Keresés

Részletes keresés

aszaly Creative Commons License 2002.08.05 0 0 18
moxee!

Mi voltunk már Pefkiben 2000-ben és most - mit ad isten - mi is 11-én indulunk oda, de nem busszal. Úgy hogy akkor leszünk ott, amikor Ti. Nos magyarokon kívül nem igen volt és az utazási iroda szerint most sincs más külföldi. Kajáldákat megtalálni nem nehéz, tekintettel arra, hogy minden a fő utcán van. Hajó árat nem tudtak mondani, mert aki eddig szállított felmondta a szerződést, de már csak 6 nap és +láttyuk.

Előzmény: moxee (17)
moxee Creative Commons License 2002.08.05 0 0 17
Lercsi, Ambrozia és mindenki, aki volt már Evián!

Mi is oda készülünk, aug 11-én, Debrecenből indul a busz, és nem sok mindent tudunk a helyről.
Így hát nagyon-nagyon örülnénk mindenféle infónak, pl élelmiszerárak, hajóskirándulások ára, hova érdemes a szigeten elmenni, kell-e vmiféle jogsi kismotorhoz, mit tudunk csinálni, ha ledöglik a kismotor vhol, Pefkiben hol vannak jó kajáldák, motorkölcsönzők, stb, stb. mindenre kíváncsiak vagyunk!!!
Előre is köszi mindenkinek!
+ jó, részletes térképet hol lehetne találni az interneten?

delfinne Creative Commons License 2002.08.01 0 0 16
Lercsikém!!!!!!!!!!!
Mesélj, mesélj!!!!!!!!!!!!!!! Csüggünk ajkaidon!
Előzmény: Lercsii (14)
delfinne Creative Commons License 2002.08.01 0 0 15
Szijjasztok!!!!
aug.11-én utazunk Pefkibe! Ha tudtok jó vendéglőket, programot, merre érdemes a környéken körülnézni a szigeten is, nemcsak Delphi körül... Kismocit lehet bérelni? Hol érdemes? Lehet portyázni a szigeten?

Ha visszajöttem aug. 25 után mesélek, akit érdekel.
Holnap vagyok utoljára, addig nagyon várom az infóitokat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!444

Lercsii Creative Commons License 2002.07.13 0 0 14
Sziasztok. Most érkeztünk haza Eviáról. Ha van kérdésetek szivesen válaszolok. akinek nincs még szállása nyugodtan elmehet, biztosan talál, nagyon sok üres appartmanházat láttunk.
Vigyetek magatokkal szúnyogírtót, hátha a magyart még nem ismerik a görögök szúnyogok:)

napolini Creative Commons License 2002.06.28 0 0 13
Szia Lercsii! Mi csoportos úttal Glyfánál mentünk át a túloldalon Agioskambos van. Árat nem tudunk. A kompjáratot a www.greekferries.gr oldalon találod meg. A Pfeki apartmanok viszonylag újak és jól felszereltek (mi a Lakisba és a Diasba voltunk).Jó nyaralást.
Előzmény: Lercsii (12)
Lercsii Creative Commons License 2002.06.27 0 0 12
Sziasztok
Mi július 2-án megyünk Pefkibe, a kérdésem az lenne hozzátok, hogy komppal érdemes átkelni Glifkánál, vagy menjünk körbe autóval?
Persze minden információ érdekel, pl. hogy milyenek az appartmanok, stb.
Keresünk autóstársat aki ugyannabban az időben jönne!
aszaly Creative Commons License 2002.06.11 0 0 11
napolini!

Voltam Skiathoson, Skopeloson és meg a mellette lévő szigeten is. A hajó út is klasz, de a szigetek is szépek. 1x olyan nagy hullámok voltak, hogy az összes görög össze-vissza hányt, de a magyarok közül senki. Ebből is látszik mi tengeri nemzet vagyunk. Hogy mennyi azt ne kérdezd, a franc se emléxik, a sört kb tudom mennyi volt :))). Ja! Szervezett hajóutak vannak, majd az ottani idegen vezető megmondja. Ha érdekel a pontos ár, megkérdezhetem az utazási irodát.

Előzmény: napolini (10)
napolini Creative Commons License 2002.06.11 0 0 10
Sziasztok! Pefki tényleg egy pihenésre alkalmas hely. Az válassza ezt a helyet, aki Görögország ókori nevezetességeire is kiváncsi, mert innen sok helyre szerveznek fakultatív programokat. Korinthos, Delphi jósda, Athén stb... Igaz hogy egy kis falu, de főszezonban szintén nagy az élet, sok-sok étterem, bár, bazár van. Itt még a görögök is kedvesek és betekinthetünk a mindennapi életükbe. Mi példuául meghívást kaptunk egy kedves öreg bácsikától egy vacsorára. Egyetlen negatívum a kavicsos part, de ezt is meg lehet szokni. Ezek 2000 évi tapasztalatok, de idén is ide megyünk.
Aszály: Skyathoson a fürdésen kíkül lehet mást is csinálni, érdemes oda átmenni? Emlékszel még, hogy mivel mentél és mennyiért?
Köszi
Előzmény: aszaly (7)
ambrozia Creative Commons License 2002.06.10 0 0 9
:-) Persze, szívesen beszámolok, remélem nem lesz semmi gond. Július 1-én fogunk indulni.
Előzmény: delfinne (6)
ambrozia Creative Commons License 2002.06.10 0 0 8
"Ez tévedés, tavaly előtt is voltak már szervezett utak Pefkibe." Igen, igen! Én értettem félre valamit. :-) Bocsánat! Idéntől már más utazási irodák is szerveznek oda utakat, mert mi nem a Neptun tours-al megyünk, de most nem jut eszembe az iroda neve.
Előzmény: aszaly (4)
aszaly Creative Commons License 2002.06.10 0 0 7
delfinne!

Pefkiben a főutcán sincs az a negy nyüzsi. Mondjuk fele akkora mint Sartiban pedig ott sem világvárosi a forgatag. Na de nem fogtok csalódni, ahogy az igényeiteket látom. Görögországba Görögországért kell menni, azt pedig kapsz az Evián. Lesz nagyon kellemetlen dolog is, ugyanis haza kell jönni és majd nem akaródzik. :)) Sajnos mi is csak 10 napot leszünk, de más utazások miatt nincs többre idő, pedig ellennék 1-2-3-4-5......... sok hónapot ott. A Skiatosi hajókirándulást ki ne hagyjátok!

Előzmény: delfinne (5)
delfinne Creative Commons License 2002.06.10 0 0 6
Amrózia!!
Rajtatok a világ szeme!
Ugye beszámolsz majd mindenről, jóról-rosszról egyaránt! Mi augusztusban megyünk, nagyon kiváncsi vagyok a tapasztalataidra!
Előzmény: ambrozia (3)
delfinne Creative Commons License 2002.06.10 0 0 5
Köszi az infókat! Tavaly Sartiban voltunk (Chalhidiki fsz), nagyon jól éreztük magunkat. Kismotorral körbejártuk a fszigetet, Narancspart-Neomarmaros. Athosra hajókirándulás, stb. Olyan helyet keresünk, ami nem felkapott nyüzsis, lehet felfedezni, görög szokásokat megismerni, ha meg nyüzsi kell, bemegyünk a "főutcára" bulizni. Tavaly olvastam itt az Indexen Eviáról, vki nagyon ajánlotta. Amit eddig leírtál, úgy néz ki nem választottunk rosszul :-)))

Előzmény: aszaly (4)
aszaly Creative Commons License 2002.06.10 0 0 4
Ambrózia!

Ez tévedés, tavaly előtt is voltak már szervezett utak Pefkibe. Ott az volt az első év. A Neptun tours szervezte, mint az idén is. De ez részletkérdés. A lényeg, hogy Evia nagyon jó hely. A sziget észak-nyugati, Limni fölötti része, ahol több üdülőhely van. A keleti parton rendkívül meredek hegyoldal van. Pefki csendesebb, de azért ott is van élet, a többi hely jóval élénkebb. A sziget maga az igazi Görögország, érdemes bemenni a sziget belsejébe autóval, motorral vagy gyalog is, aki bírja a meleget. Mert meleg az lesz. Amikor tavalyelőtt megérkeztünk 43 fok volt, de azért nem kell megijedni másnapra enyhült és jóval "hűvösebb" lett. Mint említettem, sok történelmi látnivaló ott nincs, de közel van minden nevezetesebb helyhez. Komppal érdemes átmenni (Agiokambos-Glifa). Ha konkrét dolog érdekel benneteket Görögországról (úticélok, útvonalak, kaja, pia, látnivalók) ne tartsátok vissza magatokat, de árakat nem tudok (még az itthoniról sincs gőzöm, csak kb).

Előzmény: ambrozia (3)
ambrozia Creative Commons License 2002.06.09 0 0 3
Mi is Evia-ra megyünk az idén júliusban, utazási irodán keresztül. Szóval indítanak oda szervezett csoportokat is, de valóban csak az idéntől, most kezdik felfedezni a helyet. Nem tudok róla semmit, így én is csatlakoznék a több információra vágyók közé. :-)
aszaly Creative Commons License 2002.06.08 0 0 2
delfinne!

Pefki elég nyugis hely, ott voltunk 2000-ben. Egész addig az évig nem voltak külföldi turisták ott, mi mentünk oda magyarok. Nem is láttam más nemzetiségit. A helyiek nagyon szerettek minket, remélem ezt nem csesztük el tavaly. Úgy tudom most sem megy oda más nemzetiség szervezetten. Olyan sok látnivaló nincs a szigeten, illetve van maga a sziget. Gyönyörű. Érdemes egy "kis" kört csinálni Pefkiből elmenni Limnibe és a másik oldalon vissza, nagyon szép. Az árakat nem tudom, soha nem foglalkoztam vele sem itthon, sem külföldön, de jellemzően nem sokkal drágább Görögország mint itthon. A motor néhány ezer Ft naponta, tavaly 3-6 volt, de az nem Pefkiben. Ha szerettek hajózni, feltétlenül menjetek el Skiatosra, mindig vannak szervezett hajóutak. Nagyon szép. Nem tudom merre jártatok eddig Görögországban, de van ott látnivaló bőven.

Előzmény: delfinne (1)
delfinne Creative Commons License 2002.06.07 0 0 1
Helló Aszály!
Pefkiben lesz az apartmanunk. Kismotorral körbejárnánk a szigetet és aztán jöhet a többi program. Mit érdemes a szigeten megnézni? Mit hallottál, milyen árak vannak?
Előzmény: aszaly (0)
aszaly Creative Commons License 2002.06.07 0 0 0
Én már voltam Evián 2000-ben, most augusztusban is oda megyünk. Nagyon jó hely, de, hogy milyen hangulatú az attól függ hova mész, más-más az üdülőhely szerint. Onnan mindenhova el lehet menni autóval. Athén 160-170 km, a meteórák 200, szóval minden közel van.
Előzmény: delfinne (-)
delfinne Creative Commons License 2002.06.06 0 0 topiknyitó
Sziasztok Nagy Görögországjárók!
Aki tud valamit az Evia szigetről, és konkrétan Pefkiről meséljetek nekünk rigóknak! Úgy hallottam nagyon szép, nem felkapott. Augusztusban készülünk oda. Hova érdemes menni a környéken? Milyen jó kis tavernákat ajánlanátok? Mennyibe kerül egy kismoci egy napra? És az Euró miatt felmentek az árak tavalyhoz képest? stb. stb
Kösziiiiiiiiiiii!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!