Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Sziasztok, 80 éves Anyukám véletlenül felfedezett mellrákja okán írok ide.
2 hete 3,5 centis dagit operáltak ki a melléből + teljes nyirokcsomólánc, 14/10 nyirokáttéttel, a legnagyobb 18 mm.
Grade II.
HER2 negatív
ösztrogén 100%
progeszteron negatív
Távoli áttét nem látszik.
A széles elterjedtség miatt kell kemó, még nem tudjuk milyen.
Mik a tapasztalataitok, mennyi esély van, hogy még lehet 1-2 jó éve? Ilyen idősen hogy viselik az emberek a kemoterápiát? Bele lehet magába a kezelésbe halni?
Olyan beteget kétlem, hogy találni fogsz. Vagy ha jelentkezik is valaki hazudik. Ennek a betegségnek a legjobb gyógymódja a műtét. Kívágni mindent amit csak lehet, és ha az orvos kemót ír elő, akkor fel kell venni. Csak tanácsolni tudom, hogy ne huzzátok az időt mert ha áttét keletkezik akkor már sokkal neccesebb a történet.
Látod, nem tolonganak a jelentkezők. Én is a modern orvoslásban bíznék. És minél tovább megy a halogatás, annál inkább csökken az esély a gyógyulásra. Bocsánat, ha pont nem ezt akartad hallani...
Velünk minden rendben, édesanyám rendben van, bár a szívét megviselték a kezelések annak idején, és teljesen nem jön rendbe, gyenge, de a daganat nem újult ki.
Nagyon örülök, hogy így vagytok, sokat szoktam rátok gondolni. Köszönöm, hogy válaszoltál.
Üdv! Érdeklődnék,hogy van e közülünk olyan személy,akinek vastagbélrákja,vagy polip volt és természetes összetevőkkel sikerült zsugorítani? Páromnak van sajnos és bár tudjuk kockázatos,de nem akarunk jelenleg kemot,meg műtétet,mert van családban,akinek rosszabbat tettek,mint használtak volna,illetve hosszútávon is tudjuk mit tesznek ezek. . Olyan beteg írjon,aki nem kapott kemot,sugarat és valamilyen ételek,növények,étrendkiegészítők használtak és tényleg igazoltan zsugorodtak,vagy el is tűntek. Köszönöm előre is.
Igaz, de azért a közel 68 ezer bejegyzés itt azért van tapasztalat, eset, megélés, javaslat stb., csak vissza kell olvasni. Van ám ott történet, "szalmaszál" bőven még akkor is, ha minden eset egyedi, mégis azonos.
Sajnálom a történeteket, de azért bizonyára hibás a megfogalmazás. A műtét előtt már valószínűleg elterjedtek a rákos sejtek, nem a műtét okozta a terjedést. Nekem 2016. tavaszán vették észre, hogy fogíny rákom van. Azonnal megműtöttek (SOTE, BP. Mária utca-i klinika), teljes fogsor vesztés, teljes jobboldali állkapocs vesztésre, részleges nyelv kimetszés, rengeteg szövet kimetszés addig, ameddig elérték az épp széleket. Több, mint 10 órás volt a műtét. Azután 60 db sugár következett. Úgy tűnik, hogy sikerült a művelet, szerencsére, ma is élek. Igaz, sincs fogsorom, bár lett volna térítésmentes rehabilitáció lehetőség, de nem vállaltam a hosszú és fájdalmas műtétsorozatot. A műtét előtt tájékoztattak, hogy nagy a kockázat, az 5 éven belüli túlélés mindössze 20 %!
Folyamatosan hírt adtam magamról itt, kontroll vizsgálatokkal, a megváltozott életmódomról. Nehéz volt, de bizakodó. Nem vártam csodát, elutasítottam a sarlatánokat, de az orvosok javaslatait maximálisan betartottam.
Itt az eredmény és élő példa, hogy ha csak minimális az esély a túlélésért, meg kell próbálni. Most a 75 évem betöltöttem és továbbra is bizakodok, -családi "szokás" szerint- még 15 -20 évig (! 🤣🤣🤣) szeretném olvasni soraitokat.
Vannak hívők és megátalkodott ateisták, de mindengyikünknek kijár a remény, az élet.
Miért nem vették ki az egész petefészket, ilyen idősen?
Gyerek már úgy se volt tervezve., csak gondot okoz később.
Nagyon érdekes a magyar orvos tudomány, van az extrém magas világszínvonalat is megelőző kutatások, és a másik véglet a full "mit csinálsz hülye vagy bmeg, ?" szint.
"Duna Medical Centerben sikeres műtétet hajtottak végre. Persze utólagosan, de úgy gondolom hibás az a protokol, hogy eltávolítjuk a rákos szövetet, "
sikerült is szétszórni..
Mamámnak 15 éve dettó ez volt... leszedték a melanomát a homlokáról, utólag derült ki hogy rákos sejtes. Szétszórták, az megtelepdett a nyaki torok részben daganat nehéz levegő vétel. Irányított sugár. még használt volna is... de kezelés közben szív (keringés) vagy tűdő probléma miatt meghalt.
Egyik kezelés végén, reggel jött volna el a kórházból, reggel még felébredt...beszélt a teremben lévőkkel "megvolt" 6:30 körül már nem élt.
Nagy szükség lenne rengeteg tapasztalat feltöltésére, megosztására, hogy akinek az első kétségbeesésében információra van szüksége az tudjon tájékozódni. Ilyen esetekben minden idő számít és a felesleges köröket legalább le tudjuk szűkíteni a rászorulóknak. A minap olvastam, hogy közel 58.000 ember hal meg évente rákos megbetegedésben. Hát ez a szám már magában megérne egy aktív országos fórumot.
A szabad orvosválasztás megszünt, nem lehetséges. Mihamarabb időpontot kell kérni kivizsgálásra és az eredmény ismeretében egy orvoscsoport dönt a kezelésről és a végrehajtó orvosról.
Rajatatok ez már nem segít, de úgy tudom, létezik egy olyan műtét, amit magyar orvos dolgozott ki, talán Debrecenben? Kifejezetten petefészek rálra, mivel ott már csak az áttét ad tünetet :-( A lényeg? A hasüreget átmossa valamilyen, kemoterápiás szert tartalmazó folyadékkel... ha jól emlékszem rá. Sajnos sz én környezetemben is ez a fajta rák többeket vitt el már. Mennyi idős volt a feleséged?
Feleségemet 2 hónapja vesztettem el és a tapasztalataimat szeretném megosztani az elmúlt egy évünkről.
Szívinfarktus.
Nyaralás alatt derült égből villámcsapás, már itt elveszthettem volna, de nem adta magát, sikeresen átélte. Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikáról csak szuper latívuszokban tudok beszélni. Balatonfüredi rehabilitáció valamire jó volt, de minderről esett szó csak arról nem, hogy a szívkamra jelentős mértékű sérüléséből adódóan milyen tünetekre számíthat és arra hogyan kell reagálni.
Szívelégtelenség
Az infarktust követő második hónapra kapott egy szívelégtelenséget. Ennek gyökér-oka volt, hogy a tüdőt nem volt képes a szív a megfelelő mennyiségű vérrel ellátni és a hajszálereken keresztül víz áramlott a tüdőbe. Mindez közel 15 liter volt, tehát majdnem megfulladt a kezeim között, de a mentősök mindent megtettek érte és sikeres volt a küzdelem. Eleinte kismértékű levegővételi problémái voltak, de a tüneteket mi nem tudtuk diagnosztizálni, kezelni, holott elég lett volna csak egy erősebb vízhajtó. Ezért írtam, hogy hiányoltam a rehabilitáción a mindenre kiterjedő tájékoztatást, holott írdatlan mennyiségű kezelési adatok, információk állnak rendelkezésükre. Létezik egy protokol, de szerintem érdemes lenne azt aktualizálni.
Petefészekrák
Mindezeken felül egy hónap múlva jelentkezett a petefészekrák. Ezt szűrni, nem szűrik, jelei nincsenek. Az állami egészségügy ezen a szinten katasztrófa. orvosválasztás nincs, csak orvoscsoportok vizsgálják az esetet, de ettől függően akár még működhetne is. Vizsgálatokat párhuzamosan nem végeznek csak mindent szép lassan egymást követően. Egy CT eredmény CD lemezre írás + postázás 3 hét. Személyesen nem adták át. Intézményenként ez is változó. Eredményekről nem kapsz tájékoztatást csak ügyfélkapun tájékozódtunk a rögzített eredményekről. Közel 5 hónap múlva lett volna a műtét, de nem vártuk meg és a Duna Medical Centerben sikeres műtétet hajtottak végre. Persze utólagosan, de úgy gondolom hibás az a protokol, hogy eltávolítjuk a rákos szövetet, mert a rákos sejtek a vérben vannak, az hordozza és amennyiben megszüntetik a számára kedvező közeget, akkor keres magának másikat ahol megtapadhat. Sajnos ez történt, ugyanis 4 hónap tünetmentességet követően egy időszakos CT tüdő és kismedencei agresszív áttétet mutatott. Eljutottunk a kemoterápiáig, de a szíve ezt már nem bírta. Tehát nagyon sok olyan protokollt alkalmaznak melyek már idejétmúltak és az eredményes beavatkozás érdekében célszerű lenne azokon módosítani és életeket menteni.
Hát ennyi.
Soha ne legyetek betegek, jó egészséget mindenkinek.