Keresés

Részletes keresés

Detonátor Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451908

Tippelgessünk, hogy mennyit kap majd a bűnöző és a férjét védő asszony?

Előzmény: újmóni (451905)
csekelyke Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451907

"A legszebb az az egeszben, hogy ugyanazok a korok akik veszkorszakot sikitanak abban a pillanatban amikor a polgarok eletuk vagy tulajdonuk vedelmeben szervezodni szeretnenek, most hangosan kovetelik hogy ugyanazok az emberek az o dobszavukra masirozzanak."

 

Ezt a masírozást még a "magas rangú cigány Makula meg is fejeli.

 

„Senki nem mondja, hogy nincsen bűnözők a romák között. De kérem, ne felejtsék el, hogy nagyon sokan vannak köztük, akik nem bűnözők, és akik valóban szenvednek a társadalomban létező előítéletektől” – mondja Makula György, magas rangú magyar rendőr, maga is roma."

 

A magas rangú zsaru talán foglalkozzon a hatáskörébe tartozókkal, ne az ártatlanok mellett álljon ki, mert nem azért fizetjük. Esetleg élére állhatna egy kezdeményezésnek, amikor a cigányok elhatárolódnak a bűnös "tesókától", aki Julis néni nyakát tekerte ki!

Előzmény: Frontsebesz (451864)
Frontsebesz Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451906

Szerintem a jelenseg (azaz a tobbsegi tarsadalom bunbakkent torteno kezelese a kisebbsegek devians mivolta miatt) nem vezetheto vissza egyetlen pontra, mivel tobb tenyezo osszhatasarol van szo.

 

Eloszor is nem szabad figyelmen kivul hagyni, hogy a nyugaton jelen pillanatban dominans ertelmisegi korok (marmint azok akik politikai befolyassal birnak) foleg a hideghaboru hordalekakent nyakunkon maradt figurakbol es eszmeikbol allnak (a nehai maoista eu-burokrataktol az ex '68-as szelsobalosokig sok mindent lathatsz).

 

Masodszor valoban ott van az erosebb nyugati orszagok onvedelmi mechanizmusa, hiszen szamukra az az optimalis allapot ha a trash nem hompolyog at a hatarokon es arasztja el szocialis ellatorendszereiket. Mert abban biztos lehetsz, hogy a hangzatos szolamok ellenere nem gondolnak maskent a devikre mint veszelyes hulladekra, melyet barmi aron ott kell tartani ahol jelenleg van.

 

Harmadszor? Gondolj csak bele, ez a mai gazdasagi vilagrend mar nem az europai (nyugati) orszagok emberanyaganak minosegere epul, tarsadalmainkban mindossze annyi dolgozo embert lehet elhelyezni, amennyi a rendszer docogos uzemeltetesehez szukseges. Az uj modell a globalis megosztabol hasznot huzo felsoszint, a kozepen vergodo karbantartok es az allami transzferekkel megvett csocselek modellje lesz, abban pedig deviek maris megtalaltak a helyuket.

 

Előzmény: lakol3 (451895)
újmóni Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451905

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=641557

 

Április 23-án ment be egy 24 éves férfi egy mezőcsáti családi ház aljában üzemelő vegyesboltba, és rátámadt az ott dolgozó férfira. A segélykiáltásokat meghallotta a megtámadott férfi felesége, aki lerohant az üzletbe, és a húspultról felkapott késsel leszúrta a rablót.

A 24 éves férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség a 22 éves nő ellen életveszélyt okozó testi sértés, míg a megkéselt férfivel szemben rablás miatt indított eljárást.

 

 

Újabb abszurdisztáni történet.... :((((((((

 


újmóni Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451904

http://www.miskolcihirek.com/newshirek/a-rendorseg-a-lakossag-segitseget-keri/

 

Az elkövető személyleírása:

Kb. 175-180 cm magas, barna bőrű, világos szemű, 30-35 év körüli férfi. Arca kerek, szőrtelen, kopaszra nyírt, vállas, erős testalkatú.

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451903

Találóbb nem lehet.

Előzmény: tütyüke (451902)
tütyüke Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451902

A média szerepe a magyar-cigány együttélés fényében:

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451901

"..sokakban felmerül az, hogy miért nem akarnak a törökök pl. asszimilálódni"

 

Szerintem természetes, hogy nem akarnak. Az asszimiláció már identitás-módosító (ha teljesen végbemegy, már identitás-váltó) folyamat, az akkulturációtól eltérően, ami csupán a befogadó közeg kultúrájához való igazodást jelenti abban a mértékben, amely lehetővé teszi a súrlódásoktól többé-kevésbé mentes együttélést többség és kisebbség között.

 

A törökök értékes kultúrával, gazdag történelmi múlttal, nemzeti öntudattal bírnak: miért akarnának Németországban asszimilálódni? Az akkulturáció terén valószínűleg többet is tehetnének, bár úgy tudom, döntő részük nem áll konfliktusban a német társadalommal (persze nem élek ott, nem tudom reálisan megítélni. Ezt te jobban látod.)  

Előzmény: lakol3 (451895)
loding Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451900

khm...,

:-D,

ők a helyi közigazgatásban dolgoznak :-)... gondolom... :-D

Előzmény: Lakuda (451898)
újmóni Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451899

Németországban a muzulmánok már a "nemzetközi" jelzőt is új tartalommal akarják megtölteni...

 

http://www.pi-news.net/2013/04/international-muslimisch/#more-321071

 

gondolom, ha kiírnák, hogy török v. muszlim bolt, akkkor a németek nagyívben elkerülnék... Persze így is, de esetleg egyszer beesnek... Mint a kísérletet végző alany. :)

 

 

Lakuda Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451898

Elvileg van ezeknek a vizsgálatára külön tudomány is. A  kultúrális antropológia pont erről szólna, hogy feltárja és a gyakorlatba átültesse a gondolkodás és megértésbeli különbségeket.

Pont Miskolcon indult el a magyarországi képzés, de a lokális primitív kultúrák eddig kimaradtak a vizsgálatból. Pedig milyen érdekes lenne, ha a tanszék az ország fő cigánytelepeire küldenének egy-egy kutatót, hogy néhány évre épüljön be és írja le a helyiek felfogását a belső viszonyait, az életről, munkáról, többségi társadalomról...stb

Előzmény: Frontsebesz (451894)
újmóni Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451897

:-))

 

 

Előzmény: Detonátor (451893)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451896

Zigeuner-körözött...:D

Hát...a cigány-romantikával megvert németnél már csak a................német rosszabb. (Inkább nem írom le, milyen német. Aki akarja, majd kitölti tartalommal).

Előzmény: újmóni (451886)
lakol3 Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451895

Izraelt nem keverem ide, mert nyilvánvalóan érdekelt a holokauszt-bizniszben, és ezt maximalizálja - olyan szinten, hogy képzi a janicsárjait is rendületlenül ( nem oly régen melóbamenet láttam egy zsidó nőt, aki a 5-6 éves lányát oktatta Berlin utcáján, megállva a házak előtt járdába süllyesztett zsidó névtábláknál és magyarázta, hogy ez itt mi. Nem egynél, és nem a gyerek kérésére, aki lehet, hogy leginkább az utca végén lévő játszótérre gondolt. Szegény gyerek. ) Végülis Izrael mindigis ezt tette.

Azt gondolom, hogy a németek, akik az EUval lényegében olyan biztonsági övezetet hoznak létre, hogy mégegyszer ne legyenek sebezhetőek, nem tudják más minta alapján időszakosan konzerválni azt, hogy a Ck ne áradjanak ki. Mert ahova újonnan kiáradtak - akár itt, akár Amszterdam, akár más -, ott megoldhatatlan problémát jelentenek. ( A fro.-i cigányok némileg más mese, nekik kialakult egy együttélés a társadalommal, ezért is háborognak a keleti cigányok megjelenésén. ) Nyilván azok a minták, amiket itt le akarnak tolni - asszimiláció, anti-szegregáció, tolerancia és anti-rasszizmus - szinte generálják azt, hogy a többségi társadalom a bűnös.

Itt a sikertelen asszimiláció kapcsán sokakban felmerül az, hogy miért nem akarnak a törökök pl. asszimilálódni? Nem az a válasz, hogy mert a német bűnös - pontosan tudják, mennyi pénzt csesznek el és erre itt az adófizetők kényesebbek, mint otthon. Hogy nálunk miért a bűnös többségi a mantra - talán mert jobboldali kurmány van - ez jól bejáratott sémákat hoz -, talán mert valóban rezervátumok akarnak. Nem tudom.

 

Most voltam az UKban, a szállásadóknál ( B&B ) jót beszélgettünk. Egy brit gondolkodás nélkül kijelenti, hogy az albánokkal van baj. Vagy a cigányokkal. Vagy hogy a lengyelek lenyomják a brit építőipari munkásokat. ( Velük csak ez a baj, dehát ez van, jobban dolgoznak és többet. ) Egy németnél ezt jóval nehezebb elérni. ( Leszámítva a szélsőjobbot. )

Előzmény: Frontsebesz (451874)
Frontsebesz Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451894

Persze hogy mindenhol ugyanazok a problemak merulnek fel, hiszen a forras a nyugati ember es az oslakosok gondolkozasi modelljenek az eltereseben rejlik. Ezt nem fogod a "progressziv ertelmisegi vagyok, nalam a bolcsek kove" tipusu urgekkel megoldani.

 

Előzmény: Lakuda (451892)
Detonátor Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451893

Farkast én is betettem ide a múltkor, bár nem én fotóztam. :-)

Előzmény: újmóni (451886)
Lakuda Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451892

Az őslakosságnak az országos átlagnál rosszabb fejlettségi mutatói nemcsak Kanadát, hanem Új-Zélandot, Ausztráliát és az Egyesült Államokat is jellemzik, ám egyelőre sehol sem dolgozták ki a megfelelő módszert a helyzet tartós javítására.

 

Nagyon nehéz a PC által lekorlátozott aggyal rájönni, hogy a cikkben említett közösségek tagjai generációk óta alanyi jogon támogatást kapnak jóvátételként az "alapvető szükségleteik fedezetére" így az amúgy megélhetésre fordítandó energiájukat egymás és a más közösségekhez tartozó emberek zaklatására fordíthatják.

A bababiznisz ott is nagyon jól működött:

http://theadventurouswriter.com/blog/history-family-allowances-canada-inuit-peoples/

...

Another problem with the imposition of the disc system was that Inuit children weren’t regarded as “belonging” to one single family. Rather, they were part of a large extensive family network and they moved within the family unit. “With the advent of family allowances, children became a source of income in a situation where income was very scarce. As a result, children were often unconsciously shared with childless and older couples who otherwise had no or very restricted means of support,” writes Tester (p 72). This prompted the government to regulate Inuit adoptions to ensure they were “satisfactory for the child.”


 

Előzmény: Frontsebesz (451887)
Frontsebesz Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451891

Az igen mokas lenne ha a maorik feherek altal a jelenben torteno megfelemliteserol probalna meg irogatni valaki, alighanem nagyon kirohognek. :-) En egy idoben napi szinten talalkoztam egy maorival, a fickorol annyit hogy Szoulban egy bar szetveresenel a helyi szoulpa kor (koreai bunbanda, mint a kinaiaknal a triad) legenysegenek jo resze kellett ra es a haverjara, mert az eredeti szemlyzet nem birt kettejukkel. :-)

 

A maori nem c-tipusu putris, azok a sracok nem csak a vedteleneket merik megtamadni.

 

Előzmény: nótbuk (451889)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451890

Kedves nótbuk olvtárs...! Jó ideje meggyőződésem már: az aktivisták azért vannak, hogy mindent fordítva tudjanak. Rosszhiszeműségemben odáig megyek, hogy: adott egy hatalmi tömörülés (érdekcsoport, akármi) amely manipulálni akarja az emberek valóság-érzékelését, valóság-képét. Esetleg megfordítani: fejéről a talpára, vagy vice versa. Mi kell ehhez? Cselekvés, munka: befolyásoló munka. Dehát azt valakinek el is kell végezni...:-)  Erre van kitalálva az "aktivista", különböző fokozatokban: hasznos idiótától a képzett ügynökig. ("Aktivista"..már csak a szó is: mint ördögnek a tömjén:DDD) 

Előzmény: nótbuk (451884)
nótbuk Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451889

A fehér lakosság által keményen meg lehetnek félemlítve, ha 12szer több a plászló közöttük. Mindenhol vannak megélhetési jogvédők, gondolom Új-Zélandon a tetovált fejű maorikat ölik halomra a rasszista városlakók...

Előzmény: Frontsebesz (451887)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451888

Igen - és az azzal a hullámmal beérkezők képviselik a (jelenleg) közép-európai cigányság minden tekintetben legelmaradottabb rétegét. Alsószentmárton szerb/horvát/német telepesgazdái - akik között, gondolom, egy-egy alvégi-felvégi jellegű, búcsúban fellobbant bicskás villongásnál súlyosabb ellenségeskedés nemigen volt - megkapták velük a habot is a tortán..

Nincs róla hírem, csak gondolom: a németeket a háború utáni "sváb-kizavarások" biztosan érintették. Ők mostmár otthon vannak, a fejük se fáj (bááár..:-)  )

A szerbek és horvátok? Ki ide, ki oda..

A havaselvi cigányok most ideális körülmények között vannak: akolmelegben, egyedül. 

Előzmény: nótbuk (451881)
Frontsebesz Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451887

Az inuitok altal lakott Inuit Nunangat kanadai terulet bunugyi statisztikai szerint az eroszakos buncselekmenyek ara'nya naluk kilencszerese, mig a szexualis indittatasu tamadasok szama tizenketszerese a kanadai atlagnak.

 

Ime a statisztikak (a kanadaiak nem vizelik ossze magukat ne'mi adatkozlestol):

 

http://www.statcan.gc.ca/pub/85-561-m/2010020/part-partie1-eng.htm

 

Előzmény: nótbuk (451884)
újmóni Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451886

Egyszer régebben én direkt le is fotóztam és be is tttem ide a cigány körözöttet... :-DDDDD

 

 

Előzmény: Lakuda (451885)
Lakuda Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451885

Olcsó lomis cigány hétkezdéshez, kizárólag az Aldiban:)

 

nótbuk Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451884

Itt azt írják, fordítva van, mint ahogy az aktivista tudja...

 

http://kitekinto.hu/amerika/2012/04/27/szegenysegben_elnek_a_kanadai_slakosok/

Az itt felsorolt tényezők mind közrejátszanak abban, hogy a bűnözési statisztikákban kiugróan magas az őslakos bűnelkövetők, különösen az erőszakos bűncselekmények között.

Előzmény: Törölt nick (451863)
újmóni Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451883

:-))))))

 

 

Előzmény: Frontsebesz (451882)
Frontsebesz Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451882

Azt azert ugy elkepzeled, amint a csavo a klasszikus kung-fu filmek szereploinek mintajara egyik kezeben vasvillaval, a masikban kalapaccsal porog es csa'pol...

 

Előzmény: újmóni (451880)
nótbuk Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451881

Jogos. Itt is írják, h csak a XX század végén lett hirtelen cigány falu. A román rabszolga felszabadítás után jöhettek be, nem 600 éve..

 

http://viasanctimartini.eu/telepulesek/alsoszentmarton

A XIX. században horvát, szerb majd német telepesek érkeztek a községbe.A községnek az 1980-as évek közepétől csak roma nemzetiségű lakosai vannak.

Előzmény: Törölt nick (451868)
újmóni Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451880
Detonátor Creative Commons License 2013.04.29 0 0 451879

Ha ott olyan nagy a gáz, akkor miért ide jár? Fogja a kis seprűjét és üljön rá söprögessen otthon.

Előzmény: nótbuk (451850)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!