Keresés

Részletes keresés

gyp2 Creative Commons License 1999.06.23 0 0 27
ize... az elozo hozzaszolasomban az a "#linux.hu 2/3-a erre eskuszik" a debianra vonatkozik ;)) na, azert at kene olvasni mielott az ok-ra klikkelek ;)
gyp2 Creative Commons License 1999.06.23 0 0 26
haat... en eddig harmat probaltam, suset, redhatot es debiant. A suse valahogy nagyon unszimpatikus volt, nem tudnam megfogalmazni miert, de tulsagosan is "hulyebiztosra" volt csinalva es ez valahogy behatarolt... Utana jott a redhat. Na az mar komolyabb volt, tetszett is csak lehalt egyszer, aztan gondoltam a #linux.hu 2/3-a erre eskuszik nem lehet olyan szar es felirattam + felraktam... es nagyon megtetszett... valahogy logikus, nagyon atgondolt az egesz... vegulis a distrib lenyege a csomagkezeles, a tobbi sallang es ebben egyertelmuen a debian a legjobb [ (c) valaki a #linux.hu-rol :) ] ami nem tetszik a redhatban hogy mostanaban nagyon kezd eluzletesedni... masik dolog amit nem ertek hogy minek dobozban venni linuxot? Nezegettem mar en is ilyet, az a konyvecske nemnagyon eri meg azt a +6-7k ft-t amibe a feliratashoz kepest kerul... (ha valaki nem tudna a linuxok (par distrib kivetelevel) a GPL ala tartoznak, azaz lehet ertuk penzt kerni, de ingyenesen masolhatok, hasznalhatok ) na ennyi ;) bye.
Netboy Creative Commons License 1999.06.23 0 0 25
Pozsi & Egeresz !

Mondjatok, mi bajotok a SLACKWARE Distribbel? Ne csak azt irjatok le hogy ne azt, hanem azt is esetleg, hogy miert ne! Thx elore is..
Pozsi:
Es mi az, hogy X 320 szor 240-ben ?
Ez talan a Te hibad es nem a slackware hibaja.. Nem gondolod?
Mikor is hordtad haza? 1840-ben?
Ha nem akkor egyertelmuen te /vagy a grafikus kartyad/ a hunyo..

Pozsi Creative Commons License 1999.06.04 0 0 24
Én először floppy-n hordtam haza Slackware-t. Na, az nem volt egyszerű. Először az alap, aztán napi 10 lemez. X 320x240 8bpp. Érdekes volt...
Most Debian. Egyébként ha tudod, hogy melyik file hol található akkor mindegy hogy melyik dist. A csomagok úgyis ugyanazok.

Üdv: Pozsi

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 23
Ja, ha megis a 2.1-et rakod fel, vedd ki a csomagok kozul az emacs-ot. Felere esik a telepitesi ido. Kesobb is felrakhatod
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 22
Rol !
Ha otthon vagy debianban akkor azt. Ha nem akkor a R6.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 21
Én most rendeltem meg a Red Hat 6,0 -át :))))

Vasó

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 20
Hi!

Másfél éve használok Linuxot (RedHat, Debian, SuSE), és most mégis nehezen tudok dönteni. Van egy Linux szerverünk (mail, proxy, web, dhcp, dns, fax, stb.), több mint egy éve üzemel gond nélkül. RedHat 5.0 fut rajta. Időszerű lenne frissíteni, de nem tudom mire lenne érdemes.
Itt van a kezemben a Debian 2.1 Slink, most beszéltem egy bolttal megjött a RedHat 6.0, 26 800Ft+Áfa.
Mindenki azt mondja, hogy Debian a legjobb szerverre (előző munkahelyemen ezt használtuk), de pl. a RedHat-et rengeted cég támogatja...
Elég buta kérdés, de tényleg nem tudom melyiket válasszam.

Köszi

Rol&

Törölt nick Creative Commons License 1999.06.01 0 0 19
Hali!

Melyik linuxot? Találd ki. Ez nem poén volt... Szerintem mindenki addig válogat, amíg egy olyat nem talál, ami tetszik neki. Én használGATTAM egy SuSE-t és nem szerettem. Próbálkoztam egy régebbi Debiannal, de az sem tetszett... Most megvettem a Caldera-t és szerintem kegyetlen jó. Legalábbis nekem tetszik... Szerintem érdemes ezzel kezdeni, aztán ha az ember kigyúrta magát belőle, akkor jöhet más is. B-)

Bye!

kisember Creative Commons License 1999.05.12 0 0 18
Hi..a SB kŕrtyŕt nem konfigoltad rendessen ezčrt kiabŕl a modul forditŕskor
üdv kisember.
Előzmény: RoboGo (12)
jules74 Creative Commons License 1999.05.10 0 0 17
Bocs, elfelejtettem, hogy ha akad ilyen kedves, segitokesz tasztaltars, legyszi irjon e-mailt, mert nem mindig vagyok itt. Ja, es budapesti vagyok.
Koszi!
Előzmény: jules74 (16)
jules74 Creative Commons License 1999.05.10 0 0 16
Sikoltozik, sikoltozik, de azert csak felmegy valahogy. Ez biztos azert van, mert a CD-rol lehagytak dolgokat a helyhiany miatt. Erre hivatkoznak is.
En is ezt hasznalom. Elso nekifutasra turheto.
Ja szeretnek hozzajutni a teljes disztribhez. Lenne valaki, akinek megvan, es felirja nekem CD-re (viszek anyagot), ha szepen +kerem?
Előzmény: TaXiN (9)
TaXiN Creative Commons License 1999.05.08 0 0 15
www.linux.hu és az onnan nyíló linkek.
kisember Creative Commons License 1999.05.08 0 0 14
Hi. Robogo
mielött a kernelnek nekiesel probŕld
meg az isapnp -t configolni utŕnna megnyugszik mert a SB kŕrtyŕt keresi
...
Előzmény: RoboGo (12)
kbali Creative Commons License 1999.05.07 0 0 13
Sziasztok!

Tudna valaki segíteni egy szegény önkéntesnek, aki a Linux rejtelmeit
szeretné megismerni? Vagy lehet valahol magyar dokumentációt
találni? Milyen Linuxot használjak, és hol találok?
Hogy is van ez az xwindows?
Légyszi ide írjatok: kbali@freemail.c3.hu
Köszi!

RoboGo Creative Commons License 1999.05.05 0 0 12
Az erdeti 5 CD-s Suse 6.0 feltelepült rendesen. De utána az új kernel forditásánál nem fordul le mert nem talál valamit a sound blasterhez. sbconfig.o??? Asszem. Mi lehet a kinnya? Az x felületes kernel forditas sem fut le, ahol pedig minden automatizálva van.
Előzmény: Pepin (5)
bnoplwk2 Creative Commons License 1999.05.02 0 0 11
Altalanos jo tanacs, hogy diskmag-okrol csak proba celjabol telepitsunk mert mindig hianyosak. Altalaban az alapveto mukodeshez szukseges minimum van csak meg rajtuk. Mindig celszeru beszerezni a teljes diszribuciot.
Ami fontos: elsore talan nem ezerruk szukseget a fejelsztoi reszek felrakasanak pedig fontosak. Nagyon tipikus hogy hirtelen talasz egy driver-t source-ban amire nagyon acsingoztal. THX to gnu automake az ilyen source driverek/utility-k forditasa altalaban gyerekjatek (configure;make;make install) [en pl Sparc solarisra forgattam magamnak KDE-t anelkul hogy bele kellet volna nyulnom source kodba, vagy header file-ba :-))] ha a fejlesztoi share konyvtaraid es header file-jaid megvannak. Altalaban ezek hianyoznak a diskmag-bol. A csomagkezelesen alapulo rendszerek eseten Red6, Debian a netrol begyujtheted ezeket az esetleg hianyzo csomagokat. A debian kicsit szerencseseb ilyenkor, mert a web szerveruk mindig listazza, hogy mi kell hozza es azt is letoltheted azonnal. A redhat rpm-ekbol sajnos tudomasom szerint nem epult meg ilyen tudasbazis, de alatalaban a csomag publikaloja leirja hogy mely csomagok kellenek meg hozza.
En mar eleg regota redhatot hasznalok es szerintem az rpm az egy profi installer a winrongy fele installshieldhez kepest. A KDE alatt mindket tipusu csomag (debian deb es redhat rpm) kezelese gyerekjatek a KDE grafikus utility-jevel...
Barmennyire is fujnak ra egyesek a redhat szerintem jo disztribucio (mellesleg ok fejlesztettek ki az elso szabad forraskodu intelligens telepitorendszert eloszor unix ala (ok ott van a sun-nak a pkg nevu rendszere de azzal csak telepiteni tudsz, mig a redhat es a debian fele lehetoseget ad neked arra hogy magad keszits install csomagot) Az rpm reszletes dokumentacioja megtalalhato a www.rpm.org-on (Maximum rpm) 500(!) oldal... A deb dokumentacioja a www.debian.org alatt lelheto meg.

Altalanos jo tanacs, ami itt is, meg mashol is elhangzik, hogy olyat kell valasztani amihez van a kozelben hozzaerto ismeros.

Ha eleg gazdag vagy, hogy Genuine IBM puttert vegy, akkor megrendelheted elotelepitett es szakember altal belott Redh6-tal amihez 1 ev ingyenes support jar... A leendo Compaq userek is hamarosan reszesulhetnek ebben a kegyben....

Előzmény: TaXiN (9)
egeresz Creative Commons License 1999.05.01 0 0 10
Hi,
Milyen alapod van? Mi a kivant vegcel?
Ha tudsz programozni, tisztaban vagy (mondjuk) compiler, object file, linker fogalmakkal, ki tudsz lepni a vi-bol mentes nelkul, vagy eppenseggel mentessel :-) ; valamint szeretnel 'guru' szintre menni, akkor kezd debiannal:-) Kulonben kezd massal.
Nekem csak slackware es debian tapasztalatom van. A slackware-t nem ajanlom (csak, ha _pontosan_ tudod, hogy miert azt)
TaXiN Creative Commons License 1999.04.29 0 0 9
Sikerult valakinek feltennie az Alaplaprol a RH 5.2 -t ?
Amikor eljutott a csomagok pakolasaig, elkezdett sikoltozni, hogy az RPMS cuccos szar oszt kesz :(
Pedig mar le akartam csereberelni az 5.0 -t
asvany Creative Commons License 1999.04.22 0 0 7
szerintem debian, ezen kivul szemelyes tapasztalatom RH-tal volt, de az nagyon negativ. szvsz a debian nem torekszik olyan ertelemben "felhasznalo baratsagara" ami miat nem lesz hasznalhato. vagymi.
Kukac Creative Commons License 1999.04.21 0 0 6
Sziasztok !

Szerintem a SuSE 6.0 rulez !

Én legalábbis ezt nyúzom...
Installálás közben és utána semmi függő
dolgot nem találtam...
Kezdéshez és haladáshoz kitűnő...

Perszehogy a teljes disztribúció van meg !

Pepin Creative Commons License 1999.04.21 0 0 5
Úgy látom, kezdenek barátságosabbak lenni a pingvinek.

Én anno Debiannal próbálkoztam (mert egy ismerősöm is), de meglehetősen elkeserített, hogy soha nem sikerült hibátlan telepítést produkálnom, a ppp és a böngésző meg egy rémálom volt, egyedül az mc-t sikerült, meg az x-et, de azt már segítséggel.
Olvasva az új híreket, megint kedvet kaptam. Az alábbi infókat nézegettem, de nem tudok dönteni, hogy melyikbe kóstoljak bele.
Tudnátok ebben segíteni?

Cikk a Caldera2.2-ről

Vásárlási ajánlat, Caldera2.2

Vásárlási ajánlat, SuSe6.1

(A RH-ról inkább rosszat hallottam, mint jót, de meggyőzhető vagyok:-)

TaXiN Creative Commons License 1999.04.06 0 0 4
Szerintem az OpenLinux (Caldera) is tok jo, meg a Red6, meg a Debian.
A SuSE nem teccik.
Ariel Creative Commons License 1999.04.04 0 0 3
NANE!
Orulok, hogy jol sikerult a talalkozasod a linuxal. :)

Es ajanlom figyelmedbe a linuxos "tarsadalom" ingyenes supportjat, a levelezo listakat es az IRC csatikat.
(raadasul magyarul)

http://mlf.linux.rulez.org/

Előzmény: NaNe (2)
NaNe Creative Commons License 1999.04.04 0 0 2
Hello Ariel !

Megvettem a SuSE-t. (9800 br., viszont van hozza konyv is + support)
10 eves MS mult utan nagyon elvezem. Ket napja megy itthon es a munkahelyemen. Igaz nem aludtam az elso ejszaka :))
Reszkess MS, veged van. :)

NaNe

Előzmény: Ariel (1)
Ariel Creative Commons License 1999.04.03 0 0 1
altalanos velemeny, hogy olyan disztribuciot hasznalj, amit a kornyezetedben hasznalnak, hogy legyen segitseged a kezdetekben.
letezik egy #linux.hu IRC csati, ahol a kb.-i arany 2/3 debian 1/3 redhat.
10-nel is tobb disztrib van linuxbol, de ha segitseget szeretnel erdemes elterjedtet hasznalni, foleg az elejen..
Előzmény: NaNe (0)
NaNe Creative Commons License 1999.03.31 0 0 0
Én fű vagyok a Linuxhoz, de nagyon érdekel. Most kezdek el vele foglalkozni.
A SUSE -nek megjelent a 6-os verziója. Érdemes megnézni a honlapjukon.

NaNe

Előzmény: Krajczár Róbert (-)
Krajczár Róbert Creative Commons License 1999.02.27 0 0 topiknyitó
W95 alatt Xitami web és Ftp szervert használok. Át szeretnék térni Linuxra, mert e-mail szervert is szeretnék üzemeltetni. Melyik Linuxxal kezdjek el foglalkozni? Választ ha lehet az el-net@elender.hu emil címre kérnék.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!