Keresés

Részletes keresés

LILÓ Creative Commons License 2002.09.04 0 0 85
:))))))) harapnak..Ez jó :) Ellenben ha már a saját stílusodat nem mered a nyilvánosság előtt felvállalni (vajon miért?..), áruld el nekem, nem találkoztunk mi a Honvédban?
Előzmény: Satanas666 (84)
Satanas666 Creative Commons License 2002.09.04 0 0 84
De kemények ezek a kemposok...néhány hozzászólás, és mindet ki lehet borítani, rögtön harapnak mindenre. Egyébként tényleg kellene egy anti zen bu kan-t nyitni, de ez egy annyira hulladék harcművészeti ág, hogy nem éri meg a fáradságot. További jó szórakozást és csetelést, "kőkemény kemposok"!
leha Creative Commons License 2002.07.22 0 0 83
tudtommal 4. danos aikidos, aki kempoz(ik/ott) is, az a Várszegi Rudi, de már nem a ZBK-Kempo keretein belül ...

mellesleg elég szar is lenne a helyzet, ha 4.dan felett lehetne csak aikidot oktatni ...
(idén februárig Mo-on ketten érték el ezt a fokozatot tudtommal)

Bandi-T Creative Commons License 2002.07.21 0 0 82
Elõre is köszönöm!
Előzmény: LILÓ (81)
LILÓ Creative Commons License 2002.07.21 0 0 81
Jövőhéten lesz edzőtábor, azthiszem akkor mindent megbeszélünk, úgyhogy azután tudok pontos infot mondani, de feltétlenül megírom majd.
Azthiszem a december nyolcadikai Hanshi kupa az tuti, és a december 15-én Tatabányán megrendezésre kerülő kihívásos full-contact verseny is. De előbbiekről majd jövőhéten tájékozódok.
Előzmény: Bandi-T (80)
Bandi-T Creative Commons License 2002.07.21 0 0 80
Ok, addig megkérdezem: mikor lesz legközelebb megnézhetõ versenyetek?
Előzmény: LILÓ (79)
LILÓ Creative Commons License 2002.07.21 0 0 79
Nem baj, várjuk meg, amíg ő maga nyilatkozik.. Kíváncsian várom..
Előzmény: Bandi-T (78)
Bandi-T Creative Commons License 2002.07.21 0 0 78
Nincs tippem.
Előzmény: LILÓ (77)
LILÓ Creative Commons License 2002.07.20 0 0 77
Bandi-T

Tudtommal ugyanis aikidó-ban 4 dantól mester valaki. Arról viszont nem tudok, hogy lenne olyan kempo mester aki ennek megfelel. (illetve egyről tudok, de az nem tartozik a zen bu kan -hoz

Tipp? :)

Előzmény: Bandi-T (76)
Bandi-T Creative Commons License 2002.07.19 0 0 76
Kedves Satanas666,

Te mit edzel?

Előzmény: Satanas666 (74)
LILÓ Creative Commons License 2002.07.19 0 0 75
Lehetsz is kíváncsi rá, hogy ki tanított nekem jitsu technikákat, azthiszem már nem fogod megtudni. De megnyuogdhat a kis lelked, ami ennyire aggódik, hogy hozzá értő ember tanítja, nem olyan, aki kinevezi magát mesternek. Remélem már nem lesznek álmatlan éjszakáid, hogy ezt is tudod.
Tudod, a kempo edzéseken nem az aikido filozófiáját oktatják, hanem egy pár hatásosabb technikát, amit fel tudsz használni (na persze nem utcán). Ehhez nem kell 5 danos aikido mesternek lenni, hogy ezeket a technikákat elsajátítsd.
Arról viszont nem tudok, hogy lenne olyan kempo mester aki ennek megfelel
Sokmindenről nem tudsz már "kis szívem"..
Arra kíváncsi lennék, mi bajod az uchi ude ukével és a soto ude ukével? Nem 2 stílus kifejezéseit kéne hasonlítgatni, hanem (ha már nem tudsz japánul) megkérdezni valakitől a japán kifejezés jelentését, és utána elgondolkodni, hogy ki mit is kever..
A karate szó fogalmát pedig nézegesd meg az arra vonatkozó szakirodalomban, és akkor majd te is vitapartner lehetsz talán.
A kubikuzushinak és blokking katának nem véletlenül van annyi változata, talán jó lett volna, ha ezt anno megkérdezed a mesteredtől..

Nyithatnál egy "Anti-ZBK Kempo" topikot és teleírhatnád, és akkor talán nem feketítenéd be az alaptalan mocskolódásaiddal ezt a topikot..

Előzmény: Satanas666 (74)
Satanas666 Creative Commons License 2002.07.19 0 0 74
Hogy neked ki tanított aikido és jutsu technikát, arra igazán kiváncsi lennék... de nem olyan mester, aki értett is hozzá, ez biztos. Azt én nem nevezném ugyanis jutsunak, hogy valaki különbözeti vizsgát tesz és kinevezi magát mesternek. Kiváncsi lennék, vajon hány olyan kempo mester van aki párhuzamosan lejárt jutsu-t és aikido-t tanulni, majd ezekből is mestervizsgát tett? Tudtommal ugyanis aikidó-ban 4 dantól mester valaki. Arról viszont nem tudok, hogy lenne olyan kempo mester aki ennek megfelel. (illetve egyről tudok, de az nem tartozik a zen bu kan -hoz) aki pedig nem mester, az ne tanítson...

Az pedig, hogy az okleveleken mi van, nem számít. Imre bácsi nem csak a karatét keveri a kempoval, de még a különböző védéseket is: lásd: uchi ude uke és soto ude uke. Persze ő azt hiszi, attól lesz a stilusa különleges, hogy nála még a védések is más néven futnak. Azt pedig, hogy milyen gyakran változnak a technikák, ne firtassuk: kubikuzushi kata - kb. 5 féle változatát ismerem, de mondhattam volna a blokkingot is.

Ajánlom figyelmedbe kisszivem a külföldi irodalmakat, akkor majd vitapartner lehetsz - talán.

Előzmény: LILÓ (73)
LILÓ Creative Commons License 2002.07.19 0 0 73
Nem, nem tájékoztattam félre Tybald-ot, megnyugodhatsz.
nem tudom, ki visz bele aikidó és ju jutsu fogásokat, mert ilyen kempo mesteretek már nincs egy sem
Eléggé lazán jelented ki ezeket a semmire alapozott gondolataidat. Bár lehet, hogy te pont azokról az edzésekről hiányoztál, amikor aikido és jitsu technikákat tanultatok, de nekem tanítottak, és tanítanak ilyen technikákat.
zen bu kan, melynek havonta változnak a formagyakorlatai, technikái és vizsgaanyaga
Nem, nem változnak havonta a formagyakorlataink és a technikáink, a vizsgaanyagunk se hvonta változik. Az a tény, hogy bizonyos időközönként változik (elég hosszú időszakonként) azt jelzi csak, hogy a kempo halad, elfogadja a változást és így nyílt a fejlődésre. Elég rossz is lenne, ha nem változnának időnként a technikák. És ennek semmi köze nincs az utcához.
És, még valami: a kempo-t nem karatékák, hanem kempokák üzik
A jó néhány év(?) alatt, amit az edzőteremben töltöttél, ennyit megtanulhattál volna, hogy a kempo is karate. De biztos soha nem kaptál még oklevelet se, hiszen akkor el tudnád olvasni, hogy "Zen Bu Kan Kempo Karate"..

Előzmény: Satanas666 (71)
LILÓ Creative Commons License 2002.07.19 0 0 72
Satanocska!

Cöcö, azthiszem így már más a dolog, ha sátánocska kempot űzött egy meghatározhatatlan ideig.. Bár ahhoz képest elég sokmindenben tájékozatlan..
Attól, hogy barna öv fityeg a derekam körül, nem hiszek semmit. Az, hogy meg tudom-e védeni magam, majd kiderül, amikor meg kell védeni magam. Addig meg hadd ne döntsd el előre, se te, se senki más.
biztos, hogy számos használhatatlan fogást ismersz
Mi az, hogy használhatatlan? Ha még emlékszel, akkor nem csak az utcára tanulunk technikákat, hanem versenyre, vizsgára, bemutatóra, STB. Nem hiszem, hogy tudnál mondani olyan technikát, amelyik teljesen használhatatlan lenne a kempon belül..
imre báttyó is nagy törő volt és minden egyéb más ökörséget is csinált (kar átszúrás bicikliküllővel, pl.) amiről ő azt hitte, hogy kempo
(megjegyzem, a tulajdonneveket nagy betűvel szokás írni-általános iskola 2.osztály)
Igen, sok ökörséget megcsinált, amit más soha, de ezek az ökörségek sokszor nem voltak céltalanok. Emlékezz csak vissza, amikor puszta kézzel bontottak le egy lerombolásra váró házat a tanítványaival, és a befolyó pénzt a beteg gyerekek javára utalták.
És miért ne hihette pont ő bármire is, hogy az a kempo? Ő fejlesztette ki a Zen Bu Kan Kempot, azthiszem ez elég ok arra, hogy bármit is higgyen. Persze a ZBK kempo azóta sokat változott és természetesen már nem olyan vad, mint akkor volt.
Persze ennek megvan a maga gyümölcse: jelenleg már bottal is alig tud járni.
Ezt ne keverd ide, bár valószínűleg nem tudod, hogy volt egy balesete, egy agyi ütőér elpattant a fejében, és kórházba került..Nem, nem kempozás közben. És az, hogy ilyen szépen felépült egy olyan baleset után, ahol újra kellett tanulnia járni, enni, beszélni, az már a kemponak és a belőle fakadó lelki erejének köszönhető.
sok magas ővfokozatú bohóc
Kíváncsi vagyok, miért vagy ilyen véleménnyel a kempo mesterekről.. Biztos ért valami trauma, hogy ennyire nem tiszteled őket.. Csak hogy ezek a "bohócok" nem véletlenül kapták meg a fekete övet.
mert a sípcsonttal történő törések sem maradnak büntetlenül
Ez maradjon az ő gondjuk..
a betonlap és a partvisnyél nem üt vissza.
Valóban nem ütnek vissza, sőt, az ütőpárna és a box zsák se üt vissza, gondoltad volna?

Előzmény: Satanas666 (70)
Satanas666 Creative Commons License 2002.07.19 0 0 71
Majd elfelejtettem: a Tybald nevű illetőt egy kissé félretájékoztattad. A TI kempotok "híres arról" amit itt leírtál (noha nem tudom, ki visz bele aikidó és ju jutsu fogásokat, mert ilyen kempo mesteretek már nincs egy sem), az eredeti kempo és a többi irányzat egy "kicsit" más, sokkal jobb és hatékonyabb harci rendszerre épül, nem úgy, mint a zen bu kan, melynek havonta változnak a formagyakorlatai, technikái és vizsgaanyaga. (persze tudom, erre is megvan a magyarázat: "durvul az utca, durvulnak a technikák" - valójában azonban nincs egységes és kidolgozott rendszere a kempotoknak)
És, még valami: a kempo-t nem karatékák, hanem kempokák üzik, a jó néhány év alatt amit az edzőteremben töltöttél, ennyit megtanulhattál volna.
Előzmény: LILÓ (67)
Satanas666 Creative Commons License 2002.07.19 0 0 70
Kedves Lilocska!

Jól gondolod, nagy tapasztalatom van a kempo területén. De te ne hidd, hogy azért, mert barna öv fityeg a derekad körül (vagy valami hasonló) valóban meg is tudod védeni magad. A zen bu kan jelenlegi tanításai alapján biztos, hogy számos használhatatlan fogást ismersz, melyről azt hiszed, jók valamire. Mellékesen megjegyzem, hogy lassan már nem lesz igazi mesteretek sem, akiktől tanulni tudtok valami használhatót.
A törésekről pedig annyit: imre báttyó is nagy törő volt és minden egyéb más ökörséget is csinált (kar átszúrás bicikliküllővel, pl.) amiről ő azt hitte, hogy kempo. Persze ennek megvan a maga gyümölcse: jelenleg már bottal is alig tud járni. Majd megnézzük, hogy a sok kempomester (bár talán ez nem is jó szó, fogalmazzunk úgy: a sok magas ővfokozatú bohóc) néhány év múlva hogy fog járni (mert a sípcsonttal történő törések sem maradnak büntetlenül). Végül pedig annyit: a betonlap és a partvisnyél nem üt vissza.

Előzmény: LILÓ (69)
LILÓ Creative Commons License 2002.07.17 0 0 69
Sátánocska.

Gondolom nagyon nagy tapasztalatod van a kempo területén, hogy így beszélsz róla.
Azért lejöhetnél eltörni egy olyan "jó sóderes" betonlapot, aztán utána beszélhetünk róla, hogy ki ne verje magát hol. Lényeg, hogy a sátán vallású satanaska elmondhassa, hogy ő a fasza legény. De legalább most már ezt is tudjuk.

Kisöreg, maradj csak a sátánodnál...

Előzmény: Satanas666 (68)
Satanas666 Creative Commons License 2002.07.17 0 0 68
Hát persze....mindenki életszerű azon a kempo-n amit ti csináltok...
1. a betonlap törésre ne verd magad, mindenki el tudja törni, föleg ha jó sóderes.
2. Amit itt leírtál az a kempo elmélete, a gyakorlatban azonban úgy néz ki, hogy: fizess a vizsgaanyagért, fizess a vizsgáért, fizess a ruháért, ővért, mindenért... és mi cserébe még több vizsgát és egyebet tartunk, hogy minél több pénzt kiszedjünk a kempokák zsebéből. Az nem számít, hogy a többség síkbéna, a lényeg, hogy a mormon vallású lévai lacika meg harnos imike szedhesse be a lóvét. Nagy biznisz!
Előzmény: LILÓ (67)
LILÓ Creative Commons License 2002.07.12 0 0 67
Topik fel!!!

Tybald kedvéért: :)
Szal a kempo inkább arról híres, hogy több harcművészet megtalálható benne, úgy mint például az aikido, a judo, a jitsu vagy a box, stb. Dolgozunk még fegyverekkel (pl.kard, hosszúbot, rövid bot, kés), vannak formagyakrolataink, mind fegyveres és pusztakezes.
Hatékony önvédelmi rendszerének köszönhetően a karatéka olyan hatásos technikákat sajátíthat el, amivel a későbbiekben az utcán is képes lesz megvédeni magát. Nálunk nincsenek "előre megbeszélt" önvédelmek (illetve vannak, az a gio, de az más, ott a látvány a lényeg), hanem a vizsgákon is életszerű szituációk elé kerülnek a vizsgázók. A gyakorlás során kialakulnak a reflexek is, és mivel így gyakorlod már eleve, beidegződik a gyors és hatékony _életszerű reagálás. Egy idő után már nem kell gondolkodnod, hogy hogy védekezz, hanem reflexből teszed.
A másik sajátossága a töréstechnika. A magyar kemposok híresek a törésükről: cserép és deszka helyett _járdaszegély betonlapot törnek.
Sok más sajátossága van még, de gondolom ennyi elég. :) Ha akarsz, kérdezz nyugodtan! :)

vinczegabi Creative Commons License 2002.03.26 0 0 66
Sajnálattal kell közölnöm, hogy Juhász Ferenc 6.Dan Nagymester elhalálozott. Halála mindenkit mélységesen megrázott, nagy veszteség ez a magyar Kempo-nak és a magyar harcművészeteknek is. Fájó szívvel búcsúzunk a mestertől.A temetése 2002.03. 29.-én 14 órakor kezdődik a Veresegyházi temetőben.

Üdv:vinczegabi

vinczegabi Creative Commons License 2002.02.14 0 0 65
Halló!

Üdvözlök mindenkit 2002-ben is.
Csiszolatlan Gyémánt listáját ki kell hogy javitsam. De ez nem az Ő hibája mert költözések történtek.
A Kabina féle társulat a Király u.-i UTE vivo teremben tart januártól edzéseket.
És én is elköltöztem az Eötvösből, most a Madách I. u.5. Ben vannak az edzések.K-CS 19.00-21.00

Üdv: vginczegabi

Bandi-T Creative Commons License 2002.02.13 0 0 64
Sziasztok,

Vinczegabinak már adtam egy köteg versenykiírást a Hanshi kupán, de gondoltam mivel a weboldal most nyílt meg, emlékeztetőül ismét. :)

2002. június 14-16. között kerül megrendezésre a nyolcadik Debrecen Nyílt Kick-box Világkupa.

A kupára stílustól és szervezethez tartozástól függetlenül sok szeretettel várunk mindenkit aki vállalja a WAKO kick-box szabályokat.

A részletek megtalálhatók a világkupa frissen elkészült honlapján: www.kickboxworldcup.hu

Csiszolatlan Gyémánt Creative Commons License 2002.01.30 0 0 63
Persze, azért az nagyon fontos, hogy lehetőleg közel legyen, könnyen elérhető, szerintem jól fogod érezni magad, bármelyik klubba is keveredsz majd.Sok sikert és jó edzéseket!!
Előzmény: ingyijan (62)
ingyijan Creative Commons License 2002.01.30 0 0 62
Elsősorban küzdelemorientált hely érdekelne, bár gondolom a legtöbb az. A szadizmus nem az esetem. :-) Ha kemény az edzés az nem gond.
Sajnos valószinüleg a földrajzi hely fog dönteni az utazás hosszúsága miatt.
Előzőleg rosszul írtam, mivel 1990-91-ben kempóztam, ha jól emlékszem a nevére Juhász Attilánál. Nem tudom mennyire volt hivatalos a dolog, mivel zöld öves volt. Sajnos abbahagyta, pedig jó volt a társaság.
Előzmény: Csiszolatlan Gyémánt (61)
Csiszolatlan Gyémánt Creative Commons License 2002.01.30 0 0 61
Ki is hagytam egyet:
Bp. Király u.71.

Nagyon szívesen.Ajánlani tudok, persze, de minden klub más, mint ahogy minden edző stílusa is más. Van, ahol keményebbek az edzések, van ahol lazább, van ahol egy kis szadizmus is megjelenik:), de a társaság nagyon jó, szóval írd meg, mi áll Hozzád közelebb.Egyébként azt írod, kempoztál, akkor kinél?

Előzmény: ingyijan (60)
ingyijan Creative Commons License 2002.01.29 0 0 60
Köszi szépen Csiszolatlan Gyémánt!
Szép hosszú neved van. :-)

Esetleg valamelyiket ajánlani is tudod?
Vagy az nem lenne etikus?

Előzmény: Csiszolatlan Gyémánt (59)
Csiszolatlan Gyémánt Creative Commons License 2002.01.29 0 0 59
Szia ingyijan,

még címek:
XI. Beregszászi út 10.
XVII. Erzsébet krt.56.
Bp. Aga u.1.-3.
II. Keleti Károly u.37.
VII. alsóerdősor 14.-16.
III. Fényes Adolf u.3.
VI. Eötvös u. 25/b

A Lónyayról nem tudok, a központi edzések a BSE-ben voltak, a Városmajorban, de az már megszűnt.

Előzmény: ingyijan (58)
ingyijan Creative Commons License 2002.01.29 0 0 58
Helló!

Ha még olvassa valaki ezt a topicot.
Segítségre lenne szükségem.
Valamikor 1991-92 táján kempóztam egy ideig.
Bár akkor még nem ZBK-nak hívták, vagy csak én nem tudtam róla.
Most szeretném újból elkezdeni.
Eddig a következő helyeket találtam a neten:

II. ker. Pitypang u.
III. ker. Petur u.
IX. ker. Telepy u.
XI. ker. Egry József u.
XII. ker. Meredek. u.
XV. ker. Kolozsvár u.
XVII. ker. Andráshida u.

A kérdésem a következő:
Ismertek-e más helyeketis?
Valaha a Lónyay u.-ban is volt edzés. Talán a központ is ott volt, bár ezt nem tudom biztosan.
Még működik ott a dolog?

Kösz a segítséget előre is.

Bandi-T Creative Commons License 2001.12.03 0 0 57
Sziasztok,

Mit gondoltok, lenne érdeklődés kempósok részéről kick-box irányában?

Jövő júniusban Debrecenben kick-box világkupa lesz

  • semi-contact (félerejű, érvényes találatonként megállított és pontozott),
  • light-contact (félerejű, folyamatos),
  • full-contact (teljes erejű, derék fölötti támadások), illetve
  • low-kick (teljes erejű, comb támadások is engedélyezettek)

szabályrendszerekben.

Érdemes beszerezzek és vigyek versenykiírásokat most 8-án a Hanshi kupára?

Sziasztok,
Bandi-T

Lilo Creative Commons License 2001.11.27 0 0 56
Képzeld, már épp visszatérhettem volna edzeni, amikor elkaptam egy csúnya vírusos fertőzést-mononukleózis-és már 2 hete ki sem mozdulhatok itthonról, mert nagyon csúnya szövődményei lehetnek..És nem is tudom, egyáltalán mikor mehetek ki utcára..:-(( Hát, nagy pech.

Mesélj valamit a vizsgáról, mi volt!!Mert persze oda sem juthattam el..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!