A George az a Harrison volt. És nem ő vette el Yokót, hanem valamilyen Lennon nevezetű. Na ez meg John volt. Valamilyen Beatles nevű, nem túl ismert zenekarból. Marha volt? Lehet.
Csak sok ilyen marha szülessen még aki "debil" békeindulókat ír.
Biztosan azok az okos emberek akik a Dakota Háznál meghúzzák a ravaszt...
Na erről ennyit.
Yokó szerepét lehet vitatni, a kinézetén is lehet élcelődni,(Harrison felesége valóban jobban nézett ki)de nem hülye. Provokatív, avantgarde, nem könnyen befogadható. De állítólag egészen jól vitte az üzleti ügyeit is a családnak.
Egy biztos,egyéniség - ezzel fogta meg Lennont-,aki gondolkodik. Hogy jól gondolja-e amit gondol vitatéma lehet. De eredeti nő az kétségtelen.
yoko ono igazi tehetsége abban állt, és örök hála övezi őt ezért, hogy leleplezte, mekkora marha is george valójában: debil békeindulókat iratott vele, levetkőztette girhes testét a nagyközönség előtt stb köszönjük neked citromképű bányarém, az amerikai bevándorlási politika szégyene!!!! élj még vagy háromszáz évig, kovbojkalapos törpe!!! mellesleg tudjátok, yoko színrelépésével hogy megugrott a napszemüvegvásárlók száma a varangyosbékák között? huhúúúúúúúú
"Amanda a diszkó-muzsika vonalában a szexi-ágat képviseli. Mozgásának erotikája Marlene Dietrichre emlékezteti nézőit, hangja drága, márkás autómotor mély dorombolására....feltűnt a Disco, Disco, Disco című tévéműsorban is, ahol a műsorközlő a Diszkó Királynőjeként emlegette, aki uralkodói vérét egyenesen Lear királyig vezeti vissza. Ez utóbbi információnak azonban még gondosabban utána kellene nézni..." (TP - Amanda Lear)
Walking on thin ice
I'm paying the price
For throwing the dice in the air
Why must we learn it the hard way
And play the game of life with your heart
I gave you my knife
You gave me my life
Like a gush of wind in my hair
Why do we forget what's been said
And play the game of life with our hearts
I may cry some day
But the tears will dry whichever way
And when our hearts return to ashes
It'll be just a story
It'll be just a story
"I knew a girl
Who tried to walk across the lake
'Course it was winter and all this was ice
That's a hell of a thing to do, you know
They say this lake is as big as the Ocean
I wonder if she knew about it?"
A wALKIN' on thin ice zseniális szerzemény. Larry Levan Paradise Garage klubjában is favorit volt, meg az egész NY diszkó underground egyik gyémántja. Klubbosított verziójával vált Yoko Ono minden idők egyik legmekhökkentőbb diszkó divájává. A szám maga a dark-katasztrófa diszkó.
Az utolsó felvétel, amin Lennon szerepel, a halála előtt pár órával készült, Walkin' On Thin Ice a címe, Yoko énekel, Lennon gitáron játszik benne, és az egész úgy ahogy van, nagyon jó.
Yokónak több önálló lemeze is jelent meg, valamint szerepel a Live Peace In Toronto, a Some Times in NYC, a Double Fantasy és a Milk And Honey c. Lennon-albumokon. Ami szerintem nem kellett volna, egyszerűen azért, mert a két hangzásvilág nem passzol össze.
Módos Péter szintén nagy ász volt. Legutóbb a Máté Péter emlékműsorban dumált, most is ugyanúgy néz ki. Állítólag azért került be a tévébe, mert a szomszédja valami tv/párt fejes volt és nem bírta ki, hogy állandóan bömbölteti otthon a beat zenét, ezért inkább benyomta a tévébe, addig sincs otthon. ez persze biztos nem igaz, de így szólt valahogy a fáma annó.
szegény Ono-t meg mindenki csak szapulja, ő az első számú közellenség, meg szuper tehetségtelen, megf a bitlisz gyilkosa...pedig milyen tehetség kell ahhoz, hogy állandó célpont legyen valaki.
Én igazából Beatles-rajongó vagyok,ennek kapcsán került a figyelmembe Yoko Ono. . Mindössze 10 éves voltam amikor megjelent a Double Fantasy, ahol Lennon és Yoko énekelt, s talán a Nők Lapjában olvastam valami kritikát róla. Az maradt meg bennem, hogy Lennon számait és előadásmódját istenítették, Yokót lehúzták.
Persze, lehet, hogy a kritikus még mindig a Beatles-gyilkos Yokón akart bosszút állni, úgy gondolom túlzott. De Lennon szerintem is jobb volt azon a lemezen...
1986-ban voltam a budapesti koncertjén,inkább csak kíváncsiságból. Ekkor egy lemeze is megjelent Yoko Ono-nak (nyilván azóta több is csak én nem tudok róla), de ezt B.Tóth is játszotta a Pop-tari-top nevű műsorában, ami akkor talán a leghallgatottabb ilyen műsor volt.
Valami magyar kapcsolatról én is hallottam.
Tardos!
A Rocklexikon nekem is megvan, rendkívül megfogott, amikor leírta, hogy egyszer Londonban megállt egy taxi, amelyben talán Brian Epstein volt meg "a szemüveges Lennon." Valahogy úgy írta le, hogy szinte én is ott éreztem magam, pedig a "legendás 60-as évek" már akkor is távoliak voltak amikor én ezt először olvastam. Pláne tinédzserként.
Egyébként én sem értem miért a Zenebutikot emlegette itt valaki, Tardos a Módos Péter által vezetett Pulzus-ban volt állandó vendég. Bizony azt a részt is láttam amikor Módos bejelentette, hogy Tardos Péter meghalt. Ez kb. '83 táján lehetett.
Tardos P. a Whitesnakeről és Gillanról:
" A Love Hunter (Szerelmi Vadász) egyelőre a hatóságok figyelmét kötötte le meglehetősen szexis borítólapjával. Pedig csupán egyetlen ruhátlan hölgy látható rajta valamiféle félelmetes (szintén ruhátlan) hüllő társaságában, és mindez csak rajz.... Mi ez pédául a Jimi Hendrix-féle Electric Ladyland-hez képest, ahol vagy 19 pucér nő fényképét láthattuk, s közülük jó, ha kettőnek volt egy-egy lemez a kezében, mert hátha jön valaki....? No és mi van Ian Gillan-nel, az egykori Deep Purple énekessel? Kezdetnek egy olyan hotelt építetett, ahol gitár alakú fürdőmedence várta a vendégeket. Ám azok nem jöttek eléggé, így Gillan további terveket szőtt: elhatározta, hogy angol képviselő lesz. Ennek csak egyetlen apró akadálya merült fel: nem szavaztak rá. Végül is mi maradt számára? Ismét zenekarban énekel, melyet saját magáról nevezett el!"...stb
1993. március, Ludwig Múzeum, Yoko Ono szoborkiállításának megnyitója. Egy órát késett.
A jelenlegi élettársa Samuel Hamvadtoy, a Lennon-házaspár belső építésze volt, magyar származású. YokO Onó elég sok időt szokott Budapesten is tölteni, ha jól tudom, lakása is van itt.
" A gondos menedzser eltiltotta őket az énektanulástól...már az első fellépéskor kiverték egy kislány szemét, mások sebektől vérezve, rokkantan távoztak...következő évben megjelent az első album is; Rá se ránts, itt a Sex Pistols...Sid Vicious New York-i szállodájában nagyobb adag mérget vett magához..." stb. stb.
ne mondjátok, hogy nem szuper.
Göbölyös a legidegesítőbb. abszolút nem ért semmihez, halál komolyan gondol mindent és teljesen béna. Tardos Peti egyszerűen bájos. És ne feledjük el, ő írta a Lady Carneval magyar szövegét.
Kicsit hadd pontosítsalak: Ungvári az 1960-as években Londonban volt ösztöndíjas, élőben szembesült a Beatles-jelenséggel. A könyve első kiadása 1969-ben jelent meg, és nem hogy "megíratták" vele, hanem sokáig rossz szemmel nézték, egyes könyvtárakban indexen volt, a boltokban egyszerre csak egy példányt vehetett meg belőle egy ember stb.
Göbölyös Laci sokat tud, jólinformált, ám pl. a Morrison-könyve nekem túl szépelgős, túl sok benne a három pont...
a Feszengés is nagy... meg az összes számcímfordítás (pl. My Boy Lollipop - Májbaj, Lali pap), szerintem az egyik legviccesebb könyv az övé, amit az elmúlt negyedszázadban itthon kiadtak, más kérdés, hogy milyen szándékkal
Bennem az maradt meg leginkább, hogy Tardos lexikonában összemos dolgokat. A Madness akkori slágere volt pl. az Embarrassment, ami akkor a slágerlista 7. helyén állt. (A listán ez így volt feltüntetve: Embarrassment-No 7.) Hogy szerepel a könyvben a dalcím? Hetes Számú Feszengés. Kellett egy rocklexikon, és rá esett a választás, hogy írja meg. (ahogy Beatles-ügyben meg Ungvárira.) Jópofáskodó lett a végeredmény, de nem jópofa: Szőnyei, Kőbányai vagy akár Göbölyös sokkal többet és jobbat írtak, mint ő. Meg azok a karikatúrák...ilyet is csak nálunk lehet(ett).
és ez kit érdekel, semmi sem lehet tökéletes. különben sem azt emeltem ki, hogy pontos és megbízható, hanem, hogy kedves és szórakoztató. az 50 gépelt oldal meg azért túlzás. kurvára nincs olyan nagyon sok hiba benne.