Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

TotalCar címlap TotalCar fórumok
luigi405 aug. 3. Creative Commons License 9078

Szia!

 

Nem buszos az biztos. 4 vezetékes kék-piros, narancs, zöld, fekete

Előzmény: gibbonpitti (9077)
gibbonpitti aug. 2. Creative Commons License 9077

ez vmi mazda csati lesz,de ha 3 vezeték megy rá akkor a következők lesznek szerintem:egyik fix test,másik fix pozitív a 3. meg a kapcsolt pozitív amire indul a kályha hacsak nem buszos.

Előzmény: luigi405 (9076)
luigi405 aug. 1. Creative Commons License 9076

Szia!

 

Most sikerült lefényképeznem:

 

Csatlakozó:

 

Vezeték:

 

Bocsánat a minőségért, piciny kezem és a vezetékhossz ennyit tett lehetővé.

Előzmény: gibbonpitti (9075)
gibbonpitti júl. 31. Creative Commons License 9075

vizes és ha "gyári" beépítés akkor Thermo top c lesz.

 

de egyáltalán nem biztos h mükszik is....sok év állás nem tesz nekik jót.

 

a vezeték végén ami a műfalba megy milyen csati van?lefényképezhetnéd....

Előzmény: luigi405 (9074)
luigi405 júl. 31. Creative Commons License 9074

Sziasztok!

 

Van egy Mazda Premacym. A napokban vettem észre egy vezetéket, ami a motortérből jön át a műszerfal irányába. Ekkor fedeztem fel, hogy egy Webasto termo top szerkentyű van a gépemben. Vezérlőt, kapcsolót nem találtam, vagyis kapcsoló hűlt helyét.

Elugrottam, a helyi Mazda szervízbe, ahol is mondták, hogy ők 1 napos tanfolyamon ugyan voltak, de nem vállalnák be...legalább őszinték.

A kérdésem az lenne, hogy a Premacyba melyik típust építették. Hogyan lehet életre hívni, esetleg szerelőt tudtok e Békéscsaba-Szeged vonzáskörzetében. 

Ja a kocsi csak néhány hete van nálam.

 

Esetleg ezek mit tudnak? /levegős-vizes/

 

Válaszokat előre is köszönöm.

 

Luigi

roland2979 júl. 30. Creative Commons License 9073

Hát igen , nem volt túl egyértelmű. Amit keresek 12v 1,9kw diesel Breeze ateso levegős kályha tartozéka ként :üzemanyag szivattyú és izzitogyertya .Köszönöm. 

gibbonpitti júl. 30. Creative Commons License 9072

üdv.

 

bővebben esetleg?

 

benzines-diesel,12-24v?

 

vizes-levegős?

 

van 24v-os ac-m.......levegősé.

Előzmény: roland2979 (9071)
roland2979 júl. 30. Creative Commons License 9071

Sziasztok. Keresek egy Breeze Ateso àllófütés üzemanyag szivattyú és izzito gyertyát Kérem aki tud írjon nekem a kret79@gmail.com címemre. Köszönöm. 

Előzmény: imbuszmester (9070)
imbuszmester júl. 27. Creative Commons License 9070

Nagyon köszönöm a kimerítő választ és a segítséget. Így több elképzelés is szóba jöhet. Még egyszer köszönöm.

Előzmény: norbi0325 (9069)
norbi0325 júl. 27. Creative Commons License 9069

Na akkor összegzem  A kályhát bármely helyzetbe elhelyezheted  úgy hogy a vízbuborék  mindig kitaláljon belőle ! 

A kipufogót bármerre elhelyezheted max 1 m-es csővel kipufogóval  !  De általában elég 30-40 cm -es darab ! És fontos hogy a cső nehogy megolvasszon valamit is mert ott 300 fok körüli hőm van !!

Érdemes a levegő szívó oldalra rakni egy hangtompítót az sokat dob (csendesít) a hangján !

Én a Webastot ajánlom ! ( webasto intake silencer )  ilyent keress !

Elhelyezése bárhová de ne legyen a csöve túl hosszú  én 30 cm-et mondanék ! ,és értelem szerűen nem a kipu közelében !

A vízre kb annyira érzékenyek ,hogy ha szerencséd van nem megy tönkre benn semmi ,mert az elektronikájuk be van öntve ,az vízhatlan ,de a ventilátor motorja biztos nem fog örülni neki ,.... ha víz alá kerülne : egy nagy szétszedés ,és egy nagy kiszárítást neki ,aztán egy ilyen búvár mutatvány biztos pár évet elvesz az életéből ..

Asszem válaszoltam mindenre.. :)

 

 

 

Előzmény: imbuszmester (9068)
imbuszmester júl. 27. Creative Commons License 9068

Ok Ok. Elő fordul, hogy először agyalok majd kérdezek és utána jövök rá, hogy ezek le vannak írva.

 Sajna erre a kérdésre nem találtam meg a választ:

       - Kipufogót csak hátrafelé vagy lefelé is el lehet helyezni 

       - A levegőző csövet hova érdemes elvezetni és szűrőt lehet-e rá tenni a por                     miatt,vagy érdemes be vezetni a fülkébe,hogy onnan vegye a levegőt? 

Tudod engem elsősorban az érdekel ami a gyakorlat és tapasztalat mutat és csak utána jön a leírás. Amibe be akarom szerelni az egy VW T3 és lenne még pár dolog ami átalakítást igényel és szeretek előre gondolkodni,hogy mi hova fog kerülni. Annyit még kérdeznék, hogy ezek a kályhák mennyire érzékenyek a vízre és milyen kárt tud okozni bennük ha netán víz alá kerülnek?

409 júl. 27. Creative Commons License 9067

Bakker!!  :-/  Elküldtem neked a kályha gyári leírását amiben az itt feltett kérdéseidre egytől-egyig benne a válasz. Az angolul nem értők számára is egyértelműen beazonosítható méretekkel, ábrákkal/rajzokkal illusztrálva.

Előzmény: imbuszmester (9066)
imbuszmester júl. 27. Creative Commons License 9066

Szia. Lennének olyan kérdéseim: 

- El szabad fektetni az oldalára és melyikre? Esetleg fel lehet állítani?

- Kipufogót csak hátrafelé vagy lefelé is el lehet helyezni, lehet-e hosszabbítani és mennyire? 

- A levegőző csövet hova érdemes elvezetni és szűrőt lehet-e rá tenni a por miatt,vagy érdemes be vezetni a fülkébe,hogy onnan vegye a levegőt?

- Az üzemanyag vezetéket hova érdemes be kötni, a tank és a szürő közé egy kis T-elosztóval és egy szűrővel vagy mindjárt a szűrő és az adagoló közé T-elosztóval.

norbi0325 júl. 26. Creative Commons License 9065

A relék Ebay-os cuccok ( SWITCH TIME RELAY)

A hőm kapcsoló Temperature Thermal Control Switch Relay

 

A kályha 80 fokos vízhőm eléréséig 5kw-al fűt 0,6l/óra fogyasztással utána 80 tól 85 fokig 2,5kw al fűt tovább, értelem szerűen fele ennyiből . aztán ha tovább melegszik a víz 85 foknál akkor automatikusan lekapcsol,vagy  ha visszahűl 80 alá ,akkor visszaáll 5kw-ra míg el nem éri megint a kb 80 fokot .és így tovább ....

 

Ha ügyesen állítod be a szellőző fordulatát ,és ebben a szúk tartományban 80-85 tudod tartani a víz hőmérsékletét, elketyeg 0,3l/órával is :)

 

 

Előzmény: imbuszmester (9064)
imbuszmester júl. 26. Creative Commons License 9064

Szia. Igen pontosan így szeretném. Az a lényeg,hogy télen el indítom a kályhát és el kezdi fűteni a hűtő vizet és egyben fűti a fülkét,jobb a motornak és nekünk is. Ezt a késleltető lekapcsoló relét, digitális hőmérséklet figyelőt hol lehet beszerezni és kb. mennyiért, milyen árba lehetnek? Még annyit kérdeznék, hogy létezhet 0.6 L/h a fogyasztása ennek a kályhának? 

ui.: Ezek a kályhák csak egy fordulaton működnek,vagy van két fordulatuk mint a levegősöknek pl.: 8 Kw-os DDR gázolajosnak?

Előzmény: norbi0325 (9063)
norbi0325 júl. 26. Creative Commons License 9063

Helló

Igen meg lehet csinálni..egész egyszerűen  pár ezer forintért .

A kályha végzi a dolgát , csak az után-keringetést kell megoldanod .. .....

pár ezerét lehet venni késleltető lekapcsoló relét amire a vízpumpát kell rákötnöd.

A termosztáton keresztül kell indítanod a kályhát a pumpát,meg a szellőztetőt.. ,aztán mikor a termosztát  lekapcsol ( megszakítja az indítójelet )  mindent ,a késleltető meg után keringet egy picit ..

így gondoltad

 

Ezt meg lehet fejelni egy pár ezer forintos digitális hőmérséklet figyelővel ,ami akkor kapcsolja rá a szellőztetőt mikor a víz már mondjuk 40-50 fokos ( vagy amire állítod)

 

 

Előzmény: imbuszmester (9060)
imbuszmester júl. 26. Creative Commons License 9062

Indulás előtt szellőztet egyet majd elindul az AC és utána indul a kályha. Maga a vezérlő elektronikája az benne van, csak a további része nincsen. A kályhából 8 db vezeték jön ki : piros, barna, zöld, kék, sárga, fekete-piros, fekete-fehér, kék-fehér. Nagyjából meg van, hogy mi hova megy, de még mind nem az pedig a 8-dik vezeték a fekete-fehér és biztos, hogy van annak is szerepe. A fűtésnek közel 13-15 Liter vizet kellene fel melegíteni valamennyire a télen és vele együtt a fülkét is és van 2db fűtőradiátorom. Ezt nem csak akkor akarom használni mikor be van indítva a járgány hanem akkor is mikor le van állítva. Az el helyezésnél jó lenne ha el lehetne fektetni de azt nem tudom, hogy lehet-e vagy sem.

Előzmény: Ricsi89 (9061)
Ricsi89 júl. 26. Creative Commons License 9061

Minden megoldható kérdés, hogy mennyire éri meg. A baj az, hogy indításkor figyelni kell, hogy elindult-e a kályha vagy sem. Ha elindult, akkor kezdődhet a tényleges fűtés, ha nem, akkor szellőztetés és indítás elölről. Indításkor előbb fel kell fűteni az izzítógyertyát, majd utána indul az üzemanyagpumpa és ventilátor. Felfűtéskor figyelni kell a vízhőfokot és aszerint kikapcsolni a kályhát, szellőztetni, majd késleltetve kikapcsolni a szellőztetést és a vízszivattyút. A belső tér ventilátorát sem egyből a kazán indulásakor kell kapcsolni, hanem amikor már melegedik a víz. Nem egyszerű leutánozni a gyári vezérlő működését. És még az üzemanyagpumpa impulzusmeghajtásáról nem is írtam semmit.

Előzmény: imbuszmester (9060)
imbuszmester júl. 26. Creative Commons License 9060

Sziasztok. Köszönöm a segítséget,meg lett az email, a gépem a Spam ba tette. Sikerült be indítanom egy kis agyalás után, mivel csak a kályha és a keringtető van meg, más nincs. Ez az állófűtés a D5WZ és teljesen ingyen kaptam, mielőtt valaki a fejemhez vágja, hogy hiányos szart vettem. 

 Én úgy gondolom, hogy ezeknek is úgy kellene működni mint a levegősnek,mikor kikapcsol vissza kellene hűteni az égőteret, vagy ezeknél nem kell?

 Szeretném úgy kiépíteni a vezetékezést, hogy mikor bekapcsolom el indul a keringtető és az autó fűtő ventilátorja, majd a kályha és mikor felfűtött a kívánt hőmérsékletre akkor először a kályha kapcsol ki majd csak utána a keringtető és a ventilátor. Ez a mutatvány megoldható relékkel és diódákkal, meg egy sima szoba termosztáttal? Esetleg kell valamilyen kütyü hozzá?

gibbonpitti júl. 25. Creative Commons License 9059

de pont az ilyen megmentett vagy bontásból származó kályháknál olvasható h 200-250-300e az új ára.

 

ha az eladó veszi a fáradságot és megnézi h mennyi az új és ennek tükrében kér mondjuk egy sima kieg kályháért esetenkén 80at vagy többet akkor tudjon érte garit is vállalni!!!

 

ne csak azt tudja mi a neve és ennek ismeretében összegooglizza a többit.

 

az milyen h hoznak egy kieg webo kályhát és mondja az ember h be kéne építeni,elkezdem sorolni mi kell hozzá:-keringető-ac-kipuff+cső-szívócső+hangtompító-kábelköteg-óra-,de mindezt még megfejeli h nem vezérli sem a keringetőt sem a belső ventit a kályha lévén kieg nyomorult.

 

mindez csak azért,mert az eladó valahol talált egy leírást miszerint az ő kályhájához nagyon hasonlító miket tud,mert az ugyebár C vagy E nem pedig C/Z.a vevő meg amit olvasott a hírdetésben elhitte.ja és amennyiért vette annyiért én adtam volna neki kompletett,de amikor korábban 2-3 hónappal felhívott akkor még sokallta.

 

az meg miért sok ha vki 3. személy kipróbálja és elmondja a véleményét esetleg kér érte 2-3 ezer ft-ot?

Előzmény: wakker (9057)
grandegabo júl. 25. Creative Commons License 9058

Abszolut egyetértek, Én is jártam pórul már, sajnos odáig fajult a dolog hogy többedmagammal kellett elmennünk "visszavetetni" az eladásra összetákolt szemetet..

 

Előzmény: gibbonpitti (9054)
wakker júl. 25. Creative Commons License 9057

Neked megvan az a specialis helyzeted hogy foglalkozol beepitessel. A legtöbb hasznalt kalyha auto eladasbol visszamaradt "megmentett" cucc. A tulajdonosok mint pl en is nem ertünk sem a beepitesehez sem a javitasahoz. Ennek tükreben garanciat sem lehet a laikusoktol varni.

Előzmény: gibbonpitti (9056)
gibbonpitti júl. 25. Creative Commons License 9056

én csak úgy adok el használt kályhát ha nem én építem be,hogy a vevő előtt felfűtök 10 liter vizet vele.erre mivel nem én szerelem be további garit nem tudok adni,mert volt már aki "sikeresen" összefogott a sógorral meg a szomszéddal a beépítésnél és konkrétan kuka lett a kályha a végére.

 

de ha én építem be akkor már tudok rá garanciát vállalni....és vállalok is!

 

nem mindíg drága a végén ha olcsón vásárolsz csak akkor ha nem vagy körültekintő.

Előzmény: wakker (9055)
wakker júl. 25. Creative Commons License 9055

Ki fog garanciat adni hasznalt cuccokra? Az összes netes hirdetesnel meg az ebayon is mindig az az utolso mondat hogy grancia es visszavasarlas nincs.

 

Mas dolog hogy esetleg ki lehetne probaltatni szerelövel, csak ugye az mar penzbe kerül. Mindenki nagyon jol akar jarni az olcso vasarlassal. Öreg hiba...

En is kez alol vettem fütest es tavvezerlest is, de original csomagolsban vadi ujonnan. Szakmühelyben szereltettem be szamlasan, igy gari is van ra. Termeszetesen olcsobb volt mintha megvettem volna hivatalos forgalmazotol. Aki viszont negyed aron vasarol, ne varjon nagy csodat... :-( Az olcso altalaban nagyon draga.

 

Előzmény: gibbonpitti (9054)
gibbonpitti júl. 24. Creative Commons License 9054

Tisztelt Publikum!!!

 

Szeretném a következőkre felhívni a figyelmüket mégpedig saját érdekükben:ha használtan vásárol vki fűtést vagy csak kazánt akkor próbálja ki az eladóval vagy kérjen rá garanciát!!!!!

 

az utóbbi 1 hónapban már min. 10-en kerestek meg azzal h vettek fűtést/kazánt és nem akar működni.mint kiderült mind rossz volt illetve egy buszos ami ugye amiatt nem mukkan meg.tehát a mérleg:álltalában vesznek az emberek egy amúgy is legjobb esetben fél fűtést ami 30tól indul felfelé és a végén marad ha szerencsés alkatrésznek egy kazán háza meg ventillátora esetleg a stift ha jó.ac-t egyiknek sem adtak mint keringető is csak kettőhöz volt.a többi sallangot nem is említeném.

 

ma csak két ilyen fűtéssel volt dolgom....

 

ezeket a sorokat csak azért írom,mert nem szeretném h sokan fussanak lyukra feleslegesen.

 

sajnálom őket,de vásárlás előtt érdemes pár kört futni....megéri.

 

egy kályhákkal foglakozó ember pár ezerért megnézi vagy kipróbálja és akkor nagyjából lehet véleményt mondani róla.ennyit meg kell érjen az,hogy ne dobjunk ki akár 50-100 ezret az ablakon.

W124E300TDT4MATIC júl. 23. Creative Commons License 9053

...esetleg kattints a saját nicknevedre - és láss csodát ;-)

Előzmény: imbuszmester (9051)
409 júl. 22. Creative Commons License 9052

"itt nincs fiokom,"

 

??? Ez van megadva itt is. Erre küldtem tegnap is.

Előzmény: imbuszmester (9051)
imbuszmester júl. 21. Creative Commons License 9051

Szia. Sajnos itt nincs fiokom, ha meg kérhetnélek simán emailba ide küld el nekem : gmjoci69@gmail.com  előre is köszönöm neked.  Üdv. Józsi

Előzmény: 409 (9050)
409 júl. 21. Creative Commons License 9050

Küldtem emilt.

Előzmény: imbuszmester (9049)
imbuszmester júl. 21. Creative Commons License 9049

Sziasztok. Bocs, hogy berontok közétek, de segítség kellene. Kaptam egy D5WZ állófűtést ami egy Merci vítóból származik ( állítólag ). A kályha, keringtető és az üza szelep ( AC pumpa ) megvan de azon kívül semmi más nincs. Elektromos bekötési rajz kellene, vagy egy leírás, hogy a kályhából kijövő vezetékek szin szerint mi micsoda. Ezt az állófűtést egy Transporterbe szeretném bekötni úgy, hogy egy sima egyszerű szoba termosztáttal működtetni tudjam.   Segítséget előre is köszönöm.