A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Zsír! :-) Ha holnap jössz időben csörögj, hogy el tudjak indulni itthonról! :-)) Elméletben 17-kor kezdek, előtte fél órával már ott vagyok mindenképp. Tesztelni úgy sem kell a jelenlegi csapatot, krakk van (lesz). :-((
Csütörtök. De beviszem holnap, mert nemtudom, csütörtökön mikor indul kollega. Lehet csak 10-11 körül, de lehet mielött beérnék. (nála ezt nemigen lehet tudni, mert ritkán alszik, cserébe keveset, és akkor dolgozik, amikor ugygondolja, lettlészen nappal, vagy éjszaka, neki tökmind1.)
Ha Szőrinek is jó csütörtök, akkor lehet mégis elnézek Luigihoz szerdán. Oszt átadom az egybecsomag ződ segát, mert nála hűvös pincébe elfér. Aztán ha kifutott a MoKambo Rossa, amit most iszogatunk, akkor majd Luigi eldönti, hogy ződ sega, vagy a másik Bristot bomoljon, s megyek majd érte.
Érdeklődő hajlamuaknak: Van még egy Mambo Espresso 3300ért, ha valakinek kell.
Jó kis kávé az ha figyelembe vesszük hogy osztrák.
Ma vettem az intersparban egy cs. frei féle GUATEMALAI MARAGOGYPE-t, baromi nagy babszemek, remélem boldogul majd vele a daráló. Mindegyik csomagnak elég rövid a lejárati ideje: jövő január vagy február. Kiváncsi vagyok milyen íze lesz.
Próbáltam az Aida-t tempsurfölni. Arra jöttem rá, hogy a Solisnál a felfűtés közben nem lehet elkezdeni a csapolást (gombot megnyomva nem reagál), viszont mihelyst elalszik a lámpa, azonnal elkezdi engedni a vizet. :O Sikerült is nagyon kellemesre lefőzni egy adagot ! :))
Egy biztos: nekem is az volt az első gondolatom, hogy a te és az ismerősöd érdekében ki kell venni, meg sem lepődtem, hogy nincs ott (mindegy, hogy ki volt).
Hogy on is legyek: a New York Espresso Italianom végén járok, és minden eddiginél sokkal határozottabban törnek elő az utóízben a marcipános jegyek, zabolátlanul és teljesen tisztán. Megszerettem ezt a kávét (zabadakknak köszönet érte még egyszer). Ha vége, akkor jön a Goppion bio, bár ma egy Lucaffe Classicnak sem bírtam ellenállni, tűrhető áron (1.705) adja az Arany J. utcai Rotschild.
Apropó, ha már Lucaffe: kipróbálnék még egy pár fajtát, de csak kilósban vannak; nincs valakinek kedve felezni/negyedelni mondjuk egy Equisite Bar-t és/vagy egy Mamma Lucia-t?
Az azért még megérne egy misét, hogy ki vetette ki és miért. Ennyit az urban kegendről. De részemről akkor lezárnám. Nem akarok én itt senkit megtéríteni....
Hű, én nagyon előítéletes vagyok ezekkel az áruházakkal kapcsolatban. Lidbe még nem voltam, de a Penben, Pluban már igen (legalább 2x, 4x), de nem jött be nekem ez a termékválaszték. Arra egy kicsit drága az időm, hogy pár termékért rohangáljak ilyen helyekre. Inkább megyek Teba, Intspbe oszt ott megveszem a miőségi cuccokat.
Lidl-ben nincs erre lehetőség: 1. kevesen vannak,kirakodni is alig bírnak 2. nagy hűtőkamrában kapják a cuccot, abból rakják ki az árut 3. láttam be a raktárrészbe, és nem láttam ilyesmire utaló jelet
Spec darált pulykahúst szoktam venni ott, azt elég nehéz mosogatni, főleg hogy a formája olyan mint ami most jön a darálóból. Viszont a helyi sparban (nem intersparban !) helyben van csomagolás ! Meg amíg volt olyan hogy Billa, ott is helyben volt.
Köszi a segítséget, majd megmutatom ezt a hsz-t a férjemnek.
Lehet, hogy akkor esetleg "véletlenül" valamit jól rakott össze, amikor tegnap szétszedte és összerakta megint, mert ma nem csöppent a nyél végén a kv és krémes volt megint.....de most sem megy magától vissza középre, bár nem annyira áll jobbra, mint eddig.:p