Keresés

Részletes keresés

yeahhh Creative Commons License 2008.07.14 0 0 28377
Nehéz kérdés, mert nagyon sok - egymással NEM csereszabatos:-(( - rendszer fut (Nespresso, Lavazza, Italfaffe, stb). Például csak a Mokarabiának két különböző kapszulás változata van... 
Előzmény: bcontact (28370)
yeahhh Creative Commons License 2008.07.14 0 0 28376

Azt nem tudom, de amelyik tisztességes masina (Didiesse Frog; SGL PodStar), azt olyan bruttó 65 000 Ft körül kapni.

Előzmény: bcontact (28371)
DJG Creative Commons License 2008.07.14 0 0 28375
A rendszeres citromsavas vízkőoldás és a felső szűrő mögötti részek időnkénti (talán féléventi) elpucolása elegendő kell legyen. Ez utóbbihoz a Tersonet nevű tisztítóport használjuk itt legtöbben, kapható az Expolygonnál. Ugyanez a szer alkalmas a szűrőtartó, szűrők és minden kávéval érintkező felület tisztítására is. Műanyaggal vigyázni kell, azt megtámadhatja, tehát ne érjen bele például a szűrőtartó nyele.

A szűrőt mindenképpen érdemes lenne leszedned, alighanem sok lerakódást fogsz ott találni, de akkor már a tömítést is jó lenne kicserélni, bizony.
Előzmény: Simon Pali (28374)
Simon Pali Creative Commons License 2008.07.14 0 0 28374
Kedves Yeahhh, az alapos karbantartás nálad mit takar? Én is boldogan megcsínálnám, de kezdőként ez még nem tiszta. Fejtömítést hol vettél?Természtesen darálóra(Iberital) spórólás előreirányozva, de már nagyon nem bírtam magammal és ugyhoyg megvettem ezt.Szerencsére ezt a gépet elég olcsón vettem ( még 10 ezer sem volt), viszont akkor most indul a spórólás egy tiszteséges gépre is. Délután kicist bütyköltem most kezd javulni, de még messze a vége ahogy látom, sebaj egyszer akkor is jó kávét fogok itthon inni:)
Köszönöm a segítséget,
üdv.:
SP
Előzmény: yeahhh (28368)
DJG Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28373
Luigi,

az uw-s címedre küldtem egy kérdést, ha azt a fiókot még figyelemmel szoktad kísérni, ha esetleg nem, akkor jó lenne egy másik.
bcontact Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28372
Auchan-ban láttam ma Gaggia Baby-t 39e-ért, Evolution-t 25e-ért.
bcontact Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28371
Pod-os gépből mennyibe kerül a legolcsóbb?
bcontact Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28370
Milyen patronos (kapszulás) kávék vannak forgalomban Magyarországon?
Melyik mennyibe kerül?
nohab Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28369
10-11g?? Így már értem, hogy hogyan csinálsz jót szimpla kosárral, ez gyakorlatilag 3/4 dupla risztrettó lesz minden szempontból :-)
Előzmény: SiD- (28337)
yeahhh Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28368
"...Viszont Yeahhh sokáig használt ilyet teljes megelégedéssel..." - így van, egy fejtömítéscserétől eltekintve semmi bajom nem volt vele. Igaz, nálam a rendszeres, és alapos karbantartás magától értetődő, ezért - bő 2 év használat után - gyakorlatilag újszerű állapotban adtam át egy barátomnak. Ott...szóval ott már mostohább sorsa van, de még mindig teszi a dolgát.
Előzmény: luigi- (28362)
SiD- Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28367
A karosok magasabb csapolási hőfoka és hőstabilitása csodákat tud tenni ezekkel a kényesebb keverékekkel. A magasabb robusztás keverékek, mint a Bristot Bar Espresso pedig általában jobban ízlenek a kis pumpás gépeken elkészítve.
Előzmény: _MrB_ (28365)
SiD- Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28366

Én tiszta lelkiismerettel nem tudtam volna továbbadni azt a Cremát, így inkább szétbontottam. :)

Előzmény: luigi- (28362)
_MrB_ Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28365
Mondjuk még tudok finomhangolni rajta, DE... az ízében sok érdemi már nem fog történni.
Az is tény, ez a KV kapta eddig itthon a legnagyobb hendikepet az összes eddigi közül. A Bristot Bar Espresso után kóstolva kevés KVnak lenne esélye (Mokambonak talán). Talán a végén majd darálok egy 50-50es keveréket ebből és Bristotból, a kiváncsi leszek rá. Csak el ne felejtsem.

És a tegnapi nap jóhíre:
volt az a német kávés oldal, ahol 18,9 volt a Mokambo. Meg volt zöld-kék... Sega is.

Nos, beszéltem ismerőssel, augusztus 15én jön legközelebb haza, és ha átküldöm neki a linket, meg hogy miből mennyi kell, vállalja, hogy megrendeli, hazahozza. (ok, sanszosan X pénz fölött előre kell utalnom neki, de nyugodt szívvel fogom megtenni)

Szal lehet nézegetni, igényt összeírni. ~ :)
Előzmény: SiD- (28364)
SiD- Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28364
kíváncsi leszek, a karos gépek mit hoznak majd ki belőle!
Előzmény: _MrB_ (28363)
_MrB_ Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28363
Manuel Sublime és Nej első találkozása...
Nej: ebből mennyi van?
_MrB_: Nem sok.
Nej: Hálisten.

Szal ténleg a megnek megisszuk, de nem lesz belőle újabb beszerzés.
luigi- Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28362
Ezt csak megerősíteni tudom. A Gran Crema is ugyanez a szűrőtartós szerkezet. Viszont Yeahhh sokáig használt ilyet teljes megelégedéssel, azért annira mégsem lehet tré mint látszik.
Előzmény: SiD- (28361)
SiD- Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28361

Ezek a Saeco Cremák notórius szivárgók lehetnek, most is árulnak egyet a vaterán, aminél írják, hogy orrán-száján folyik és a múltkor én is vettem egyet alkatrésznek (2000Ft-ért), az is gyakorlatilag mindenhol szivárgott.

Sajnos ez a Saeco legalapabb gépe, így amit lehetett, kispóroltak belőle. A szűrőtartó, mely más Saecókon krómozott réz, itt aluminium. A kar aljában lévő labirintusos részben (nyomásfokozós kar) szépen megreked a kávé és lassan eszi az aluminiumot. A gép bojlere rozsdamentes acél, de olyan pici, hogy ennél kisebbre már nem tudták volna tervezni (az általam szétszerelt masina bojlere is szivárgott).

A felújítás helyett én inkább elkezdenék gyűjteni egy tisztességes alkatrészekből építkező használt gépre.

Előzmény: Simon Pali (28356)
monyesz Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28360
Könnyen lehet hogy túltömöríted, ezért is nem jön a kv rendesen (az előre darált tégla őrlése biztos nem az igazi, úgyhogy ha jól megtömöríted akkor is csak befullasztod). Mondjuk a vízkőtelenítés nem árt. Szétszedést bízd SiD mesterre.
A gépről próbáld leszedni a tampert vagy keress valamit ami jó átmérőben (nálam egy pohár alja volt egy ideig a tamper), mérleget vedd elő, és csinálj mindent előírás szerint. No meg gyűjts egy darálóra...
Előzmény: Simon Pali (28356)
luigi- Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28359
Tyű! Állati! Nem is olyan könnyű kis szerkezet! Kíváncsi vagyok a belsejére!
Előzmény: SiD- (28341)
DJG Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28358
Igen, az első lépés az, hogy tisztítsd ki belőle a vízkövet. Semmit nem kell szétszedned, legalábbis első körben nem, amíg ki nem derül, hogy annyira tele van, mint amiket itt Luigi és SiD mutatott. Citromsav a sarki ábécéből, a leírás ott van a weboldalunkon.

Ami a tamper illeti, persze, szerezzél, de nem lehet azt kivenni a helyéről? Csak mert például a De'Longhinál lehet, könnyedén. Akkor sem lesz belőle a világ legjobb tampere, de rendesen, kézben tartva, felülről nyomva, tanulási időszakban konyhai mérlegen azért használható.

Utána az új tömítés sem rossz ötlet, meg ha nem jön teljesen rendbe, akkor, persze, amúgy is szét kell szedni, de ezzel indíts, ez a legegyszerűbb, és lehet, hogy rögtön meg is oldja a problémát.
Előzmény: Simon Pali (28356)
peppino Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28357

Krómtalpas verziót, krómtálcával együtt kerek 300 €-ért láttam 2 hete Jesolo-ban egy nagyobb áruházban...

Előzmény: H_G (28318)
Simon Pali Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28356
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Pár hete megvettem életem első mondhatni tisztességes kávégépét, egy saeco crema-t(használtan, vaterán, szervízes sráctól aki állítólag átnézte), az elején még sikerült néha egészen tisztességes ávékat főznöm, de lehet csak az újdonság varázsa miatt volt oan jó ízű. De azóta valahogy egyre rosszabbul sikerülnek, és mintha a lányka sem volna a régi. Néha orrán száján jön a víz/kávé, és a főzett is elég hamar lejön(max 10-15 sec) és eléggé vízizű, és crema is elég ritkán van, illetve a víz is cseppenként, de kb állandóan jön belőle. Mondjuk biztosan én is ludas vagyok benne, mert még nncs tisztességes tamper itthon, csak ami a gépből lóg lefelé, ehhez probálom lehetőségemhez képest jó erőssen odanyomni, de ugye az meg mégsem az igazi. Eddig segafredo emozioni és espresso casa téglákból főztem. Kérdésem az volna, hogy mi tévő legyek kapjam szét a gépet és vízkőtlenítsek, szerezzek új tömitéseket, vagy nézzem át a kart, vagy csak üljek le erőssen gondolkodjam el hogy mit is csínálok rosszul. Minden segítséget, és tippet előre is köszönök.
üdv.:
SP
monyesz Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28355
Ez szép tigrisesre sikerült ! ;)
Előzmény: SiD- (28352)
monyesz Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28354
Ja, azok sem véletlenül eszik, édeskés mint a cseresznye állítólag.
Ha terem, majd fontolóra veszem a cibetmacska beszerzést is ! :))
Előzmény: H_G (28353)
H_G Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28353
"és a terméshús ehető"

Különösen cibetmacskák számára :)
Előzmény: monyesz (28349)
SiD- Creative Commons License 2008.07.13 0 0 28352

Pascucci Mild Olympia Clubbal készítve:

 

 

Tegnap délelőtti elfoglaltságom: a Bezzi-kasztni kromofágozása (undorító munka)

 

bezzi kromofág
monyesz Creative Commons License 2008.07.12 0 0 28351
Pedig én már három duplánál tartok ! :)
Előzmény: SiD- (28350)
SiD- Creative Commons License 2008.07.12 0 0 28350
hú, de pörög a topik.
monyesz Creative Commons License 2008.07.12 0 0 28349
KÁVÉCSERJE beszerzési lehetőség: az e heti (csüt. érvényes) Lidl katalógus hátulján a növények között van kávécserje is, 499.-/db !!!

Egyébként kellemes illatú virágja van és a terméshús ehető, úgyhogy jól hasznosítható növény. :)
monyesz Creative Commons License 2008.07.12 0 0 28348
Az a kis Satrap, hát nem tudom fog-e egyezni ! Annak fokozatos a darálója egyébként.
Előzmény: SiD- (28346)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!