Keresés

Részletes keresés

mili70 Creative Commons License 2 napja -2 0 149318

Rettentően kevés lett a kihozatal. Esélyes, hogy éretlen volt a banán, mint az !MARATHÓN  képeken is látszik.  Nekem ( és még néhány fórumtársnak ) cukor nélkül ~14+ litert adott 100 liter cefrére vetítve. Bár az is az igazsághoz tartozik, hogy csak ezüst minősítést kaptam rá, bárhol indítottam, és hibaként mindenhol a " túlérett banánízt" jelölték meg....

Előzmény: Bazsi1987 (149309)
endrepp Creative Commons License 2 napja -2 0 149317
Előzmény: Bazsi1987 (149312)
endrepp Creative Commons License 2 napja -2 0 149316

Azért lovagolok ezen a 2-3héten, mert soknak tartom, nálam 18fok van, 7-10nap az erjedés fajélesztővel beoltva.

Hogy győződsz meg róla, hogy kierjedt? 

Azt nem tudom, hogy okoz-e problémát, fogalmam sincs hogy működik.

Előzmény: Bazsi1987 (149312)
rézműves1 Creative Commons License 2 napja -2 0 149315

Válasz is ment...

Előzmény: Pálinkaszerelmem (149305)
Bazsi1987 Creative Commons License 2 napja -2 1 149314

Előzmény: Bazsi1987 (149313)
Bazsi1987 Creative Commons License 2 napja -2 0 149313

ez az

Előzmény: Bazsi1987 (149312)
Bazsi1987 Creative Commons License 2 napja -2 0 149312

szia!

 

pinceben, nem tudom pontosan 20 fok korul lehet. huvos van.

nem hasznaltam meg ilyet. nem ertem, miert irjak, h foerjedes utan kell hozzaadni es 3-4 het a hatoideje. 

nekem max 1 hetet tudna benne lenni. 

kerdes, h okozhat e problemat, ha nem dolgozza ki magat rendesen? 

Előzmény: endrepp (149311)
endrepp Creative Commons License 2 napja -2 0 149311

Egy valakiről tudok, aki használta az aroma felszabadítót, nem volt sikeres. Hány fokon erjesztesz, hogy 2-3hétig tart?

Előzmény: Bazsi1987 (149307)
Bazsi1987 Creative Commons License 2 napja -2 1 149310

szia!

 

ez nem pektinbonto...

Előzmény: öreg_néne_b (149308)
Bazsi1987 Creative Commons License 2 napja -2 0 149309

szia!

 

en a mult heten fozettem. 

kb 500l cefrebol lett 32,5l 48%-os parlat. 5kg fruktozt raktam bele osszesen. pH 4,5 volt, ezt lesavaztam foszforsavval ~3,2-re.  1cs LALLZYME HC-t adtam hozza, majd 5cs optimum white-ot, majd 5 cs UVAFERM UVAVITAL-t, elesztonek 5cs UVAFERM 228-at raktam bele. Erdekes, edeskes illata van, meg nem kostoltam. A cefre nagyon finom banan izu volt, ebbol jelenleg semmit nem erzek a parlaton.

Előzmény: !MARATHÓN (149255)
öreg_néne_b Creative Commons License 2 napja -2 0 149308

A pektinbontót a legelején szoktuk hozzáadni.

Előzmény: Bazsi1987 (149307)
Bazsi1987 Creative Commons License 2 napja -2 0 149307

Szép napot fórumozók! :-)

 

Újoncként egy kis segítségre volna szükségem:

vasárnap magozom a meggy cefrémet és vásároltam (különösebb utánajárás nélkül) LAALZYME BETA aromafelszabadító enzimet. A csomagoláson azt írja, hogy végerjedésben lévő cefréhez kell adni, a hatóideje pedig 3-4 hét. Namost az én cefrém általában 2, max 3 alatt kiforr.

Ebben az esetben is belerakhatom? Van értelme? Ill okozhat-e barmilyen gondot, ha telik el a 3-4 hét? 

köszönöm 

mili70 Creative Commons License 3 napja 0 1 149306
Előzmény: !MARATHÓN (149255)
Pálinkaszerelmem Creative Commons License 3 napja -2 0 149305

Tiszteletem Rèzműves Úr!

Írtam Önnek email!

Előzmény: rézműves1 (149219)
mili70 Creative Commons License 3 napja 0 0 149304

Nem erre a konkrét ügyre utaltam, amikor azt írtam, hogy sajnos van/volt visszamenőleges hatályú jogszabályalkotás, ami kedvezőtlenül érintette az érdekelteket....

Előzmény: öreg_néne_b (149301)
no01ricsi Creative Commons License 3 napja -2 0 149303

Sziasztok!

Melyek az ajánlott pálinkafőzők?

DES kisüstit ismerem(60 liter)

Köszi előre is

Jocó0423 Creative Commons License 3 napja -2 0 149302

Burzsuj :) Nekem 6 szem lett.

Előzmény: endrepp (149290)
öreg_néne_b Creative Commons License 3 napja -2 1 149301

Minthogy ez a kormányzati szándék ellenére átvert intézkedés, nem fognak ilyesmit tenni.

Előzmény: mili70 (149300)
mili70 Creative Commons License 3 napja 0 0 149300

Mondjuk, én a saját bőrömön tapasztalom, hogy van. :(

Előzmény: Jolida (149264)
peca_matyi Creative Commons License 3 napja -2 0 149299

Ohh , bocsánat. ......Mondjuk , akkor is igaz amit írtam

Előzmény: öreg_néne_b (149298)
öreg_néne_b Creative Commons License 3 napja -2 0 149298

Feketeribizliről volt szó.

Előzmény: peca_matyi (149271)
sogi01 Creative Commons License 3 napja -1 1 149297

 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsa

Előzmény: sogi01 (149211)
Figyelget Creative Commons License 3 napja -2 1 149296

Irigyellek benneteket, egyetlen szem árválkodik nekünk a már elég szép, hetedik éves kajszinkon... 

Minden nap többször is megszámolom, hátha csak elnéztem. :-) 

Előzmény: raczno (149294)
Figyelget Creative Commons License 3 napja -2 0 149295

Igen és pont ez az, amivel nehéz egyetérteni. Úgy hiszem ez egy szubjektív álláspont, vagy esetleg van valami általános érvényű állásfoglalás, ami így skatulyázná be a meggyet? Nem hinném. (Ha a cseresznyéről mondanád ezt, azt minden további nélkül érteném, a tapasztalataim alapján.) 

Előzmény: !MARATHÓN (149272)
raczno Creative Commons License 3 napja -2 1 149294

Irigyellek, hogy ilyen bő termésed lett az idén...

Nálam tavaly a tengernyi lekvár, és pálesz mellett idén 5-6 szem van a fán...

Előzmény: endrepp (149290)
naivkezdo Creative Commons License 3 napja -2 0 149293

jó, legyen. De elég sok édesített, na:) mindegy, jó íze volt.

Előzmény: endrepp (149288)
pacsepa Creative Commons License 3 napja -2 0 149292

Azt én nem állnék neki cefrézni! :-)

Ennél több lesz nekem, akár 100 szem is, ha nem lesz újabb vihar. Ahogy nézem kb két hét múlva lesznek teljes érésben.

Két ceglédi óriás fám van, ezek minden évben roskadásig teremnek.

Már van két új fám is fejlődésben, ezek kevésbé fagyérzékenyek, ráadásul az egyik jó távol a Balatonon. Remélem jövőre már lesz rajtuk számottevő termés.

Előzmény: endrepp (149290)
pacsepa Creative Commons License 3 napja -2 0 149291

Sajnos ez már nem fog menni.

Nem azért, mert szándékosan napfény nélkül csináltam a cefrét. Na jó, kb 20 dkg van 40 literben, mert az élesztőt ennyivel indítottam. De ennél többet nem akarok bele, magamnak főzöm, ezt sem tudom meginni! :-)

A fő ok, hogy a cefre vidéken van. Ma lementem ellenőrizni, de már csak hétvégén megyek. Nagyon óvatosan bontottam meg. Még egy pici bunda volt, nem fordultak át teljesen csak a kotyogó hallgatott mindkét hordón. Vasárnap még tartott a zajos erjedés. A cefre illata kellemesen szeszes, az íze ahogy kell, rendben volt.

Remélem annyi CO2 még termelődik ami a hermetikusan zárt hordóból a kotyogón keresztül kiszorítja az esetlegesen bekerült O2-t.

Előzmény: !MARATHÓN (149286)
endrepp Creative Commons License 3 napja -2 1 149290

Magyar kajszit ma leszüreteltem a kertben, mind a 15 szemet. :)

Előzmény: pacsepa (149285)
!MARATHÓN Creative Commons License 3 napja -2 0 149289

Arra gondoltam, elnézést. 

Előzmény: naivkezdo (149284)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!