Keresés

Részletes keresés

nóném1 Creative Commons License 2018.10.08 0 0 43388

Ha a lézer számít, akkor egyik sem :) akkor ott a visumax, nem kérdés. A diamond kb 12 éves, a másik szintén olyan 10 körüli, a visumax meg tavalyi és kb a legújabb fejlesztés. Ennyi.

Előzmény: éniskérdezhetek? (43387)
éniskérdezhetek? Creative Commons License 2018.10.01 0 0 43387

új vagyok, de sokat olvastam:)

döntés előtt állok, lszi segítsetek.

 

rövidlátó vagyok, sima -3, - 2,75 dioptria

amit eldöntöttem: felszíni PRK vs lebenyes FEMTO: lebenyes FEMTO lett a választás

amit nem tudok: zyoptics femto vs diamond femto: melyik lézer az újabb, jobb?

 

Leil Creative Commons License 2018.09.20 0 0 43386

Sziasztok! 

Volt valakinek közületek "presbymax" műtétje?

Mi a személyes tapasztalat,mennyi idő kell a végleges látás beállasához,illetve a két szem közti különbséggel járó kellemetlen tünetek mikor tünnek el?......

 Köszi!

lancsa85 Creative Commons License 2018.09.20 0 0 43385

Olvastam a felhaborodott hozzaszolast az arosszevetos honlappal kapcsolatban. Amit nem ertek az az hogy egyeseket mi motival arra hogy vezessen egy blogot meg osszeszedjen infokat evekkel kesobb is a mutetekrol miutan ot sikeresem megoperaltak. Meg aztan bealljon egy ilyen ellenkampanyba masok ellen. Azt ertem hogy leirja valaki hogy itt meg itt mutottek ezt ajanlom azt meg nem ajanlom ok. Meg hogy felek hogy mi lesz segitsetek stb... Ami ezeken tul van annak mi az oka? Itt angliaban azt mondjak hogy mindenki okkal cselekszik vagyis hogy lehet valami a hatterben. Kezdenek itt is elbizalmatlanodni az emberek. Korantsem annyira mint otthon de erezheto. Rossz volt olvasni itt a forumon is az indulatos letamadast... :(

Előzmény: KZS74 (43380)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.13 0 0 43384

1 hétig, legalábbis IL után, ennyi, megkérdeztem az első napi kontrollon.

Előzmény: Netti02 (43383)
Netti02 Creative Commons License 2018.09.13 0 0 43383

Nem tudja valaki hogy szemmutet utan meddig nem lehet alkoholt fogyasztani?

Törölt nick Creative Commons License 2018.09.12 0 0 43382

Igen az a blog kamu és sok hülyeséget írnak róla. Akinek már volt már ilyen műtéte tudja. 

Előzmény: KZS74 (43380)
nóném1 Creative Commons License 2018.09.12 0 0 43381

A vitákat egy pillanatra félretéve, azért azt leszögezhetjük, hogy a visumax a legújabb femtolézer a hazai piacon, szóval azért nem ártott utánaolvasnod, ahogy mások is írták itt alább.

Az, meg hogy mi marketing, meg mi nem, melyik honlapot, facebookcsoportot melyik klinika irányítja, az legyen egy másik vita tárgya :)

Előzmény: ldorci_ (43371)
KZS74 Creative Commons License 2018.09.12 0 0 43380

Szia!

 

Az a honlap egy nagy kamu, ne stresszelj! Én írtam róla blogot - mert egy csomó orvos tényekkel alátámasztotta, hogy az állítások hamisak, hazugak... és ne higyj olyan oldalaknak, ahol semmilyen módon nem tudod megtalálni ki írta.. nézd meg, se kapcsolat, se orvos, senki nincs mögötte, még az is le van titkosítva, hogy kié a honlap domain neve. 

 

ez az én véleményem:

https://lezeresszemmutetar.blogspot.com/2018/08/hazug-blog-lezeres-szemmutetrol.html

 

és ide tettem a szegedi doktornő facebook bejegyzését, ahol tételesen, tényekkel támasztja alá, hogy hazugság.

 

https://lezeresszemmutetar.blogspot.com/2018/08/hazug-honlap-2-allitasok-vs-tenyek.html

 

 

 

 

Előzmény: ldorci_ (43371)
jacocc Creative Commons License 2018.09.11 0 0 43379

"ha a szemem ha le-fel mozgatom, akkor alul néha egy pillanatra felvillan egy félkör árnyalat. Ez jelent valamit vagy ez is elmúlik előbb-utóbb"

 

Üdv! Teljesen új vagyok itt. Pontosan, szó szerint leírta ezzel az én tüneteimet is. Annyival kiegszíteném, hogy csak erős, vagy természetese fényben látom. Követi a szemem mozgását, de ugyan ez az árnyalat és ugyan ez a fel-le mozgás váltja ki. Nekem a nyakamnak egy erős rázkódással járó masszírozása után jött ki. Megkérdezhetem, hogy kiderült-e mi volt a baj? Esetleg elmúlt? Köszönöm a választ! 

Előzmény: MAZSA (34186)
nóném1 Creative Commons License 2018.09.11 0 0 43378

Kedves Laci, köszi a hozzászólást, de itt a lézeres szemműtétetkről van általában szó. Fontosak amik a tévében elhangoztak, csak nem ide tartozik. Bár az akupunktúra és a lézerek két külön világ, de ez benne a szép:-))

Előzmény: aranyoslaci (43377)
aranyoslaci Creative Commons License 2018.09.11 0 0 43377

Főoldal / Tudomány+High-tech / Orvostudomány
2018. 06. 12. - 14:00
forrás: M1 Életkor magazin, Híradó.hu
Fontos a szembetegségek megelőzése

Az emberek nagy többsége nap mint nap hosszú órákat tölt a számítógép előtt. Ilyenkor a szem fokozott terhelésnek van kitéve. Ezért rendkívül fontos a különböző szembetegségek megelőzése.

Ozsváth Mária szemészorvos elmondta az Életkor stábjának, hogy számítógépes munkakörökben érdemes betartani az óránkénti tízperces szünetet. Erre egy jogszabály külön is kitér. A pihenő alatt nézzünk el messzire, közelre, nézzünk ki az ablakon, mozgassuk meg a vállunkat, a lábunkat. Mindezekkel a vérkeringésünk is javítjuk, és ez a szem keringésére is kihat – tette hozzá a szakorvos.

Amikor belemerülünk a munkába, gyakran még a pislogásról is megfeledkezünk. A szakember megjegyezte, hogy több számítógépes munkakörben a szárazszeműség egyre gyakoribb különböző klinikai megjelenési formákban.

Ozsváth doktornő mindig is élen járt az új módszerek alkalmazásában, illetve kidolgozásában. Az akupunktúra és a szemtorna jótékony hatására már huszonöt évvel ezelőtt felhívta kollégái figyelmét egy kongresszuson. Az akupunktúra és a szemtorna jótékony hatását be is mutatta a látásélesítésre vonatkozóan. Egész jó eredmények születnek, de csak abban az esetben, hogyha nincs szemfenék-meszesedés vagy szemfenékbetegség – emelte ki.

Ozsvát Mária figyelme a szemfenékbetegségek felé fordult. Új utakat keresett és talált a makuladegeneráció – szemfenéki meszesedés – és a zöld hályog rehabilitációjára. A szakorvos elmondta, hogy egy nemzetközi csúcstechnológiás gép, a MAIA microperimetria segítségével a szemfenéken található élő, de legyengült sejteket képesek stimulálni. Azonban csak abban az esetben, hogyha nem veszett el a teljes látótér.
A látásrehabilitáció fontossága és lehetőségei nem kellően ismertek hazánkban sem a lakosság, sem a szakemberek körében. A tapasztalat az, hogy a látássérült késve kap csak információt a látásrehabilitáció létéről, lehetőségeiről és jelentőségéről.

Az időskori makuladegeneráció a 60 év felettiek harmadát érinti. Egyik típusában az éleslátás helyén, az érhártyából kóros érnövekedés indul meg. Az erek betörnek az ideghártyába, az így bekövetkező bevérzés hirtelen, nagyfokú látásromlást eredményez. A másik esetben az éleslátás kikopásának helye látható, és a sejtek részleges vagy teljes elhalása tapasztalható. Ilyenkor a látás lassan, de folyamatosan romlik.

Ozsváth Mária jó pár esetben a klasszikus injekciós kezelés mellett a mikroperimetriás kezelés adta lehetőségeket is alkalmazza, a javulás így akár 20-30 százalékos is lehet. A szakember hozzátette, hogy a különböző szemészeti szakrendelésekben alkalmazott injekciós kezelések ugyanolyan jók vagy hasonlón jók, mint a mikroperimetria, de a kettő együttes alkalmazásával még jobb eredményeket tudnak elérni.

A mikroperimetria a szemészetben egy egyedülálló új módszer, amely a retina célzott, funkcionális érzékenységi vizsgálatára szolgál. A módszer megbízható, megismételhető vizsgálatokkal és gyakorló programokkal lehetővé teszi, hogy a szemfenék területén a beteg által észlelt fényvillanások mérésével a retina érzékenységét a szemfenék területén pontosan meghatározzák.

A gép alkotta képen sötét folt mutatja az elhalt területet: a pirossal jelölt sejtek nagyon le vannak gyengülve, a sárgák még erősebbek, a zöldek pedig életképesek. A gépi kezelés során a szakorvosok arra törekednek, hogy előmozdítsák az élő sejtek működését, ezzel biztosítva a beteg látását.

A szakértők abban egyetértenek, hogy látásunk megőrzése érdekében a következőket tehetjük: ne dohányozzunk, fogyasszunk minél több zöldséget, és tartsunk tíz-tizenöt napos feketeáfonya-kúrát. De ami a legfontosabb, évente ellenőriztessük szemünk állapotát, akkor is, ha nincs semmi panaszunk.

Törölt nick Creative Commons License 2018.09.11 0 0 43376

A Sasszemklinika és a Focus Medical közös tulajdonban van, ők a két legnagyobb klinika és nekik van a legmodernebb eszközeik. 

Előzmény: Hooshee (43373)
lancsa85 Creative Commons License 2018.09.10 0 0 43375

Ha jo lett a szemed akkor ne idegeskedj. Az tuti hogy ha a legjobbat akarod a hugodnak akkor az otthon elerheto legujabb lezercucc a margitszigeten van. Kulfoldrol mentem haza csinaltatni es tenyleg utananztem ez a legujabb. Nekem is mondtak hogy ez a visumaxos lezer a szemfelszin ivet is tudja kovetni, tokeletesebb lebenyt kepez. Passzolt is rendesen. Se csillamlas se semmi nem volt. A regi modellek "csak" olyan lebenyt vagnak mint a mechanikus LASIK eseteben. Nem art rekerdezni hogy hany eves hanyadik generacios a lezeruk mennyire új fejlesztes ilyenek Ez esetben megerheti kicsit tobbet aldozni.

Előzmény: ldorci_ (43371)
Jantyikp Creative Commons License 2018.09.10 0 0 43374

Engem is ott műtöttek femtoval tavaly december elején. Akkor is és most is minden ok. Egy hét kellett, mire véglegesre javult a szemem. Nálunk nem volt kérdés a Sasszemklinika, mert a családba már két műtött is volt. Ez egyik még nagyon rég prk, a másikuk femto. Ne parázz, jó lesz, vérprofik, bízz bennük, csak olyat vállalnak, amit garantálnak. Hajrá.

Előzmény: Netti02 (43370)
Hooshee Creative Commons License 2018.09.10 0 0 43373

Femtolézeres eljárásban a Fosucnak van a legnagyobb tapasztalata (gondolom őket hívtad Margitszigetieknek). Náluk volt először az eljárás, és évekig csak ők csinálták. Ettől még természetesen máshol is lehet korszerű gép, sőt, bizonyos klinikák közt a tulajdonosi körben és az orvosi stábban is van átfedés.

Előzmény: ldorci_ (43371)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.10 0 0 43372

2013.01.23-án műtöttek ott, akkor még Optik+Med-nek hívták a klinikát. Minden rendben van azóta is, jól látok.

Előzmény: Netti02 (43370)
ldorci_ Creative Commons License 2018.09.09 0 0 43371

Sziasztok,

 

Kb másfél hete műtötték a szemet a Budai Szemklinikán, Diamond Femto eljárással. 

Mivel persze most belelkesedett a család, meg én is ilyen kutakodós vagyok, még mindig olvasgatom, hogy miket írnak a műtétről, és ezt találtam tegnap

http://www.lezeres-szemmutet-ar.hu/

 

Eléggé kiakadtam, hogy akkor most rosszul döntöttem, és mégse oda kellett volna mennem, stb.... Mit ajánljak most a húgomnak....

Alapvetően én elégedett vagyok, természetesen ilyen rövid idő után még nem tökéletes, de alapvetően jól látok, tudok vezetni, éjjel is látok, van egy kicsi halo, de meg se közelíti azt ami a műtét utáni éjjel volt, na az rémületes volt, azt hittem ufók vannak mindenhol :) Még a fókusz váltása nem megy tökéletesen, de gondolom ez idővel javulni fog, meglátjuk. 

 

Szóval most tényleg nem tudom mit mondjak a tesómnak, menjen ide, vagy inkább a Margitszigetre, az a modernebb és jobb...  Ti mit javasolnátok?

 

Netti02 Creative Commons License 2018.09.07 0 0 43370

Sziasztok!

Van esetleg valaki aki a Sasszemklinikan csinaltatta a szemet Femto eljarassal? Szeptember 19.re van idopontom, de ha esetleg valakinek van van velemenye errol akkor azt szivesen meg hallgatnam. Koszi :)

Törölt nick Creative Commons License 2018.09.04 0 0 43369

Pont ezt mondanám, hogy akkor inkább maradjon a PRK-nál. Kellemetlenebb ugyan hosszabban gyógyul, de biztonságosabb. Vagy inkább még spóroljon egy kicsit és menjen IL kezelésre.

Előzmény: Andriss1980 (43368)
Andriss1980 Creative Commons License 2018.09.04 0 0 43368

Jól értem, hogy azt mondod, hogy ha valakinek nincs elég pénze  akkor bevállalhatja a mikrokeratomos, késes, hagyományos LASIK-ot? A gond csak az, hogy az is többszázerbe fáj. És elavult, kockázatos.

Akkor már miért ne maradjon a szemüveg? Ez magánegészségügy, nem körzeti fogorvos, aki - mert ingyé' van - betömheti a fogad a legolcsóbb amalgámmal is, hisz nem fizetsz érte.

Ha már fizetsz valamiért, akkor meg válaszd azt, ami megfelel a tudományos minimumnak. Sztem.

Előzmény: Törölt nick (43366)
Hooshee Creative Commons License 2018.09.03 0 0 43367

A LASIK már akkor sem volt vállalható opció amikor engem műtöttek, pedig az már 10 éve volt...

Előzmény: Törölt nick (43366)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.03 0 0 43366

Nem tudom, valszeg a PRK már nem eladható ezért a kisebb klinikák, akik csak ezt tudják vallalni főleg vidékiek, nyitniuk kell a lasik felé is, és mivel az IL gép drága marad a hagyományos, azt tudják olcsóbban adni, mint a nagyok az IL-t és azért reklámozzák újra. De igen elavult dolog, ha mindenképpen fontos a gyors regenerálódás vagy meg tudja az ember fizetni akkor inkább IL, ha nem telik rá, akkor inkább PRK.

 

Elrontott műtétről kitartó guglizással se találsz szinte semmit itt a fórumon, ami már 1999-ben is működött is csak a pécsi klinika esete van fent, 6 éve kb. még nekik volt a legöregebb lézerük több mint 20 éves, csak PRK-ra jó.  Nyilván egy öreg gépnél nagyobb a kockázat, abban még nem volt szemkövetés sem, így nagyon vigyázni kellett, hogy ne mozduljon el az ember. Talán már ők se használják azt a régi gépet, újabb modellekben meg, amit minden más klinika használ, ha nagyon bemozdul a páciens akkor leáll a lézer kisebb mozgásokat meg leköveti

Előzmény: Andriss1980 (43364)
Andriss1980 Creative Commons License 2018.09.03 0 0 43365

Most olvastam az utóbbi hozzászólásokat és nem értem, hogy most 2018 második felében, miért lett ekkora sláger a hagyományos LASIK eljárás, ami valljuk be, igencsak a MÚLT. 

Valaki elkezdte hirdetni, vagy...?

Előzmény: Törölt nick (43363)
Andriss1980 Creative Commons License 2018.09.03 0 0 43364

Hmmm.

Nem igazán értettem az okfejtésed menetét és főleg a végkifejletet: ha jól értem összevetetted a visumaxról és a femtodiamondról az infókat és eljutottál oda, hogy a visumax tudja követi a szaruhártya felszínét, míg a régebbi, fejletlenebb diamond meg nem, aztán elolvastad, hogy a kisebb energia nem egyértelműen jobb, mint a nagyobb, tehát a visumax lekörözte a diamondot, majd találtál magyar tanulmányokat is, és végül ráakadtál egy holland dokumentumfilmre, mely szerinted bizonyítja, hogy a klinikák tanulmányai nem függetlenek.

Ezt mind értem, de ebből hogy következik, hogy lemondod a műtétet? Egy holland film alapján? Az hiteles? Tuti?

 

 

Kérdezném Tőled, hogy szerinted elképzelhető az, hogy -  ahogy már más is írta itt - , a nagy klinikák kb 150.000 műtétjének az eredményeit eltitkolják? Vagy az adatokat meghamisítják? Ez kvázi lehetetlen. Ezek 20 éve működő transzparens magánklinikák, profi orvosgárdával, hatalmas tapasztalattal, technikai eszközállománnyal.

Ha több elrontott műtét lenne, hidd el mindenki tudna róla.:) A mai világban ez már természetes lenne.

 

Nem akarlak meggyőzni, de szerintem a hatalmas műtéti tapasztalatra rábízhatnád magad. És ezt nem csak azért írom, mert az egyikben műtöttek és jól látok:).

 

Értem én, hogy bizalmatlan vagy, de igazán nem láttam olyan érveket, amikből logikus lenne, hogy ne menj műtétre. Persze, nem kötelező  és ilyen hozzállással, lehet, hogy  nem is kellene, de azért mégis. Na. :)) Emellett az sem elhanyagolható szempont, hogy vannak egylézeres, érintés nélküli eljárások, ahol nem kell a lebenykészítés esetleges rizikóidtól tartanod az eredményességük pedig olyan, mint a femtoműtéteknek...

Előzmény: kongredaarp (43354)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.03 0 0 43363

igen igazad van, csak a pontos neve nem jutott eszembe, de igen erről van szó.

Előzmény: Hooshee (43362)
Hooshee Creative Commons License 2018.09.03 0 0 43362

Már sokadszor írod le itt a szike szót, pedig az eléggé ne az: mikrokeratomnak hívják. És igen, messze nem olyan pontos, mint a femtolézer, és a szövődmények esélye is sokkal nagyobb sajnos.

Előzmény: Törölt nick (43360)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.03 0 0 43361

Ez így van és a többség még akkor is jobban járt sőt elégedett, ha nem sikerült maradéktalanul, ládf. pl. volt egy -10-es vagy rosszabb szeme, amihez egy brutális szódásüveg kellett és szemüveg nélkül az orráig se látott. Nekem "csak" -8 körül volt az egyik szemem tudom ez milyen, nem túl jó. Van hogy eleve csak azt vállalják, hogy pl. -2-ig tudnak lemenni, mert a szaruhártya nem elég vastag, esetleg ahogy nekem a beleegyező nyilatkozatban is írták -2D visszajöhet. 

 

De az is hatalmas életminőség javulás, hogy van egy kis szemüveged, ami nélkül nem vagy teljesen elveszett, akkor sem ha nem hordod állandóan csak pl. autóvezetéshez. A többség azért biztos ezt mondja, hogyha -12D-ből csináltak neki -2D-t, hogy elégedett. 

Előzmény: Hooshee (43359)
Törölt nick Creative Commons License 2018.09.03 0 0 43360

Optik+Med ami a Sasszemklinika régi neve volt, 2012-ben mikor érdeklődtem először iránta írták ,hogy 2006 óta nem végzik a sima Lasikot. Egyébként sok kisebb klinika csinálta még akkor,  St. James pl. Az Il gép volt a drága az eljárás alapelve meg ugyanaz, lebeny készül és mélyebb rétegben történik a kezelés, hamarabb gyógyul, kis túlzással, de már másnap dolgozni is mehetsz, nyilván akkor ha olyan a munkád, hogy meg tudod oldani, hogy elmenj kontrollra és az óránkénti csepegtetést, na meg be tudod tartani azt, amit írnak, pl. irodai munkánál még oké, csak fárasztó lesz a monitort nézni, de pl. rakodói munkában még nehezet se emelhetsz hetekig ott nme dolgozhatsz. 

 

De nyilván van különbség, hogy egy 100 ezer dolláros femtolézer készíti a lebenyt vagy egy szike, de tudtommal, ahol még akkoriban is volt Lasik már ott sem maga az orvos vágta a késsel, hanem gép vezérelte, de nem tud akkor sem olyan pontos lenni. 2013-ban még csak a két nagy a FocusMed és az Optik+Med végzett IL kezelést, azóta már a St. James-nek is van meg talán még több klinikának.

 

Már 6 éve is az volt a javaslat legtöbb helyen, hogy ha IL nem akkor inkább PRK, jobb pár nap kellemetlenség mint egy elavult lasik technika. IntraLasik az, ami adja a lasik minden előnyét a hátrányai nélkül. Amúgy az 1 éves kontrollon már majdnem tökéletesen visszatapadt a lebeny, meg szokták nézni, aki nem kifejezetten keresi észre se veszi. 

Előzmény: nóném1 (43358)
Hooshee Creative Commons License 2018.09.03 0 0 43359

Te, én értem hogy keresztes hadjárat, meg minden, de a saját forrásod se ártana azért végigolvasni, vagy legalább nem félrevezetően kivonatolni.

 

"There was no statistically significant difference in UDVA or CDVA at 1 month postoperatively between complicated and uncomplicated flaps (P > .05), and complicated flaps did not lose a statistically significant amount of CDVA or low-contrast acuity (CDVA 5%) compared to preoperative values."

 

CONCLUSIONS:

Intraoperative and postoperative complications of LASIK flaps created with the femtosecond laser were rare, and their visual outcomes were equivalent to those of normal flaps.

 

Az az általad említett 8-9% ugyanis statisztikai hibahatáron belül ugyanolyan eredményt ért el a végén, mint a másik 91.

 

Ezzel nem akarom azt mondani, hogy nincs kockázata a femtolézeres műtétnek, vagy hogy nem kell utánanézni. Azt sem, hogy a saját tapasztalatod ne oszd meg, és majd mindenki eldönti szépen magában hogy mit és milyen súllyal vesz figyelembe.

Előzmény: dzoltan82 (43356)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!