Keresés

Részletes keresés

brummadra Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2064

Szia! Most nem vagyok képben, hogy tuti műtenek-e. De a konzervatív kezelés keretében mindenképp érdemes lenne gyógytornát csinálni. Hátha megúszod a műtétet, ha meg nem, annak az eredményességét is javítja.

Sajna kifejezett gerinc"sport" nincs, speciális gyakorlatokkal (rémegyszerűen elsajátítható) tudod erősíteni a gerincoszlop melletti izmokat. Jó még a lazító masszázs.

Labda, derékpárna, viccesülőke mind tehermentesítik a gerincoszlopot, még "egészséges"-nek hitteknél is nagyon ajánlott. (Székben csak gagyit nem érdemes dizájn miatt, csak gyógyváltozatút).

B

 

Előzmény: Alvin2006 (2062)
brummadra Creative Commons License 2007.03.27 0 0 2063
Nekünk is javasoltak egy manuálterapeutát. Ő se recseg-ropogtat. Lazító masszázs és utána csinál 2-3 óvatos mozdítást. K. is ilyesmiben utazik? Ez fájdalomterápia vagy a sérv is visszavarázsolható...?
Előzmény: gerzson_156 (2049)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.26 0 0 2062

Sziasztok!

 

-Tud valaki olyan sportot(az úszás kivételél) ill. olyan gyakorlatot, vagy olyan "sport" eszközt, ami segíteni a gerinc alsó szakaszán levő izmok megerősítését? Legyen az akkár egy edző teremben való csigás gyakorlat vagy akármi...

 

-Még egy az ülés! Láttam már sok irodában ezt az óriás "labdát", azt mondják h ez nagyon jó a "gerinceseknek". Valamint van egy másik annak meg azt hiszem az a neve hogy "térdelő szék". Leírni kicsit nehézkes annak aki még nem látott ilyet, a lényege h nincs háttámlája és térdelsz rajta, + lényegében egy olyan test helyzetben vagy, ami a hátadat és a gerincedet kíméli.

 

Szóval ti mit mondtok ezekre? Érdemes beruházni ilyen dolgokra? Tapasztalatok?

Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.26 0 0 2061

Szia Pitykéné!

 

-Köszönöm a bíztatást, rám fér :-)  

 

-Kórházba vonulás elött kell elmenni táppénzre, vagy a kórházba vonulás után ez a

automatikusan intéződik?

 

 

 

Előzmény: Pitykéné (2058)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.26 0 0 2060

A másik szétesett... sry

 

Szia Dracaena!

 

-Naná h elfogadok minden tanácsot, hisz azért kérdezgetek ennyit :) Ha hiszed, ha nem, az egész interneten nem találtam erről a kérdéses dologról semmit. Igazából ez is volt a legelső kérdésem. Kicsit megleptél, mert v.ki azt írta h nem fog ez problémát okozni. Lelkiekben inkább úgy készülök, h nekem is kreatívkodnom kell majd, ha meg mégsem akkor az a mázli lesz :)

 

-Mydeton? Nekem nem használt, inkább úgy vettem észre h felemelte a test hőmérsékletem, és állandóan melegem volt tőle.

 

-Ki is próbáltam gyorsan azt a "T-fekvést" Hmm nagyon kellemes és vagy 20 percet nézegettem a plafont, bár bevallom h nem jöttem rá h mitől "T" a "T"  :)  Ez valami lazító helyzet lehet, mert ebben a helyzetben alig éreztem a fájást?

 

Azt áruld el még nekem légyszi, hogy hogy lehet ezt az egészet elképzelni? Mert most szinte minden mozgás fáj, ülés, járás, vezetés stb. Műtét után, megszűnik ez a nyomás, és úgy érzem majd h megszűnt a fájdalom? De akkor jelentkezni fog a műtétnek a hatása. NA erre lennék kíváncsi, h ez milyen?Tudom h idétlen kérdés de szeretném elképzelni. Ugye elöször is nem szabad ülni, de vszeg nem is fogok tudni. Ez azért mert annyira fájdalmas lesz? A járás ill. az álldogálás már nem fog problémát okozni? Milyen fájdalom lesz, égető, feszítő vagy még is milyen? Te szedtél vitaminokat?

 

Akinek volt már hasonló élménye, megoszthatná :)

 

 

 

Előzmény: dracaena (2057)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.26 0 0 2059
Szia</strong> <em><font face="Bookman Old Style" size="2">Dracaena!</font></em></div>
<div>
 </div>
<div>
-Naná h elfogadok minden tanácsot, hisz azért kérdezgetek ennyit ☺ Ha
hiszed, ha nem, az egész interneten nem találtam erről a kérdéses dologról
semmit. Igazából ez is volt a legelső kérdésem. Kicsit megleptél, mert v.ki
azt írta h nem fog ez problémát okozni. Lelkiekben inkább úgy készülök, h
nekem is kreatívkodnom kell majd, ha meg mégsem akkor az a mázli lesz ☺
</div>
<div>
 </div>
<div>
-Mydeton? Nekem nem használt, inkább úgy vettem észre h felemelte a test
hőmérsékletem, és állandóan melegem volt tőle.</div>
<div>
 </div>
<div>
-Ki is próbáltam gyorsan azt a "T-fekvést" Hmm nagyon kellemes és vagy 20
percet nézegettem a plafont, bár bevallom h nem jöttem rá h mitől "T" a "T" 
:)  Ez valami lazító helyzet lehet, mert ebben a helyzetben alig éreztem a
fájást?
</div>
<div>
 </div>
<div>
Azt áruld el még nekem légyszi, hogy hogy lehet ezt az egészet elképzelni?
Mert most szinte minden mozgás fáj, ülés, járás, vezetés stb. Műtét után,
megszűnik ez a nyomás, és úgy érzem majd h megszűnt a fájdalom? De akkor
jelentkezni fog a műtétnek a hatása. NA erre lennék kíváncsi, h ez
milyen?Tudom h idétlen kérdés de szeretném elképzelni. Ugye elöször is nem
szabad ülni, de vszeg nem is fogok tudni. Ez azért mert annyira fájdalmas
lesz? A járás ill. az álldogálás már nem fog problémát okozni? Milyen
fájdalom lesz, égető, feszítő vagy még is milyen? Te szedtél vitaminokat?</div>
<div>
 </div>
<div>
<font color="#0000FF">Akinek volt már hasonló élménye, az megoszthatná!
</font>☺
Előzmény: dracaena (2057)
Pitykéné Creative Commons License 2007.03.26 0 0 2058
Közvetlen a műtét utáni időszak, ami megváltás volt és ha mázlid van ,akkor nem jársz úgy mint és.
Én rettegtem, attól, hogy mi lesz ha felkelek a műtét után, mégiscsak egy gerincműtét. De nagyon kellemes meglepetés volt. Az a fájdalom, amit előtte hónapokig éreztem teljesen megszűnt. Mikor hozta a nővérke a fájdalomcsillapítót, kiröhögttem, hogy minek az nekem:-) Vagy 10 éve nem éreztem magam olyan jól.
Az meg, hogy utána mi történt azt majd április 4-én megtudom az MR-en. De így sem bántam meg. Ennek tudatában is belevágnék mégegyszer.
Előzmény: Alvin2006 (2054)
dracaena Creative Commons License 2007.03.26 0 0 2057
Alvin, ha elfogadsz tőlem pár tanácsot:
- a műtét után pár napig nem fogod elérni a feneked. Ezt nekem senki nem mondta előre, így igen kínos meglepetésként ért. De mivel kreatív vagyok, gyorsan kitaláltam a megoldást: ócska törülközőket hozattam be, amit csíkokra szabdaltam, és úgy használtam, ahogy a hátmosó szivacsokat kell, csak persze egyirányban, meg nem a hátamon, és utána be egy nylonzacsiba, majd a szemetesbe.
- az otthoni lábadozásnál a jól-lét napjaiban kicsit többet ültem a megengedettnél, így a következő napon majdnem ugyanúgy fájtam, mint a műtét előtt. Ez nálam kb. fél évig tartott. Sokszor most is rossz, ha többet emelek 3 kilónál, vagy valamiért hirtelen megrántom a derekam. Mindenképpen jó a Mydeton, eleinte nem tartottam semmire ezt az izomlazítót, de pár hónapja rájöttem, hogy nekem csodaszer.
- érdemes napjában többször pihenőt tartani, és ilyenkor 5-10-15 percre T-fekvésbe csomagolni magunkat. Ez azt jelenti, hogy hanyattfekszel, a lábadat felpakolod egy olyan magas székre, hogy a törzsed-combod és a combod-lábszárad derékszögeket zárjanak be.
Előzmény: Alvin2006 (2053)
Sfakutya Creative Commons License 2007.03.24 0 0 2056
A doki azt mondta, hogy fogom tudni. Jó pofa, nem?
Előzmény: egy ember (2055)
egy ember Creative Commons License 2007.03.24 0 0 2055
Sfakutya,
szerinted mi lehet olyan tünet egy nyaki sérvnél, ami azonnali műtétet indikálhat? Vagyishogy mit mondtak erről a dokik? Soha nem árt tudni... :-)

Alvin2006,
a hegesedés készsége személyenként változó és ez a készség öröklődik, mint pl. a vérzékenység. Van, akinek a felületi sebén nagy és vastag heg képződik, van akinek kisebb és vékonyabb. Sajnos a műtött részen is így van ez. Egy nagyobb heg pedig több problémát okozhat. Persze, ez nem ok arra, hogy az ember elhalasszon egy műtétet, mertha azt már meg köll csinálni, akkor úgysincs más választás...

Pitykéné,
hasonló tüneteim voltak, mint Neked. A műtét után 4 évig acélfűzőt hordtam, aztán azt eldobatták. Sok orvos és természetgyógyász sürgölődött körülöttem, de azért 18 évet kihúztam a 2. műtétig. A katéterezés nagyon sokat segített.

egy ember
Előzmény: Sfakutya (2052)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 2054

Szia Pitykéné!

 

Azt írtad h a műtét megváltás lesz, utánna meg azt h műtét után 2 hónappal újra kezdődöt nálad minden?  Sőt már 6. hónapja vagy otthon. Akkor ez hol megváltás? Hát nem túl bíztató kilátás. A hegesedés az nem egy örökölhető v.mi?

 

Vitaminok? Érdemes egyesével szedni külön külön, vagy az is jó ha veszek egy ilyen multi vitamos kapszulát amiben minden van?

Előzmény: Pitykéné (2041)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 2053

Sziasztok!

 

Ez a műtét nem műtét, úgy látom h nem csak nálam okoz dillemát. A legtöbb ember akivel beszéltem, azt mondta h műteni csak akkor ha már mozogni sem bírok. Én mér körülbelül ott járok, h az utcán megszólnak a barátaim, hogy minek csapkodom a lábam, mint egy dísz katona. Utánna olvastam és azt írták, h csakugyan elvesztheti az ember az irányítást a lába felett a sérv miatt. Én meg úgy éreztem h nincs semmi baj a mozgásommal. Ezt a zsibbadást sokan írjátok, de hála nekem csak reggelente ébredés után van egy 5-10 perces zsibbadás. A fő bajom az hogy nekem úgy fáj mintha egy nagykést döftek volna a comb csontomba és azt forgatnák, a derék fájdalomról nem is beszélek. Mivel egész nap autóban ülük roppant mód kellemetlen és már lassan kivitelezhetetlen is az évenkénti 40 ezer km.  Sok fórumot olvastam és azt a konzekvinciát szűrtem le h lehet ezt húzni évekig, meg szenvedni de jobb nem lesz. Valakinek az orvosa úgy fogalmazta, h képzeljük el azt mintha a cipőkben lenne egy kavics, ami nyumja a lábunkat. Hol ide hol oda gurul, de kijönni nem fog és továbbra is nyomja a lábunkat. Kb. ugyan ez a helyzet a sérvvel is. Az összes kezelést kipróbáltam már, sőt bíztam a kiropraktőrben, lógtam mint a denevér de semmi. Egy ideig bíztam abban h a műtét elkerülhető, de mára már nem látok semmi megoldást. Se menni, se ülni nem tudok már normálisan. Jövő hét után kell bevonulnom műtétre :(  Csodát nem várok a műtéttől, de remélem h a 4 éve tartó szenvedésemből egy kicsit felllélegezhetek utánna. Valahol úgy gondolom h minél tovább húznám, annál több mindenem eldeformálódhat ill. károsodhat. Aztán meg azokat kéne helyre pofozgatni, ha még lehetséges egyáltalán. Tegyük azt hozzá h nyáron leszek 28 éves :(  

Sfakutya Creative Commons License 2007.03.24 0 0 2052
Itt vagyok:) Én is mostanában leginkább csak olvasok. Neked viszont mindjárt küldök egy magán levelet is.
Jelenleg jól vagyok. Az idegsebésznél voltam, kaptam haladékot. A sérveim nagyok, de jól megvagyok velük. Ez az orvos is azt mondta, hogy ha csak a leletemet nézné, akkor azt meg kellene operálni, de mivel nincs panaszom, ezért évenként MR-rel kontrollálni kell az állapotomat. De ha olyan tünetet észlelek, ami azonnali műtétet indikál, akkor azonnal keressem meg.
Mindenkinek üzenem, hogy pár év fájdalom után akár panaszmentes is lehet!
Előzmény: egy ember (2048)
Pitykéné Creative Commons License 2007.03.24 0 0 2051
Én voltam gyógyfürdőben:-) Nem tudtam mitől zsibbadt a lábam.
Aztán elmeséltem a gyógytornásznak, hogy milyen ügyes volt a hétvégén úszni voltam és még a víz is meleg volt, akkor majdnem elájult:-)
Akkor mondta, hogy TILOS. Gyulladást okoznat.
Én azt is észreveszem, ha egy kád vízben fürdök és nem zuhanyzom, akkor az átlagosnál is jobban zsibbadok.
Előzmény: gerzson_156 (2046)
Pitykéné Creative Commons License 2007.03.24 0 0 2050
Nagyon szépen leírtad ,amit én csak szerettem volna, de nagy vonalakban ez lett volna a lényeg. Örülök, hogy te a szerencsésebbek közé tartozol és úgy látom hogy itt a legtöbbek ezt elmondhatják magukról.
Az a baj, ha rád lenne írva, hogy gerincbeteg vagy akkor is sokan elfordulnának. Tudod ez olyan kamu betegség:-( Van egy nagyon kedves idős barátom, tisztelem és szeretem, de nagyon megbántott a műtét előtt. Akkoriban egyáltalán nem tudtam kiegyenesedni 45°-os szögben voltam megfajolva a hivatalos verzió szerint is és mivel iszonyatos fájdalmaim voltak, húztam a bal lábam. Mikor meglátott megkérdezte, hogy tényleg ennyire fáj vagy csak rájátszom? De könyörgöm , amíg nem ülök tolószékben, addig bizonygatnom kell, hogy beteg vagyok? Ez szomorú.
Ami a segítő készséget illeti, azt már meg tudom állni, hogy nem hajoljak le mindenkinek, ha leejt valamit, legfeljebb csúnyán néznek rám.
Viszont a multkoriban hisztériás rohamot kaptam, mert menni akartam dolgozni egyszerűen nem akarom felfogni, hogy nyomorék vagyok. Könyörögtem a főnökömnek is, hogy nem nyúlok én csak ehhez meg ahhoz, erre jött a kérdés, hogy meg tudod állni, hogy nem segíts az 45 kilós kolleganődnek? Hát nem. Az más kérdés, hogy másnap nem tudtam ismét felkelni az ágyból és ez eldöntötte végleg, hogy jobb, ha maradok a seggemen.
Most viszont még akárhogyis , de nem tudom felfogni, hogy ez már csak rosszabb lesz valszeg jobb már nem. Rettegek attól, hogy mit hoz a jövő. Hegesdés+ 2 gerincsérv+ arthrosis. Most vegetálok, a fájdalmak kibírhatatlanok a mozgásom beszűkült, de mindent megteszek majd annak érdekében , hogy javítsak ezen a kilátástalan helyzeten. Most egyelőre várom az április4.-i MR erdményét, aztán mindent bele.
Sokat segít a fórum és a hozzászólásaitok. Igazából reálisabb a kép, mint amit az orvosi oldalkról összeszedtem.
Köszi mindenkinek!
Előzmény: egy ember (2048)
gerzson_156 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 2049

Igen, egyből jobb lesz, mert ő nem annyira durva, mint a csontkovácsok, egészen finom mozdulatokat végez csak. Semmi recsegés-ropogás. :))

Meg persze ő orvos, a manuálizék meg nem. Olyanból is ismerek nagyon jót, a derékfájások mesterét, de szerintem a sérv már sok nekik.

Előzmény: Gi-gi28 (2047)
egy ember Creative Commons License 2007.03.24 0 0 2048
Most itt először is hiányolom Sfakutyát, mert még nem írt arról, mit mondott az idegsebész? Remélem hallgatása jó hír...
Remélem senkinek nem vettem el a kedvét a Tasztalozástól egy korábbi hozzászólásommal. Sorstársak vagyunk, senki nem értheti meg egy gerincével nyűglődő ember kínjait, tehetetlenségét és mindenáron változtatni akarását, csak aki már átélt ilyet. Nem lehet ebbe belenyugodni, viszont lehet félni, rettegni a visszaeséstől... Jövőre lesz 25 éve, hogy először operáltak és 4 éve, hogy másodszor is - remélem utóljára... :-)
Én szerencsésnek mondhatom magam: járok, dolgozok, utazok. Persze soxor, sokfelé fáj, görcsöl, stb. A túlnyomó többség már nem lesz 100-as egy gerincsérv után akár műtik, akár nem. Aki meg teljesen rendbejön, annak valóban csak baleseti jellegű volt a sérve és van hová "regenerálódnia"... Legtöbbünknek azonban már alapból sz@r a gerince és a sérves állapot csak újabb romboló folyamatokat indít el. Ha vissza is tér a korongmag az eredeti helyére, vagy kioperálják, az alapproblémán, a beteg gerincen a műtét nem segít. Ezért aztán úszunk, gyógytornázunk, csodás és kevésbé csodás szerekkel és orvosokkal kísérletezünk. Hogy mozogva élhessünk.
Nekem a legnehezebb az önmegtartóztatás! Hogy elhiggyem, megértsem és tudomásul vegyem: fogyatékos vagyok. Nemcsak mozgásszervi, hanem gerincszervi... :-) Ergo, ha a buszon egy kismamát látok a gyerekkocsival harcolni - márminthogy le- vagy felvigye - nehezen és nem mindig vagyok képes ellenállni a kísértésnek, hogy segítsek. Aztán jön a rettegés napokig, hogy megúsztam-e... Az meg ugye nem látszik az emberen ruhában, hogy a hátán két méretes vágást hordoz, mint holmi stigmát...
A második műtétemet is egy hasonló elcsábulásnak köszönhetem...

Konkrétan: a katéterezésről. Engem már 1990-ben katatérezett Varga professzor. Nem hittem benne, de segített. Úgyszintén nem azonnal, hanem néhány hét késéssel hatott. Nagyon lassan, de talpraálltam - mivel előtte nemigen bírtam rajta lenni... - és el tudtam kezdeni a gyógytornát és az úszást. Különösen az ORFI akkori gyógytornász teamjének voltam hálás: kollektívan is foglalkoztak velem és találtak egy olyan megoldást, ami majdnem 15 évre döntően megoldotta a problémáim.

Mindenkinek jobbulást kíván: egy ember
Előzmény: Sfakutya (1896)
Gi-gi28 Creative Commons License 2007.03.24 0 0 2047

Szia Gerzson!

 

Klemencsiccsel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy a "kezelés" után egy kis időre sem lett rosszabb az állapotod? Egyből javulás volt érezhető?

Annyian ajánlják Őt, de én már nem merek próbálkozni. Egy hete voltam manuálterapeutánál, és azóta sokkal rosszabb lett az állapotom. Egy pár napig azt gondoltam, hogy ez természetes, de már nem ezt gondolom...:-(

Szerintetek zsibbadásos-fájós időszakban célszerű egyáltalán úszni?

Előzmény: gerzson_156 (2046)
gerzson_156 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 2046
Én is 30 vagyok, 28 voltam, mikor egyik nap még bunyózni jártam, másnap meg vonszoltam magam, mint egy 90 éves. Ez ilyen sajnos... nekem a Flector tapasz sem hatott, amire sokan esküsznek. A földön aludtam hónapokig, az ágy szóba sem jött.
Újra csak azt mondom, Klemencsics. Kitapogatja, visszamozgatja a sérvet, kicsit egyből jobb lett nekem, már el tudtam kezdeni a tornát.

Amit NE: a melegvizet. Én simán meg voltam győződve, hogy a gyógyfürdők jók erre, de pont nem.
Előzmény: Pitykéné (2045)
Pitykéné Creative Commons License 2007.03.23 0 0 2045
Köszönöm a választ!
Jó tudni, hogy van ilyen lehetőség is. Viszont most még teljesen tanácstalan vagyok, legszívesebben nem engedném, hogy hozzám nyúljanak, de a fájdalom nagy úr. Egy életet meg nem lehet így leélni. Az előbb menni akartam a fiamért az ovodába és nem tudtam beszállni az autóba. 30 éves vagyok:-(
És ha csak időlegesen lenne, de állandó. Aludni sem tudok.
Ti ezt hogy oldjátok meg?
Nem szívesen szedek fájdalom csillapítót, viszont be kellett látnom, hogy néha muszáj. De nekm olyan, mint halottnak a csók.
Előzmény: gerzson_156 (2044)
gerzson_156 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 2044
Nekem TB-re ment, édesanyám orvos barátnőjének az orvos barátnője volt ez a bizonyos profi és bűbáj kedves anesztes a Karolina úti Ortopéd Klinikán. Valahogy biztos be lehet jutni normál úton is, bár ahhoz a dokinő dobta be magát, hogy ágyat kapjak egy prof osztályán a csípőprotkóval műtöttek között...
Bementem, vérvétel, EKG, a szokásos rutin, majd mintha műtétre mennék, be kellett öltözni és levittek a műtőkhöz. Ott szúrtak hátba, én iszonyúan féltem, láttam, ahogy teszik ki a tűket, brrr. Aztán csak az érzéstelenítő volt hideg, és szóltak, hogy kész. A katéterből egy csövet vezettek fel a hátamon és a vállam felett a mellkasomra ragasztották a végét. Ide nyomták a cuccot napi 3x. Csak mosakodni lehetett.
Amikor megkaptam, zsibbadt a lábam, elvileg mindkettőnek kellett volna, de nekem mindig csak a jobb zsibbadt, tehát pont a másik, mint amelyik fájt. Beadás után 1-2 óráig nem lehet felkelni, mert elvileg nem érzed a lábaid.
A kiszedés sem fájt.
Én csalódottan mentem haza, mert nem javult. Ez 2005 dec. elején volt, 2006. január 2-re ki voltam írva műtétre, de karácsony körül rohamosan javulni kezdett a dolog.
Hát ez történt.
Előzmény: Pitykéné (2043)
Pitykéné Creative Commons License 2007.03.23 0 0 2043
Igen azóta én is körbejártam a témát és arra jutottam, hogy nyugat európában nem is műtenek csak egy esetben. Számomra egy kicsit megnyugtató, hogy ez pont az én esetem, mikor is bénul a bal lábfej és vizelet széklettartási gondok adódhatnak (az még nem volt, de azt az ideget nyomta:-))
De mivel már megint szét akarnak kaszabolni, ezért most sokkal körültekintőbb leszek. Téged ezekszerint katétereztek?
Segíthetnél, hogy milyen is volt egy kicsit bővebben, meg az árakra is kívácsi lennék , ha lehet ilyet kérdezni.
Köszi
Előzmény: gerzson_156 (2042)
gerzson_156 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 2042
Biztos unjátok már, hogy mindenről Klemencsics doki jut eszembe, de nem tehetek róla. Pont így, műtéti javallattal, iszonyú fájdalmakkal mentem el hozzá és jobb lett.

Én voltam ilyen katéteres kúrán is, a behelyezéstől féltem, de egy aranykezű aneszteziológus csinálta, semmit nem éreztem. Aztán 5 nap pihi egy kórteremben...
Akkor nem lett jobb, csak 3 héttel később, azóta valahol olvastam, hogy ez normális.

Összességében, én továbbra is úgy látom, hogy műtetni csak akkor érdemes, hogy bénul, meg ilyesmik. Az mindegy, hogy a sebész mit mond. Ő vágni akar, ez evidens.
Előzmény: Alvin2006 (2040)
Pitykéné Creative Commons License 2007.03.23 0 0 2041
Szia Alvin!

Ha ilyen fájdalmaid vannak, hidd el a műtét után megváltás lesz. Én is így voltam csak a bal lábammal. A vezetés maga volt a pokol.
Amiket a többiek leírtak az nálam is kb stimmel. De nekem azt mondták, hogy 6 hét a minimum, amíg nem ülhetsz és nem hajolhatsz, de az ideális 3 hónap. Hozzáteszem én nem is tudtam. Viszont vezetnem nekem is muszáj volt 4 hét után, de csak perceket mertem rövid úton.
Utána érdeklődtél már a rácz-katéternek? Az is egy megoldás, ha nem akarsz rögtön a lecsóba csapni talán érdemes utánajárnod.
Azt viszont mindenképpen tudnod kell, hogy soha nem leszel a régi. Szerintem mindenkinél lesz valamilyen fokú állapotromlás.
Nekem a műtét előtt nem zsibbadta lábam, azóta igen, elhaltak az érzőideg rostok. 2hónappal a műtét után újra kezdődtek a fájdalmak, eddigi vizsgálatok alapján hegesedés, amit valszeg újra kell műteni.
Tehát az én esetemben szó sincs munkáról már 6 hónapja vagyok itthon és az orvosok szerint már nem fogok tudni dolgozni.
Gyógytornát a második naptól kezdik a kórházban. Utána azt jó ha csinálod otthon, nagyon sokat segíthet. Majd engem elküldtek fizioterápiára és gyógytornászhoz a második hónaptól.
Ami még fontos és a többiek is említették, az a b vitamin.
Remélem tudtam segíteni!
Előzmény: Alvin2006 (2040)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.19 0 0 2040

Szia,

 

Köszi, megnéztem a linkedet is, még jó h angolul is fent van minden! :-)

 

 

eL.

Előzmény: leslie.70 (2038)
Alvin2006 Creative Commons License 2007.03.19 0 0 2039

Sziasztok!

 

Köszönöm mindegyikőtök válaszát, most már azért többet tudok arról, h mi is várható a műtét után. 

 

Mikor én is megkérdeztem az orvosomtól, h a műtét segíteni fog, h elmúljanak a fájdalmaim ,  a válasza a következő volt  : "Fogalmazzunk úgy, h volt akinek segített a műtét...."  no comment.

 

Még 1x köszi a válaszokat!

 

eL.

 

 

leslie.70 Creative Commons License 2007.03.18 0 0 2038
brummadra Creative Commons License 2007.03.18 0 0 2037

bocsánat, próbálok belépni, sajna csak hozzászólásnál bejelentkezve enged be a rendszerbe. Nektek volt ilyen? Így az összes egyéni beáll-tás, kedvencek nem jeleníthetők meg.

 

Párom egyébként lassan négyhónapos és sajnos stagnál. Szerintem semmit nem szabad "várni" a műtéttől, ahány ember, annyi kimenetel. Ez most nem pesszimizmus feltétlenül. Csak nekünk is elmondták, hogy pár hét alatt emlékezni sem fog rá, és most itt tornászik, vitaminozik, úszik, akupunktál, stb, és mégis van ugyanott egy kiújult sérve. Műteni szeretnék, de most már nem adja olyan könnyen be a derekát...

 

Előzmény: brummadra (2036)
brummadra Creative Commons License 2007.03.18 0 0 2036

.

Pelion Creative Commons License 2007.03.18 0 0 2035
Szia!

A gyógytorna nagyon hasznos dolog,amit már a kórházban a 2. napon elkezdesz az ágyban fekve.Ezek persze még egyszerűbb feledatok a későbbiekhez képest bár te valószínűleg nem fogod annak érezni.
Az idegsebész javaslatára (kérd meg hogy írja bele a záródba) a háziorvosom elintézte
hogy kijárjon a gyógytonász a lakásunkra, -10 alkalom ingyenes- egy gondozó szolgálattól.
Egy jól felkészült gyógytornász nagyon sokat tud lendíteni az ember állapotán főleg ha te is kitartoan csinálod a megtanult feladatokat minden áldott nap.
Ezen kívül erősítheted magad: C-vitamin(seb gyógyulás) B vitamin komplex (idegek regenerálása) porcerősítő készítmények. Ajánlott még továbbá a seb begyógyulása után az úszás (háton) bár én nem úsztam inkább tornáztam.
Én szerencsére elmondhatom hogy viszonylag probléma mentesen gyógyultam és a 8 hetes kontroll után munkába álltam.

Mielőbbi jó egészséget!
Pelion
Előzmény: Alvin2006 (2033)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!