Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10324

Vban egészségesnek gondolod??? Hát....

 

:-DDDDDDDD

Előzmény: sasa58 (10314)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10323

Darabokban nyelni nem szabad, mert kimarja a gyomor(bél)falat, ha rátapad. Mindig ki kell nyomni. V az ételbe belefőzni.

Előzmény: Kenyérsütés (10320)
Törölt nick Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10322

A cukrot nem elég. a gomba nagyon szereti a szénhidrátot és a fehérjét is.

Előzmény: szivecske01 (10309)
gyíkci Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10321

Nekem kb egy hete sav jön fel a számba esténként, a háziorvos Gelbra 10mg nevű gyógyszert írt fel. Nem tudom ez reflux -e, még sose volt, de ha igen, és akkor meg ugye nem jó ez a fokhagyma, most olvasom csak. Kéne, hogy szedjek szájon át valami gombaölőt? De melyik orvos írja fel? Max a nőgyógyász fogja nekem, mivel ott kezdődött a problémám, a háziorvos szerint candida így nem létezik, ahogy azt sokan gondolják.de ha testszerte viszketek,és legjobban a fejbőröm és a szemem, esetleg nem ír fel ilyet egy bőrgyógyász is? Mycosyst Gyno-t már  felírtak ,de semmit nem használt. Aztán látom, hogy sokan elköltöttek vagyonokat gombaölő gyógyszerekre,de nem gyógyulnak ebből sose lehet kigyógyulni, sehol nem is foglalkoznak vele? olyan ez  mint egy rémálom..

Előzmény: Kenyérsütés (10320)
Kenyérsütés Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10320

 A kivonatban éppen a lényeg hiányzik, azonkívül az a gyomorban felszívódik és vége (nem jut el a belekbe (ami a legfontosabb), ezért kell darabokban lenyelni és nem szétrágni (és nem olyan büdös, persze nagymennyiségben ekkor is van szaga).

Előzmény: gyíkci (10319)
gyíkci Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10319

Sziasztok!  

 

 

Olvastam, hogy itt volt aki fokhagymát evett naponta,2 hónapig,és sikerült meggyógyulnia. Ez most szőke kérd és lesz: miért nem próbálja ezt mindenki?
Vagy próbálkoztak már ezzel többen, csak elkerülte még a figyelmem?
Ha fokhagymakapszulát szednék, az nem jó?( nem lenne jó minden nap fokhagymaszagúan emberek közé menné , csak azért számítana.) Köszi:)

 

 

 

Kenyérsütés Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10318

Aki már egyszer volt benne, nem kell bemutatni. Elég egy tömény szénhidrátot enni (pl. lekvár), rögtön rájön az embber, hogy meggyógyult-e.

Előzmény: sasa58 (10317)
sasa58 Creative Commons License 2011.09.14 0 0 10317

 

Ha semmive lsem tudták kimutatni a candidát, akkor honnan tudtad, hogy neked az van?       

 Önmagadat diagnosztizáltad? És honnan tudtad, hogy kigyógyultál belőle? Esetleg természetgyógyász?

Azért érdekelnek ezek a kérdések, mert nálam egy természetgyógyász diagnosztizálta a candidát, a hagyományos orvosok hallani sem akartak róla.

Előzmény: Kenyérsütés (10315)
Kenyérsütés Creative Commons License 2011.09.13 0 0 10316

Ja ezt nem a Candidára szedtem, hanem a prosztatagyukkadásra (ez bakterális eredetű betegség).

Előzmény: Kenyérsütés (10315)
Kenyérsütés Creative Commons License 2011.09.13 0 0 10315

Csak a legvégső esetben szednék antibiotikumot ( a Candida diéta miatt nem is szedhettem vol, ha akartam volna se). Úgy látszik ez segít: kisvirágú füzike,porcsinfű és palástfű keveréke (és tökmagolaj helyett:olivaolaj).

 

Sajnos Candidában nagyon ki vagyok képezve (6-8 évvel ezelőtt volt nekem, több mint egy évig tartott, lehetett kb.1,5 év is mire teljesen kikerültem belőle). Nőknél nagyon egyszerű a teszje, férfiaknál sokkal bonyolultabb (vérvizsgálat alapján bárkire rámondhatják, hogy candidás). A hagyományos orvoslási müdszerrel egyetlenegy esetben sem mutattak ki (pedig volt vér,-szélet- és köpetvzsgálat).Én már 1 szem cukortől, vagy egy kefirtől is rosszl lettem nagyon (nem kellett a vizsgálat).

Előzmény: sasa58 (10314)
sasa58 Creative Commons License 2011.09.12 0 0 10314

Azért jó sok alattomos betegség megtámadott Téged is, ahhoz képest, hogy sportolsz és egészségesen táplálkozol. Én sajnos most 53 éves koromban hasonló helyzetbe kerültem, pedig egész életemben próbáltam egészségesen élni és sportolni. Egész eddig néhány 3-4 napos influenzán kívül nem volt semmi komoly betegségem még a nyombélfekélyem is elmúlt 4-5 nap alatt 10 évvel ezelőtt.

A candidát hogyan diagnosztizálták Nálad és mik voltak a tüneteid és a diétán kívül mivel gyógyítottad? Milyen gyógyteákat fogyasztasz és éppen melyik betegségedre? Az antibiotikumo nem is fogod beszedni?

Előzmény: Kenyérsütés (10313)
Kenyérsütés Creative Commons License 2011.09.12 0 0 10313

Hál'istennek a refluxon gyakorlatilag túlvagyok (leginkább a lúgos víz segített, de a Salvus nekem kimondottan rossz volt), PPI (Pariet, de más sem használt). Megműtöttek, de nem sikerült , a műtét után is feljött a sav éhgyomorra. Nekem is bakteriális oka van (volt) a refluxnak. Szerintem alapvető oka már 10 éve húzódott prosztatagyulladás (ez én a refluxnak hittem), de nem tudták diagnosztizálni (pedig mindenhol voltam, mindenféle vizsgálaton). Én úgy szoktam mondani, hogy az orvosnak akkor sem hiszek, ha kérdez, nemha válaszol.

 

Februárban sikerült magamat tökéletesen elgombásítani, de hálistennek 5 hónap alatt túljutottam rajta (már másodszor, mert kb. 6 éve már benne voltam, de akkor nehezebben szabadultam meg tőle).

 

Természetesen futok, jógázok ( ez nekem olyan mint másnak a cigi, vagy az alkohol, létszükséglet. Az orvos 1 havi antibiotikumot írt ki a prosztatagyulladásra, de eddig nem is szehettem (de nem is akartam, főként gombadiéta miatt, meg másképp sem), most alig egy hete kombinált gyógyteákat iszom, szinte tökéstesen érzem magam (kb.90 %-ban), majd meglátjuk. A refluxra csak esténkét egy ventert veszek be (lefekvés előtt), a Candia letudva.

Előzmény: sasa58 (10312)
sasa58 Creative Commons License 2011.09.11 0 0 10312

Üdvözöllek Kenyérsütés!

 

Örülök, hogy előkerültél, évek óta olvasom a hozzászólásaidat, a refluxos fórumon is, ahol más néven (neveken) írogattál. Hogy vagy mostanában, futsz még? És a jóga? A refluxod hogy viselkedik? Sajnos én is érintett vagyok reflux és candida témában is. Most legutóbb egy hónapja egy természetgyógyász megállapította, hogy candida (na meg egyéb gombák és paraziták) okozza refluxomat is, azóta diétázok. A legnagyobb problémám, az erős fogyás, persze már a diéta előtt is fogytam. Persze egy 20 mg-os PPI-t és napi egy Alusulint még szedek a biztonság kedvéért. Szerintem a gyógyszerek (Antibiotikumok, PPI-k) tették tönkre a normál bélflórámat és ettő tudtak elszaporodni az említett káros gombák, baktériumok. Probiotikumot is szedek hónapok óta, de nem sokat javul a helyzet, már pszichésen is padlón vagyok a dologtól. Pláne, hogy én is egész életemben sportoltam, futottam is, de most nincs erőm semmire.

Előzmény: Kenyérsütés (10311)
Kenyérsütés Creative Commons License 2011.09.10 0 0 10311

Egy a lényeg nincs hancúr óvszer nélkül, no strand, no gyógyfürdő (férfiaknak óvszer és befőttesgumival elszorítva, nagyritkán). Olcsón kapható 9-9,5 l PH lugosított víz 900,-Ft/5 l (nem a méregdrága lugosító kell, amit 5-10 szeresére kell felhigítani. Állapottól függőem maximális ( egyes estekben csak a tömény édes szerektől mentesen diétázva, de ez olyan mint a fehér holló).Felére csökkenti a kilábalási időt.

Előzmény: Kenyérsütés (10310)
Kenyérsütés Creative Commons License 2011.09.09 0 0 10310

Én azért óva a fokhagymától és a rozmaringtól, tekintettelo arra, hogy refluxos vagy (ugyanis mindkettő igen termeli a savat). Ezt a kúrát én is akkor alkalmaztam, amikor még nem volt (vagy nem tudtam a refluxról).

 

Helyette, ami a refluxnak is nagyon jót tesz, igyál lugosított vizat, amit higitani kell. Én 9-9,5 vizet alkalmaztam (ezt 5-10 szeresére kell felhigítani), én ötszörösére higítottam, ez legyen az ivóvized ((az enyém ezüst ion tartalmú). Diéta természetesen kell, a vizkúrát 4-12 hónapig kell innod.

 

Én 5 hónap uán  (április 03-án kezdtem a diétával) már tejeskvét ittam vajas lekváros kenyérrel ma (ami ugye Candidásnak már elképzelhetetlen).

 

De lényeg most következik. Nekem az alapbetegség, ami a refluxot (és a gombásodást okozta) a prosztatagyulladás volt (ami baktériumos fertőzés). Megnagyobbodást okoz, ezzel is hozzájárúl a reflux keletkezéséhez ( ezenfelül igyekszik a immunrendszer a savval megsemmisíteni az elszaporodott baktériumokat a gymorban és a nyelőcsőben semlegesíteni.

 

Az első gombásodást nekem ez okozta, a mostanit magam okoztam nem volt könnyű, de sikerült (ez most nem annyira érdekes.

 

Eljutottam a lényegre, nem lehet tudni  mi az alapbetegséged, de egy a lényeg: kerüld a strandokat, melegvízű gyógyfördőket, valamint monogám kapcsolatban is (ha nő vagy, akkor a partnerednek) szigorúan óvszert kell húzni a cerkájára (ha normális kapcsolatban vagy, úgyis megérti). Hiába jössz ki a Candidából, újra vissza kapod.

 

Előzmény: szivecske01 (10309)
szivecske01 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 10309

Sajnos én mindkét problémával érintett vagyok. Kb 10 éve jön megy bennem a candida, a refluxot 1997-ben diagnosztizálták. Candida ügyben sok mindent kipróbáltam, mst épp egy rosszabb periódusom van, amikoris viszket a böröm több helyen.Komoly vagyonom maradt már a patikákban meg a bioboltokban.. Nem merném összeszámolni, hány forntba került a reménykedés éveken át. Most olvastam a fokhagymáról és rozmaringról, megpróbálom, remélem nem fogok nagyon büzleni, mert közösségbe járok.Munkahelyre és programokra. A diétával hadilábon állok, de a cukrot kiiktattam. Szeretnék egyszer VÉGLEG megszabadulni a viszketéses börtüneteimtöl. A börgyógyász nagyon rendes mindent megtesz értem, amig kenem magamat az általa felit krémekkel addig jó, amint esetleg panaszmentesen nem tenném ugyanezt máris visszajött. Olyan mintha csak a szönyeg alá söpörném a problémát. Voltam én is colon hydrotherápián, vérkristályanalizisen, ott mondták meg hogy candida. Nagyon makacs ragaszkodó candidáim vannak, soha nem akartam erröl neten beszélgetni, sokáig gondolkodtam, de most itt vagyok egy ujabb recidivában.Mindenkinek jó egészséget kivánok.Ha valami használható és olcsó ötlet van amit esetleg nem reklámoznak de jó, szivesen olvasnák róla.Az olcsó megoldásokat nem verik nagydobra, mert a drágát akkor ki venné meg.A gyógyitás és a reménykeltés üzlet, a forgalmazók profitérdekeltek. Szeretnék egy igazi megoldást, amiröl esetleg nem hallottam még.

Előzmény: sasa58 (10307)
sasa58 Creative Commons License 2011.08.22 0 0 10307

Ez a topic meghalt?

 

Minden candidás meggyógyult?

Evicke Creative Commons License 2011.05.21 0 0 10304

Dolce Gabbana, benézel még ide néha? úgy emlékszem, neked visszatérően volt gombád sokáig, hogy vagy most?

Kenyersutes Creative Commons License 2011.05.07 0 0 10303

Én ettől függetlenül hiszek a módszerében és el is kezdtem a kipróbálását.

 

Sajnos már egyszer voltam én is candidáas, nagyon nehezen szabadultam meg tőle, 8 évvel ezelőtt kezdődtek a tüneketek. Az elsó 2-3 évben a legkonmolyabb természetgyógyász központokban fordltam meg (ami az akkori árakon egymillió Ft-ot jelentett csak a künböző általuk felírt szerek megvásárlásával, Colon hidroterápiával), de semmi elkőrehaladás nem történt a javulást terén.

 

Saját magam próbáltam a megoldást ( a diétával párhuzamosan), egy "féregűző" módszerrel próbálkoztam, ami étkezésenként 2-4 gerezd fokhagymát és 3x1 teáskanál őrölt rozmaringot (fűszer) jelentett 3 hónapon keresztül, de semmi mást akkor már nem szedtem és láss csodát megszabadultam a candidától, igaz eltelt majdnem egy év mire mindent megehettem. A testem állandó lázban égett a candidától, amit úgy oldottam meg, hogy addig amíg allergiás tüneteket nem vettem észre, tetőtől talpig bekentem magam eukaliptusszal kevert krémmel és olajjal. Természetesen ezek miatt ember nem igazán maradt meg a környezetemben ( a szag miatt).

 

 

Most sajnos saját magam okoztam a gombát, mert Combucha kúra alatt arcüreggyulladásra 3,5 napig nagyon erős antibiotikuot szedtem, ami kiírtotta a baktériumokat és a gomnbát elszaporította.

 

Ha a szakértők tanácsaira hallgattam volna, akkor nem tudom mikor ért volna végre a torturám a gombával.

Előzmény: Minengefahr (10302)
Minengefahr Creative Commons License 2011.05.05 0 0 10302

Kettő volt, (10297, 10298) az első egy csodás gyógymódot hirdető weboldal reklámja, a második a rá adott válasz, ezeket én töröltem.

 

További, a moderációra vonatkozó kérdéseket itt tegyétek fel; Kérdés a SOS fórumcsoport moderátorához.

 

A személyeskedést pedig mellőzétek.

 

További jó fórumozást !

Előzmény: Kenyersutes (10299)
Kenyersutes Creative Commons License 2011.05.05 0 0 10301

Szerintem meg Te hőbörögsz... (inkább tartottad meg volna magadnak a véleményed). Tény, hogy ki lett törölve, ezek alapján bármit (ami nem tetszik), ki lehet törölni. Csak egyfajta vélemény jelenhet meg ( a tided).

Előzmény: Törölt nick (10300)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.05 0 0 10300

Mi lenne, ha hőbörgés helyett elolvasnád a szabályzatot? Mert akkor azt is tudnád, ez miért fog valszeg menni a levesbe...

Előzmény: Kenyersutes (10299)
Kenyersutes Creative Commons License 2011.05.05 0 0 10299

Itt három bejegyzés volt tegnap (köztük az enyém is), amit nagyon hasznosnak tartok.

 

Miért törölte a moderátor, mi verte ki a biztosítékot? Nem értem?

Kenyersutes Creative Commons License 2011.04.29 0 0 10296

Köszi. Most már ismerős, ahogy elolvastam.

Előzmény: Törölt nick (10295)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.29 0 0 10295

Elméletileg a tgy is csak orvos lehet. Egyébként mind2, csak más módszereket alkalmaznak.

(Ismerős pl a Voll?)

Előzmény: Kenyersutes (10294)
Kenyersutes Creative Commons License 2011.04.29 0 0 10294

Candidát természetgyógyász vagy orvos állapíthatja meg? Tekintettel arra, hogy férfi vagyok nálam szerintem nem olyan egyszerű.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.28 0 0 10293

Az arány mindegy, a keverés "elrontja".

Előzmény: Kenyersutes (10291)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.28 0 0 10292

Ennek ellenére közismert a tapasztalat, h gyomorégésre legjobb a citrom. Refluxnál akkor okoz gondot, ha a gyulladt nyelőcső irritálódik a citrom által. (De a gyulladt nyelőcsövet sokminden más is marja.) Magának a gyomornak segít, és lúgosítja a szervezetet. A lúgosítás meg mulasztja a refluxot.

Előzmény: Evicke (10289)
Kenyersutes Creative Commons License 2011.04.28 0 0 10291

Ezt viszont nem tudtam, igaz csak 1 evőkanállal rektam 1,5 csalánteába.

Előzmény: Törölt nick (10288)
Kenyersutes Creative Commons License 2011.04.28 0 0 10290

Ez általánosságban igaz is, hosszú ideig én sem bírtam, de most naponta kétszer eszem lilahagymát 1-1 kisebb fejet, fokhagymát 2-2 vastag gezerdet étkezésenként (igaz feldarabolva és úgy nyelem le (hogy elérjusson a vastagbélbe is és tovább).

Előzmény: Evicke (10289)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!