Keresés

Részletes keresés

oramu Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1298
Sziasztok!

Mi egy műsor vagyunk a Fiksz rádióban, és ma este 19 és 20 óra között a milleniumi évről és a tűzijátékról beszélgetünk. Kérünk, ha van kedvetek szóljatok hozzá a 463-4313-on, vagy hallgassatok minket a 98 MHz-en, illetve a http://www.vilagradio.hu jóvoltából az Interneten.

Üdv: az Óramű stábja

Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1297
Visszatérva a floodolásotokból a témára, nekem a tüzijátékkkal kapcsolatban egy 1996-os élményem jutott eszembe.
Akkor elég satnya tüzijáték volt a Gellérthegy tetejéről, a szovjet "hősi" emlékműtől, és meg is indokolták a szerény rendezést Bokros csomaggal, meg más hazugságokkal a tolvajok.
De mit tesz isten, úgy a zsidó újév táján, szeptember első napjaiban egy péntek este jövök kocsival a Váci útról és a Szent István körútnál a felúljáróról látom, hogy tüzijáték van a Duna fölött, a Margit szigetnél.
Bekanyarodtam az Alkotmány utcába és leparkolva kisétáltam a Duna partra.
Hatalmas, látványos tüzijáték volt, vagy fél órán át, a Margit sziget déli csúcsáról lődözték a rakétákat. Hallgattam a rádiót, semmi közlemény, hogy ez micsoda itt most. A Dunában keresztbe fordulva, a Margit-híddal párhuzamosan állt egy nagy fehér hajó, tele emberrel, villódzó fényekkel, a víz fölött jól hallható edénycsörgéssal, dajdajozással, zenebonával.
Hát bizony, az elvtársak mulatoztak, pezsgőztek a Duna vizén, tüzijátékkkal szórakoztatva magukat.
Késő este adta le csak be a rádió a fővárosi önkormányzat illetékesének nyilatkozatát, miszerint a Japán állam által a millenniumi ünnepségekre ajándékozott tüzijáték eszközöket használták el, mert elfelejtette az önkormányzat átadni a Szent István napi ünnepséghez.
Nekünk ehelyett augusztus 20-án az ajándék a zenebohóc-múmia pökhendi nyilatkozata volt, hogy ő nem ünnepli az ezeregyszáz éves Magyarországot, mert ő már több ezer éves. Lehet, hogy Somló Tamás is ott volt, az elvtársak, különbejáratú, kirekesztő ünneplésén?
PandG Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1296
A kormányfő (gyk. miniszterelnök) _nem_ független, már miért ne mondhatna FIDESZ szlogeneket, ha akar kampányolhat is, ezt melyik törvény is tiltja ? A köztársasági elnök az más, nem kevertél te össze valamit ?

PandG

alphanumericus Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1295
Hát persze. De az benne van a játékszabályokban, hogy a kormány a kormányról szépeket mondjon. A kormány a Fideszről viszont nem mondhat szépeket, csak a kampány során.
Előzmény: anzix (1294)
anzix Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1294
O.K. Lehet hogy erősnek tartod a kifejezést.De ha ezek a szlogenek kihagyásával olvasod el a beszédet akkor is kampányizű nem?
Előzmény: alphanumericus (1292)
open Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1293
abszolút 1et értek veled
Előzmény: sjesz (1289)
alphanumericus Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1292
Anzix: kicsinyesség? Belekötni valamibe, ami egyértelműen törvénytelen: kicsinyesség? Elszomorrintom magam... Mint előbb már kifejtettem: akkor esne le mindenki álla, ha a "Te hangod" vagy a "Jéghideg az igazi" szlogenekkel keretezte volna a beszédet... Nézd már meg, központos, egyértelműen #1 helyen szereplő, ismételt kampányszlogen... Nemá, hogy ez csak amolyan kicsinység...
Előzmény: anzix (1291)
anzix Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1291
Mondjuk nem szivugyem Orbán Viki,most konkrétan eszembe jutott amikor az Antall kormányzat idején valami állami és egyházi ünnepek összevonása ellen emelt szót meglehetős hévvel.....:)))
De! A kormányzópárt legjelentősebb személyisége aki egyben miniszterelnök és ilyeténképpen a Fidesz kormányprogramjának 1.számú képviselője hogy a fenébe tudna nemkampányolni egy ünnepi beszéd alatt?Abba a néhány szóba belekötni ami a hivatalos Fidesz programban is szerepel :kicsinyesség. Anzix
alphanumericus Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1290
Nem értem, miért kéred, hogy ismételgessem magam. Olvasd el még egyszer a 1271-es hozzászólást, ott szabatosan megfogalmazom, hol itt a kampány.
Előzmény: Fine Tune (1286)
sjesz Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1289
Nem értelek titeket!

Miért kell valakit egyből le-ballibezni, ha más a véleménye? Nem tudjátok elképzelni, hogy valakinek más véleménye lehet, és az nem hülye?

Nem veszitek észre, hogy mindegyik oldalon csupa gané politikus csücsül????

Ezek abból élnek kiválóan a MI pénzünkből, hogy egymást szarral dobálják!

Miért kell nekünk szépen csürhe módjára mögéjük állni? Ha szépen végignézitek az elmúlt 10 évet rájöhettek, hogy mind egyforma, csak a viselkedésük a szerint változik, hogy éppen milyen a politikai leosztás.

Miért kell szembe állítani Orbánt, Hornt, Antallt. Lényeges, hogy melyik volt agy hajszállal jobb, amikor mind minősíthetelenül gyenge volt?

Minek az egész, amikor megint ott tartunk, hogy az a Sporttámogatás, hogy az ISM a TV-ben reklámozza a FOCIT????

Mérhetetlenül szomorú vagyok!

Előzmény: Fine Tune (1282)
sjesz Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1288
Már megbocsáss, d engem senki nem kérdezet meg, hogy akarok-e ennyiért tüzijátékot!

Akkor legyél szíves Te is kuratórium nélkül elküldeni!!! :-))

Egyébként én azt sajnálom, hogy azokról a helyekről, ahonnan én és ismerőseim évtizedek óta néztük a tüzijátékot, semmit sem lehetett látni.

Valahogy jobban tetszene egy becsületes, gellérthegyi, 6-7 ezer petárdás, 30-40 miliós tüzijáték.... Azt még el tudnám fogadni....

De a rongyrázásnak semmi értelmét nem látom...

Ez a tüzijáték nekem úgy hatott, mint a 20 éves, lepukkant 316-os BMW, sportkipufogóval és 500.000 Ft-os HiFi-vel. Megmosolyogtat és szánalmat ébreszt.

Sajnálom, hogy Orbán is bevonul a gyenge kis szarok Panteonjába...... többet vártam tőle. De most már látom, hogy csak a szája volt nagy, a gerince messze elmaradt ettől.

Aki pedig felhőtlenül örül, hogy milyen szép volt, azt üzenem, hogy tegye csak , addig örüljön, amíg rá nem jön, honnan vették el a pénzt. Amíg nem érzi a saját bőrén addig nagyon jó érzés, persze.

Majd ha rájön, hogy ennek a brancsnak a tagjai komoly tudósok leveleire még csak nem is válaszolnak, hagynak fontos dolgokat összeomlani, akkor majd Ők is elgondolkodnak talán, hogy mit miért......

Előzmény: Fine Tune (1286)
sorrowvampire Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1287
Avvve népek.....

a furcsa az egészben az, hogy pont aznap este
a Spektrumon volt egy dokumentumfilm a világ
legnagyobb(!!) tüzijátékáról.....aminek költsége
1 millió dollár volt....
ez a tüzijáték tényleg a világ legjobbjaival vetekszik? vagy csak árban?
természetesen közbeszerzés nélkül

Fine Tune Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1286
Orbán Viktor állami ünnepen nem kampányolt. Hallottad, azt a szót tőle, hogy Fidesz?
Kovácstól viszont lehetett hallani, hogy MSZP.
Előzmény: alphanumericus (1284)
HAME Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1285
Ha túl sokan lesztek, természetesen egy kuratórium fogja vizsgálni a jogosultságot.
Annyit megmondhatok, te hiába fogsz pályázni, mert már közismert figura vagy, volt olyan év, hogy egyszerre az ország három pontján próbáltad felvenni az árvízsegélyt.
Előzmény: pancho (1278)
alphanumericus Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1284
Fine Tune: ez törvény, nem kekeckedés. Orbán miniszterelnökként állami ünnepen NEM KAMPÁNYOLHAT. Ennyi.
Előzmény: Fine Tune (1282)
sjesz Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1283
Én is kérem az 1 USD-t.
Előzmény: HAME (1195)
Fine Tune Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1282
Ez sima kekeckedés semmi több. Milliószor lehet hallani politikusokat állami ünnepen kifejezetten kampányolni, sokkal durvábban. Orbán ezen a téren éppenhogy visszafogott. Hallgasd meg mondjuk Kovácsot. Szerintem Orbán ki sem ejtette tegnap azt a szót, hogy MSZP, vagy SZDSZ.
Előzmény: alphanumericus (1281)
alphanumericus Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1281
Fine Tune, kis iktatás - oktatás:

A politikus közpénzből beszél - ezen állításod csak részben igaz. A pártok egy bizonyos összeget fordíthatnak kampánycélra, ha többet költenek, akkor megbüntetik őket. A pénz, amit kampányra költenek, plakátokra, általuk szervezett (ÉS NEM ÁLLAMI) rendezvényekre megy majd el (ilyen lehetett az általad kifogásolt maszopos lufizás), mások elvacsorázzák, stb. Nem szabad tehát más pénzeket erre a célra fordítani. Súlyozottan etikátlan a közpénzeket ilyen célra felhasználni (ez történt tegnap).

Nem egy mondatba, hanem "kettőbe kötöttem bele". Úgy használta őket a miniszterelnök úr, hogy azok tartalmi keretbe foglalták mondanivalóját. A szóban forgó mondatok a Fidesz választási stratégiájában szereplő szlogenek voltak, használatuk tehát etikátlan, és a törvény szerint éppen abba a bizonyos "dádá" kategóriába tartoznak...

Nem szörnyülködni szeretnék, és jobb ha tudod: ha a maszop tenné ugyanezt, hasonlóan vehemensen kelnék ki magamból!!!!

Előzmény: Fine Tune (1280)
Fine Tune Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1280
A politikus "közpénzből" beszél és kampányol. Hornt és Nagy Sándort megróhatom amiatt, hogy engem is leelvtársazott, de amiatt nem, hogy ezt nem a saját kis zsebpénzükből tették.
Aligha hiszem, hogy pld. Május 1 az MSZP különbejáratú ünnepe lenne, márpedig (mindig kint vagyok a Városligetben) jóval konkrétabb és durvább a választási propaganda mint pld. az általad észrevételezett időben és helyen, ahol is egy db. mondatba sikerült belekötnöd.
Avagy észrevetted, hogy tegnap a Fidesz választási brosúrákat, Fidesz lufikat osztogatott volna? Ez a Városligetben pedig teljesen természetes, gondolom nem az MSZP vezetők pénzéből. Tehát ha igazán szörnyülködni szeretnél, látogass csak ki Május elsején a Városligetbe.

Előzmény: alphanumericus (1275)
pusztuló agysejt Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1279
Említették itt a lehulló kormot-parazsat.
Ahol én álltam (Lánchídtól kb. 50 méter délre, Buda, a rakpart fölött közvetlen), időnként azért nem merte senki nézni a tűzijátékot, mert annyira sűrűn hullott a korom (kb. 2-3 cm hosszú, 4-5 mm átmérőjű darabkák), hogy aki felfelé nézett, annak telement vele a szeme (és ezek azért már nem apró és jelentéktelen porszemcsék). Én pl. világos ingben mentem ki, szürkésben értem haza.
És néha jöttek féltenyérnyi izzó darabok is, amelyek nem szépen lelibegtek, hanem zuhantak, az emberek meg - a tömeg miatt - alig tudtak elállni az útjukból.
Hát bárki volt is az a barom, aki ezt így megtervezte, kapja be.
pancho Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1278
Mindenkinek elköldöd a részét?
Mert ha akarod, csinálok neked egy névsort. Néhány ezer név lesz rajta, és ez csak az ismerőseim és azok ismerősei (igaz, néhány falu teljes lakossága benne lesz, akik hogy, hogy nem, nem utaztak fel Budapestre tűzijátékot nézni, de az ő pénzüket is ellődözték ám itten).
De küldeni ám az 1 dollárt mindenkinek, nem csak pofázni.
Előzmény: HAME (1189)
Belepofázok én is Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1277
Kedves Sünike !

Én ugyan nem mondtam, hogy kormányszócső vagy.... csak annyit, hogy olyanokat amiket hallottál és leirtál az országjáróban lehet olvasni

Neked is szép napot !

u.i
Milyen egy esettanulmány kedves Dr. Rsüni ?

Előzmény: Rsüni (1276)
Rsüni Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1276
Pedig te viselkecc úgy, mint egy pszihiátriai esettanulmány. Kapásból kormányszócsőnek tituláltál, pedig én csak személyes élményeimet írtam le. Na min1, derűs napot!
Előzmény: Belepofázok én is (1274)
alphanumericus Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1275
"Orbánnak az a dolga, hogy megnyerjen egy csomó embert, arra, hogy a Fideszt vegyék meg."

Hát persze. Orbán Viktor, Fidesz listavezető célja, és (a Fideszesek jogos elvárása alapján) kötelessége, "dolga" is ez.

Orbán Viktor miniszterelnök kötelessége pedig az, hogy betartsa a törvény paragrafusait, s ne közpénzen kampányoljon, mert azt nem szabad. Ezért dádá jár.

Zoltán: nyilván nem fog a Fidesz által pozícióba helyezett főügyér nyomozást kezdeményezni hivatalból ekkora nyilvánvaló törvénysértés láttán - így nyilván polgári kell legyen. De azért örülök, hogy már ott tartasz, hogy ellamentálgatsz ezen a kérdésen, s belátod: valóban helytelen volt a kofáskodás... Köszi!

Előzmény: Fine Tune (1272)
Belepofázok én is Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1274
Azt már ti gyarapitjátok.....
Előzmény: Rsüni (1271)
zedler Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1273
sajnos mindegyik kormány az előzőeket okolja mindenért, és neki kell a helyes útra terelni a dolgokat
a lakosság meg szív
Előzmény: Munchausen (1269)
Fine Tune Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1272
Túlságosan érzékeny vagy. Orbánnak az a dolga, hogy megnyerjen egy csomó embert, arra, hogy a Fideszt vegyék meg. A jó politikus ezt saját értékrendjének feladása nélkül természetesen a korszerű piár módszerek felhasználásával teszi. Miért lenne önmagában ez baj? Ki venne meg egy amúgy jó mosószert, ha órákig sorolnák alkotóelemeit. Ez még mindig szimpatikusabb, mint az MSZP -SZDSZ által sulykoltak, miszerint a "másik" mosószer szar.
Előzmény: alphanumericus (1261)
Rsüni Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1271
Nem rossz így nyáron egy kormánypártnak. Te meg csak figyejjé erősen jövő nyáron újra Viktor lesz a kormányfő te pedig az pszihiáterek banxámláját fogod gyarapítani.
:o)))))))))
Előzmény: Belepofázok én is (1268)
Aradi Zoltán Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1270
Polgári per lesz, vagy büntető? Csak azért kérdezem, mert büntetőhöz ügyész is kell, olyan meg, aki elrendeli ebben az ügyben a nyomozást nem találtok, hacsak a kormány ellenőrzése alá nem helyezitek az ügyészséget. Igaz, akkor meg azért nem lesz per.
Előzmény: alphanumericus (1267)
Munchausen Creative Commons License 2001.08.21 0 0 1269
Köszönöm soraidat, elolvastam, kétszer is. ;-))
Ha már itt tartunk, sok tekintetben igazat adok neked, de enged meg, hogy azzal az elmélettel, hogy jó nagy cirkuszt adjunk a népnek egy kicsit vitatkozzak. Véleményem szerint az ilyen falusi Lagzilajcsis szórakoztatást nem szabadna állami, költségvetési, adó, önkormányzati pénzekből megrendezni. A tűzijáték már egy kicsit más tészta, mert itt egy lassan-lassan hagyománnyá, tradicióvá váló eseményről van szó. Nyilvánvalóan ennek is van idegenforgalmi, illetve egyéb vonzata, nagyon sokan jól keresnek ezen az este, ha csak az eladott üditőitalok, sörök, szendvicsek, egyebek mennyiségét nézed, másról, pl. utaztatási bevételek s.t.b. már nem is beszélve. A rendezőség momentán a kormány és az OK ott követte el véleményem szerint a kapitális hibát, hogy a múlt évben fellángolt vita, a gyanúperek és egyebek miatt, ezt a 2001-es rendezvényt sokkal tisztábban, sokkal átláthatóbban, és nemcsak a törvény maximális figyelembevétele, betartása mellett, hanem mondjuk ki bátran, becsületesen kellett volna levezényelni. A kormány és feje Orbán Viktor véleményem szerint akkor járt volna el helyesen, ha az egész OK bagázsot lecserélte volna a 2000-es botrány után. De sajnos mint ma már tudjuk, az ő kezei is meg vannak kötve, meg aztán stratégiailag sem tehette meg utánpótlás hiányában ezt a lépést.
A forma1-el történő összehasonlítása a tűzijátéknak nagyon sántít.
Annak tudnék egyszer örülni, ha a kritikákat, a kifogásokat nem a másikra, nem az előző kormányok hibáira, tévedéseire való mutogatással magyarázná, hanem egyszer igazán őszintén az esetleges felelősöket megbüntetve orvosolná, vagy legalább kezelné ez a mostani kormány.
Előzmény: Fine Tune (1253)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!