Nem tudom. A szimpla kardán a szögeltérést, a dupla a tengely eltolódást tudja kompenzálni.
Sztem próbáld majd ki élesben, amikor kergeti körbe a magokat, az olyan, mintha egy betonkeverő mellett állnál, nem hiszem, hogy fel fog tünni ez. Ha mégis probléma, akkor sztem a gépet kell tengelybe rakni.
Amikor először betöltöd, elindítod nyomni kell neki alaposan egy darabig, hogy meginduljon kifelé a gyümölcshús, ahogy egyre több a lepucolt mag, egyre jobban működik, szóval az éles kis magok eszik le az anyagot, 30kiló után kb üríteni kell a magot, de mindet nem érdemes kiönteni, ha vmennyi benne marad, akkor pörgősebb az indulás. Ürítés előtt a magokat érdemes menet közben egy kis vízzel megspriccelni, az segíti a köztük rekedt anyag kijutását.
Van egy kis excentrikus remegése, de egy ilyen laza illesztésekkel működő mechanika ilyen, ha majd lesz benne 20kiló anyag, az leterheli. Remélem beválik.
Egyébként anno, amikor leírtam kb ezeket és azt, hogy kb 1.5óra 1q elmosással együtt, amivel én szintén elégedett vagyok, akkor Te azt írtad, hogy neked ennyi időd nincs erre, a teljesítmény nem változott, szóval abból a változtatások ellenére sem lesz 20perc.
A kardán csuklós, dugókulcs készletből származó tengelykapcsoló az enyémen is van, azon nem kellett újítani, de rámarták az 1/2" négyszög lapolást a tengelyvégre, az praktikus.
Tölcsér nincs, a palást felső pereme más kialakítású, a tartónyúlványok nem ilyenek, a gép fészke nem ilyen. Úgy látom már minden alkatrész KO, az enyémen nem.
Ha lényeges dolgokat lehetne fejleszteni rajta, az alap elképzelés megtartásával, akkor valószínűleg nem lennék elégedett vele.
Minimális mértékben igen, kellett vágnom 0.5-0.5cm-t a lécekből mert 1q szilvából eltört 1-3-5db mag, fajtától függően, mert túl közel pörgött a palásthoz, a kökény pedig érezhetően akasztotta, a levágás óta átment rajta kb 700kg, egy törött magot sem találtam. Ami képen van az egy tovább fejlesztett változatnak tűnik, az enyémen nincs tölcsér és pár részlet más, gondolom ennek is danamid perselyei vannak, az lényeges.
Egyébként ezeknek a konstrukcióknak jellemzően nem az a fő problémájuk, hogy töri a magot, hanem az, hogy nem magozza ki a keményebb szemeket, nincs elég erő, teljesítmény benne, mert nincs csapágyazva, perselyezve, nem elég precíz, a keverőgép gyenge, 1 sebességes.
Szia, kíváncsian várom, hogy milyen rendszert "építesz" én is szeretnék egy egylépcsős főzőt a Destilatori mellé, de én ebben nem vagyok otthon, hogy mi lenne a megfelelő. Olvasgatom visszafelé a fórumon, szívesen meghallgatok mindenkit.
Sziasztok! Már a következő szezonra gondolva... ki hogy oldja meg a szilva magozását? Én az aprítást egy egyedileg gyártott mixerel oldom meg, csak az a baj vele hogy összetöi a magokat amiből már erjedéskor a cefrébe kerül az aminek nem kéne...
100l-es üst(kb 85l cefre), 1dl-t gondolkodás nélkül dobok, a többivel illatolás, ízlelés után(felhigítva) bármi történhet, ált. 1-es, 2-es nem fér bele a KP-ba, 3. és 4.a sorsdöndő egy átlagosan "jó" cefrénél(ez mai termés).
Intéznék egy kérdést azokhoz, akik egymenetessel főznek.
Tudom, hogy millió egy dologtól függ az előpárlat mennyisége, de hozzávetőlegesen (átlagosan vagy tól-ig) mennyit szoktatok elvenni a cefre mennyiségéhez viszonyítva, százalékban kifejezve?
Nincs vízfogyás főzés közben gyakorlatilag és semmi akadálya minden főzés kezdetekor a nívó ellenőrzésnek, a tiltás plusz biztonság, de simán lehet nélküle működni, ha van nívócső vagy valamilyen rátekintési lehetőség.