Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2017.10.24 0 0 24036

Nem voltam még náluk. Tényleg, a Kemencésnél jártál, amiről írtak többször is, meg hogy a belvárosban is nyit? Kíváncsi lennék, milyen. Az Igenben utoljára csalódtam, pedig előtte nagyon bejött. 

Előzmény: Hepci (24035)
Hepci Creative Commons License 2017.10.24 0 0 24035

Azért annál olaszabb pizza nem nagyon van Budapesten... bár lehet, hogy a kiszállításra rendelő kedves vendégeket kissé mással tisztelik meg...

Maga a hely viszont akkor volt a legjobb, amikor még lent volt egy pincében a Nagydiófa utcában. A jelenlegi helyen minden értelemben nagyüzem lett, és ez pl. engem zavar.

Előzmény: Caipi (24031)
Caipi Creative Commons License 2017.10.24 0 0 24034

:D

Előzmény: Macroglossa (24032)
...FGHKLÉJ Creative Commons License 2017.10.24 0 0 24033

Röviden és velősen összefoglaltad, de csak majdnem :)

 

De borravalót nem azért nem adtam, mert nem én fizettem, nem is azért, mert vélhetően a külsőnk alapján ítéltek meg, hanem ahogy velünk bántak (mindig más pincér jött, akit úgy kellett levadászni, hosszú ideig várakoztunk, kelletlenek voltak, éreztették velünk, hogy a hátuk közepére kívánnak).

Tömören: a kiszolgálás kritikán aluli volt, ezért nem kaptak borravalót.

 

Egyébként általában vissza tudok emlékezni, mit és hol eszek, de hogy itt mit ettem, ha agyonütnek sem mondom meg.

Előzmény: Macroglossa (24032)
Macroglossa Creative Commons License 2017.10.24 -1 3 24032

Szóval elmondásod alapján megítéltek a külsőd, meg a kóla-sör-kakaó rendelés miatt, ezután ettetek valami egészen elképesztően finomat, aztán jól nem adtál borravalót, mert téged megítéltek a külsőd miatt, aztán fogtad magad, és megítélted a többi vendéget a külsejük miatt.

 

Előzmény: ...FGHKLÉJ (24030)
Caipi Creative Commons License 2017.10.24 0 0 24031

Mi csak rendelni szoktunk tőle (anyámhoz, hozzánk nem szállítanak), rendelős pizzából biztos, hogy a legautentikusabb, de még mindig nem az a kifejezett olasz, és nem is tud igazán lenyűgözni.

Előzmény: ...FGHKLÉJ (24030)
...FGHKLÉJ Creative Commons License 2017.10.24 -3 0 24030

Ha már olasz, nemrég voltunk az itt olvasott Il Terzo Cerchio-ban. Én nem vittem túlzásba, Margherita pizzát ettem, és egy tiramisut.

A kiszolgálás rendben volt, a hely hangulata is ok, a pizza is jó volt, de ettől azért többet vártam. A mozzarella kiemelkedően finom volt rajta, de azon kívül semmi extra. A tiramisu is elég jó volt. Amin meglepődtem, hogy DAB sört csapoltak, nem mintha egetverően jó lenne, de ritka.  Visszajáró vendég azért nem leszek, de még mindig klasszisokkal jobban éretük magunkat, mint az agyonreklámozott Fricska gasztropub-ban, ahol 1-2 hónapja voltunk talán. Akkor munkatársaimmal voltunk. Egyikünk sem az az igazi divatcézár, talán ennek köszönhetően is hűvösebb volt a fogadtatás. Akkor még hűvösebb lett, mikor kólát, sört és kakaót rendeltünk, a borra és pálinkára rá sem bagóztunk. Arra nem emlékszem mit ettünk, csak arra, hogy egészen elképesztően finom volt, de a hely és a kiszolgálás hangulata miatt nem tudtuk élvezni. Borravalót nem is adtunk, cserébe nekünk sem köszönt senki, mikor mentünk el.

Azoknak ajánlom, akik szeretnek többet mutatni mint akik, elsősorban anyagiakban, mert a többi vendég rajtunk kívül a szó rossz értelmében vett felkapaszkodott újgazdag, vagy gazdagnak látszani akaró buta ember volt.

Előzmény: Hepci (24023)
Boszorka Creative Commons License 2017.10.21 0 0 24029

Nem menüben ettem, azt rendszerint kerülöm, kivéve a Gundelt nyáron.

Előzmény: Hepci (24028)
Hepci Creative Commons License 2017.10.21 0 0 24028

A Park nem csúcsétterem... és ennek megfelelő a húsok kezelése és a minőségük...

Ha meg netán ebédmenüben ettél bécsit, délben talán én is lesütném előre azt a 30-40 adagot...

Előzmény: Boszorka (24022)
szkati Creative Commons License 2017.10.21 0 0 24027

Mi most elég visszafogottan adtuk elő magunkat ahhoz képest, ahogy szoktuk különben, de tényleg nagyon finom volt minden. Az előételek különösen jók, de a főételek ellen sem lehet senkinek se kifogása.

Előzmény: Caipi (24024)
Caipi Creative Commons License 2017.10.20 0 0 24026

Igen, szerintem is. :) 

Előzmény: nagypapi51 (24025)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.10.20 0 0 24025

A 40% már vonzó ajánlat.

 

Előzmény: Caipi (24024)
Caipi Creative Commons License 2017.10.20 0 0 24024

El kellene már egyszer mennünk oda, még csak a Gourmet-n próbáltunk tőlök két tételt, egyik se volt meggyőző. (Sólet ls valami cake pop, ha jól emlékszem.)

 

Mi most hétvégén elmegyünk a Só utcai thai-ba, aztán majd nemsokára megint a NOBU-ba. Küldtek egy 40%-os engedményről szóló SMS-t, és ennek nem tudok ellenállni, mert így lehet á la carte enni. Ahhoz még csak egyszer volt szerencsénk, régesrég egy Torkos Csütörtökön. Nem mintha nem lett volna szuper minden fix menüjük is.

Előzmény: szkati (24019)
Hepci Creative Commons License 2017.10.19 0 0 24023

Nem. A bejárathoz közelebbi (a Szamos mellett) a Budai Milieu, ez fine dining felé mutató ambíciókkal és konyhával rendelkező új bisztró. Nem áll túl távol (ételek, árak, adagok) a jelenlegi Tantitól, tehát nem látom, miben reménykednek.

A következő az olasz (Na' Pasta), ez a Trattoria Toscana tulajdonosáé, pontosabban a fia üzemelteti egy havarjával, azt hiszem. Ott ettem jó párszor, de nem lett kedvencem: levesből és tésztából is igen keveset adnak, a pizzakemencét pedig a nyitás óta se sikerült rendesen belőni, rendszeresen kátrányosra ég a pizzák talpa. Legutóbb a tésztája (pontosabban a kelesztése) se volt rendben. Ehhez képest nem olcsó. Valami olyan jelszóval nyitották a heyet, hogy T. Toscana minőség fele áron, Budán - hát én inkább átautózom a Toscanába, ha olyan kedvem támad.

Előzmény: Boszorka (24022)
Boszorka Creative Commons License 2017.10.19 0 0 24022

Azt hiszem mind a kettő olasz, vagy nem? Az egyiknél ma valami szarvas étel volt a táblán, de akkor már elhatároztuk, hogy a Tantiba megyünk. Próbáltuk mostanában a Parkot is, ami rendszeresen tömve van. Engem nem győzött meg a minőség ott. Valami iszonyat száraz bécsi szeletet kaptam disznó szűzből. Már ránézésre is gyanus volt.

Előzmény: Hepci (24021)
Hepci Creative Commons License 2017.10.19 0 0 24021

Az olaszban pillanatnyilag ne reménykedj.

2 napja kb. olyan volt a pizza, mint amit a Pizza King szállít ki (a mozzarella az egyebek felett, egyenletesen szétszórva, a tészta nem rugalmas, hanem szakad).

Sebestyén kadarkát kértem hozzá, erre kihozott a testépítő kinézetű pincér srác egy deci fehérbort. Nem szóltam semmit. :D

Az egészben az a legérdekesebb, hogy a szomszéd asztalnál ott ült a tulaj, aki a Trattoria Toscana tulajdonosa is egyben. Vajon nem látja azt, amit én látok?

Előzmény: Boszorka (24018)
Boszorka Creative Commons License 2017.10.19 0 0 24020

Ezt ugye tudjuk, de mi annyira szeretnénk itt a közelben találni valami jó helyet. Ma is mire haza értünk a kálváriánkból, rájöttünk, hogy enni kellene valahol. Ez máskor is előfordúl nálunk, nem is ritkán. Rosensteint meg ugye tervezni kell, mert csak úgy hirtelen felindulásból oda nem lehet elmenni mert könnyen előfordúl, hogy nincs hely.

Előzmény: szkati (24019)
szkati Creative Commons License 2017.10.19 0 1 24019

Nem csináltál kedvet hozzá:))

A múlt heti Rosenstein a maga báránycsülkével, kacsájával, maceszgombócos levesével überelte az elmúlt időszak félreevéseit:))

Előzmény: Boszorka (24018)
Boszorka Creative Commons License 2017.10.19 0 0 24018

Adtunk ma egy esélyt a Tantinak. Déli választékból Lényem beválllata a borju onglet c. kaját, azzal együtt, hogy a pincér csak anyit tudott, hogy a borju egy részét hívják ongletnek. Nem volt rossz. A köret paszternák krém volt és lencse ragu. Az utóbbiba bele kóstóltam és igen rossznak tartottam. Lényem se lelkesedett. Leginkább szegfüszeg íze volt a lencsének. Én óvatos duhaj, marhabélszint kéretem. Nos ehhez volt valami krémszerü köret, amiről nem tudom mi,de a lényeg, hogy kifejezetten édes volt. Volt még hozzá némi gomba is. Nagyon mutatósan volt tálalva mindkét étel és mindkét esetben, kiváló volt a hús. A köretek viszont sokat rontottak az élvezeten.

Nagyétküeknek nem ajánlom a helyet. Én mindent megettem ami a tányéron volt és éppen elég volt, de tudtam  volna még enni. Ezért és egy félliter ásványvizért fizettünk netto 12600 forintot, szóval az ár elmegy. Kiszolgálás rendes volt.

Rajtunk kívűl még 2 asztalnál ültek. A szomszédos olaszoknál elég sokan voltak. Legközelebb azt fogjuk kipróbálni.

Caipi Creative Commons License 2017.10.16 0 0 24017

Mindannyian pestiek vagyunk, úgyhogy azért csak a Pest a logikus választás. De az általad linkeltek tényleg más kategória, ezektől az étlapoktól az embernek kedve támad odamenni. A Csalánosi viszont időutazás olyan helyre, ahova nagyon nem szeretnék visszamenni. :) 

Előzmény: Hepci (24016)
Hepci Creative Commons License 2017.10.15 0 0 24016

:D

Peches választás volt - az 52-es út mentén nyugatra kb. 10 kilométerre a Kígyósi Csárda kifejezetten jó, Kecskemét felé kb. 2 kilométerre pedig a Sasfészek szintén nagyságrenddel jobb, mint a Csalánosi.

Az éhenhalástól ezekben se kell tartani...

http://www.kigyosicsarda.hu/index.php?lang=hu&pgid=23

http://sasfeszek.hu/

Előzmény: Caipi (24013)
Caipi Creative Commons License 2017.10.15 0 0 24015

Oké, köszi, bár mostanság nem tervezünk arrafele járni. Megyünk ugyan majd az adventi vásárba a Johannesbachklamm-nál, de szerintem nem arról közelítünk. 

Előzmény: nagypapi51 (24014)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.10.15 0 0 24014

Azért ha messzebbre kalandoztok, Szombathelyen a Pásztor csárdát, és a macskaugrásra lévő Határmenti Vigadót (Bozsok) ne hagyjátok ki!

 

Előzmény: Caipi (24013)
Caipi Creative Commons License 2017.10.15 0 0 24013

Hát a Csalánosi Csárdába nem. :) Kivéve, ha valakinek az a jó étterem, ahol minél több ételt kap a pénzéért - voltak is jó sokan, sokan rohangászó, sikítozó kisgyerekkel, meg bömbölő babával. Végig szinte üvöltve kellett beszélgetni. Ja és a külső teremben cigányzene is volt, de hálistennek nemigen hallatszott be. (Ha a cigányzenét észrevettem volna a honlapon, tutira nem mentem volna el.)

 

Ugye már írtam, hogy úgy hat rám a Csárda szó, mint ördögre a tömjénfüst, és az előítélet ismét beigazolódott. Úgy kerültem oda, hogy a nagybátyám pár éve felvette azt a szokást, hogy karácsonyra a 'középső korosztálynak' valamilyen étterembe ad egy-egy 5.000 forintos utalványt, és oda aztán lehetőleg mind a tizenegyen együtt megyünk el. Most nyolcan voltunk. (Amúgy szeretem a nagybátyámnak ezt a szokását, és adja csak nyugodtan továbbra is, akárhova is, volt már nem egy jó is köztük. Meg valami 'koktélkirály' bodegitája, mint eddigi mélypont.) 

 

Először is tisztáztuk a megjelentekkel, hogy ide aztán egyikünk se jött volna magától. :) 

 

A belső olyan stílustalan ízléstelen katyvasz, hogy arra szavak sincsenek. Vakolt kőfal benne lukakkal, ahol téglaborítás, lent deszkalábazattal, felül gerendázat, a falakon ízlésesen elhelyezve porcelántányérok, prakker, tájkép, fokhagyma- és paprikafüzér, dédnagymama angol feliratos cukortartója fehér polcon, vaslábos, 'matyóhímzéses' (de nem az volt igazából) terítő az asztalon, hadd ne folytassam. 

 

Az étlap kisebb könyvnyi hosszabbságú, többen csodálkozva fedeztünk fel 1970 óta nem hallott ételneveket. Nehezen is választottunk, a többiek szempontjait nem tudom, de én biztonsági választást próbáltam megejteni, mit lehet a legkevésbé elrontani. 

 

Már a féladag levesek is hatalmasak voltak, az én Jókai bablevesem finom volt ugyan, de elsőre belekanalazva olyan volt, mintha olajat ennék, de ezt aztán megszoktam. A kolbászt viszont egy karika után otthagytam, nem is tudom, mi volt az, de nekem pocsék volt. Feketés volt a széle, és belül egynemű, semmilyen általam ismert kolbász nem ilyen. 

 

A főételek közül talán én voltam az enyémmel leginkább megelégedve, némileg száraz rántott csirkemáj volt kifejezetten finom majonézes krumplival. A többiek ízetlen ételekre panaszkodtak, a férjem azt mondta a Magyaróvári bordájára, hogy noha nem volt rossz, még ennél mindig mindenhol csak jobbat evett. Meglepő, de többen az uborkasalátájukra is közölték, hogy olyan ízetlen, hogy ilyennel még sosem találkoztak. Amúgy minden olyan hatalmas adag volt, hogy szabályszerűen ijesztő volt, nem is értjük, minek kell ekkora adagokat adni, és pláne megenni? Egyikünk sem evett a felénél többet. Mondjuk valaki megjegyezte, hogy meglepő, és ilyet még nem is látott, minden asztalnál ül kövér ember. (Én háttal ültem a teremnek.) Gondolom, van összefüggés. 

 

A pincérek kedvesek voltak, és hajszoltak. Kettőnknek először rossz kaját hoztak, nem egy dolgot kétszer kellett rendelni. Az férfi unokatestvéremet 'tetszik'-ezték, nekem meg csókolom így-meg-úgyoztak, brrrr. 

 

A kávétól féltem, rákérdeztem, hogy rendes olasz eszpresszó-e, hogyne, Segafredo, mondták. Hát.... belekortyoltam, és otthagytam. De már látszott is rajta, hosszúra volt főzve, crema sehol, és feketés nyomot hagyott a pohárban, mint valami török kávé. Talán részben zaccból főtt? Az egyetlen azonosítható íz a keserűség volt. A többiek viszont megitták, noha jónak senki nem tartotta. Volt, aki szerint Nescafe-íze volt.

 

Szóval összefoglalva semmi nem volt igazán rossz, de csak annak ajánljuk, aki okvetlen két adagot akar enni egy áráért. :) 

 

Caipi Creative Commons License 2017.10.10 0 0 24012

Ezt én is olvastam már, de a gyakorlat nem követi. :) Mármint a hideg-meleg előételekre gondolok. Eleve van aki ilyet kér, van aki olyat.... 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (24010)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.10.10 0 0 24011

Így pontos, persze vannak elhajlások ezen túl is, pl. ha Kallánál vagyunk, és nem bír magával... :)

Persze ezek 3-4 órás vacsorák, közte akár hosszabb szünettel is, a végére "á'point" vagy.

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (24010)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2017.10.10 0 0 24010

A hideg előételt a leves előtt, a meleget a leves után szokás fogyasztani. Nagyétkűek akár mindkettőt :)

Előzmény: nagypapi51 (24008)
A Nikk Creative Commons License 2017.10.10 0 0 24009

...és ha elég merész vagy, rendelhetsz főtt marhahúst akár a szárnyas után is:)

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/szinbad-veloscsontja-latinovits-zoltan-velo-5Z4C7r6KZ3JDt26r

Előzmény: nagypapi51 (24008)
nagypapi51 Creative Commons License 2017.10.10 0 0 24008

Kapacitásfüggő, lehet is-is.

A sorrend (sztem) előétel, leves, főétel etc..

 

 

Előzmény: [fidelio] Pirandus (24007)
[fidelio] Pirandus Creative Commons License 2017.10.10 0 0 24007

Üdv. Mivel nem ismerem a (mai) magyar általános szokásokat, itt kérdezném meg, hogy a "Leves" és az "Előételek" közül mindkettőt szokás (vagy lehet) rendelni a Főétel előtt, vagy ez szigorúan "vagy-vagy" kategória? Köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!