Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2019.01.19 0 1 47261

Ha az ember minden napra főz, örül ha van maradék. Egész életemben azt ettük amit én főztem, kivéve ha elmentünk enni valahova, de az nem volt a mindennapi élet. Ha a mindennap arról szól, hogy munka után haza és meleg vacsora, mert ebédre csak szendvics volt, akkor a nagy adag az ésszerü. Maradékot vagy el lehet tenni a mélyhűtőbe vagy csak úgy a hűtőbe. Miután összejön 2-3, 1-2 személyes maradék, lehet variálni. Valahogy így több mint 50 év után, nincs akkora  nagy kedvem minden nap főzni. Van néha más dolgom is.:-)

 

Gondolom anyukád is inkább csak hétvégeken főzött, vagy nem dolgozott. Anyám mikor otthon volt, szintén nem utazott a maradékokra, ritkán fordult elő, hogy maradt valami.

Előzmény: Caipi (47260)
Caipi Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47260

Nem tudom, hogy okos-e, vagy nem, így szoktam meg anyámtól. :) 

Előzmény: ZsuR (47257)
szkati Creative Commons License 2019.01.19 -2 0 47259

Meg velem is:-)

Előzmény: DN3 (47253)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47258

:))

Előzmény: DN3 (47253)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47257

Mert te okos mertekben fozol... en meg nem...

Előzmény: Caipi (47255)
Caipi Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47256

Lehet kapni - icipicit zsíros - sonkakockákat is, ilyenkor azt használok. 

Előzmény: ZsuR (47247)
Caipi Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47255

Még sosem találkoztam olyannal, ami ne fogyott volna el aznap. :) De biztos igazad van. 

Előzmény: ZsuR (47241)
szkati Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47254

Ugyanígy érzek( de hogy hová lett az előző hozzászólásom, azt nem tudom)

Előzmény: Törölt nick (47248)
DN3 Creative Commons License 2019.01.19 0 2 47253

"A kolbásszal készült rakottkrumpliból általában megpróbálok úgy szedni, ha van rá módom, hogy minél kevesebb kolbászkarika legyen benne."

 

Azt hiszem, mi jól meg tudnánk osztozni egy tepsi rakottkrumplin. :-)

 

Előzmény: Törölt nick (47248)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.19 -2 0 47252

Pontosan errol van szo - azert van a topik, hogy tapasztaljuk, ki hogy sut-foz... nem azert, hogy midneki egyfeleforma etelt dicsoitsen.

 

Krumpli-szalonna-hagyma mindegyik konnyen hozzaferheto alapanyag, es annyi fele modon lehet varialni oket, kar lenne nem tenni...

Előzmény: homerx (47250)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47251

Karácsony után kell pár kavics az állóvízbe.. :)

Előzmény: homerx (47250)
homerx Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47250

nna, csak kamingoutol itt mindenki, hogy kell az a szalonna valahova a kolomper melle, ala, elotte, kozben, utana, felette :) jo is az ugy. aztan mindenki ugy eszi, kesziti, ahogy akarja. fozos topikban nehogy mar acsarkodjunk.

nekem holnap elmarad a marhapofa, mert ma nem tudom atvenni csak holnap delelott, akkor meg mar nem allok neki kiolvasztani, fozni.

ZsuR Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47249

En sem szeretem - ezert elore kicsit atsutom... ha nagyon "megadom a modjat" akkor elobb finom szalonnat sutok ki es annak a zsirjaban megsutom kicsit...

Előzmény: Törölt nick (47248)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47248

A kolbásznak az íze passzol a rakottkrumplihoz, csak a benne készült kolbászkarikák szottyadt illetve gumiszerű állagát nem szeretem. A kolbásszal készült rakottkrumpliból általában megpróbálok úgy szedni, ha van rá módom, hogy minél kevesebb kolbászkarika legyen benne.

 

 

 

A paprikáskrumpiban is zavar a szottyadt kolbász. Ezért általában úgy készítem, hogy a kolbászkarikákat az elején kisütögetem, és csak tálalásnál kerülnek a tányérra.

Előzmény: szkati (47238)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47247

Talaltam tepsis krumplit is!!! (Caipi - ne nezz ide most... ! ... persze lehet angol szalonnaval helyettesiteni a szalonnat...)

 

https://tiphero.com/easy-roasted-potatoes/

 

ZsuR Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47246

Egyszer csinaltam ilyen egy adagost is - a vacsora vendegeknek izlett is meg tetszett is...

 

Előzmény: ZsuR (47245)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47245

Nyers krumplis ... hogyismondjamok...

 

https://theseasidebaker.com/gruyere-scalloped-potatoes/

 

ZsuR Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47244

Akkor felreertettem, elnezest! Szoval - egyetertunk...  a kolbasz nelkuli jo koret :)).

Előzmény: Vének Tanácsa TM (47243)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.01.19 0 1 47243

A köretet pont a kolbász nélküli, vega rakott krumplira írtam...

Előzmény: ZsuR (47242)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47242

Pecsenye melle kolbaszos koret - ez igen!  :))  

 

Gondolkodom... nem biztos, hogy at  tudom magam programozni, a rakott krumpli nem koret... az fo etel... nekem.  Viszont JP-nek a "scallop potato"-ja - nyers krumpli szeletek tejszines fokhagymas sult - nagyon finom a husokhoz...

Előzmény: Vének Tanácsa TM (47240)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47241

...igy igaz... es masnap... hogy milyen finom tud lenni...

Előzmény: Caipi (47239)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.01.19 0 3 47240

... ami kiváló köret egy jó pecsenye mellé :D

 

Önálló ételként el nem tudnám képzelni kolbász nélkül. És annyit rakottkrumpliztatok itt, hogy a héten kénytelen leszek csinálni. De az is lehet, hogy valamelyik változatát, tepsis krumplit, mittudomén. De kolbász lesz benne, az tuti :)

Előzmény: szkati (47238)
Caipi Creative Commons License 2019.01.19 0 1 47239

Nekem a rakott krumpli nevű magyar étel jellegzetes ízét a kolbász-tojás-tejföl-narancssárga zsíros lé (esetemben ez olívaolaj a kolbászból kisült zsírral) összessége adja a krumplival. Ettől imádom. 

De amúgy tényleg eleve a neve hülye, hát bármivel lehet rakni / rétegezni egy krumplit....  

Előzmény: szkati (47238)
szkati Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47238

Meg kell hogy mondjam őszintén, hogy részemről is kimaradhatna a kolbász( na meg egyébként sem eszem meg a rakott krumpliból), a sok sajt meg biztosan nem ront a tojás-tejföl vonalon. Ezt el lehetne nevezni vega rakott krumplinak:))

Előzmény: Törölt nick (47237)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.19 -2 0 47237

Látom, terjedelmes eszmecsere alakult ki a rakottkrumpli körül. Ettem mindenfélét és készítettem is mindenfélét. A következőnél maradtam: héjában főtt krumpli felkarikázva, főtt tojás felkarikázva, vaj, tejszín-tejföl elkeverve őrölt pirospaprikával és jó sok reszelt ementáli sajt.

 

Kolbász, hagyma, szalonna kizárva. Az csak elrontja.

Törölt nick Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47236

ma bőrös kacsamellfilé, párolt lilakáposzta, burgonyalángos

Boszorka Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47235

Valami szűz lesz nálam is, de fél tíz volt mikor felkeltünk, az ebéd még messze van. Itt bent a lakásban remek a levegő, meleg is van, szóval nem csábít semmi menés. Majd a bevásárló központba átmegyünk, mert kell egy pár dolog, na meg az újságot is el kell hozni, majd ha megérkezik.

Előzmény: szkati (47234)
szkati Creative Commons License 2019.01.19 0 0 47234

Én még most is használom a kókuszzsírt. Leginkább krumpli sütésére, na meg hússütéshez. De amerikás, orvos sógorom óva int a túlzott használatától.

A mai bakonyi szűzhöz kuszkuszt csináltam. Miután az ebéddel készen vagyok, kicsit felmegyünk a Normafára friss levegőt szívni. Hátha ott még van.

Előzmény: Boszorka (47233)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.18 -1 1 47233

Láttam már én is sok receptet ami szalonnával kezdődik, de miután nálam a disznózsír ki van zárva és soha nem receptből főztem/főzök, ezen mindig átléptem. Repceolajjal főzök többnyire az olívát nem szeretem. Svéd koromban kókusz zsirral főztem, mert az hasonlított ahhoz amit otthon láttam.:-)

Előzmény: szkati (47231)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.18 -1 0 47232

A svédeknél az iskola mindig előre közölte a gyerekek egész heti étlapját, nehogy otthon is ugyanazt kapják este.:-)

Előzmény: Caipi (47229)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!