Keresés

Részletes keresés

TotalCar címlap TotalCar fórumok
gibbonpitti Creative Commons License 2015.03.03 0 0 10689

feljebb van a megoldás,amit csirke is írja....csak telefonon érdemes beszélgetni....

Előzmény: DonEnrico (10687)
cs!rke Creative Commons License 2015.03.03 0 0 10688

Hívd fel, kicsit visszalapozva megtalálod a telefonszámát.

Előzmény: DonEnrico (10687)
DonEnrico Creative Commons License 2015.03.03 0 0 10687

Hát igen, az a gond, hogy én nagyon nézhetem, akkor sem fogom azt látni, amit egy hozzáértő (pl. te). Egyébként van várólistád a kieső helyekre? Ha igen, lehet feliratkoznék, ahogy ezt itt már javasolták. Ha e-mailben megkereslek, tudsz adni konkrét ajánlatot?

 

Előzmény: gibbonpitti (10686)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.03.03 0 0 10686

ha használtat veszel ajánlott nagyon megnézni és a diagolás sem hülyeség.nem jó belefutni egy 3-4000 ciklusos kályhába.

 

ezért is mondtam h amiket árulnak általában nem lecsekkolt darabok.max összerakják az installációt és kipróbálják aztán kapugari van rá.ezek az eladók csak azt nézik h megveszik x pénzért és lehetőleg 2x-ért adják el.a kinézet meg nem mond el mindent sajnos.nekem elég sok olyan kályhám van ami kívül elég avétos,de garantáltan elmegy rengeteg ciklust.

 

viszont sok olyat is hoztak hozzám már ami szinte új volt ránézésre,és ezt az eladáskor érvényesítették is!,aztán kiderült beszer után 2 héttel amikor 1xcsak nem indult h vmi 6000 ciklust ment már szegény.

 

alig van aki érti ezek működését rendesen és nem csak annyit tud melyik csati hová való....

Előzmény: DonEnrico (10685)
DonEnrico Creative Commons License 2015.03.03 0 0 10685

Köszi! Ez egy korrekt és teljes körű válasz volt, ami alapján már tudok mérlegelni. Valóban ésszerűbb megoldásnak tűnik ez alapján a kályhás verzió.A problémám továbbra is csak a beszerzés és a beszerelés. Viszont a fenti paraméterek mellett tényleg érdemes foglalkozni vele és keresni rá a megoldást.

 

A hülyékkel nem kell foglalkozni. A 6-8 órányi munkáért pedig nem tűnik soknak a beszerelés költsége.

 

Köszönöm még egyszer a segítségedet! További  sok, jó kuncsaftot kívánok!

Előzmény: gibbonpitti (10684)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10684

a legfőbb dolog amiért nem mondok már el mindent az pár okostojás.....páran azt hiszik alanyi jogon,esetenként saját káromra,kell nekik segíteni aztán ha nem kapják meg a potya segítséget akkor meg jön az anyázás.volt itt is rá pl.,sajnos.na aztán ezért nem szívesen osztok ár meg mindenféle dolgokat idegenekkel......kb ebbe estél bele te is,köszönhetően másoknak.nem személyes a dolog csak kicsit kezd sok lenni mások terhe számomra.

 

az árakról meg:amit én adok azt tudom milyen és el is mondom töviről-hegyire.viszont annyi mocskot takarítok folyamatosan mások után,hogy nyugodtan kijelenthetem amit én adok mondjuk 130ért az köszönő viszonyban sincs azokkal amiket 75-130 között hirdetnek.....tisztelet a kivételnek!!!!

 

adok el fűtést,de értelemszerűen gari nélkül a már leírtak miatt.

 

és a beszerelésre is mit mondjak....volt aki itt sokallta a 40-50-es beszerelés összegét,de azt már nem gondolta végig h ennek kb a fele elmegy a segédanyagokra.viszont amikor ő kezdett el bebarkácsolni egy fűtést fel tudott hívni h kellene ocsssóóóóó ez+az.

 

egyébként ha visszaolvasol,esetleg az én vagy más szintén szerelő hozzászólásai között akkor nem kell a 10e hsz-t elolvasni hidd el és mindenre megkapnád a választ.

 

de ha mégsem akkor elmondom ami érdekelhet:

-beszerelhető a paripádba gond nélkül

-a beszer 6-8 óra

-kombinált üzemanyag fogyija 4.5 dl/h

-lehet progióra vagy gsm,én a távír-t nem ajánlom

-szerintem a ttc a legjobb és én csak ezt szerelem   :)

-kb. 30 perc alatt tud 70 fokos vizet csinálni

-indulás után 40 percel képes leolvasztani 5-8 centi havat is

-független az autó üzemanyag rendszerétől ezért ha jól van beépítve nem okozhat gondot

-az elektromos hálózathoz is csak az akkura van kötve és bent a műfalnál 2 helyen a digitklímánál.nem kell darabokra bontani hozzá az autót.

-can-bus-os autót én mindíg 50-50%-ra mondom h a belső ventit meg tudom hajtani....aki beígéri a 100%-ot az hazudik!!!

-egy jó kályha minimális odafigyeléssel simán elmegy általános használattal 15 évet....

 

 

és nem csak erre a tavaszra vagyok tele.....ha időpont kell akkor 2016.02. végére tudok adni....hála a sok visszatérő kuncsaftnak.

Előzmény: DonEnrico (10682)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10683

én is vidéki vagyok és ugyanezt vallom.

 

nekem a kuncsaftok 85% legalább már ajánlás révén jön.sőt van olyan család ahol már 9. autót csinálom....és az ilyeneket előre fogom mindíg sorolni az vadidegenekkel ellentétben,akár tetszik ez vkinek akár nem.

Előzmény: cs!rke (10679)
DonEnrico Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10682

Nem kell felszólítani. Visszaolvastam, bár nem mind a 10 ezer hozzászólást. Sőt  a keresőt is célirányosan használtam. Viszont nagyon kevés konkrét információ volt nekem.

 

Csak azt nem értem, hogy ember időt és energiát áldoz arra, hogy válaszoljon valamire, akkor az miért nem lehet tényleges hasznos, főleg ha birtokában van a tudásnak.

Előzmény: cs!rke (10681)
cs!rke Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10681

Én sem kioktatni akarlak, de miért kell/kellene valakit felszólítani, hogy olvasson vissza? Miért nem magától értetődő ez? ;)

Előzmény: DonEnrico (10680)
DonEnrico Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10680

Nem veszekedni jöttem, hanem tanácsért. A duzzogás meg nem rám jellemző. Annyi erővel, amit arra fordítottál, hogy semmit mondó válaszokat adsz, leírhattad volna a lényeget. Hogy miért nem tetted, azt te tudod. Elfogadom, hogy nem akarod reklámozni magad, de olyannak, akinek lövése sincs a dolgokról bármilyen konkrétum is hasznos lett volna.

 

Most akkor adsz is el vagy csak beszerelsz? Mert van néhány hozzád köthető hirdetés a neten, eladásra.

 

Ami szerintem túl sok konkrétum nélkül belefért volna:

- 80-100 között már kaphatsz jól cuccot,

- beszerelésre -tól -ig lehet számítani.

- csak hobbiból szerelek, olvass vissza ott az elérhetőségem. (az adatalapodon nem találtam, nem volt publikus mail, az enyém viszont elérhető).

 

Azért, hogy az idén erre a szezonra vagy 2015re szól, az nem mindegy...

 

Három sor, x hozzászólás helyett. És mindenki boldog.

 

Nem kioktatni akarlak, és köszönöm az időt és energiát, amit rám fordítottál.

 

Előzmény: gibbonpitti (10676)
cs!rke Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10679

Pedig mindenkinek jó, ha van pozitív visszajelzés. Nem feltétlenül kell ajnározni a dolgokat, és nem feltétlenül csak a hibátlan munka a jó munka, de azt látom, hogy ha valami nem jó, vagy nem az elképzelésünk szerint zajlik, akkor kígyót-békát kiabálunk, ráadásul irreális elvárásaink vannak! Ha meg valami jó, esetleg várakozáson felül, akkor az természetes. Mondom ezt a magyar emberek nevében. Szerintem ez nem jó.

Ilyen szempontból én szeretnék a kivételek közé tartozni. Itt most egyébként nem is az általad számomra végzett munkára gondolok elsősorban (bár példának jó), hanem általánosságban mindenre. Talán túl optimista, vagy naiv vagyok?!? :D

Vidéken azért működik valamennyire a dolog. Szinte nem is reklámozunk, mert arra sok pénzt el lehet költeni, de a visszajelzések alapján nem abból jön az üzlet, hanem inkább a 'szájhagyomány' az, ami ér valamit. Még önkormányzati szinten is. Tudom, ez sokkal több idő, de valamit valamiért...

Előzmény: gibbonpitti (10677)
DonEnrico Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10678

Ez végre egy konkrét válasz. Ezzel lehet mit kezdeni. 

 

Előzmény: cs!rke (10675)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10677

ez nem hálálkodás kérdése.....én adok vmit és kérek érte pénzt.az már az én dolgom megéri-e nekem ez a végén......hát tényleg ha összeszámolom nem nagy kasza.....viszont cserébe sok a sikerélmény és nekem az is elég ha nem hallok utána az ügyfélről,mert az azt jelenti h minden remekül mükszik.

 

annyi van belőle h a kollégámat becsületesen ki tudom fizetni én meg sokat tanulok az idegen autótípusokból.

Előzmény: cs!rke (10675)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10676

idejössz és duzzogsz ha nem az van amit elképzeltél.

 

arról meg nem tehetek ha nem tudod a fórum keresőjét használni........ha vetted volna a fáradságot és visszaolvastál volna akkor meglenne az elérhetőségem.....és hála istennek van annyi munkám,hogy válogathatok.

 

 

tudod...aki korrekt áron és korrekt minőségben dolgozik annak sok a munkája......

 

és szintén a visszaolvasással járt volna,hogy tudd:ez nem kereskedelmi fórum....ergo árakat sem ildomos kiírni.aki nem képes telefonálni 5 percet ezért az ügyért az így járt.

Előzmény: DonEnrico (10674)
cs!rke Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10675

198eFt-omba volt (kályha köcölékek, gsm modul, szerelés) + egy feltöltős sim-kártya + az úti költség + a mozi ára, mert ott voltam, amíg be lett szerelve.

Gibbonpitti meg azért nem írja ki az árakat, mert minden kretén baszogatja, hogy csak árulni jár ide, pedig az árból láthatod, hogy nem eget rengető (és ezért kapsz garanciás, felújított Webasto Thermo Top C kazánt, ha dízel).

Ha visszaolvasol, akkor azt is írta, hogy csak fűtési szezonban szerel, meg szinte hobby szinten, szóval itt eseti szerelésekről lehet beszélni. Ebből olyan nagyon sok haszna nem lesz, ráadásul hálálkodni sem sokan szoktak (nem is értem, minek csinálja).

Illetve azt is írtam, hogy hívd fel, jelentkezz be hozzá 'lyukra'! Ahogy az embereket ismerem, fog felszabadulni nála hely. Ha szerencséd van, akkor oda beférsz.

 

Szóval nem problémázni kell, hanem a tettek mezejére lépni. ;)

Előzmény: DonEnrico (10673)
DonEnrico Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10674

"ha meg árakat szeretnél ahhoz telefonálni kell,mert ide nem fogom kiírni....mint ahogy jó páran hozzám hasonlóan sem." - isten ments, hogy kiírjátok. Hová vezetne az. Kár, hogy semmilyen elérhetőséged nincs. Illetve nem is olyan kár.

Előzmény: gibbonpitti (10670)
DonEnrico Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10673

"ez mind szép és jó,de tényleg jó lenne a konkrét számokat is tudni" (gibbonpitti)

Ezt ugye nem én írtam. Megértem ha gibbonpitti nem ad külön eszközt, de ugye idénre már nem vállal munkát (szerencsés aki ezt március elején kijelentheti). 

Ahogy írtam, tanácsot kértem. Nincs semmi gond, ha nem kapok, de ne tegyünk már úgy, hogy elmondtuk a tutit, miközben semmi érdemi nem volt benne. 

Amit szerettem volna - tudom, senkit nem érdekel, hogy mit szeretnék - ha már a kályhásnál maradunk:

- hogy mégis kb. mennyiből jöhet ki használtan egy normális cucc, illetve kb. mennyi a beépítés (esetleg, hogy kinek mennyiből jött ki - vagy ez titok? nem tudtam.)

- hol érdemes nézni, mire kell figyelni a vásárlásnál.

 

 

Előzmény: cs!rke (10671)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10672

és ahogy tudod az árakat nem nagyságrendekkel több a diesel mint a kanócos....  :)

Előzmény: cs!rke (10671)
cs!rke Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10671

Megy a taknyolás, ahelyett, hogy egyszer jól megcsináltatnád. Én is gondolkoztam, vagy inkább mondjuk úgy, hogy felmerült az elektromos fűtés gondolata, de hamar elvetettem. Nem ér annyit a zsinórhoz kötöttség, mint amennyivel olcsóbb. Ráadásul a szolgáltatások sem azonosak. Most csak fel kell hívnom egy telefonszámot (ami 0 Ft, mert leteszi a gsm modul), és bárhol, bármilyen távolságból be tudom kapcsolni, le tudom kérdezni, le is tudom kapcsolni, stb. az állófűtést, és tényleg meleg van a gépben. De már az is megéri, hogy szerencsétlen motor nem csonthidegen indul.

Én bepróbálkoznék gibbonpittinél várólistára, hátha kiesik egy ügyfél, mint ahogy tettem is, és már másnap mehettem is! :D

(jó, mondjuk mákom volt, erre alapozni nem lehet, ugye?)

Előzmény: DonEnrico (10669)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10670

milyen konkrét infó kellene?

 

az,hogy beszerelhető evidens.....mindenbe berakható....ha meg árakat szeretnél ahhoz telefonálni kell,mert ide nem fogom kiírni....mint ahogy jó páran hozzám hasonlóan sem.

Előzmény: DonEnrico (10669)
DonEnrico Creative Commons License 2015.03.02 0 0 10669

A kályhás megoldásról eddig semmi konkrét infót nem kaptam itt, így egyelőre most én is elektromos megoldást nézek. Lehet, hogy szentségtörés, amit írok, de Kínából lehet rendelni 2-3 kW-is készülékeket, keringetőszivattyúval. Tudom, hogy Kína, meg minden, de nekem van onnan pl. szinuszos inverterem, ami megbízhatóan teszi a dolgát, az itthoni ár harmadáért, negyedéért. Szóval lehet, hogy mégis tudnak valamit.?

 

Az utastér szellőzés bekapcsoláshoz, hogy milyen elektronika szükséges?

Előzmény: 409 (10667)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.03.01 0 0 10668

a 3 gyertya 750 watt....   :)

 

elolvastam egy mondeo javításíát anno szopacs elkerülés érdekében.

Előzmény: 409 (10667)
409 Creative Commons License 2015.03.01 0 0 10667

 Abban elektromos kiegészítőfűtés van, 3db "izzító"gyertyával. Ez felvesz úgy 40-45A-t, és csak rásegíteni képes a motor melegedésére, illetve a fűtésre, mivel a radiátor körében van. Ezt átalakítani állóra értelmetlen.

  (anno építettem magamnak egy elektromost, ami egy 2kW-os bojler belseje egy ~2.5-3literes tartályban. Ez töredékébe került mint a kész gyáriak, amik távolról sem tudnak ekkora teljesítményt. Nekem csak a motort fűti és gravitációsan működik. Az utastér fűtéséhez szükséges egy keringetőszivattyú és némi elektronika a ventilátor működtetéséhez, de nekem csak a motor melegítése volt a célom.)

Előzmény: DonEnrico (10655)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.03.01 0 0 10666

külön nem adok el fűtést.....értelemszerűen akkor nem tudok rá garit vállalni.....sok a hivatásos fizetett kártevő ezen a területen is és más munkájára nem akarok felelősséget vállalni.

 

 

körbe kell nézni,bár nem nagyon van aki be is szereli a fűtését...mármint amit árul.jól körbe kell nézni....aztán ha találsz vki akkor itt le tudod esetleg csekkolni megbízható-e.

Előzmény: DonEnrico (10665)
DonEnrico Creative Commons License 2015.03.01 0 0 10665

Ha munkát nem is tudsz vállalni, eszközre tudsz adni konkrét ajánlatot?

Előzmény: gibbonpitti (10664)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.03.01 0 0 10664

az 128......és kábelhoz vagy kötve.....esőben,hóban,fagyban,sötétben.kicsit többért már korrekt fűtés kapható beszerelve.....és nem min. duplájáért.persze használt,de én teljesen új kályhát adok(maga az alu ház természetesen nem új) 1 év garival.és ez olyan gari amit lehet érvényesíteni,nem tűnök el mint jó páran.de mielőtt rákérdeznél,nem tudok munkát vállalni idén......

 

ha visszaolvasol jó sokat itt pl. akkor megtudható a különbség.

Előzmény: DonEnrico (10660)
gibbonpitti Creative Commons License 2015.03.01 0 0 10663

ez mind szép és jó,de tényleg jó lenne a konkrét számokat is tudni.

 

nekem volt ősszel 2 hónap alatt 5 olyan ügyfelem aki szintén ebay-on szedte össze az új alkatrészekből a szettet és csak az egyiknek volt hibátlan a készlet.

 

a többi aztán kezdhetett végtelen levelezésbe,mert az eladó ugye azt mondja minden faint a vevő meg azt h nem annyira....

 

 

azért azt megnézéném ki ad hozott anyagra garit......legalább is ha tényleg megtörténik a baj betartja-e.mivel az anyagon nem volt haszna hülye lenne a garit érvényesíteni.ha meg magára a beépítésre adja a garit az más......

 

 

volt szerencsém már ilyen "garis" fűtést javítani a beépítő helyett.......

 

 

az ebay-os új kályhákról meg csak annyit h volt egy pár ezer db-os széria ami panelhibás volt(újak persze) és ezek ahelyett h a megsemmisítőbe kerültek volna elkezdték árulni őket.van nekem is belőle vagy 10 db....gyártási szám alapján a webo szerint meg lettek semmisítve.

Előzmény: Törölt nick (10658)
DonEnrico Creative Commons License 2015.03.01 0 0 10662

Persze, ez egyértelmű. Nekem a reggeli induláskor lenne fontos. A kocsi az udvaron áll, tehát az áram nem gond. 

Előzmény: Ricsi89 (10661)
Ricsi89 Creative Commons License 2015.03.01 0 0 10661

Az elektromos csak akkor működik, ha villanyra tudod dugni, a gázolajos meg bármikor, menet közben is működhet. Tehát ezt is érdemes átgondolni.

Előzmény: DonEnrico (10660)
DonEnrico Creative Commons License 2015.03.01 0 0 10660

113 ezer forintra kaptam ajánlatot elektromosra (motor és utastér fűtés). Ehhez jön még kb 15.000 beszerelési költéség. Dízel fűtések nagyjából a duplájától indulnak. Mi az előnye és hátránya a gyakorlatban az egyiknek és a másiknak? Megéri az olajos a minimum dupla árat?

Előzmény: gibbonpitti (10656)