Mézzel még nem próbáltam, de hagymával igen. A sűrű palacsintatésztába apróra vágott vöröshagymát, és átpréselt fokhagymát teszek, ízlés szerint, meg sót és borsot. Ebbe ujjnyi vastag, hosszú csíkokra vágott csirkemellfilét teszek, és forró olajban megsütöm. Lehetőleg ne nagyon érjenek össze a darabok. Én egyszerre szoktam beletenni a tésztába az összes csirkedarabot és csak úgy kézzel, egyenként az olajba rakosgatom.
Igaz, hogy egy kicsit megszívja magát olajjal, de nagyon kiadós, és nagyon finom étel, ugyanis a bunda alatt a csirke nagyon rövid idő alatt omlós és puha lesz. Nem kell sajnálni a hagymát. A csirkét egy kicsit megsózom, mielőtt a tésztába teszem. Nagyon gyorsan elkészül.
Új vagyok még itt az Indexen, itt a Konyhaasztatalban meg pláne. Ha volt már ez a recept akkor bocs.
Szóval: A csirkemellet kifilézem, a bőrét lefejtem, a kifilézett csirkemellet a vastagodó része felé bevágom majd széthajtom.
Erre azért van szükség, hogy a filé mindenhol nagyjából egyforma vastag legyen.
A Horváth Rozi féle "Ropogós Sültcsirke" fűszerkeveréket összekeverem olivaolajjal, citromlével, fokhagymával. A filét belerakom, majd állni hagyom 30-40 percig.
Jó forró serpenyőben zsíradék nélkül sütni kezdem a filéket, míg az egyik oldala sül addig a másikat megszóróm feketeborssal. (Én fehér- és feketebors 1:1 arányú keverékét használtam)
Megfordítom és a másik oldalát is sütöm 3-5 percig.
Most írok először a fórumba, ezért remélem tudok olyat írni, ami még új lehet.
Nagyon szeretem a Kínai konyhát ezért megpróbáltam otthon is elkészíteni. Lehet, hogy nem olyan mint az eredeti, de nagyon finom.
A csirke darabokat sózom, majd sűrű, sós palacsinta tésztába mártom, amibe egy kk. mézet is teszek. Ezután kisütöm.
Ehhez rizst tálalok. A rizst miután megpirítom, egy felvert tojást adok hozzá. Együtt pirítom amíg a tojás meg nem sül, ezután felöntöm vízzel és borsót teszek hozzá.
Pontosan!
Beforgattam paprikás lisztbe, kisütöttem olajban - pont mint előtte a halszeleteket. Engem is igazán meglepett - gondoltam, ehető lesz, egy kísérletet megér - tényleg nagyon jó.
Na akkor én is dobok egyet... mostanában valahogy általában elég lanyha a konyhaasztal.
A tárgyra: még a karácsonyi sütfőzésben, amikor kárászt sütöttem a hagyományos paprikáslisztes burkolatban, kimaradt egy kis paprikás liszt, kipróbáltam az egyébként rántani szánt pulykamájjal. Valami fantasztikusan remek dolog lett, az egészet így csináltam meg.
Csirke, nem egészen apró, cskolyan kisebbfajta szeletkék. Só, fehérbors, rozmaring. Kis margarinon pirosasra sütve. egy deci fehérborral nyakon öntve, teto. ALma, ananász, meggy, beáztatott mazsola (bármi). Mikor majdnem kész a hús, mellérakva a gyümölcsök, egy deci konyakkal. És aztán egy kis keményítos tejszínnel besürítve. Rottyanásig, aztán kész.
Mostanában többször is csináltam gyümölcsös pulyka/csirkeragut, saját kitalálás alapján, mindig nagyon finom lett. Egyszerue csak sok-sok gyümölcsöt vágok hozzá, meg egy kis szeszt ugye....
Ki főzte?:-)))) Amúgy az általam soroltak közül a jérce hasonlít leginkább a gyári csirkére (Azt nagyjából jércekorában vágják, de valahogy úgy nevelik. hogy a kiskakas is ugyanolyan lesz, csak az alkatrészből tudod, hogy kakasnak indult.
Egyébként tényleg vannak sokan, akik csak ezt a gyári csirkét ismerték sokáig, és furcsállják a valódit.:-(((
Nekem valami még rémlik...:-(
Csmetém már meglepődött a különbségen, amikor gyógykajához vettem egy kiskakast a piacon...
Szóval van a szabványcsirke, annak mindegy. Néha nagyon ritkán szabvány tyúk, az is más egy kicsit.
Namármost a nem futószalagon nevelkedett/vágott madárnál rántanivaló korában még mindegy, hogy fiú vagy lány, valamivel később, de még nem felnőtt korában vágják ki azokat (jérce, kiskakas), amit nem tartanak meg tojónak és kakasnak (ill. utóbbiról időben eldöntik, hogy netán kappan...). Nem teljesen egyforma, de azért nem "átjárhatatlan" a különbség.
Jó szárnyas húsi receptek vannak a januári fakanálban ami most már szép színes, én meg is rendeltem félévre.
Fincsi volt a sajtos diós csirkemell karácsonyban.
SZVSZ, ha a kutya nem komoly falmászókutya, akkor a szomszéd különlegesen buta galambokat tenyészt (vagy a kerítéshez és a zsengegalamb-észhez magasan van a fészek)
Fácán: néha azért venni is lehet lőtt fácánt...
Legemlékezetesebb fácánom fiatal tojó volt, kispolskival lőttük minden igyekezet ellenére, de, ha már ott volt szegény:-) Csepp gyermekem (manapság 20/178v187, de akkor még azért kisebb volt) mejjesztette boldogan, hetekig volt fácánpihe a háznál - szokványos húslevest főztem belőle.
Egyébként szerintem olyan, mint a kapirgálós sovány kiskakas, ilyesmi. Néha kapni a piacon, dehát betegnek vesz az olyat az ember, ára ... van. Aki meg ilyet hoz a piacra, persze akkora kockázatot vállal vele:-(
Nem tudom, mit tenyészt, de megas falkerítés van köztünk... fogalmam sincs, hogy kapja el a kutya őket....
Régen volt egy szomszédunk, aki vadászott, és hozott néha fácánt. A mamám isteni étkeket készített belőle :)) csak elég régen volt ahhozm, hogy igazán emlékeznék, miket. Ettél már fácánt?
A szomszéd, ha postagalambot tenyészt, csak örülhet, ha a kutyátok kiselejtezi a butábbját (amelyik hagyja megfogni magát). Ha húsgalambot, akkor a kerítés hibás.
Íze? A tápos galambnak, mint a tápos csirkének az ízét leginkább talán az "érdektelen" szóval tudom leírni, a vadon nőtt, önellátós galamb meg épp olyan rágós mint az idei varjú, de nagyon jó levese van:-))))
Háát.. nem hiszem, hogy megenném, és a szomszéd sem örül neki, mert ő tenyészti a galambokat. Úgyhogy talán ez nálunk nem jön be. Egyébként milyen íze van?
Hűt, amit a kutya már kezelésbe vett, azt aligha. Tessék megtanítani a kutyát, hogy a galambot csak megfogjuk, és épségben beszolgáltatjuk a konyhára:-)))))
Csak annyi, hogy az én drága kutyám kedvenc időtöltése a galambok fogdosása, és nem kellemes az ajtó előtt néha kibelezett galambokat látni. ... Na ezek után te megennéd?
vettem egy isteni könyvet:
egy elég vastag szakácskönyv csak tele szárnyasételekkel, külön kiemelve csirkemellet, csirkecombot, májat, gyöngytyúkot, tyúkot, pulykát, libát, kacsát.. szóval mindent, még galambkaja is van benne.... na de azt nem fogok enni sosem :))