintha egy Kalak koncert torzskozonsege gyulne ossze), bar nekem ugy tunik, hogy erosen valtozik a kep, ahogy trendinek tekintik a w iskola tipust, ugy egyre tobb, az uzleti szferaban tevekenykedo ember jon ossze. az obudai wban azon gondolkodnak, hogy parhuzamos osztalyokat inditsanak, mert w ovisok sem kerultek be elso korben.

Előzmény: jutik (150)
jutik Creative Commons License 2004.05.18 0 0 152
ez persze csak kötekedés, de aki a buddhizmust választja szabadon, akkor vele reinkarnációról fognak beszélni lélekvándorlás helyett?:)

Semmi kifogásom a kötekedés ellen, imádok vitatkozni, de nem értem amit írsz. Én eddig azt hittem, hogy a reinkarnáció, és a lélekvándorlás az ugyanaz...

Előzmény: Vajk (149)
jutik Creative Commons License 2004.05.18 0 0 151
Nekem sincs Tévém már évek óta, és ha csak rólam lenne szó, nem is lenne soha többé. Sőt, újabban már a rádiót is csak ritkán kapcsolom be. Egyre jobban élvezem a csöndet.
Remélem még pár évig sikerül ellenállni a családi nyomásnak...
Van aki tudja használni a Tévét, és van aki nem. Én az utóbbi kategóriába tartozom, és ezért féltem a fiamat is tőle.

Előzmény: florg (146)
jutik Creative Commons License 2004.05.18 0 0 150
Az a helyzet, hogy én imádom a Waldorfosokat. A szülőket és a gyerekeket, ja és persze a tanárokat is, de Ők nálunk legtöbben egyben szülők is.
Elismerem, hogy elfogult vagyok, de sajnos nincs összehasonlítási alapom, mert ez az első Igazi Közösség az életemben. (Ha nem számítom a névtelen Alkoholistákat, akiknek voltam egy gyűlésén)
Én sajnos nem vagyok Igazi Waldorfos, de igyekszem...
Előzmény: cc (145)
Vajk Creative Commons License 2004.05.17 0 0 149
ez persze csak kötekedés, de aki a buddhizmust választja szabadon, akkor vele reinkarnációról fognak beszélni lélekvándorlás helyett?:)
Előzmény: jutik (139)
cc Creative Commons License 2004.05.17 0 0 148
nekem is ez a tapasztalatom. ezt en ugy probalom kivedeni, hogy a kepernyo nezesi ido limitalt, fokent konzerv musor. az utobbi idoben rakaptak a szamitogepen keresztuli dvd nezesre.

szo se rola, magam is elcsodalkoztam, hogy a nem egeszen 3 eves gyerek is milyen magatol ertetodoen kezeli az egeret.

Előzmény: Törölt nick (143)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.17 0 0 147
Nekem vannak :o)
Előzmény: cc (145)
florg Creative Commons License 2004.05.17 0 0 146
"A Waldorf iskolát is lehet rosszul csinálni"
Sajnos lehet.

A tévéelvonás valóban ilyen tüneteket okoz. Nekem felnőttnél is van ilyen tapasztalatom (és még csak nem is járt Waldorfba, de "meggyőződésből" nem tévézik): otthon nincs tv, de ha meglát egyet, szikével kell leválasztani róla.

Körülbelül így gondolom én is. A Waldorfban egyébként pont az lenne a jó, hogy halad a korral, megtanítja használni, felhasználni, uralni az adott kor eszközeit. Már ha jól csinálják. Egyébként R.S. se gondolta, mondta ezt másként. Csak azok, akik nyúédzsből waldorfoznak, csak a felszínt kapargatják, és tulajdonképpen semmi közük az egészhez.

Előzmény: Törölt nick (143)
cc Creative Commons License 2004.05.17 0 0 145
vagy nagyon szerencses vagy, hogy a kornyezetedben nincsenek ilyenek, vagy remenytelen elmagyarazni
;D
Előzmény: jutik (140)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.17 0 0 144
Bocsi az elütésekért :o)
Előzmény: Törölt nick (143)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.17 0 0 143
A Waldorf iskolát is lehet rosszul csinálni, és a tévézésre is meg lehet (szerintem meg kell!) tanítani a gyermekeinket. Ha azt látja a kicsi, hogy ékjjel-nmappal megy a tévé, akkor abban nő fel, ez a példa van előtte, és minden helyett fog tévézni. Ha helyén van a dolog, szelktálunk magunknak is, neki is, akkor ez lesz a példa előtte.

Ismerek egy családot, nem waldorfosok, de anyuci keményen nyúédzses, és méginkább sznobok mindketten -- náluk nincs otthon TV-készülék. (Illetve van, de dugva és suttyomban.) Ha elmennek vendégségbe valahová, és ott megy a tévé, a két kölök szabályos katatoniában mered a ládára...

A 21. században élünk, a vizuális nevelés része az életünknek, nem szabad kizárni, mert keményen visszaüt. Miért ne nézhetne meg a gyerek egy jó rajzfilmet, egy szép és tartalmas természetfilmet, vagy valami ismeretterjesztő műsort, ha az a korának egyébként megfelelő. És ha olykor becsúszik egy szarabb műsor (erre azért van esély), akkor az se tragédia. Szóval ne legyen se tabu, se központ a tévé, és akkor semmi gond vele.

Előzmény: florg (142)
florg Creative Commons License 2004.05.17 0 0 142
Én mondjuk a tv-t kissé károsabb ideológiai hatóelemnek látom, mint a Waldorfot.

Kavarj vihart lécci! Nagyon érdekelnek az ellenvélemények.

Előzmény: Vajk (133)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.17 0 0 141
a gyerekek szvsz pont olyanok, mint mas iskolaban, ugyanugy jatsznak, ugyanugy oltozkodnek stb.

Szerintem meg még egy picit jobbak is, mint más iskolákba járó kortársaik. Megfigyeltem, hogy a waldorfos kölkök valahogy jobban odafigyelnek egymásra, nem annyira türelmetlenek és agresszívek, mint a korosztályuk egyéb, más iskolába járó képviselői. Már ezért az egyért megérte a Waldorfba adni a gyerekemet...

Van itt a városban egy szigorú és keményen vonalas katolikus iskola. Amikor vége a tanításnak, és az alsósok kirohannak a szemben lévő játszótérre, hát döbbenetes, amit előadnak -- durvaságban, trágárságban, egymás iránti agresszióban. Az önkormányzati iskolákban sokkal jobb a helyzet, de a waldorfos gyerekek egymás között -- az egy más, mindenképpen jobb világ.

Előzmény: cc (136)
jutik Creative Commons License 2004.05.17 0 0 140
Nem vagyok benne biztos, hogy tudom miről beszélsz, ezért az sem biztos, hogy kivétel vagyok. :-))
Előzmény: cc (138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!