Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1946

Ha van tipikusan erre a "daganatra" jellemző tumormarker, akkor egy vérvétellel ki lehet mutatni, hogy ezek a tumormarker értékek emelkedettek-e. Sokszor egy röntgen, vagy CT stb. felvételen valóban nem egyértelmű, hogy ciszta, vagy daganat, de vagy a szövettannal (amit Te is írtál), vagy egy előzetes vérvételből nézett tumorkarker-érték vizsgálattal ki lehet deríteni, hogy miről van szó!

 

Tapasztalatból tudom, hogy NEM szabad megelégedni a diagnózissal, kérni kell egy másik dokitól is szakvéleményt, egyszóval alaposan körül kell járni, ha nem egyértelmű. Ezek a betegségek stb. nem olyanok, mint pl. a cukorbetegség, ahol TÖK EGYÉRTELMŰ a helyzet: magas a cukor tartósan = cukorbeteg, lehet, hogy tényleg ciszta, de ha a doki nem mondja el, hogy mégis milyen jellemzők alapján állapította meg egyértelműen, akkor még jó hogy a betegben kétségek merülhetnek fel. Ezért kell mindig kérdezni, kérdezni... még akkor is, ha láthatóan már a doki agyára megyünk:-) Alapvetően kit érdekel, hogy terhes-e ez a dokinak, az életünk a miénk, számunkra a legfontosabb érték, a dokinak mi csak egy "eset" vagyunk. Persze vannak jobb, lelkiismeretes dokik, de a legtöbb megelégszik azzal, hogy Ő (!) pontosan tudja, hogy mi miért zajlik, mi mit jelez, a betegnek - szerintük - az a dolga, hogy ennyivel megelégedjen és bízzon a doki tudásában. Na ja... én leginkább akkor vagyok nyugodt, ha alaposan körüljárom a dolgokat:-) Na nem is mindig vagyok az orvosok "kiskedvence":-))

Előzmény: Reia71 (1938)
.ETNA. Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1945

Én kérdeztem, de a kérdésem leginkább "költői" volt, mert számomra már akkor, amikor olvastam a "borrelia" baktérium nevét a diagnózisodban, egyértelmű volt, hogy ez a Lyme kór!  Méghozzá abban a stádiumában, amikor már a szervezetedben lévő (kullancscsípés következtében bekerült) borrelia baktérium neurológiai tüneteket is okoz.

 

Javaslom itt az index.hu-n a Lyme-kór topikot, biztosan segítenek az indulásnál, gyakorlati tapasztalatokkal. A legtöbben a Budapesten lévő Istenhegyi géndiagnosztikára járnak, Dr. Esztó Klárához .... hosszadalmas antibiotikum kúrával lehet csak "kiírtani" a baktériumot, ami nagyon csalafinta, a testben bárhol el tud bújni, ízületi, neurológiai (fejfájás, arcideggyulladás stb.stb.) tüneteket okoz, az immunrendszerünket pedig lazán képes "becsapni".

 

Na szóval, néhány hónappal korábban itt ezen a fórumon is volt már szó a lyme-ról, onnan tudom ezeket az infókat. Több, korábban autoimmunnal diagnosztizált betegről az Istenhegyi Géndiagnosztikán végzett westernblot teszttel kimutatták, hogy fertőzött, és nagy valószínűséggel MINDEN tünetét a borrelia baktérium okozza! Ez alapvetően jó hír, hiszen egy bakteriális fertőzés gyógyítható, igaz, hogy a Lyme neuroborreliosis (LNB)... már egy "másodlagos szisztémás" fertőződés, de szerintem mielőbb el kellene menned Dr. Esztó Klárához, mert ebből VAN KIÚT!!!.

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9038710&go=116517304&p=1

http://www.gendiagnosztika.hu/

 

Esztó egyébként - ahogy itt a "híveitől" megtudtam - azon kevés orvos közé tartozik, aki felismerte, hogy a borrelia milyen összetett - leginkább tévesen simán csak gyógyíthatatlan (hiszen mindegyik az) autoimmunnak diagnosztizált - kórképet képes produkálni.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1934)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1944

a pesti kórházak még olyanok sincsenek mint a vidékiek ..itt minden a pénz körül forog..

Előzmény: valerya (1940)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1943

egy koponya mri 28000 és nem is kontrasztos...a hátunk egy kicsit nagyobb

Előzmény: Blondy3 (1941)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1942

A lászló kórházban meg lehet dögleni szó szerint,,,bemegyek a dokihoz oda adom a papirt amit irt a belgyógyász, jelzem ez egy annyira fiatal orvos hogy most bukdácsolt ki az iskola padból, egy  kérdésemre sem  tudta a választ, oda vakarta hogy soha nem voltam lymeos, még a doktornő által kért vért sem volt hajlandó levetetni, most akkor mit csináljak? pereljem be? modtam a foltot neki és mutattam is hogy fürdéd után erősebb, a lyme neuroboreliárol nem is hallott még, a kódja sem az pedig ott van feketén fehéren, szal csináltam egy potya kört és elküldött pszihiátriára..kérdeztem mi ez az ideggyulladás ? nem tudja , miért fáj a tarkótövem ? nem tudja , szal egy kis köcsög fiatal semmit mondó orvos...nem csodálkozom hogy Grnak kiverte a balhét ott és akkor mikor a fiával volt....viszont találtam orvost csak külföldön van és mivelhogy nem tudok jol angolul nem merem felhivni a klinikát mert ott van lehet a miklossy judit prof asszony....

Előzmény: valerya (1940)
Blondy3 Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1941

De van. Egy teljes háti gerinc MR. 90 ezer FT. Nem semmi.

Előzmény: Törölt nick (1939)
valerya Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1940

Mi volt a László kórházban?

 

Én ma rohanásban vagyok, már amennyire a lábaim és az erőm engedi. Délelőtt Miskolcon voltam. El kellett intézni néhány dolgot. Most itthon vagyok, aztán délután vissza Miskolcra, a nagyfiam szülőije lesz a ballaggás és az érettségi miatt. Muszáj menni. Pedig érzem, hogy az erőm nagyon lecsökkent. Új tünetként jelentkezik, ha nagyon fáradt vagyok, nem tudok rendesen beszélni.

Előzmény: Törölt nick (1939)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.03 0 0 1939

szerintem nincs olyan hely, mert azért nagyon nagy felbontásban működnek ezek a dolgok,,,

Előzmény: Blondy3 (1937)
Reia71 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1938

ETNA, nem tudom, szövettan nélkül el tudják-e dönteni, hogy ciszta vagy daganat, ráadásul ha a daganat jóindulatú, akkor akár ciszta is lehet....szóval ezt a részét nem tudom....csak gondolkodtam.

Minden esetre ha az én fejemben lennének ilyen nem oda való képződmények, mindenképpen ragaszkodnék a rendszeres kontrollhoz.

Érdekes, nekem is van orrsövényferdülésem, egy doki már műteni is akarta és az utóbbi időben észrevettem, hogy én is nyitott szájjal alszom, részben ezért is szárad ki valószínűleg éjszaka a szám. Már nem sok kell, hogy horkológép legyek:)

De apumnak is műtötték és neki semmit sem változott a helyzet, ráadásul én azért napközben kapok levegőt...csak ha náthás vagyok, akkor dugulok be teljesen, meg ha arcüregem van....úgyhogy én egyelőre nem műttetném.

Igaz, az utóbbi időben sokszor vérzett is az orrom, nem nagyon, csak ha kifújtam, láttam a szepin. De ez meg csak akkor van, ha a szteroidos orrspary-t használom. Úgyhogy most vettem egy Nisita nevű, direkt száraz orrba való spray-t és ez is jó és utána nem vérzik a nozim.

Ma amúgy majdnem 100%-os napom volt, sehol egy szédelgés, semmi....jaj, ezeket úgy élvezem, ezeket a napokat!

Blondy, örülök, hogy rászántad magad a szemcseppre, majd látod, le tudod-e tenni,de amíg kell,addig meg jobb, ha nem szikkasztod szét a szaruhártyádat, mert arra még szükséged lesz sokáig!:)

Sajnos ilyen CT-s MR-es helyet nem tudok, de vannak magánklinikák, csak méregdrágák!

Valerya, neked akkor jobbulást továbbra is!

Kidőltem mára, holnap megint koránkelés....brrrr.......alig várom a húsvéti szünetet, elméletileg magam leszek, végre csendben és nyugalomban:)

Blondy3 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1937

Valaki tud olyan helyet ahol egyszerre csinálnak mondjuk egy CT vagy MR vizsgálatot? Már kezdem unni hogy folyton sugaraznak, hol előszőr egy röntgen utánna ct-t kérnek majd egy másik csigolyáról ismét, majd a térdről egy újabb. Most megint egy derék MR. Miért nem lehet egyszer egyszerre megkérni egy ilyen vizsgálatot??? Ha kell én akkor saján finanszírozásból megteszem, de ezekből a mozaikokból való összerakást már nagyon unom. Persze tudom szarba van az egészség ügy, de azért ennyi sugárra sincs szüksége egy embernek.

valerya Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1936

Ezek nagyon biztatóak, amiket írtál. azért kérdeztem, mert miskolcról elég rosszak a tapasztalataim. még annyit írjál már légyszi, hogy az osztály is abban az épületben van, ahol az ambulancia?

Előzmény: tipetupa1 (1928)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1935

Holnap belőlem is kihoznak egy autoimmun betegséget.

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1934

Nem tudom melyikőtök kérdezte a lyme kórt, mind1 az orvosi megnevezésnél szokott lenni ilyen BNO KÓD, NOS AZ ENYÉM  : A6920, IDE IS TESZEK EGY LINKET HOGY MI AZ ,,,MEG VAN EGY TRIGEMINUS NEURALGIA VAGY MI ...EZÉRT VAN ÁLLANDÓAN ROSSZUL A FEJEM...

Dr. Diag - Neuroborreliosiswww.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=100350

2009. jún. 1. – BNO: A6920. Alapadatok: Férfi: 2 éves kortól; : 2 éves kortól. Betegség leírása: A Borrelia burgdoferi baktérium által okozott központi ...

Blondy3 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1933

Igen. Balaton felé lakom. Tulajdonképpen annyira nem  a műtéttől félek, hanem előszőr is szeretném pontosan tudni mi az alapbetegségem, mert ha az esetleg van rá esély hogy az orrporcokat is ilyen módon begyullaszthatná csak úgy kedvtelésből ez a betegség akkor nem jó játék, és jobb békén hagyni azt a részt. Jelenleg úgy tűnik , hogy izületek és porcok nagyrészt érintettek a dologban ezért vagyok inkáb - úgymond - óvatos, nehogy a kisbajból legyen majd még nagyobb. El sem hiszitek milyen lehetetlen helyen tud begyulladni egy porc, volt hogy az ádámcsutkám fájt mint az állat. Az orrban is rengeteg porc van.

Előzmény: Törölt nick (1932)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1932

Tipetupa! győzködd te is , ne varázsoljanak újjat blondy , hisz el kell távolitani hogy szellőzön az orrod, ezért leszel majd allergiás asztmás, vagy arcüreggyuszi stb,,,én jó birtam a gyűrődést az első 3 nap rosszabb , van arra fájdalomcsillapitó,,,nekem mikor megcsinálták én vissza sem mentem kontrolra pedig egy hét mulva kellett volna , de aztán két hónap lett belőle, szal nekem nem volt semmi problem,egyébként vidéki vagy? nekem a doktornőm pesten dolgozik a rókus kórházban ...tudod mit van egy orrsövény fórum, nézelődj azon egy kicsit..az a cime orrsövény műtét mennyire fáj, index az is.

Előzmény: tipetupa1 (1930)
Blondy3 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1931

Hát úgy vagyok vele, ha már elaltatnak egy orsövény műtét miatt, akkor varázsolhatnak helyette már egy újat is :).

Előzmény: Törölt nick (1929)
tipetupa1 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1930

Persze, hogy felébred az ember! Bár ez szerintem mindenkiben felmerül, hogy mi van ha mégsem, de szerintem tudják a dolgukat az orvosok. Én már jó néhányszor voltam altatva és fel is ébredtem. 

Előzmény: Blondy3 (1927)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1929

hello-hello. hogyne ébrednél fel, akkora dózist kapsz épp ami neked a súlyod és mütéttől függően jár,,,ezen ne agyalj, engem kétszer műtöttek és egyszer sem agyaltam ezen...na fel a fejjel blondy...

Előzmény: Blondy3 (1927)
tipetupa1 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1928

Én a Z. M. profnő betege vagyok, és Ő minden reggel vizitel. De a többi orvos is mindennap (akár többször is) megnézi a betegeit. A szobák egy része két ágyas (de ha jól tudom, egy szoba ebből a Dankó Profnő-é, a többi a Z.M.-é, a többi négy ágyas, de mindegyik nagyon kultúrált,külön zuhanyzóval és wc-vel. Na meg tiszták is! Minden szobában van tv , és általában működik is :-)

Előzmény: valerya (1917)
Blondy3 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1927

Az altaltástól kicsit félek. Ki tudja felébred-e az ember.....

Előzmény: Törölt nick (1925)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1926

én már az ilyen csoda gyógymódokban nem hiszegetek

Előzmény: Blondy3 (1924)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1925

én nem sokat gondolkodtam rajta , megkaptam az időpontot és mentem is , az altatás az tök jó mert nem látod mit csinálnak, utánna meg felébredsz és két óra hosszát szundizol, utánna meg szépen elkezded iszogatni a vizet, kedves nővérek vannak, kétágyas kórterem de lehet egyedül leszel benne, külön wc zuhanyzóval , szal ez van..

Blondy3 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1924

Ma nekem ajánlottak egy ugynevezett BEMER terápiát. Azt mondják nagyon jó.  Főleg ilyen nyak- és különböző mozgásszervi problémákra. Van aki ismeri közelebbről? Voltam délben egy kezelésen, de bevallom őszintén semmit nem éreztem, de persze ez nem azt jelenti hogy nem hathat.

Előzmény: Törölt nick (1921)
Blondy3 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1923

Jól hangzik, főleg a második variáció. Nem tudom rászánnám -e magam így, hogy azt sem tudom hogy reagálja le megint a szervezet. Az altatás is egy stressz, meg maga a műtét is. Nem tudom megéri - e netán mégegy csigolya begyullasztását.  Ráadásul biztos megint kapnám a vérhigítót ... macera nagyon. Egyszer azért lehet hogy rászánom magam.

Előzmény: Törölt nick (1922)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1922

szal orrsövény előtt ujbegynyi polipok voltak nekem is, de ahogy orrsövényt megműtötték utánna fél éven belül polipok felszivódtak és azota sincs semmi bajom,,,attól függ ki műti , az enyém dokinéni már ilyen endoszkópos ujdonsággal dolgozik, szal nem kalapács és véső.

Előzmény: Blondy3 (1920)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1921

REIA! FELVETŐDÖTT  meniere is de a tünetek kezdetekor, szal nem tudom most mi van, szerintem a nyakamtól van a szédűlés, mert ott van beszűkűlt valami és meszesedik a drága, pedig már a cigit is letettem hét kemény hónapja , szal napi egy doboz cigit szivtam ha esett ha havazott nem számitott , és egyik naprol a másikra tettem le...szal ez van...azt olvastam volt valakinek centrális branülje , az nem kis dolog ,most nekem is az volt berakva több mint 25 cm-s kis vékony gumicső és azon ment az infuzio mert a vénáim durrantak szét, 50 napig éltem vele nem zavart, oda volt a vége varrva a bőrhöz , ilyen kis kereszt alaku volt ésazért hogy be ne csusszon...nah lényegében ennyi, mindenkinek minden jót....

Előzmény: Törölt nick (1919)
Blondy3 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1920

Van egy régi ct azon polypoza nodóza van írva, de azt mondják az kiújúl hiába műtik meg.

Előzmény: Törölt nick (1919)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1919

Blondy! nem akarlak elkeseriteni de ha az orrodon nincs levegő akkor azt nem kéne megnézetni ?, mondjuk egy arckoponya ct, röntgen nem ér semmit azt felejtsd el, én sem kaptam levegőt állandóan rhinospray mert nekem az jött be , aztán kiderült hogy van egy jó nagy orrsövényferdűlés és orrkagyló megnagyobbodás, találtam egy jó doktornőt és szépen megcsinálta a műtéteket alatatásban...és azóta vigan levegőzöm egyszer sem kellett rhinospray ...ezen gondolkodj el...ha kell segítség én segítek ebben és biztatni és vigasztalni is tudlak....van tapasztalatom bőven...

Etna bárcsak sima lyme kór lenne, rá se tojnék, de a neuroborelia egy kicsit komolyabb,

Reia: igen két hetes vagyok , vagyis 77-ben születtem, nem tudom még mit kérdeztél ...

Holnap lászló kórház, nem sok jót várok onnan, látom már hogy páros lábbal majd 5 perc után kitesznek....

Előzmény: Blondy3 (1918)
Blondy3 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1918

Ma voltam a szájsebészeten. Nem is tudom örüljek-e a hírnek vagy sem. A lényeg hogy nem tudják műteni, mert általában sérül az arcideg ami részleges bénuláshoz is vezethet. Szóval jelenleg fenntartó kezelésre van szükség hogy rosszabb ne legyen. Az állkapocsizületet majd megpróbálják tehermentesíteni éjszakai harapásgátló eszköz viselésével, gyulladásgátlók szedésével,  no meg ct-re is elküldtek, bár nem tudom mindek mikor a röntgenen teljesen jól látszik minden. Annak örülök hogy nem lesz műtét, annak viszont nem hogy visszafordíthatatlan. 37 évesen elég durva. Azért történtek  jó dolgok is, ma feladtam a harcot, hogy ágálok a műkönny ellen és vettem egyett. Kipróbáltam és láss csodát... komfortosabban érzem magam, kicsit még néha néha szúr , de már korán sem annyit mint előtte. Féltem hogy úgy hozzászokom , mint az orcsepphez ezért nem akartam elkezdeni. De megynyugtattak a gyógyszertárban hogy ehhez nem lehet hozzászokni. Az orcseppel nagyon ráfaragtam, mert mikor terhes voltam sokat dugult az orrom, és akkor elkezdtem csepegtetni. 13 év múltán most ott tartok, hogy nem tudok nélküle lélegezni az orromon. Próbáltam letenne, de egyszerűen nem tudok aludni úgy hogy csak a számon veszek levegőt.

valerya Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1917

Szerintem én is oda megyek, mert Dankó Katalinhoz tartozom. Az orvosod is meg szokott nézni, hogy mi van Veled?

Azt tudom, hogy az ambulancia a II. telepen van, de az osztály is ahol fekszel, ott van? 

 

Előzmény: tipetupa1 (1916)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!