Keresés

Részletes keresés

advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.11 0 0 2081

Azt írtam ugyebár, hogy lám, vannak, akik értelmezni sem képesek a leírtakat...

 

Te ezt láthatóan nem voltál képes értelmezni, mert ez nem azt jelenti, amit te beleértettél... De nem fogom neked fejtegetni, mert csak annyit érnék el vele, hogy újabb alternatív értelmezéseket látnál bele mindenbe...

Előzmény: ChrisRea (2080)
ChrisRea Creative Commons License 2018.08.10 0 0 2080

advocatusdiaboli  4 napja    0 1 2008

Théta, rögtön onnan kezdeném, hogy a tudomány jelenlegi álláspontja szerint az akupunktúra sajnos bizony NEM MŰKÖDIK, pont úgy nem működik, ahogy a homeopátia sem - ellenben a placebo-hatás rendkívül jelentős és valóban létező valami.

 

 

Nem, én azt mondtam, hogy vannak egyes szellemileg erősen korlátolt egyedek, akik a leírtakra emlékezni sem képesek... És ím, itt rá rögtön a példa.

Előzmény: advocatusdiaboli (2049)
lxt Creative Commons License 2018.08.10 0 0 2079

Legalább tartunk már ott, hogy külön választjuk, felettes énnek nevezve a velünk született képességeket (a rendszert képező algoritmusok sokaságát, így nem szerzett tulajdonságainkat is), amit tudattalannak nevezünk – hovatovább, az intelligenciáinkat is. Ettől azonban soha nem lehet független a szuper ego – aki/ami esetemben most úgy döntött: hozzá szól ehhez a topikhoz, nem hallgatva (a természetes intelligenciára) a tudatalattira.:-)

Melyik a lelkünk?

A genetikai állományunk révén kifejlődött (az alantas énünktől függetlenül is életképes:-)) tudattalan, vagy az a kis mitugrász (nyúlvány, aki/ami az hiszi tanul, pedig azt is a rendszer teszi lehetővé), aki/ami órákig álldogál a tükör előtt, bármit is csak azért tesz, hogy örömet szerezzen magának; vagy hogy ne maradjon le semmiről, ami fontos számára - de mindenképp különbözzék másoktól.

Akire/amire (valamilyen, előttünk ugyancsak ismeretlen oknál fogva) még csak annyit se bízott a természet (talán nem véletlenül), hogy nedvesen tartsa a szemhéjainkat – nemhogy élethosszig felügyelje életfunkcióinkat… és azt a kis nyúlványt.:-)

Melyiket szeretnénk lelkünknek?

Mi lehet a lényegünk?

A rendkívül öncélú (tőlünk független) élet fenntartása, minimum a sikeres és elégséges számú reprodukcióig, vagy tovább (meg)élni a szuper (mario) ego agyatlanságait?:-)

Az élet örök (no para) - a szuper ego csupán egyféle látásmód, jó esetben több mint egy nézőpont, pusztán egy vélemény... mint ez.:-)

Azt is kérdezhetnénk magunktól: mit is akarunk örökkön-örökké?:-)

Előzmény: Brutalis Harmonia (-)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.10 -2 0 2078

Persze, hogy nem tudja.. Vedd már észre: zöldkomcsi az iskolapéldája a mágikus gondolkodás azon jellemzőjének, miszerint majdnem teljesen képtelen megkülönböztetni az álhírt a valóditól, az áltudományt az igazitól. Egy nagy katyvasz mindent, amit ír. Másutt is, más kérdésekben is. A fantasztikum meg a realitás teljes zűrzavara.

 

Persze, hogy nem tudja.. Vedd már észre: zöldkomcsi az advokatusdiaboli az iskolapéldája a mágikus gondolkodás azon jellemzőjének, miszerint majdnem teljesen képtelen megkülönböztetni az álhírt a valóditól, az áltudományt az igazitól a babonás hiedelmet a vallás tanításától . Egy nagy katyvasz mindent, amit ír. Másutt is, más kérdésekben is. A fantasztikum meg a realitás teljes zűrzavara.

 

Matematikából kellett 2 alkalommal megbuktassam, de nem egy hülye egyébként, a műszaki tudományok területén nagyon jókat szokott hozzászólni. Itt mit keres azt nem tudom, szerintem csak trollkodik, semmire nem reagált amit írtam.

Előzmény: advocatusdiaboli (2077)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.10 0 1 2077

Persze, hogy nem tudja.. Vedd már észre: zöldkomcsi az iskolapéldája a mágikus gondolkodás azon jellemzőjének, miszerint majdnem teljesen képtelen megkülönböztetni az álhírt a valóditól, az áltudományt az igazitól. Egy nagy katyvasz mindent, amit ír. Másutt is, más kérdésekben is. A fantasztikum meg a realitás teljes zűrzavara.

Előzmény: Elminster Aumar (2075)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.10 -2 0 2076

Könyörgöm! Azt se tudod, hogy miről beszélsz! A tudomány teszi lehetővé például, hogy ideöntsd az ostobaságaidat.

 

Erről beszélek!

Na nem maga a tudomány, amiként nem is maga a vallás, hiszen kutató vagy csak a háziorvos se mond olyat, hogy egyed a szódabikarbónát és meggyógyulsz ha beteg vagy amiként a pap se prédikálja a szószékről, hogy mondj el 100 miatyánkot ha fáj a torkot 1000-t ha vakbél gyulladásod van és minden oké lesz utána. Hazugságot, üzletet, lehúzást a tudományra többet alapoznak mint a vallásra, az biztos, de megy persze egyik is másik is, az nem vitás.

Nem te vagy az aki nem tudja miről beszél? Az ateisták tényleg igen együgyű emberek szoktak lenni, azt már megfigyeltem, legalábbis a nagy hívői ennek a vallásnak, még a jehovásoknál is megszállottabbak.

 

Te annyira nem tudsz semmit, hogy meg se tudod ezt a bulvárszemetet különböztetni a valódi tudományos ismeretektől!

 

 

Te annyira nem tudsz semmit, hogy a babonás hiedelmeket nem tudod megkülönböztetni a vallástól.

 

Egy fanatikus ateista megszállott vagy te semmi egyéb. A tudomány neked valahol ott végződik, hogy kiszámítani egy kör területét, azt már nem hinném, hogy tudod.

Előzmény: Elminster Aumar (2075)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.08.10 0 1 2075

Erre már csak azt lehet mondani, hogy: Ehhhh...

 

Könyörgöm! Azt se tudod, hogy miről beszélsz! A tudomány teszi lehetővé például, hogy ideöntsd az ostobaságaidat. A VALÓDI TUDOMÁNY. És nem a bulvárlapokban meg "női magazinokban" terjedő, tudományosnak álcázott szemét a rákkeltő E-számokról, hűdetudományos fogyókúrákról meg az antalvalis csodagyógymódokról. Te annyira nem tudsz semmit, hogy meg se tudod ezt a bulvárszemetet különböztetni a valódi tudományos ismeretektől!

Előzmény: zöldkomcsi. (2074)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.10 -2 0 2074

De az? Te tényleg nem vagy normális? Tán eszed a szódabikarbónát, hogy nehogy rákot kapjál? 

...de még olyan hülyét is ismerek aki még azt is elhitte, hogy van ember aki gyorsabban fut mint a gepárd, látta videon.

Fölényes választást nyert politikai párt itt most a szemed előtt boszorkány üldözéssel.

 

A tudomány elképesztő miket művel már a néppel mióta ilyen fejlettek az eszközei. nem mondom, hogy a fizetős lelkiüdvösség 500 éve nem terjedt, de a most a fogyókúrához nem hasonlítanám még se.

Te egy vallási fanatikus vagy, azok ennyire ostobák általában, főleg a nagy ateistákon lehet látni.

Előzmény: Elminster Aumar (2072)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.10 -2 0 2073

(-:

140-150 közt ingadozó vérnyomásom nem zavart, csak gondoltam a korban is benne vagyok, vetem ommega3 kapszuát, sose mérem de most úgy 3 hónap után megláttam a lakásban a feleségem omron műszerét...mérés...jé! 124/83... tegnap, ma hasonló .... na de közben olvastam egy cikket, hogy kamu az egész, nem is úgy működik az a telítetlen zsírsavak mint mondják stb... most vajon vissza fog nekem emelkedni? 

)-:

 

Az biztos, itt Gyulán a katolikus templomban a szt Antal szobornál is és van egy ún Nádi boldogasszony kép aminél sok hála adó márvány vagy gránit táblácska van, azt mondta nekem ainek kell tudni, hogy nem kamuk, azokat valakik rakták oda és jó okuk volt rá. Kíváncsi lennék de lehetetlen összehasonlítani, hogy pl a béres csepptől, alloe werrától egyebektől tudományosan felszentelt vizektől, (pl oxigénben dús... de most nem, Japánban hidrogénezik újabban ..antioxidáns (((-: ) gyógyultak e meg többen, vagy Nádi boldogasszony segített mert úgy kérték, hogy meghallja?

Előzmény: Baracskai Teofil (2070)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.08.10 0 1 2072

"A tudomány a hazug, a vallás nem,"

 

Ennél elképesztőbb hamis ostobaságot már nem tudsz írni. Ez mindenre felteszi a koronát. Ez az értetlen hülyeség csimborasszója.

Előzmény: zöldkomcsi. (2071)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.10 -2 0 2071

A lehetőséged akkor is megvan, hogy a "deutériummentes" vizedet bevidd egy megfelelő laborba és miután a vizsgálati költséget kicsengetted, meggyőződj róla, hogy tényleg nincsen benne deutérium.

 

De nem kell hiszen tudom, hogy esővízről van szó. És? A fizikai kémiai biológiai hatása is ismert.

 

Le - sza - rom a "társadalmi jelentőségüket"! Az egyik fizikai vizsgálattal ellenőrizhető, a másik viszont semmilyen módon nem ellenőrizhető HUMBUG!!!!

 

 

Mit is ellenőriztetnél egyáltalán? Vegyi úton kimutatni a szent lélek jelenlétét? Szerintem a modern templomokban a híveket sokkal több és nagyobb hazugságokkal árasztják el mint az a kis víz a templomban.

az nem hazug,

Semmit nem állítanak róla, hogy közvetlen hatása lenne az életedre. Nem olyan mint a béres csepp ami meggyógyítja a rákot, már nem, de addig gyógyította míg milliárdos nem lett belőle az a főpap vagy kicsoda micsoda.. A gyógyszertárak, üzletek, facebook, internet telis tele van a tudományosan felszentelt vizekkel de

azok ám hazudnak, de nagyon konkrétan

!

A tudomány a hazug, a vallás nem, semmire nem biztat.

Előzmény: Elminster Aumar (2068)
Baracskai Teofil Creative Commons License 2018.08.10 0 0 2070

Szemléltetõ példa hsz-edhez:

 

http://file1.npage.de/001876/61/html/alf25.html ) -ból részlet

 

Összefoglalva : mindegy, hogy orvosnak, jósnak, kézrátevõnek, vagy más szélhámosnak hisz a beteg, ha elég hittel és akaraterõvel rendelkezik meggyógyul(hat)! Ez természetesen egytõl egyig bió-elektró-kémiai, tehát anyagi folyamat, természet feletti csodáról szó sem lehet!!

Egy kis példa saját tapasztalatomból.


Kb. 13-14 éves koromban mind a két kezem fején kisebb nagyobb szemölcsök keletkeztek, illetve szaporodtak el. Kamaszkorban lévén kezdtek zavarni, mert elég sok volt és elcsúfította a kezemet. A szomszéd asszony azt javasolta, hogy a hentestõl lopni kell egy darabka húst és azt rátenni a szemölcsökre. Másvalaki lószõrt ajánlott, amivel el kell kötni a szemölcsöt. Egy állatorvos "pokolkövet" (lapis infernális) ajánlott.

Mint mûvelt fiú persze kinevettem a babonákat és elmentem a háziorvosunkhoz, aki engem születésem óta ismert és kezelt. (Dr.Holéczy Zoltán)

 

Egy szempillantást vetett a kezemre és elkezdte magyarázni, hogy biztosan hallottam egy csomó babonát, hogyan kell eltüntetni. Azt mondta tudja, hogy értelmes gyerek vagyok, ezért most fel fog engem világosítani, hogy ez ideg alapon jön és õ most adhatna bármilyen kenõcsöt az ugyanúgy hat, mint amit most elárul. Vegyek piros tintát és mindennap azonos idõben kenjem be egyenként a szemölcsöket ...- és amikor itt tartott én elmosolyogtam magam, amit õ kinevetésnek vett, nagyon mérges lett és azonnal kirugott. Azt mondta nem akarja lejáratni magát velem és ne is csináljak semmit, mert úgysem lesz semmi belõle!


Majdnem sírva hagytam el a rendelõjét és útközben hazafelé én is mérges lettem rá és elhatároztam, hogy csak azért is megmutatom, hogy elmulasztom a szemölcsöket, úgy csinálok, ahogy elkezdte elmondani a terápiát. Kb. egy hétig kentem, de a nyári szûnidõt munkával kellett részben tölteni, más részben nyaralni voltam és a piros tintáról el is felejtkeztem.

Õsszel iskolakezdés elõtt véletlenül a kezembe került a tinta és újra hozzáakartam fogni a kenceficéhez, de nem találtam egyetlenegy szemölcsöt sem!

 

Kb. 20 év mulva megint elõjött 4 szemölcs a kezemen. Kísérletképpen most zöld filctollal kezeltem ca. egy hétig és néhány hét múlva eltüntek. Újabb 10-12 év mulva 2 darab megint elõjött, de most szigorúbb lettem és elhatároztam, hogy minden színezés nélkül, pusztán akarattal el fogom tüntetni. Igaz, hogy 2-3 hónapot vett igénybe, de gyõztem!!
Nem tudom, mi volt erõsebb az akaratom, vagy a hitem, de számomra bizonyíték az öngyógyításra. Nem akarok dicsekedni, de a fájdalomérzés felett is uralkodni tudok az erõs akaratommal.

Előzmény: advocatusdiaboli (2069)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.10 0 0 2069

Természetesen az esővíz/desztillált víz sem deutérium-mentes. Sokszoros részleges desztillációval csökkenthető a deutérium aránya, de teljesen mentes így sem lesz (olyannyira nem, hogy tökéletesen 100%-ig deutérium-mentes vizet éppen úgy nem vagyunk képesek műszakilag előállítani, ahogy teljesen, 100%-ig tiszta nehézvizet sem).

 

A szenteltvízzel viszont az a baj - hogy az közönséges víz. Semmiféle fizikai változás sem történik benne, ennek megfelelően semmiféle hatása sincs, ami eltérne a normál víztől.

 

Viszont, mint már kitárgyaltuk, a placebo-hatás pontosan az emberi psziché miatt létező jelenség, az ember lélektani állapota adott esetben jelentős hatással tud lenni a fizikálisra, teljesen lelki eredetű folyamatok kőkeményen átcsaphatnak szervi következményekkel járókba, negatív és pozitív irányba egyaránt - és ebben nincs semmi csodás vagy természetfeletti, legfeljebb az egész áttekinthetetlen komplexitása miatt teljesen kiszámíthatatlan.

 

A hinni akaró, mágikus gondolkodású emberek pont ebbe szoktak kapaszkodni - ha nagyon hisznek valamiben, akkor, amennyiben az amúgy fizikai-biológiai törvényekbe nem ütközik (például az imádság erejével akarnak meggyógyítani egy statisztikailag rossz, de nem nulla öngyógyulási kilátású betegséget) az némi (csekély) valószínűséggel akár működhet is. Ez nekik bizonyíték a természetfeletti létére - holott ez kizárólag arra bizonyíték, amit leírtam, miszerint van a pszichés és fizikális állapot között összefüggés...

 

A szenteltvíz társadalmi "hatásait" idekeverni meg... Hát, hagyjuk... Egyesek fejében olyan szintű a zűrzavar, hogy tényleg minden zöldséget összehordanak. És ez még akkor is így van - ha egyébként bizonyos szemszögből nézve a dolgot valóban elmondható, hogy "van társadalmi hatása" - ahogy számtalan eszmének, jelszónak, jelképnek is van. Ebben ettől még nincs semmi természetfeletti, mint ahogy önmagukban a hivatkozott dolgok sem rendelkeznek semmiféle erővel/hatalommal - a nagyon sokszor teljesen irreálisan viselkedni is képes társadalmi közeg az, ami ad nekik ilyet.

Előzmény: Elminster Aumar (2068)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.08.10 0 1 2068

"hááát..... a deutérium mentes víz a gyógyszertárban más szóval esővíz."

 

A lehetőséged akkor is megvan, hogy a "deutériummentes" vizedet bevidd egy megfelelő laborba és miután a vizsgálati költséget kicsengetted, meggyőződj róla, hogy tényleg nincsen benne deutérium.

 

A szenteltvizedet sehova sem tudod bevinni ellenőrzésre, sőt még a plébános, aki "csinálta", az sem tudja megkülönböztetni egy vakteszten négy másik minta közül. Ez az igazi parasztvakítás!

 

"Egyéb? Esetleg a társadalmi jelentőségükben?"

 

Le - sza - rom a "társadalmi jelentőségüket"! Az egyik fizikai vizsgálattal ellenőrizhető, a másik viszont semmilyen módon nem ellenőrizhető HUMBUG!!!!

Előzmény: zöldkomcsi. (2065)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.09 -1 0 2067

....a templom....vagy a facebook .... vagy az index...., de a facen ott aztán van annyi szenteltvíz! mint ha a templomban tűzcsapból fröcskölnék a hívekre! (-:

Előzmény: zöldkomcsi. (2066)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.09 -1 0 2066

Segítek, a gyógyszertár nem közösségi hely mint pl a templom.

Előzmény: zöldkomcsi. (2065)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.09 -1 0 2065

hááát..... a deutérium mentes víz a gyógyszertárban más szóval esővíz.
Egyéb? Esetleg a társadalmi jelentőségükben?

Előzmény: Elminster Aumar (2064)
Elminster Aumar Creative Commons License 2018.08.09 0 1 2064

"Megpróbálna valaki más válaszolni a tudomány nagy védőszentje helyett, hogy ugyan mi is a különbség a deutérium mentes víz a gyógyszertárban és a szentelt víz a templomban közt"

 

Az elsőről bárki objektíve fizikai vizsgálattal el tudja dönteni, hogy mi van benne vagy mi hiányzik belőle, a másodikról viszont az égegyadta világon senki nem állapíthatja meg semmilyen módon, hogy az egyszerű csapvíztől bármiben is különbözne. (Főleg mert semmiben nem különbözik: csapvíz ami felett hókuszpókuszozott egy alak klepetyusban.)

Előzmény: zöldkomcsi. (2063)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.09 -1 0 2063

Megpróbálna valaki más válaszolni a tudomány nagy védőszentje helyett, hogy ugyan

mi is a különbség a deutérium mentes víz a gyógyszertárban és a szentelt víz a templomban közt

?

zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.09 -1 0 2062

Akkor mi van azzal a teremtés könyvével és a tudomány álláspontjával? Végig lehet venni az egész keresztény bibliát vagy a koránt is. Maga Mohammed nyilatkozta, hogy.

"A tudomány egyetlen szava többet ér 100 imánál."

De jól megértettétek volna egymást!

(-:


Egyszerűen semmihez nem szólsz hozzá. 

 

(Egyelőre matematikából 2 szer bukott diákom vagy, mindegy mit hol dolgoztál előtte. Kioktattál matematikából, kérdeztelek van e jogalapod hozzá, úgy tettél mint ha nem hallanád. )

Előzmény: advocatusdiaboli (2061)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.09 0 0 2061

Most mész el a náthásba te iskolázatlan senkiházi.

 

IGNORE, és most keményen és tartósan. Rá ne merészelj írni sehol a hozzászólásaimra, reagálni se próbálj rájuk - mert automatikusan nyomom rád a mínuszt. Ennyi. Nem tűröm ezt a hangnemet olyan nullától, mint te, aki a nyolc általános nepper-portás pályafutása után tud mindent mindenkinél jobban, és akar kioktatni mindenkit.

 

Kész, itt a vége, fuss el véle.

Előzmény: zöldkomcsi. (2060)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.09 -1 0 2060

....ennek az advo barátotoknak két területen hiányosak az ismeretei, a vallásban és a tudományban, de azért hasonlítja össze a kettőt. Érdekes egy személyiség. (-:

zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.09 -1 0 2059

A vallások teljesen konkrét, rendszerbe foglalt állításokat tartalmaznak az anyagi világ eredetét és működését illetően, valamint részletes útmutatást a hétköznapi élet és társas kapcsolatok szinte minden területére.

 

igen, de az mind teljes összhangban a tudománnyal, amit taglaltam is az előbb, ahol egyáltalán lehetséges metszéspontja a két szemléletnek ott teljes köztük az összhang, a vallás ugyan azt mondja amit a tudomány és vissza. Amit te beszélsz a

 

 TOTÁLIS BAROMSÁG

 

Illetve már megint semmi, most se mondtál semmit.

 

Azt ne mondd már nekem, hogy mondjuk a Teremtés Könyvének semmiféle köze sincs semmilyen természettudományhoz - mert kikacaglak...

 

 

De hiszen nem ezt taglaltam? ha ignorálsz miért válaszolsz? Akik leírták azt tudták, hogy a létező emberek 1 emberpártól származnak, illetve onnan származó gén mindenkiben jelen van, attól ember, Isten által teremtett ember. Na itt lehet kutakodni, hogyan történt meg ez a teremtés mármint a tudomány által elemezhető leírható vetületei. Akkor lenne tudománytalan ha Káin csavargását a nagyvilágban a kapcsolatát a más emberekkel kihagyták volna belőle, de nyilván tudósok vetek részt a lejegyzésébe és mondták, hogy ez így a pontos. Lány gyermekekkel se működött volna, fiú kellett és el kellett hagyja a születési környezetét.

 

Mai világunkban meg jellemzően pont azok az emberek menekülnek a valláshoz - akik a tudományos magyarázatok megértéséhez egész egyszerűen nem eléggé értelmes/képzett szinten állnak és/vagy lelkileg labilisak, "mágikus gondolkodásúak".

 

Az lennél te is?

A mai világban nem a valláshoz hanem a babonaságokhoz menekülnek.

Nem az ateizmus vak hitétől hátrál hanem pont a sötét babonáktól. ...és azt is kell lássad, hogy megit ki lett találva a boszorkányság és pl itt a szemed előtt politikai párt nyert most vele fölényesen egy választást.
(....amúgy a szememben a zöldkomcsi besorolásban vallási fanatikusok az mlm megszállottak is, liturgiában majdnem megegyeznek pl a hit gyülekezetével))

Előzmény: advocatusdiaboli (2058)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.09 0 0 2058

"A vallás sehol nem áll ellentétben a tudománnyal, más az illetékességi területük, egyik sem állít olyat ami ellentétben állna a másikkal."

Ezt előszeretettel hangoztatják manapság - más, normális érv hiányában - a teológusok, de ettől még TOTÁLIS BAROMSÁG. A vallások teljesen konkrét, rendszerbe foglalt állításokat tartalmaznak az anyagi világ eredetét és működését illetően, valamint részletes útmutatást a hétköznapi élet és társas kapcsolatok szinte minden területére.

Ezzel tökéletesen lefedik a természet- és társadalom-tudományok működési területét, mi több, nagyon sok esetben teljesen konkrét alternatívákat fogalmaznak meg azokkal szemben. Azt ne mondd már nekem, hogy mondjuk a Teremtés Könyvének semmiféle köze sincs semmilyen természettudományhoz - mert kikacaglak...

 

Olyannyira nem igaz amit leírtál, hogy a vallásokat valójában teljesen konkrétan a tudomány PÓTLÁSÁRA találta ki magának az ember - azon archaikus időszakokban, amikor valódi tudományosság még nem is létezett. 

Mai világunkban meg jellemzően pont azok az emberek menekülnek a valláshoz - akik a tudományos magyarázatok megértéséhez egész egyszerűen nem eléggé értelmes/képzett szinten állnak és/vagy lelkileg labilisak, "mágikus gondolkodásúak".

Előzmény: zöldkomcsi. (2050)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.09 0 0 2057

Gondoltam, hátha... de nem. Nem vagy méltó arra sem, hogy vitázzak veled. Ez az igazság. Uff.

Előzmény: advocatusdiaboli (2055)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.09 0 0 2056

Azért ez már súrolja az elmebaj határát...

 

A vallásos elképzelés ezek szerint az, hogy Isten ill. a természetfeletti semmilyen módon sem kimutatható-érzékelhető, NEM BIZONYÍTHATÓ, semmiféle, akár közvetett bizonyíték sincs létére - pont azért, mert természetfeletti, mert a mi anyagi világunk felett van. Vagyis tulajdonképpen pont olyan a mi nézőpontunkból, mint ha egyáltalán nem is lenne...

 

Akkor viszont miért kellene hinni benne???

Előzmény: zöldkomcsi. (2051)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2018.08.09 0 0 2055

Ezt az ótvar dumát...

 

Szóval szerinted nem buktad a vitát, természetesen megvannak az érveid meg a bizonyítékaid - de a másik "nem méltó rájuk"...

Akkor már csak azt nem értem, minek álltál egyáltalán szóba velünk??

Előzmény: Törölt nick (2054)
Törölt nick Creative Commons License 2018.08.09 -2 0 2054

Bármiféle valódi bizonyítékot arra, hogy a lélek/isten/természetfeletti egyáltalán létezik.

 

Ez nem úgy működik ám, hogy gyere cipó, hamm bekaplak. Bármiféle igazolását (kereseti kimutást) hoztál e arról, hogy méltó vagy rá és kiérdemelted a bizonyítékot? 

 

Tudod, a bank se ad hitelt, csak azért, mert olyan szépen kéred...

Előzmény: advocatusdiaboli (2046)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.09 -1 0 2053

...de úgy igaza van advónak, mert nobelles fizikus is ezt mondta egy tv riportban, hogy a párhuzamos univerzumok témájával egyszerűen nem kell foglalkozni. 

zöldkomcsi. Creative Commons License 2018.08.09 -1 0 2052

Viszont racionálisan gondolkodóként nem kezdek mesét gyártani arról, hogy pontosan mi is van az ismereteink határain túl, hogy is néz ki, mifélék is a tulajdonságai azoknak a dolgoknak - amelyeknek praktikusan valójában még a puszta létét sem tudjuk igazolni...

 

na neeeeeee! Te tényleg hibbant lettél ebben a melegben. az nem mese, azokat a csigákat és köteleket régészek feltárták, menj el nézd meg ha akarod.

 

A vallás ellenben azonnal kész, komplett, befejezett rendszert kínált - már akkor is, amikor semmiféle elemi ismeretek sem voltak a természeti jelenségek valós mibenlétét illetően - így persze semmi csodálkozni való sincs abban, hogy a válaszok jóformán mindegyike téves, ahogy persze azon sem, hogy azon természeti jelenségek, amelyek a felkészültség adott fokán nem is voltak ismertek - nem is szerepelnek bennük.

 

Na nem éppen, a vallások is fejlődtek, a keresztény hit szerint 2 jelentős választó vonal is van a szövetségek.

A biblia ugyebár ahogy írtam, teljesen tudományosan a teremtés könyvében leírja, hogy az teremtményeknek az ember párnak a fiú gyermeke kiszórja a gén anyagot a nagy populációba. Annak a könyvnek nem feladata indokolni, hogy ezt miért kellett így csinálni, az más, az a tudomány illetékességi területe. Teljesen tudományos az is, hogy az Éva adja a tudás inspirációját az Ádámnak, ...legalábbis van ilyen tudományos elmélet ami szerint az intelligenciával nem a természeti környezethez alkalmazkodott az ember evolúciója, hanem szexuális szelekció volt, mint pl a pávák színes tolla.

Miért kellett volna részletezze, hogy mikor az Úr kezdetben teremté az eget és a földet azok mit is jelentenek? Szerinted nem létező talán e kettősség az "ég és a föld"?

Előzmény: advocatusdiaboli (2042)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!