Keresés

Részletes keresés

Carina_S Creative Commons License 2014.02.03 0 0 80611

Megoldottam a problémát!!!, de... ---> ((Egy kérdésem azért még maradt... .))

 

(1.) Bek. ---> A megoldás a "Media Player 1.1"-es nevű kiterjesztés letiltása volt, mert bebizonyosodott ((hogy miképp, azt lásd egy bekezdéssel lejjebb, (2.) Bek.)), hogy az "Ads by Media Player" felirat (amely az őt működtető szoftverre utalhat!!!) mögött a Mozilla Firefox 26.0-ás verziónak ez a kiterjesztése állt ((Eszközök menü--> Kiegészítők menüparancs--> Kiterjesztések lap--> Media Player 1.1 kiterjesztés)).

 

(2.) Bek. ---> Hibaforrásom bebizonyításának módja: letiltás előtt volt "zöld takony" is és képablakból és párbeszédablakból aktuális tartalom kitúrása is, meg veszálytelen reklámok lecserélése veszélyesekre a fórumok reklámfelületein (vagy reklámsávjain; viszont ezzel ellentétben a bűnös M. Firefox-kiterjeszésnek a  letiltása után a három közös jelenség közül egyik sem jelent meg újra. A negyedik közös jelenség is elmaradt: ez utóbbi az Előzmények ablak által megjelenített előzmények (Ma, Tegnap, Egy hete, Egy hónapja, Fél éve, Könyvjelzők, stb. ...) közé való erőszakos-kéretlen beköltözés, befurakodás volt a letiltás előtt; a letiltás, és az ezek közül a károsak -- gondos kiválogatásuk után megejtett -- törlése után természetesen ez a káros programféreg-jelenség is elmaradt.

És most jön a pozitív meglepetés: a káros férgek (tehát a kártevő játékok és a kártevő reklámok) ezek után már akkor sem jöttek vissza, ha -- a Media Player 1.1 M. Firefox-kiterjesztésnek a letiltása után -- eltávolítottam, azaz letöröltem az Adblock Pus 2.4.1-et; tehát ezután csak a szabályos reklámok maradtak meg a reklámfelületen (amelyek valóban egészen ártalmatlanok), viszont a káros reklámok, a káros játékok, és a "zöld takony" közül egyik sem merészkedett elő újra, és a kép,- és párbeszédpanel ablak-tartalamak is szabályosan jönnek így már elő, azaz ezután semmi sem túrta ki őket az ablakaikból (lefelé kb. félig, midig így jött elő a kitúrás). A Media Player 1.1-es M. Firefox-kiterjesztés letiltása után ugyanakkor változatlanul lejátszhatók maradtak az Index Fórum hsz.-aiba az automatikus beillesztéssel beágyazott, ill. beillesztett YouTube-os video-fájlok is.

 

(3.) Bek. ---> Itt jön az én egyszem megmaradt kérdésem, amire sajnos nem leltem még választ: A kérdés a Media Player 1.1 kiterjesztés eltávolíthatóságára vonatkozik, ui. csak "Letiltás" gombot talláltam rá, "Eltávolítás", vagy "Törlés" feliratú gombok közül sajnos egyik változatot sem leltem még!!! ((Hogy lehet ez, ki tudja?... .))

Ezt már ti szoftvertechnikusok csak jobban tudjátok nálam, az amatőr számítógép-felhasználónál, hogy a Media Player 1.1-es M. Firefox-kiterjesztést hogyan lehet véglegesen is eltávolítani? Az a gondom, hogy a sok *.json" böngésző-előzményfájl közül ((amelyek a "C:/Documents and Settings/Saját Felhasználónév/Dokumentumok/Letöltések/Letöltés Mozilla Firefox 26.0 és 27.0 beta 9 magyar_elemei" mappában, vagy a "C:/Documents and Settings/Saját Felhasználónév/Application Data/Mozilla/" ---> és ott tovább vagy az " -- 'Extensions', vagy a 'Firefox' mappákban -- " lehetnek meg, vagy esetleg (talán) a "C:/Documents and Settings/Saját Felhasználónév/Application Data/Mozilla/valamilyen ismeretlen megnevezésű" mappában, ill. almappában volnának megtalálhatóak)) nem tudom, hogy melyik "*.json"-állomány rejti a Media Player 1.1 kiterjesztést! <--- Ha rosszul tippelnék, akkor viszont merre, hol lehet???
Az a kérdésem, hogy mivel itt bőség zavarával állok szemben, ezek közül a *.json" fájlok közül melyik reji magában a "Media Player 1.1" M. Firefox-kiterjesztést. <---((Ui. az a célom, hogy manuálisan törölhessem le a Sajátgép vagy más egyéb fájlkezelő alkalmazás segítségével a nem kívánt M. Firefox-kiterjesztést.))

 

 

<<<<Ennyi "*.json"-állományt leltem a Windows keresősegéddel... . ---> Melyikük lehet vajon a "tettes"??

 

 

Előzmény: Carina_S (80610)
Carina_S Creative Commons License 2014.02.02 0 0 80610

Nézz csak ide:>>>>

 

<< Ha ezt a hibaképet ha kinagyítod, akkor az Adblock Plus 2.4.1 által kiblokkolt reklám helyén lévő reklámfelületen az "Ads by Media Player" felirat (amely az őt működtető szoftverre utalhat!!!) olvasható halványszürkén, az az ott ni a panel bal felső sarka alatt, ezt pirossal bekereteztem, így jobban látható (szedd le magadnak a képet és nagyítsad ki a "Windows kép- és faxmegjelenítő"-vel). ((Tovább... ..>>))

 

 

 

((Tovább... ..>>))

<<Az ezen a képen lévő Mozilla Firefox-kiterjesztés neve pedig "Media Player 1.1". Ha már most ezt a kiterjesztés-nevet összeveted az "Ads by Media Player" névvel, akkor nem az jut vajon eszedbe, hogy ez a kettő egy és ugyanaz lehet, csak a kiblokkolt reklámfrelületen emígy, a M. Firefox-ban a "Kiterjesztések" alatt meg amúgy nevezi meg magát??! <<((Mert ha igen, akkor ezt kellene leszednem vagy legalább is letiltanom!!))

 

Mit gondolsz, igazam lehet, ez csalhtja oda a kéretlen reklámokat?? Hiszen ennek a kiterjesztésnek a neve Media Player 1.1, a reklámfelület pedig tkp. médiafelület!? Lehet, hogy a Media Player 1.1 okozná a bajt, felcsalogatva a kéretlen reklámokat, és a hívatlan játékokat a webböngészőm felületére??!

 

Előzmény: NevemTeve (80607)
Carina_S Creative Commons License 2014.02.02 0 0 80609

Miért? Olyankor beengedi a letiltott bővítményeket is??? Ezt nem tudtam, de lehet benne valami.

 

Csak 2 db. tiltott bővítményem van, a "Java Deployment Toolkit 7.0.110.21 10.11.2.21"-es, és az "Adobe Acrobat 9.5.0.270"-es verziójú bővítmények. ((Ezek itt lényeges bővítmények, vagy nem  -- gondolom, az Adobe Acrobat itt biztosan lényegtelen....; esetleg a másik???!)) Böngészőm: Mozilla Firefox 26.0-ás. Egész addig nem történt semmilyen ilyenféle gubanc, amíg egyszer a íG. Chrome-t ki nem próbáltam -- helyette...... .

 

 

Előzmény: NevemTeve (80607)
Carina_S Creative Commons License 2014.02.02 0 0 80608

Nem tudom, hogy a kártevőről készíített képek -- amelyeken a forrásaiknak az URL-jei is látszanak (utána nyomozás esetén óvatosság!!!) -- mennyire segítik elő a pontos behatárolást, vagy hogy volna-e még ehhez valami plusz információra szükség.

 

AVG Internet Security nem bukkant a nyomára, McAfee Internet Security szintúgy nem lelt érdemben semmlyen kártevő-programot, Adblock Plus 2.4.1 csak a reklámot blokkolja ki, a reklámfelület üres helyét térfoglalónak bent hagyja (ezért túródnak ki a kép,- és párbeszédablakokból az oda való aktuális tartalmak az ablakbéli helyükről), és a reklámokat is csak részben képes hatástalanítani, részben sajnos nem, mert az ilyen:>>> "zöld takony" típusú reklámokat nem tudja hatástalanítani!!

 

Az utólsó előtti WordPad-os képen a lefülelt "örökké" visszatérő URL-ek láthatóak. ((Remélem, hogy mégsem örökké, mert csak sikerül kipucolni ezeket a kártevőket... .

 

Előzmény: Carina_S (80606)
NevemTeve Creative Commons License 2014.02.02 0 0 80607

Hány brózerrel próbáltad? Megnézted a 'bővítmények' című menüpontot? Próbáltad az 'újraindítás letiltott bővítményekkel' funkciót?

Előzmény: Carina_S (80606)
Carina_S Creative Commons License 2014.02.02 0 0 80606

 

Mi lehet ez a programféreg-vírus trójai?! Mivel lehet védekezni ellene, vagy kiirtani???

((Ezt kaptam valami gyanús forrásból "ajándékba"; "természetesen" akaratlanul... !))

 

Egy kis képgaléria a trójairól (infó-céllal), ami nektek szakembereknek esetleg mond valamit, hogy pontosan melyik is lehet ez... !:>>>>

 

     

 

     

 

<<Így néz ki, ill. ilyennek mutatja magát (Big farm, Gates Of Andaron, Empire, My Little Farm, stb. ...).

 

 

     

<<Így jelenik meg az Index fórum reklámfelületeire befurakodva (a sorozat első képén felugró ablakként jelenik meg, a fórumra belépés pillanata után azonnal), részben a normális ártalmatlan reklámokat is lecserélve, a helyükről kitúrva.

 

 

    

 

   

<<Ezt teszi az Index Fórum képablakjaival, ill. dialógusablakjaival (lefelé részben kitúrja az aktuális tartalmat a kép,- és dialógusablakokból.

 

 

     

<<A forrására próbálván bukkanni, ezek a gyanús fájlok jelennek meg az előzmények között, amelyek rendszeresen és mindig visszatérnek, az irtás után is!!

 

 

<<Ezt leltem a "Kiástam a csatabárdot!" c. topikban... . Melyik, mikor, mire jó, és hogyan kell kiválasztani az irtási célnak megfelelően, és mikor, melyik a jó?

 

hellsing Creative Commons License 2014.01.13 0 0 80605

'estét!

Help!

Van egy Linksys WRT610N-em, ami működik, de nem lehet elérni az admin felületét. Eredetileg lefagyott vagy mi, nem ment semmilyen funkciója. Ki-be kapcsolásra nem tért magához.

 

Reseteltem, azóta minden, ami rajta lóg, látja az internetet és egymást, de nem érem el az admin felületet. HTTP alatt "connection was reset", HTTPS alatt rossz a tanúsítvány, más eszközre szól. Ha letöltöm, elfogadom a kockázatot és tovább lépnék, akkor FF alatt "connection was reset", IE alatt megint tanúsítvány hiba. Kábelen lógó PC-ről és wifin lévő notebookról ugyanez a helyzet.

 

Ha a Windows -> Hálózat ablakban megnyitnám a weblapját, akkor a http://192.168.1.1:5431/index.asp próbál megnyílni, aztán "connection was reset".

Van valami ötletetek, hogy mit tegyek?

Jahno Creative Commons License 2014.01.05 0 0 80604

Ne a bukást nézd, hanem az eszközt és a lehetőséget. Másrészt ezek tipikusan occsó otthoni cuccok, tök jó mikor haverod átjön sörözni, beengeded a lanra, az meg majd jól megtöri. Miért? Egy valami hiányzik, az indíték. Igaz most már egyszerű, mert a hozzá szükséges scripteket is nyilvánossá tették. Igen, ez egy seb. Én a többit nem értem, hogy mit nem értesz és most voltaképpen mivel is van bajod.

Előzmény: rainman (80603)
rainman Creative Commons License 2014.01.03 0 0 80603

lanon törnék valamit, és wlanon akkó'má' mindenhez hozzáférek?
Mert eztetet sugajja.
Ez is egy seb szerintem. Mint ahogyan az is, hogy lanról töri, és lenulláz mindent, tehát tuttira hamar bukás.
Emleget egy céget. A link vajonmi?
Szerintem gagyi feltűnősködő cikk két-három neves és egy semmitmondó cég nevével. Vagy csak én nem hallottam arról az izéről.

Előzmény: Jahno (80602)
Jahno Creative Commons License 2014.01.03 0 0 80602

Merre van a több seb? Mondjuk nem backdoornak hívjuk, de lanról támadhatók. Nem ez az első és nem az utolsó dolog, de cikk valóban érdekes a megfogalmazással, hogy "átállítható hozzáférési pontnak". Jéééé, igen. Ettől mondjuk az adott támadó nem lesz sokkal nagyobb előnyben, elvégre már úgyis a lanon csücsül, tehát odáig eljutott... Aztán elmélkedhetünk reggelig, hogy ha átbillenti a titkosítást, akkor mit tud sniffelni, viszont ha átbillenti, akkor nem lesz rajt kliens sem.

 

Másik cikkben belekeverték a Csicsó nevét is, az érdekes, ilyenkor elég szar lehet, hogy nevét adta ehhez a vacakhoz "A Linksys hálózati berendezések mellett a NetGear és a Cisco egyes eszközei is érintettek." Mert nyilván nem a zöld Catalystokról van szó

Előzmény: rainman (80601)
rainman Creative Commons License 2014.01.03 0 0 80601

véleményznétek a cikket?:
http://index.hu/tech/2014/01/03/backdoor_van_a_nepszeru_routerekben/

valahol szedrintem több sebből vérzik....

vanchu Creative Commons License 2013.12.28 0 0 80599

Helló!

 

A VPN mindig két IP cím között épül fel. Ha ennek az egyik vége eltűnik (a kliens oldal IP címet vált, vagy megszűnk a PPPoE vonal), akkor a VPN elszakad. Aztán hogy ez újraépül-e magától és mennyi idő alatt, az már erősem opciós, és az is, hogy a VPN-en átvitt forgalom ezt hogyan reagálja le. Ideális esetben semmit se veszel észre belőle (a VNP kliens a routeren fut, PPPoE lekapcsol majd újraépül, a routeren futó VPN kliens azonal újracsatlakozik, a mögötte lévő PC meg pár másodperces kiesést lát az egészből. Ha a VPN kliens a PC-n fut, a PPPoE meg a routeren, akkor már régen rossz, mert így a PC nem fogja megtudni, hogy újra kéne kapcsolódia, csak mikor már timeout van, addigra meg az alkalmazásoknak már javarészt mindegy. A dinamikus IP addig marad meg, ameddig a szolgáltatód jónak látja, nem tudsz vele mit csinálni. (esetleg elszegődhetsz a UPC-hez, ha tudsz, ott hónapokig nem változik az elvben dinamikus IP). Vagy igényelsz a szolgáltatótól statikus IP-t, sok pénzért.

 

5 perc azért karcos (letöltések megszakadnak ilyenkor, stb.), annál tovább szokott megmaradni, de nem, nem tesz semmi rosszat és nem várhatod el tőle.

 

(Amúgy a VPN-en megy keepalive, szóval egy élő VPN-en a szolgáltató mindig fog forgalmat látni, ezért nem fog bontani a PPPoE.)

 

 

 

 

Előzmény: stolbi (80598)
stolbi Creative Commons License 2013.12.26 0 0 80598

Koszi !

Szoval ha jol ertem azt mondod hogy egy VPN kapcsolatnak az biztos nem jo ha dinamikusan valtozik az IP cim a kliens oldalon (en esetemben) ?

Valojoban az erdekelne hogy akkor az Internet szolgaltato nem csinal semmi 'rosszat' ha IP cimet valtoztat alattam mondjuk 5 perc utan (vagy 1 ora utan) ha azt latja hogy nincs forgalom ?

Magyarul nem varhatom el azt tole hogy akar ha router nelkul is, hanem mondjuk ADSL modemen direktbe Interneten vagyok es egy oraig (vagy X ideig) nem piszkalom a gepem akkor 1 ora utan vagy mig a kapcsolatot nem bontom vegig az a dinamikusan kiposztott IP-m maradjon ?

 

Előzmény: Jahno (80597)
Jahno Creative Commons License 2013.12.26 0 0 80597

IPváltással kapcsolatban lesz, hisz a VPNhez kell a 2 végpont. PPPOE biztos szakad, olyat nehéz megfejteni, hogy nem az csatlakozik újra, de másik IP-t kapsz. Router esetleg úgy van konfigolva, hogy ha nincs forgalom, akkor ne csatlakozzon, lehet eldobja majd rögtön újra is csatlakozik amit észre sem veszel. Állítsd állandó kapcsolatra, szerintem meg fog javulni a VPN-es baj is.

Előzmény: stolbi (80596)
stolbi Creative Commons License 2013.12.26 0 0 80596

Kovetkezo problemat tapasztalom az utobbi par hetben: itthonrol ADSL kapcsolaton keresztul (T-Home) ha a munkahelyem halozatara kapcsolodok VPN -en keresztul akkor egy bizonyos ido utan hol hamarabb, hol kesobb a VPN kliens ledob egy hibauzenettel:

VPN Client: Reason 412 - The remote peer is no longer responding

Az ADSL modem utan egy router van es az en VPN kliensem azon keresztul megy ki az Internetre, akar kabelen, akar wifi kapcsolaton keresztul, nem szamit mert a hibat tapasztalom.

 

Most, amit kerdezni szeretnek az az hogy az ISP milyen gyakran valtoztathatja az elofizetoje IP cimet ?

Mikor a PPPoE kapcsolat letrejon akkor ugye kapok egy uj IP cimet (dinamikus IP cimem van),

Az OK. De en azt vettemm eszre hogy egy - ket ora alatt is, anelkul hogy a PPPoE kapcsolatot bontanam es ujra letrehoznam (vagyis router reboot) valtozik az IP cimem.

Nem biztos hogy ezzel van osszefuggesben a VPN kliens problemam de ez erdekelne amugy is hogy ez egeszseges dolog hogy fent vagyok a neten, megnezem az IP cimem (pl whatismyip vagy akarmi) es 1 ora utan ha megnezem mar mas az IP cimem , megegyszer : anelkul hogy router reboot lett volna.

 

Koszonom !

Jahno Creative Commons License 2013.12.17 0 0 80595

Értem én, de első sarki router nem tud SNMP-t, akármerről is faragjuk. No meg most kimondod itt Neki, akkor vagy kétkattintós program legyen, vagy bigyó.

Előzmény: F.E.K. (80594)
F.E.K. Creative Commons License 2013.12.17 0 0 80594

Igaz, kicsit magamból indultam ki... (még az otthoni switchem is készít stasztitkát nemhogy a router ;))

Előzmény: Jahno (80589)
F.E.K. Creative Commons License 2013.12.17 0 0 80593

Amúgy a gép lassul be vagy a net? Mert nem mindegy azért az sem. ;)

caterina3 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 80592

Jó, köszönöm szépen.

Előzmény: PETYUS (80591)
PETYUS Creative Commons License 2013.12.10 0 0 80591

Meg azt is meg kell nekik mondani, hogy az egyidejűleg megengedett kapcsolódások számát korlátozzák valami csekély értékre. Ezáltal kevésbé fogja lelassítani a rendszert.

Előzmény: caterina3 (80590)
caterina3 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 80590

Köszönöm szépen! Akkor ha belassul, kihúzom a gyerekek  gépének zsinórját. :-D

Előzmény: Jahno (80589)
Jahno Creative Commons License 2013.12.10 0 0 80589

Gyerek szinte biztos torrentezik, vagy hasonlót csinál. Ezekben látatlanban bármennyi sörben merünk fogadni :-) Routerben ezeket a dolgokat biztos, hogy nem tudod megnézni, vagy ha valamennyire igen, értelmezhető álláspontot nem tudsz belőle kiszedni, kár volt emlegetni.

 

UPC is lassulhat, így ebben a formában elég nehéz lesz, hisz a sebesség sok felé oszlik és biza egy gép nekilódulása is elviheti a sebességet a másik kettő elől. Erre kicsiben otthonra nem nagyon van jó megoldás.

Előzmény: caterina3 (80588)
caterina3 Creative Commons License 2013.12.10 0 0 80588

Nagyon köszönöm a válaszod!

 

Három gép van rákötve a routerre (én + két fiam), én tudtommal biztos, hogy nem torrentezek (és más nem használja a gépem), a két gyerekért nem teszem tűzbe a kezem. :-D Az is lassíthatja az én gépem, ha ők csinálják az ő gépükön?

 

Sajnos a routerhez nincs leírásunk, és nem tudom, hogy lehet megnézni benne bármit is. Sajnos nem értek hozzá. De megpróbálok letölteni valami kézikönyvet, hátha abból sikerül. Az újraindítás megvolt.

 

Most egyébként megy rendesen a gépem, csak nem értem, ezek az időnkénti belassulások mitől vannak. Még az is lehet, hogy a UPC-nél van a gond, vagy ki tudja...

Előzmény: F.E.K. (80586)
Szipolykaa Creative Commons License 2013.12.05 0 0 80587

Én is ki tudom tiltani, spamihilatort használok, de az ugye itthonra van installálva. Ha máshonnan nézek levelet webes felületről, ott letöltődik.

 

Az van, hogy iszonyatosan, minden határon túl bosszant és dühít, hogy a köcsög szabályos időközönként elküldi ugyanazt a szemetet, és nincs módszer, amivel megállíthatom. Adekvát megoldásnak tartanám például négy izmos, kopasz legény odaküldését hozzá, de attól tartok, a törvény a végén még a köcsög oldalán állna. Most azt találtam ki (mint eddigi második legjobb megoldás), hogy orosz vendégkönyvekbe beírok a köcsög e-mail címével, a spambotok előszeretettel gyűjtögetnek .ru végződésű oldalakon. Ezenkívül sms-ben tájékoztattam, hogy feljelentettem az nmhh-nál, a szolgáltatójánál, a rendőrségen zaklatásért, valamint elküldtem az anyagot (pl. a leiratkozási visszaigazolásokat IP-címmel) az ügyvédemnek.

Előzmény: Jahno (80582)
F.E.K. Creative Commons License 2013.12.05 0 0 80586

"Az Avast önmagában nagyon kevés?"

 

Attól függ milyen oldalakra tévedsz ;) Az ingyenes verziónak is a része az Anti-malware modul egyébként, az is elég lehet.

 

"Jól tudom, ugye, hogy ez nagyon necces lett volna, ha netre megyek csökkentett módban?"

 

Ha rendesen van frissítve a windows-od (és mellé legalább a router alap tűzfala is működik), akkor kényelmetlen ugyan de nem kiemelten veszélyes. Természetesen _nagyon_ nézd meg hogy milyen oldalra mész, ne kezd el szokásos módon netezni ha lehet  (pl. speedtest.net, vagy ha a szolgáltató kifejezetten saját sebességmérő oldalt ad meg akkorcsak oda menj direktben, címsorba begépelve).

Ha van több gép érdemes msik gépen is megnézni a sebességet, ha csak egy lassú de a többi nem akkor az adott gépen érdemes kutakodni, pl. nem torrentezik-e nagyüzemben? 4-500 szál megfoghatja a hálózatot rendesen... ;)

 

(ha mind lassú akkor a routeren megnézni a statisztikát, ha lehet akkor az élő forgalmat/statisztikát, akár eszközönként lebontva, illetve kisebb  "router"-eknél elég lehet simán egy újraindítás is időnként).

 

Előzmény: caterina3 (80583)
Jahno Creative Commons License 2013.12.05 0 0 80585

Nem UPC, teljesen sajaát vas.

Előzmény: Törölt nick (80584)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.05 0 0 80584

Nem UPC felé mész smarthost-tal?

Nálunk most az volt a szép, hogy UPC-t használunk smarthost-ként (relay) /tradicionális okokból, meg ne minket tiltsanak egyből/, és az ő egyik bécsi szerverük került bl-re.

Vicces volt, ki kellett kapcsolnom pár napra a relay-t.

Előzmény: Jahno (80582)
caterina3 Creative Commons License 2013.12.05 0 0 80583

Köszönöm szépen a válaszod! Elnézést kérek, hogy ilyen sokára válaszolok. Volt vírusirtó és tűzfal is a gépemen, illetve a router tűzfala is működött.

 

Sajnos azóta elég sok egyéb gond is felmerült a géppel kapcsolatban, frissítettem a Spyware Terminatort, és azzal valami probléma lehetett, mert leállt tőle az Avast és az egész gép belassult. Így kénytelen voltam ledobni az ST-t. Az Avast önmagában nagyon kevés?

 

Amúgy a netkapcsolatunkkal is gond volt mostanában, mint kiderült, a szolgáltatónál volt a hiba, de a hibaelhárítást úgy akarták kezdeni, .-) hogy menjek be csökkentett módba, és ott mérjek netsebességet. :-) (Ezt nem tettem meg.) Jól tudom, ugye, hogy ez nagyon necces lett volna, ha netre megyek csökkentett módban?

Előzmény: F.E.K. (80579)
Jahno Creative Commons License 2013.12.05 0 0 80582

Logika az, hogy kitol több 10 ezer levelet és hátha valaki rábukik. Ez legalább érthető spam, mert ami kvázi semmit nem reklámoz és egy link sincs benne, azt én sem mindig értem :-)

 

Magyaroktól hülyét kapok, egyik címem mindenféle szép listákon terjed, én meg kapálózhatok, szerver odalon kitiltom és kb. ennyi.

 

Viszont most éppen azzal szopolok, hogy a saját kimenő szerverem lett spamlistás, így sok felé nem tudok levelet küldeni. Ezzel nem tudok mit kezdeni, körbekarika az egész.

Előzmény: Szipolykaa (80581)
Szipolykaa Creative Commons License 2013.12.04 0 0 80581

Sziasztok!

Nagyon ki vagyok akadva. Két spammer keseríti a napjaimat, semmiféle eszközzel nem lehet őket rábírni a békén hagyásomra. Magyar spammerek, a szolgáltatójukat már felhívtam, de a jelek szerint nemigen fog történni semmi.

 

Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami lehetőség arra, hogy a spammer létező, használt e-mail címét (vettem a fáradságot és kinyomoztam) feltegyem valami adatbázisba, ahonnan rengeteg különböző hírlevél-listába fog bekerülni. Konkrétan: így sok hónapnyi hiábavaló harc után nagyon szeretnék most már én is egy kicsit kellemetlenkedni neki.

 

Amit egyébként nem értek: ha egyszer tudja, hogy nem akarok tőle üzleti ajánlatokat kapni, akkor miért küld mégis? Garantáltan nem lesz gyümölcsöző számára a dolog, akkor mi benne neki a jó? Nyilván nem bosszantani akar, hiszen nem is ismer. Nem látom a logikát!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!