A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Nekem ez a Faema is tetszik. Azért eddig jól be lehetett állítani az összes kávéhoz, hogy jól follyon le. Van más szempont is. Pl. tegnap az utód meg sem rezzent amikor őröltem vele egy duplát. Pedig ott aludt tőle két méterre. :-)
Hát kívűl nem lesz fényesebb a daráló:-))), de belül, igen. Mint írtam, az "egy zacskónyit" 3-4-szer kell átdarálni, tehát első darálás után felfogod egy kisebb pohárba a darálékot, visszatöltöd és ezt eljátszod egymásután 3-4-szer:-)) Amit tapasztalsz, az az, hogy tényleg nem lesz zaccos a kávé, hatákonyabban működik a daráló az örlőkúpok tisztasága miatt, stb., olvasd el a http://www.pulicaff.com/docs/pulygrindENG_comunicato.pdf termékismertetőt, tényleg nem hülye reklámduma.
Itt vannak a Puly Grind kristályok. Nagyon nehéz fotózni, egyszerűen nem tudom ráállítani az élességet. Talűán látszik, hogy kb. olyan méretűek, alakúak és formájúak, mint egy finomabb kristálycukor...
Kedves Gábor, kérlek küldj egy mailt, mert a múltkor elszállt a Thunderbirdom...:-((
Mindjárt küldöm a kristályokról a fotót:-)), csak vmi fekete háttérre kell letennem-kiszórnom, hogy látható legyen. A kávé rtg. képhez az a szöveg van, amit leírtam itt, tkp. a lényeg, hogy a felvételen jól látható, mennyire porózus a pörkölt kávészem, és hogy ennek milyen következményei vannak a darálásnál, a tárolásnál etc.
Nekem legalábbis úgy tűnik, még nem szedtem szét alaposan egyszer sem. Halogattam, hogy majd ha lesz ilyen tisztítószer, de most már istókuccse, vége lesz a halogatásnak...
Akárhogy nézem, a LUX lesz ideális. Az fokozatosan állítható, de a tárcsája ugyanaz, mint az ibernek. Rálehet tenni a csigát is. Innét máris fokozatmentes.
Értem. Akkor túl macera. Akkor mi Szabcikával örülünk, hogy egyszerű a gépünk felépítése. És sírunk is, mert nem fokozatmentes a beállítás. Én azért még tudnék hangyányit finomítani két kattintás között. Bár erre is megvan az elméletem, majd ha sok időm lesz egyszer megpróbálok legyártatni egy sűrűbben ricnizett tekerő felsőrészt. Legalább feleekkora lépéseket is ki lehetne hozni ebből az állítószerkezetből.
Persze, ez a Giada egy darálóval egybeépítve. Van nekik még kisebbük is, a Viper, azon már manométer sincs. Azért krómozott bronz, ha nem is 58-as, szóval, olyasmi, mint a jobb, klasszikusabb Saecók. Nyilván ebben a szegmensben is érdemes eladni.
Egyrészt, a tölcsér és a tartója nincs összejelölve, tehát figyelned kell, hogy ugyanahhoz a számhoz tedd vissza, ahogyan levetted. És nekem az a benyomásom, hogy még ha ugyanoda teszed is vissza, mégis elállítódik valahogy egy kissé, kicsit utána kell menni a beállítással.
Másrészt ahhoz, hogy a darálóművet teljesen szétszedd, tehát a két kést külön elpucolhasd, le kell csavarozni a helyről a csigás állítóművet is, amit egyrészt nem szívesen csinál meg az ember havonta, másrészt utána garantáltan állíthatod be újra a darálót. Pontosabban, ezt nem csináltam meg soha, de a leírások erre utalnak.
Ezért nekem sokkal jobban tetszik egy ilyen megoldás. Egyelőre porszívózom, az is nagyon sokat kihoz, de pont a késez vájataiból nem mindent.