Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.13 -1 0 6552

És így hosszútávon mi a tapasztalatod, segít a megelőzésben a Detralex? Én mindig csak akkor szedtem, ha már panaszokat okozott az aranyér.

Előzmény: nyuggerfarhát68 (6549)
kundof2 Creative Commons License 2019.07.13 0 0 6551

Szia !

 

Hát kb 90%-os az állapotom, mellékhatás nem volt, de még mindig van seb, ami nem gyógyul, de írtam az előbb, h mi a helyzetem most :/

Előzmény: Forum000 (6531)
kundof2 Creative Commons License 2019.07.13 0 1 6550

Üdv.

Nekem volt végbélrepedésem. ráadásul kettő is lett, kúp, kenőcs (restogetic) el kenegettem, ami alatt nem gyógyult semmit ! Márciusba kaptam a Botox inyekciót, ami alatt kb 90% javulás lett, de még most is van egy pici seb, ami nem gyógyul ! Tgnap voltam kis műtéten, érzéstelenítő, meg el lett égetve az ér, vagy micsoda, fel lett frissítve a seb! Kivérzés várható, ami a papíron látszott is, de erre fel voltam készítve...Majd most már elválik, h mi lesz vele.

Előzmény: Istenostora1 (6535)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.07.12 0 0 6549

Ami azt illeti én a Detralexet napi 2x1 / du/este /vagy 8 éve szedem. No, persze van eset amikor kihagyok. 

Előzmény: Törölt nick (6548)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.12 -1 0 6548

Én sajnos tavaly nem úsztam meg a sebészt, nem segített a kenegetés és a detralex sem. Felvágták. Nem régen újra kiújult, enyhébb változatban, de ezúttal a detralextől 2-3 nappal később sokat javult.

Előzmény: bonap arte (6544)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.10 -1 0 6547

Bocsánat ha már volt, de sok hasznos gondolat és tanács Bánfalvi doktor úrtól:

 

 

Jön is, megy is, marad is, mi az? A külső, rögösödött aranyérről

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.07.08 0 0 6546

Köszi.

Előzmény: bonap arte (6544)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.05 0 0 6545

A paleolit étrend tökéletesen helyrehozza a szervezet gyulladásos állapotát, elmúlik a fájdalom, nem vérzik az aranyér.

bonap arte Creative Commons License 2019.07.03 0 0 6544
Kortól függően egyre több idő kell, hogy felszívódjon. Nincs rá kence ami gyorsítaná. Ki kell várni.
Előzmény: nyuggerfarhát68 (6542)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.07.03 0 0 6543

Mégis mi a gondod vele?

Vagy szépészeti probléma?

Általában akkor gond ha repedés van/székrekedés/vérzés/viszketés/fájdalom.

Hemorid nevű kúp jó vérzésesre is és vény nélkül kapható.

Amit említettél nem használtam.

Orvos által írt kúpokat használok.

Előzmény: számok (6541)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.07.02 0 0 6542

Hátha valaki erre jár.

 

Érdeklődnék ami nem tartozik a témához hogy ha valaki elesik és kék foltok/vérömlenyek borítják combját, karját mit használnak/tok rá hogy mielőbb visszahúzódjon.
Köszi.

számok Creative Commons License 2019.07.01 0 0 6541

Sziasztok. Olvasgatok vissza ígérem de hátha valaki pár szóban adna tippet addig is míg meg nem találom a választ a hozzászólások között. 

 

 Külső borsószem nagyságú aranyerem van. 

 

 Korábban volt valami bőr  túltengés vagy mi nem tudom de egy magándoki tíz perc alatt levágta, igazából csak azt mondta húszezer s megoldja. Megoldotta. Az a része tökéletes lett, más nem annyira. 

 

Tehát a lényeg régebben tudtam venni naturland os kúpot ami segített, illetve spertit, ez a 2kb 1hét alatt rendbetett. Most viszont már vényköteles a kúp, a reparon nálam sz@rr sem ér. Mi ajánlott helyette? 

 

Fortedol írták picit visszább, azt a kúp+kenőcs mellé még szedhető e? 

 

Plusz egy kérdés kűlső borsón kívül a belső résznél is kenhető e a spertit vagy az nem ajánlott? 

 

 

 

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.06.27 0 0 6540

Helló!

 

Azért jó lenne arról is tudni hogy akik műtéten voltak mondjuk szikés, lézeres, botox vagy más stb

Engem az érdekelne hogy nincs-e kb 2-5-8 év múlva kiújulás és a WC stb könnyen megy, nincs vérzés szövődmény stb.

Vagyis ezek végleges megoldások.

Köszönöm.

Lavendor Creative Commons License 2019.06.27 0 0 6539

Kedves fórumozók! Van itt olyan aki lezeres műtéten esett at (Ars medica) és szövődményei lettek? Korrekciós műtéten volt valaki? Koszi a válaszokat aki kompetens felvennem vele a kapcsolatot!

rupert_pupkin Creative Commons License 2019.06.25 0 0 6538

Üdv! Tavaly év vége felé voltam Mikes doktornál a Margit körúton. Sokan ajánlják ezt a magánrendelőt itt a fórumban is, máshol is. Mikes doktornál volt leghamarabb időpont, így őt választottam. Teljesen más jellegű -el nem múló- tünetek miatt küldtek proktológushoz.  Többek között emiatt is nagyon ideges voltam. Vázoltam neki a tüneteimet, amit egyrészt túl bonyolultnak tartott, másrészt nem értette, hogyha nincs is protológiai tűnetem, akkor miért vagyok itt. Nagyon nehezen tudtam vele kommunikálni. Sajnos előtte már elég sok orvosnál jártam, így volt gyakorlatom abban, hogy lényegre töröen elmondjam a panaszaim. A honlapjukon szépen le van írva, hogy a vizsgálat előtt mindenről tájékoztatni fognak, hogy ezzel is megnyugtassák a pácienst. Nála ez annyiból állt, hogy azt mondta, hogy akkor megvizsgál. Proktológiai vizsgálat lesz. Ez tényleg sokat "segített". Gondoltam elmondja, hogy mit fog csinálni, én hogyan tudok "helyesen" viselkedni, mozogni, tartani magam, de nem szólt semmit. A vizsgálat elviselhető volt. A vizsgálat után megenyhült, sokkal "emberségesebb" volt, kevésbé éreztem, hogy ő a "fehér köpenyes isten". Elmagyarázta mi a gond, mi legyen a kezelés, kontrollra vár vissza. (Tehát mégis volt értelme hogy proktológushoz küldtek) Remélem másnak jobb tapasztalatai lesznek (voltak) és csak az én "bonyolult" problémám miatt viselkedett így. Vagy csak nem értettünk szót. Nekem rossz tapasztalat volt a hozzáállása és a kommunikációja, volt olyan pillanat a korelőzmény felvétele alatt, amikor azt gondoltam, hogy most megyek ki és hagyom az egészet.

Előzmény: Greetiee (6520)
Monadana Creative Commons License 2019.06.21 0 0 6537

Szia! Én 5 hónapig húztam, a gyógyszertárakban erre kapható minden dolgot kipróbáltam. Az utóbbi hetekben már nagyon fájt. Tegnap műtötte meg Mikes doktor a Bánfalfi központban. Nem volt kellemes, de ma már jobb. Bár még nem voltam wc-n, attól előre rettegek. Az orvos szerint napról-napra jobb lesz, hát már nagyon várom. 

Előzmény: Istenostora1 (6535)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.06.18 0 0 6536

Ami azt illeti vagy pár évtizede van ez az istenostora, amit fissurának hívnak, nekem belső van. Hol jobb, hol évekre elmúlik, hol előjön.

Nem ajánlják műtétre, mert kezelhető kúppal, evvel-avval. 

Előzmény: Istenostora1 (6535)
Istenostora1 Creative Commons License 2019.06.14 0 0 6535

Sziasztok!

Egy tisztító kúrát követően a megkeményedett székletem miatt végbél repedésem keletkezett.Kívül, a hátsó részen kb.6-8mm-es.Ennek már vagy 5 hónapja. Először aranyérre gondoltam,a patikában megvásárolható összes terméket kipróbáltam,de nem gyógyult. Mikor már minden ötletem elfogyott, felkerestem dr.Sipos Péter proktológust, aki saját készítményt írt fel kúp és kenőcs formájában.Ő állapítottam meg,hogy anáis fissurám van.Nem volt olcsó,de reményteljesen kiváltottam és vártam a hatást...semmi. 4 hét után a rectogesic krémet írta fel, s közölte, ha ez sem segít akkor műtét.3 hete használom... Szerencsére a székelésnél egyáltalán nincsenek fájdalmaim,sőt igazából napközben sincs túl nagy gáz, de érzem,hogy nincs rendben és ez aggaszt. Időközben 2 hete felkerestem egy sebészt is,aki megerősített abban, hogy még mindig megvan a seb.Pedig az étrendem már teljesen rendben van,naponta iszom a paraffin olajat és használom a rectogesicet,de nem múlik...nem múlik és nem múlik..Van-e valakinek tapasztalata abban,hogy mennyi idő után lehet ettől gyógyulást várni?Vagy érdemes műteni tényleg?Vagy keressem fel a Bánfalvi központot,hátha találnak megoldást? Teljesen tanácstalan vagyok.Akinek van valami haszálható ötlete,vagy tapasztalata,kérem írja meg..

 

Pistike99999 Creative Commons License 2019.06.11 0 0 6534

Sziasztok,egy kis segitséget szeretnék kérni.Aranyér tűneteim már több mint 10 éve vannak(viszketés,fájdalom,izzadás)Kb 4 éve jelent meg a vér amitől nagyon megijjedtem,mivel pont akkor halt meg az eggyik ismim 33 évesen végbél rákban.Igy akkor egyfajta depresszióban szenvedtem,mivel nagy fájdalmaim voltak.El indultam a fájdalom utján...és a neurológián kötöttem ki,ahol 7 gerincsérvet találtak...(sérvesedés)Tehát a fájdalmak mai napig vannak és lesznek.Közben a vért is kideritettűk,de csak igy kivűlről kukkantott meg a doki..azt mondta akkor van egy kis aranyerem..Én ezzel el is voltam,közben kimásztam a depiből.Felbukkant egy kis dudor a végbél mellett..ami akkora vérzéssel jött és fájdalommal..hogy alig birtam menni.Ezt egy kis segitséggel,háritottam 2 hét alatt..elmult.Utánna 3 évig..1-1 vérpötty,csik jelezte a papiron hogy van.Most,kb 4 hete felbukkant egy kicsi dudor a végbél kijáratnál ami kemény,eleinte picit fájt..volt 1-2 pety vér is...de amugy csak van,egy csipős bográcsozás utáni héten vettem észre véletlenűl.Most is csak ott van,ugy tudom az aranyér csomó az fájdalmas..vagy tévedek?.Voltam sebészeten..de a doki,nem volt valami segitőkész...Csak legyintett..felirt aranyérre kupot és valamilyen virus elleni gyógyszert.Szóval nem nyugtatott,meg....Kérdeztem hogy mi van ott(mivel félek a ráktól)Ő csak elhesegetett,mondta rák nincs,mikor rákérdeztem hogy aranyér?se nem erősitette meg hogy igen..sem azt hogy nem...Csak kérdezte mi nyugtalanit...mondtam a vér....a dudor...erre a válasz csak annyi volt,áh a vér az pici repedés a dudor majd elmulik.Jöjjek vissza egy fél vagy eggy év mulva.Csatolok egy képet,szerintetek ez aranyér..vagy más.

U:I: Nálunk ha nincs pénzed..sajnálom.

Greetiee Creative Commons License 2019.06.05 0 0 6533
Sziasztok! Tulvagyok rajta!! És nem is volt olyan borzasztó a vizsgálat,mint gondoltam. Sőt..egyáltalán nem!! Bánfalvi doktor úr olyan finoman vizsgált, és a viselkedése annyira megnyugtató volt, hogy elszállt minden félelmem.
A vizsgálat eredménye is pozitív lett. Vannak kicsi belső és külső aranyereim, amik jelenleg nem követelnek kezelést. A vérzést a kemény produktum miatti repedés okozza ..nem erduzzanat vagy ér telítődés, elzáródás stb. ..erre kaptam egy kikeverős kupot és kenőcsöt, amit használni kell.
Szóval mindenre számítottam csak erre nem. Már bicskával álmodtam. 🤣🤣

Nagyon jó szívvel ajánlom a dokit, amiket írnak mások is róla teljesen igaz!!!
Van nekem egy háziorvos által készíthetett kup receptem...amit megmutattam neki, mert én sokat használtam, azt mondta rá, hogy nagyon jó. Én " csodakupnak"neveztem el, mert tényleg sokszor megoldottá a problémám.
Akit érdekel írjon provide, elkuldom.

Szép estét mindenkinek, nekem az lesz ez biztos.
Greetiee Creative Commons License 2019.06.04 0 0 6532
Szia..mi a tapasztalatod a dokival? Holnap megyek hozzá...zabszem effektus van.
Előzmény: Törölt nick (6529)
Forum000 Creative Commons License 2019.06.03 0 0 6531

Szia, 

mi újság a botox óta? Rendbejöttél, nem volt semmi mellékhatás? Még régebben végigolvastam az egész fórumot, de nem rémlik hogy bárkinek lett volna ilyen botoxos keyelése végbélrepedésre, megosztanád esetleg a tapasztalataidat? 

 

Előzmény: kundof2 (6495)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2019.05.30 0 0 6530

Ha szerencséd van a vérrög helye begyógyul, de azért nem árt az étkezésre figyelni.

Ami azt illeti bármikor visszajöhet.

Előzmény: Törölt nick (6529)
Törölt nick Creative Commons License 2019.05.28 0 0 6529

Gyors visszajelzés: mázlista vagyok, magától elmúlt, miután "megszültem" egy kb 2centis vérrögöt. Durva... Amúgy elnéztem a Bánfalvi dokihoz, aki nyugtázta az eseményt és se lézerrel, se szikével, se láncfűrésszel nem esett neki az alfelemnek, csak felírt egy erős viszérkenőcsöt. Azóta már a maradék se tapintható, mindenesetre próbálok jobban vigyázni, mert ahogy látom, a valódi aranyér kezelése nem apróság.

Előzmény: nyuggerfarhát68 (6506)
dakobacsi86 Creative Commons License 2019.05.23 0 0 6528

Szia. Az én műtétem több mint 2 hónapja volt kb 2-3 hete nem szedem a detralexet sem , de sajnos nálam is néha még van egy kis vér a wc papíron(utóbbi 2 hétben kb pont 2x fordult elő) és van hogy délelőttönként még fájdogál a hátsóm( ülő munkát végzek). Nem annyira mint műtét előtt persze, csak pont annyira hogy emlékeztessen a dologra.
Nem tudom még mennyi idő vagy valaha leszek e még tünetmentes. Kb 2 hét múlva megyek vissza a 3 hónapos kontrollra, ott csak megmondják hogy mi a tuti :) 

Előzmény: b198atti168 (6516)
bonap arte Creative Commons License 2019.05.22 0 0 6527

Ne félj a műtéttől, nem érzel belőle semmit sem. Utána pár napig nem lesz jó ez biztos. :-) De fájdalomcsillapítóval túléled és fokozatosan napról napra jobb lesz.

Ne kenegesd semmivel, nem lesz jobb tőle. Székelés után megmosni meleg vizes tussal, visszatuszkolni a kifordulást. Attól jobb lesz.

Mondtam...ha nagyon vérzik akkor akkor mindenképp műtét. Ha halogatod vashiányos leszel, legyengülsz. 

Előzmény: Greetiee (6526)
Greetiee Creative Commons License 2019.05.22 0 0 6526

Végigolvastam a sikertörténeted, és nagyon gratulálok hozzá. 👏👏👏

Azt javaslom, hogy Reparon kúpot és krémet ne használjunk. Mit javasolsz helyette? Én vérzéskor a Hemoridot is használom, mert az osszehuzza az eret vagy mi. Azt ajánlották a patikában.

 

Én 5-re vagyok bejelentkezve Dr. Bánfalvi Péter ez, eléggé félek. Sajnos az egészségügy a muteted óta sokat változott, így eleve magán rendelővel kezdek. Vastagbél tukrözésem volt 2 éve, remélem azt megúszom.

Én utifűmaghejjat szoktam be enni folyadékban yoghurtban, az is segíti a puhább terméket. 

Előzmény: bonap arte (6525)
bonap arte Creative Commons License 2019.05.22 0 0 6525
Igen, megcsináltattam. Kattints a nicnevemre, utána a hozzászólások számára az Aranyér kezelése topik mellett.
Az elejétől fogva dokumentáltam. Ott tudsz olvasgatni.
Előzmény: Greetiee (6524)
Greetiee Creative Commons License 2019.05.22 0 0 6524

Köszönöm a válaszokat. Es mit csináltal..megműtetted? Milyen volt..fajt..felépülés? Hol csinálták?

Előzmény: bonap arte (6521)
tizenkétbetű Creative Commons License 2019.05.21 0 0 6523

Szóval nem endokrinológushoz, hanem endoszkpiàra mentem...:)

Előzmény: tizenkétbetű (6522)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!