Keresés

Részletes keresés

Riska66 Creative Commons License 2009.11.08 0 0 2560
Na akkor most mégsem kapcsolatteremtő, alibi termék a zokni, ami miatt a közreműködéseddel kizártak?

A vatera nem tűri, hanem támogatja a törvénytelenséget(persze ebben a témában nem súgnak be a bérencei), azokat a termékeket sem távolítja el, ahol ki van írva, hogy hamis. Pl: Navi programok, könyvek másolatai, nyilvánvalóan hamis kozmetikumok, sportruházat.
Előzmény: Real Putyur (2558)
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.07 0 0 2559
"...De teret ad neki korlátlanul, nem tiltja, nem tesz ellene semmit, kvázi bűnpártolást követ el, a sok hamis termék megtűréséről ne is beszéljek. ..."

A Vatera nem tilthatja meg az üzletszerű kereskedést az oldalán - ezzel elég masszívan vágná a fát maga alatt. Másrészt viszont nem adóellenőr, hogy vizsgálja, az eladók készítenek-e adóbevallást, és ha igen milyen tartalommal. Ez semmilyen formában nem bűnpártolás. (Pl. a Duna Plaza tulajdonosát/üzemeltetőjét sem vonják felelősségre, ha az ott üzletet bérlő akármilyen kereskedés nem ad számlát, vagy adót csal.)

A hamis termékek minden aukciós oldalon problémát jelentenek (az e-bay-t pl. elég rendesen elmeszelték tavaly egy ilyen - ha jól emlékszem D&G - ügyben), de ezeknek a szűrése nem egyszerű, mert némely esetben komoly szakértelmet kíván. Ez egy szélmalomharc, ennek ellenére a Vateránál is sok hamisítványt töröltek/törölnek.
Előzmény: Törölt nick (2556)
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.07 0 0 2558
"...Majd akasztok néhány 40Ft-os alibi zoknit az irodád kilincsére...."

Ha lehet, akkor 42-44-es méretben, mert olyant hordok. Feketéből most pl. hiány van.
Ha ott vagy, akár be is csöngethetsz, szívesen látlak, dumcsizunk egy kicsit.
Előzmény: Riska66 (2555)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.11.07 0 0 2557
Már ne haragudj, de mit lehet csinálni? Hogyan szűrnéd ki? ott van a leírásban, hogy a vevő pénzén veszem meg s adom tovább a cuccot? Nyilván nincs ott. max a tisztességesebje jelzi, hogy több hét átfutási idő lehetséges.

Nőjjetek már fel, a vatera olyan mint a valóság. A valóságban is mindig törvényekért kurjongatnak, s így aztán az egyik legszabályozotabb társadalomban élünk a földön.
És változik valami? nem.

Ráadásul a valóságban is sokszor így törénik, teszem azt befizetsz egy félkész lakóparki lakásra. Ótesisten, az én pénzemen építették fel...

Olvasd el az értékeléseit és úgy vásárolj. Ne háritsd másra a saját figyelmetlenséged. Légy paranoiás egészséges szinten.

Menő dolgot (mobil, laptop, kütyü) nagyon-nagyon körültekintően vásárolj online, tele van kiskorú echte hülyegyerekkel az eladói és vevői kör.



Előzmény: Törölt nick (2556)
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.07 0 0 2554
Ezekkel a "közvetítőkkel" nem szokott gond lenni - ha mégis, általában korrektük kártalanítják a vevőiket (egy ilyen lánckereskedőnél is bejöhet egy ideiglenes vagy végleges készlethiány). A nagy lehúzások mindig pitiáner csalók művei, akik egy-két-tíz sikeres vagy sikertelen próbálkozás után lebuknak. (Nem elfelejtendő, hogy a legnagyobb emberi gyarlóságra; a kapzsiságra építenek. Ha valaki odafigyel és óvatos, nem verik át.)

Az üzletszerűség önmagában nem engedélyköteles (csak bizonyos termékek forgalmazása esetében), viszont adóköteles - de ehhez már a Vaterának semmi köze.
Előzmény: Törölt nick (2553)
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.07 0 0 2552
JAMES! Téged is szépen megkérlek, hogy "TI"-zzél; nem voltam és nem vagyok a Vatera alkalmazottja, soha egyetlen fillért nem kaptam az "önkéntesrendőrködésért", nem éltem a Te pénzedből soha.

Valamint - mint az előzőekben már leírtam - nem nagyon már érdekel az egész (értsd: csalj ha akarsz, hidegen hagy). Nem sérted már az üzleti érdekeimet, így azt csinálasz amit akarsz. Felőlem nyithatsz minden héten akár három új fiókot is. Nem drukkolok Neked, nem értek egyet a módszereddel; de nem fogok nyomozni utánad, ezt megígérhetem. (Ez nem csak Rád vonatkozik; mindenkire, bárkire.)
Előzmény: JAMES (2550)
Old Shatter Creative Commons License 2009.11.07 0 0 2551
"3 éve nyomoznak utánam" Ugyan már Zoli. Két percig tanulmányoztam a nyilvántartást, még Móvárig sem kellett visszamenni, még a Nissan rendszáma is megvan valahol. Légy óvatosabb ! Ez a csalás tényállása ! :-)  Uff !
Előzmény: JAMES (2550)
JAMES Creative Commons License 2009.11.06 0 0 2550
Kitesztek ti bármiért bárkit, mint fáraók utódjai, pedig a mi pénzünkből éltek...

Sportot űzök, néhány pesti cég bankszámlája, másik telefonszáma x alkalommal, nem létező címzett. 3 éve nyomoznak utánam, eredménytelenül. :-)
Nem kérek kioktatást hogy mi lesz a végzetem mikor rámakad a vakerakommandó, nem fog megtörténni. Vagy én akadok rájuk, ez megtörténhet. / titkos cím, hehe /

Remélem sokat tettem azért, hogy az afrikai tulaj kénytelen legyen kampányolni hogy ne dögöljön be a bolt. :-)

3 év alatt ~300 kiló nem rossz, mint elmaradt jutalék, gratulálok a görény hozzáállásért.

Maradok tixtelettel, havonta új néven :-))))
Előzmény: Real Putyur (2549)
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.06 0 0 2549
Nem a habitusa miatt tették ki a szűrét, hanem komoly jutalékcsalás miatt. Gyönyörűen dokumentálva van az egész történet a Vatera fórumán. A napnál is világosabb volt az egész.

Amúgy ugyanezt csinálta ott is, mint most itt; mindenkibe belekötött. Látod; Téged is megtalált. Pedig ha csöndben marad, elképzelhető, hogy még máig sem tiltották volna ki. Erre mondják azt, hogy akinek vaj van a fején, az ne sétáljon a napon.

Mindegy.
Előzmény: Vadista Szandál (2547)
Vadista Szandál Creative Commons License 2009.11.06 0 0 2547
Ilyen habitussal nem csoda, hogy kivágtak, vagy joggal vagy jog nélkül, de nem éri meg a moderátorokat ilyen akadékoskodó ügyfeleken túráztatni, drága a munkaerő.

A 40 Ft-os zoknin érdemi jutalékbevétel nincs, kész ráfizetés vagy üzletileg, a Vatera meg egy üzleti vállalkozás.

Így jártál. Putyurral értek 100%-ig egyet, nézz magadba.
Előzmény: Riska66 (2546)
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.05 0 0 2545
OK.
Véleményedre semmit nem adok, úgyhogy ennyiben maradtunk.
Előzmény: Riska66 (2544)
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.05 0 0 2543
Valóban utoljára mondom el, hogy nincs, és nem is volt soha olyan jogom, hogy bárkinek a tételeit törölgessem. A Te visszaéléseidre amúgy a Moderátor önállóan, mindenféle sugallmazás és segítség nélkül talált rá - miután elkezdtél tele torokból kiabálni a kategóriaidegen tételed törlése miatt. Ezeket a visszaéléseket feketén-fehéren dokumentálta, kétség nem férhetett a jutalékkijátszásaidhoz. Ha visszaolvasnád a Vatera fórumot, látnád hogy a legelején (a kategóriaidegen tétel törlése kapcsán) a VÉDELMEDRE keltem. Persze erről nem beszélsz, hiszen nem illik a koncepciódba; merthogy momentán (valamilyen furcsa képzettársítás folytán) én testesítem meg a szemedben a gonosz Vaterát, akibe bele kell rúgni. Miután kizártak, visszajöttél egy fikanickkel, és belekötöttél mindenkibe, aki arra járt, legfőképpen belém; hogy miért pont belém, azt szerintem Magad sem tudod. A fél fórumtörzsközönség megpróbált meggyőzni, hogy nincs igazad - egész addig hajtottad a magadét, amíg a fikanicket is befeketítették.

Ha akarnád, 2 perc alatt megtalálnád a inkriminált 3 oldalt a Vatera fórumán. (Nem linkelem be ide, mert ennek a fórumnak a szabályai szerint ez tilos.) Persze ha nem akarod, akkor sosem találod meg - sokkal egyszerűbb lefikázni a másikat; igazságtalanul. (Megtehetnéd; nyilván van regisztrált nicked, különben hogyan nézted volna meg, hágy hozzászólásom volt...)

Szerintem hagyjuk az egészet, unalmas. Csaltál - lebuktál - kirúgtak. EZEK a tények, ezen kár vitatkozni, ennyi volt a történet. Nézz Magadba - rájössz, hogy igazam van.

Én a magam részéről itt befejeztem.
Előzmény: Riska66 (2542)
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.05 0 0 2541
Bárki utána tud nézni.
Nem én döntöttem a kizárásodról, nem is ösztönöztem senkit.
Nem buktam le, mindig is felvállaltam, hogy a saját jólfelfogott érdekemben (is) bejelentem a szabálytalan aukciókat. Ezzel amúgy nem voltam egyedül.
A kategóriaidegen tételeket sosem tekintettem szabálytalan aukcióknak, mivel a megítélésük eléggé szubjektív.
Lehet hogy hiányzom nekik, ők nekem nem, így nem megyek vissza.
A fenőkő még mindig nem alibi, de ezt kár bizonygatnom, már megvitattuk 2008 februárjában.
Ki támadott meg kit...?

Valami értelmes hozzászólás...?
Egész egyszerűen szeretnél lejáratni - de mondd meg, ki előtt...? :-D Szerintem felesleges erőlködnöd... :-D
Előzmény: Riska66 (2540)
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.05 0 0 2539
Nem voltam rest, utánanéztem kedves Riska66/popsikola. ;-)

Masszív jutalékkijátszás gyanújába keveredtél Te annakidején (zippzár). Hogy igaz volt-e vagy sem... ki tudja...? Igaznak ítélték a megfelelő kompetenciával bíró Moderátorok, erre bizonyítékul szolgáló levelezéseket be is idéztek néhány terméklapodról... Emlékszel...?
Ha nem volt igaz, nem egy pillanatok alatt lebuktatható friss reggel kellett volna reklamálnod a fórumon, hanem más csatornán kellett volna jogorvoslatot keresned. (Legfőképpen nem kellett volna mindenkibe belekötnöd a fórumon.)
Örvendetesen behánytál a fórumra, felkavartad a csendes állóvizet Magad körül - erre utánadnéztek, és kitették a szűrödet.

Amúgy (olvasd vissza!) az első pár hozzászólásodnál határozottan Téged VÉDTELEK! (A kategóriaidegen tételekkel kapcsolatban.) Így melengessen az ember kígyót a keblén... Utána pedig már csak magamat kellett megvédenem a nevetséges vádjaid elől (fenőkő).

Mielőtt valaki rámtámadna; ezek az infok BÁRKI számára megtalálhatók a Vatera oldalain (csak regisztrálni kell hozzá).
Nekem csak az emlékezetemet kellett felfrissítenem.
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.05 0 0 2538
Nem kell önkritikát gyakorolnom, nincs miért. Egyáltalán nem érzem, hogy hibáztam volna ezzel az esettel kapcsolatban. Mindig úgy viselkedtem/cselekedtem, ahogy az igazságérzetem diktálta. Te viszont határozottan sértő kifejezéseket használtál.

Mondom, hogy szövegértési gondokkal küzdesz. Valóban azt írtam, hogy: "Lehet, hogy a kolléga sokat kommentelt a Vatera fórumán.". És mire volt ez válasz, azt is megnézted...? Macilaci111 problémájára... Elképzelhetőnek tartom, hogy azért kötöttek bele a légpárnás boríték árának felszámításába, mert túl sokat forgott a fórumon, esetleg kritizálta a Vaterát. Sajnos, voltak/vannak ott olyan Moderátorok, akik ilyen primitív bosszúálló módon viselkednek.

Végigolvastad az előző kommentemet? Az utolsó bekezdésben pont azt taglaltam, hogy a kategóriaidegen tételek törlésével kapcsolatos álláspontodat maximálisan osztom - tehát egyetértünk. Akkor hol van a "...CSAK a vaterának adtak igazat..."...?

Én a Vaterán sosem csaltam jutalékot, és minden szabályt mindig maradéktalanul betartottam, tehát érthető, ha bosszantott, hogy más meg csal. Azért, mert én (esetlegesen) segítettem a Vaterának, soha semmilyen előnyben nem részesültem, sőt! Mivel sokat voltam porondon, szem előtt, ezért kétszeresen figyelnem kellett, hogy a gyanú árnyéka se vetődjön rám. Nem is vetődött.
(Ezt az adóbevallással kapcsolatos megjegyzésedet meg nem értem; de ha arra gondolsz, az átlagos Vaterás ingóságértékesítése általában az adómentes sávba esik, tehát nincs mit bevallani az APEH felé.)

Tényleg; részletezd már, hogy mi volt az összetűzésünk oka annakidején, mert hogy én nem voltam inkorrekt senkivel, az biztos. Ha láttam, hogy valakit "csakazértis" kicsinálnak, inkább jókorán kiszálltam a diskurzusból. Nem szokásom a földön felvőbe még egyet belerúgni.

Szerintem a "szekértolásba" nagyon is beletartozik az építő jellegű kritika (no persze nem a céltalan és indokolatlan fröcsögés). Lehet, hogy ezzel bizonyos emberek nem értettek egyet, nem emlékszem ilyenre, de biztosan volt rá példa. Mindenesetre a jó szándék vezérelt minden esetben, és tekintettel arra, hogy én sem vagyok tévedhetetlen, nem láthatok mindent tisztán - így aztán az vesse rám az első követ, aki még nem hibázott életében. Az hogy egy kritikával a megkritizált nem ért egyet, az egyáltalán nem jelenti azt, hogy az a kritika alaptalan. Sőt!

Igen, a "negligál" az külföldiül van. Én ilyeneket is tudok. Gond...? :-)
Előzmény: Riska66 (2537)
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.05 0 0 2536
Először is szeretnélek nyomatékosan felkérni, hogy a sértegetésemmel hagyj fel. Egyáltalán semmilyen alapod nincs rá, sokkal jobb lenne, ha magadba néznél, és elgondolkodnál egy kicsit. Mindenesetre vegyél vissza a stílusodból, mert ha ilyen hangnemben irkálsz, a továbbiakban negligálni fogom a bejegyzéseidet. Lehet velem beszélgetni, esetleg helyteleníteni a hozzáállásomat bizonyos dolgokhoz; de a minimális tiszteletet MEGKÖVETELEM!

Egyébként Neked SÚLYOS szövegértelmezési problémáid vannak. Sehol nem írtam, hogy Te kommenteltél sokat, én meg alig. Nem szégyellem a 3182 hozzászólásomat, nincs azon mit szégyellni; 99%-ban építő/segítő jellegű hozzászólás volt - olvass csak vissza. Egyáltalán nem replikázom a Vatera ellen - szépen, békésen elváltunk. Nem mutatom a "másik oldalra tartozónak" magam, mert én most is, régebben is ugyanazon az oldalon álltam: a becsületesség és szabálykövetés oldalán. És ne várja senki, hogy addig, amíg én betartom a játékszabályokat, addig szó nélkül megyek el amellett, hogy valaki csal, és még a pofámba is röhög. Ja; és fel van háborodva, ha a szabályok megszegéséért szankcionálják. Nincs itt semmiféle "sánta kutya"; vagy ha van, légy szíves copyzd ide azt a két bejegyzésemet, amik ütik egymást. Amennyiben ezt nem teszed meg, úgy nyugodtan értsd Magadra a fenti idézőjeles kitételt.

Én a csalók ellen sokszor felszólaltam, és felszólalnék ma is; ha érdekelne. A Vaterát azért hagytam ott, mert számomra kedvezőtlen üzleti környezetet teremtett a feltöltési díj bevezetésével. Ennek következtében érdektelenné vált számomra, hogy hogyan vágják át Őket - ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy egyetértenék a csalókkal. A Vaterával nincs semmi gond, Ők üzleti alapon, (remélhetőleg) megfontoltan hoztak egy döntést, ami nekem kedvezőtlen, ezért beszüntettem a velük való együttműködést. Senki nem csinált semmi rosszat; így alakult az élet. Business is business.

Az előző kommentemben az "elnyomó rendszer" kifejezést a Belügyminisztérium III/III-as ügynökeinek korszakára értettem, ha esetleg nem lenne világos. Ehhez hasonlítani a szabálykövető és a szabályszegőket elítélő vaterázókat - nos, ez egy kicsit erős. Ugye ezt Te is belátod egy kis higgadt gondolkodás után... Egyáltalán nem kell önkritikát gyakorlolnom, ártatlan embereket sosem bántottam - ellentétben a fentemlített volt ügynökökkel.

A kategóriaidegen tételek törléséről amúgy sokat "vitáztunk" a Moderátorokkal; sokszor javasoltuk, hogy inkább mozgassák át a tételeket a (szerintük) megfelelő helyre; szerintem a reakciót mindenki sejti, ill. kitalálhatja. Sok tételnél egész egyszerűen lehetetlen megállapítani a "legjellemzőbb" kategóriát. Tehát ebben a kérdésben viszont maximálisan egyetértünk... :-)
Előzmény: Riska66 (2535)
boxer-gs Creative Commons License 2009.11.05 0 0 2534

Ezt is el tudom képzelni.

Én valahogy sosem éreztem ingerenciát, hogy a Vatera fórumain megnyilvánuljak. Talán 2x néztem be oda idáig. Mindenesetre ha az ottani hsz-ok miatt valakit negatívan diszkriminálnak, az nagy gond.

 

Viszont hozzá kell tennem, eddig nekem különösebb gondom, összezördülésem nem volt a Vaterával. Lehet, az is közrejátszik ebben, hogy igyekszem a játékszabályokat betartani még akkor is, ha esetleg nem tetszenek.

Előzmény: Real Putyur (2533)
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.05 0 0 2533
Lehet, hogy a kolléga sokat kommentelt a Vatera fórumán.
Emlékszem pár esetre, hogy egy-két - bizonyos kritikákat megfogalmazó - felhasználó aukcióira "jobban odafigyeltek", és hirtelen találtak pár szabálytalan/kategóriaidegen/stb. tételt... :-/ (Velem is megesett.)
Előzmény: boxer-gs (2532)
boxer-gs Creative Commons License 2009.11.05 0 0 2532

Egyetértek veled. Tényleg nem normálisak ez esetben.

Előzmény: Törölt nick (2526)
digicat Creative Commons License 2009.11.04 0 0 2531
Idióták.
Előzmény: Törölt nick (2526)
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.04 0 0 2530
Nem emlékszem a történetedre, így nem tudok mit mondani. Mindenesetre ha Téged tiltottak le, akkor valószínűleg nekem volt igazam. Ugyanez vonatkozik a becsület kérdésére, amit felemlegettél, és amit a leghatározottabban kikérek magamnak - amennyiben nekem címezted. Inkább mókás az összehasonlítás egy elnyomó rendszer besúgóival összehasonlítani azokat, akiknek nem tetszik, hogy amíg ők becsületesen játszanak, addig mások arcátlanul megszegik a szabályokat, és még a képünkbe is röhögnek.
Érveimet alant már egyszer felsoroltam, nem copyznám most ide.

A "szent emberek" "támadásai" sosem egyes individuumok ellen irányultak, hanem a jelenség ellen, amit arcátlan csalók csináltak sajnos viszonylag elég sűrűn; tudatosan megszegték a regisztráláskor elfogadott szabályokat, hogy magukat kedvezőbb anyagi helyzetbe hozzák, majd miután megkapták jól megérdemelt szankiójukat, tele torokból kiabáltak és szidták a Vaterát - nomeg annak önkéntes segítőit, "seriffjeit". Ez a szemlélet volt az, ami roppant felbőszített, és felbőszít ma is - bántja az igazságérzetemet. Ha valaki csal és lebukik; hát legalább maradjon csöndben.

Egy időben valóban "szent életcélomnak" tekintettem a Vatera segítését, jobbítását, megreformálását. Nagyon jó szórakozás volt az aukciózás, nem akartam, hogy pitiáner csalók miatt lerohadjon az egész (ezzel a véleményemmel és szándékommal nem voltam egyedül). Azóta a Vatera egy (szvsz) nagyon rossz irányba indult el, így nem foglalkozom már vele többet. Néha odamegyek szétnézni ha kell valami, és kész.
Előzmény: Riska66 (2529)
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.03 0 0 2528
http://belsoseg.blog.hu/2009/11/03/veteran_merci_otvenezerert_lehet_ez_igaz
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.03 0 0 2527
Ez a "nem valós postaköltség" című mizéria újdonság. A TeszVesz-en volt divat, úgy látszik átvették onnan. Nomeg egy kicsit szögletes volt a Moderátor.
Való igaz, hogy voltak 1 Ft-os aukciók 3000 Ft-os postaköltséggel, de azért a Te eseted az abszolút elfogadható kategóriába esik. (Én egy ilyen esetben - annakidején - minden különösebb részletezés nélkül azt írtam, hogy: "Ennek a tételnek a csomagolási-, és postaköltsége 1000 Ft.". Soha nem volt belőle gondom. Persze ez régen volt, most meg most van.)

Egyre kevésbé bánom, hogy abbahagytam az árusítást a Vaterán.
Előzmény: Törölt nick (2525)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.03 0 0 2526
Időközben válaszolt a vatera is, a buborékos borítékot kifogásolták. Valamibe bele kell tenni az árút, nem? Pláne, hogy a terméklapon fel van tüntetve, nem pedig utólag a lezárás után közlöm a vevővel. Agyrém....
Előzmény: Törölt nick (2525)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.03 0 0 2525
Beleestem én is a szórásba: hirdetek egy könyvet, most jött a mail, hogy törölték + első figyelmeztetés. A hirdetés így szólt: Méhek között (a méhészbiblia), minden amit tudni akarsz a méhekről, de sosem merted megkérdezni. Személyes átvétel... , postázni csak ajánlottan buborékos borítékban postázom melynek költsége 915 ft (615 pk + 200 ajánlás + 100 buborékos boríték) A könyv csomagolás nélkül több mint 1 kg (1010gramm).
Erre kaptam nem valós postaköltség miatti törlést.
A sok simlis, szélhámos sz.rházi meg semmit....... Szégyen.
Opcios Creative Commons License 2009.11.03 0 0 2524
Bekukkantottam az iwiw-re, csak úgy kiváncsiságból .... Gerő Viktor ismerőse Scheimer Vera, és ott a merci is :D
stuncenpudli Creative Commons License 2009.11.03 0 0 2522
Következő kampány? A feleségem eladta a cuccaim, ezért én is eladom az övéit! VateraBerci :D:D:D:D:D
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.03 0 0 2521
A lap alján ott van pici betűkkel egy link: "Impresszum"
Ott van a címük.
Előzmény: stuncenpudli (2519)
Real Putyur Creative Commons License 2009.11.03 0 0 2520
Fele...? Szerintem naív vagy. :-D
Előzmény: Opcios (2517)
stuncenpudli Creative Commons License 2009.11.03 0 0 2519
Ez semmi látnád facebookon :D:D Hihetetlen buták az emberek... De honnan tudod, hogy Rákóczi út?
Ezen meg ne lepődjünk meg egyértelmű, hogy reklám és Vera=V(at)ERA
Előzmény: Real Putyur (2515)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!