Keresés

Részletes keresés

Stoppermutter Creative Commons License 2008.09.10 0 0 94

Még valami, ami nagyon fontos.

 

Ne jelezd, ne mutasd felé, hogy téged ez megijeszt vagy kétségbe ejt. Ez egy nagyon könnyű betegség, inkább kozmetikai hiba, ne okozz neki görcsöt vagy szorongást ezzel.

 

Fogd fel úgy, hogy ezerszer jobb, mintha a szemét veszítené el vagy a fél veséjét.

 

Ez a betegség amúgy is kortünet, egyre többeken látom (mértéktelen napozások meg hasonló "civilizációs" hülyeségek eredménye), szóval ma már nem egyedi, nem is téma általában. A rosszakarókkal meg nem kell törődni, ők lehet, hogy cukorbajosak vagy rákosak, nekik sokkal rosszabb.

Előzmény: Stoppermutter (93)
Stoppermutter Creative Commons License 2008.09.10 0 0 93

Tegyetek a kenőcsbe egy kis sötét sminkanyagot, alapozót, és jó pár órára vagy egész napra részben vagy egészben el fogja fedni.

 

Bár szerintem - idővel - meg lehet szokni, és nem sokat kell törődni azzal, hogy ki mit gondol. Úgyis azt gondolnak, amit akarnak, mindegy.

 

Egyébként több embert ismerek, akinek pár év után megállt, majd visszahúzódott, szóval nyugodtan lehet reménykedni.

Előzmény: Mrs Fred Weasley (92)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.09.09 0 0 92
Koszonom, ezen keresztul kaptam jelszot. :)

A forumokat MEG nem olvastam el A-Z-ig, ugye van valami support oldal csaladtagoknak is?

Ugy szegyellem magam, mert felolem lehetne a ferjem piros-fekete is, en azt sem bannam...nekem o mindig ugyanolyan szep marad, mint a legelso alkalommal...
De ugy feltem ot...Feltem az emberek (a tudatlan emberek) szajatol, pillantasatol, attol, hogy mi lesz vele, amikor a gyonyoru barna bore, amire mindig olyan buszke volt, kifeheredik...
Neztem a kezet tegnap este, es elsirtam magam.
Hogyan lehetek neki en tamasz, ha azt latja, hogy EN mennyire el vagyok keseredve?
Pedig en nem banom, Isten latja lelkem, nem banom, hogy milyen szine van.

Persze, mi is megkaptuk, hogy jaj, hat lehetne sokkal rosszabb is, meg, hogy mindenkinek megvan a keresztje...
A jo eg aldja meg...EZ nem IGY mukodik!
MIERT kellene beletorodni, hogy ez van?
O most kezdte a gyogyszeres (kenocsos) kezelest, latom rajta, hogy nagyon lelkes, en meg tamogatom. Muszaj pozitivan hozzaallnia, es jo is, hogy pozitivan all hozza. Ez ha neki ettol jobb, akkor nekem is jobb.
Csak ugy szeretem, a szivem szakadna meg, ha valaki bantana emiatt!

Bocsi a nyafogasert.. :((
Előzmény: vitiligó (91)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2008.09.07 0 0 90

Szia!

Én is új vagyok, a férjemnek kerestem mindenféle infókat, sajnos, 1 hónapja diagnosztizálták nála is a betegséget.

Megnéztem az általad belinkelt oldalt is, becsületesen el is olvastam mindent (el is tartott jópár óráig), de a levlistára nem tudok feliratkozni, mert folyton kidob az oldal, amikor a feliratkozásra kattintok. Van valami ötleted, hogy mit csinálhatnék?

Előzmény: vitiligó (89)
hjozsef1 Creative Commons License 2008.06.24 0 0 88

Jómagam is vitiligos vagyok, eleinte nagyon zavart, próbáltam eltakarni a kezemet. Igazából nem érzem magamat betegnek és mások szerint sem betegség, csupán szépséghiba. Ezért nem szeretném én se eltúlozni a dolgot, inkább megszokás kérdése. Aki hozzászokik és elfogadja magát olyannak, amilyen, az hamar feldolgozza ezt a jelenséget. Én azonban kicsit kíváncsi voltam, miért és hogyan fejlődhet ki ez a pigmenthiányos állapot. Egy-két személyes tapasztalatom is van: pl. ha a csalán megcsípott egy bizonyos helyen, ott egy kicsit világosabbá vált a bőröm.

 

A lényeges dolgok viszont a  táplálkozás és a bőr kapcsolatában is keresendők az én esetemben. Sajnos elég egyoldalúan táplálkoztam hosszú évekig és ez most megmutatkozott a bőrömön. Másrészt a testi és lelki harmónia is fontos, mert nagyon sok betegség lelki okora vezethető vissza. Régebben hajlamos voltam azonnal, gyorsan elsőre dönteni, de ma már jóval megfontoltabb vagyok. Nem szabad elsőre ítélni és cselekedni.  Dahlke, Ruediger: A betegség mint szimbólum című könyve nagyon szépen leírja, hogy milyen okokra vezethetőek vissza az egyes betegségek.

 

Minden betegségnél felsorolja a lelki okokat. Amikor elolvastam a vitiligo részt, megdöbbentem, hogy valójában ez mennyire igaz rám. Persze hosszasan töprengtem, nem akartam azonnal és minden feltétel nélkül elfogadni, de az élet a könyvben leírtakat igazolta. Már régóta érzem, hogy változtatásokra van szükség az életemben. A táplálkozás terén feltétlenül, amihez nagy segítség Tóth Gábor előadásai. Végre itt egy fiatalember, akit nem a pénz és a multik mozgatnak, mint egy bábút, hanem az őszinte lelkiismeret. Valaki, aki közérthetően elmondja a hétköznapi ember számára, mit jelent enni és mit táplálkozni. Sajnos sokan csak eszünk, de nem tápláljuk a testünket. Ráadásul a szakértelme is megvan hozzá, élelmiszeripari mérnök a végzettsége.

 

Nálam sem azonnal alakultak ki ezek a fehér foltok, szép lassan. Most úgy tűnik nem terjed tovább, bár az étkezési szokásaimon, gondolkodásomon és az életfelfogásomon még lenne mit változtatni (remélem fogok tudni), úgy tűnik jó úton járok. Nem szeretnék senkit sem okítani, de a tanácsaimat szívesen megosztom másokkal is, hátha nemcsak nálam, másnál is működik a dolog.  

szaz100 Creative Commons License 2008.05.08 0 0 87
okés, dobj egy emailt, sms-t vagy ilyesmi, fórumot nem olvasom csak párhavonta. most érkezett pár üveg, de már nincs belőle sok. a köv adag majd nyáron vagy nyár végén érkezik.
ja és vasárnap megint külföldre utazok két hétre szal vagy előtte, vagy majd 23.-a után.
Előzmény: kismajom78 (86)
kismajom78 Creative Commons License 2008.03.24 0 0 86
Szia,engem érdekelnének a csodaszerek,a vitiligo-ra (szaz100)
Előzmény: szaz100 (85)
szaz100 Creative Commons License 2008.01.13 0 0 85
Havannába vettem karácsony előtt 1-2 nappal.
Nem vagyok vitiligo-s, csak páran szóltak, hogy kellene nekik ilyen lötty, mi meg tudtunk kicsit többet is hozni :) Gondoltam hátha jó lesz itthon valakinek. Volt nekem is olyan betegségem régen amire csak hümmögtek itthon a dokik, még végül találtam egy ügyes bőrdokit, kiirt 90%-ra egy atom tabit amit majd egy évig szedtem és meggyógyultam. Én nem állitom, h ez a mela plus mindenkinek tutijó, nem tudok róla sokat, de azt gondoltam, egy próbát megér, hátha van akinek ettől jön rendbe az egészsége. Valaki másnak meg ha nem ettől akkor valami mástól, ha attól se akkor egy harmadiktól. Nem szabad feladni, ahogy megbetegszik az ember, úgy meg is tud gyógyulni legtöbbször, csak elhatározás és kitartás kell!
Előzmény: lali71 (84)
lali71 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 84

Szia szaz100!

 

És amúgy Te hol szerezted be ha nem vagyok indiszkrét, mivel említetted, hogy elapadt forrásokról olvastál? Te is vitiligos vagy? Ha igen miért adod el a szert, ha nem akkor miért vetted meg?

 

Válaszodat köszi!

szaz100 Creative Commons License 2008.01.09 0 0 83
énis igy tudtam, de olvastam pár hozzászólást, hogy mind2 forrás elapadt, és nem tudnak hozzájutni.
azért ha meggondolod magad, keress meg és kitalálunk valami biztonságos megoldást ;)
Előzmény: lali71 (82)
lali71 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 82

Szia!

 

Tényleg nem helyes dolgog törölni a hozzászólásodat! De abban nincs igazad, hogy Európában nem kapható, ugyanis Ukrajnában, illetve Szlovákiában is kapható a Melagenina szer, ezt egy bőrgyógyásztól tudom. Én is ki szeretném próbálni, de a gyógyszerrel úgy van az ember, hogy inkább személyesen szeretné beszerezni.

Minden jót!

szaz100 Creative Commons License 2008.01.08 0 0 81
Úgy látom valaki kitörölte a hozzászólásomat amibe leirtam, hogy van nálam pár üveg melagenina plus. Nem tudom véletlenül vagy direkt tette. Én csak segiteni akartam azoknak akik nem tudnak ehez a gyógyszerhez hozzájutni, mert nem lehet európában kapni. Ha ez valakinek akkora gond, hogy kimoderál, akkor tényleg rossz topicban vagyok. jobbulást!
Előzmény: szaz100 (79)
szaz100 Creative Commons License 2007.12.28 0 0 79
Hát én úgy tudom erre a betegségre való a gyógyszer...
De nálam biztos jobban értessz hozzá :)
Csak gondoltam hátha érdekel valakit innen. Nem kell leharapni a fejem egy hozzászólásért még!
mslg Creative Commons License 2007.12.16 0 0 76
Számomra nem mondtál alapjaiban új információt, mert az egyik gyógyszerész barátom is olyat emlegetet: valamilyen réz vegyület hatásos. Ha többet tudnál róla, össze dolgozhatnánk, és csinálhatnék belőle valami féle használható anyagot. Ha érkekel a dolog, akkor válaszolj és a részleteket megbeszélhetjük!
Előzmény: lali71 (75)
lali71 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 75

Sziasztok!

 

Véleményeteket szeretném kérni, ha van időtök elolvasni valamit. A Startlap Fórum/Orvostudomány részen található egy hozzászólás ide is Vitiligos betegek írnak. Ez a 198 -as hozzászólás, és névreszólóan visszaír a lány, aki írta ezt. Nagyon érdekes dolgot írt egy Tirozináz nevű enzimről, illetve a réz szerepéről, mely a barnuláshor, pigmentálódáshoz nélkülözhetetlen. Állítólag használ rézoldatot, és kezd beválni. Ha valakinek van esetleg tapasztalata, írja le légyszí!

Én a Vitixtől nem vagyok elájulva, pedig nem pénztárcakímélő az ára, a melagenina Plus hatásos? Dr Kohán József híres bőrgyógyász szerint praktizálása óta ez vált be lejobban betegeinek. Félek, hogy ez is csak pénzkidobás lenne az ablakon???

 

Üdv

lali71

Bazsira Creative Commons License 2007.12.16 0 0 74
Szia!
A vérnyomására igenis szedett gyógyszert, de biztos hallottál te is róla, hogy az a legrosszabb, amikor nehezen lehet beállítani, nos ezért keresett vmilyen alternatív segítséget.
Az, hogy mutat javulást a vitiligo, nem kétlem, de ez a hölgy 60 év körül volt és még sosem javult a betegsége.
Az autoimmunt nem mi találtuk ki, esetleg a természetgyógyásszal vitatkozhatsz. Egyébként a honlapján van egy forum, ahol meg is kérdezheted. Én is meg fogom kérdezni, ugyanis minden kedden van előadása Bp-en.





Előzmény: Törölt nick (72)
Bazsira Creative Commons License 2007.12.15 0 0 71
Sziasztok!

Ne érts félre én nem is akarok bizonyítani semmit, sem okoskodni, csak egy példát írtam le, hogyha érdekel valakit tudjon róla. A hölgynek 100-180 -as vérnyomása volt, erre itta a táplálékkiegészítőt, hogy beszabályozza, (mivel az a hormon, immun, enzimrendszerhez kötődve fejti ki hatását). Fél évig fogyasztotta és tisztességes adagban. Ekkor figyelte meg, hogy a foltok kezdenek összemosódni. (tehát nem csodaszer és nem egy hét után) Amikor, pedig olvastuk, hogy autoimmun eredetű a vitiligo, hát ez lehet a magyarázat a javulásra.(immunrendszert szabályozza)
dzsumi Creative Commons License 2007.12.13 0 0 70
Magyarázatot tudhatsz, de ez nem bizonyíték. Az orvos tudomány jelenlegi álláspontja szerint ISMERETLEN EREDETŰ (bőrbetegség ).
Előzmény: Bazsira (68)
lali71 Creative Commons License 2007.12.09 0 0 69

Szia Bazsira!

 

Nem tudom megítélni pontosan, hogy minden vitiligoért az autoimmun tényező felel-e, de te azt írod, hogy az ismerősöd ivott valamit, de nem arra a betegségre és jó volt a pigmenthiányra. Tehát javult tőle. De mi a konkrét összefüggés a kettő között? Én is olvastam a természetgyógyász véleményét, de nem lehet lelkileg harmóniában élni egy ilyen szörnyű betegséggel. A háziorvosom szerint ez csak esztétikai betegség, köszönöm szépen. Átadnám annak, aki ilyet mondd. A legérdekesebb az, hogy én gyerekkoromban egy szomszéd hölgynek láttam ezt, és milyen visszataszítónak találtam és mondtam magamban jaj sose legyen ilyen bajom. És tessék! Már lassan úgy tűnik, megjósoltam saját magamnak? a tudatalatti félelmem jött elő. 15 éves koromban kezdődött és senki nem diagnosztizálta jól, vagy nem mondott egy orvos sem gyógyírt rá. Jó nem? Szerintem nekem hormonváltozás okozta, szervi bajom akkor még nem volt. Majd a két szülés rendesen megdolgozta a szervezetemet és pajzsmirigy túl, majd alulműködésem lett. Nem tudom találnak-e gyógymódot erre a betegségre valaha, de én néha nagyon magam alatt vagyok emiatt és csak a családom tartja bennem a lelket. A legnagyobb szerencsém talán az, hogy nagyon világos a bőröm, és sokan nem is látják, legalábbis ezt mondják. De a lényegen ez sajnos semmit sem változtat.

 

Válaszodat köszi előre is!

 

lali71

Előzmény: Bazsira (68)
Bazsira Creative Commons License 2007.12.09 0 0 68
Sziasztok!
Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy honlapot.
www.beky-termeszetgyogyaszat.hu /publikációk között/ 2007.júniusi cikk/vitiligo
Nekem is volt egy ismerősöm, aki fogyasztott egy juicet, más betegségére és egy idő után megjegyezte, hogy a foltok is kezdenek összemosódni. Mostmár tudjuk a javulásra a magyarázatot, az, hogy autoimmun.
ghuu Creative Commons License 2007.12.04 0 0 67

Szia Mindenki!

 

Még nagyon új vagyok itt, nem is olvastam el mindent a témával kapcsolatban. Mivel Ti sokkal jobban otthon vagytok a témában mint én (egyenlőre...), szeretnék kérdezni Tőletek.

 

Az egész ott kezdődött, hogy kb 4-5 éve a bőröm depigmántálódása elcseszte a nyaramat és húzatszar embernek éreztem magam. Akkor olvastam is a pigmenthiányról mint olyanról és hát persze, hogy produkáltam a szokásos szimptómákat. Foltok megjelenése a testen szimmetrikusan. (szemhély, áll alatti terület, könyök, térd és hát sajnos nemiszerv). Mentem is bőrgyógyászhoz akihez mindíg is jártam és elégedett voltam vele, majd kedvesen megnyugtatott, hogy ez pigmenthiány nincs mit tenni, ad egy pszihologus elérhetőséget. Kössz emberiségből jeles. Mondtam, hogy azért adjon már valamit mert ez igy azért elég ciki. Két hét mulva mehettem a patikába valami általa kikevertetett szarért, amiben nem is hittem nem is működött.

 

Majd egy másik szakorvos felírt egy akkor még kapható yamonucchi kenőcsöt (kicsi sárga-fehér tubus), amivel egy hónap alatt eltüntek a foltok, kivéve pont ott ahol a legjobban el kellett volna neki (találjátok ki hol...). Aztán sok éven keresztül leszartam, ott megmaradt, de nem jött ki újra.

 

Na de most megint megjelentek azok a fránya foltok szimmetrikusan a hónomnál, plussz egy másik amellett ahonnan eddíg sem tünt el.

 

Most igazán nagyon idegesít, de abszolut nem bízom már a bőrgyógyászokban mind csak hebeg-habog.

 

Abban sem vagyok biztos, hogy nem valamiféle gombás fertőzésről lehet-e szó, de nekem gyanus h. nem.

 

Szerintetek?

lali71 Creative Commons License 2007.12.01 0 0 65

Szia green eye!

 

Jónak hangzik ez a tabletta! Te más szert nem használsz emelett? Én jelenleg a Vitix gélt használom immáron 4. hónapja, van ahol kezd repigmentálódni a bőröm. Nekem vitaminpótlást javasoltak még, sajnos a pajzsmirigy alulműködésem mellett nem mehetek fényterápiára, így marad a gél egyelőre. Mindig olvasgatok, hátha valami okosra bukkanok még. Lehet megpróbálkozom az akupunktúrával is.

Válaszodat köszi előre is!

 

lali71

green eye Creative Commons License 2007.11.30 0 0 64
sziasztok!!!

Én egész nyáron szedtem egy bizonyos Bio karotin A+B-t és (nem akarok előre inni a medve bőrére) de a foltjaim kezdenek bebarnulni persze még csak kis pöttyökben!!
Nem is drága kb2000Ft havonta!!!!Ugy hogy én napi2 szedek!
Sajnos hátránya is van:a b vitamin miatt jobb lesz az ember étvágya....én is hiztam pár kilot.....de annyi baj legyen csak "gyogyuljak"meg!!!!
Lacero Creative Commons License 2007.11.13 0 0 60
Szép napot mindenkinek !
Nálam is vitiligo jelent meg az arcomon. Rendkívül zavart,ezért nagyon sokat
olvastam a témáról, majd beszereztem a Melagenina Plust Kubából.
Több mint egy hónapja használom, legalább 50%-os a javulás.Folytatom tovább.
Azóta sokkal jobb a közérzetem, kiegyensúlyozottabb vagyok.
Semmilyen mellékhatása nincs, bátran ajánlom mindenkinek.
Ha valakit érdekel, eladok 1 üveggel belőle. Ár: 15.000 Ft.
foby@chello.hu
Jeremy86 Creative Commons License 2007.10.20 0 0 58
Sziasztok! Nekem lassan 8 éve van vitiligom, de még mindig nem adtam fel a reményt, hogy egyszer talán elmúlik. Sajnos pont a serdülőkor elején jött elő, ezért lelkileg is eléggé megviselt és még mostanában is eléggé stresszes vagyok tőle. Sokan mondják, hogy ez nem betegség csak esztétikai probléma. Köszönöm szépen, nem őket bámulják meg a buszon,iskolában vagy szórakozóhelyeken stb...A legdurvább beszólás amit eddig kaptam:"Neked tehén volt az anyád?" - volt,hát nem volt éppen kellemes az önérzetemnek. Persze vannak akik elfogadják, de ők sajna nincsenek olyan sokan. Nem nagyon ismerik az emberek a vitiligot, van aki azt hiszi, hogy fertőző. Régebben kipróbáltam egy-két módszert de igazából eggyik sem használt. Olvastam itt pár új csodaszerről, de igazából nem tudom melyiket lenne érdemes kipróbálni. Légyszi akinek vannak pozitív tapasztalatai az egyes készítményekről az írjon! Minden vélemény érdekel. Előri is köszi!
Híd Creative Commons License 2007.07.30 0 0 56
Naphal drága, az önbarnító nem csábít elő semmit :) Az csak befesti a bőrt egy kicsit, úgyhogy nyugodtan kend a lánykára, jó pár árnyalatot barnít rajta. Arra viszont vigyázz, hogy a cucc nem barnít, és gyorsan kopik. A normál barnaság hetekig tart, az önbarnító pár nap alatt lejön. Ráadásul mivel nem pigment okozza, hanem festék, a nap ellen sem edzi a bőrt szóval a szép barna szín nagyon is kencézendő naptejjel.
Előzmény: Naphal30 (55)
Naphal30 Creative Commons License 2007.07.29 0 0 55
Sziasztok!
Én a 6éves kislányom miatt keresgélek valami gyógyír után. Sajnos örökölte az apukájától aki az anyukájától "szerezte".
A kislány még nem fogja fel mi is ez.Mi probáljuk ugy nevelni,hogy ne vegye negatívan .De lassan észre veszi,hogy nézik és furcsálják.Strandon pl.ugy néznek rá mint valami bőrbetegre.Az óvodában is egyre többen kérdezgetik.
Tartok töle,hogy előbb-utobb csufolni is fogják.
Sajnos az önbernító nem megoldás hiszen ott ahol fehér nincs pigmentje.Nincs mit előcsábítani.
Ha valaki tudna segíteni örökre hálások lennénk!!!
OtEeSz Creative Commons License 2007.07.24 0 0 54
Sziasztok! Hát lehet én látom egyszerűnek a dolgokat, lehet... Felnőttem ezzel a betegséggel 10 éve jött ki. Nem mondom h gyerek koromban nem viselt meg de igen csak jellem fejlesztő hatása volt neki! Boldog párkapcsolatokat alakítottam ki vele szép lányokkal tehát nem értem ezt a pánikot! El kell fogadni! Még pár év és a pigment hiány világ szerte a legelterjedtebb betegség lesz évről évre 2-3 millió főre teszik az új megbetegedések számát. (yahoon keress rá a betegségre érdekes cikkeket találsz) De nem is ez a lényeg! Nos mivel esztétikai hiba barnító krémmel majdhogynem tökéletesen eltüntethető! Én 6 éve használok ilyen készítményeket most a Garnier önbarnítós testápolóját(heti 5alkalom ha beállt a kívánt test szín addig akár napi két kenés is kelllhet)használom szép szint add az egész testnek! De ha valaki annyira maximalista és utálja magát meg öngyilkos lesz meg stb marhaságok akkor tessék gyógymód = Paksra kell ellátogatni kedves uránvárosunkba! Ott van több fajta kezelési módszer erre a betegségre! Nekem csoprot társam volt ilyen vitilgós 2 hónapig járt akupunkturális kezelésre és teljesen felszívódtak a foltjai! Ha valaki megteheti akkor próbálja ki a lézeres műtétet az jóformán mindenkinél beválik igaz sokkal drágább :S Nah remélem segíthettem! Mielőtt megkérdezné valaki h én miért nem csináltatom meg, én büszke vagyok egyedi megjelenésemre sok ember figyelmét felhivtam vele magamra (leginkább lányokét:) és nem ugy ítélik meg mint az sokan hiszitek hanem jóval pozitívabban ha ti elfogadjátok ők is elfogadják légy rá büszke ritka vagy mééég ,addig élvezd ki) Úgy fest ősszel csináltatom meg a lézerest. Szóval fel a fejjel nem kell kanadából meg isten tudja honnan fölösleges semmit sem érő szerek hozatni méreg drágán...
Híd Creative Commons License 2007.07.15 0 0 53
Én is gyanítom, hogy van ilyen betegségem. A homlokom közepe lebarnul ilyenkor nyáron, a két oldala pedig nem. Éles határa van a foltnak. Évekkel ezelőtt vettem észre, fogalmam sincs, mi az oka. Télen nem látszik.
vivacsácsó Creative Commons License 2006.04.19 0 0 47
Nekem most kezdtek előjönni, egy elmúlófélben lévő bőrbetegség utózöngéi a doktornő szerint, és el fog majd ez is tűnni.

nem tudom, hetek óta kb rendben vagyok, de most kimentem a napra kb fél órára, és olyan fehér maradtam ott, hogy csak na....
szóval, nem tudom, várjak-e, vagy tegyek valamit.
én sem halok bele, ha ezek ott maradnak, de ha el lehet tüntetni, akkor miért ne.
csak gyógyszert nem akarok szedni semmiképp....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!