Keresés

Részletes keresés

G.A.A.B.E. Creative Commons License 2005.10.02 0 0 81

Aki kíváncsi árakra az meglesheti az Asda hálózat árait itt:

 

http://www.asda.com/asda_shop/sys/web_sys02_a_main_frameset.jsp?BV_SessionID=@@@@0240263713.1128242724@@@@&BV_EngineID=cccladdfkeljkgfcfkfcfkjdgoodgmf.0

 

Nekem elég jónak tűntek...

 

Maidenhead Creative Commons License 2005.10.01 0 0 80

Sziasztok!

 

 

A magyarok tobbsege,illetve az uj tagallamokbol jovok tobbsege a vendeglatasban helyezkedik el.Ez tobb okbol jo,viszont tobb okbol rossz is!Egyreszt ha egy etteremben,hotelben melozol, kajat biztositanak(mondjuk egy pub-ban lehet nem),ill. ha nagyobb helyen melozol,akkor szallast is.Viszont!Senki ne gondolja hogy INGYEN!A ho vegen szepen levonjak majd a fizudbol!Termeszetesen moderaltabb arert lakhatsz ott,en mondjuk havi 150 fontot fizetek!A rossz a dologban az,hogy pl. lehet minden nap dolgoznod kell!Egy ido utan faraszto!Ha vki dolgozott mar a vendeglatasban,tudja mirol beszelek;madness van sokszor!Mindenki kiabal mindenkivel!Orulet!Es had mondjam,hogy nincs megallas,kurva sokat kell melozni!

 

Azt se gondolja senki hogy Angliaban nem kell melozni,mert az angolok is lustak!A penzert itt szerintem jobban meg kell dolgozni mint otthon!Erre mindenki keszuljon fel!Raadasul az elmult evben annyi kulfoldi(elsosorban lengyel)lepte el az orszagot munkat keresve ill. talalva,hogy az anglolok bizony bizony elkezdtek felni,hiszen a munkat toluk is igy elveszik.Nagy lett a verseny!

 

Ha vki ki akar jonni munkat keresni,az elso kerdes meg az elott, hogy ki vagy mindig ez:,Have you got experience?`Az esetek 80%-ban kizaro ok,ha nincs sajna...

kjozso Creative Commons License 2005.10.01 0 0 79

Sziasztok,

Találtam egy single szobát Bristolban heti 165 libráért, rezsóval együtt. Lefixáltam, utaltam a kauciót. Ez még az ottani árak szintjén is baromi alacsony. (200-tól megy rezsi nélkül) Talán amiatt, hogy kicsi, és két sárga sráccal kell majd laknom, akik egyébként Phd hallgatók. Nem tudom, hogy most én vagyok ekkora mázlista, vagy majd koppanok valamin. Meglátjuk. Ezt a szobát egyébként a Bristoli egyetem internetes faliujságján találtam. Okt.20-án megyek, és meló még nincs, de ahogy elnézem, lehet, hogy azt is ott fogok találni az egyetemen. Másoknak is ajánlom, főleg ilyen vidéki városokban az egyetemeket szállás ügyben. Sok sikert!

Ajánlom magam

jozso

lambne Creative Commons License 2005.09.30 0 0 78
igen, valamelyest segitettel :) vszinu akkor, hogy az ilyen utcai fenykepezogepek is ilyen meretu fotot csinalnak.
Előzmény: A nyolcadik törpe (76)
lambne Creative Commons License 2005.09.30 0 0 77
akkor az az info, hogy mivel nevvaltozas volt, kuldenek nekem egy egyenlegkozlo szamlat nem helytallo? ha igy van, akkor szomoru leszek.. :(
max marad az orvosnal regisztralas..
Előzmény: A nyolcadik törpe (75)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.09.30 0 0 76

A brit utlevelben a kep ugyanakkora mint a magyar szemelyiben.

Remelem segitettem ezzel.

 

Előzmény: lambne (72)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.09.30 0 0 75

viz, villany, gaz, BT telefonvonal,  altalaban 3 havonta van szamlazva. Ha ippeg lekested a negyedeves fordulot akkor jo eselyed van 2 honap es 3 hetet varni.

Elofordulhat hogy valaki "soron kivul" kuld egy szamlat, de semmit se varj egy heten belul. Ne felejtsd el ez Anglia, nempedig Nemetorszag.

Ha a telefonhivasokat nem a BT-n keresztul intezed, pl tele2, akkor azok havonta szamlaznak.

Council tax egyszer egy evben. Bejelentestol kb egy het mulva.

 

 

 

Előzmény: lambne (71)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.09.30 0 0 74

Ragozhatnank a temat, de ugye nem illik azokon viccelodni akiknek amugy is eleg bajuk van.

 

Viszont lehet viccelodni a hivatalokon, ugyanis teljesen jogos az eszreveteled, megis  - szerintem - semmilyen hivatalos megoldas nem letezik erre a kerdesre.

 

Ez a demokracia: senki sem tudja hogy ki mit csinal. Es miert. Es hogyan.

 

Neha - pl focibajnoksag idejen, amikor mindenki beteget jelent es egesz angol gazdasag egy napra megbenul - szoktak a tv-ben ijesztgetni a jonepet azzal, hogy mutogatnak valami zart teherautot valami jamesbond filmbeli forgo antennaval a tetejen, hogy mostan azzal merik be a TV-k helyet, es akinek engedely nelkuli tv-je van annak annyi.

 

Elektronikai ismereteim a nullan allnak. Megis tudom hogy egy passziv vevoantennaval csak egy aktiv ado-keszuleket lehet felismerni. Szerintem az egesz csak humbukk. Vegulis a nyilvantartobol egyszerubb megnezni, hogy melyik lakcimhez nem tartozik tv licence.

 

Kozben elojott valahonnan hogy a tv kepernyoje igenis general valami csekely rontgensugarzast, ami nagyonerzekeny muszerrel erzekelheto. Megsem hinnem hogy megeri nekik ezzel a modszerrel vadaszni. 

Előzmény: schytia (70)
Maidenhead Creative Commons License 2005.09.30 0 0 73

Sziasztok!

 

Gombozsav!Interneten a londonsjobs vagy akarmelyik londoni allas oldalt nezzetek meg.Ujsagok is vannak boven,pl. a Loot vagy ahol laktok ott is van helyi ujsag!Vagy meg egy lehetoseg,ha bementek a hozzatok legkozelebbi Jobcenter Plus-ba,ahol talaltok majd egy csomo szamitogepet kirakva,azon keresztul regisztralas nelkul bongeszhettek az aznapi ill. az utolso 2 heti munkakbol!Es van boven mindig!En ujsagbol neztem ki magamnak melot anno!Egyetertek torpevel,hogy az ugynokok szart sem ernek!Akkor mar inkabb a Jobcenter Plus!

 

Szoval a lenyeg:nem feladni,keresni es keresni!!!Ossze fog jonni!

lambne Creative Commons License 2005.09.30 0 0 72
es meg egy kerdes: az igazolvanykep merete akkora, mint otthon? mert ugyebar eleg sok kell belole es az olcsobb megoldassal (digigep+nyomtatas fotopapirra) szeretnenk csinalni joparat.
kosz
lambne Creative Commons License 2005.09.30 0 0 71
helo

olyan kerdesem lenne, ha most irattam a nevemre egy kozuzemi szamlat, annak mennyi az atfutasi ideje, hogy megkapjam es tudjak bankszamlat nyitni?

koszi
schytia Creative Commons License 2005.09.30 0 0 70
És a süketek még nem lázadtak fel?:DD

Közben eszembe jutott hogy mintah mondta volna már vki, hogy van nekik vmi kis kütyüjük amivel be tudják mérni hogy használsz-e TV-t.
Előzmény: A nyolcadik törpe (69)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.09.29 0 0 69

Ahhoz hogy legalis legyen a TV-d, ahhoz kell TV licence amit a TE nevedre es a TE cimedre allitottak ki. Egy evre kb 130 font, postan lehet intezni. Elore kell fizetni, de kesobb lehetseges lesz a havi fizetes is.

 

Amelyik lakcimhez nincs ervenyes TV licence oda rendszeresen bekopognak es akkor bukta van, bar nem vagy koteles beengedni birosagi papir nelkul.

 

Egy Licence tobb darab TV uzembehelyezeset engedi ugyanabban a lakasban.

 

TV licence kell minden TV adas vetelere alkalmas eszkoz eseteben, pl video, PC TV-capture card.

 

"Installed" keszulek mar engedelykoteles. Kihuzott TV az "installed".

TV dobozban, padlason az nem "installed"

 

Vakok felet fizetik, mert ok nem latjak, csak halgassak a TV-t. Nem rohogni, tenyleg igy van.

 

Előzmény: schytia (66)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.09.29 0 0 68

Egy konyhaban krumplitpucolni, vagy barban felszolgalni tenyleg nagy gyakorlat kell!

 

Felejtsetek el a csak magaval torodo hasznalhatatlan ugynokoket. Semmire sem jok.

 

Magadnak kell kilincselni munkaert, garantaltan elobb lesz mint azokon a senkihaziakon keresztul.

 

Előzmény: Gombozsav (67)
Gombozsav Creative Commons License 2005.09.29 0 0 67

Sziasztok!!!!

 

Mi egy magyar par vagyunk. Lassan ket hete mar, hogy kijottunk Londonba es keressuk a munkat, de eddig nem sok sikerrel. Gondoltunk arra, hogy elhelyezkedunk egy barban es konyhan ahol egyutt is dolgozhatunk, de az ugynokseg ahova elkuldtuk az oneletrajzunkat azt mondta, hogy keves a tapasztalatunk. Tenyleg nincs sok max egy evet tudunk felmutatni, de kar, hogy ide is tobb ev kell. Ha tudtok esetleg valamilyen munkat akar itt Londonban akar videken mi nagyon orulnenk neki.

Az e-mail cimunk. gombozsav@gmail.com vagy hingrid@freemail.hu

Van telefonunk is :) 07871797279 vagy 07756288196

 

Zoli es Ingrid

 

U.I. J aha kerestek szallast mi tudunk ajanlani ott ahol lakunk. A MANOR HOUSE metro megallonal kozvetlenul van egy haz ahol kiadnak szobakat. Mi jelenleg 110 fontot fizetunk egy hetre. Eleg jo kornyek....

schytia Creative Commons License 2005.09.29 0 0 66
A 2-es. :D. A falat már képeken láttam, és alig várom hogy lássam élőben. Egyébként is a régi építmények, várak, templomok a gyengéim, és ilyen szempontból azt hiszem Anglia nagyon jó választás :D. De ha már szórakozásnál tartunk mesélj a TV licenc díjról. (Hátha nem igazít útba senki).
Előzmény: A nyolcadik törpe (64)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.09.27 0 0 65

Allitolag minnel eszakabbra mesz annal olcsobb minden DE kevesebb a fizetes es kevesebb a munka is.

Viszont ott is elnek emberek, ha nekik jo, akkor Nektek is jo lesz.

Sok sikert.

 

(ne felejtsetek el a TV licenc-et kifizetni ha lesz tv-tek.)

Előzmény: schytia (63)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.09.27 0 0 64

En haromrol tudok.

 

1. Newcastle Upon Lyme = Egy varoska ami Stoke-On-Trent varossal szinte egybenott. Kb 50 miles Birminghamtol eszakra az M6-os autopalyan, illetve melette.

 

 

2. Newcatle Upon Tyne = -angol-skot hatar kozeleben a keleti parton. Aszongyak nagyon fu ott a szel. Ott van a hires Hadrian's wall egy resze, amit allitolag a romai korban epitettek, hogy a sok skot fenevad ne bantsa a deli embereket. Sokhelyen csak kb fel meter magas, ami eleg volt mert allitolag abban az idoben a skotok feltek a magasban. :))))))))))))))))))))

 

 

3. Newcastle Emlyn = inkabb falucska delnyugat Welszben. Cardigan es Swansea kozott feluton.

 

 

Előzmény: schytia (62)
schytia Creative Commons License 2005.09.27 0 0 63
Newcastle upon Tyne. Nincs különösebb oka miért oda. Csak Londont nem akartuk (gombostűs módszer :D). Egyébként kösz a biztatást, tényleg megrettentem egy kicsit , de tántoríthatatlan vagyok. És várok további mit hogyan tippeket.
Előzmény: A nyolcadik törpe (59)
schytia Creative Commons License 2005.09.27 0 0 62
Miért több van?
Előzmény: A nyolcadik törpe (59)
Maidenhead Creative Commons License 2005.09.27 0 0 61

 

Sziasztok!

 

Cannockocsi!Ha videken laksz(tahat nem Londonban) olcsobb a szallas,en azt mondanam hogy egy hetre kb. 50-100 fonttal szamolj!Kb. 300-400 font havonta.Ezert sem jo mindent atszamolni forintba!:-)Ugyanis itt egy atlagos munkaval kb. havonta megkeresel 1300-1600 fontot(durvan) viszont abbol adozol,illetve a szallast,tobb esetben etkezest stb biztositanod kell magadnak!Igy mar nem is olyan rozsas a helyzet....:-)Persze itt ebbol jobban meg tudsz elni, mint otthon hasonlo munkakorben kapott fizetesbol!

 

Nekem annyiban van szerencsem,hogy mivel vendeglatasban dolgozom,a kaja,ill. mosas ingyen van(ez sincs mindenhol igy sajna)!Ez baromira nagy segitseg!

 

Gabor.

cannocköcsi Creative Commons License 2005.09.25 0 0 60

sziasztok október végén megyek Birmingham fölé Cannock-ba dolgozni a kedvesemmel.

 

voltam kint 2 hete ,valami iszonyat tájszólással beszélnek arrafelé.

 

A munkahely már megvan lakást most keres a leendő főnököm.

 

állítólag egy 1 szobás lakás 110-150 ezer ft /hó+rezsi

 

Ha van valaki a környékről légyszi küldjön mailt .

 

 

 

 

 

Előzmény: A nyolcadik törpe (22)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.09.23 0 0 59

Es melyik Newcastle-ba?

 

 

Előzmény: schytia (56)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.09.23 0 0 58

Az otthoni cim valoszinuleg nem Ok, de ha van benned annyi spiritusz, hogy elindulj vilagga, akkor ezeket az aprosagokat eleg konnyen fogod venni, nem kell elrettenni.

 

Ha kisebb ceghez szegodsz, akkor megdumalhato, hogy az elejen KP-ben fizessenek. Ha jol dolgozol es megmutatod hogy "rendes es joravalo" munkaero vagy akkor meg fognak becsulni, es segitokeszek az ilyen aprosagokban. Minden attol fugg, hogy hogyan tudod eladni magadat.

 

Az itteni atlagmeloshoz kepest egy magyar atlagembernek nagy eselye van. Ha bejersz mindennap, kevesbe reszegen, megtudod kulonboztetni a szoget a kalapacstol, stb, tudod mire gondolok...

 

Parocskadat is elkuldod dolgozni es ket fizetesbol egy lakber - jol ellesztek.

Sok sikert

 

Előzmény: schytia (56)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2005.09.23 0 0 57

Kozos bankszamla OK.

 

A munkaado valoszinuleg irasban fogja kerni a bankszamla adatokat ha az nem a dolgozo sajatja. Ez azart szukseges hogy a munkaadonak legyen igazolasa a munkavallaloval szemben hogy miert megy a fizetese egy "harmadik szemely" szamlajara. Ez Magyarorszagon is tobbnyire igy van/volt es OK.

 

A sima beregisztralas az orvoshoz elegge sima, de ne privathoz menjel hanem NHS orvoshoz. A kezelesert, vizitert nem kell fizetni, gyerekeknek 16 ev alatt a gyogyszerert sem. A legtobb esetben amugyis olyan gyogyszert fog "felirni" ami recept nelkul kaphato, vagyis fizetned kell erte.

 

Fogorvossal mar baj lesz. Miutan kijottek az adofizetok altal penzelt egyetemrol, nem akarnak NHS-ben dolgozni, hanem csak privatban. Azt meg nem tudod megfizetni. Nehez lesz olyan fogorvost talalni, aki meg felvesz NHS pacienst, ugy kell vadaszni rajuk. Ha szerencses vagy es talalsz egyet aki meg fogad NHS ugyfelet ahhoz gyorsan tessek beregisztralni, meg akkor is ha 50 km-re van. Oda felevenkent kell elmenni (kb £30) es minden kezeles utan adjak az uj appointmentet, ami fel ev mulvara szol, de ha nem mesz akkor kidob a listarol es mehetsz ejszaka 300-iknak sorbaalni az ambulancian ha faj a fogad. (Es ott csak kitepik beloled).

Szoval felevente odatolod az arcodat es hagyod hogy a doki beleturkaljon 30 fontert. De legalabb minden rendben lesz.

 

 

Előzmény: G.A.A.B.E. (55)
schytia Creative Commons License 2005.09.23 0 0 56
Sziasztok!

Jövő hónapban mennénk a párommal Newcastle-be. Nem tudna vki segíteni szállás ügyben??? Ahogy olvastam törpe hozzászólását egy kicsit kétségbeestem. Azt hittem azért ez egy kicsit könnyebben megy. Szóval szívesen társulnánk bárkihez, ideiglenes megoldás is érdekelne. Vagy csak vmi tipp hogy hogyan védjem ki a bankszla-lakcím csapdát? Tényleg most hogy EU-sok vagyunk az itthoni címemmel nem nyithatok kint bankszlát?

Köszönöm előre is.
G.A.A.B.E. Creative Commons License 2005.09.23 0 0 55

Hello

 

Angliában lehet e közös bankszámlaszámom a feleségemmel, mivel jogsim nekem van csak amit majd honosítanék. Hivatalos munkahelyen mindkettőnk fizetése erre a számlára menne, úgy mint itthon. A másik amit még szeretnék megkérdezni, hogy a NI kártyával simán beregisztrálhatok egy háziorvoshoz és jogosult vagyok teljes körű ingyenes orvosi ellátára?

 

G

 

hosszu78 Creative Commons License 2005.09.21 0 0 54

Tok jo :)) 

Dobtam egy emailt neked!

Előzmény: Maidenhead (53)
Maidenhead Creative Commons License 2005.09.21 0 0 53

Csabi!

 

Maidenhead-ben lakom en is! :-)

 

 

Maidenhead Creative Commons License 2005.09.21 0 0 52

Sziasztok!

 

En London mellett lakom,most mar 2 honapja.Egy nagy hotelben dolgozom mint pincer.Etterem,szobaszerviz stb.Amikor jottem,elem vagtak egy csomo dolgot az irodaban,hogy mit kell elintezzek a hivatalos munkahoz.Kb. 1 honapba kerult mig interview-ra(NI number ugyeben)idopontot kaptam a helyi JobCenter-ben.Jovo hetfon megyek :-)A Bank Accounttot szinte azonnal megtudtam nyitni,no problem.

 

Ha van hivatalos melod,akkor ezeket nem veszes elintezni,csak az a gaz,hogy nem minden helyen ennyire turelmesek,mint az en fonokeim...Sok munkahelyen van,hogy folhivod oket ,es az elso kerdesuk az hogy van-e NI numbered ill. Bank Account-od?Ha nincs,szevasz!Jartam en is igy egy-ketszer sajna!Szerintem olyan melo helyet kell keresni eloszor,ahol tobb kulfoldi is melozik,igy ott turelmesebbek azokkal akiknek meg nincsenek meg a hivatalos papirjaik.

 

Ja!Es azt ugye nem felejtettetek el,hogy a Home Office-ba is kell regisztraltatni!?Fel kell oket hivni,kikuldenek egy nyomtatvanyt amit kitoltve vissza kell kuldeni nekik!Meg persze 5o fontot fel kell adni!

 

Mindenkinek sok sikert!

 

Gabor.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!