Keresés

Részletes keresés

Deashi Barai Creative Commons License 2003.04.24 0 0 171
A román nemzeti színűre festett padok, kukák, égők, zászlópóznák ott figyelnek a Mátyás szobornál még mindig. A kifeszített színes románszínű szalag a téren volt a legbóvlibb. Autókereskedésen vannak ilyenek. Nagyon szomorú volt látni. Hiányoztak a bóvliárusok, legalábbis egyet sem láttunk. Olcsó volt a sör a helyi közértben. Marha nem volt a dugó. Kb. ennyi fért négy órába:-)
Előzmény: Thor (170)
Thor Creative Commons License 2003.04.23 0 0 170
Rég nem voltam otthon, meséljen valaki, aki mostanában arra járt! :)
Előzmény: szabicsek (169)
szabicsek Creative Commons License 2003.04.23 0 0 169
Senkinek nincs valami újabb hozzáfüzni valója a városhoz?
szabicsek Creative Commons License 2003.04.23 0 0 168
Mi van?Ezt a topicot nem látogatja senki?
deltoid Creative Commons License 2002.06.17 0 0 167
Nem a nagyon szép főterek és az őket övező régi épületek eldózerolására gondoltam.
Előzmény: Triste (166)
Triste Creative Commons License 2002.06.14 0 0 166
"PS: Roland Garros - étterem?!"

Bizony, méghozzá a jobbik fajtából, ahogy azt írtam is. A neten is van róla honlap, idézem: "Un loc unic si plin de stil in Cluj Napoca. Situat in inima orasului de pe Somesul
Mic clubul - restaurant Roland Garros te invita sa petreci clipe deosebite ...
www.hotelrestaurant.ro/rolandgaros/rolandgarros.html - 9k"
Csak ajánlani tudom.:-)
Egyébként visszatérve a dózerolási javaslatodra, én egyáltalán nem vagyok ennyire borulátó. Kolozsvár főterei nagyon szépek lennének, az őket övező régi épületek ma is megvannak, csak a környezetet - utcákat, utakat és a Szamos partot! - kellene rendbetenni, tisztára súrolni, rendszert kellene adni a kaotikus közlekedésnek, de hogy legyen igazad neked is, egy-két helyen valóban bontani kellene. Pl. a Mátyás szobor közelében található, magasra ívelő emlékművet, amelyik idegen a környezetben.

Előzmény: deltoid (164)
deltoid Creative Commons License 2002.06.13 0 0 165
Gheorghe Funar polgármester és felesége, Sabina Funar, valamint az elöljáró unokaöccse, Horatiu Crisan tíznapos dél-koreai úton vesz részt. A hivatalos városházi küldöttség tagja Vasile Gherman anyakönyvvezetô is, akit "a népszámlálás során végzett kitűnô tevékenysége jutalmául" ázsiai úttal lepett meg az elöljáró. Ezenkívül a városháza egy igazgatója vesz részt a küldöttségben. A többiek a polgármester személyes meghívottai.

Pálffy Károly RMDSZ-tanácsos arra kíváncsi, mibôl finanszírozták a tíztagú delegáció utazását. Megjegyezte: a dél-koreai út költségeit a helyi döntéshozó szerv nem szavazta meg, mivel a polgármester feloszlottnak tekinti a városi tanácsot. Arról tájékoztatott: a pénzügyi bizottság kivizsgálja az ázsiai úttal kapcsolatos költségek hátterét és a polgármester esetleges elszámolását. Emlékeztetett: valahány alkalommal a tanácsosok vagy az alpolgármesterek külföldre utaztak, szükség volt a testület jóváhagyására, a polgármester viszont nem kérte a városi tanács beleegyezését. — Annyira nyeregben érzi magát, hogy azt tesz, amit éppen akar. A múltkor Ioan Mihai Năstase volt nagy-romániás képviselôt is magával vitte Vichybe, és ezt senki sem ellenezte — jegyezte meg Pálffy a polgármester attitűdjével kapcsolatban. Kilátásba helyezte, hogy amennyiben a pénzügyi bizottságban tevékenykedô tanácsosok felelôsségre vonják a költségek miatt, a polgármester a tanács feloszlására hivatkozva nem fogja válaszra méltatni ôket. — Ebben az esetben a pénzügyôrséghez, a pénzügyi hivatalhoz és a prefektushoz fordulunk — nyilatkozta a pénzügyi bizottság RMDSZ-es tagja.

Pálffy súlyosnak ítélte, hogy míg a tanács feloszlatási kísérlete miatt a város tevékenysége mintegy megbénult, a polgármester dél-koreai testvérvárosunk nevezetességeit látogatja. — A tanácsi blokád miatt senki sem jut lakáshoz, nem adunk bérbe új üzlethelyiségeket, megszűnt a telekkoncesszió, nem működik a városháza képviselôibôl és a tanácsosokból álló vegyesbizottság. — Nem tudtunk pénzt adni a Transilvania Filmfesztiválnak és a Mediwave rendezvénynek — mondta Pálffy. Hozzátette: a tanácsosok legalább havonta egyszer össze fognak ülni annak érdekében, hogy bebizonyítsák: szándékukban áll tovább tevékenykedni. A gond viszont az, hogy a polgármester utasítására a városháza különbözô osztályai nem működnek együtt a tanácsosokkal. — Ennek ellenére megpróbálunk hozzájutni azokhoz az információkhoz, amelyek szükségesek egy-egy határozattervezet megszerkesztéséhez.

Octavian Buzoianu nemzeti liberális tanácsos úgy véli, a polgármester tettei negatív hatással lesznek a városra és ennek fejlôdésére. — A gazdasági környezet rendkívül érzékeny a helyhatóság jelzéseire. A polgármester nem kezeli diplomatikusan a kérdéseket, ez árt a város megítélésének. A feszültség visszaesést eredményez a gazdasági életben — tette hozzá Buzoianu. Szerinte a legnagyobb gond az, hogy a kolozsváriak érdektelenül figyelik a polgármester szította újabb konfliktust, amely a helyi közigazgatás megbénítását eredményezte.
(Szabadság, jún 13.)

deltoid Creative Commons License 2002.06.12 0 0 164
Ha az a városrendezési terv alatt egy nagy-nagy dózerolást jelentene, akkor valóban volna remény. Másképp azonban nincs. A kukákat egyébként visszafestik, neutrálisra: a múlt pénteken olvastam a határozatról a helyi lap, A Szabadság online változatában. Ehhez persze a derék Gheorghénak is nyilván lesz pár szava.
A mititei-hez fűződő viszonyom ambivalens. Ettem már kva jót, de még több rosszat; utóbbiaknak vizelde szaguk volt, az ammónia alapú anyagtól, amivel a husi(ka)t puffasztják. A legjobbat a Feketető előtti (utáni) büfésoron ettem, ott tényleg la gratar, azaz rostons sütik, a szemed előtt. A vérrománok egyébként musdei-jel, egy sajátos fokhagymaszósszal eszik (mint minden egyebet). Sajnos én "teljesen európai kiszolgálásról" nem tudok beszámolni; tapasztalataim szerint Romániában ez a kategória igen kevés dologra alkalmazható, bár ha azt vesszük, hogy Ukrajna és Moldova is Európa, akkor nem vitatkozom.
PS: Roland Garros - étterem?!
Előzmény: Triste (163)
Triste Creative Commons License 2002.06.11 0 0 163
A napokban tértem haza Kolozsvárról. Nagyon szép hely - lenne, egy átfogó városrendezési terv megvalósításával. Persze, amíg Funar trónol ott, addig erre semmi remény. Helyette román nemzeti színűre festeti a szemét tárolókat... A mics - mititei - rendkívül finom a nemrég megnyílt Roland Garros étteremben, én is ott kóstoltam meg, a Szamosra nyíló fedett teraszon, miközben alant csörgedezett a folyó. A micshez kalácshoz hasonlatos kenyér és mustár járt, a sült húsrudakat ez utóbbiba kellett forgatni és úgy fogyasztani. A kiszolgálás teljesen európai, az ár pedig nevetségesen olcsó volt.
Ha valakit érdekel, írok a pacal leves rejtelmeiről is...:-))
deltoid Creative Commons License 2002.05.23 0 0 162
Igen, de nem a mackót.
Előzmény: doktor wang (161)
doktor wang Creative Commons License 2002.05.22 0 0 161
Majd segítek cipelni...
Előzmény: deltoid (160)
deltoid Creative Commons License 2002.03.04 0 0 160
Úgy néz ki, nyáron megyek horgászni M.vásárhely mellé a Marosra. Útközben majd megállok Kolozsváron, és megnézem, megvan-e még a játékmackó a szemetesgödörben. Ha igen, őt is viszem nyaralni.
deltoid Creative Commons License 2002.03.01 0 0 159
Helló, Wang!
Előzmény: doktor wang (158)
doktor wang Creative Commons License 2002.02.28 0 0 158
Hello Deltoid!
Előzmény: deltoid (157)
deltoid Creative Commons License 2002.01.28 0 0 157
Chifle-vel, mi viszont zsömle volt.
Előzmény: deltoid (156)
deltoid Creative Commons License 2002.01.28 0 0 156
Legjobb a sültkolbászuk, asszem úgy hívják, hogy carnati trandafir.
Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.27 0 0 155
Igem ezt sejtem, ki is vagyok éhezve egy jó kis pizzára:)))
Előzmény: deltoid (154)
deltoid Creative Commons License 2002.01.25 0 0 154
Nem tom, de októberben 10-12 ezer lejes sörökről beszélt az idelátogató rokonom. Mint nyilván tudod, ott alig van árkülönbség a bolt meg a kocsma között (igaz viszont, hogy a Duna-Deltában, a Mila 23 nevű falu szállodájának az éttermében 25 ezer lej volt 1,5 éve egy 0.5 ös foboz Ciuk, a kocsmában meg 14 ezer.)A lényeg, hogy aki itt tűrhetően keres, az ott röhöghet az árakon, pláne ha a két valuta egymáshoz képest így folytatja.
Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.25 0 0 153
Ez jó hír. És az árak hogy vannak? Lejjebb, feljebb? Mi mennyibe kerül??
Előzmény: deltoid (152)
deltoid Creative Commons License 2002.01.10 0 0 152
Hogyne volna. Momentán a Ciuk vezet, az Ursus minősége sokat romlott - jelentették helyi erők.
Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.09 0 0 151
Megállt a korzó? Márciusban megyek Erdélybe és nincs semmi friss info?
deltoid Creative Commons License 2001.10.30 0 0 150
http://binx.mbhs.edu/~kviragh/Pics/Images/cl_maty.gif
deltoid Creative Commons License 2001.10.25 0 0 149
Nekem is necces a hír, bár a zilahi (félromán) rokonom esküszik rá, hogy kvára így van, és pediglen különben értelmes ember.
De én meg nem értem, mi a f@sz történt Romániában, amitől hirtelen hupsz, megkapnák a vízummentességet. Én úgy látom,hogy az égvilágon semmi se nem. Vagy tévedek?
(Egyébként nem kívánok nekik semmi rosszat, utazzanak felőlem. Csak attól tartok: ha igaz a hír, és télleg megindul a tarháló tömeg, két hónap múlva megint lesz vízum, sőt, azt is nehezebben adják majd. Láttunk ilyesmit, pedig Csehország mégis csak más világ).
Előzmény: eNeN (148)
eNeN Creative Commons License 2001.10.12 0 0 148
A szomnoru az, hogy ezt most is teszik, vizumkenyszer mellett. El lehet kepzelni mi lesz majd, ha szabadon mehetnek arra, amerre akarnak.
Ha van egy kis eszuk, akkor a vizumeltorlessel egyutt bevezetnek a beutazni kivanok hatarallomasi alapos "megnezeset".
Amugy nem olyan egyszeru: a szovjet-Moldovaban esznelkul osztogattak a roman utleveleket es szemelyi igazolvanyokat, igy nincs kizarva, hogy a vizummentesseg bevezetesekor a fel Moldova, Ukarjna, stb. ott fog tololngani az EU orszagokban.
Előzmény: Törölt nick (147)
Törölt nick Creative Commons License 2001.10.12 0 0 147
Szerintem ebbe az Eu-s álllamok nem mennek bele. Sajnos ROmániában nagyon sok az olyan szegény, aki csak koldulni, a rosszabb felük pedig lopni járnna ki. Persze tisztelet a kivételnek.Ezt szerintem egy Eu-s ország sem akarja.
Előzmény: deltoid (145)
eNeN Creative Commons License 2001.10.10 0 0 146
:)))
ez a romanoknak olyan, mint a magyaroknak az EU csatlakozas: mindig 1-2 ev (honap) mulva...
A csehek november 1-tol vizumkotelezettseget akarnak bevezetni a romanokkal szemben.
Akkor hogy is lesz? EU-ba szabadon, Csehorszagba vizummal? :))))
Előzmény: deltoid (145)
deltoid Creative Commons License 2001.10.05 0 0 145
Na mi van?
Most hallom, hogy a románoknak januártól nem kell vízum az EU-államokba. Szép lesz.
deltoid Creative Commons License 2001.08.30 0 0 144
Beh széjp város Kolozsvár, vaze. Azon a főutca-szerűn, ahol a Funár is székel, ottjártomkor egyszer csak jókora dugó keletkezett. A végén kiderült, hogy lerobbant egy troli. Mikor megláttam, nem tudtam, sírjak-e vagy ne vessek. Megesküszöm, ha kell, hogy a BKV-tól selejtezték le, vagy tíz éve, attól a cégtől, amelyik maga is használtan vett járművekkel próbál túlélni. Szóval ilyet csak afrikai éhségövezekben forgatott riportfilmekben láttam azelőtt. (Egy közelmúltbeli közvéleménykutatás szerint a románok úgy látják: országuk negyven százalékban felkészült az EU-csatlakozásra; a csehek magukról 27 százalékot mondtak.)
Előzmény: eNeN (142)
FiFi Creative Commons License 2001.08.30 0 0 143
Ha megírod a nagypapád nevét (akár emilben, ha úgy gondolod), megpróbálhatok segíteni.
Előzmény: ZOLIKA (140)
eNeN Creative Commons License 2001.08.29 0 0 142
egen, csak a belinkelt kepeket elnezve is ezt ajanlja az ember :(((
Előzmény: deltoid (141)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!