Keresés

Részletes keresés

leslie.70 Creative Commons License 2007.03.18 0 0 2038
brummadra Creative Commons License 2007.03.18 0 0 2037

bocsánat, próbálok belépni, sajna csak hozzászólásnál bejelentkezve enged be a rendszerbe. Nektek volt ilyen? Így az összes egyéni beáll-tás, kedvencek nem jeleníthetők meg.

 

Párom egyébként lassan négyhónapos és sajnos stagnál. Szerintem semmit nem szabad "várni" a műtéttől, ahány ember, annyi kimenetel. Ez most nem pesszimizmus feltétlenül. Csak nekünk is elmondták, hogy pár hét alatt emlékezni sem fog rá, és most itt tornászik, vitaminozik, úszik, akupunktál, stb, és mégis van ugyanott egy kiújult sérve. Műteni szeretnék, de most már nem adja olyan könnyen be a derekát...

 

Előzmény: brummadra (2036)
brummadra Creative Commons License 2007.03.18 0 0 2036

.

Pelion Creative Commons License 2007.03.18 0 0 2035
Szia!

A gyógytorna nagyon hasznos dolog,amit már a kórházban a 2. napon elkezdesz az ágyban fekve.Ezek persze még egyszerűbb feledatok a későbbiekhez képest bár te valószínűleg nem fogod annak érezni.
Az idegsebész javaslatára (kérd meg hogy írja bele a záródba) a háziorvosom elintézte
hogy kijárjon a gyógytonász a lakásunkra, -10 alkalom ingyenes- egy gondozó szolgálattól.
Egy jól felkészült gyógytornász nagyon sokat tud lendíteni az ember állapotán főleg ha te is kitartoan csinálod a megtanult feladatokat minden áldott nap.
Ezen kívül erősítheted magad: C-vitamin(seb gyógyulás) B vitamin komplex (idegek regenerálása) porcerősítő készítmények. Ajánlott még továbbá a seb begyógyulása után az úszás (háton) bár én nem úsztam inkább tornáztam.
Én szerencsére elmondhatom hogy viszonylag probléma mentesen gyógyultam és a 8 hetes kontroll után munkába álltam.

Mielőbbi jó egészséget!
Pelion
Előzmény: Alvin2006 (2033)
Gi-gi28 Creative Commons License 2007.03.18 0 0 2034

Szia!

Szerintem a műtét utáni időszak, az azt megelőzőhöz képest már kevésbé a kínok kínja! Utána már sokkal könnyebben elláttam magam, és voltam egyedül, mint műtét előtt!

Minden kórházban van gyógytornász, aki segít (ha segít). tapasztalataim szerint viszont az ember ösztönösen érzi, hogy mit szabad, mi tesz jót, és mi az ami tilos.

Erre érdemes szerintem hallgatni, ugyanis ahány ember, annyi különböző (és általában egymással ellentétes :-) ) tanácsot ad.

A rehabilitáció időtartama és minősége is egyénenként változó, én 2 hónap után vezettem újra, és 3 hónap után mentem vissza dolgozni. És még akkor is kínlódás volt (jelzem most is az). Sokan írták, hogy akár 6 héttel a műtét után probléma nélkül visszaálltak dolgozni. Úgyhogy fel a  fejjel, és kitartás!

_Gi-gi

Előzmény: Alvin2006 (2033)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 2033

Szia,

 

Még egy dolog, a gyógytornát ki állítja össze neked?Te saját magad, vagy el kell hozzá járkálni a gyógytornászhoz? Hogy lehet majd kocsival közlekedni?Mert valahogy muszály lesz közlekedni?
És bocs a h. kérdésekért, csak szeretnék felkészülni mindenre.

 

eL.

Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 2032

Szia,

 

Köszi h válaszoltál, asszem a műtét elötti napon inkább nem eszek semmit :) . Mennyire gázos az a 6 hét(Kínok-kínja) ? Mikortól lehet kezdeni az ülés próbát?  Azt olvastam hogy a vekfvés és az állás, az kötelezően 6 hét amit muszály betartani. Az 1/2 1 hónap, 3 hónap elteltével számolhatok azzal h vissza tudok menni dolgozni?

 

eL.

b1868 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 2031
Szia!

A műtét éjszakáján ágytál.Másnap már fel lehet kellni sétálni, kisdolgot- nagydolgot
elvégezni, nem erőltetni.
Pár napig kerülni a lépcsőzést, az ülést a wc kivételével pedig hetekig.
Enni is lehetőleg fekve vagy állva.
Gyógytornával fokozatos mobilizáció, majd 6hét után lehet menni újra dolgozni.

b1868
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.17 0 0 2030
Sziasztok!

 

Nekem is sajnos sérvem lett.L.V-S.I-ben jobb oldali, nagysága 1cm. Amit már tudtam mindent kipróbáltam.Fizikó, gyógytorna, úszás, kiropraktőr, kenőcsök, Kosmodisk, gyűrűn való lógások stb... Semmi sem használt sajnos. Munkám során egész nap vezetek, mivel a fájdalom kisugárzik a derekamtól a jobb lábamba így más lassan elviselhetetlen fájdalmaim vannak vezetés közben. Eljutottam a Honvéd kórházba ahol, dr. Katonához osztottak be. Miután megnézte az MRI leletet, azt kérdezte tőlem, "hogy miről beszélünk?" Azonnali műtétet javasolt.  Lelkiekben már fel is készültem rá, hogy megműtenek. Már csak az időpontot kell megjelölnöm. A kérdéseim a következők lennének hozzátok: Műtét után mi várható? Azt olvastam hogy műtét másnapján már fel kell állni és járkálni, és azt is h kötelező a másfél hónap fekvés. DE hogy készüljön az ember? El fogom tudni magamat látni? Igazából a wc-zés amire a legkíváncsibb lennék hogy ebben kell v.mit előre lépnem, vagy ez nem fog problémát okozni? Egyáltalán hogy rendezkedjek be a műtét utáni állapotra? Kérdem azoktól akik már túl vannak a gerinc sérv műtétjükön...  JAh és egy utolsó kérdés, van értelme esetleg még tovább húzni a műtétet, hátha találok még valami olyan megoldást ami segítene abban hogy egy picit visszahúzódjon a sérvem, olyannyira h ne nyomja azt az ideget ami a lábamba megy?  Segítségeteket előre is köszönöm!

Gi-gi28 Creative Commons License 2007.03.14 0 0 2029

Szia Buksmuks!

 

Én ugyan ehhez a témakörhöz érdemben hozzászólni nem tudok,- és ezzel a jelek szerint nem vagyok egyedül- mindenképpen jobulást és kitartást kívánok Neked...

 

-Gi-gi

Előzmény: buksmuks (2028)
buksmuks Creative Commons License 2007.03.11 0 0 2028
Sziasztok igy a nyaki sérv műtét után...
mit mondjak fura állapot hat hétig alváshoz is viselni kell a gallért viszont ha tisztálkodás miatt leveszem jó be vagyok tojva hogy baj történik..biztos elmulik ez a rossz érzés...és pl ma éjjel megfigyeltem ropog a nyakam na rögtön kombináltam hogy elmozdult a beépitett protézis..el fog ez mulni valamikor?ha valaki tul van ilyen műtéten szivesen venném ha irna pár sort az utánna levő időkről mewrt nálam teljes a sötétség..nekem egy szénszálas perselyszerű dolgot tettek be a saját csontommal potoltak...nem lemezezték állitólag ez egy ujabb eljárás ..szóval minden tanácsot szivesen vennék ..:)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2027
Én már irtam neked, hogy hol van Mecíkenzi oktatás, Perczel ímóu.2-ben van a íMecíkenzi központ Ha kérsz telefonszámot akkor adok. ERzek a csajok nagyonm őprofik ésjók az egyik épp most megy Ujzelawndra továbblépzésre
Előzmény: Sfakutya (1997)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2026
Talán valamilyen jól képzett gyógytornászra lenne szüksége, mert akiket én tudnék ajánlani nagon prófik gerinc témában, de nem olcso, 4 5 e. ft egy óra. De lehet ha ők ott megpróbálják mozgatni tapogatni majd csak kiugrik az igazi hiba, nálam is u. volt, bár még mindig fájok, de most akupuncturára járok, azt is ki leleht próbálni, de csak kinai orvossal, van egy a Váczi uton és odajárok, nagyon sok mozgásslérültet helyre tudtak már pofozni, itt egy alkalom 3700 ft, és a kinai szerin 10x jkell elmenni.
Előzmény: Flóraanya (2012)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.06 0 0 2025
Ezt tökéletesen elhiszem neked, én is magam gyógyszerezem magam, most pont Aflamint szedek és mydetont naponta 2x1-t. Járok akupuncturára egy kinai dokihoz 3700 ft /alkalom de most már vigigcsinálom 10 ig. T.képprn azt sem tudom mi a bajom, mert az idegsebész sem tudta, csak azt kizárni hogy sérvem nincs. de még mennyi minden fájhat az emvbernek pokolianb, ugy hogy alig tudok menni, nagyon erős fájdalmam van a bal oldalamon deréktól lefele a térdemig. Lehet valami ideggyulladás, vagy mély izom gyulladás. Meg vettem a kinai dokitól ilyen kinai masszirozó kenőcsőt, büdös mint a csuva azzal szokott a férjem bemasszirozni, eleinte volt egy nagy csomo a hátsóm bakl oldalában de az u.látszik felszivódott, de akkor mi fáj? Én már nem megyek senkihez, annyi pénzt fizettem ki, hogy már elég volt,.2 neves orvos látott már, de lehet nem a neveseknél kell kezdeni hanem eggyel alacsonyabb szinten, mert azok talán jobban odafigyelnek a betegre. Bár Veres dr.-ra nem panaszkodhatom.De aki előtte nézett meg az EÜ centrumban megnézte a rtg-t és az MRI-t engem meg sem vizsgált, pedig engem kellett volna gyógyitani nem a rtg. képeket. Na erről ennyi. Sajnállak hogy ilyen kis helyen laksz és bumlizhatsz ha valamit szeretnél, et szörnyü mert itt Budapesten legalább van több tiz-husz lehetőség is.
Előzmény: dracaena (2014)
dracaena Creative Commons License 2007.03.05 0 0 2024
Köszönöm!:)
Előzmény: kheiron (2022)
Pitykéné Creative Commons License 2007.03.05 0 0 2023
Sziasztok!
Bocsi, hogy közbe kotyogok, de a Rácz-katéter nem kimondottan ilyen esetekre való? Elég humánus módszernek látszik. Beírom ide a linket.
http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=501
kheiron Creative Commons License 2007.03.03 0 0 2022

Elnézést a kései válaszért, csak idő volt, amíg megkérdeztem néhány idegsebészt.

 

Egybehangzóan azt mondták, hogy a medialis típusú, azaz a gerinccsatorna középső részén befelé növő, illetve ott leszakadó porckorongsérv operálható, bár a műtét nem könnyű.

Előzmény: dracaena (1992)
enn Creative Commons License 2007.03.03 0 0 2021
Sokan mondták már, hogy kivétel vagyok, de tudom, hogy arról szól az esetem, hogy megtaláltam a személyemre szabott módszert.
Tudom, hogy minden ember más, és nem lehet mindenkinek egyforma megoldást találni.
Azt is tudom, hogy én annak idején azt mondtam magamnak, hogy igeneis fájdalom nélkül fogok élni.
Nekem sikerült.
Ami fontos: mindenki, aki meg akar ettől a nagyon vacak érzéstől szabadulni, annak saját magával foglalkoznia kell.
Kell időt szánni önmagunkra, és figyelni szervezetünk jelzéseire.
Nem vagyok egy egoista, csak magammal foglalkozó tipus, de amikor érzem, hogy valami nem stimmel rögtön felteszem a lábam a dobozomra. (nem számit, hogy hány óra van, és ilyenkor 1-2 órát is elvagyok ebben a pozban).

Előzmény: brummadra (2020)
brummadra Creative Commons License 2007.03.03 0 0 2020

akkor te nagyon szerencsés ember vagy :)  Azért a cementtel óvatosan. Még sérv nélkül is.

Előzmény: enn (2018)
dracaena Creative Commons License 2007.03.03 0 0 2019
Írtam.:)
Előzmény: enn (2018)
enn Creative Commons License 2007.03.02 0 0 2018
Szia kaptejn
én sok mindenen átmentem már gerinc ügyben. Volt az ösködben műtétem a 4-5 közötti porckorongommal csináltak valamit. ma már csak a vágás halvány nyoma látszik.
Szeretném elmondani, hogy panaszmentes vagyok.
Nemrégen még egy zsák cementet is bevittem az autóból.(50 kg)
Akit érdekel irjon egy mailt.
Előzmény: kaptejn (2013)
enn Creative Commons License 2007.03.02 0 0 2017
Nem lakik Pécshez közel, mert lenne ötletem.
Üdv
enn
Előzmény: Flóraanya (2012)
afintha Creative Commons License 2007.03.02 0 0 2016
Mely orvosoknal volt eddig?

Neurologus latta-e mar valaha?
Előzmény: Flóraanya (2012)
Pitykéné Creative Commons License 2007.03.02 0 0 2015
Köszönöm én is a választ!
Most már nekem is kell szednem a bogyókat, legalább éjszakára, ha aludni akarok.
Ezekszerint köztetek nincs olyan, akinek panasza lenne a hegesedéssel, akkor megpróbálom a kérdésemet máshol is feltenni.
És valóban nincs a gerincprobléma korhoz kötve. sajnosha nem szégyelném én is sokszor bottal járnék, pedig csak 30 vagyok, két pici gyerekkel és 18 éve szenvedek.
dracaena Creative Commons License 2007.03.02 0 0 2014
Igen, igazad lehet. Most már csak azt nem tudom, hogy hogyan kellene szednem ezeket a szereket? Tehát folyamatosan? Vagy kúraszerűen?
Az a fő baj nálam, hogy nincs orvosom. Egy pici faluban lakom két éve, ahol a házidokinéni nem szán időt senkire, még a legelső alkalommal is bennt volt több beteg, és mindjárt össze is vesztünk ezen. A szakorvosokhoz beutalót kell kérni, aztán telefonálgatni időpontért, utána beutazni a városba, 1 órás buszrázás, minimum 4 óra távollét az ágyamtól állva-ülve, meg költséges. Ha pontosan tudom, hogy hová akarok beutalót, akkor megírja, ha pontosan tudom, hogy milyen gyógyszert akarok, akkor felírja, de komplex tanácsadást az eltelt 7 év alatt még sehol sem kaptam. Úgyhogy én már totál depressziós lettem ezügyben.
Előzmény: Törölt nick (2010)
kaptejn Creative Commons License 2007.03.01 0 0 2013

MR-en volt mar?
50 eves az mar majdnem a kifuto kor gerinc ugyben. En pl. alig multam harminc aztan megis...

/kaptejn
Előzmény: Flóraanya (2012)
Flóraanya Creative Commons License 2007.02.28 0 0 2012

Sziasztok!

 

Van egy "kis" probléma a családunkban: keresztanyám több mint egy éve bajlódik a bal lábával, és mára nagyon elfajult a dolog. Eleinte csak nehezebben használta a bal lábát, fájogatott neki, próbálta inkább a jobbat terhelni. Mára iszonyatos fájdalmai vannak, és szinte alig tudja használni a bal lábát. Teljesen görcsös az egész lába, a lábfeje szinte mintha "ökölben" lenne, menni már csak botokkal tud, és nagyon fáj szegénynek. Ez szerintem az ő korában elég tragikus elváltozás, még csak 50 éves! Rengeteg orvosnál járt már, de eddig senki sem tudott semmi bíztatót mondani...de ai ennél is rosszabb, hogy nem tudják mi ez! Minden lelete negatív! Általában a gerincére gyanakodnak, de senki nem tudott még sem pontos diagnózist felállítani, sem megfelelő kezelést ajánlani. Most éppen egy természetgyógyászhoz jár az Ormos Intézetbe.

 

Arra szeretnélek kérni Benneteket, hogy ha bárkinek van/volt hasonló tapasztalata, tudna ajánlani valami hatékony terápiát, kezelést, vagy lenne valami életmentő ötlete, az jelentkezzen!

 

Kérlek Titeket, segítsetek ha tudtok!!!

 

Köszönöm

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.27 0 0 2011
Jól hallottad 4000 ft, de ha a gyógytornász manualteraputa is akkor 5000 ft ott hagytam náluk 22 e. ft.-ot  de mivel nekem nem sérvem bvolt vagy van még rosszat is tettem magamnak, ezért hagytam abba. Mikor kijöttem alig tudtam hazavénszorogni. De a sérveseknek nagyon jó, mert vissza lehet vele a sérvet fejleszteni.
Előzmény: Sfakutya (2003)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.27 0 0 2010
Szerintem is hülyeség ha nem alkalmazol fájdalom csillapitást, a fájdalom más szerveidre is kihat, tessék beszedni, MIllgamma N-t is szedhetnél, azt mindig szokták adni a sérveseknek, nem vényköteles csak drága, de nagyon jó, és még egy baj van vele  hizik tőle az ember.A myedton is nagyxon jó, az csak egy izomlazitó, mert a fájdalmas helyen görcsbe vannak az izmaid, szedd be lécci. Ne akrd magad önsanyargatni.
Előzmény: dracaena (2006)
brummadra Creative Commons License 2007.02.27 0 0 2009
Volt a műtét óta MR vizsgálatod? Páromnál is hegesedést gondoltak, aztán szépen van egy kiújult sérve ugyanott műtát után gyakorlatilag azonnal  :(.  És minden orvos mást mond az új műtét szükségességéről. Egyelőre szenved és tornázik ezerrel.
Előzmény: Pitykéné (2008)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!