Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.24 0 0 21149

Neked igy tetszik, vagy van valamilyen funkcionalis oka, hogy ilyen kopaszra szeditek a torkukat?

Előzmény: Középsnaci (21147)
Gergő323 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 21148
Az e-mail címmel kapcsolatban igazad van, nyilvánossá tettem. Köszönöm, hogy szóltál!
Előzmény: akinom_ (21145)
Középsnaci Creative Commons License 2013.03.23 0 0 21147

Extra ma Csongrádon Fajtagyőztes címet kapott.

 

Stella még csak kirándulni volt.

 

 

 

 

 

 

Anda09 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 21146

Az enyém mondjuk pont nem, de a schnauzerek általában ugatósak, a törpe és a közép főleg, az óriás kevésbé.  Van kivétel, az én törpém nem sokat hallatja a hangját, de az előző közepem mindenért ugatott, amit csak meghallott, és ez a jellemzőbb.  Ha a kettő közül az egyik ugat, az már épp elég, és jó eséllyel a másik is átveszi:)) 

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem nagyon különbözik a muditól ilyen téren:)

Szerintem Nálatok egy pásztor/juhászkutya érezné igazán jól magát a leírásod alapján, én azt gondolom, a snaci ehhez túl szőrigényes, vagyis munkaigényes, nem tudom, a többi állat gondozása mellett ehhez mennyire van kedv/energia, pl. egy mudit  nagyjából elég pár naponta átfésülni.  Ha meg rövidszőrű, még ez sincs.   

A hóval nem vicceltem, és nem könnyű leolvasztani, hajszárítóval egy óra, vízzel lehet csak gyorsan, de hát az is idő, meg főleg meló.... főleg, ha úgyis kint van, és 5 perc múlva ugyanez a helyzet.  Szóval nem az igazi, na.  Ha meg rajta marad, ráfagy a lábára, és kisebzi.

Őszintén szólva ha ezt a részét nézem, nekem is praktikusabb lett volna valami más fajta, mert 3x megyünk ki egy nap az erdőbe, és már a hajam hullik az állandó fésüléstől :D 

 

Különben szerintem jó, ha az ember tájékozódik előre, mert sokszor kiderülhetnek olyan dolgok, amikre előtte nem gondolt igazán.  Nekem is ezt a szőrkérdés a mumusom:))) de a szerelem, szerelem, csak kérdés, belefér-e az időbe-

 

Előzmény: Gergő323 (21144)
akinom_ Creative Commons License 2013.03.23 0 0 21145

Gergő, azt próbáld meg felfogni, hogy bármelyik fajta kutyás topikban azzal indítasz,hogy szukákat vennél akiket ha úgy adódik fedeztetnél is, mert milyen cukik a kiskutyák és hogy örülnének a gyerekek is, hasonló fogadtatásban lesz részed. Nem a személyeddel van probléma (nekem teljesen szimpatikus ahogy és amit írsz az életkörülményeitekről), egyszerűen ez nem felelős kutyatartás. Ha szukát veszel szigorúan ivartalaníttatni kell (nálam a kan is mogyorótlanítva van), mert nem szaporítunk, ezt rábízzuk a felelős tenyésztőkre! Nézz körül az expresszen mennyi snacinak nevezett keverék kölyökkutya keres gazdát....

Egyébiránt a snaci legalább annyira szereti hallatni a hangját, mint egy mudi...

Andának igaza van a szőrkérdésben, ha azt akarod hogy a kutyád ne egy hatalmas elhanyagolt dzsumbuj legyen, akkor abba napi szinten időt és energiát kell fektetni... :(

(és nehéz neked "segíteni", ha nem nyilvános az e-mail címed, konkrét nevet és címet ide a topikra senki sem fog írni szerintem....)

 

Előzmény: Gergő323 (21141)
Gergő323 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 21144
Köszönöm Anda09, ez legalább egy építő jellegű hozzászólás volt. Snaci előtt pont a mudira gondoltam, de letettem róla mert túl ugatós.
Előzmény: Anda09 (21142)
bogszika Creative Commons License 2013.03.23 0 0 21143

Ez az! Ez a jó hozzáállás! Tudod, ha bármelyik kutyás fórumba így kezdesz, akkor nagyjából ebben a fogadtatásban lesz részed. Ne hidd, hogy sajnáljuk tőled a schnauzert, pulit, bichont, német dogot, vagy bármilyen fajtát. Legyen benn részed és örömed! Onnan veszel kutyát, ahonnan akarsz, csak gondoskodj róla felelősséggel! 

Előzmény: Gergő323 (21141)
Anda09 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 21142

Az előző vitákat nem nézve, gondold át a snacit abból a szempontból is, ami a szőrét illeti.  Tavasztól őszig konkrétan minden beleragad, ami csak van.  Az enyém komplett ágakkal, szénával, isten tudja mivel szokott hazajönni, pedig csak sétálni megyünk (erdőbe-mezőre).  Kullancsot a szakállában kb. lehetetlen észrevenni, aprólékosan át kell fésülni.  Télen a hó ráragad a lábszőrére, ami elég nagy, és olyan, mintha 4 hótaposóban menne, a lábait alig tudja hajlítani tőle, ezt minden séta után le kell olvasztani róla, és utána átfésülni, különben berasztásodik.   Ha Te szabadon akarod tartani őket, amit fentebb írtam, az mind sok macera, több kutyánál ugye sokszoros macera.  Évente 2x nem árt kozmetikushoz vinni, viszont ha nyírják, tönkremegy a szőre, ha trimmelik rendesen, nem olcsó, főleg több kutyánál.  Szerintem "díszkertbe", vagy "snacibarát" kertbe tök jó választás, de kecskék mellé (széna, szalma, stb) nem a legjobb választás.  A mudi/pumi nem tetszik?  Annak inkább ez a közege, amit írsz, plusz jó tenyésztőtől törzskönyves ebet fele-harmadáron meg lehet venni, (magyar kutyafajta, nem nagy a kereslet....) nincs belternyésztve,  jó házőrző, jelző, és terelőkutya, a kecskékkel is jobban kijönne, nem kell fodrászolni sem, méretre meg kb törpe-és középsnaci között van...

 

Előzmény: Gergő323 (21141)
Gergő323 Creative Commons License 2013.03.23 0 0 21141
ez a fiatalember köszöni a "bizalmat"! Bizonytalan voltam, de megvádoltatok, hogy mellébeszélek. Köszönöm a segítséget! Nem akarok inkább snauzert, nehogy én is ilyen legyek. Sziasztok
Előzmény: Középsnaci (21138)
bogszika Creative Commons License 2013.03.23 0 0 21140

Tündériek ezek a kis mosómedvék :)

Előzmény: Középsnaci (21127)
bogszika Creative Commons License 2013.03.23 0 0 21139

A 9 és 12 éves lányaid felnőtté válását ne siettesd. Ők gyerekek, legyenek is azok még jó pár évig. A felelősségvállalást pedig nem a kutya, a kutyával való bánás fogja kiváltani, hanem te és a párod jó példája. Mivel állatok mellett élnek, nőnek fel, ezért az állatszeretet valószínűleg már kialakult bennük. Ha bevonjátok őket az állatok gondozásába a koruknak megfelelően, játékos formában, akkor valószínűleg az sem lesz idegen tőlük, szívesen fogják végezni. Ha kutyát akarsz a házhoz vinni, akkor a kutya ne "Katikáé" vagy "Hugikáé" legyen, hanem a családé. Neveljétek együtt, sétáltassátok együtt, játszatok együtt. Ne a gyerek feladata és felelőssége legyen az állat gondozása, mert az nagyon gyorsan elsülhet rosszul is. A jó családi környezetben, a megfelelő példamutatással a gyerekben kialakul a felelősségvállalás és a munkához való viszony is. Ahogy a gyereknevelés, úgy az állattartás is 18 éven felüliek dolga. Ha bármilyen probléma van, akkor téged fognak felelősségre vonni, nem a 9 éves gyereket, aki pl nem tudta visszatartani a kutyát, és megharapott valakit. Ennyi idős gyerek maga is nevelésre szorul, tehát még feltételezni sem szabad, hogy ő is fel tudna nevelni bármilyen élőlényt. 

Előzmény: Gergő323 (21129)
Középsnaci Creative Commons License 2013.03.23 0 0 21138

Igazad van.... majdnem.

Ezért írtam hogy domináns a fajta és náluk nem igazán érvényes az hogy a szuka sokkal kedvesebb. És nem harapok, csak amikor azt hallom hogy a gyerekeknek keresnek kutyát, akkor azt nagyon ki kell kérdezni, hogyan gondolja.

Honnan tudod hogy melyik nem a jobb, hiszen tényleg kanjaid vannak? Van aki a kanra, van aki a szukára esküszik, illetve arra amit venni tud. Most ketten is átnyergeltek az első elgondolásról, sőt az kell amiből jut. 

 

Egyébként ez a fiatalember rendesen meg tud minket kavarni. Az volt az első hogy szukákat keres, majd ellenkező neműeket majd esetleg lehessen "tenyészteni". Szerintem egyáltalán nincs ez a lehetőség kizárva a gondolkodásából.

Előzmény: proudwarrior (21137)
proudwarrior Creative Commons License 2013.03.23 0 0 21137

ha megengeded, hogy beleszóljak:

 

ne vegyél szukát!!! léccciiiiiii!!!!!! (sose lehessen tudni..... na. bocs.) de ha úgysem tenyésztő vagy, és nincs is ilyen irányú szándékod, vegyél kant. nekem is az van. kettő. ha eléggé kézben vannak tartva a falkavezér által, akkor semmi gáz nincs az együtt tartásukkal.

 

azt tudnod kell rólam, hogy engem teljesen kiborít az a "városi legenda" (emberi hülyeség) hogy a szuka kutya azért jobb, mert kedvesebb. a frászfenét! a kutya olyan, amilyenné válhat a gazdája mellett.

 

a 3 snaci méretből akármelyiket is választod, ha igazit kapsz, akkor keményfejű kutyáid lesznek. a közép a "leginkább snaci" vérmérsékltű tudtommal mindháromból. a törpét nagyrészben ledegradálták már kanapékutyának - hol vannak a kis patkányfogók, akik anno voltak? de azért lehet még jó töpörtyűt találni, csak körbe kell kérdezni, hogy kinek melyik tenyésztővel mi a tapasztalata. ezt privát üzenetben tedd.

 

az óriás és a közép munkakutya. akárhogy csűri-csavarja az ember, ezek munkakutyák. kell velük foglalkozni minden nap, akár tetszik, akár nem. a foglalkozást pedig nem meríti ki az, hogy labdáznak a gyerekekkel. az agyukkal kell foglalkozni, arra meg a felnőtt alkalmas.

 

(zárójel: a jó kutya sosem olcsó!)

Előzmény: Gergő323 (21135)
proudwarrior Creative Commons License 2013.03.23 0 0 21136

harapjál meg, de nálam is a csibéké a kutya. a nagyé a törpe a kicsié meg az ójiás. :D

persze anya az alfanőstény a falkában.... :D szóval én értem, amit írni akart a kérdező.

te pedig - teljesen érthető és részemről elfogadott módon - a kutyát tartod szem előtt. ez így van helyén.

Előzmény: Középsnaci (21133)
Gergő323 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21135
A végén még sikerül megértetni magam. A kutyák úgy lesznek a lányoké, hogy ők gondozzák, etetik, futtatják és sétáltatják a kutyáikat, de együtt tanítjuk, oktatjuk, neveljük a kutyusokat, hiszen még a lányoknak is bele kell tanulniuk. A kisebbnek a nagyot és nagyobbnak a kicsit választás sem véletlen, ugyanis a 9 éves lányom az, aki sokkal következetesebben és határozottabban bánik a kutyákkal. De a kutyák leginkább úgyis velem lesznek, hiszen időm nagy részét az udvaron töltöm, és ha a délnémet parasztudvarokban, a lovak között jól érezték magukat az őseik, akkor itt a kecskék között is jó soruk lesz. :)
Előzmény: Középsnaci (21134)
Középsnaci Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21134

Igen, beszéltünk. Akkor volt még egy szuka, már nincs.

 

Én nem beszéllek le, mert emlékszem a telefonunkra. Rosszul kezdted itt  a keresést, ezért nem tudhattuk hogy mit gondolsz.

Már csak kicsit vagyok bizonytalan. 

Előzmény: Gergő323 (21132)
Középsnaci Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21133

Na alakul a kép. A 21117 sz. hozzászólás nem erről szól, ezért aztán elbeszéltünk egymás mellett. Most viszont úgy sejtem hogy mi beszéltünk telefonon.

Ilyen körülmények és ennyi gyerek közé egy vidéki? családhoz mehetne közép is meg törpe is. Azonban  -utalva a 21117-re-  mindkét méretből párt tartani igen nagy felelőtlenség lenne. És továbbra sem vagyok abban biztos hogy akkor nem lennének kölykök, ráadásul keverékek.

Tehát akár törpe, akár közép, szukákat javaslok és 1 éves koruk előtt szigorúan ivartalanítva.   A snaci egy domináns fajta, tehát mindkét nem, és komoly nevelésre, /nem durvaságra/ van szükségük. Főleg a közepeknek. A gyerekek ezzel nem birkóznak meg, nem is nagyon tetszik az hogy a lányoké lennének a kutyák. Elvben esetleg, de szó szerint semmi esetre sem.

Törpét sok helyen fogsz találni országszerte valódi tenyésztőnél és másoknál is. Csak a másoknál előfordulhat hogy mire felnő, kiderül hogy kevés köze van a snacihoz. Tenyésztőket a beszélgetésekből, a látogatásból, a tartási körülményekből, a honlapja minőségéből ismered fel.

Közepet nem lesz ilyen egyszerű találni, szerencsére.

Előzmény: Gergő323 (21130)
Gergő323 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21132
Na most meg a snaciról akartok lebeszélni! :) Kutyafáját, csak azért is! Első kutyám egy erdélyi kopó volt. Póráz nélküli kapcsolatunk volt. Olyan okos volt, hogy miután elpusztult, édesanyámtól gyakran azt kérték áz unokái (tesóim gyerekei), hogy "mesélj nekünk a Góbéról"! Csak nem bírta a hideget, nem volt elég házörző és testőr, de túl vadász volt. Akkor ő pont így volt nekem jó, de most mások az igények.
Előzmény: akinom_ (21131)
akinom_ Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21131

:)))))

Én nem mondom azt, hogy a törzskönyv nélküli kutya nem jó, az enyém sem törzskönyves (az lehetett volna de nem kértem, hátraharapása van, kiállításra-versenyre nem volt célom járni vele, ő hobbikutya, családtag)

Viszont hadd kérdezzek még: miért pont szukákat szeretnél? Ha nem akarsz kiskutyákat, fogod-e őket vajon ivartalanítani? A mi törpénk egy tündérbogár, 5.szülinapjára kapta a lányom (persze a gazdája én vagyok, a gondját én viselem, én nevelem) , ő nagyon gyerekbarát és gyerekcentrikus de egyáltalán nem minden törpe ilyen, a közepek meg (legalábbis ahogy hallom) aztán pláne nem de majd jön Középsnaci és elmondja a véleményét... szóval ha a gyerekeknek szeretnéd elsősorban, akkor miért pont a snacira esett a választás? Miért nem épp egy társasági kutya?

Előzmény: Gergő323 (21130)
Gergő323 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21130
Szóval keresgélni kezdtem, és hozzátok is segítségért fordultam. Azt mondtátok a törzsköny nélküliek nem jók, de ha törzskönyvest veszek, akkor meg már szaporítani akarok. Semmit sem akarok, csak 2 kutyát a lányaimnak, ezért kérlek ne öljetek meg, de segíthettek, azt szívesen veszem...
Gergő323 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21129
Akkor most tisztázzuk a sorokat, jó? Mobilon netezek, ezért igyekeztem röviden írni, mert rettentő sokáig tart,de most rászánom az időt! 40 éves vidéki ember vagyok. Elváltam, az új asszonyal új házba költöztünk (vizsla maradt a régi asszonynál) és együtt neveljük 2 lányomat (9 és 12) 1 fiát (9) és 1 fiúnkat (1.5 éves). Van 30 kecskénk, tejükből, sajtjukból tartjuk el magunkat. A gyerekek neveléséhez, felnőtté váláshoz célszerű eszköznek tartom a kutyáról való gondoskodást, a felelősségvállalást, a rendszeres kötelező testmozgást, stb. Eredetileg 1 törpét szerettem volna a nagyobb lányomnak, és 1 közepet a kisebbnek (és magamnak). Mindjárt folytatom.
Előzmény: akinom_ (21126)
Középsnaci Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21128

Nem baj egyik sem. A baj az ahogy a többiek is mondják, hogy a hozzászólásaidból az jött le hogy nem lenne ellenedre egy kis szaporítás. Ez ellen pedig mi küzdünk.

Igaza van Bogszikának. Akiből tenyésztő "'szeretne lenni" az nem így kezdi, meg az sem aki családtagnak-kedvencnek-házörzőnek-futópartnernek szánja a megvásárolandó kutyáját.

Előzmény: Gergő323 (21124)
Középsnaci Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21127

Még nem rosszalkodnak, nem járnak még ki a házukból. 3 napja kezdtem etetni őket ami először nagyon nem akart sikerülni, nem voltak éhesek. De már minden megy símán, most kezdődik az hogy 3 óránál tovább nem lehetek itthonról távol, mert etetni kell őket. És ez most hetekig fog tartani, de majd kárpórolnak érte amikor már édesen játszanak. 

 

 

 

Előzmény: bogszika (21121)
akinom_ Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21126

a "célod" a rossz, amiért a szuka kutyákat venni szeretnéd. a szaporítás. amikor már ígyis csurig vannak a menhelyen nem csak keverék de nagyon sok esetben fajtatiszta kutyákkal is, semmi szükség rá, hogy növeld a számukat.

törpe ügyben tudtam volna segíteni (tenyésztőtől, aki ad el törzsköny nélkül is hobbi célra nem horror áron) de amikor megláttam, hogy pároztatni szeretnéd őket inkább ráültem a kezemre.

Előzmény: Gergő323 (21124)
bogszika Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21125

Igazad van, mindenki kezdte valahol. De sajnos a mai tapasztalat az, hogy az emberek egy része a kutyáit nem társként kezeli, hanem nyerészkedési céllal. És azért valljuk be, eléggé félreérthető voltál azzal, hogy nem biztos, hogy a törzskönyvezett kutya érdekelne, aztán a következő hozzászólásodban már a tenyészthetőséget írod.

 

Ha komolyan gondolod a schnauzer tartást, akkor nézz körül tenyésztőknél, ismerd meg a fajtát, vegyél először csak egy kutyát, tapasztald meg, milyen vele az élet, mik a jó és a rossz oldalai, mennyire tudod felvállalni a kozmetikáját, stb. Ebben nagyon szívesen segítünk neked. Aztán ha úgy döntesz, hogy elköteleződtél a fajta mellett, tenni is szeretnél érte, akkor is lesz kire támaszkodni, mivel ha tenyésztőtől veszel kutyát, és még a célodat is elárulod, akkor biztos fog segíteni.

 

Ha kritikusak vagyunk, az csak azért van, mert szeretjük a fajtát, olyannak, amilyen, és nem szeretnénk, ha a többi divatfajta sorsára jutna.

Előzmény: Gergő323 (21122)
Gergő323 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21124
Miért kaptam volna? Mi rosszat tettem? Azt hogy szeretnék kutyákat venni, és segítséget kérek tőletek?
Előzmény: akinom_ (21123)
akinom_ Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21123

senki sem esett neked, épp ellenkezőleg, én nagyon mélyen meghajlok Középsnaci és boqszika előtt, amiért ennyire kulturáltan és finomat mondták el a véleményüket.

más topikokban keményebben kaptál volna.

Előzmény: Gergő323 (21122)
Gergő323 Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21122
Puff neki! Jól nekem estetek! Mondtam, hogy meg akarok gazdagodni? És a tenyésztést is feltételes módban írtam. Egyébként pont azért gondoltam a tenyésztésre mert alig lehet kiskutyát találni. A műkedvelőségről meg csak annyit, hogy szerintem a mostani nagy tenyésztők sem 20 éves tapasztalattal vették az első kutyájukat.
Előzmény: bogszika (21120)
bogszika Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21121

Kölykök? Már kezdenek a rosszcsont korba lépni?

Előzmény: Középsnaci (21119)
bogszika Creative Commons License 2013.03.22 0 0 21120

A schnauzer nem jó választás a "tenyésztéshez", ebből adódóan a gyors meggazdagodáshoz sem. Ha már nézegettél hirdetéseket, akkor láthatod, hogy a közép schnauzer nem egy felkapott fajta, igazi fajtatiszta kölyköt kizárólag tenyésztőtől tudsz venni, borsos árért, törzskönyvezve. Törpéből nagyobb a választék, de ha körülnézel a tágabb környezetedben, és a tenyésztők honlapjain, akkor láthatsz némi különbséget. És ahogy középsnaci írta, a tenyésztéshez több kell, mint egy kan és egy szuka. Annyi de annyi keverék kutya van, még több utcára kidobott akár fajtatiszta is, ezért műkedvelő kutyatartóként nem kell tovább rontani egy-egy fajtát. Ha meg nem lényeg a standard, az FCI előírás, a fajtatisztaság, csak a pénz, akkor nincs miről beszélni.

Előzmény: Gergő323 (21117)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!