Keresés

Részletes keresés

Gabcsy42 Creative Commons License 2008.05.28 0 0 877
Teljesen elképzelhetőek az általad említett értékek. Nálam is hasonlóan alakult.
TB finanszírozással kapcsolatban nincsenek információim, de izotóp kezelést a Károlyi Korházban is végeznek Újpesten.
Előzmény: Szetka (874)
Szetka Creative Commons License 2008.05.28 0 0 876
Köszönöm szépen.
Előzmény: prepok (875)
prepok Creative Commons License 2008.05.27 0 0 875
Szia! Én csak egy kérdésedre tudok válaszólni. Én voltam rádiojod izotop kezelésen az ÁEK -ban a volt honvéd kórház uj része.
Előzmény: Szetka (874)
Szetka Creative Commons License 2008.05.27 0 0 874

Sziasztok!

 

Szeretném a segítségeteket kérni.

 

Szerintetek létezhet, hogy egy 0,002-es TSH szint kb. egy hónap alatt - Metothyrin szedése mellett - 0,0003-ra emelkedik csak; majd két hónap múlva 0,715 lesz?

 

Ha jól tudom, ez utóbbi már a normál tartományba esik.

 

Bár pozitívnak tűnik, sajnos az írásos lelet nem lett időben kész, és 3. nekifutásra telefonon kérte le a házirovos asszisztense, ezért - szerintem - nem vehető 100%-nak, hogy tényleg ennyi.

 

Másik kérdésem az lenne, hogy igaz-e az, hogy csak 30 napon túl lehet újra kérni ezt a fajta vérvizsgálatot, mert különben a TB nem finanszírozza?

 

Jódizotóp kezelés Bp-en nincs????

 

Nagyon szépen köszönöm, ha válaszoltok.

 

zsluzse Creative Commons License 2008.05.26 0 0 873
Szia!
Én is voltam nála, nekem ő ajánlotta a váci kórházat, hogy menjek oda. Igen ezeket mindd én is tudom... Én is ugyanigy voltam ahogy Te, hogy nem akartam a műtétet. De most meg nem értem ezt a 100-as TSH-t akkor sem, hogy ez mitől ennyire eltérő, nekem már akkor semmi nem maradt belőle? Vagy nálam túllőttek a célon? És csütörtökig amig nem megyek dokihoz addig esz az ideg. Na mindegy. Majd mesélj, hogy mit sikerült intézned. Nekem is azt mondta Solymosi, hogy nem érdemes az alternativákkal kisérletezni, mert az embernek kikészül a szive. De nekem voltak pozitiv dolgok az akupunktúrás kezeléssel amik jelezték, hogy másra jó hatással volt: székletem, menstruációm. Csak a pm kicsit több idő lett volna, hogy kiderüljön. Nekem már azok a dolgok is pozitivak voltak, mert a szervezetben minden összefügg mindennel...
titkos524 Creative Commons License 2008.05.26 0 0 872

Könyvmoly!

Nem is akartam én sem az adagokon sem a súlyokon vitázni.  (Megint nem láttam majd egy hétig, ezért nem jöttem közben)

Úgy tűnik a látással kapcsolatos gondoknak nem értik az eredetét, de legalább tudják kezelni.  Elvileg az bármitől lehet, akár a PM-től is, de persze akár mástól is. :(

T.

Előzmény: könyvmoly (848)
Zitka Creative Commons License 2008.05.25 0 0 871
nem voltak jelentékenyek a melléktünetek. Tehát nem volt extrém fáradt, nem hullott a haja, nem volt pergamenszáraz a bőre, stb. stb.
Előzmény: zsluzse (868)
babancs Creative Commons License 2008.05.25 0 0 870

Nekem azt mondta a dokim, hogy mindegy hogy az ember milyen módon gyógyul, csak gyógyuljon. Ő is legyint az alternatív kezelésekre, de nem utasítja el, mert már volt rá példa a praxisában hogy az ő módszere (gyógyszer) nem segített, a homeopátia meg igen.

Én személy szerint hosszas utánaolvasás, és az orvosok tanácsai alapján döntöttem a műtét mellett. Ha át is megy alulműködésbe, az a kisebbik rossz. Nekem van olyan ismerősöm, akinek tökéletes lett a műtéte, illetve annak eredménye és most nem kell gyógyszert szednie. Persze 1 éve volt a műtétje és még bármi lehet. Az alulműködésre adott gyógyszer úgy tudom teljesen veszélytelen, olyasmi anyagot tartalmaz, amit az emberi szervezet is előállít. Nem mindegy, hogy a szervezetet mérgező Methotyrint vagy az alulműködésre szedett ártalmatlan gyógyszert vesszük be nap mint-nap.

Persze mindenki maga dönt, és a döntés nem könnyű, főleg egy gyerekvállalás előtt álló fiatal nőnek sem. Nálam az izotópot egyáltalán nem javasolták, főleg azért mert túl sokat kellett volna adni a nagyméretű pajzsmirigyem miatt. Persze a lehetőség adott volt. Szerintem a legfontosabb, hogy bízzunk a kezelőorvosunkban. Akármennyire is szkeptikusak vagyunk, de ha belegondolunk ő ért hozzá legjobban, nem hinném hogy ne akarná a javunkat. Ha egy lehetőség is van, le kell számolni ezzel a betegséggel.

Akármilyen kezelés mellett is döntesz, minél gyorsabban kezdjél bele, ne szégyellj segítséget kérni, ne vegyen el még több időt az életedből..

Előzmény: maestus (865)
maestus Creative Commons License 2008.05.25 0 0 869
Hát, Solymosi honlapján is írta, hogy Amerikában így van, csak nálunk követik a "német iskolát", hogy először gyógyszerrel próbálkoznak. Meg unokatesómat is megkérdeztem, aki amerikában él, hogy nézzen utána, és tényleg így van...
Olyan szinten nem visszafordítható a folyamat, hogy a jódizotóp szétroncsolja a pajzsmirigyet, tehát fizikailag a helyén marad a műtéttel ellentétben, de a sejtek nem működnek már. Ha nem a teljes állományt roncsolják szét, akkor gondolom még valamennyire működik, vagy normálisan, vagy kicsit alul, sőt, ha keveset adnak, előfordulhat, hogy újra túl...Tehát függ attól, menniyre "lövik" be jól az izotóp adagját. De mondjuk ez a műtétnél is lutri, hogy menniyt távolítsanak el a pajzsmirigyből. Ha alulműködés alakul ki, akkor gondolom már csak a hormonpótlás az egyedüli megoldás. Persze nem vagyok doki...Szerintem akkor neked kicsit túllőtték az adagot, vagy nem tudom, lehet, hogy megdobta kicsit, de aztán visszaáll...hát, nincs ebben nagy tapasztalatom.
Ezek szerint sok olyan van, aki még nem szült, és megkezelték izotóppal...ez bíztató, mert tényleg sok helyen olvasni, hogy az alap hozzáállás az, hogy NEM. Az én dokim sem akarta ajánlani, de én már addigra kiműveltem magam, és felhoztam a témát, mert a műtétet még anniyra sem akarom...
Hétfőn felhívok egy homeós dokit, remélem sikerül hamar időpontot kapnom...
Ja, meg megyek júni 3-án Solymosi dokihoz is, és kifaggatom mindenről. Bár neki az a véleménye, hogy ezt nem lehet "alternatív" módon kezelni...
Előzmény: zsluzse (867)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.24 0 0 868
Szia!
Mit jelent az, hogy szignifikánsak? Bocsi, de én csak magyarul tudok. :)
Nekem január 11-én volt az izotópom, utána márciusban volt egy kontrollom ami 3, valamennyi volt (3,26 asszem) és ez most május közepén készült ami 100-at mutatott.
Van olyan akinek az izotópot követő alulműködés során megint kiújul a túlműködés vagy netán normalizálódik a pajzsmirigye?
Előzmény: Zitka (866)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.24 0 0 867
Szia!
Én 25 éves vagyok és ugyanigy gondolkodtam mint Te. Azzal a különbséggel, hogy én még ráérek szülni: 29 éves korom körül gondolom. Már bánom az izotópot, hogy elsiettem, mert inkább próbálkoztam volna tovább az akupunktúrával, étrenddel, talpmasszázzsal mint, hogy most itt tartok, hogy 100 a TSH-m. És e miatt mostmár életem végéig gyógyszert szedhetek. Remek.
És ez már szerintem nem visszaforditható folyamat. Vagy tévednék?
Van itt olyan akinek izotóp után kiújult a túlműködése?????
És ki állitja ezt, hogy Amerikában már csak izotóppal kezelnek? És ő honnan veszi ezt?
Nem igaz, hogy nálunk nem csinálják olyanokkal akik még nem szültek, itt vagyok én is meg van más ismerősöm is.
Szóval szerintem ne kapkodd el és inkább szánj egy évet a homeopátiás, természetgyógyász dolgokra ha van rá módod és lehetőséged!
Előzmény: maestus (865)
Zitka Creative Commons License 2008.05.24 0 0 866

Hát normálisnak semmiképp nem nevezhető :-), de én hallottam már ilyet... Sima alulműködéses betegnél, akinek nem voltak túl szignifikánsak a melléktünetek, és sokáig nem fordult orvoshoz. Aztán mikor végül elment, már ilyen magas volt a TSH-ja.

 

Persze a te eseted még különlegesebb, ha lehet ezt mondani, mert túlműködő voltál. Ennyire átesni a ló túlsó oldalára, engem is meglep.

Előzmény: zsluzse (863)
maestus Creative Commons License 2008.05.24 0 0 865
Hát, nem tudom, hogy sürget-e az idő:( 31 éves vagyok, és még nem szűltem. Lassan nem ártana ebben is gondolkodnom. Most azon rágom magam már napok óta, hogy ha bevállalnám az izotópot, és elsőre jól belőnék az adagot, akkor 1 év múlva próbálkozhatunk. Bár ezt sem tudom, mert dr. Solymosi honlapján 0,5 - 3 évet ír, irodalomtól függően, ami szerintem nem teljesen mindegy...Viszont, ez nekem olyan végelges dolognak tűnik, és valamiért képtelen vagyok elfogadni, hogy csak így lehet meggyógyítani a pajzsmirigyemet, hogy szétroncsolják. Arról nem is beszélve, ha utána alulműködök...Olyan rossz az a tudat, hogy az életem szerves része lesz az a tabletta. Ma ezen el is pityeredtem, hogy elegem van az állandó gyógyszerekből, ha megkérdeznék, mit vinnék magammal egy lakatlan szigetre, az első a gyógyszer lenne...
Meg azt sem értem, miért van, hogy amerikában elsőre radiojódoznak, és fél év után jöhet a gyerek, itthon meg elzárkóznak a dokik a "még nem szült" fiatal nők jódizotópos kezelésétől...
A homeótol meg azért félek, mert mi van, ha amiatt kicsúszom az időből? A propycilt szerintem jövő héten újra el kell kezdenem. Ha mellette elkezdem a homeót is, honnan fogom tudni, hogy az hat-e, vagy a propycil? Ha megint kivárom az x időt, és elhagyom a gyógyszert, akkor már ki tudja, belefér-e a radiojódos várakozási idő...Meg azt sem tudom, a Propycilt meddig lehet szedni? mert én már szedtem 2003 nyártól -2005 őszig, aztán 2006 tavasztól 2008 februárig...
Jaj, szóval most csak kattogok és kattogok:(
Bocs a hosszú agyalásért.
Előzmény: szasszo (860)
maestus Creative Commons License 2008.05.24 0 0 864
Köszi szépen, mérlegelek, és felveszem vele a kapcsolatot! Vagy fordítva:)
Előzmény: babancs (861)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.23 0 0 863
Engem inkább az érdekelne, hogy mennyire normális a 100-as TSH érték... Mert ilyet még egy fórumon sem hallottam. Olyat igen, hogy "minimálisan" eltér a 4,2-es értéktől, (mondjuk 5, 6 vagy 7 körüli), de ilyet, hogy 100 legyen még nem.... Nem furcsa ez?
Előzmény: Zitka (857)
Zitka Creative Commons License 2008.05.23 0 0 862

Nincs két egyforma eset...

Nekem kb. egy év alatt sikerült beállítani, és azóta - kopp-kopp - irodalmi értékeim :-) vannak. Pedig autoimmun gyulladásom van (hashimoto), tehát elvileg folyamatosan pusztul a pajzsmirigyem. De kb. másfél éve ugyanazt az adagot szedem. Tehát talán beállítani nem olyan egyszerű (ill. nem megy gyorsan), de a karbantartás már viszonylag egyszerű: reggel felkeléskor bedobsz egy tablettát, és kész. :-)

Előzmény: maestus (859)
babancs Creative Commons License 2008.05.23 0 0 861

Kedves maestus!

 

Nlc-n találtam egy érdekes hozzászólást. Kicsit korábban is írhatta volna az illető:), még a műtétem előtt. De így is nagy segítség lehet még másoknak. Talán nem fog megharagudni a hozzászólás írója, hogy most idézem:

 

"Menyemnek volt pajzsmirigytúlműlödése, nyaka nagyon megvastagodott,  lefogyott 40 kilóra, szíve 200-at vert, fulladt. A nagyon jónak mondott specialista gyógyszerelést, majd operációt javasolt, aztán, mondta, vagy sok marad a mirigyből vagy kevés, de ez a probléma napi egyszem gyógyszerrel kézben tartható. Igaz, élete végéig szednie kell. Menyem EZT nem akarta, mert milyen egészség az, amihez folyton vegyszereket kell lenyelni?

Itt, az nlc-n találkoztam valakivel, akit a homeopátia egy év alatt teljesen meggyógyított, a tőle kapott segítséggel eljutott menyem is a homeopátiás orvoshoz. Pontosan egy év alatt TÖKÉLETESEN MEGGYÓGYULT ő is, és műtét nélkül, gyógyszer nélkül él. Azóta megszületett második gyermeke, gond nélkül múlt el várandóssága ideje, unokám erős, egészséges. 

A homeopátiás orvos telefonszáma, aki Gazdagréten dolgozik és van benne valami angyalszerű: 06-1-246-21-32  Neve: dr  File  Emilia

 

A homeopátiáról annyit érdemes tudni, hogy SZELÍD GYÓGYMÓD, MAJDNEM LELKI KEZELÉS. A globuliknak semmiféle mellékhatásuk nincs, sem a gyomrot, sem a májat nem terhelik. 

Örülnék, ha segíteni tudtam volna. Gyógyulást kívánok!"  

Előzmény: maestus (854)
szasszo Creative Commons License 2008.05.23 0 0 860

Maestus! Egy jó ideje böngészem azokat a fórumokat, ahol most te is keresgélsz, de nem találkoztam egyetlen olyan sikertörténettel sem, amikor valaki természet- vagy alternatív gyógyászati kezeléssel gyógyult volna ki a túlműködéséből, pedig engem is érdekelt volna. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincs is ilyen. Szerintem megpróbálhatnád felvenni a kapcsolatot a cikk írójával, hogy mi az eset további folytatása (hisz ő nagyjából egy fél év történetét írja le - félévekre én a gyógyszertől is "meggyógyultam" vagy négyszer..., az lenne az érdekes, hogy utána mi lett az illetővel). Ha számodra meggyőző, esetleg be is jelentkezhetsz hozzá, vagy máshoz, ha találsz megbízható szakembert. Ha az egész érdekel és izgat (márpedig úgy tűnik), szerintem olyan sokat nem veszíthetsz vele, ha kipróbálod (feltéve, ha valami miatt nem sürget az idő), de persze ésszel és felelősséggel, az orvosi kontrollt sem elhagyva. Ez persze csak vélemény, biztos jobb lenne konkrét tapasztalatra hagyatkozni. Talán homeopátiás fórumokon talász ilyet.

Előzmény: maestus (854)
maestus Creative Commons License 2008.05.23 0 0 859
Hát, igen...:( ezért várok másokat is, hátha van tapasztalatuk, jó/rossz.
Egyébként, az alulműködést mennyire nehéz karban tartani? mert én anno azt hittem egyszerű, de mintha olvastam volna valamelyik fórumon, hogy nem könnyű, meg állandóan emelni kell az adagot, meg ilyenek...
Előzmény: Zitka (858)
Zitka Creative Commons License 2008.05.22 0 0 858

Én ezt azért fenntartásokkal fogadnám...

Egy gyógyszercég "reklámja", klinikai kísérlet és egyéb alátámasztó vizsgálatok, bizonyítékok nélkül. Egy eset nem eset...

Előzmény: maestus (854)
Zitka Creative Commons License 2008.05.22 0 0 857

Mivel alulműködő vagyok, csak érintőlegesen olvastam túlműködéssel kapcsolatos infókat. De azt több helyen is olvastam, hogy a túlműködés kezelése (akár gyógyszeres akár egyéb) során sajnos könnyen előfordulhat "túllövés a célon", és ennek következtében alulműködés alakul ki. :-(

 

Volt egy esetleírás, ahol nagyon erős túlműködésnél (és persze volt egyéb pm. probléma, talán göbök is (??)  ) kivették az illetőnek a pm. egy részét. De sajnos túl nagyot sikerült kivenni, így alulműködő lett. :-(

Előzmény: zsluzse (856)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.22 0 0 856
Nekem az a véleményem, hogy az én izotóp adagomat jól elszúrták. Vagy lehte csak a szervezetem reagál ilyen durván? A 4,2-es határérték helyett az enyém 100!!!???
Mert ha kissebb lenne az eltérés akkor még azt mondom oké. De 100??? Nem fér a fejembe! Hogy lehet ez???
zsluzse Creative Commons License 2008.05.22 0 0 855
Szia!
Én egy időben jártam akupunktúrára és talpmasszázsra, de sajnos nem eleget ahhoz, hogy az eredmény megmutatkozzon.
Előzmény: maestus (854)
maestus Creative Commons License 2008.05.22 0 0 854

Nekem nincs...de rám is izotóp vár lassan...másodszor estem vissza túlműködésbe a gyógyszer elhagyása után.

Valaki esetleg homeopátiával próbálkozott?

Találtam egy érdekes cikket:

http://www.boiron.hu/media/documents/caseworks/64/hyperthyreosis_megoldasa_homeopatiaval.doc

Előzmény: zsluzse (853)
zsluzse Creative Commons License 2008.05.21 0 0 853
Sziasztok!
Elég rég jártam itt! Azóta történt egy-két érdekes dolog. Megycsinálták januárban az izotópos kezelésemet, mert túlműködésem volt. Most meg durván alul működik! 4,2-es határérték helyett az enyém 100!!!
Van valakinek hasonló tapasztalata?
dinick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 852

Sziasztok!

 

Köszi a válaszokat, nem is értem, a doki miért nem tudja ezeket elmondani. Oké, sok a beteg, jutott mindenkire 2-3 perc, de mégis, egy új helyzet van az ember életében, és tényleg semmiről nem tájékoztatott...

 

Akkor olvasom a topikot tovább :)

És még egyszer köszi nektek!

Zitka Creative Commons License 2008.05.21 0 0 851

Ha visszaolvasol, nemrég leírtam.

A TSH az agyalapi mirigy működését mutatja. Ez a mirigy "felelős" a pajzsmirigy működéséért. Ha magas a TSH, azt jelenti, hogy a mirigy gyapálja magát :-))), mert a pm. nem termel elég hormont.

Az anti TPO pedig azt jelzi, hogy autoimmun gyulladás van a pajzsmirigyedben, ezt hívják Hashimoto-thyreoiditis -nek. Ne ijedj meg, ez a 424 még nem olyan vészes, az enyém 2400-2500 között volt/van (??)

 

A gyógyszer tkp. nem is gyógyszer, mert csak azt a hormont pótolod vele, amennyit a szervezeted nem tud megtermelni. Persze nem kizárható mellékhatás, de inkább a pozitív hatás jelentkezik majd 6-8 hét múlva: azaz az alulműködés tünetei kezdenek majd megszűnni.

Előzmény: dinick (849)
maestus Creative Commons License 2008.05.21 0 0 850

Szia!

Csak gyorsan bekukkantottam.

www.konzilium.hu

 

Itt mindent megtalálsz!!!

Előzmény: dinick (849)
dinick Creative Commons License 2008.05.21 0 0 849

Sziasztok!

 

Most csöppentem bele ebbe a témába, pár hete derült ki, hogy alulműködik a pajzsmirigyem. Olvasgatom szorgosan a topikot, mondanám, jobb híján, a doki, aki felírt nekem egy sima vérvétel után egy gyógyszert (Letrox), semmit nem mondott, nem világosított fel semmiről.

 

Szóval lehet, hogy már érintettétek a témát (sőt, biztos), de el tudnátok mondani, hogy mi a TSH, és mi az a bizonyos ATPO érték (az nálam nagyon magas, 424 IU/ml, 0-34-ig a normál)?

 

Sajnos kétpercenként fogadja a dokim a betegeket, nem nagyon volt idő rá(m), hogy egyáltalán elmondja, pontosan miről is van szó, pedig jó lenne tisztán látnom. Talán ti tájékozottabbak vagytok már a témában :)

 

És hogy egyáltalán mire számítsak a gyógyszer szedése során.

 

Üdv

 

dinick

 

 

könyvmoly Creative Commons License 2008.05.17 0 0 848
Vacak dolog fölöslegesen (sok) gyógyszert szedni, ezt átérzem, de a múltat rágni már csak azért sem érdemes, mert lehet, hogy akkor nem volt felesleges és időközben vált azzá - meg persze lehet, hogy már akkor is fölösleges volt. Az a gonosz ebben a dologban, hogy valószínűleg sosem fogod megtudni, de ha kétségeid vannak, lehet, hogy keresni kellene más dokit, vagy megbízható labort. (Tudom, ez nem túl egyszerű...)

A testsúlyt meg nem azért hoztam ide, hogy vitázzunk róla, csak példának. Olyan sokminden befolyásolja a szedendő tiroxin mennyiségét, hogy szvsz még az orvosok is csak tipp jelleggel adják (OK, jól megalapozott tipp), illetve addig emelik, amíg tartósan jó nem lesz a tsh. Ha most ellenőrzéskor az derül ki, hogy sok, akkor csökkentik, ha kevés, növelik.
Előzmény: titkos524 (846)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!