Keresés

Részletes keresés

Híd Creative Commons License 2007.07.30 0 0 56
Naphal drága, az önbarnító nem csábít elő semmit :) Az csak befesti a bőrt egy kicsit, úgyhogy nyugodtan kend a lánykára, jó pár árnyalatot barnít rajta. Arra viszont vigyázz, hogy a cucc nem barnít, és gyorsan kopik. A normál barnaság hetekig tart, az önbarnító pár nap alatt lejön. Ráadásul mivel nem pigment okozza, hanem festék, a nap ellen sem edzi a bőrt szóval a szép barna szín nagyon is kencézendő naptejjel.
Előzmény: Naphal30 (55)
Naphal30 Creative Commons License 2007.07.29 0 0 55
Sziasztok!
Én a 6éves kislányom miatt keresgélek valami gyógyír után. Sajnos örökölte az apukájától aki az anyukájától "szerezte".
A kislány még nem fogja fel mi is ez.Mi probáljuk ugy nevelni,hogy ne vegye negatívan .De lassan észre veszi,hogy nézik és furcsálják.Strandon pl.ugy néznek rá mint valami bőrbetegre.Az óvodában is egyre többen kérdezgetik.
Tartok töle,hogy előbb-utobb csufolni is fogják.
Sajnos az önbernító nem megoldás hiszen ott ahol fehér nincs pigmentje.Nincs mit előcsábítani.
Ha valaki tudna segíteni örökre hálások lennénk!!!
OtEeSz Creative Commons License 2007.07.24 0 0 54
Sziasztok! Hát lehet én látom egyszerűnek a dolgokat, lehet... Felnőttem ezzel a betegséggel 10 éve jött ki. Nem mondom h gyerek koromban nem viselt meg de igen csak jellem fejlesztő hatása volt neki! Boldog párkapcsolatokat alakítottam ki vele szép lányokkal tehát nem értem ezt a pánikot! El kell fogadni! Még pár év és a pigment hiány világ szerte a legelterjedtebb betegség lesz évről évre 2-3 millió főre teszik az új megbetegedések számát. (yahoon keress rá a betegségre érdekes cikkeket találsz) De nem is ez a lényeg! Nos mivel esztétikai hiba barnító krémmel majdhogynem tökéletesen eltüntethető! Én 6 éve használok ilyen készítményeket most a Garnier önbarnítós testápolóját(heti 5alkalom ha beállt a kívánt test szín addig akár napi két kenés is kelllhet)használom szép szint add az egész testnek! De ha valaki annyira maximalista és utálja magát meg öngyilkos lesz meg stb marhaságok akkor tessék gyógymód = Paksra kell ellátogatni kedves uránvárosunkba! Ott van több fajta kezelési módszer erre a betegségre! Nekem csoprot társam volt ilyen vitilgós 2 hónapig járt akupunkturális kezelésre és teljesen felszívódtak a foltjai! Ha valaki megteheti akkor próbálja ki a lézeres műtétet az jóformán mindenkinél beválik igaz sokkal drágább :S Nah remélem segíthettem! Mielőtt megkérdezné valaki h én miért nem csináltatom meg, én büszke vagyok egyedi megjelenésemre sok ember figyelmét felhivtam vele magamra (leginkább lányokét:) és nem ugy ítélik meg mint az sokan hiszitek hanem jóval pozitívabban ha ti elfogadjátok ők is elfogadják légy rá büszke ritka vagy mééég ,addig élvezd ki) Úgy fest ősszel csináltatom meg a lézerest. Szóval fel a fejjel nem kell kanadából meg isten tudja honnan fölösleges semmit sem érő szerek hozatni méreg drágán...
Híd Creative Commons License 2007.07.15 0 0 53
Én is gyanítom, hogy van ilyen betegségem. A homlokom közepe lebarnul ilyenkor nyáron, a két oldala pedig nem. Éles határa van a foltnak. Évekkel ezelőtt vettem észre, fogalmam sincs, mi az oka. Télen nem látszik.
vivacsácsó Creative Commons License 2006.04.19 0 0 47
Nekem most kezdtek előjönni, egy elmúlófélben lévő bőrbetegség utózöngéi a doktornő szerint, és el fog majd ez is tűnni.

nem tudom, hetek óta kb rendben vagyok, de most kimentem a napra kb fél órára, és olyan fehér maradtam ott, hogy csak na....
szóval, nem tudom, várjak-e, vagy tegyek valamit.
én sem halok bele, ha ezek ott maradnak, de ha el lehet tüntetni, akkor miért ne.
csak gyógyszert nem akarok szedni semmiképp....
H_G Creative Commons License 2006.04.17 0 0 46
Én jártam hozzá (és akkor még csak 1-2 kicsivel), tiszta pénzkidobás volt.
csiiii Creative Commons License 2006.04.14 0 0 45

Szia!

Én egy tapasztalt vitiligos vagyok, és még sok sorstársat találsz a Nők Lapja Café Vitiligo fórumán, ami elég aktív.

 

Szerintem amíg még kicsi keresd fel Török Mária doktornőt (keress rá Google-n) a Városmajor utcában!!! Még lehet hogy eltüntethető!!!!

 

Ha kérdezni szeretnél, vagy bármi, akkor tedd meg nyugodtan az emailcímemen vagy itt a fórumon!

 

Csiiiii

Előzmény: gumbo (44)
gumbo Creative Commons License 2006.04.04 0 0 44

én ma tudtam meg, hogy vitiligo-m van. nekem eddig csak 1 foltom van, az is elég kicsi, de gondolom "lesz ez még így sem". ha jól látom, nem gyógyítható, de nem is veszélyes, csak hát esztétikailag...

 

 

luikóka Creative Commons License 2005.10.01 0 0 42

Sziasztok!

Én egy 10 éves vitiligós kislánynak vagyok az édesanyja. Lányomnál 5 éves korában észleltük a vitiligo első jeleit. Minden gyógyszert , krémet kipróbálzunk, közte a vitix, daivonex stb-t.Egyik sem vezetett eredményre egyre elhatalmasodó foljtjain. Szegeden van egy doki, aki nagyon sokat foglalkozott(zik) vitiligos betgekkel.Dr. Kohán József a neve. Ő ajánlotta a MELAGENINA nevű löttyöt. Amit a mai napon sikrült beszereznem.Kb 10 nap múlva hoz eredményt.Ha írtok e-mail címemre a krisztinalova@axelero.hu ra akkor elküldöm a doki levelét, amelyben leírja  az összes vitiligóra kifejleszett, és hatásos gyógyszerek infóit.És hogy hol lehet beszerezni. 

Ukrajnában és Moszkvában recept nélkül meg lehet venni bármelyik patikában olyan 50 dolcsi ért .Valamivel olcsóbb mintha megrendelnétek, és egy üveggel is lehet ellentétben a rendeltnél, mert ott csak minimum 2 üveget kell megvenni, és még rá jön a postaköltség is.Hát ennyi.ha valakit érdekel , írjatok.ÜDV

az élet szar Creative Commons License 2005.06.20 0 0 41
gyanús ez a nagy hallgatás :D
Előzmény: Hor Kolos (38)
az élet szar Creative Commons License 2005.06.20 0 0 40

valaki

Előzmény: az élet szar (39)
az élet szar Creative Commons License 2005.06.20 0 0 39

sziasztok, még mielőtt bedőlök egy sírba, tudna nekem valaki ajánlani valami normális orvost Pesten, aki tényleg ért hozzá és foglalkozik ezzel? azt szeretném, hogy bíztató dolgokat mondjon nekem valami

Hor Kolos Creative Commons License 2005.06.15 0 0 38
Hol vagy, kedves Zsuff?  Azt ígérted, beszámolsz a tapasztalatokról! Biztosan nem csak én lesem a választ árgus szemekkel ...
Előzmény: zsuff (16)
áve Creative Commons License 2005.06.03 0 0 36
Sziasztok!
Nekem a fiam vitiligos. Most 12 éves. Hat hónapos korában vettem észre a bajt és 7 éves volt mikor a Mária utcai bőrgondozóban kiderítették mi ez. Elvégeztek rajta egy csomó vizsgálatot, de gyógymódot nem tudtak. Amiket írtok használható gyerekeknél is? Tudtok ajánlani normális orvost? (sok kuruzslónál jártunk már, a gyereknek tele is lett a hócipője)
enik2001 Creative Commons License 2005.05.17 0 0 35
csak is Kubaba lehet beszerezni a Melagenina Plust :( , állitolag M.on be van jegyezve, de nem szerezhetobe
Előzmény: WSub (32)
sáragasün Creative Commons License 2004.01.20 0 0 34
Kedves Sabbath és Mindenki más!

A Protopicot atópiás dermatitisre fejlesztették ki, nem vitiligóra. Igy az utóbbi panaszok esetében teljesen hatástalan. Akkor is az, ha a fehér foltok egy korábbi túlzott steroid kezelés nyomán alakultak ki (lsd Flucinar). Ekzémára jó, de van nála jobb is, szebb is.
Üdv.: sáragasün

Somakaresz Creative Commons License 2003.06.22 0 0 33
Kedves WSub!

Olvasd el a korábbi hozzászólásokat és jelentkezz az NLC-re továbbá meghívó megy drótpostán a levelezési listánkra. Itt nagyobb eséllyel kapsz választ kérdéseidre.

Üdv

Előzmény: WSub (32)
WSub Creative Commons License 2003.06.21 0 0 32
Sziasztok, a következővel kapcsolatban szeretnék valami információt kapni:

A vitiligo-val kapcsolatban eljutottunk Dr. Kohán doktor Úrhoz, aki ajánlott egy Melagenina nevű oldatot. Ő már sikeresen alkalmazza ezt kb. 15 éve. Korábban be tudta szerezni, de most a kapcsolata megszakadt. Így ezt önállóan kell megtenni.

Ha tud valaki erről valamit, akkor írjon. (tapasztalat, beszerzés, ár, stb.)

ivicz Creative Commons License 2003.06.19 0 0 31
A Biokarotin+E napi 2 kapszula / reggel 1 db , este 1 db. /+ folsav és B12 / ez csak a B vitamin komplexben lehet kapni /. Ezeket együtt kezdetem el szedni, magamtól / ezek csak vitaminok, nem ártanak /, 2 hónap után kezdett el bepöttyöződni a legnagyobb és legrégibb folt, amire a doki azt mondta, hogy a régiek nem barnulhatnak be. Csak felszedtem 1-2 kg és abbahagytam, gondolván, hogy ezek miatt. Utána, sajnos,vissza is fehéredtek.De most újból elkezdtem és abba sem hagyom.Most próbálom a Novitilt beszerezni, de interneten nem merem megrendelni, HOGYAN LEHETNE EZT BESZEREZNI?
A Pharma futár 285EUR-ért behozza, ez egy kicsit sok a 80USD mellett.Ha valaki tudja hol keressem, írja meg, légy szí!!Köszi!!
Előzmény: kisbela123456 (30)
kisbela123456 Creative Commons License 2003.06.14 0 0 30
A Biokarotin+ E vitamin kúrával kapcsolatban szeretnék pontos infót.Naponta hányszor hány mg-ot kell fogyasztani, mennyi ideig?
Köszi
Somakaresz Creative Commons License 2003.06.11 0 0 29
Kedves ivicz!

A BioKarotin+E módszert nem ismerjük, erről várjuk a beszámolódat, de nem itt, hanem az alább leírt Nők Lapja C@fé-ban (24) hozzászólás illetve a levelezőlistánkon. Erről drótpostán küldök tájékoztatót.
A Novitil nem kapható Mo-n, de jópénzért beszerezhető Kanadából.

Üdv: Somakaresz

Előzmény: ivicz (28)
ivicz Creative Commons License 2003.06.10 0 0 28
sziasztok, új hozzászóló vagyok, ezeréves foltokkal. A Novotil Mo-on is kapható?
Én kipróbáltam a BioKarotin+E-t, napi 2x1 kapszula, 2 hónap után a nagy és régi foltok bepöttyöződtek, de hülye fejjel abbahagytam és sajnos újból kifehérdett a folt. Most újból elkezdtem, de a krémet is kipróbálnám!
Előzmény: gabesz98765 (15)
Somakaresz Creative Commons License 2003.06.10 0 0 27
Kedves eeeee!

A Pure Skin a vitiligóval kapcsolatban semmit sem ér, már kipróbáltuk. A Novitil éppen próbálás alatt áll, reménykeltő változások már akadnak, de
vannak más szerek is.

A részletekkel kapcsolatban drótposta ment.

Üdv: Somakaresz

Előzmény: eeeee (26)
eeeee Creative Commons License 2003.06.09 0 0 26
Sziasztok!
A Novitilt hogy kell használni és mennyire hatásos?
Pure Skinről hallotatok valamit?
Sabbath Creative Commons License 2003.05.17 0 0 25
Sziasztok!

Amint, azt korábban olvashattuk, a Novitil krém hatásos volt. De mi a helyzet a Protopic gyógyszerrel? Azt kipróbálta már valaki? Ez utóbbiban ugyanis én jobban bízok, hiszen szerintem a vitiligót inkább belsőleg kéne kezelni. Utóbbiról a www.vitiligosupport.com lapon olvashattok.

Somakaresz Creative Commons License 2003.05.05 0 0 23
Bocsi!

Ez a jó belépési hely:

Előzmény: Somakaresz (22)
Somakaresz Creative Commons License 2003.05.05 0 0 22
Kedves gf7032aq!

Sajnos nem jellemző a gyógyulás, hanem a fő csevely más régióban történik. Egyik fő eszmecsere terep a Nők Lapja C@fé Fóruma, s ha hozzá szeretnél szólni regisztráltatni kell magad.

Továbbá az alább jelzett levelezési lista. Ha Te is be szeretnél kapcsolódni, küldj egy drótpostát erre a címre és jelezd, hogy listatag szeretnél lenni.

Szia Somakaresz

Előzmény: gf7032aq (21)
gf7032aq Creative Commons License 2003.05.05 0 0 21
Sziasztok én csak most találtam a fórumra és nagyon örülök neki, mert eddig olyan egyedül éreztem magam a foltjaimmal együtt mint a kisujjam. Szóval jó tudni, hogy mások is megpróbálnak küzdeni ezzel a fenével.
Csak azt nem értem hogy már vagy 10 napja senki nem szól a témához. Mi van veletek? Mindenki meggyógyult vagy csak én vagyok hülye és nem tudom használni az oldalt????
Somakaresz Creative Commons License 2003.04.26 0 0 20
Kedves Hozzászólók!

Egy e témával foglalkozó honlapot szeretnénk létrehozni (fő szervező Messier), amihez társak ill. érdeklődők is kellenek.

Jelenlegi ideiglenes levelezési listánk címe:
vitiligo@freemail.hu

Továbbá némi azonnali anyagi hozzájárulás kellene a beindításához, hogy ne vesszen el az egy éve megváltott www.vitiligo.hu domain-név.

Üdvözlettel: Somakaresz

smellycat Creative Commons License 2003.04.18 0 0 19
Gyermekkoromban (jelenleg 20-30 között vagyok) ekcémától vagy az ún. neurodermatitis nevű bőrbetegségtől szenvedtem, ami apró vörös hólyagokat jelentett főleg a kar- és térdhajlatokban, illetőleg az alkarom teljes hosszán (a belső részen). A kiütések nagyon erősen viszkettek, a vakarástól megnagyobbodtak-szétterjedtek. A jelenleg is forgalomban lévő Flucinar nevű kenőccsel kezeltek, amitől a vörös viszkető kiütések hosszabb-rövidebb időre eltűntek. Mellékhatásként azonban a térdhajlataimban elég nagy fehér foltok alakultak ki... Nyáron rövid szoknya vagy nadrág ki van zárva, nem beszélve a strandról... Hozzá kell tegyem, az átlagnál fehérebb - cikiznek is, hogy "mérvagyilyensápadt?" - az alapbőrszínem pedig anyai ágon mindenki kreol bőrű /nem roma! :)/.
Előzmény: zsuzsa (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!