Keresés

Részletes keresés

Kira74 Creative Commons License 2005.06.13 0 0 11336

Kedves Felicitász!

 

Nagyon köszönöm gyors és kimerítő válaszod!

 

Ezek szerint a később Tüzsinek írt homoktövis készítményeket sem tudom semmilyen formában használni.

 

Az említett teákból van is, csak megbízható és jó minőségűt vettem szerencsére... És azokat iszom.

 

Kira74

Előzmény: Felicitász (11316)
viinc Creative Commons License 2005.06.13 0 0 11335

Kedves Gábor és Segítők!

 

Nemrég furcsa hámlást vettem észre a szeméremajkaimon. Olyan mintha nagyon ki lenne száradva a bőröm. Rögtön az jutott eszembe, hogy valami gombás fertőzés lehet, mivel néha viszketést is érzekés kevés fehér folyás is van. Az orvosom csak jövő hét végén ér rá. Mi csináljak addig? Canesten segíthet? Vagy hallottam Pevaryl G nevu huvelykuprol is amit 3 napig kell hasznalni. (Gabor nem tudom, hogy az USA-ban van-e...) Persze nem tudom, hogy ez belulrol eredhet-e. Segitsetek!

 

Köszi

barbidu Creative Commons License 2005.06.13 0 0 11334

Kedves Gábor,

 

28 vagyok, 1 gyerekem van, babát szeretnénk, ciklusaim 25-28 naposak. Peteérésjelző pálcikát használok néhány hónapja (LH-teszt), hőt mérek 10 hónapja, ezekkel kapcsolatos lenne a kérdésem. A pálcika eddig mindig úgy jelzett, hogy összesen kb. négy-öt napig lehetett látni a tesztcsíkot (máskor nem), ebből egy nap egyértelműen erősebb volt a tesztcsík, előtte utána nap egyforma erős a kontrollcsíkkal. Amikor legerősebb volt a tesztcsík (12 és 15 nap között mindig)azután felment a hőm 3-4 tizedet és fennmaradt ciklus végéig. Ebben a ciklusban viszont a 10. napig semmi, a 11. napon egyforma erősek a csíkok, a 12.-en a tesztcsík már halványabb és a 13. napon megint semmi. A hőm végig nem változott azóta sem (ma a 14. nap).

 

Előfordulhat hogy ez egy nem elég erős/hosszú LH emelkedés volt, ezért nem volt peteérés? Ha csak most az egyszer fordul elő nem kell orvoshoz fordulni miatta, megeshet ez egyszer-egyszer különösebb ok nélkül, jól gondolom? Lehet még ebben a ciklusban rendes peteérés (LH csúccsal) mondjuk néhány nap múlva, használjam a pálcikát, vagy csak következő hónapban képzelhető el ez? Vagy mégis volt tüszőrepedés és a hőmérés meg a "megérzésem" téved (10 hónapig teljesen megbízható volt) szerinted?

 

Köszönöm a segítséget!

 

barbidu

Cicalekvar26 Creative Commons License 2005.06.13 0 0 11333

Kedves Gabor,

 

Koszonom szepen a valaszod. Akkor a matematikat kihagyva, fuggetlenul helytol, idotol reggelente fogm szedni a tablettat, igy biztosan nem felejtem el. :)

Előzmény: Dr. Laufer Gabor (11314)
mia11 Creative Commons License 2005.06.12 0 0 11332

Kedves Felicitász,

milyen gyógynövényt, teát ajánlanál női problémákra? gyulladásra, stb.

Előzmény: Felicitász (11331)
Felicitász Creative Commons License 2005.06.12 0 0 11331
Kedves Gábor,

ha az alábbi hozzászólással bármi (BÁRMI) problémád van, töröld ki. Mert ez itt mégsem egy természetgyógyász fórum...

Kedves Tüzsi,
nekem magamnak nincs semmi ötletem méhszájseb természetes gyógyítására. Itt abba is kéne hagynom, mert általában csak olyat mondok itten, amit magam is kipróbáltam, vagy amit valaki az ismeretségi körömből kipróbált és beszámolt róla.

A további rész egy módszertani útmutatás arra, hogy mit csinálj, ha hajlandó vagy saját felelősségedre/szakálladra természetes gyógymódot keresni.
Ha hajlandó vagy kísérletezni, próbáld ki a homoktövismag-olajat. Fogalmam sincs (FOGALMAM SINCS), hogy mennyire megbízhatók a természetgyógyász lapokon az információk, de azok alapján, amit a homoktövisről olvasni lehet, ez lesz az új rákgyógyszer (:-)) (www.kavalko.hu, www.homoktovis.com, homoktovis.lap.hu) Az a javaslat, hogy homoktövismag-olajba mártott tampont kell feltenni, és 8-10 óránként cserélni. Hát, nem tudom.

Ha én lennék a helyedben, lehet, hogy először kipróbálnék tejsavas, jódos stb. öblítést, amit itt mindig arra ajánlunk, hogy rendbe tegye a hüvelyflórát, elmulasszon enyhébb gyulladásokat stb, és néha folyások is rendbejönnek tőle.
Aztán ha ez nem segítene, akkor elgondolkodnék ezen a homoktövisen. Ha én csinálnám (minden új gyógynövényes önkísérletet így kezdek), akkor elmennék a lehető legtöbb drogériába, rossmann, dm, gyógyszertár, stb., megnézném az ÖSSZES homoktöviskészítményt, nem csak a magból készült olajat. Elolvasnám, hogy kik gyártják, mire javasolják, milyen adagolással. (Ha csak egy gyártó egy terméke van nőgyógyaszati problémákra, akkor az gyanús, hogy humbug. Ha a termékek hasonlóak, meg a leírások is, akkor az jó jel szokott lenni.) Általában kinyitok valami növénytant, és megnézem, mi ez a növény, hol terem, mi a latin neve. Rákeresek a hatóanyagra a neten, várom a gyógyszerneveket, amiket kidob. Próbálok utánanézni, hogy ezek a gyógyszerek mire vannak - szóval hogy mire használja a modern orvostudomány a hatóanyagot. Ha van köztük bőrhámosító vagy gyulladáscsökkentő gyógyszer vagy hüvelytabletta, vagy akármi, akkor az jó. Megnézem a növénytanos könyvben, hogy mire használta a régi orvoslás a növényt.

Ezek alapján általában el lehet dönteni, hogy ez valami értelmes dolog, hogy homoktövismagolajba mártott tampon, vagy valaki szeretne meggazdagodni egy új készítményből.

Ha úgy döntesz, hogy csinálod, akkor gyógyszertárban vedd a cuccot és tedd fel az összes kérdést, ami eszedbe jut. Kérdezd meg, és nézz utána, hogy MIT CSINÁL EZ A NÖVÉNY, AMIKOR ÁRT. És ha az ijesztően hangzik, akkor ne használd, bármit is mondjanak róla.
(egy példa: túladagolt csalán fényérzékenységet okoz, csalánkiütést, ekcémát. Ha leállunk a csalánnal, akkor elmúlnak a tünetek is. A csalán tehát kvázi "nem veszélyes", mert semmi komoly bajunk nem lesz, ha túladagoljuk, azaz nyugodtan lehet használni. A túladagolt mandragóra viszont halált is okozhat, tehát bármi kétség felmerül, akkor mindig amellett döntünk, hogy ezt a növényt nem használjuk. Ha a homoktövis túladagolásáról rosszakat mondanak, ne használd.)
Előzmény: tüzsi (11319)
Ttigriske Creative Commons License 2005.06.12 0 0 11330

Sziasztok!

 

Megígértem, hogy a megírom, sikerült-e a tejemnek elmúlnia, ha a gyerekemtől kicsit "eltávolodom". Sajna, ezt nem fogom mostanában megírni, mert nem várt terhességem lett, és ha már van, örülünk.

Besétáltam a Klinikára, ahol rögtön genetikai vizsgálatra küldtek, (sok gyógyszert szedtem az elmúlt 6 hónapban) és nem nagyon örültek a tejemnek. Azt mondták várjuk ki megmarad-e a terhesség.

Hát ennyi, várok.

Szamóc Creative Commons License 2005.06.12 0 0 11329

Kedves Gábor!

 

Igen, valóban kicsit sokat kérdeztem. Van orvosom,  igen, aki nem túl kommunikatív. A gyógyszerekre elvárható folyamatok nálam rendre máshogy alakultak, amelyre ő nem reagál, kétszer túlstimulált (50 mm-es tüszők), a 38 fokos hőmérsékletem nem tartja problémának. Eddig ragaszkodtam hozzá, mert családbarát, de tény, hogy nem meddőség szakértő. Neked nagyobb a tapasztalatod, ezért kérdeztem Tőled.

A terhességet nem szeretném elkapkodni, de nem szeretnék holtvágányon haladni.

Köszönöm az eddigi segítségedet, többet nem tartalak fel.

 

Szamóc

Mr Spock Creative Commons License 2005.06.11 0 0 11328
Kedves zali,

<I>normális ha valaki gyógyszer mellett is úgy vérzik mint a vágott disznó?
26 éves vagyok 2 hónap mercilon, most triodena. a 3. gyógyszer mentes napon tartok és olyan erőssen menstruálok, mintha nem is szednék fogamzásgátlót.</i>

A fogamzasgatlo szabalyozza a ciklust, de nem mindig csokkenti a mennyiseget.
Ha "csak" annyit verzel mint normalisan, az bizony lehet normalis, plane ha egy uj tablettan vagy.

Gabor
Előzmény: zali (11325)
Mr Spock Creative Commons License 2005.06.11 0 0 11327
Kedves Szamóc,

Ez a hetedik kerdesed az elmult kilenc nap alatt (Junius 2-Juni 11-ig). Arra itt nincs kapacitas, hogy amit a forumtagok olvasnak valahol mashol az interneten, ami felvet bennuk kerdeseket, megvalaszolasra keruljenek. Van orvosod, kezelve vagy, varsz arra hogy teherbe essel. Teljesen standard kezelest kapsz.

Garantalom neked hogy ettol nem fogsz teherbe esni gyorsabban(:-). Arra meg ugysem vagyok hajlando, hogy ketelyeid alapjan egy ennyire standard kezelesbe beleszoljak.

Gabor
Előzmény: Szamóc (11326)
Szamóc Creative Commons License 2005.06.11 0 0 11326

Kedves Gábor és Segítők!

 

Kicsit elbizonytalanodtam az orvosom tanácsában. Nem szívesen bíráltatnám Veled a szakmai tudását, de kikérném a véleményedet.

32 éves vagyok, nem volt terhességem.

10 éves fogamzásgátló után tartott fél év alatt nem menstruáltam. Újabb fél év alatt most először sikerült egy szép ciklust kerekíteni.

Clostival (5x1) stimuláljuk a tüszőmet és Choragonnal (hCG) repesztjük. Mivel a sárgatest fázisom mindig 8 nap volt, most az orvos felírt Utrogestant (természetes progeszteron hüvelykúp: progesteronum micronisatum 100 mg). A 12. napon kaptam meg a hCG-t, amely 40 óra után repeszt. Az orvosom azonban már aznap, tehát a repedés előtt 40 órával elkezdte szedetni velem a progeszteront. Most olvastam több forrásban is, hogy a progeszteron gátolja a tüszőérést/repedést, a megért tüszőt pedig tönkre teszi (így működik a fogamzásgátlók egy része is).

A gyógyszer javallata is a repedés utáni használat.

 

Ha most ez így történt, akkor fújhatom. De mit tegyek a következő ciklusban?

 

Előre is köszönöm a válaszod:

Szamóc

zali Creative Commons License 2005.06.11 0 0 11325
hello Gábor!

normális ha valaki gyógyszer mellett is úgy vérzik mint a vágott disznó?
26 éves vagyok 2 hónap mercilon, most triodena. a 3. gyógyszer mentes napon tartok és olyan erőssen menstruálok, mintha nem is szednék fogamzásgátlót.
Mikolt Creative Commons License 2005.06.11 0 0 11324
en most nem leszek 2 napig. (sokak nagy oromere:))))
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.06.10 0 0 11323
Kedves kékszilvafa,

Most 36 éves vagyok, egy terhességem volt 24 éves koromban, de akkor nem tudtam vállalni a babát. (Azóta sem bocsájtottam meg magamnak!!!) 29 éves voltam, mikor a méhemet és a petefészkeimet eltávolították, bár a műtőasztalra azzal a tudattal feküdtem fel, hogy méhmegtartó műtétet fognak végezni rajtam. Megpróbáltam a tudattal együtt élni (nem sok sikerrel), de ez "csak" a lelki oldal... A műtét után inkontinenciám alakult ki, amit különböző kellemetlen kezelésekkel sem sikerült helyreállítani, majd egy teflongyűrűt helyeztek fel a hugyhólyag záróizma helyett. Azóta csak rosszabb lett a helyzet.... Kérdéseim: 1. Kellene-e valamilyen hormontablettát szednem? (Egyik orvos ezt mondja, a másik azt, s ráadásul azóta 25 kg-ot híztam sok-sok diéta mellett.) 2. Helyreállítható-e, javítható-e az inkontinencia? (A torna, a stimulálás, a műtéti beavatkozás eddig nem segített.)

1. Miert kellett 29 eves korban mindent kipakolni?
2. A mehet megtartani semmi ertelme, ha kiveszik mindket petefeszket.
3. Ha a petefeszkeidet (mindkettot) kivettek, akkor a hormontablettak (esztrogen) nagyonis javasollt. Csakhat az nem fog segiteni az inkontinencian (de jobban fogod magad erezni ugy altalaban).
4. Az inkontinenciaval kapcsolatban két lehetoseg van:
a) Megegy mutet
b) USA-ban "pessary"-nak nevezett valami (tudtommal ez nem a magyar pesszarium) amit minden mutet nelkul a huvelybe kell helyezeni, amely megtamogatja a hogyagfalat. Sokfajta letezik, meg kell talalni azt amelyik pont jo, pont a te esetedben.
Termeszetesen szexszel nem kompatibilis, olyankor ki kell venni, majd vissza kell tenni (ami nem lehet kulonosebb problema). A helyedben en ezt probalnam meg mielott egy masik mutetre raszanod magad.

Abban az esetben, ha az altalad emlitett teflongyuru nem mutettel lett felteve (tehat valami a huvelyben), akkor az a "pessary", csak neked nem a megfelelo lett felteve. Ki kell csereltetni egy masikkal. Ja igen, es ez nem a hugyhogyag zaroizma helyett van, mashogy mukodik.

Gabor
--------------------
Kedves Elvira70,

Két kérdésem lenne: 1./ Legutóbbi menzeszem óta (szinte rögtön a vége utántól) állandó émelygés és mellfeszülés gyötör. Inkább a jobb mellemen, a mellbimbó körül, csomót nem találtam. Jártam orvosnál, épp a ciklus közepén, aki erre semmit nem mondott, hüvelyi UH-val megvizsgált, megállapította, hogy peteérésem nincs, és a terhességre utaló sárgatest jelenlétét sem érzékeli. Nyugodjak meg, bármi okozhatja a panaszaimat és azt is, hogy nincs peteérés. (azelőtt épp egy hónappal meg akkora érett tüszőt látott, hogy csak na. Dolgoztunk is rajta, hogy megtermékenyüljön, de hiba). Most a 30. napon járok, a menzeszem nem jelentkezett, ellenben a hányinger, derékfájás, meg amolyan menzeszre utaló hasfájások igen. Egyébként többnyire 28-30 napos cikusaim vannak, meglehetős fájdalams menstruációs tünetekkel. Kérdésemet a józan paraszti ész diktálja: ha egyszer nem volt peteérésem, akkor mitől menstruálnék? Vagy lehet, hogy terhes vagyok, csak egyszerűen még nem lehetett észrevenni, netalán méhen kívül van? 2./ Az elmaradt peteérés miatt javasolta az orovos az esetleges gyógyszeres kezelésemet, de előtte egy spermavizsgálatot a férjemnél. Az erdmény lesújtó lett: minden mért eredmény a normális alatti (számokat nem tudok, egyelőre csak telefonon beszéltem az orvossal). ráadásul valami gyulladást is találtak. Kérdéem: lehetséges-e, hogy a gyulladás az éppen lefutóban lévő vírusos fertőzésből adódna, illetve az erre alkalmazott Klacid nevű antibiotikum okozhat-e elváltozásokat a sperma minőségben. Persze, a vizsgálatot megismételjük és csak reménykedünk benne, hogy legalább egy érték pozitív lesz, de azért lehangolt az eredméyn - főleg a férjemet. Arról nem is beszélve, hogy tavaly volt egy elhalt terhességem, aminek lehetett egy gyengécske spermium is az oka.... Mivel ilyen "egyszerű+kérdésekre az orvosomból a "lehetséges"-en kívül nehezen lehet konkrét választ kicsikarni, kérem, szíveskedjetek véleményt mondani.

Kezdem a vegevel: ezek kozul egyik sem olyan amit a "lehetseges"-en kivul meg lehet valaszolni.

1. Mentruacio nagyonis lehet peteeres nelkul
2. Igen, lehet hogy korai terhesseg amit az ultrahang még nem mutatott.
3. Nem, nem lehet a virusfertozestol (gondolom kozonseges natha-tipus virusra utaltal).
4. Nincs "gyengecske spermium" es veteles kozti tudott osszefugges.

Tehat ha még mindig terhessegre utalo tuneteid vannak, csinalj egy terhessegtesztet.

Gabor
----------------------
Kedves tüzsi,

Visszanéztem, hogy volt már-e szó korábban a problémáról amellyel kapcsolatban írok és nem igazán találtam rá megfelelő választ, már ha van. Fontosabb tudnivalók: 25 éves vagyok, fogamzásgátlód szedek, terhes még nem voltam.

Elég régóta van egy méhszájsebem, amit elöször fagyasztással próbált nekem megszüntetni az orvosom. Minden redben is volt a következő menstruációmig, mindenki boldog volt. Sajnos ismételten visszajött, ugyan akkora és ugyan olyan csúnya, ahogy a doki mondja. Következő lépés az égetés, ez a közeljövőben fog megtörténni, de elszomorított, hogy az sem 100%. Végső megoldás a metszés. Na már most mivel én még nem szültem, ezt szeretném kihagyni ha az égetés sem járna sikerrel. Ez a 10 nőből 1 szindróma nálam mindig bejön sajnos. Azt szeretném megtudni, hogy tudok-e valamit segíteni a szervezetemnek ( természetes gyógymódra gondolok itt ), hogy a következő műtét után rásegítsek neki ( a hámosítő kúpon kívül amit a doki ír fel ) és még véletlenül se alakuljon ki újból? Még annyit megjegyeznék, hogy amikor újból kialakult a seb, napi rendszerességgel csalán teát ittam és attól mintha kevesebb folyásom lett volna. Van ebben tapasztalata valakinek?


1. Feltetelezem hogy a keneted nem volt jo. Ha jo volt, a szabad szemmel latott mehszajsebeket ÉN nem kezelem, plane ha tunet sincs.
2. Termeszetes gyogymodokkal kapcsolatban fordulj Felicitász Ü.B-hez.

Gabor
---------------------
Kedves Anat,

Segitsegedet szeretnem kerni. 24 eves vagyok, (0 gyerek 0 terhesseg) es 3 evig szedtem fogamzasgatlo tablettat, 4 honapja azonban abbahagytam.Az elso, kozvetlen az abbahagyas utani verzes meg megjott, utana azonban 3 honapig semmit. a nogyogyasz felirt 5 napig 2x1 norcolutot (5,00 mg norethisterone darabonkent) amit be is szedtem, meg 1 darab van hatra. Elegge sietett nem kerdezett semmit csak felirta.

A mellem annyira feszul es megnott 5 nap alatt hogy nem fernek bele a B kosoras melltartoimba es az egyiken mar van egy 2 centis terhessegi csik is, ami nagyon faj. A vizvisszatartas is megerkezett mint mellekhatas, a szemem nagyon be van dagadva, annyira hogy a felso szemhejam alig mozog. Most utananeztem az intenreten , es azt olvastam hogy egyebkent se irtahtta volna fel ha nem jok a majfunkcioim (amik nem jok, tobbek kozott azert hagytam abba a tablettat)

Kerdesem a kovetkezo: Normalisak hogy ezek a mellekhatasok ennyire erosek? Nem vagyok egy haklis valaki, de ez azert soknak tunik nekem.

nem lesz baja a majamnak hogy megis ilyen tablattat szedtem?

Most hogy beszedtem mikor kell megjonnie a menstruaciomnak, es utana elvileg spontan meg fog jonni?


Ez a reakcio elegge szelsosegesnek hangzik. Ha mar bevetted akkor mindegy, most mar csak varni kell a menstruaciora, ami nehany napon belul kell hogy megjojjon.
Hacsak nem vagy terhes es attol vannak ezek a szimtomak (:-).
A majadat 5 napnyi gyogyszer nem karosithatja, de ha majproblemaid vannak, mond meg az orvosodnak.

Gabor
----------------------------
Kedves Segitoim,

Betettem neveteket a fejlecbe, gondolom egyikteknek sincs kifogasa ellene, de ha van, szoljatok.

ANA, Felicitasz, Mikolt, Thor, megint koszonom a folyamatos es rendkivul hatekony segitsegeteket.

Gabor
Anat Creative Commons License 2005.06.10 0 0 11322

Kedves Gabor,

Segitsegedet szeretnem kerni. 24 eves vagyok, (0 gyerek 0 terhesseg) es 3 evig szedtem fogamzasgatlo tablettat, 4 honapja azonban abbahagytam.Az elso, kozvetlen az abbahagyas utani verzes meg megjott, utana azonban 3 honapig semmit. a nogyogyasz felirt 5 napig 2x1 norcolutot (5,00 mg norethisterone darabonkent) amit be is szedtem, meg 1 darab van hatra. Elegge sietett nem kerdezett semmit csak felirta.

A mellem annyira feszul es megnott 5 nap alatt hogy nem fernek bele a B kosoras melltartoimba es az egyiken mar van egy 2 centis terhessegi csik is, ami nagyon faj. A vizvisszatartas is megerkezett mint mellekhatas, a szemem nagyon be van dagadva, annyira hogy a felso szemhejam alig mozog. Most utananeztem az intenreten , es azt olvastam hogy egyebkent se irtahtta volna fel ha nem jok a majfunkcioim (amik nem jok, tobbek kozott azert hagytam abba a tablettat)

Kerdesem a kovetkezo: Normalisak hogy ezek a mellekhatasok ennyire erosek?  Nem vagyok egy haklis valaki, de ez azert soknak tunik nekem.

nem lesz baja a majamnak hogy megis ilyen tablattat szedtem?

Most hogy beszedtem mikor kell megjonnie a menstruaciomnak, es utana elvileg spontan meg fog jonni?

Koszonom elore is

Anat

Törölt nick Creative Commons License 2005.06.10 0 0 11321

Szia!

 

Az elektromos késsel való kimetszés teljesen veszélytelen a későbbi terhességre nézve. Nekem is csináltak ilyet és utána gond nélkül kihordtam a terhességet.

 

Ana

Előzmény: tüzsi (11319)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.10 0 0 11320

Szia Elvira!

 

Mindenekelőtt annak járnék utána a helyedben, hogy miért nincs rendszeres peteérésem. Az elmaradt peteérés okozhatja a menzesz késését, elhúzódását, mellfeszülést.

A Párod sperma-vizsgálatáról biztos többet megtudtok majd személyesen és a leletek birtokában, de egészen biztos, hogy az antibiotikum és a vírusos fertőzés is hatással van a spermiumok számára és minőségére.

 

Ana

Előzmény: Elvira70 (11318)
tüzsi Creative Commons License 2005.06.10 0 0 11319

Kedves Gábor és Segítői!

 

Visszanéztem, hogy volt már-e szó korábban a problémáról amellyel kapcsolatban írok és nem igazán találtam rá megfelelő választ, már ha van. Fontosabb tudnivalók: 25 éves vagyok, fogamzásgátlód szedek, terhes még nem voltam.

Elég régóta van egy méhszájsebem, amit elöször fagyasztással próbált nekem megszüntetni az orvosom. Minden redben is volt a következő menstruációmig, mindenki boldog volt. Sajnos ismételten visszajött, ugyan akkora és ugyan olyan csúnya, ahogy a doki mondja. Következő lépés az égetés, ez a közeljövőben fog megtörténni, de elszomorított, hogy az sem 100%. Végső megoldás a metszés. Na már most mivel én még nem szültem, ezt szeretném kihagyni ha az égetés sem járna sikerrel. Ez a 10 nőből 1 szindróma nálam mindig bejön sajnos. Azt szeretném megtudni, hogy tudok-e valamit segíteni a szervezetemnek ( természetes gyógymódra gondolok itt ), hogy a következő műtét után rásegítsek neki ( a hámosítő kúpon kívül amit a doki ír fel ) és még véletlenül se alakuljon ki újból? Még annyit megjegyeznék, hogy amikor újból kialakult a seb, napi rendszerességgel csalán teát ittam és attól mintha kevesebb folyásom lett volna. Van ebben tapasztalata valakinek? Segítsetek kérlek, mert ez iszonyú kellemetlen.

Előre is köszönöm a segítséget.

 

Elvira70 Creative Commons License 2005.06.10 0 0 11318
Kedves Mr. Spock, kedves Segítők! Két kérdésem lenne: 1./ Legutóbbi menzeszem óta (szinte rögtön a vége utántól) állandó émelygés és mellfeszülés gyötör. Inkább a jobb mellemen, a mellbimbó körül, csomót nem találtam. Jártam orvosnál, épp a ciklus közepén, aki erre semmit nem mondott, hüvelyi UH-val megvizsgált, megállapította, hogy peteérésem nincs, és a terhességre utaló sárgatest jelenlétét sem érzékeli. Nyugodjak meg, bármi okozhatja a panaszaimat és azt is, hogy nincs peteérés. (azelőtt épp egy hónappal meg akkora érett tüszőt látott, hogy csak na. Dolgoztunk is rajta, hogy megtermékenyüljön, de hiba). Most a 30. napon járok, a menzeszem nem jelentkezett, ellenben a hányinger, derékfájás, meg amolyan menzeszre utaló hasfájások igen. Egyébként többnyire 28-30 napos cikusaim vannak, meglehetős fájdalams menstruációs tünetekkel. Kérdésemet a józan paraszti ész diktálja: ha egyszer nem volt peteérésem, akkor mitől menstruálnék? Vagy lehet, hogy terhes vagyok, csak egyszerűen még nem lehetett észrevenni, netalán méhen kívül van? 2./ Az elmaradt peteérés miatt javasolta az orovos az esetleges gyógyszeres kezelésemet, de előtte egy spermavizsgálatot a férjemnél. Az erdmény lesújtó lett: minden mért eredmény a normális alatti (számokat nem tudok, egyelőre csak telefonon beszéltem az orvossal). ráadásul valami gyulladást is találtak. Kérdéem: lehetséges-e, hogy a gyulladás az éppen lefutóban lévő vírusos fertőzésből adódna, illetve az erre alkalmazott Klacid nevű antibiotikum okozhat-e elváltozásokat a sperma minőségben. Persze, a vizsgálatot megismételjük és csak reménykedünk benne, hogy legalább egy érték pozitív lesz, de azért lehangolt az eredméyn - főleg a férjemet. Arról nem is beszélve, hogy tavaly volt egy elhalt terhességem, aminek lehetett egy gyengécske spermium is az oka.... Mivel ilyen "egyszerű+kérdésekre az orvosomból a "lehetséges"-en kívül nehezen lehet konkrét választ kicsikarni, kérem, szíveskedjetek véleményt mondani. Köszönöm, E.
dulszi Creative Commons License 2005.06.10 0 0 11317

Szép napot mindenkinek!

 

  33 éves vagyok. Első terheségem spontán elhalt.2-ból van egy 9 éves kislányom.3.sajnos el kellett vetetnem:-( 4.elhalt 5.elhalt.

Most újra terhes vagyok, de nekem nem szokványosan kezdődött ez az egész.

Ápr.8-án volt az utolsó menszeszem.Májusban a menstruáció környékén kevés barnás pecsételés és min. vérzés volt, majd utána még kevés barnás pecsételés, ami a mai napig meg van.

Voltam UH-on az orvos azt mondta, a terheséggel minden rendben van.(8 hetesen)

A héten egy délután kevés friss vér is volt, azátn megint barnás pecsételés.Nagyon megijedtem.Visszamentem a kórházba.Ott megint UH és vizsgálat.Az UH-án azt mondták a babával minden rendben van.Írtak fel Rutascorbint és Duphastont.Ezt szedem 3 napja, de még ..igaz a pecsételés már sokkal sötétebb barna, de még mindig meg van.

Kérdésem!

Normális ez?

Félek, h ez is elfog halni, vagy nem lesz egészséges.

Előre is köszönöm!

Felicitász Creative Commons License 2005.06.10 0 0 11316
Nem lesznek nagyon jó híreim: terhesség alatt alapvetően semilyen gyógynövényt ne szedjünk és ne alkalmazzunk, ami nem feltétlenül szükséges.
De mégis, ha immunerősítésre vágyunk, akkor napi egy gerezd fokhagyma (fokhagymás pirítós pl.), sok grépfrút és grépfrútlé. Ez két "természetes antibiotikum" (ez orvosilag lehet hülyeség, de ezt szokták mondani), a fokhagymáról azt tartják, hogy vírusok ellen jó, a grépfrút egy természetes gombaölő, fertőtlenítő, nyálkahártyavédő.
Zöld teát és csipkebogyó- meg mentateát is lehet inni (borsmenta és fodormenta is jó), és nyugodtan ihatsz hibiszkusz- meg jázminteát is. Teákból terhesség alatt a bolti filtereseket ajánlom, Herbária, német gyógyteák stb., ne a növényt vedd meg szárítva és ne azt forrázd le, mert a filteres teák hatóanyagmennyisége jobban kontrollálható és biztonságosabb (már ha nincs bennük mindenféle rémség, madártoll, ilyenek, amiről nemrég cikkezett a sajtó: próbálj meg jó minőségű terméket szerezni, még ha a gyógyszertárban vagy drogériában drágábbakat is árulnak, mint az abc-ben). Szedj valami vitamint, egyél meg minden nap egy almát.

Ezzel legalább azt el tudod érni, hogy semmi egyéb fertőzés, nátha, akármi nem fog elkapni, és nem lesz mi legyengítse a szervezetedet és akkor talán megfelelő szinten tudod tartani az eddigi eredményeidet is, vagy pl. csoda történik és még javulnak is.

A szokásos természetes immunerősítők (grépfrútmagolaj, vagy ebből készült kapszula, echinacea tea vagy kapszula, gingko biloba, mályvalevél, ginzenggyökér stb.stb.) az általam ajánlottaknál sokkal erősebbek, de többnyire tilosak vagy minimum "ellenjavalltak" terhesség alatt. Úgyhogy a fentebb felsorolt egészen szelíd módszerek kivételével sok más egyebet nem lehet alkalmazni. Bármit veszel/eszel/iszol azok közül is, ezekre is alapszabály, hogy használati utasítást betartani, túlzásba semmit nem vinni.
Előzmény: Kira74 (11309)
kékszilvafa Creative Commons License 2005.06.09 0 0 11315
Kedves Gábor, Segítők! Ahogy visszaolvasom a hozzázólásokat az én problémammal nem találkoztam. Nem tudom,tud-e segíteni valaki néhány tanáccsal az én problémáimon. Most 36 éves vagyok, egy terhességem volt 24 éves koromban, de akkor nem tudtam vállalni a babát. (Azóta sem bocsájtottam meg magamnak!!!) 29 éves voltam, mikor a méhemet és a petefészkeimet eltávolították, bár a műtőasztalra azzal a tudattal feküdtem fel, hogy méhmegtartó műtétet fognak végezni rajtam. Megpróbáltam a tudattal együtt élni (nem sok sikerrel), de ez "csak" a lelki oldal... A műtét után inkontinenciám alakult ki, amit különböző kellemetlen kezelésekkel sem sikerült helyreállítani, majd egy teflongyűrűt helyeztek fel a hugyhólyag záróizma helyett. Azóta csak rosszabb lett a helyzet.... Kérdéseim: 1. Kellene-e valamilyen hormontablettát szednem? (Egyik orvos ezt mondja, a másik azt, s ráadásul azóta 25 kg-ot híztam sok-sok diéta mellett.) 2. Helyreállítható-e, javítható-e az inkontinencia? (A torna, a stimulálás, a műtéti beavatkozás eddig nem segített.) A segítséget előre is köszönöm!
Előzmény: Dr. Laufer Gabor (11314)
Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.06.09 0 0 11314
Kedves szrekuc,

17. heten kotohartyaval (vagy legalabbis kezdodo kotohartyabol szemcsepp ellenere meglevo vmi szemizevel) kuzdunk

az lenne a kerdesem, hogy terhesseg alatt mi a "normalis" folyas?gondolom, hogy mas,mint nem babat varva,csak most az is eszembe jutott, hogy nem vihetem-e at kezzel a kotohartya bacit es az nem art-e igy a babanak;igyekszem erre figyelni kezmosassal mindennel.Persze lehet,hogy csak emiatt kezdtem figyelni a folyast;nekem most kicsit tobbnek tunik,mint volt meg kellemetlen szagunak,de mar semmiben se vagyok biztos.Menjek el kenetet vetetni vagy felesleges?


Huvelyi fertozes nem jo terhesseg alatt. A babat ugyan kozvetlenul nem befolyasolja, de elmeletileg koraszules meg ilyesmi elofordulhat. Na most, csak te es az orvosod tudhatja megmondani, hogy van-e fertozesed vagy sem. Ha nincs mas szimptoma csak a folyas, esetleg varhatsz a kovetkezo rutin vizitig, de mondom, en innen ezt nem tudhatom eldonteni.

Gabor
---------------------
Kedves alina2481,

El akarják távolítani a Bartholin mirigyemet, nem tudom milyen következménnyel jár ez később, van e antibiotikumos kezelés. Nincs begyulladva , nem fáj, csak érezhetően nagy lett, létezik más megoldás a gyógyulásra?

Attol fugg hogy hanyszor volt ezzel problemad es hogy most miota van.

Gabor
---------------------
Kedves Kira74,

Fordulj Felicitasz Ü.B.-hez termeszetgyogyaszati kerdesekben.

Gabor
---------------------
Kedves Cicalekvar26,

Regota fogalmazodik bennem egy kerdes, amire lehet mar en magam is megtalaltam a valaszt, csak persze megerositest varok. Alacsony hormontartalmu fogamzasgatlot szedek, amit tudtommal igencsak pontosan betartott idobeosztassal kell szedni. Nalam a reggeli keles utan rogton idopont valt be, igy soha nem felejtem el. Viszont mostanaban eleg sokat kell uzleti ugyben az USA-ba utaznom, ahol 6 ora az eltolodas. Kerdes: mennyire tartsam be az otthon megszokott idot (azaz amerikai ido szerint ejszaka kene bevennem), vagy ez a 6 ora csuszas meg "belefer"? (Bevallom en ugyanugy reggelente szedem...)

Mikolt egy picit tul szigoru, 6 oras csuszas belefer, csak szedjed nyugodtan reggel.
Plane ha mar ugyis igy szeded (ami ugy tunik abbol amit irtal).

Gabor
-----------------------
Kedves Mikolt,

szvsz nem fer bele. 1 ora sem igazan. minden oraval, amivel elcsusztatod az idopontodat, noveled a terhesseg eselyet. az persze mas, ha vegleg uj idopontra akarsz atallni. akkor annyival korabban kell kezdeni a kovetkezo level szedeset.

Mivel a fogamzasgatlo a jelenlevo hormonok hatasara megakadalyozza a peteerest, problema csak akkor van, ha vegulis van peteeres. Mivel a hormonok vérszintje nem esik nullara masnapig, nehany oras keses nem lehet kepes egy hirtelen, egyik pillanatrol a masikra peteerest okozni. Még az egesz napos kihagyas is foleg azert problema, mert a hormonszint esese megvonasos verzest, es ezaltal kaoszt okozhat. Mégis, ha az illeto beveszi masnap, a peteeres valoszinusege akkor is eleg picurka.

Gabor
Cicalekvar26 Creative Commons License 2005.06.09 0 0 11312
Koszi a valaszt. Akkor lehet, hogyha sokat utazgatok, erdemesebb lenne talalni egy olyan idopontot, ami mindket helyen nappal van, szal nem ejszaka kene felkelnem bevenni. Hu, ezt meg ki kell matematikaznom. :)
Előzmény: Mikolt (11311)
Mikolt Creative Commons License 2005.06.09 0 0 11311
szvsz nem fer bele. 1 ora sem igazan. minden oraval, amivel elcsusztatod az idopontodat, noveled a terhesseg eselyet. az persze mas, ha vegleg uj idopontra akarsz atallni. akkor annyival korabban kell kezdeni a kovetkezo level szedeset.
Előzmény: Cicalekvar26 (11310)
Cicalekvar26 Creative Commons License 2005.06.09 0 0 11310

Kedves Gabor es Segitok,

 

Regota fogalmazodik bennem egy kerdes, amire lehet mar en magam is megtalaltam a valaszt, csak persze megerositest varok. Alacsony hormontartalmu fogamzasgatlot szedek, amit tudtommal igencsak pontosan betartott idobeosztassal kell szedni. Nalam a reggeli keles utan rogton idopont valt be, igy soha nem felejtem el. Viszont mostanaban eleg sokat kell uzleti ugyben az USA-ba utaznom, ahol 6 ora az eltolodas. Kerdes: mennyire tartsam be az otthon megszokott idot (azaz amerikai ido szerint ejszaka kene bevennem), vagy ez a 6 ora csuszas meg "belefer"? (Bevallom en ugyanugy reggelente szedem...)

Kira74 Creative Commons License 2005.06.09 0 0 11309

Kedves Gábor és Segítők!

 

Nemrég jelentkeztem a terhesség alatti P3 és HPV problémámmal, melyre kaptam választ és ismét köszönöm. Kedden lesz még egy lelet, a már meglévő szerint nem romlott a helyzet az áprilisihoz képest, így úgy tűnik megúszom a méhszáj kimetszés műtétet (majd szülés után 6 héttel fogják elvégezni).

 

Mostani kérdésem az lenne, van-e olyan természetes immunerősítő szer, gyógynövény, amelyet lehet terhesség alatt szedni, fogyasztani? A vírusok leküzdése lenne a cél.

 

Előre is köszönöm a választ!

Kira74

alina2481 Creative Commons License 2005.06.09 0 0 11308

Kedves Gábor,

 

El akarják távolítani a Bartholin mirigyemet, nem tudom milyen következménnyel jár ez később, van e antibiotikumos kezelés. Nincs begyulladva , nem fáj, csak érezhetően nagy lett, létezik más megoldás a gyógyulásra?

 

köszönöm

 

alina.

szrekuc Creative Commons License 2005.06.09 0 0 11307

Kedves Gábor! Sziasztok!

 

17. heten kotohartyaval (vagy legalabbis kezdodo kotohartyabol szemcsepp ellenere meglevo vmi szemizevel) kuzdunk

az lenne a kerdesem, hogy terhesseg alatt mi a "normalis" folyas?gondolom, hogy mas,mint nem babat varva,csak most az is eszembe jutott, hogy nem vihetem-e at kezzel a kotohartya bacit es az nem art-e igy a babanak;igyekszem erre figyelni kezmosassal mindennel.Persze lehet,hogy csak emiatt kezdtem figyelni a folyast;nekem most kicsit tobbnek tunik,mint volt meg kellemetlen szagunak,de mar semmiben se vagyok biztos.Menjek el kenetet vetetni vagy felesleges?

Koszi a valaszt! :)

Dr. Laufer Gabor Creative Commons License 2005.06.08 0 0 11306
Kedves Moira1975,

30 évesen az első babát várom. Hétfőn megtörtént az első UH.

Petezsák: 18x11 mm

CRL: 5 mm és a szívműködés is látható.

A doki megnézte a leletet és 6 hetes terhességet állapított meg - naptár szerint 7 lenne. Legközelebb a 12. héten kell visszamennem a dokihoz, addig várakozó állásponton vagyunk...

Sajnos a munkahelyemen elég sok a probléma és nagyon ideges vagyok. Ennek hatására vagy csak a méhszalagok nyúlása miatt folyamatosan - 4 hete - görcsöl a hasam, tüsszentésre erős fájdalom nyilal a hasamba és ilyenkor megijedek, hogy megvan-e még a baba:-((( A doki szerint nem érdemes foglalkozni a babával az első 3 hónapban és semmilyen gyógyszerrel nem szabad erősíteni/támogatni a terhességet.

A kérdésem:
Az 5 mm, megfelelő méretnek számít-e a 6. héten - egyes portálokon ennél többet említenek.
Ez a görcsölés, idegeskedés mennyire befolyásolja a baba fejlődését,esetleg veszélyeztetheti a babát?
Csillapítható v. megelőzhető lenne ez a fájdalom valamivel?


1. A méret teljesen mindegy, mert az UH amugysem annyira pontos.
2. Görcsölés önmagában nem befolyásolja a terhességet.
3. Az idegeskedés sem, de jobb lenyugodni, mert hiába izgulsz, attol semmi nem lesz jobb.

Gabor
-------------------
Kedves Döby,

Még annyit hadd kérdezzek, hogy mikor szedjem tovább a minuletet a mostani menstruációkor (és akkor így még műtét előtt jönne meg) v. közvetlenül a műtét előtti menstruációkor?

Ugy szedd, hogy ne legyen tobb mint egy menstruacio elhalasztva.

Gabor
-------------------
Kedves Mikolt,

azzal nem ertek egyet, hogy 3 honapig nem kell foglalkozni a babaval, mert sokfele anyai bugot lehet korrigalni a megtamogatassal, ugyanis nem csak attol mehet el a terhesseg, ha a magzat hibas.

Moira-nak ez az elso terhessege. Ilyenkor nem szoktak az orvosok beavatkozni, még akkor sem ha görcs van. Legalabb egy vetélés szukseges az ilyen korai beavatkozasokhoz.

Gabor
--------------------
Kedves baphomet,

29 éves vagyok, semmi komolyabb problémám nem volt eddig és nem szültem. az lenne a kérdésem, hogy ha van köztivérzés, akkor nem is véd megfelelően a gyógyszer? az a helyzet, hogy 0,20-asról (harmonet) váltottam nemrég 0,30-asra (yadine) és még mindig van köztivérzésem, pedig nem ez az első hónap a yadine-ból. ez azt jelenti, hogy nem elég a 100% védelemhez nekem a 0,30 mg-os bogyó? (nem hagyok ki bogyót, mindig ugyanakkor szedem be) van értelme ennél nagyobb hormontartalmút szedni? vagy van egyáltalán nagyobb?

A 30mcg-snel ma mar nagyon keves magasabb dozisu van. Max 35mcg-srol tudok, de nem hiszem hogy errol lenne szo. A pattanasok, mellfeszules inkabb ferfihormon-jelenletet (ami normalisan is van nokben, egy bizonyos hatar alatt) sugall amit vervizsgalattal ki lehet deriteni. Es ha ennyire erzekeny vagy koztiverzesre, bizony 12 orat sem szabadna kihagyni.

Gabor
------------------
Kedves Szamóc,

Nem art.

Gabor



Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!