Keresés

Részletes keresés

mucoka Creative Commons License 2005.06.09 0 0 66176
:)))

Tasha,
igen, a keményedések miatt nem kaptam. Pedig ugye ő vizsgált meg, azt mondta minden tökéletes. :)...:(
Előzmény: Zöldség (66173)
mucoka Creative Commons License 2005.06.09 0 0 66175
Itt zabálom a fincsi gyümiket, biztos jó fel fogok fújodni, de nem érdekel...:)
Közben áztatom a lábam, mert egy több, mint egy órás séta szandálban teljesen kimerített.
ÉS NO PARA TÖBBÉ, ÍGÉREM.
:)
tasha Creative Commons License 2005.06.09 0 0 66174
a keményedések miatt nem adott repulési engedélyt a doki??? nemsemmi.
Előzmény: mucoka (66172)
Zöldség Creative Commons License 2005.06.09 0 0 66173
:)))))))))))))))))) vizesZöld=mármint, hogy jól megáztam!

Egyébként kézvizesedés standard már a 24. héttől, próbálgatok mindenféle módszer. Lábra legjobb a pihenés, felpolcolás, de hát hogy dolgozik az ember felpolcolt lábbal?
Előzmény: mucoka (66172)
mucoka Creative Commons License 2005.06.09 0 0 66172
Kiflike,
hú, ez a sztori. :(
Azt nem írtad, hogy mennyi magas vagy. Mert nem mindegy, hogy a kezdeti 62- höz hány cm-t kell számolni. Nem híztál eddig, mert ezek szerint volt tartalék. Jó is így!

Zöld,
te megint vizesedsz? Szerintem pihenj sokat, ne szülj meg idő előtt!
(Kipróbáltad már a receptjeim?)

Anine,
csudaszép esküvőd legyen! Majd képeket is kérünk!

JÓ HÍR:
zárt a méhszáj és nem rövidült meg!!! Utazhatok!!!! De nem kaptam repülési engedélyt a dokitól a keményedések miatt. Úgy tudom, hogy a 28. hétig lehet repülni engedély nélkül, én 26+0 leszek, mikor indulunk, visszajövet a 30. hét körül leszek. Akkorra már kérni fogok. Remélem, adnak. Csak nem maradok Pesten!:))
Találtak egy kis cukrot a vizeletben, jó is, hogy jövőhéten megyek cukrosterhelésre, legalább többet tudok meg.
Szívhang jó erős volt, mintha mellkason keresztül hallanám a szívhangot, olyan szépen szólt! A babó meg mozdult el, a doki megpróbálta "megfogni", hogy addig nyugton maradjon, míg megnézi a szívhangot. :)
Hasméret: alhastól 21 cm! Pont a görbén vagyok!
Lehet hogy egy magyar szülészcsajnál fogok szülni, aki mellesleg a barátom. Felvették abba akorházba, ahol szülni fogok.

Vidámmucó:)
Előzmény: Törölt nick (66167)
sere Creative Commons License 2005.06.09 0 0 66171

Szorítok, hogy legalább ez a fránya eső álljon már el. Gyönyörű esküvőt és sok boldogságot kívánok nektek!

(a te pocid meg aztán minden, csak nem kicsi)

Előzmény: anine (66169)
Zöldség Creative Commons License 2005.06.09 0 0 66170
Azt hittem, az állandó lakcím számít. Mindegy, ma azt mondta a háziorvos, hogy szerinte nincs is CTG Szentendrén, úgyhogy marad a MÁV. Ingyér'! :)

A hasad pedig qra nem kicsi, szerintem. Kitartás vásárlás ügyben! Légy gyönyörű és boldog!

Vajúdás-előadás szerintem jó volt, semmi újat nem hallottam, viszont a doki jelenléte, a kórház és a szülésznőmmel való beszélgetés engem megint egy picit közelebb billentett a gondolathoz, és békített, hogy hamarosan itt szülés lesz!

Úgy látszik, ráálltam a 3/4 3-ra, addig fájdogáltam, megint akkor jutottam el a zuhanyzás gondolatáig, utána fél óra elteltével sikerült elaludnom. Ha ezt így folytatom, nem fogom felismerni, amikor már élesben megy a dolog!

Zöld
Előzmény: anine (66169)
anine Creative Commons License 2005.06.09 0 0 66169

Zöldike,

 

 150 km a MÁV? Neked ott a szülészeted, úgyhogy oda tertozol:( Mármint ahogy misspicsa szavaiból kivettem.

Csajok el kellene indulnom. Holnap utazunk, nincs esküvői cipőm és blúzom se. Ma még fodrász + fogorvos. Na lassan elindulok.

 

Lilyth sajnálom a hátad:( Lehet, hogy további jóga segítene. Meg akartam kérdezni, hogy ti is 1700 Ft-ot fizettetek, mert a netről 1200-ra emlékeztem.

A pasasomat óvatosan megkérdeztem a szülésfelkészítőről. Nos Ő nem. Extra szégyenlős.

Zöldi, milyen volt tegnap vajúdni?

Mókuska a mai dátum sem lenne rossz Marcinak (06.09)! Drukkolok neked.

Szegény Zumi, de az az igazság, hogy én meghülyülnék a nagy melegben!

Én már nem is állok a mérlegre! Biztos van vagy 15 kg +! Tegnap egy csaj megint megállapította, hogy kicsi a hasam. Jó legyen kicsi, nekem elég nagynak érződik:)

 

Előzmény: Zöldség (66160)
Zöldség Creative Commons License 2005.06.09 0 0 66168
Szia "Szomszéd" (mármint a listában), már rég gondoltam, vajon mi lehet veled! Remélem, jól vagy! Pocak? Pocaklakó? Esetleg egy fotót küldhetnél nekünk!

Kiflike, én totál kiakadtam a sztoridon, grrrrrrrrr.

Képzeljétek, ma le kellett menjek (a hegyről) a háziorvoshoz a táppénzes papíromért, mivel zuhog az eső, esődzsekimet felkanyarítottam, hát alig fért rám, úgy röhögtem, na puff, most még a kétszeres bőségű kabátomba sem férek bele. Sajnos pont ma jön egy barátnőm az egyéves fiával, de még sétálni sem tudunk elmenni.

Lylith, tovább gondolkodtam, szerintem mégis kéne erőltetned a jógagyakorlatokat, főleg azokat, ahol fájt a hátad. Próbálgasd otthon, hátha kiderül, mi a gebasz.

Úgy sajnálom Zimizumiékat!! Igazi balatoni nyaralási idő van....

Anine, neked meg egy nagy szorítás megy, hogy szombatra kiderüljenek a dolgok.

vizesZöld
Előzmény: kisbogyika (66165)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.09 0 0 66167

Én most vagyok 60 kg, 19+4 idején, de ennyi vagyok az elejétől fogva. Böcsületemre szóljon, hogy a védőnő 50-nek nézett az első mázsálás előtt. A negatív rekordom 17 évesen volt, 42 kiló, a normál súlyom kb 5 éve most 55-58, de a terhesség előtt eléggé eleresztettem magam, 62 voltam. Aztán jöttek a rosszullétek, de már eszek rendesen, viszont nem híztam. Biztatott a védőnő, hogy ne aggódjak. Szerencsére nincs itthon mérlegünk, így abszolút nem érdekel a dolog.

Ma megyek megnézni a magándokihoz, hogy Sebestyén tényleg Sebestyén-e, amint azt a kórházban mondták hétfőn:)) Mert akkor kiválogatom a fiúruhákat, kaptam egy csomó vegyes holmit fodros szoknyától a focimezig, szóval itt az ideje szelektálni!

Találtam tegnap az egyik turiban egy csini hosszú, kék farmer kertészruhát, aztán meg tolmácsoltam a bíróságon egy baromira felemelő perben. Egy magyar anyuka francia férjjel a negyedik gyerekét nem Franciao-ban, hanem itthon szülte meg (a negyediket is császárral!), hogy egyúttal elköttesse a petvezetékét, mert ez kint korhatáros, csak 30 év felett csinálják. Szifiliszesen szülte meg, gyerek is az lett, aztán a két hónapos gyereket itthagyta a nagyinak, nem is látta azóta, most két éves. Nem is szoptatta az anyja, mert dohányzik, és azt javasolták az előző gyerekeknél is Franciaországban, hogy tápszerezzen (legalább nyugodtan cigizhet, hurrá!). A nagyi kérvényezte, hogy ítéljék meg a gyermekelhelyezést neki, persze a szülők meg nem akarják odaadni, bár az apa most látta még csak másodjára a gyerekét. Szegény Sebi kapálózott is időnként a hasamban, hogy így fejezze ki a felháborodását. Novemberben lesz a következő tárgyalás, de már az én távollétemben:)) Jaj de nem bánom. Most tettem fel a kérdést magamban, hogy mi a  fenének annyira népszerű a jogi pálya a pályaválasztóknál, hiszen nem egy lélekemelő dolog a bírósági munka szerintem. Nagyon nem az. Bár biztos a tanári pályáról is sokan ezt gondolják, azokat meg én nem értem meg.

Előzmény: mucoka (66166)
mucoka Creative Commons License 2005.06.09 0 0 66166
Jó reggelt mindenkinek!:)

Mokusleqvar,
neked drukk ezerrel!!!

Kérem szépen, ma kereken 60 kiló vagyok.( Voltam nem terhesen is ennyi, még a férjmentes időszakban.:)) Eddig 8 kilónál tartok. Nekem jó így, holnap már megkeydem a 26 hetet, a hízás meg lassul, asszem 14 kilóig fogok max elmenni. Kb ennyit adtam magamnak, aztán meglátjuk.

Matrac: szerintem nekünk hagyományos, olcsó matrac lesz. Tomikánál jó volt, pedig elég rossz minőségű volt egy évig, nem is tudom, hogy nem vettük észre. Nem használtam pisivédő huzatot a lepedő alá, mert egyszer sem pisilt ki a gatyából.
( Csak úgy zárójelben: úgy néz ki, hogy a 3 éves fiam éjszakára is szobatiszta lett.)

Ma lesz délben a méhszájviszgálat. Szurkoljatok, hogy zárt legyen a méhszáj! Akkor gond nélkül utazhatok.

24+6
kisbogyika Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66165

Sziasztok!

 

Próbáltam visszaolvasni, elég szép termés volt az elmúlt egy hétben! Mivel már nem dolgozom, az itthoni net meg betárcsázós, ezért jó nagy lemaradásban voltam.

Gratula minden újszülötthöz, és nagy drukk minden szülni vágyónak így a kettős fronthatás küszöbén!

 

Matrac: voltam egy matrackészítőnél, tisztán kókuszból készült matracot árulnak (nincs benne latex réteg), a 60x120 10eFt. Azt mondta az eladó néni, hogy érdemes a matrac és a lepedő közé egy törölközőt rakni, az felszívja az esetleges balesetek nyomait, és akkor nem kell folyton mosni a matracot sem. Egyébként ők bármilyen méretben elkészítik a matracot, ha valakinek extra kívánsága van.

 

kisbogyi

Zöldség Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66164
Semmi bünti sehol! :)
Viszont a betonmixer is visszamondta, nem mert lejönni az utcánkba - pedig órákig itt sertepertélt. (Még egy érv, hogy miért van dömperünk!) Úgyhogy most kézzel csinálják.

A kókuszmatracra visszatérve: barátnőmék utálták, mert nekik hamar befülledt, nagyon bukós volt a fiuk pici korában, de nekik nem volt rajta nejlon, hogy védje. Egyébként nekem egyelőre nagyon tetszik ez a kókusz, még azon is gondolkodom, hogy magunknak venni kéne. Szerintem a KIKA ajánlatai verhetetlenek. Meg kipróbáltuk a vízágyukat is stikában ;-)

Lylith, ha ennyire hátfájós vagy, nagyon is jót fog tenni a jóga hosszútávon, úgyhogy akár most, akár szülés után vágj bele! Képzeljétek, a férjem belement, hogy szombaton elmenjünk a szülőpozíciós alkalomra, remélem, tényleg összejön!
Előzmény: Lylith3 (66161)
heady Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66163
Mi az ágyat anno /pelenkázós, később szédszedhető ággyá/ ajándékba kaptuk, a matracot vettük hozzá. Nem volt olcsó, 17e, mert spec mérete van az ágynak, meg elég vastag, de szvsz ezen nem szabad spórolni, mert fontos a megfelelő szellőzés, és ha bármi miatt nedves lenne, pillanatok alatt megszárad.
mokusleqvar Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66162
nem tudom, milyet szeretnél, milyen a pecó, stb., a faktum bútorgyárnak szvsz vannak jó darabjai (www.faktumbutor.hu), mi tőlük vettük az ágyat+komódot. Jó masszív, fából van, és szerintem jó pár évig kiszolgálja a gyerkőcöt.
juccy, igazad van, a matrac fölé nem kell tenni semmit, tiszta dinnye vagyok.
Előzmény: Lylith3 (66161)
Lylith3 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66161
Szasztok lányok:)))

Háát, a helyzet az, hogy akkor, ott nagyon jó volt a jóga, viszont az én rokkant derekam az kész van, és egyre jobban fáj-itthon vonszolom magam:). Valószín?leg valamit megmozgatott ott, amit már régen meg kellett volna, csak ahogy a tanár is mondta, lehet, hogy ezt viszont nem a 30-ik hétben kellett volna elkezdeni. Szóval a jóga nagyon jó, csak én vagyok alkalmatlan rá(Zöldi, anine, képzeljétek, mire a 3 buszmegállót lenyomtam, és hazaértem, már alig tudtam menni.) Pedig nem volt vészes:((( Szóval úgy néz ki, maradok a vizitornánál...azt hiszem, legfeljebb gyakorítom. Viszont a szüléselôkészítôre megyek, sôt, lehet, hogy jógára is visszamegyek szülés után...hátha rendbe tudjuk rakni a derekam.

Zöldi, na? milyen volt a dömper? Büntit kaptál?

Na pusza, kiságy, matrac projekt nekünk még hátravan...hol láttatok jó kiságyakat/komódot? Kikában voltam, meg a Megatoysban-a kikában jobbak voltak, de ha tudtok tuti lelôhelyet:)
Zöldség Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66160
Len huzat, újszülött szűkítő és tundrazsák, haszáltan vettem 18e-ért, már egy babát kiszolgált.

Anine, akkor nekem 150 km-re kellene mennem! A háziorvosom mondjuk csobánkai, tehát akkor Szentendre.

Na indulok a kórházba a tanfolyamra.
Előzmény: juccy0907 (66158)
anine Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66159

Juccy,

 

azt mondják, hogy nem kell a kókuszmatrac+lepedő fölé semmilyen más védelem pl pelenka. Én bevallom sima matracot vettem a jobbik fajtából, így nekem piztos lesz + pelus a baba alatt.

 

Zöldi én a földszinten voltam az ambulancián, Zumi a 6. emeleten volt CTG-n. Én a helyedben ezért egy kanyit sem fizetnék! Van mire költeni amit még így is elkérnének.

Tegnap a terhesgondozóban megtudtam, hogy június elsejétől csak ahol a dokid van oda járhatsz terhesgondozásra (vérvételek, CTG stb...). Kissé bunkó volt velem a nő, mondtam neki, hogy ez lenne az utsó vérvételem, úgyhogy nagy kegyesen levette. Ha igaz amit mondott, akkor Szentendrén sem fogadhatnak téged! 

juccy0907 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66158

Hát a Brendonosok (nem csak a Brendon kollekció) tuti 6 cm vastagok. Akkor az talán jó lesz.

 

Concord Baboo-t hol vettetek, Zöldike? C-line, vagy X-line (lenes huzat vagy plüss huzat?) És mennyiért, ha megkérdezhetem? És volt hozzá újszülött szűkítő, vagy sem?

 

Ez ugyanis a Brendonban 31 990 vagy 34 990 (C vagy X), és azt hiszem az újszülött szűkítő még plusz 6000 Ft. Hátha van ennék olcsóbb forrás is....

 

Pakolnom kellene az íróasztalin, de nem fűlik hozzá a fogam.

Előzmény: Zöldség (66157)
Zöldség Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66157
Szerintem 8 és 10 centis kókuszok vannak, a 10-esen állítólag már nem megy át a légzésfigyelő. Van, aki simán a lepedők alá teszik.

Nejlon helyett én egy profi (és rohadt drága) cuccot vettem, ami vízhatlan, de a baba felé pamutból van, olyan 3700 volt, és rágumizható fülekkel a matracra.

Nekünk is Concord Baboo van :)
Előzmény: juccy0907 (66153)
juccy0907 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66156

Mókusleki, a matrac alá nem kell lepedő? Nem fölé nem kell? (ez elég hülye kérdés...) Szóval, a lepedőt a matracra kell(ene) ráhúzni, nem? De ezek szerint nem kell. És mi van, ha nem szárad meg? Meg mi van, ha minden nap kipisil a pelusból? Akkor naponta mossam?

 

Túl sok kérdés....

Előzmény: mokusleqvar (66155)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66155
juccy,

a kókuszmatra alá _nem_kell semmilyen pvc vagy egyéb lepedő. (Nekem ezt mondták a boltban, és ez van a használati utasításban is). Ha pisis lesz, átöblíted, és szobahőmérsékleten, élére állítva 3 óra alatt megszárad - vagy legalábbis ezt ígérik.
Előzmény: juccy0907 (66153)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66154
nem vettem olyan sokat, kényelmesen hazakocogtam vele. Meg ha már kint voltam a piacon, hát a cseresznyének sem tudtam ellenállni (bár idén nem fúj fel), a következő hetekben hanyagolnom kell ugyebár.
Istennek hála, a hátam nem fáj egyáltalán. Az uszi azért hiányzik, de ez a strandszezon nélkülem fog elmúlni, azt hiszem.
Előzmény: anine (66151)
juccy0907 Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66153

A Brendonban minden matrac 6 cm castag, akár szivacs, akár kókusz. Az sok? Nekem olyan vékonykának tűnt. Ja, és a kókusz 140*70-es halálosan dögnehéz. Nem is gondoltam volna...

 

Na csak azért vagyok ám ennyire tájékozott, mert amikor a kocsit vettük, mindent megnéztünk. Ja meg kaptunk katalógot, és benne van mind.

 

Akkor a 6 centinél vékonyabb kell? Ja és komoly ez a PVC-lepedő cucc? Olyat is kell a rendes lepedő alá tenni? Kérem tapasztaltak és már felkészültek segítségét. Egy-két héten belül én is nekiállok a vásárlásnak. Nem tudom, ki írta, Sere? hogy semmit nem készült, hát én se nagyon. Majd ha otthon leszek, lesz rá időm. Most még csak elméletben. Ja meg a lakást rendezgetjük. Olyan szép lett!

 

Gyerekülésben is eldöntöttem, hogy hiába lenne kényelmesebb megoldás, nem a kocsihoz valót vesszük meg, hanem a másikat, mert abban jobban bízom (Concord). Végülis a kénylemem másodlagos a biztonsághoz képest.

 

Eper: én a hétvégén szedtem, na, majd leszakadt a hátam. Most is elég rokkant vagyok. Viszont minden nap eprezhetek, annyi lett...

Előzmény: cuncérvirág (66130)
Zöldség Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66152
Könnyen lehet!
20-ra van időpontom, ha nem leszek rosszul, akkor addig nem is megyek.
MÁV-osok, ti a kórházba jártok CTG-re? Még mindig gondolkodom, hogy a magánrendelésre menjek, a kórházba vagy esetleg csak Sz.endrére, mert itt is van.
Előzmény: anine (66150)
anine Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66151

Mi megyünk epret szedni, de én a pálya széléről fogok irányítani:)

Azért hazacipekedni sem lehetett valami tuti. Én állandóan hátizsákkal járok!

Előzmény: mokusleqvar (66149)
anine Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66150
Én nem is tudom mit csinálnék. Talán azonnal beugranék a kádba. Nem lehetett valami tuti. Mikor mész dokihoz? Lehet, hogy elkezdtél tágulni?
Előzmény: Zöldség (66148)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66149
nem, hát nem hajolgatnék most az eperért, a világ minden kincséért se! A piacon vettem, 200 Ft-tól kezdődött kilója (szerintem az elég csúnya is volt). A szebb szemeket lefagyasztom, gondolom, szoptatás közben is ehet az ember egy-egy szemet, ha már nagyobb a baba, mondjuk féléves, nem? A többi meg megy lekvárnak.
Nyákdugó: igen, emlékszem, tamara is sokáig megvolt nyákdugó nélkül. Akkor megy el, ha már tágul a méhszáj, ugye? Egy hetet meg nem enged a doktor, jövő keddig van haladék, és kész.
Előzmény: anine (66147)
Zöldség Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66148
Lehet, hogy megkövezel, de én nem tudom, milyen a mensis görcs, még nem nagyon volt szerencsém, csak néha fájdogált a derekam.
Ez olyan volt, hogy pár napi sűrű keményedés után egyszer csak a pattanásig feszült méh úgy csinált, mintha össze akarna roppanni, és hát csak fájt. Attól féltem, hogy a drága babám is ugyanúgy szenved. És akkor is, ha nem túl sokáig tartott, de jó párszor ismétlődött, és utána semmihez nem volt kedvem, csak unott arccal bámulni a plafont, meg a párom ugráltatni, hogy jöjjön és azonnal kényeztessen.

Tapasztaltak: ez az, ugye?
Előzmény: anine (66145)
anine Creative Commons License 2005.06.08 0 0 66147

Voltatok epretszedni? Ha igen mennyi most kilója? Amúgy bizti nagyon fincsi lesz a lekvár!

Lehet, hogy elment a nyákdugód? Holnap nagyon drukkolok neked! Azt mondják, hogy a nyákdugó után 1 hét is lehet a babáig.

Előzmény: mokusleqvar (66146)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!