Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Parker13 Creative Commons License 2009.02.17 0 0 680

Tisztelt Mindenki!

Hamarosan tájékoztatlak Benneteket, most regisztráltam...

tökös40 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 679
Ha etikus ha nem akkor is úgy lesz ahogy ők akarják.
Most ha érdeklődnél nem tudnak felvilágosítást adni mert egy külső karszakértői
cég vizsgálja felül az ügyedet akinek tulaja a volt sztárnyomozó D.P.
Ha szerencséd van akkor elismerik vagy ha nem akkor elutasítják és ha beakarod az igazadat bizonyítani akkor fizethetsz nem keveset a szakértöknek, ügyvédnek stb.stb.
Sok szerencsét kívánok ehez az aljas bandához..
Előzmény: autos-motoros (678)
autos-motoros Creative Commons License 2009.01.23 0 0 678

Még egy adalék a KÖBE ténykedéséhez!

Elsőbségadás táblánál várakoztam motorkerékpárral, egy autós megtalált hátulról és fellökött. Az autós elismerte hibáját betétlapot adott, KÖBE biztosított az autó.

Egy segítőkész autós fényképfelvételeket készitett. Bejelentés után a KÖBE kárfelmérője megjelent, felvette a jegyzőkönyvet mindent lefényképezett. Én átadtam neki a helyszinen készitett kb. tiz felvételt. Eltelt kb. két hét megjelent nálam két ember a KÖBE megbizásából akik közölték, hogy káreset felülvizsgálatra jöttek. Nem érdekelte őket az összetört motorkerékpár, megsem nézték azt kérték meséljem el balesetet. Természetessen elmeséltem és még egyszer leirtam az eseményt. A dolog akkor kezdet gyanussá válni amikor többször visszatértek, olyan kérdésekre mint jogosítványom szerzésének dátuma, motoros gyakorlatom, szemlátomást láttam, hogy felmérik menális és fizikai képességem. Ekkor már elfogyott a cérnám és direkt rákérdeztem, hogy a motorvezetésre való alkalmasságom felmérésére jöttek-e, és közöltem, hogy rossz helyen tapogatóznak mert valamikor versenyszerűen kroszoztam /az azért nem mulik el nyomtalanul/. Rákérdezésemre zavarba jöttek és kérték, hogy ne haragudjak de ez is megbízatásukhoz tartozik. Természetesen levelemre nem válszolnak, telefonos érdeklődésemre azt közölték, hogy az ügy kivizsgálás alatt.

Szerintetek ez etikus-e és nem személyiségi jogokba ütköző, mivel orvos minősitett a vezetési alkalmasságra.

tökös40 Creative Commons License 2008.08.21 0 0 677
Szeva.
Ha nem biztósító és nem tartoznak rá a törvények akkor hogy köthet
biztósítási szerződést veled.
A kárt nemtériti mert elfogyott a pénze akkor rajtad hogy tudják behajtani
a kár összegét? A károsult nem tud 10évet várni a pénzre vagy addig ne használja a kocsiját?
Kiváncsi vagyok azokra akiknek most az olcso biztósitó helyett másikat kellet keresni és netán egy régi klubtársal találkozik össze az uton de ő még nem kötött másik biztósítást hogyan eggyezkednek.
Az a nagy helyzet hogy a gk.vezetőkre meghozzák a törvényeket kötelezetségeket stb. és ha nem tartod be a gatyád is rámegy.A biztósitokra nemvonatkozik semmi
ök azt csinálnak amit akarnak. Ök meghatározzák kivel kössenek vagy ne kössenek
szerződést és mikor fizessenek( he jolesek).
Végül is az egész lényege hogy azért köss kötelező biztósítást hogy ha kárt okozol a biztósító vállalná az anyagi oldalát helyetted de ez nem igy van mert ő még a rendörségi jegyzőkönyvet is felül birálja és azt mondja nem fizetek és kezdödhet a tortura és szerencsétlen károsult akinek több százezer forintos kára keletkezett több százezerbe kerül hogy igazát érvényesitse. Ha nemtudod finanszirozni e szakértői és birósági költségeket a biztósító jot röhög a markába.
Brobáld meg te csak akkor fizes biztósítást ha kedved van hozzá.
Ez nem demokrácia hanem bürokrácia.
Neked jogod van betartani az ö általuk hozott törvényeket, jogod van fizetni
ök meg jol megtollasodnak.
Ha te kárt szenvedsz az uton egy olyan kocsitol amit egy kissebségi vezet vásárolt
jogsival és a kocsi egy hajléktalan nevén van és természetesen nincs kötelezöje
akkor kihez fordulhatsz? Öt megbüntetik 30000 ft-ra szabálysértésért amit netud befizetni mert segélyböl tartja el a 10 tagu családott .......
Lehetne még ragozni de nem érdemes mi csak szenvedő alanyok vagyunk...

Előzmény: zar 116 (676)
zar 116 Creative Commons License 2008.08.16 0 0 676
Egyet aztért tartsunk szem előtt. Sem a Köbe, sem a TIR, sem a MÁV nem biztosító.
EGYESÜLET.
Nem biztosító (Zártkörű) Részvénytársaság, nem vonatkozik rájuk a BIT (biztosítókról szóló törvény.)
A kérkifizetést a tagok által befizetett díjakból (tagdíj) fedezik. Ha nem fussa a károk kifizetésére, akkor a tagok fognak pót befizetést eszközölni, vagy tönkremegy az egyesület (ehhez még a Kajmán-szigetekre sem kell pénzt utalni a vezetőknek), és az okotott kárt fedefet híján a károkozónak kell megfizetnie. Ami egy többszörös emberéletet/rokkantságot követelő balesetnél több tíz-százmillióba fog kerülni az egyesület tagjának.
Érdemes megfontolni ezt is mielőtt tíz forinttal olcsóbb kötelezőt választ valaki magának. A felelősséghez hozzá tartozik ez is.
Szerintem.
Előzmény: tökös40 (675)
tökös40 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 675
Szeva...

Még mindég megvagy gyözödve az irtakrol????
Előzmény: Darren79 (672)
Spéci Creative Commons License 2008.05.26 0 0 674

Sziasztok!!

 

Tudom egy kissé későn de ismét itt vagyok!

 

beszámolnék a kárrendezésről!

 

a szokásos papírmunka után szemle majd kárszámítás és meglepő modon 2 héten belül levél a biztosítótól hogy .....ennyit fizetne nekem elfogadom-e.

mivel nem adtam postára a válaszlevelet hnem személyesen mentem be cca 2 hét múlva (közben 2X rámtelefonáltak h mi van nem kell a lé?) majd pár nap múlva jött a postai értesítő h pénz állt a házhoz!

 

lehet azért voltak gyorsak mert 100E Ft alatt volt a kár!

 

de részemről kellemes csalódás volt!

Előzmény: Spéci (666)
szomszéd2 Creative Commons License 2008.02.15 0 0 673
Olcso és gyors ügyintézés kötelezö biztosito. www.genertel.hu hivatkozni a hpr849-re
Darren79 Creative Commons License 2007.11.27 0 0 672
Sziasztok!

Na, most olyat írok ide, hogy meg fogtok kövezni, és még meg is értem. Előre bocsátom, nem KÖBE-s vagyok. Neeeeem... Azzal pontosan egy színvonalon lévő biztosítónál vagyok: MÁV.

Gyerekek, én is számoltam.

A MÁV nekem olyan szinten olcsó, hogy a közelében sincs más biztosító. Még a KÖBE sem. Jó, persze, ha valami orbitális baleset történik, a tagság miatt ránk verik majd stb stb stb.

De jelenleg a legolcsóbb biztosító a KÖBE után is negyedévente 4800 forinttal kér többet. Most mondja meg nekem valaki őszintén, hogy egy ilyen szolgáltatásnál én személyesen mivel legyek motiválva arra, hogy ennyivel drágább szolgáltatást válasszak? Most viszem át a K&H-tól a motorkerékpáromat is a MÁV-hoz. Mert konkrétan az kevesebb lesz, mint a FELE a jelenlegi biztosításnak! És mivel nagymotor, ez nem a negyedévente 1500 forintos kategória...

Régebben én is foglalkoztam azzal, hogy szegény károsult, inkább fizetem a drágább biztosítást. Ne haragudjatok, sajnálom, de nem! Többet nem! Én megértem, és a legkevésbé szeretném, hogy belém jöjjön valaki, aki KÖBE-s vagy MÁV-os! Tényleg, higyjétek el, hogy megértem.

De amíg a rendes biztosítók versenyében ilyen mértékű differencia van, és nem "fizetik meg" a biztosítók, hogy balesetmentesen közlekedek, addig én a legolcsóbb biztosítást kötöm meg (és nagyon igyekszem nem okozni kárt... tudatában vagyok annak, hogy nagy szívásnak teszem ki szerencsétlen károsultat).

Régebben azért tudtam foglalkozni ezzel a kérdéssel és a drágább biztosítást választani, mert idősebb, használt autóm volt, és anyagilag nem volt megterhelő. De most első tulaja vagyok egy autónak és egy motorkerékpárnak, de a két járművem összesen 35ezer forintot jelent nekem egy évben, és a lízinges járművek mellett most bizony megnézem, hogy hova megy a pénz.

Senkinek sem kívánok KÖBE-s vagy MÁV-os károkozót (sőt, semmilyet se kívánok), de bizony vannak ilyen oldalai is a dolgoknak. Ha csak picivel lenne drágább (mondjuk 1-2ezer forinttal negyedévente) a "normális" biztosító, akkor én is azt választanám. De 5-7 ezer forint az baromi sok...
tökös40 Creative Commons License 2007.10.09 0 0 671
igy könnyű alacsony tarifát megállapítani hogy a károsultakat
nem fizeti ki.
akkor ba-nának rá ha mindenki náluk kötne biztósítást.
Előzmény: melimeli (668)
tökös40 Creative Commons License 2007.10.09 0 0 670
hali..
nagyon sajnálom hogy igy jártál de ha olvasol vissza nem vagy egyedül.
tudomásom szerint csak képviseletek vannak ahol igazából nem tudnak és nem
is akarnak segíteni.
sok sikert....
Előzmény: Kispogi (669)
Kispogi Creative Commons License 2007.10.06 0 0 669
Üdv mindenki!

Énis csatlakozom az "utálom a KÖBÉ-t" klubbhoz. Két és fél hónapja húzzák az ügyet! Mégcsak kárrendezésről sem volt szó, pedig tiszta minden. Gtk-ra vették. Rendőrségi határozat, stb.... A köbés károkozóm azóta javított autóval, kifizetve futkozik! Kár, hogy ahol lakom nincsen irodájuk!!! / Vagyis szerencséjük!!! / Szivessen vennék olyan elérhetőségeket (ha rövid időn belül nem állapodunk meg) ahol tudnának érdemlegesen segíteni!

Szebb és köbe mentes napokat!
melimeli Creative Commons License 2007.10.02 0 0 668
Kitört a harc az autósokért
http://index.hu/gazdasag/magyar/kotbizt07100/
A Köbe máris nyilvánosságra hozta jövő évi köteleződíjait.
A többi biztosító meghökkent.
tökös40 Creative Commons License 2007.09.11 0 0 667
sok szerencsét neked !!
Előzmény: Spéci (666)
Spéci Creative Commons License 2007.09.11 0 0 666

Tegnap nekemjöttek hátulról:(

Látom nem lesz egyszerü menet!!!

atompyka Creative Commons License 2007.08.31 0 0 665

Amikor összejön rá a pénzed.

:-(

Előzmény: laknékén (664)
laknékén Creative Commons License 2007.08.31 0 0 664

Tanmese, de nem Aesophus után

Hétfőn délelőtt belém tolat egy hölgy, aki a bátyja kocsiját vezeti. Féltett VW törik,Skodán alig látni. Hölgy ijedtében mindent elismer, majd telefonok után kötözködik, redőri szemlét kér. Mondom neki, hogy adjon egy kitöltött kék-sárga baleseti bejelentőt, a többit hajlandó vagyok intézni. Nem, rendőrök...  Fél óra mulva megérkezik a helyszínelő team, tényállás, hölgy 5.000 Ft. helysz.bírság, kék-sárga nyomtatvány kitöltése rendőri segédlettel, egy példány nekem, rendőrök, hölgy el.-

Délben az internetes nyomtatványon az esetet bejelentem, fölös óvatosságból a bejelentést e-mailen is megteszem.

Kedden semmi.-

Szerdán hívom a helyi képviseletet, egyik bejelentés sem jó (akkor minek van???), kapok telefonszámot, hívom. Hölgy: kell nekik a kék-sárga eredetije. Mondom, hogy a rendőrök azt elvitték, egy másolat van nálam. Jó, küldjem faxon. Hiába mondom, hogy az internetes kérdőíven minmdenre válaszoltam, a helyszíne szemlén a biztosnak odaadom a nálam lévő példányt; nem: küldjem faxon. Jó, posta, 520 Ft (nyugdíjas vagyok). Délután csörög a telefon, hölgy: ki a károsult? Karmolom magam, a nyomtatványt rendesen kitöltöttük, minden kérdésre válaszoltunk, az okozó a felelősségét elismerte.Megtalálja. Újabb kérdés: mi az én gépkocsim rendszáma? Erre megkérdeztem, hogy hány ilyen nyomtatványt látott már életében, mert ilyen fokú tudatlanság egy biztosítási szakembernél csakis szándékos lehet. Hölgy indignálódottan: ne játsszunk cirkuszt, majd: köszönöm, megtaláltam - és katt...

Csütörtökön újabb hívás, hölgy: az e-mailt megkapta, de kellene a nyomtatvány. Mondom: tegnap egyik munkatársnője már a kezében tartotta. Hölgy: nála nincs, addig semmit sem tehet. Javasoltam neki, hogy - talán - a belső munkatársi információjukon kellene kicsit javítani, erre katt...

Hát itt tartunk ma, pénteken. Kíváncsi vagyok, mikorra lesz a kocsimból ismét használható szerkezet. Ki tudja?!

 

tökös40 Creative Commons License 2007.04.06 0 0 663
heloka....

nemtudom hogy visszamenőleg olvastad e a hozzászolásokat
de igazán itt nagyon kevés paciensnek sikerült
elérni a célját....
Nagyon sajnálom ami veled történt!!!!!!!!
De egy jó példa azoknak akik a köbénél kötnek biztositást
mert legaláb látják hogy mind a két ügyfelük esetén sem
tudnak rugalmasan és belátoan intézkedni.
Nagy ivben lesz.....ják a saját tagjaikat is!!!!!!
Van egy közvtlen szám 06 1 4342147
Mártonné Stanyiszláv Timea.
Ö ügyintéző, lehet hogy hozzá tartozol és ez a közvetlen száma
remélem sikerül valamit intézni..
Előzmény: AGICA2 (662)
AGICA2 Creative Commons License 2007.03.28 0 0 662

Sziasztok!

 

Új vagyok itt, de régóta gondolkodom azon, h kiírom magamból a mérgemet.

Mi is van ha Köbés találkozik Köbéssel?

Hát nekem sikerült.

Tavaly Decemberben belém szállt egy "kedves fiatal ember", és igen csúnyán átrendezte az autóm elejét, magyarán szólva TK:(

Megúsztam élve, hála a jól felszerelt autónak, amit Augusztusban vettem 3 évesen.

 

 

Lassan 4 hónapja ennek, az autóm hiteles volt, lassan el kell kezdenem törleszteni a fennmaradó tartozást, mert még mindíg nem fizettek. Minden papír bent van már, jogerős rendőrségi végzés, okozói elismerés, okozó autójának szakértése, írásos nyilatkozat, hogy a baleset nem műszaki hiba műve, és én vétlen károsult vagyok.

Az ügyintézőm szabin van, most épp azért nem utalnak... de még soha nem tudtam vele beszélni.  El vagyok keseredve. Tönkre vágták az autómat, nyakamban a valag hitel, szétmentek a térdeim, a kislányom azóta is sokszor sír miatta, a kórházban lenyúlták az aranyaim, ezt a Köbe elutasította, a bérkocsi papirt is.

 

Valami jó ötletet adjatok, ha tudtok. Mi a határideje, ha minden papír bent van az utalásnak?

 

Köszönöm, Ági

Előzmény: Balázs979 (631)
pozsoka Creative Commons License 2007.02.14 0 0 661
Vannak még csodák,Decemberben nekem tolatnak,betétlap,a károkozó biztosítója a KÖBE.Januárban kárfelvétel,Februárban utalták is a pénzt,ami bőven fedezi a kárt.Nem hittem volna.
Dofekné Creative Commons License 2007.01.27 0 0 660

Az lehet, hogy az Allianz 5 milliárdos bírságot kapott, de még mindig ők fizetik a legjobban a károkat, nem pl a Köbe, a Posta vagy a MÁV...

És a büntést nem ügyfelek megkárosítása miatt szabta ki a GVH.

Előzmény: Pueblo (658)
tökös40 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 659
Azt nagyívben lesz...om azt nem mi fizetjük..........
Előzmény: Pueblo (658)
Pueblo Creative Commons License 2006.12.22 0 0 658

És kinek mi a véleménye a többmilliárdos birságról, amit az Allianz kapott?

Előzmény: tökös40 (656)
lestyi Creative Commons License 2006.12.07 0 0 657

 

 Szóval egyszerűen siralmas,

 

beszerzek egy parabellumot Kárintézési ügyletekre

 

 

-------------------------------------------------

I                        Oklevél                        I

I                                                            I

I       Mi a KÖBE ezennel alulírott           I

I                                                            I

I                                                           

I                    " Lestyi ",

I                          

I                            a

I

I            "támogasd a KöbéT"

I        

I                   szalagrendet

I

I            adományozzuk neked.

I

I                                            KöBE sk.

--------------------------------------------------

vagy

 

-------------------------------------------------

I                         Oklevél                       I

I                                                            I

I                        " Lestyi "                      I

I                                                            I

I                        a KöBE                        

I                  

I                   ARANYFOKOZATÚ

I                           

I                    "támogatója"

I                    

I                    1 000 000 Ft

I                  

I

I            Köszönjük:

I

I                                            KöBE sk.

--------------------------------------------------

 

 

Mint károsult, kinek fügét mutattak

 

 

lestyi

tökös40 Creative Commons License 2006.12.07 0 0 656
Volt miböl !!!!!
A sok szerencsétlen károsultnak járo k.téritésböl amit
ba..ot kifizetni......
igy könnyü!!!!
Előzmény: Scholl4 (654)
SzaboZE Creative Commons License 2006.12.06 0 0 655

A 2006-os évre vagy végleg? ;)

 

SzaboZE

Előzmény: Scholl4 (654)
Scholl4 Creative Commons License 2006.12.06 0 0 654
"Budapest, 2006. június 13., kedd (MTI) - A Közlekedési Biztosító Egyesület (KÖBE) küldöttgyűlése eltörölte a pótbefizetés lehetőségét, miután az egyesület szavatoló tőkéje a kötelező 562 millió forint helyett 882 millió forintot tett ki a múlt év végén"
Előzmény: SzaboZE (653)
SzaboZE Creative Commons License 2006.12.06 0 0 653

Majd jön az évvégi csekk, akkor számold ki mégegyszer! :(

Ugyanis a KÖBE biztosító EGYESÜLET, így ha ráfizetéses a buli, akkor a tagok is állják a költségeket. Magyarul kapsz egy kiegészítő csekket, amin be kell fizetni x összeget pluszban.

 

SzaboZE

Előzmény: Pueblo (650)
SzaboZE Creative Commons License 2006.12.06 0 0 652

És lehet hogy jót tettél egy neadjisten jövöbeli károsulttal is....

 

SzaboZE

Előzmény: DupleX01 (648)
Bolcs Bagoly Creative Commons License 2006.12.06 0 0 651
Tudod hol hibáztál ?

Hogy leálltál kérdezősködni. Semmi ilyesmi, csak faxon lemondod és ugyanazzal az ívvel kötsz egy újet és kész. Ennyi. Erre a törvény lehetőséget ad s idén ráadásul sok az olyan biztosító, aminél ezt kifejezetten megéri megcsinálni. Az meg, hogy ők mennyit adminisztrálnak. Ki nem szarja le ?

Netrisk-en keresztül néhány fax ide oda és kész az egész. Semmi személyes megjelenés vagy ilyesmi. Ennél egyszerűbb nem lehet.

Üdv,

SB
Előzmény: DupleX01 (648)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!