Keresés

Részletes keresés

sheren Creative Commons License 2006.01.14 0 0 445

Igen Nagyi!!!

 

Kezzel-labbal SZORITUNK!!!!!

 

Elolvastad a jotanacs listat?:))) Kicsit hosszu de megeri:)))

Az interwiev examom 66% os lett es mivel itt 70%-tol exellent igy ez eleg ok :))))

 

Mely levego es ne restelj kerdezni ill idotkerni!!!!

Latni akarunk angol foldon!!!!

 

Na pusz es hetfon asszem minden tagom keresztben fog allni...;))))

A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.01.12 0 0 444

Nagyi!

 

Szoritunk neked!

 

Sok Sikert!

 

Csak semmi izgalom!

Előzmény: panaszkönyv (442)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.01.12 0 0 443

Kedves Sheren:

 

Nameaze' :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 

 

 

Előzmény: sheren (441)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.01.12 0 0 442

Szia Sheren & mindenki más, még azoknak is szia, akik nem londonimagyarok! :-)

 

Csak egy kukkantásnyira jöttem, mert készülök ezerrel a nagy napra, ami hétfőn (16-án) lesz, de nem biztos, hogy rögtön lesz eredmény.:-) (Hagynak még álmatlanul forgolódni néhány napot.)

 

Sheren, tanulj, tanulj, okosodj!:-)

 

Szorítsatok, plííííííííííz!!!!

nagyi

Előzmény: sheren (441)
sheren Creative Commons License 2006.01.12 0 0 441

Kedves Torpe!!! En nagyonis jegyezlek...:)))

 

Nagyi!!! Jelentkezz!!! Hogy sikerult az interview? kivancsi vagyok mikor jossz? talan talizhatunk is ha itt vagy stb...:))))

 

lassan ismet mennem kell orara... 3 het Haven utan ismet itt:(()) ez van csa

A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.01.11 0 0 440

Ugylatszik londoninak lenni ereny, a nemlondoniakat mar nem is jegyzik.

Előzmény: Törölt nick (439)
sheren Creative Commons License 2006.01.10 0 0 438

Xia Xailabi!!! :)))

 

En itt tanulok egyetemen bar nem oxfordban de annal viszonylag a kozeleben...

Van itt mindenre lehetoseg barmi amit szeretnel...

kerdes... hany eves plusz idekint vagy vagy odahaza...

 

ha lejjebb skubizol egy masfel honapot lathatsz nehany eszrevetelt arrol hogy en hogyan kerultem ide fizesesi feltetelekrol stb...

 

ha barmi kerdesed van allok elebe:)))

 

Sheren

sheren Creative Commons License 2006.01.10 0 0 437

Kedves Panaszkonyv!!!

 

Nagyi!!! Remelem nem kestem el... Termeszetes hogy izgulsz... mindenki igy van vele meg szerintem az is aki 100-szor volt interjun... szoval ezt a masik oldal is tudja... :))) Probalok par jotanacsot adni... abbol kiindulva hogy mi mit tanultunk rola idekint...

1 HA valamit nem ertesz vagy nem vagy benne biztos KERDEZZ Vissza!!!  egyaltalan nem ego sot!!!!  Az egyetemen is azt oktatjak hogy inkabb kerdezz vissza.. Could you repeted please? vagy valami hasonlo, nem fognak megorrolni erte igerem!!!

2  Informalodj a cegrol minden lehetseges modon... Internet stb... mivel foglalkozik a beosztasodban mivel fogsz Te foglalkozni stb.... szeretik ha informalt vagy igy tudjak hogy erdekel a dolog stb...

3  Mennyi ido? A cegek alltalaban hosszabb tavra keresnek munkaerot... jobb ha latjak hogy komoly szandekaid vannak de tenyleg ne adj konkretumot...  de ha olyan szerzodest akarnak veled kotni hogy egy ev akkor Te is tudod hogy6 komolyan gondoljak ok is... bar ez nem valoszinu... az itteniek hatarozatlan ideju minimalberes szerzodeseket kotnek altalaban...

4  Az eredeti angol interjuzoktol meg ne tarts mivel az "eredeti" szocska ilyen multinacionalis tarsadalomban felreertheto...  Itt szulettem de a szuleim bevandorlok ill itt nottem fel de mashol szulettem a Te fogalmaid szerint lehetnek eredeti angolok de csak a nyelv miatt...  es ha ez a helyzet akkor a "kinezes" mivel nem angol vagy mar kilove...

Eleve hogy nem angol munkaerokent meghallgatnak kilove ez a dolog szoval ne is torodj ilyen gondolatokkal... :))

5  Keszulj ra olyan kerdesekre amik arra iranyulnak hogy volt e vezeto szereped mar valaha  (nem feltetlenul munkahelyen, x gyerek mellett feltartani a haztartast pl, vagy megszervezni egy utazast egy barati tarsasagnak is szamithatnak...)

Valamint hogy milyen embernek tartanak a barataid, munkatarsaid...  Ilyesmi kerdesekre is keszulj fel amik lenyegeben a szemelyisegedre, hozzaallasodra utalnak azt akarjak kideriteni csak a kerdessel kibillentenek a begyakorolt valaszoktol....  ne aggodj!"!!!!! csinald a legjobb tudasod szerint... Ha kell egy kis ido hogy atgondold a valaszt kerj!!!!  Nem gond ha par masodpercet gondolkodassal toltesz!!!! Sot!!! :)))

6 Testbeszed!!!  Ulj kenyelmessen a szeken, ne feszengj, nem gesztikulaj a kezeddel labaddal.... ne csavargasd az orad elolapjat... stb....  Ha izgulsz onkenytelenul elojohetnek ilyen reakciok...  Te tudod milyen vagy keszulj ra...

7 Es vegul tartsd az eszedben hogy nem csak Te akarod ezt az allast, Ok is akarnak foglalkoztatni valakit... Neked azt kell elerned hogy ugy erezzek hogy Te kellesz nekik...  Nem hiszem hogy elsosorban a helyes angolod fogja eldonteni, ha erthetoen beszelsz de hibakkal viszont elhiteted veluk hogy Te vagy a megfelelo nyert ugyed van!!!!:)))

 

Ha nem akkoris jo tapasztalat NE CSUGGEDJ EL!!!! EZ CSAK AZ ELSO ALKALOM!!!!!:))

 

irj majd hogy ment :)))

Sheren

Mr.G. Creative Commons License 2006.01.08 0 0 436

Hello mindenkinek az Új évben!!!!!

 

Hogy telt a tavalyi??

További kitartást és sikereket a messzi távolban!!!!

Nem mondhatni sűrűre a bejelentkezéseiteket! Ennek mi az oka?? Aha,tehát mindenki elfoglalt és dolgozik :)

Vigyázzatok magatokra és írjatok többször :))

 

 

Üdv.

 

Gábor, Darlingtonból

panaszkönyv Creative Commons License 2006.01.07 0 0 435

Barackos, túrókrémes szép reggelt!

 

Bár általában jók a megérzéseim, fontos dolgokban nem szeretek csak és kizárólag erre hagyatkozni. Ezért kértem a segítségeteket, amit nagyon köszönök!

 

Amellett, hogy szükséges a jó diplomáciai érzék, s hogy az adott szituációt (interjú) figyelve észre lehet venni, hogy a kérdésre milyen választ várnak, nem árt ismerni a háttér információkat sem. Pláne akkor, ha a szituban idegen nyelven folyik a kommunikáció.

Most már csak ez utóbbi miatt izgulok, de nagyon. Mert ha a középfukú nyelvtudás az elvárás, nem tartom valószínűnek, hogy vigyázni fognak a tempóra, a jó artikulálásra meg arra, hogy egyszerűen fogalmazzanak.

 

Szóval rámférne, hogy egy kicsit körülköpködjetek, meg egy kis puha, meleg, büdös :-)

Persze elsősorban rajtam fog múlni, de jó lenne, ha segítő energiátokat is érezhetném.

 

Most valószínűleg egy hétre eltűnök - na, ne zokogjatok! -, de aztán vigyázat, mert ha sikerült, azért, ha meg nem sikerült az interjú, akkor azért foglak újból kérdésekkel bombázni benneteket!

 

Üdv.

nagyi

A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.01.06 0 0 434
Igy igaz. A ceg erdeke (penz) elobre van mint a hazafias erzelem (bevandorlok). A kerdesre adott valasz sokszor az adott korulmenyektol fugg. Ezert ki kell "erezni", hogy mit akar hallani a kerdezobiztos.
Előzmény: seci (433)
seci Creative Commons License 2006.01.06 0 0 433

Haliho!

Ha nagy ceghez mennel dolgozni, ott inkabb azt szeretik, hogyha legalabb nehany (2-3 vagy tobb) evre elkotelezed magad. Az ok egyszeru: mire beletanulsz a ceg eletebe es igazan termelni tudsz az kb 1/2 ev.

 

De szerintem sehol sem vagynak olyan munkaerore, aki 1/2 evre jonne dolgozni, hacsak nem valamilyen temp munkarol van szo, pl. valaki elmegy szulni es a helyere keresnek valakit.

 

-seci

Előzmény: A nyolcadik törpe (432)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.01.06 0 0 432

Az nyilvanvalo, hogy van amit gondolunk, es van amit kimondunk. Egy bizonyos diplomaciai erzek mindenhez kell - szemtelenkedes helyett.

Ezt nem tartottam fontosnak mondani, ez koztudottnak van feltetelezve.

 

 

Előzmény: kAos (431)
kAos Creative Commons License 2006.01.06 0 0 431
> uj nyelvet - kerdezd meg, hogy ok hany idegen nyelven beszelnek - hatrahagyod, megha ideiglenesen is, a
> csaladodad es elmesz olyan munkat vegezni, amit egy helyi angol nem tud elvegezni, illetve a munkaado
Ha esetleg ezt megfogadod, akkor nyugodtan mondhatod, hogy csak egy napra jottel... Itt ugyanis altalaban nem nagyon szeretik a nagy arcot!!!
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.01.06 0 0 430

Sajnos nem ritka hogy ajjanepe 3 honaponkent tovabbal a munkahelyerol. Ertsd semmire sem jo okelme. Es ezt a munkaadok sem szeretik.

Ezert a logika mindket valaszt jonak ill rossznak tarthatja kulonbozo indokokkal.

 

Szerintem ne kotelezd el magadat elore igeretekkel semelyik iranyba, talan ezzel tudod a realis gondolgodasodat a legjobban bizonyitani a leendo munkaadoid fele.

 

Hagyd nyitva a kerdest arra hivatkozva, hogy mivel meg nem jartal ott nem tudod hogyan fog tetszeni Neked az ottani elet - nehogyma' asziggyek hogy zabalni mesz oda mer otthon nincsen - meg arra, hogy ez a leendo munkaadoidtol is fugg, hogy mennyire lesznek Veled megelegedve.

 

Ne felejtsd el, hogy Te nem ehezo keleteuropai vagy aki alamizsnaert megy oda, hanem veszed a faradsagot, megtanulsz uj nyelvet - kerdezd meg, hogy ok hany idegen nyelven beszelnek - hatrahagyod, megha ideiglenesen is, a csaladodad es elmesz olyan munkat vegezni, amit egy helyi angol nem tud elvegezni, illetve a munkaado nem birja kifizetni.

 

Szandekosan irtam "nem tud" es "nem birja" szavakat a "nemakarja" es "olcsobb vagy" helyett.

 

Vagyis Te is szivesseget teszel nekik azaltal hogy odamesz dolgozni. Nehogy ma bexarjunk toluk, nem ok xartak a spanyolviasz. Ok legalabb annyira orulnek Neked mint Te nekik. Vagyis nagyon.

 

Mas. A szomszed cegnel a fonok utalja a kulfoldieket mint a szart. Viszont szinte nincs angol a gyarban, csak magyar, roman, lengyel, indiai, stb. Akkor megis szereti oket, milliomos lett beloluk.

 

Egyebkent erre sem lehet pontos valaszt adni, esete, embere szabja meg. Nalam a hosszutavu igeret jott be, otodik eve vagyok ugyanannal a cegnel.

Előzmény: panaszkönyv (429)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.01.06 0 0 429

Kedves Mindannyian!

 

Jövő héten interjúra megyek - angliai állás ügyben. Az iterjúztatók eredeti angolok lesznek.

Többek között az a kérdés is el fog hangozni: mennyi ideig szándékozom Angliában dolgozni?

Néhány ismerősöm jószándékúan (?) figyelmeztetett arra, hogy a britek nem szeretik, ha hosszú időre tervezi valaki a kintlétet (mondjuk több mint egy évig).

Nos, mi a ti tapasztalatotok ez ügyben? Valóban igaz, hogy nem veszik jó néven, ha hoszzú évekig akarsz kint dolgozni? Vagy ez csak egy rosszindulatú megjegyzés lehet?

Szívesen venném e témában a tapasztalataitokat - ha vannak.

De kérlek benneteket, csak akkor írjatok, ha megbízható forrásaitok vannak.

 

Köszönöm

nagyi

Rebecca25 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 428

Kox77 - van eselyed mobil szerzodest kotni, a paromnak sem volt Debit kartyaja, de legyen egy angol jogositvanyod rajta a cimeddel, azt szeretik, meg egy-ket szamlad es rendben vagy. Sot talan a munkaszerzodest is kerik valahol, de nem vagyok biztos benne.

Sok szerencset.

Előzmény: kox77 (421)
kAos Creative Commons License 2006.01.03 0 0 427
Az Open University foleg tavoktatasra specializalodik: http://www.open.ac.uk/
Előzmény: xailabi (426)
xailabi Creative Commons License 2006.01.03 0 0 426

Sziasztok !

 

Van köztetek valaki aki kint tanul valamelyik (mondjuk oxfordi) egyetemen, vagy főiskolán? Mik a lehetőségek egy magyar embernek? Beszámítják a magyar diplomát ? Van a magyarhoz hasonló levelezős, vagy távoktatási képzés?

Én munka mellett gondolkoznék valami tovább tanuláson.

Remélem tudtok segíteni. :-)Egy-két egyetem honlapján már jártam , de ilyen részleteket nem nagyon tudtam meg...

rapi06 Creative Commons License 2006.01.02 0 0 425
van eladó repjegy, mondjuk féláron:)
február1:newcastle-budapest
február8:budapest-london
easyjet-es jegy, ár a következő:aktuális árat megnézed neten, osztod kettővel, és hozzáadod az átírás díját.
Ha érdekel, ide írj:
rapi@pager.hu
üdvicsek
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.01.02 0 0 424
Holnap megyek dolgozni, ha lesz bent moneygirl, rakerdezek pontosabban...
Előzmény: panaszkönyv (423)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.01.02 0 0 423

Szia Anglo-,

bár Káoszt kérdezed, de AAAaaa egy régi (137-es) hozzászólása is erről szól:

 

... "A cegem fizet egy magyar magan (onkentes) nyugdijpenztarnak plusz levonjak az itteni penzeket (szerintem nem is nyugdijjarulek cimen, de nem vagyok benne biztos)." ...

 

Többieknek,

kösz a nyugdíj témát, ha apró mozaikokból is, de lassan össze fog állni a kép.

Tán még az lenne egy nagy segítség, ha tudnátok brit magánnyugdíj pénztári befizetési lehetőségekről honlapo(ka)t adni.

 

Azért az a 74 éves nyugdíj korhatár ugye csak vicc volt?

Előzmény: anglo-saxon (422)
anglo-saxon Creative Commons License 2006.01.02 0 0 422

Üdv és boldog új évet !

kaos, azt írod hogy a nyugdíjjárulékot lehet magánnyugdíjpénztárba is átutalni. Lehet ez magyar nyugdíjpénztár?

Előzmény: kAos (420)
kox77 Creative Commons License 2006.01.02 0 0 421

Sziasztok!

 

Azt kérdeznémn, h fél év itt-tartózkodás után, számlával, és Debit kártya nélkül van e esélyem valahol kötni egy mobiltelefon szerződést?

 

köszi

kAos Creative Commons License 2006.01.02 0 0 420
> Az NI fizetesekor abban benne foglaltatik az allami nyugdij. 10%
> Ha maszekot kot valaki, akkor is kell az allami nyugdijat fizetni, de ezesetben az csak 8.5%.
Kicsit pontositok, de csak kicsit mert annyira nem tudom a reszleteket. NI-t (National Insurance, magyarul TB) fizetve, ez betakarja az egeszsegugyi ellatas es az allami nyugdij osszeget, ahogy mondtad. Ez a fizetes 10%-a kb. (azt. hogy elobb a jovedelmi adot, vagy ezt vonjak le, illetve, hogy milyen jovedelmek utan kell fizetni, nem tudom, ez egy kulon tudomany). Ahogy mondtad, az allami nyugdij nem jo semmire, es ezt a kormany is tudja, igy mindenkit magan nyugdij fizetesere akar buzditani. Ha magan nyugdijat fizetsz (tipikusan a cegeden keresztul), akkor (es csak akkor) nem kotelezo fizetni az allami nyugdijert, hanem azt a szazalekot, ami az NI-odbol erre menne, befizetheted a magan nyugdijalapodba is (ami elvileg jobban fog majd nyugdijat fizetni, mint az allam, raadasul nem kell meg ezutan a jarulek utan adoznod). Magyaran a 8.5% (vagy mennyit) az egeszsegugyi ellatasodra fizeted, az allamtol nem kapsz majd nyugdijat, viszont a kulonbozeted befizetheted buntetes (=ado) nelkul a sajat magan nyugdij alapodba. Nem t'om menyire volt ertheto. A tobbi kerdesre en sem tudok valaszolni, nyilvan egy financial advisor-ral kell majd beszelni, bar az valoszinuleg nem lesz ingyen. Esetleg majd a Citizen's Advice Bureau tud majd segiteni, ami ingyenes, de egy napod ramegy majd a sorban ulessel.
Előzmény: A nyolcadik törpe (419)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.01.01 0 0 419

En erre regebben rakerdeztem a munkahelyemen.

Remelem az info valosagos.

 

Az NI fizetesekor abban benne foglaltatik az allami nyugdij. 10%

Ha maszekot kot valaki, akkor is kell az allami nyugdijat fizetni, de ezesetben az csak 8.5%.

 

That sucks :(

 

Az allam jelenleg belecsuszott a csodbe, (nem veletlenul, modszeres terv alapjan lopjak el MINDEN nemzet megtakaritott penzet a Valakik) ezert a nyugdijkorhatart felemelte 74 evre. Vagyis elered a nyugdijkorhatart es placcs, vege. A jelenlegi allami nyugdij itt sem eleg a villanyszamlara sem...

 

 

Előzmény: panaszkönyv (418)
panaszkönyv Creative Commons License 2006.01.01 0 0 418

Kérdés Mindenkihez!

 

Talán már uncsinak tűnhet, de egy rövid kérdés erejéig vissza kell térnem az angol nyugdíjrendszerhez.

Az alábbi idézetet a magyar Nyugdígbiztosítási Főigazgatóság honlapjóról ollóztam ki:

"A brit nyugdíjbiztosítási rendszerben az állami alap és kiegészítõ nyugdíjra a legalább heti 75 fontot keresõ, a kötelezõ járulékot fizetõ munkavállalók jogosultak. Megemlítendõ, hogy egyéb, nyugdíjbiztosításból (munkahelyi, vagy önkéntes nyugdíj-megtakarítás) rendelkezésre álló forrás megléte esetén a munkavállaló kiléphet a kötelezõ rendszerbõl."

"A munkavállaló heti 89-585 font közötti keresetének 10%-át fizeti járulékként. Ha a munkavállaló kilépett a rendszerbõl, járuléka 8,4%-ra csökken."

 

Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy ha az állami nyugdíjrendszerben vagy, a béred 10%-át fizeted nyugdíjjárulékként, még ha az államiból kilépsz és magánnyugdíj pénztártag vagy, akkor "csak" 8,4%-ot. (?!)

 

Kedves Mindenki! Fizettek-e állami nyugdíjat, ha nem és magánnyugdíjat fizettek, akkor is vonják a munkáltatók a csökkentett járulékot?

Azért kérdezem mindezt, mert (ezt már nem idézem, mert hosszú, csak a lényeget írom) ha kevesebb mint 11 évet dolgozol az UK-ban, akkor nem vagy állami alapnyugdíjra jogosult. (Ergo, muszáj, hogy magánnyugdíjat fizess, ami még nem lenne baj, de az a bizonyos 8,4% kukába dobott pénz.)

 

Bocs, hogy ilyen száraz anyaggal tömlek benneteket, de az igazság az, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítő Főigazgatóság Nemzetközi ügyek osztályának munkatársánál már jártam a kérdéseimmel, de minek? :-(

nagyi

 



panaszkönyv Creative Commons License 2006.01.01 0 0 417

Na, én is kijózanodtam végre. :-)

 

Még egy kicsit a Skype-ról.

Annak, aki addigi élete során leghosszabban egy hetet volt távol a szeretteitől, nos annak bizony - pláne az első időszakban - rettentően fontos, hogy napi kapcsolatot tudjon tartani az otthoniakkal, esetenként akár 1-2 óra hosszányit is.

Mert aki élete jelentősebbik felét a szülőhazájában élte, s hirtelen fényévnyinek tűnő távolságba kerül (nem csak földrajzilag, de kultúrát tekintve is), szüksége van egy kapocsra, amely a biztonságos gyökerekhez köti és annak nem szabad időkoltátot szabni.

S bizony akármilyen olcsó is az a percdíj, azért nagyon figyelned kell, hogy mire költsd a fizudat, ha csak éppen a minimálbért kapod.

 

A yorkshire pudig tudom, hogy nem édesség.

Üdv.

nagyi

Előzmény: A nyolcadik törpe (416)
A nyolcadik törpe Creative Commons License 2006.01.01 0 0 416

Helo Granny!

 

BUEK !

 

Egy tovabbi elonye van a skypenak. Bar neha ez hatrany is lehet. Mivel a hivas ingyen van, ezert nem kell az orat figyelni.

A fizetos telefonon felhivok valakit, elmondjuk a mondanivalot egymasnak, aztan elkoszonunk. Ezert sok regi ismerost nem hivtam fel - ok sem engem - mert igazan nem volt egymasnak eppen aktualis mondanivalonk. Az a "hogyvagy regen lattalak mi ujsak, anyad is jol van, orulok, csak a hangodat akartam hallani, majd maskor is hivlak, szia" - fele felig udvarias felig kepmutato telefonhivasok meg reszemrol nem oke.

 

Az ingyenesen meg azota beszeltem regi ismerosokkel, kitargyaltuk meg a tiz evvel ezelotti kocsmaelmenyeinket is, beszeltem olyan ismerossel akit egyszer lattam az eletben, beszeltem olyannal akit szemelyesen meg soha(!) es ezek a beszelgetesek gyakorlatilag mondanivalo fontos kozolnivalo nelkuli ures fecsegesek voltak. Es olyan szinten ment, hogy egy-egy hivas megutotte az 1-2 orat is (!). Igy a beszelgetes a "telefonhivas tipusbol" atalakult "fotelban ulve es kozben iszogatva"-fele csevegesse. A legtobb esetben - nem mindig - a videon is bamultuk egymast, mikozben a gyerekek a hatterben bele-bele vigyorogtak a kepbe, asszony bele-bele kiabalt amikor valaki "rosszt szolt".

 

A skype ismet kozelebb hozza az embereket olyam modon amilyen modon a telefon nem tudta.

 

Egyszer az angot helyi tv adas is atment amikor osszekevertem a kamerakabeleket. Mikozben beszelgettunk, a tuloldali partner az arcom helyett a tv musort latta. (A hangot lekapcsoltam hogy ertsuk egymast)

 

A skype ingyenessege nem sokkal olcsobb mint a rendes telefon szuperolcso tarifai. Szerencsere ott sem kell neznem hogy kivel hol mennyit beszelek, belefer a koltsegvetesbe. A Tudat, hogy lenyegtelen mert ingyen van ami jo.

 

A yorkshire puding az nem edesseg, az angol Christmas pudingot meg nem veszi be a gyomrom annyira "tulsok".

 

 

 

Előzmény: panaszkönyv (415)
panaszkönyv Creative Commons License 2005.12.31 0 0 415

Sziaaaa Törpeeee!!!!

 

Már aggódtam, hogy tán elrontottad a gyomrod a sok karácsonyi yorkshire-i pudinggal meg a fish and chips-el (na, mit szólsz milyen kiművelt vagyok brit kulminális témában!!!) azért nem jelentkezel:-)

Örülök, hogy a pálinkán (pfuj) jár az eszed, tehát jól vagy.

 

Szóval neked a Skype bejött?

 

Pc- és internet természetesen nem csak a telefonálás miatt kell, hiszen veletek is tartani szeretném a kapcsolatot, nem beszélve arról, ha valaki egyszer belekóstolt az internetezésbe, hát arról nehéz lemondani!

 

Közeleg az Új Év - 20:00-ig még dolgozom :-( - , ami nekem remélhetően sok tekintetben új lesz (új ország, új munkahely, új nyelv, új barátok), merthogy optimistán állok a témához, és TUDOM, hogy sikerülni fog!

(Azért általában nem ilyen nagy az arcom, sőt ...!)

 

Hug from nagyi

 

 

 

 

Előzmény: A nyolcadik törpe (414)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!